- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Őskoczka
- Zicokuka: Minden változik,a Cod 2 örök
-
LOGOUT
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
neophyte79
tag
válasz
Peaceliker #192084 üzenetére
Semmit.
Egy, a sporthoz kapcsolódó kérdés, mint amit általában feltesznek az emberek, pl: hány kg-mal nyomsz fekve, mennyit futottál...stb. -
neophyte79
tag
Akiknek van fitnesz karkötője, mennyi a havi energiafelhasználása (a mozgás, nem számolva az alapanyagcserét)?
-
neophyte79
tag
válasz
Flex77 #184750 üzenetére
Nem tudom van-e hisztamin probléma, érdemes első körben az FODMAP diétával indítani, ha olyan a gond. Bármi, ami magas hisztamintartalmú, de jellemzően erős tünetekkel a hisztamin érzékenység, ha már nagyon csökkent a DAO enzim. A hisztis tüneteket össze sem tudod téveszteni.
Megelőzés vagy gyógyítás a cél? Mert a protokoll attól függően változhat. Ha vannak leletek (bármi), az a legjobb, mert lehet mihez nyúlni.
Érdemes inulint por formában venni és úgy megoldani, 2-3 g/nap mennyiséggel indulj, mert emésztőrendszeri tüneteket okozhat. Ha nincsenek tünetek, akkor 3-4 nap múlva 1 g-al lehet emelni. A napi adag maximum 10 g, felette már komoly puffadás lehet.
A pektint pedig a Mester Károly féle almarostból érdemes bevinni, nagyon olcsó és kiemelkedő minőségű. 5 g-al indíts és 2-3 naponta 4-5 g-al emelj, el kell(ene) jutni a minimum 30 g/nap mennyiségig, fokozatosan. Ha egyszerre eszed meg, akkor nagy az esélye a bal oldali vastagbél fájdalomnak. -
neophyte79
tag
válasz
Flex77 #184746 üzenetére
Én 2X10 g, főleg edzés után. Alapjáraton is sok glutamint tartalmaz az étrendem (tejsavó), ez megy pluszban.
De mielőtt ebben gondolkodsz, fontos elhagyni a glutént/kazeint/szóját/kukoricát. Esténként hisztamint/lektint.
És még kiemelten kell(ene) kezelni a pektin/inulin pótlást a mikrobiom miatt.
-
neophyte79
tag
válasz
Woodslave #184731 üzenetére
A taurin (ha erre írtad) annyira filléres kiegészítő... és nem csak az érrendszerre van pozitív hatással. Sok tekintetben javítja a mitokondriális funkciókat.
Béta alanin olyan, mint a Parkinson kóros nagyival elmenni pisikélni. 😂 Kihagyhatatlan. 🤣
A hatását imádom, de huzamosabb ideig adagolva eltűnik a paresztézia. Ettől függetlenül a savasodást jól eltünteti.
Ami még nekem fontos az a DHEA.
-
neophyte79
tag
válasz
Woodslave #184728 üzenetére
Az egyetlen kiegészítő, ami felesleges. Nem sok tanulmányt találtam, ami igazolta volna a hatásosságát. Ezt el lehet mondani az argininról is.
Nálam a béta alanin + taurin + kis koffein, ezek beváltak.
#184730 Rivaul lehet egy koncerten csinált húzódzkodást , kilógott a zacsi és meghárápta' egy kóbor eb. 😂
-
neophyte79
tag
válasz
Flash Gordon #184721 üzenetére
Ezek a cikkek jók, minimális tudással is értékelhetőek.
Sajnos a korral minden anabolikus
hormon/enzim csökken és ami katabolikus az pedig nő.A mitokondriumok degragdálódnak, ennek a csökkentéséhez segítséget nyújtanak a kiegészítők.
#184722 Janaboy
Nem a kedvesebb stílusról van szó, én is egy tirpák gumicsizmás vagyok.Inkább arról, hogy érdemi érv nélküli vitákat szül a beszélgetés, aztán ha számára nem akceptábilis az információ, akkor jön a "lol".
Egy kifelé nyitó beszélgetésnél a másik felet illene meghallgatni. Nem galamb módjára sakkozni.
-
neophyte79
tag
válasz
Flash Gordon #184719 üzenetére
Valahol engem is...néha belemennék érvelésbe, csak az a "gond", hogy:
1. Nem értené, hiszen nem járatos ezekben a témákban (molekuláris biológia)
2. Nem is hinné el, mint például az autofágiát, ami létező jelenség
3. régebben is úgy volt, hogy ő a topic "kiskirálya", aki mindent (is) tud. Ami igaz, hiszen nagyon tapasztalt, ugyanakkor ő mondja másra, hogy magas lovon ül...holott pont ugyanazt teszi
4. A szememben irritatív, az övében pedig én
5. A tudása megrekedt egy szinten, kicsit olyan Dunning Kruger hatást kölcsönözHogy egy példával éljek, a BCAA önmagában olyan mTroc1 aktivációt okoz, ami akár képes az MPS-re, ha nincs aminosav (ezeknek a transzportjai hordoznak...mondjuk az albumin) hiány. De, hogy továbbmenjek, a bélflóra is képes BCAA-at szintetizálni, igaz kis mennyiségben. A nagy dózisú leucin pedig egyedül is fokozza az MPS-t, aminosav külön bevitele nélkül.
Az l-glutamint sem azért isszuk (én), mert kell az izmoknak (kis hányada szívódik fel a vékonybélben, ahhoz hogy ez több legyen, peptid kell), hanem a bél permeábilitást javítja és az immunsejtek fokozott energiaforrása.
És a tejsavó, mint kiegészítő használata sem azért fontos, hogy növeljük a fehérjebevitelt (erre is jó), hanem 100+1 jó hatása van (mTorc1/MPS aktivitás, GLP-1/IGF-1 növelés, immunglobulinokat/laktoferrint tartalmaz, ezek baromi erős immunmodulátorok).
-
neophyte79
tag
válasz
aelod #184716 üzenetére
Keressek még neked egyebet, vagy elég ennyi is?
Örömmel konstatálom, hogy az érvelési technikád () változatlan másokkal szemben is, és ahelyett, hogy tényeket vázolsz, csak kihozod a másik felet a béketűrésből. Most jelenleg Flash Gordon fórumtárs.
A probléma ott van, hogyha belemegyünk (mennénk) jobban, akkor lerázod magadról az egészet, pedig lehetne miről beszélgetni, csak a saját tapasztalásod mindenek felett áll és lenézed azt, aki "harcba" száll(na) veled és olyan stílust adsz elő, ami bicskanyitogató. Nem csak nekem, ezek szerint.
Amikor elkezdődne a "beszélgetés", egyből azokkal a szavakkal jössz, mint általában véve. Én szándékosan nem akarok ilyen témákról beszélgetni (nem csak veled), mert 5%-át értenéd annak, amit írok (ami persze baromság).
No offense, peace. -
neophyte79
tag
válasz
Flash Gordon #184684 üzenetére
Bravó, briliáns hozzászólás.
Aelod mindig elfelejt valamit, ez pedig a kor. Fiatalon bárit ehetsz és mindent is megtehetsz, a hormonális összetétel kedvez a fejlődésnek. Atán ahogyan telnek az évek, szaporodik a zsír és csökken az izom, az ember pedig próbál megtenni amit lehet. Mert a kedvezőtlen mitokondriális funkciókat nem lehet ugyanazzal a tematikával rábírni arra, ami fiatal korban pofonegyszerű. Ezelőtt 27 évvel papír vékony bőrrel és jó izomzattal rendelkeztem és ettem amit a nagyi főzött. Na, ettől most faszán híznék, 44 évhez közelítve. És ez idővel rosszabb lesz, minden hormon (kortizol/DHEA/tesztoszteron/ösztradiol/adiponektinek/GLP-1...stb) csúszik az öregedés siettetése irányába és előtérbe helyezve az izomvesztést és a zsírfelhalmozást. Ezt kijátszani kemikália nélkül baromi nehéz és nem "megérős" elfoglaltság, ha az ember megszokta a tónusos kinézetet és a 10% körüli testzsírt, főleg hogy halad az idő előre.
Itt bizony számításba lehet helyezni a kiegészítőket, amik segítenek, okosan használva és persze alapjáraton egy gyulladáscsökkentő étrendet szem előtt tartva. -
neophyte79
tag
válasz
Rivaul #184656 üzenetére
Aztán meg depressziót, miután averziót. De ez már olyan dimenzió, ami megkérdőjelezi a csíziót.
Viszont egy okkázió az, hogy perempe precíziós edzése dezillúziót okoz a topicban.
#184657Lajmund semmi értelme az NO fokozóknak, ebbe az arginin is beletartozik.
Esetleg kreatin, beta alanin, ha mindenáron akarsz valamire pénzt költeni. -
neophyte79
tag
válasz
TomDeNemm #184634 üzenetére
Ohhhh...engem minden nap ott esz a fene, csak akkor nem, ha esik az eső.
Hóesésben még nem próbáltam, de ennek is eljön az ideje.#184635Woodslave annak is megvan a feelingje, főleg, ha olyan helyre tudsz menni, ahol senki sincs. Jó időben nagyon kellemes tud lenni, senki sincs, a levegőben sem kell szagolni a másikat...főleg nem várni.
De...kinek mi jön be.
#184650OPiiPO egy idő után a volumen nem vezet eredményre. Csakis a failure (bukás, hogy használjak szakszavakat), a szervezet nem fog izomszövetet építeni és fenntartani a semmiért. Haladóként a volumen (magas ismétlésszám) csak iderendszeri fáradtságot okoz.
Szerhasználóként pedig itt egy eléggé bonyolult leírás (már molekuláris biológia/kaszkádrendszer) arról, hogy miért mindegy, hogy volumen (Arnold) vagy HIT (Mentzer).
[link] -
neophyte79
tag
válasz
aelod #184358 üzenetére
Akkor a félreértések elkerülése végett (mondjuk nem mintha számítana 🙄), nyáron azért tűntem el, mert értelmetlennek találtam azokat a beszélgetéseket, amik az általános témák itt. Semmi beszólási attitűd nem volt benne, ellenben a réggel. Ott valóban hiszti miatt (és egészségügyi gondok) koccoltam.
Nekem az itt lévő és "tudományos" jellegű beszélgetések már nem érdekesek,az én véleményemre meg senki sem kíváncsi. 🤷
Tartozni egy közösséghez sem akarok/fogok, így okafogyottá válik az ide érdemben történő írás.
-
-
neophyte79
tag
válasz
aelod #184345 üzenetére
Minek is jöttem vissza? 😑 Te jobban tudod, mint én? Tetszik.
Egyáltalán nem "sérültem" be, bebaszna ha egy utolsó utáni, teljesen marginális topic megértésére lennék rászoruló. Volt erre példa sok sok évvel ezelőtt, azóta felnőttem.Én nem itt élem a mindennapjaimat, ellentétben azzal, akinek most válaszoltam. 😏 Trollkodni jövök, ha eddig nem tűnt volna fel Mr topic mestere és mindennek a megmondója.
-
neophyte79
tag
válasz
aelod #184321 üzenetére
Dehogy bontom ki a témát, nincs erre felesleges időm. Vitáztunk épp eleget régen, f@szkalap voltam én is.
Egyetlen ember akivel itt érdemben lehetett diskurzust folytatni az Woodslave volt.
184320Lajmund: sokszor megtapasztaltam ezt, de hát az ember ilyen. 🤷
A %-os rész jogos, de senkinek sem tűnt fel. -
neophyte79
tag
válasz
stingy2 #184305 üzenetére
😂😂😂
Imádom, komolyan. 🥴
Annyira nem figyeltek, hogy fel sem tűnik az...nem g-ban van megadva az érték, hanem százalékos arányban. Istenem, gyere le és szólíts magadhoz. Az ész osztás megy, de gondolkodni egyik sem tud.Aelod megint okos, mint mindig. 🤷
184314 Lajmund: jól is teszed, osszad az okosokat, mert itt mindenki polihisztor, aztán ha okfejtésre kerül sor, csak a sok lúd disznót győz effektus igazolódik.
-
neophyte79
tag
válasz
Fred23 #182771 üzenetére
Akkor van tapasztalat. 🤠
Mint írtam, én meg 5 éve foglalkozom immun/endokrin/emésztőrendszerrel, mostanában véve meg molekuláris biológiával (funkcionális táplálkozási tanácsadó lévén), de nem igazítok ki már nagyon senkit.
5 éve beszélgetek emberekkel és kevés a hajlandóság újat tanulni. Itt is, mint bárhol másutt...ordas marhaságokat olvasok. -
neophyte79
tag
válasz
neophyte79 #182747 üzenetére
Tévedés...a DIGI pusztult meg, ideiglenesen.
Meg sok más szolgáltató is...
-
neophyte79
tag
válasz
ztoldy #182746 üzenetére
Puregold (Gold verzió) és BodySelect, mind a kettő sós karamell, csak az azonosság kedvéért.
A fehérje elhanyagolható, a ch magasabb a PG esetében a zsír alacsonyabb és ott az emésztőenzim. Ezek nüansznyi különbségek, ellenben a BS jóval drágább és nem kapsz 490 Ft-ért (bagatell összeg) némi vitamint. A BS akciósan és kuponnal sem éri el ezt az árat.Kreatin/glutamin stb most egy árban van, ha ezt nézzük és igény van erre.
Összességében havi mennyiségben dönt az, hogy mennyire kifizetődő a különbség.
Szerkesztve: a kép izolátumot mutat, de a termék koncentrátum, rosszul szerepel. Ráadásul lehalt a BS oldala, nem is tölt már be. -
-
neophyte79
tag
válasz
thomasvold #182742 üzenetére
Azt néztem én is, egyelőre marad a puregold, teljesen megfelelő. Ebben a kontextusban nem éri meg, és ami bevált attól nem akarok eltérni.
-
neophyte79
tag
válasz
aelod #182736 üzenetére
😑
Hmmm....hmmm...
A puregold tartalmaz emésztőenzimet, a GymBeam nem. A Covid fertőzés (3X egymás után, 4 hónapon belül...ennek két éve) nem kicsit baszta el az emésztőrendszerem, 1 év volt rendbehozni.Inkább nem kockázatok, a puregold/nutriversum semmilyen panaszt nem okoz (tartalmaznak emésztőenzimet).
Köszöntem a véleményt. ✌️
-
neophyte79
tag
válasz
thomasvold #182727 üzenetére
Jó ám. 🙃
Nem is hagyom ki, ha más kupon kód, szívesen veszem. 😁
Vitamint a puregold-nál veszem, amikor rendelésnél +500 Ft -ért lehet betenni a kosárba, jutányos áron.
Annyit bőven megér, most van elég... így ez a GymBeam lesz a nyerő.Valahogy én nem vennék fel ilyen jellegű márkajelzésű pólót. 🙆
-
neophyte79
tag
válasz
thomasvold #182723 üzenetére
Ezért az árért ajándék, azt hiszem 10 kg-ot rendelek. 😁
4800 Ft/kg mostanában biztos nem lesz sehol. -
neophyte79
tag
válasz
thomasvold #182721 üzenetére
Én is csak azokat találtam, de hátha valaki tud jobbat. 😅
-
neophyte79
tag
[link] Gymbeam fehérje.
Még mindig akciós, a készlet erejéig, kuponnal 4800 Ft/kg áron van...ha a 2,5 kg-os kerül a kosárba.Ennyi pénzért... hát... 🥳
-
neophyte79
tag
válasz
Fred23 #182709 üzenetére
Tudod...őrültség megtenni ugyanazt újra és újra.
Az idegrendszeri fáradtság gátat fog szabni az izomrostok bevonásának, ami ahhoz vezet, hogy nem tudod kihasználni az esetleges (akkor nem érződő) fejlődést.
Ott több pihenőidő kell, de akkor meg a 24/48 órás MPS (izomszövet szintézis) nincs optimálisan kihasználva.Még jó, hogy nem nagybetűvel írtad a szilvesztert, mert akkor lennél hatamlas bajban.
Az utolsó mondatot meg te tudod...de ha azt nézzük nincs nagy különbség.
Azt sem tudtam van-e olyan topic... -
neophyte79
tag
válasz
stingy2 #182685 üzenetére
Dehogy veszem el a kedvét, sőt...a realitások talaján kell mozogni és nincs meglepetés. 😄 Annyi segítséget kapott már itt, hogy csak fogom a fejem, persze a továbbiakban is próbálnak a tagok, de lepereg az egész.
A kaját a hétköznapokban "fillérekből" meg lehet oldani, most azt ne nézzük mit kapsz ennyiért. Ehhez képest azért minimálisan több lehet. Ahogyan olvasom, perempe-nek minden megoldásra van egy problémája. 😂 Ez pedig fordítva kéne lenni.
A zsírmájra pedig csak a taps jár. 😎
-
neophyte79
tag
válasz
perempe #182682 üzenetére
Pont az egyik leggyengébb izomcsoportot célzod meg érezhető progressziótervvel?
Oké...nincs termi lehetőséged (volna), de neked semmi másra nem volna szükséged, mint összetett gyakorlatokra (fekvenyomás, guggolás, felhúzás).
[link] Gödrösi Ádám street workout csatornája, tanulj meg edzeni először. Stabilitás, mobilitás, koncentrálás. Ha sajnálod a pénzt teremre, vagy bármi másra, akkor csak ez marad.
A kaja része meg nálad biztosan kuka, azt kell(ene) elsőkörben rendbeszedni, ami szintén nem kevés idő és pénz. -
neophyte79
tag
válasz
aelod #182677 üzenetére
Az általában elfogadott "tény" a lustaság és a rossz makrók, ezzel egyetemben pedig a gyulladást keltő élelmiszerek fogyasztása a háttere annak, hogy valaki túlsúlyos és/vagy nem izmos.
Azért ne feledjük el, hogy bizonyos hormonok és betegségek (cushing szindróma, agyalapi mirigy elégtelenség, leptin hiány, miosztatin túlsúly, mTorc1 hiány a vázizomban/AMPK túlaktiváció, rossz bélflóra, erős immunrendszeri aktivitás, hogy csak párat írjak) kizárják a lehetőségét annak, hogy számottevően látható legyen az egyén számára a változás.
Persze a populáció kis szegmensét érinti az ilyesmi elváltozás, de megtalálható.
Lásd Rácz Géza...nem le kell fogyni, hanem megtalálni azokat a tényezőket, amik okozzák a hízást, ami nehéz.Aztán még ott van az izomrost arány (fehér/vörös), mint változó is, de az edzés hatására átalakul a vörös fehérré.
-
neophyte79
tag
válasz
Fred23 #182656 üzenetére
Azért a lelkileg erős csúsztatás. 😄
Ahogyan aelod-nak is írtam, sok/sok éve tanulok, ezzel a témával (már nem "dolgozó" funkcionális táplálkozási tanácsadó vagyok, KATA miatt nem foglalkozom ezzel, de egyébként is kivontam magam abból a közegből, undorító ami azon a platformon megy) csak magamat kötöm le (endokrin/immun/emésztőrendszer, molekuláris biológia, sejt jel/kaszkádrendszer), ez az életem. 🤷
Van "pár" oldalnyi saját leletem, plusz a sok 100 ügyfélé, akikkel beszéltem.Úgyhogy maradok annál, hogy nem csinálom azt, ami nem működik. 😏 Tudod...az az őrültség, amikor megteszed ugyanazt újra és újra, de a végeredmény ugyanaz.
-
neophyte79
tag
válasz
Fred23 #182652 üzenetére
Meg is volt minden visszájával együtt az "eredmény", idegrendszeri fáradtság, egyéb gondok. Nem kell többé, amit most csinálok azt sokkal jobban élvezem.
Semmiképpen sem jó, a koncentrált, excentrikus szakaszt lassító magasabb (14-ig) ismétléssel végzett sokkal előrébb juttat (engem).
Sok mindent nem tud(hat) az ember, amit aztán maga tapasztal meg, többet nem csinálom ugyanazt, mint anno.Én még az ötös ismétlést is kerülöm elég régóta, jó lesz a nyolcas.
#182653aelod "Csak a szám jár, már nem guggolok
" <---most köpjél fel, és álljál alá.
#182655aelod: azért remélem érezted az iróniát, ha nem akkor képzeld oda.
-
neophyte79
tag
válasz
Fred23 #182650 üzenetére
Ez egy versenyszellem is lehet, ami néha egészségtelen méreteket ölthet, mert az ember mindig máshoz hasonlítja magát, holott ellenkezőleg kellene. Lesz olyan, akinek nagyobb a f@sza, így csak magadhoz mérten érdemes minden szintet megugrani.
Ezt adom...bár óvatosan a fullos edzésekkel, mert néha többet árt, de ezt tudod.
Az én edzési stratégiám egy kicsit más, mint az átlag, melyet most nem írok le, mert egyrészt szokatlan lehet, másrészt erős magyarázatot igényel.
Nem akarok alacsony ismétlésszámmal dolgozni az idegrendszeri terheltség miatt, így az excentrikus szakasz lassításával (egy szintig) növelem a progressziót, majd a súllyal.
a tolódzkodásból alig ment saját súllyal 6 ismétlés, így ahhoz képest olyan erős vagyok, mint egy kicsit izmos szúnyog.
Az abszolút rekordom ezekkel a számokkal volt, akkor súlyokkal edzettem és erőedzés metódus (nem hipertrófiás) szerint (5X5 vagy 5/3/1):
-fekvenyomás most vagy 102 kg-ból 3 ismétlés, vagy 103-ból 2...már nem emlékszem
-felhúzás 162 kg 2 ismétlés
-guggolást sosem erőltettem
-tolódzkodás +40 kg, de nem túl szabályosan
-62 kg körül mozogtam akkor
Váll, derék, teniszkönyök...voltak gondok, ezért nem csinálom már. Erős voltam, de nem látszott. Most abszolút elégedett vagyok a testzsírommal (10 % alatti...inkább 8%-ra tippelném), így az óvatos izmosodás a cél. -
neophyte79
tag
válasz
Fred23 #182647 üzenetére
Szard le a topicátlagot, ha lehet így fogalmazni.
A kinézet (lesz) a lényeg, a progressziót meg idővel lehet növelni. Régen én is ezzel voltam elfoglalva, hogy a súly, emeljek, minél többet.
Benőtt a fejem lágya, sérültem párszor, elég volt.
Jelenleg nálam saját súly + 5 kg volt a tolódzkodás, de már 14+ darabnál jártam, 3 másodperces excentrikus szakasszal.
Így ma + 10 kg és 10 ismétlésnél megálltam, egyelőre elég. -
neophyte79
tag
válasz
aelod #182621 üzenetére
2009 óta foglalkozom ezzel a témával, de igazán velősen 5 éve. Sok mindent láttam, tapasztaltam...orvosok körében és a megbecsült "tanácsadók"-nál is megy a pocskondiázás, befeketítés. Vagy az ügyfelek ide-oda pattogtatása, hogy mindenki lehúzzon egy "kicsi" hasznot.
Ha úgy érzed, kereshetsz privátban, de semmit sem ígérek. Sőt...azt meg is kapod.
Kiábrándultam az egészből, valószínűleg a KATA módosítása nélkül is leléptem volna ebből a vérszívó, álszent...magát polihisztornak hisző, profitorientált, tablettahajhász közösségből. Magamról mindent tudok, van elég tapasztalat és lelet, NCBI-s tanulmányok, kutatások olvasása, az ügyfelekkel (régiek) való rengeteg tapasztalat segített ebben.
Most a cél egy olyan 6-8 %-os testzsír és utána ahogyan alakul. -
neophyte79
tag
válasz
aelod #182619 üzenetére
Sokra nem mész (vagy bárki) velem, nem szívesen "segítek", mert a téma cizellált és csak annak érthető, aki nagyjából benne van ebben. A másik meg, hogy ahhoz, hogy bárkinek segíteni tudjak...sok idő kell, hiszen a leletek (mind), kronológiai betegségsorrend, szedett gyógyszerek/kiegészítők listája, étkezési szokások/tünetek rengeteg időt emésztenek fel.
KATA törvény módosítása miatt a vállalkozásom már régen nem él, ingyen meg rendkívül korlátozottan segítek, hiszen az idő mindenkinek drága. Részemről takarózni lehetne azokkal a leletekkel, amiket "csak úgy" megcsináltattam magamnak (Synlab), mert tudni akartam bizonyos összefüggéseket.
És nem utolsósorban meguntam azt, hogy ez emberek tablettát akarnak, ahelyett, hogy egy hipoallergén, gyulladáscsökkentő étrendet folytatnának, rehabilitálva az áteresztő belet és felépítve a bélflórát, ez lenne az alap. -
neophyte79
tag
válasz
aelod #182617 üzenetére
Messze vezeted itt a ranglistát, ez kiütközik, kár elvitatni.
Mihez képest drága? Főleg most? Ha az egészséget nézzük, naná, hogy nem éri meg...de ha "csak" a 8 hetes kúrára, mely nem az első elmegy ennyi...akkor onnantól nincs megállás.
Egy ex (praxison kívüli) funkcionális táplálkozási tanácsadó vagyok, akit már csak önszorgalomból (saját egészség és edzés okán) érdekel átlag felett az immun/endokrin/emésztőrendszer, molekuláris biológia, hosszú évek óta. -
neophyte79
tag
válasz
aelod #182615 üzenetére
Még a szart is, hogy Arnoldot idézzem.
Ezzel mindenki így van, nem csak te...neked jó a formád, ne panaszkodj.
A múltkor összefutottam egy megrendelőbe...ki volt pattintva rendesen, hát rá is kérdeztem. Lökjed...mit tolsz?
Nem is tagadta, tesztó, GH, inzulin (ennél többet nem tudott, az edzője írja neki, csak szúrja).
Mit is kóstál, kérdezem tőle. Ha csak tesztó kell, 8 hetes kúra 200.000 Ft körül megáll, ha fullos "csomag"-ra van igény, akkor akár 1 milla is lehet.
És akkor sírunk, hogy drága a fehérje... -
neophyte79
tag
válasz
aelod #182613 üzenetére
Mert erre harapnak az emberek, tipikus clickbait, nem fontos más csak a kattintás. 😂
A cikk egyébiránt nagyon felületes és ha csak ezen múlna... régen nem volna gond. 🤷
Mindig vannak csodaszerek, csak valahogy mégsem működnek. Mert nem csak egy dologtól függ a hízás, hanem rengeteg hormon, kaszkádjel, interleukin összjátéka, ami minden embernél teljesen különböző. Ott a nehézfém mérgezés, hogy ne legyen egyszerű, vagy a rossz bélpermeábilitás/bélflóra, glutén/kazein terheltség, hisztamin, keresztallergia...lehetne sorolni.
Az egészséges táplálkozás rendkívül fontos (kérdés ki mit tart annak), az egyéni utak azok, amiket végig kell járni.Ezért van keletje a holisztikus szemléletű táplálkozásnak, a gyógyszer csak akkor segít, ha genetikai eredetű a gond.
De az ember gyenge és könnyebb a tablettában hinni, mint betartani egy egyénre szabott étrendet, ami hosszú hónapok (esetleg évek) kísérletezése, mire minden összeáll. -
neophyte79
tag
válasz
HussarF #182610 üzenetére
Ez még azért kevés az örömhöz, számtalan gyógyszer nem megy át a teszten, ha meg igen, akkor később derül ki sok minden. Pl a fluorokinolon DNS károsító hatása, ennek ellenére PEZ-ként írják fel, még mindig.
#182611aelod: amit írsz, az egy nagy sztereotípiában igaz. Csak nem szabad elfelejteni, hogy ezeket a gyógyszereket különböző gén hibákra fejlesztik. Az más kérdés, hogy a hétköznapi ember ebből is előnyt akar kovácsolni, mint akár az Ozempic (GLP-1 analóg) esetében. Viszont vannak olyan esetek, amiket étkezéssel nem lehet megoldani, bármit is teszel.
Ez egy leptin hiányos nő lelete...vele nem tudsz mit tenni, csak a leptin analóggal lehet(ne) segíteni, nincs az az étrend, ami érdemben javítana az állapotán (terméketlen, immungyenge, IR, PM alulműködés, általános mitokondriális diszfunkció).Részemről zártam.
-
neophyte79
tag
válasz
aelod #182604 üzenetére
Az egereken történő tesztnek fontos szerepe van, már csak azért is, mert az emberhez képest molekuláris kaszkádjelek közel azonossága lehetővé teszi ezeket. Ha izomszövetről (C2C12) beszélünk, a cikk alapján.
Könnyű létrehozni gén KO fenotípust, amiket aztán analógokkal/agonistákkal/antagonistákkal/antitestekkel beinjekcióznak.
Az ilyen gén kiütött egerek nagyon hasznosak a tesztek szempontjából.Rövid ideig élnek, a megfelelő forrásból szerezve pedig genetikailag azonosak, nincs a génállományban nagymértékű eltérés, tökéletesen alkalmasak kohorsz vizsgálatra.
-
neophyte79
tag
válasz
aelod #182590 üzenetére
Teljesen értem, amit írsz...mint mondottam volt, jelenleg sokkal jobban vonz a szabad súlyos edzés, mint a súlyzós. Mindennek megvan a maga előnye és hátránya, számomra a mobilitás fontosabb, mint az izolációs gyakorlatok.
Ha kellően rá tudsz koncentrálni egy adott húzódzkodásra, akkor szépen egy gyakorlaton belül még külön a hátizmokat és a bicepszet is el tudod különíteni. Fogással, szélességgel...az excentrikus szakasz lassításával.
Ugyanígy tolódzkodásnál is remekül lehet érezni mindezt, vagy akár egy ilyen "fekvőtámasznál", YouTube videó.
[link]Nagyon nehéz, pláne ha szétfeszíted a karod kifelé és közben még nyomod össze a mellizmot. Hát...jó, ha nyolcat meg tudok ebből csinálni.
[link]
Ez sem egy túl könnyű gyakorlat, ha nagyon szabályosan csinálod...akkor simán lehet izolálni. Egyet sem tudtam annak idején ebből csinálni, most azért 12 megy, jó mélyre engedve.
Sok nehezítés van, csak egy kis találékonyság kell és a jó időben inkább megyek ki egy parkba, mint a szobában súlyzózzak, vagy a teremben kerülgessek másokat.
De ezen nem fogunk összeveszni, a lényeg...mint írtam...a sport szeretete és az, hogy élvezd, amit csinálsz. -
neophyte79
tag
válasz
Fred23 #182586 üzenetére
Akkor egyről beszélünk.
Ezt másképpen nem is lehet, én személy szerint jobban preferálom az összetett gyakorlatokat, mint az izolációt. Hatékonyabb (rövidebb), és ha lehet hinni a kutatásoknak, akkor a hormonális válasz is nagyobb.
Lejjebb is megy majd az, attól nem kell tartani, egy jó étrend mellett. A 15% tzs még tartható hosszú távon, ha 10 alá akarsz menni, ott már észnél kell lenni és fenntartani sem túl egyszerű, pláne fejlődni is mellette. Jelenleg 8% körül vagyok, így tudom mennyire nem egyszerű, de nekem megéri.
#182588aelod: időbeli hatékonyság, értsd akkor így.Különböző fogásbeli módosításokkal jobban terhelhető a hát/bicepsz, így hamarabb lehet végezni, jut idő másra is. Szeretek edzeni, de azért nem óhajtok órákat eltölteni ezzel.
-
neophyte79
tag
válasz
aelod #182583 üzenetére
Tudom, hogy működik.
Elég régóta edzek, kisebb nagyobb kihagyásokkal, otthon van pad + egyenes/francia/2 db egykezes rúd + 170 kg súly. Mindent meg tudok edzeni, de jobban "esik" a szabadtéri mozgás, főleg ha még jó is az idő. Inkább a szabadban, mint bárhol. Ha kell az extra terhelés, ott az excentrikus szakasz lassítása és magamra aggatok pár kg súlyt (hátizsákban akár, + 15 kg-ot simán kibír), és a "hatalmas" gond megoldva."Viszont ez a fajta edzés nekem a bb-el összeegyeztethetetlen." Nem baj, a lényeg a mozgás a sport szeretete és az alázat.
#182584Fred23 Maga az 5X5 vagy 6X5 más...nekem is jobban tetszik, de érzem , hogy erősebben terhel. Úgyhogy hanyagolom. Akkor én még lassabbra fogom a progressziót, mert az összsúlyhoz képest lassanként veszek magamhoz pluszt, fél kg-onként jellemzően, és próbálom tartani az ismétlést és az excentrikus szakasz lassúságát. Aztán ha jobban megy, kicsit emelek az összsúlyon. Ha már érzem, hogy sok akkor kicsit visszább veszek és megy a magasabb ismétlés.
171 cm-hez nagyon sok (ne hari) a 110 kg...de még a 82 is. Megy majd az le, sok munka és kitartás kell, de ez erről szól.
-
neophyte79
tag
válasz
Fred23 #182579 üzenetére
Sokáig én is (mint mások 🥴) nagy súly, erőemelő jelleggel edzettem. Be kellett látni, hogy az nagyon nem működik hosszútávon, fel is hagytam ezzel.
Amit akarsz, az szép lesz, már elég jó erőszintet feltételez. 😎
Én mindig variálok, nincs állandó gyakorlat, vannak visszatérőek, de nagy általánosságban véve ahogyan az erőszint javul, kell a plusz súly. De 8 alá nem megyek.Hogy alakul a forma most?
-
neophyte79
tag
válasz
Fred23 #182577 üzenetére
Nekem sokkal jobban bejön, mint a súlyzós edzés, meg is szerettem, pedig nem gondoltam volna.
+16 kg már szép...
Én nem szeretem a nagy súlyokat már, jobban terheli az idegrendszeremet, mint a kontrollált excentrikus edzés. Persze plusz súly nekem is kell, időnként belehúzok...de általában véve 10-12 között marad az ismétlés, teljesen szabályosan.
Pont azért vagyok óvatos, amit írtál...nem kell a sérülés.
Miket csinálsz? -
neophyte79
tag
Szokott itt valaki kondi parkban bohóckodni, testedzésnek csúfolva? 😄
-
neophyte79
tag
válasz
basaharc502 #182570 üzenetére
Igazat is adok. Az alap tejsavó ugyanaz (ha nem adnak hozzá a nitrogén tartalom növelése miatt egyéb haszontalan aminosavat), az íz más kérdés.
Kicsit felkúszott (👀) az ára mostanság, így igyekszik az ember jobban járni anyagilag és az olcsóbb terméket preferálni. Főleg, hogy kénytelen vagyok egyelőre így megoldani a fehérje bevitelt.
Emlékeim szerint...ezt el is találtad, mert a rizspudingos nem a legjobb. 😅
A sütis/pités/vaníliás eddig hibátlan. 👏
-
neophyte79
tag
válasz
basaharc502 #182566 üzenetére
Az íz számomra majdnem mindegy, nyilván ez nem azt jelenti, hogy szar ízű legyen (szó szerint).
Ha már veszek valamit, akkor némi élvezeti értéke is legyen...de az értékelések alapján sem túl bíztató a mogyoróvaj.
Majd kiderül, ha eljutok oda.Ha tejsavó (márpedig az), akkor ennyi pénzért nekem bőven megfelelő.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Filmvilág
- Óra topik
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Fujifilm X
- Autós topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Túraautó topik
- További aktív témák...
- Gombászkönyvek egyben
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- Bomba Árak továbbra is! Évtizedes minőség, személyes átvétel is!
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve