- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Szeretem az ecetfát
- No Voice in the Galaxy
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
stickrs
senior tag
válasz
Lajmund #197409 üzenetére
Nekem pont az ellenkezője van, néznem kell a kalóriákat, kül állandóan deficitbe vagyok, és fogyok, ritkán vagyok éhes mondjuk úgy.
Zsírtémához ha már így feljött, nekem a min. az 45/50g, az alatt egy idő után már nem az igazi. De itt jön a kérdés a fentebb említett 0,8g/tskg-hez, mekkora arányban kellene növényi és állati eredetű zsírt fogyasztani?
-
válasz
Lajmund #197406 üzenetére
"de túl sok kompromisszum lenne"
Nálad mik?
Én szimplán a túl kevés kalóriát nem viselném jól, illetve ha ezt mégis kibírnám valahogy, menne le vele bőven az izom is, ha próbálnék sietni.Azt hiszem, számomra az egyetlen járható út egy viszonylag izmos és szálkás formához a nagyon sokáig tartó minimális kcal-deficit úgy, hogy mellette az edzést sem hanyagolom.
Dorian: Grat a formához, el is felejtettem az előbb!
-
Woodslave
félisten
válasz
Lajmund #196076 üzenetére
valszeg így van de nem érdekel. Így kényelmes tartható stb. Nem is gondolom hogy annyira sok lenne hogy eü problémát okozna (nyilván nem orvosok szerint mert szerintünk 10 éve dialízisre kellene járnom)
A tervezett a 4 kaja, igyekszem azért a 30 gramm /kaja de mivel elkészítem a kaját ezért inkább 40 grammra jön ki.
-
Dorian
félisten
válasz
Lajmund #196076 üzenetére
Csináltam korábban a 14/10 órát. Nem esett nehezemre, de ilyesmi általad leírt csodákat nem tapasztaltam. Én akkor is és most is ugyanilyen jól éreztem/érzem magam, ez laboreredményeimmel is alá van támasztva
aelod, m3ss: Köszi!
Szénhidrátra jobban oda kéne figyelnem, ha kockásítani akarok, hiába számolgatom a reggeli meg tízórai zabot, ha vacsoránál nem vagyok észnél -
Dorian
félisten
válasz
Lajmund #196066 üzenetére
Pontosan így van, egyensúlyt kellene tartani. (Ugyanakkor a nem-alacsony izomtömeg is élethossz és életminbőség javító paraméter).
Én magam erre azt találtam ki(valójában nem én találtam ki, hanem utána olvasva, konzultálva) hogy az időszakos helyett havi 1(-2) nap teljes böjtöt tartok, kb. ugyanaz az eredmény. Ezt izomvesztés-szempontból kedvezőbbnek gondolom. Vagy ugyanez lenne negyedévente 3 nappal is, de azt meg nem bírnám ki. -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Lajmund #195578 üzenetére
habár tény, hogy "hivatalos" definíció alapján a nap első, ébredés utáni fő étkezése, de mikrobiológiai szempontból ébredés után 30-60 perccel történő étkezés. ha ennél (sokkal) több idő telik el az ébredés és az első étkezés között, akkor az már nem reggelinek minősül.
szóval kérdés, h ébredés után mikor eszel először, teljesen mindegy miképp nevezzük, ha nagy az időtáv, akkor az mikrobiológiai szempontból elvileg nem egészséges hosszútávon.
szerk.: persze nem vitatkozni/okoskodni szeretnék, szimplán csak infóként írtam, amit szakember mondott ebben a témában. hogy ki/mit/hogyan csinál az természetesen a saját dolga/felelőssége. én is úgy edzek/étkezem, ahogy én gondolom, hogy jó nekem (vagy tudom, hogy nem jó, de mégis csinálom/megeszem, mert izé... én úgy döntöttem
)
#195567 Lipton : természetesen gratula hozzá, remélem egyszer én is elérek ekkora testsúlyarányos fekvenyomó súlyt
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Lajmund #195564 üzenetére
Nekünk egy mikrobiológus kutató hölgy azt mondta, hogyha valaki IFet csinál és kicsi az étkezési időablak és emiatt el kell hagyni egy étkezést, hogy beleférjen, akkor ne a reggeli legyen az, hanem inkább a vacsora, mert a reggeli étkezés hormonális szempontból nagyon fontos és elhagyása hosszú távon problémákat okozhat. (Egyébként ő is támogatja és gyakorolják is az IF-et)
-
noorbertt
őstag
válasz
Lajmund #195564 üzenetére
Próbáltunk a drágább húsokból és tojásból vásárolni mindig de hogy másnapra büdös savanyú szagú a nyers állapotban az kemény
Tojasnál többször ropogott vagy volt épp zöldes árnyalatú , hat basszameg akkor inkább leszek zöldség zabáló
Halakat csipálom, köszi az aldis tippet.
Perpillan 14 órás böjtölés van itthon kezdésnek, kiváncsi leszek. -
-
m3ss
veterán
válasz
Lajmund #195394 üzenetére
Hat ja, tok mas terheles a futas. En is sprintelgettem most erdőben interval gyanant..vagy hat nem is annyira sprint, mert 1-2 perc intenziv futas inkabb. En is ilyen vonalon vagyok, egy upper egy lower edzes, egy joga, egy vo2 max, meg falmaszas lenne csak most nincs partner hozza. Na meg napi 15-20 perc nyujtas.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Lajmund #195394 üzenetére
a 2 sporthoz eltérő izomtípusra van szükség, ráadásul teljesen más a mozgásminta is, szóval nem feltétlenül kevés, szimplán más
#195393 Dorian : lehet a tag nem akar nagy/vastag lábakat és a szintentartáshoz elég nepki a havi 1?
amúgy nálunk elég sűrűn használják a vádligépet is, néha megesik, hogy más gyakorlatot kell nézem gyors, amíg várok, hogy felszabaduljon.
-
Dorian
félisten
válasz
Lajmund #191352 üzenetére
Most vettem a gymbeam akcióban én is 2 kilót, bár még van itthon is kb 1. Egy darabig elég lesz, bár a feleségem is fogyasztja.
Nem kell feltöltés és szünet sem.
A mennyiség biztosantesttömegizomtömeg-függő, az 50 kilósnak lehet elég a 3g a 120-nak meg az 5 sem. Én a reggeli turmixba teszek 3,5g-ot, edzés előtt 5g-ot, edzés után 2 g-ot. -
Peaceliker
addikt
válasz
Lajmund #191352 üzenetére
Én gymbeam eset vettem a simát. Számomra az oldódása faja. Keverek re rajta 3mp ig aztán kész. Nyilván néha recseg picit a fogam alatt, de annyira minimális hogy semennyire nem zavar. Lehet ha még 3mp ig keverném az sem lenne, de hát lusta is vagyok meg az idő pénz
Hatása nekem annyi hogy 1 óra múlva megyek wc re fixen
Amúgy 5g/nap, reggel, én így eszem. Asszem amikor ebéd előtt ettem és nem éhgyomorra akkor nem is hajtott meg, de ebéd előbb elfelejtem, így reggeli előtt meg nem.
Rám egy gramm nem jött fel (víz megkötés) , méretre karom sem lett nagyobb (csak azt mérem). Mintha izom jobban feszülne rajtam de lehet csak ennyire faszán fejlődök
Erőben nem tudom ad-e mert progresszió meg folyamatos így nem tudom kreatín vagy edzés eredménye ami éppen összejött -
Peaceliker
addikt
válasz
Lajmund #190952 üzenetére
Isolátumra ajánlás?
Eddig biotechet vettem, most próbáltam gymbeameset. Utóbbi oldhatósága 5*. 15-20mp keverés és kész. Biotechest azért rázni kell a shakerben egy kis ideig. Viszont Bioteches cucc fel van ütve BCAA meg minden hangzatos szarral...az meg jó nekem, nem!?
Nem merek koncentrátumot próbálni durva laktáz intoleranciám miatt.az sem nyugtat meg ha van benne lactase enzim, mert volt már olyan laktóz mentes cucc (valami tejtermék) amitől ugyan úgy felfújódtam.
privátban dobok képet (direkt emiatt lőttem is neked), mert háttérben félig látszik gyerek szoba
csak 2 gyakorlatnál szoktam (fekvenyomás meg döntött törzsű evezés), mert valahogy azt érzem ezeknél maradt még bennem és nem hajtottam ki magam eléggé, de több rep már nem megy, kisebb súllyan (70 vs 60kg) meg lemegy mégegyszer a sorozat akár. De megpróbálom ezt elengedni, de a lekemnek kell leginkább
2RIR tök elég, nincs szignifikáns különbsgé. Én is csak azért csinálom így, hogy minél jobban megtanuljam mennyi az annyi. Fekvenyomásnál már jól megy, tudom már melyik ismétlés ami nem kell már...mert marha szar felülni 70 kilóval is már
Én is leírtam nyűgjeimet aelodnak és ehhez mérten rakta össze az edzéstervet -
Dorian
félisten
válasz
Lajmund #190948 üzenetére
Kipróbáltam korábban, de örültem amikor elfogyott. Az íze nagyon gyenge volt, de az engem nem igazán érdekel, viszont az oldódása egyes alá, rengetegszer maradnak benne száraz golyók, ellenben a turmix felületére ragad mint a csiriz. Megszoktam, hogy csak folyó vízben kiöblítem, de ennél mindig ki kellett suvickolni.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Lajmund #190892 üzenetére
Én is garmin cuccokkal szemeztem, aztán pár teszt alapján huawei watch gt 3 pro lett, mert ez pontosabb (ettől elvileg már csak Apple cuccok jobbak), de kitörés szenvedés neki sokszor. Vagyis egy jó 10mp delayel kapja el.
Agyalok pulzus pánton, de valójában amire nekem kell (semmire) arra jó ez így
-
Peaceliker
addikt
válasz
Lajmund #190675 üzenetére
Én pont tegnap gondoltam rá, hogy lehet kéne pihi nekem is. Mondjuk vasárnapi felső test edzés jól ment, jól esett. De mai láb az mocskos küszködős lett. Mondjuk jól esik, meg büszke vagyok hogy letoltam, de hát minden volt csak energikus nem
python1
Hát normálisan kéne edzeni
Jó az, ne szórakozz már. Hegyomlásnak nem kell lenni, minek azt?Más (kicsit más csak) :
Most próbálom pár napja hogy reggel eszem, hogy edzés ne étgyomorra menjen. De mintha így szarabb lenne. Jellemzően délelőtt nem eszem csak egy fehérje max egy joghurt. Ha reggelizek egész nap éhesebb vagyok. Es egyelőre úgy fest kevésbé energikus.
Vagy csak többet kéne várni kaja és edzés között? Vagy ez is teljesen egyén függő?Szóval kinél hogy áll a kaja - edzés összefüggés?
-
python1
veterán
válasz
Lajmund #190501 üzenetére
Mondjuk én keveset alszom, majd 1- órát próbálok rádobni, mert jelenleg 6- óra az átlagom
Visszatekintve az utóbbi 1 èvre. 98-100kg- ról indítottam, az akkori bicepsz mèretem 39cm, rá fèl èvre 93_94kg mellett leesett 37-re, mai mèrès 40;5 89kg mellett.
Tehát folyamatos volt a fejlődèsem az utóbbi 1- èvben.
Jelenleg stagnálok kicsit, de lassan újra bevetem a tuti fegyvert, ès beindulok. -
Dorian
félisten
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Lajmund #189685 üzenetére
Lehet ahonnan jöttél valami sivatagi buckaországból ott ez a normális, de Európában ez nagyon nem volt jellemző, se nem a tavalyi globál 48-52 fokok az északi féltekén.
Amugy aki kardiozik az meg se érzi.
Amúgy nem kéne általánosítani, lehet neked mint nem napon barnult bőrűnek más a tűrőképessége, mint amit itt ebben a régióban megszoktunk. -
python1
veterán
válasz
Lajmund #189472 üzenetére
Van egy ingatlanos irodánk, ne tudd meg mennyi pesti jön le, hogy megvalósítsa a B-tervet, de még külfóldről is, nagy a dömping megint, meg is értem.
Mi az idén kezdtük a háztáji termelést, egyszerűen leírhatatlan a különbség.
Többet nem is Offolok ezzel kapcsolatban, meg úgy az étkezési kultúráról sem.
Gyúrjunk! -
python1
veterán
válasz
Lajmund #189467 üzenetére
Nekem ezek a beszámolók sokkal többet érnek mint a botcsinálta dokik és az idióta gyógyszereik.
Ami szégyen, voltam elég jónak mondható allergia dokinál, dokiknál (kidobott sok pénz), érdekes módon nem említették ezt a gyógymódot, ok tudom nem gyógyítanak, csak a gyógyszergyártók felíró emberei, de ez milyen már.
Természetesen tisztelet a kivételnek, de sajnos azokkal én nem futottam össze.
Az életemből 2,5 hónap kínszenvedés volt, vagy a gyógyszereik miatt, ami cseszte a gyomromat, vagy a rohamszerű fulladások miatt.
A tökéletes vérkép-nél, meg én eszek szarul a doki szerint.
Egyébként mi is csak kizárólag termelőtől vásárolt mézet használunk, a sok bolti mocskot kerülöm, de így vagyunk a húsokkal is. -
CriticalHit
addikt
válasz
Lajmund #189270 üzenetére
A teljes izom bukás (izomfáradás), amikor már nem vagy képes egy teljes ismétlést szabályos formában , kontroll alatt végrehajtani. Képes vagy azonban még további részismétléseket (át-és keresztül menni a poklon) csinálni a kinyújtott állapotból, illetve kb. felére csökkentet súllyal (Drop Set) még további ismétléseket beletenni. Ez pedig már a bukás utáni intenzitás növelő technika. Bukás mindig csak az egy-két bemelegítő/ideg-izom kapcsolatot megteremtő sorozatot követő egyetlen munka sorozat. A növekedési alkalmazkodást kiváltó stimulus. Ha könnyedén megcsinálod az összes ismétlést semmi nem lesz amihez alkalmazkodni kellene a szervezetnek. Ha nincs kihívás, nincs alkalmazkodási kényszer.
aelod:
"Egyetlen egy és ha nem a legegyszerűbb módja az intenzitás növelésnek ha nagyobb súllyal dolgozol."
Tévedés. A használt súly megemelése csak az utolsó lépés az intenzitás növeléséhez, amit például megelőz a munkasorozathoz hozzáadott hetente növekvő plusz ismétlés, egészen addig, amíg már a 12-14. ismétlésben éred el a bukást nem pedig a 10.-ben.
"TUT (time under tension) lényegtelen a hipertrófia szempontjából"
Tévedés. Régóta ismert tény, hogy az izomnövekedés céljából a 40-50 másodperces sorozat az optimális, ahol 1 másodperc az energetikus pozitív szakasz, 3 másodperc a negatív szakasz és 1 másodperc az alsó/nyújtott holtponti szakasz. -
válasz
Lajmund #189274 üzenetére
Az is fölösleges, junk volumen. Ettől függetlenül időnként én is csinálok ilyen levezetőt súly nélkül, csak mert jó érzés.
2 sorozat elég izomcsoportonként a lehető legnagyobb intenzitáson, amit még ki tudsz pihenni a következö edzésre. Összetett gyakorlatoknál ugyanakkor a különféle végrehajtási módok miatt lehet akár kicsivel több sorozat is -ahogy beszéltük tegnap-, mert felfoghatjuk akár úgy is, hogy ilyenkor nem ugyanazt a gyakorlatot csináljuk. (Húzódzkodás széles fogással felső fogással például már nagyon nem ugyanaz, mint az alsó fogással, szűken végzett húzódzkodás.)
-
m3ss
veterán
válasz
Lajmund #187343 üzenetére
a link nem jo, de sebaj, kepben vagyok ismerem
#187340 Gainka ne vedd magadra, sztem ez meg most egesz konstruktiv, kulturalt eszmecsere. amugy is egyetertek a mondanivalod java reszevel, meg sztem a tobbiek is. a futas, sprinteles reszevel nem.
ha fogyni akarsz sztem biztosan nem jobb a szakaszos sprintelgetes, mintha mondjuk huzamos ideig (legalabb 45 perc) zone2 tartomanyban maradnal. eleve zone1-zone3-ban tudsz csak zsir tartalekokbol energiat nyerni, szep magyarsaggal...zone3 felett mar nem ezt hasznalod. plusz gondolom kaloriat is tobbet egetsz egy hosszabb zone2 kardio alatt. segiti a regeneraciot is, nem savasodsz be mint zone2 felett, nem megy a sulyzos edzes karara...de nyilvan kell melle vmi intenziv testmozgas is, ahol a keringesi- es legzesrendszer is jobban munkara van fogva.
ha meg akarja tartani az izomzatat vagy novelni akarja x naponta par sorozat kitores, guggolas, bolgar guggolas, merev labas felhuzas 100x eredmenyesebb, kevesbe serulesveszelyes, kevesbe idoigenyes mint sprintelgetni. nyilvan vmennyi izmot a csak sprinteles is hozna.. -
Qtya123
őstag
válasz
Lajmund #187209 üzenetére
"Sőt a szervezet jelez is mikor mire van szükséged. Gyümölcsöt kívánsz vagy valami zsiros húst vagy egy gyönyörű nőt.. Ezek megfoghatatlan dolgok de èrző lények vagyunk"
Ezzel nem értek egyet, vagy amennyiben tényleg így van, akkor engem ki akar nyírni a saját testem...
Sült csülköt, sült kolbászt, szaftos steaket, pacalpörköltet fehérkenyérrel, cigánypecsenéyt és hasonló "jóságokat" kívánna a szervezetem 100-ból 99 alkalommal egy csirkemellel szemben, bárhogy legyen is az elkészítve.
A táplálkozásom fele arról szól, hogy nem azt eszem, amit nagyon szeretnék. De a másik fele így is elég arra, hogy dagadt legyek.Fehérjével kapcsolatban: én most ezt iszom tőlük: [link]
Várni kell vele felrázás után, mert eléggé habzik, továbbá olyan a szaga, mint egy marhatelepnek, de ez nem zavar. -
m3ss
veterán
válasz
Lajmund #187196 üzenetére
azert sztem ez nem igy mukodik, hogy erzed mi jo a szervezetednek..ez olyan mint a hifi topicban aki a ket kabel kozotti kulonbseget meghallja...szep es jol hangzik, csak altalaban a valosagtol tavol all. az ok, hogy mondjuk ugy erzed jobb a gyomrod vagy az emesztesed tole, de egyeb kovetkezteteseket levonni...
szerintem bevizsgalas nelkul ilyeneket kijelenteni meresz. de amugy remelem igazad van, mert en is vettem most toluk, de meg nem bontottam ki. -
m3ss
veterán
válasz
Lajmund #186512 üzenetére
most olvastam pont, hogy taylor swift uj pasija miatt most mar nem ez a feminin metroszexualis fiucska a noideal, hanem eljott a gyurosok ideje
ugyhogy pumpaljatok a vasat ha genz-re faj a fogatok
ja en is sok evig haztajit ettem mindenbol. husok, zoldseg, gyumolcs. meg most is probalok azert minel tobbet...tenyleg full mas bolti tojasnak a szine is...de hazi turo, hazi tej is mas vilag. na meg valszeg nem mind1, hogy novekedesi hormonnal vagy ki tudja mivel felpumpalt csirket eszel, vagy azt ami zoldet eszik. vadhus is jobb valszeg emiatt, termeszetes tapanyagot esznek az allatok. hat nem erre tartunk..
-
válasz
Lajmund #186482 üzenetére
Én is gyakran az életminőség felől közelítem meg az edzésfilozófiát, és egyértelmű, hogy rengeteg ember -köztük én is- hajlamos túltolni a biciklit, vagyis maga szerint is túl nagy lesz az áldozata, ha nem tartja jobban szemmel ezt a kérdést, és arányosítja a várható profitot a vállalható árral.
Nálam talán az a fő ok, hogy életem 2/3-ában kövér voltam, és számomra tényleg sokat ér egy vékony, kevés testzsírt tartalmazó, de izmos test. Tényleg növeli a jókedvem, és nagyon feldob, ha valami olyat láthatok a tükörben, ami már tetszik. A másik pedig az erő és teljesítmény, ami egy ilyen szebb testhez tartozik; iszonyatos érték, ami ráadásul az évekkel egyre csak nő. Látni néha kondiparkban, futópályán 20%-os testzsír alatti 65+-os embereket. Olyan szeretnék lenni majd én is, nem pedig a járókeretes, elhízott, leépült.
Dorian: Igen, ugyanakkor az 'egészség' nem ugyanazt takarja mindenkinél. A betegség hiánya nálam még nem egészség például. Kell hozzá egy nagy adag teljesítőképesség is. Például szerintem az a férfi, aki nem tud lefutni 10 km-t, biztosan nem egészséges, és az se, aki nem tud a saját súlyával szériázni. (Évek óta nem nyomtam fekve, úgy mondom. De azért a 95 kiló alá bármikor nyugodtan befeküdnék 75 kilósan.)
-
Qtya123
őstag
válasz
Lajmund #186321 üzenetére
Persze, megszokás kérdése is.
De szerintem egy kondi, úszás, bicaj olyan téren akkor is egyszerűbb, hogy nagyjából konstans.
Nem minden másodpercben változó eseményekre, körülményekre kell reagálni, nem kontakt sport egyik sem. Így értem, hogy egyszerűbb idegrendszer szempontjából.Amúgy volt róla nemrég itt szó, hogy a fiatalok körében népszerű, vagy nem a gyúrás. Olyan termekbe jártam/járok elég rég, amelyek vagy nem könnyen megközelíthetőek, vagy kissé rétegtermek. Ezekben nagyon kevés fiatal huszonéves fordul meg, csajok meg kb zéró.
A box az a tipikus csilli-villi és tömegközlekedéssel is jól elérhető, központi helyen van. Edzések után felmentem kicsit mozogni, körbenézni milyen a terem. Fullon van mindig fiatalokkal, tele kefefej srácokkal, csajokkal. Dresscode is biztosan van, mert jó 70%-uk a mostani mániának megfelelően a feszülős nacira kívülről a sípcsont közepéig felhúzott adidas zokni stílusban nyomja.
Dicséretes, hogy ennyien járnak, de kis előítéletet is belevíve lerí, hogy nagy részük azért jár le mert húde trendi, mobilozás közben persze megy ezerrel. -
Dorian
félisten
válasz
Lajmund #186321 üzenetére
Valójában az a jó, ha mindenféle edzés van vegyesen: állóképességi, súlyzós, HIIT, mert más-más pozitív hatásai vannak mind rövidtávon, mind a hosszútávú egészség szempontjából.
Ütirugin mostanában már kezdtem érezni, hogy nem fáradok el úgy, mint szeretném, ezért kezdtem mellé a kettlebellt, most 2+1. Tervem, h jövő hónapban ebből a kettőből csinálok 0+3-at, majd sztem beállok 1+2-re. Meg a bunyóval az a baj, hogy nagyon könnyű kisebb sérüléseket beszerezni és akkor csomó kihagyás a valóban hatásosan művelt edzésekből.
Febr elején volt a szülinapom, akkor kaptam az edzésen a szülinapi köszöntőt, az 54 combos, 54 gyomros. Oké, a 9-ből csak 3-an tudtak nagyot adni, de az is 18-18.
A combbelsőm még azért színes -
aelod
veterán
válasz
Lajmund #186312 üzenetére
Ezt a fajta blokkos edzést én sosem preferáltam. (Habár a legtöbb poweres és súlyemelő is így edz de ez testépítés)
Tegyük fel van egy intenzitásod amit emelesz mondjuk 4-6 hétig amikor is már kezdesz kimerülni. Ilyenkor visszaveszel: deload vagy teljesen kihagyod az edzést. Utána persze, hogy kipihentebb vagy és "erősebb". De ha jobban belegondolsz akkor csináltál egy problémát amit megoldottál magadnak ezzel. Rendkívüli -
m3ss
veterán
válasz
sztem amugy a progresszio jo ertekmeroje annak, hogy van-e szukseged pihenore, tul gyakran edzel-e stb. felteve ha olyan stadiumban vagy, hogy van progresszio. ha az elejen vagy akkor minden heten legtobb gyakorlatban latnod kellene fejlodest.
ha mar nincs progresszio mert halado vagy, akkor passz. en addigra kb. abbahagytam -
m3ss
veterán
válasz
Elvileg 1 hèt alatt nem vesztünk izmot
nem olvastam a cikket, de az biztos, hogy 1 het alatt nem vesztesz izmot. soot, sztem 14 nap alatt se. en azt latom, hogy 5 nap pihenonel jobb nekem a 8-9 nap piheno...plane naturalban, idosebb korban..#186311 Oppenheimer
gratu, legalabb nem vesztettel izmot, meg ha "lassan" is ment le. aerobot csinalsz amugy? porno fotozast vallalok en is, a csajodet legalabbisen meg lehet merlegen nem hiztam, de kezdek visszaterni a megszokott testzsirszazalekomhoz. a karom meg no, mintha muszaj lenne...
eroben is megyek folyamatosan elore. ez a csak kezisulyzos edzes amugy durva alkarra. mind1 hogy push pull vagy lab nap van, full pump van alkaron -
aelod
veterán
válasz
Lajmund #186041 üzenetére
Megoszlóak a vélemények de abban a tudomány egyet ért, hogy teljesen feleslegesek a nagy volumenű edzések ahol extra 'pump' van meg 'finisher' gyakorlatok, óriás sorozatok stb. vannak.
Naturalon, vonalon alkalmi terembe járóknak untig elég 6 sorozat/hét/izom. Van aki elmegy bukásig vagy megáll előtte 2-3 RIR-el de 8 RIR-nél nem történik semmi. -
F_Gergely
őstag
válasz
Lajmund #185981 üzenetére
Kell az edző igazából nekem régen is az volt a bajom, hogy oké konditerem, azt se tudom mivel mit csináljak meg hogy.
A héten kezdtük el az edzést, kiderült, hogy a combomban be van állva az izom fezsül mint állat, még normálisan gugolni se tudok, ugyhogy jövő hétre kaptam időpontot masszőrhöz. Ott se voltam soha de a masszőr is azt mondta, hogy ez a letapadt izom fellazítás nem lesz kellemes erre készüljek lelkileg.
Az is frusztrál kicsit, hogy a teremben mindenki kigyúrt szekrény én meg nulla, ezért is kell nekem valaki aki mentorál.2016-ig ugyan nem sportoltam, de kerékpároztam rendesen, havi szinten kb 1500-2000 km-t tekertem, naponta pedig minimum 60-at (melóbajárás) plusz hétvégente 200-300 km beficcent. Minden évben körbetekertem a balcsit egy nap alatt. Aztán 2016-ban munkahelyet váltottam és kiesett a kerékpár az életemből, jött a stressz, megszűnt a napi ritmus, úgyhogy 2 év alatt felszedtem 30 kiló pluszt. Aztán 2018-ban úgy döntöttem ez igy elég, ismét melóhely váltás, mozgás nem lett több de cserébe végleg irodista lettem, reggel mentem este jöttem, a mozgás meg csak egyre jobban hiányzott. Aztán sok változás jött az életemben 1 évvel ezelőtt és elhatároztam, hogy ha már úgy is ez a változások időszaka, akkor ideje a testem is rendbe tenni (voltam covidos 2 hetet voltam kórházban 2 hónapot itthon, megszenvedtem és ebben én azt gondolom nagy szerepe volt annak hogy elhíztam mint egy disznó). Szóval nyílt decemberben egy új konditerem, kerestem egy szimpatikus edzőt aztán most belevágtam, és végre elszántam magam. Köredzéseket csinálunk megérzem de olyan nagy izomlázam nincs. A combjaim tropák, de remélem a masszőr majd rendbe teszi. Edzés előtt/után nyújtunk (én ezt se tudtam, én sose látok egy hegyomlást se nyújtani, csak odamegy felpakol 100 kilót a gépre és tolja). Baromira élvezem, nekem a párom mondta, majd menni se bírok majd, meg rájövök ez nem nekem való, de bakker marhára élvezem. Izzadok mint a ló, meg érzem, hogy a határaim feszegetem de piszkosul jól esik. Most heti 2 nap van edzővel, de ha sikerül feltornászni a kondim valami használható állapotra majd váltunk heti 3 napra, a többi napon meg azt találtam ki majd lejárok a terembe és ha csak sétálok egy órát a futópadon már az is jó, mozgok, jól érzem magam nekem ennyi már elég, a többi napokon meg edzés van, de így az üres napokon is mozgok, de nem erőltetem meg magam. Aztán a többi majd valahogy alakul, de egyelőre minden percét élvezem és komolyan rossz mikor vége az edzésnek mert legszívesebben fél napot ott töltenék.
Bocs ha hosszúra sikeredett
-
Dorian
félisten
válasz
Lajmund #185941 üzenetére
Én abba fogom hagyni a kravmagát, tököm televan, h mindig lesérülök. Most pl a bordám van szétrúgva, tegnap azért elmentem, de hülyeség volt, mert most jobban fáj, és így a pénteki kettlebeltt is gondolom elfelejthetem. Ráállok majd az utóbbira inkább, de még bele kell szokni, mer a múlt péntekitől még mindig fáj a tricepszem.
-
válasz
Lajmund #185119 üzenetére
20k körüli okoskarkötők némelyiket már nagyon szépen méri a magas pulzust is, néztem róla teszteket. Ennyiért pedig EZT ajánlanám.
Az viszont igaz, hogy ha beüt a komolyabb izzadás, akkor elvérzik ez is, de a probléma tulajdonképpen egész jól kezelhető: nem kell annyira beöltözni, kabát helyett mondjuk mellényt veszünk fel. Ha a csupasz kéz izzad, azt jobban viseli, mintha a kabát alatt szaunázna.Egyébként meg nem nagy baj, ha ebben-abban kicsit pontatlan, ha konstansan pontatlan valahogyan, és tudunk róla.
Én szeretnék 2 éven belül futni egy maratont, mert még sosem futottam. Eltolhatom persze 50 éves koromra is, de ficereg bennem az érzés nagyon. Most még viszonylag könnyen fel tudnék rá készülni, és viszonylag fiatal is vagyok (43). Az viszont zavar azért, hogy a felkészülés tippre megszabadítana egy kiló izomtól is, amiből meg a kevés is sokat ér.
Nem tudom, van -e a topikban olyan gyúrós, aki futott már maratont, de ha igen, megoszthatná a tapasztalatait.
-
benfolds
őstag
válasz
Lajmund #184953 üzenetére
amúgy persze, az lenne a legjobb, ha mindenféle "segítség" nélkül képes lennék jól érezni magamat. amúgy többnyire sikerül, de sokszor úgy érzem, hogy a saját gondolataimnak a foglya vagyok, ezért akarom "kibillenteni" magamat, hogy egy kicsit más rálátásom legyen a dolgaimra. jó lenne erre valami kreatív hobbi is, ja. amiben el tud veszni az ember, de ilyenem nincs, sajnos. csak a zene meg a sport van, de nem mindig elég.
-
válasz
Lajmund #184662 üzenetére
Mindet próbáltam. Vékony testlakatú vagyok, nem hízékony. Nekem a kreatin nagyon érezhetően hat, erőben, fejlődésben. Attack 2.0 a legjobb, de a CreaZERO is jobb, mint a sima. Persze hathat mellékhatás nélkül is a sima kreatin is, embere válogatja. Az L-karnitin segít soványan tartani sok zaba mellett. Az állítólag jobban felszívódó acetil-karnitin nekem nem hatott jobban, nem éri meg. Edzés előtt-közben BCAA és arginin kicsit több kitartást adott. Az arginintől kiduzzadnak az ereim a kézfejemen, de ez enyhül, ha hosszabb ideig szedem. Ugyancsak tovább a bírtam a savasodásgátló béta-alaninnal, de nem feltűnő. Citrullin, ornitin, HMB, ZMB, CLA semmi. Ja, a koffein hat, nagyon, de azt azért ésszel kell használni.
Szerintem a kreatinon és az l-karnitinen kívül nagyon egyénfüggő, hogy egyáltalán bármit hatása lesz-e. És persze, ha az edzéseden nem vagy a határod körül, akkor ne várj csodát. -
fogkefe21
csendes tag
válasz
Lajmund #184662 üzenetére
Amikor kezdtem akkor toltam a beta analint, elvileg jobban bírod meg az izomlázat is csökkenti. Aztán elhagytam ment anélkül is.
Most arginint kezdtem el, mert mivel elég későn edzek rendszerint 8 után, ezért koffeines pre workout nem játszik nálam. De szerettem volna valamit kipróbálni, neten utána olvasva meg boltban bioteches eladót megkérdezve ez is jól lehet, mint pre workout cucc.
Amúgy, hogy mennyire használ nem tudom, de akkor a hardcore gyúrósok szerint felesleges.
Akkor pont a beta analinra kellene visszállnom? -
Flash Gordon
senior tag
válasz
Lajmund #184398 üzenetére
Nem véletlen, hogy szarozható az íz vagy a minőség ha csak az alsó polcos márkákat próbáltad. A Scitec, Nutriversum, Biotech, Puregold, kb. a legalja a mezőnynek pár terméküktől eltekintve nem véletlen az olcsóbbak közé tartoznak. Ha az íz-minőség fontos egyszerűen csak a kb. a BSN és afeletti árszintű márkák termékeit kell kóstolgatni , akkor lehet hogy megváltozna a véleményed.
Az általam linkelt Ostrivit fehérjéje mivel ízesítetlen semmi rendkívülit nem tud azon kívül hogy jól oldódik, nem akar leesni az akármilyen magasra púpozott kanál széléről a cucc annyira jól van összerakva a porlasztott az állaga. -
Woodslave
félisten
válasz
Lajmund #184396 üzenetére
csak a hulladék drága cuccok ellen támad - mint Don Quijote a szélmalmok ellen. Vagdalkozol de tényleges, tényszerű tudásod nincs a témában. Ahányszor kérdezte bárki mire alapozod, ugyanúgy vagdalkoztál minden tényszerű előadás nélkül. Ja nem az hogy 74% a fehérje vagy 80%. Tényleg ez jelentős különbség és hatalmas jelentősége van meg mindent elárul arról, hogy a puregold egy xar.
Nálad "profibb" gyúrós arcok azért fogyasztják, vagy inkább azért nem fogyasztják mondjuk a te általad fogyasztott izolátumot, mert nem ellensége senki a pénztárcájának. Ennyi a lényeg. Az ízesítetlen wpc viszont jó dealnek tűnik szerintem ezzel nem vitatkozott senki.
Persze ebből nem következik, hogy a szélmalmok ártalmatlanok ne értse félre senki nem ez a lényege.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- OLED TV topic
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Le Mans Ultimate
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Formula-1
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - Motoros/biciklis szett (4.)
- DJI AVATA Explorer Combo drón - 3 akku, Goggles Integra szemüveg, hátizsák
- DJI Mavic 2 Zoom drón, gyári dobozában, 4 db aksival és táskával eladó
- Ùj - DJI FPV Drone - 0h repülési idő
- DJI Mavic 3 Pro Fly More Combo RC Pro - drón szett újszerű állapotban, garanciával
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest