Hirdetés
-
LOGOUT.hu
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigmasterg
addikt
válasz Oppenheimer #183096 üzenetére
"Az elejon konnyen jonnek a gainek, de majd eljutsz oda amikor ez nem lesz eleg a fejlodeshez.
Heti 1x egy izomcsoport nem lesz tuledzve amiatt mert teljes kifaradasig edzed. 1 het eleg neki regeneralodni."
Valahogy mostanában van 10 éve, hogy kihagyás nélkül edzek.
Sok-sok évvel ezelőtt eljutottam oda, hogy nem fejlődtem tovább semmilyen variálással. Volt hogy fél évig stagnáltam kb ugyanazokkal a súlyokkal és ismétlésekkel. Volt bro-split, volt push-pull-leg, mindenféle variálás.
Aztán 2019 körül elkezdtem powerezni, közel 3 évig csináltam, közben volt 3 poweres edzőm, ez idő alatt tanultam legtöbbet edzéstervezésről, regenerációról, arról hogy milyen a valódóban kemény edzés. (előtte ment a bedurrantás, dropsettek, bukásig edzés és társai) Illetve az alapgyakorlatok helytelen és helyes kivitelezését is ekkor tanultam meg.
De a lényeg, hogy a korábbi stagnálásból jelentőset fejlődtem.Idén próbálom kombinálni a két edzés tipust, fókuszban tartva az alapgyakrolatokat.
-
Fred23
nagyúr
válasz Oppenheimer #183096 üzenetére
Az intenzív edzéseket pártolom viszonylag alacsony volumennel, vagyis magamhoz képest nagy súlyokkal dolgozom kevés ismétléssel. 6 napos ciklusaim vannak 2 nehéz nappal, amiken 3RM és 5RM közötti intenzitásokon vagyok. De tippre ha teszem azt a 6 sorozat helyett 9-et hoznék be (az extra hármat alacsonyabb terheléssel akár), vagy bevetnék módszereket az izmok teljes kifárasztására, már nem tudnék regenerálódni az időkeretemben. Úgy működhetne esetleg, ha a 6 napos ciklusomból 8 naposat csinálnék, de egyáltalán nem biztos, hogy megérné.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz Fred23 #183093 üzenetére
"Vastag bőrre cserélni a vékony szivacsot viszont nem több, mint másfél óra meló, és 10 évre biztosan jó."
Megnezem ahogy egy pubic gymben is kicsereled. Mas aki ilyen problema miatt irt, nem otthon edz, igy ez nem opcio.
"bigmasterg: "Néha a kevesebb több." +1. Annyit csinálok, amennyitől tudok fejlődni, és úgy, hogy ez könnyen mérhető legyen. Megcsinálom azt, amit az edzéstervem előír, és nem baj, ha esetleg marad még bennem egy kicsi, amíg van fejlődés."
Az elejon konnyen jonnek a gainek, de majd eljutsz oda amikor ez nem lesz eleg a fejlodeshez.
Heti 1x egy izomcsoport nem lesz tuledzve amiatt mert teljes kifaradasig edzed. 1 het eleg neki regeneralodni.Akik a kemeny edzes ellen propagalnak, lehet hetente tobbszor edzenek egy izomcsoport, de ezt mar beszeltuk, hogy mas teszta.
[ Szerkesztve ]
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz bigmasterg #183091 üzenetére
"onnan hogy növelsz tovább fél év múlva? Plusz a progresszió is nehezen mérhető."
Ugyanugy merheto es ugyanugy lehet emelni a sulyokon vagy az ismetlesszamon.
Nemreg emeltem bench pressben, OHP-ban es weighted pull upban, erosebb vagyok mint korabban barmikor. Leg pressben is folyamatosan emelek, pedig en meg ott is drop settelek. Nagyon jol esik visszatenni 150-re es azzal meg jo lassan, lent megtarva csinalni par ismetles minden korben."Amúgy ennek a kifárasztásnak és dropset-ezésnek mi értelme?"
Ezek olyan intensity technikak amikre akkor van szukseg ha mezei edzegetessel mar nem tudsz uj eredmenyt elerni. Ha ugy csinalnam ahogy te irod, mar platoztam volna teljesitmenyben.
[ Szerkesztve ]
-
Rivaul
addikt
válasz bigmasterg #183091 üzenetére
Egyetértek. Ezen én is átmentem. Minél többet, minél keményebben, aztán lóf@sz estifény lett a jutalom. Most messze kevesebbet edzek mint akár 10 éve. Ellenben jobban átgondoltan. Úgy érzem minden téren csak profitálok belőle.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
Fred23
nagyúr
válasz Oppenheimer #183089 üzenetére
Van több kesztyűm is, de mindig elkeverem őket. Vastag bőrre cserélni a vékony szivacsot viszont nem több, mint másfél óra meló, és 10 évre biztosan jó.
Vagy csinálok egy stabil helyet a kesztyűknek; feleségem örülne.
Orlin: Kíváncsian várom, mit szólsz majd hozzá. Aztán lehet, addig még magam is ki tudom próbálni.
bigmasterg: "Néha a kevesebb több." +1. Annyit csinálok, amennyitől tudok fejlődni, és úgy, hogy ez könnyen mérhető legyen. Megcsinálom azt, amit az edzéstervem előír, és nem baj, ha esetleg marad még bennem egy kicsi, amíg van fejlődés.
[ Szerkesztve ]
-
Janaboy
veterán
válasz Oppenheimer #183073 üzenetére
Én hetente 3x edzek, de szinte minden héten van izomlázam, kisebb nagyobb, de van..mondjuk elég intenzív 1 órás edzéseim vannak.
Ha kimarad 1-2 hét vmelyikből, akkor utána 3xosan van izomlázam, illetve akkor is ha lábnál váltunk. Pl ha nem csinálok kitörést 3-4 hétig és utána megint, utána eléggé szoktam érezni.
Janaboy
-
bigmasterg
addikt
válasz Oppenheimer #183084 üzenetére
Amúgy ennek a kifárasztásnak és dropset-ezésnek mi értelme?
Oké, hogy kifárasztod az izmot, bedurran és izomlázad lesz.
Értem én, hogy fun és azt érzed hogy milyen keményen edzettél.De ettől nem fog jobban fejlődni, mint egy konzisztens, progresszív edzéstől. Sőt, jó eséllyel ezzel a fejlődés ellen dolgozol.
Néha a kevesebb több.
Érdemesebb megtalálni azt a minimumot, amitől még fejlődik az ember és onnan építkezni szépen.
Ha droppszett, szuperszett, csillagharcos edzést végzel, akkor onnan hogy növelsz tovább fél év múlva? Plusz a progresszió is nehezen mérhető. -
Oppenheimer
nagyúr
válasz Fred23 #183088 üzenetére
Nem kell a gepen cserelni, vegyetek egy kesztyut a decathlonban aminek van a tenyereben beles, vagy vigyetek magatokkal torulkozot amit raraktok tobb retegben a fogantyura. Harmadik opcio hogy visztek magatokkal szivacsot amit erre hasznaltok (ilyet is latni)
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz szőröscica #183080 üzenetére
Probald meg azt hogy drop seteket elkezdesz csinalni hatra, szinte minden gyakorlatodnal. Miutan vegeztel a 8-as, vagy akarhanyas seteddel, csokkentsd a sulyt 20%-kal es csinald tovabb, de lassan, kontrollalt mozgassal. Mikor mar ez sem megy, akkor csinald tovabb form failurelel es koncentralj a visszeengedesi szakaszra, mert akkor erre meg mindig lesz erod. Ha csinalsz ilyeneket akkor vedd ugy hogy nem irtam.
Vallban nekem is nagyon nehez izomlazat eloidezni. Azt kb nem tudom tuledzeni. Ezert is csinalok lateral raiseket hetente 2 alkalommal, birja a volume-ot es igenyli is.
[ Szerkesztve ]
-
Fred23
nagyúr
válasz Orlin #183081 üzenetére
A teherbírása csak 130 kg, és így biztosan nem a legjobb választás, de az ára jó. Ha veszel egyet, írhatnál róla. Az mindenképpen előnye, hogy szabadon állítható a szélesség és a szög is, magasságnál meg a 93 centi nekem biztosan elég lenne. De ami azt illeti, ez az eszköz mintha alacsonyaknak lett volna tervezve; 180 centi fölött tippre már az a 93 centi se elég magas.
[ Szerkesztve ]
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz S e t h #183079 üzenetére
En is gyakran varialok (gyakrabban mint regen), valoszinuleg ennek is betudhato.
Mezei bro splitet csinalok, heti 3 + 1 edzes (a +1 az extra lateral raises es rotator cuff izom edzes itthon), ugyhogy van ideje mindenemnek recoveralodni.Emiatt orulok hogy sikerul izomlazat okozo intenzitassal edzeni, egyelore nem ereztem hatranyat. Ha full body splitet csinalnek, akkor mas lenne a helyzet.
-
Orlin
addikt
válasz Fred23 #183078 üzenetére
Ez jó lehet?
Tolódzkodó edzőállvány, méretre állítható TS 100LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
szőröscica
addikt
Mellben, karban, lábban és hasban mindig van. Hát szinte sosem, a vállam meg szerintem inkább simán fáj, nem izomlázas.
-
S e t h
nagyúr
Pont ma gondolkodtam ezen, hogy amikor kezdtem akkor voltak olyan izmaim amelyeknél szinte alig tudtam izomlázat kiváltani, most meg ennek az ellentéte.
Az utóbbi időben viszont erősen elkezdtem variálni a gyakorlatokat, ami eléggé sokkolja az izmokat, betudom ennek is.
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
Fred23
nagyúr
válasz Orlin #183077 üzenetére
Kondiparkokba járok, perpill 3-ba is, mert egyik se tökéletes. Ha a fő cél a mell, akkor olyan tolódzkodót keress, ahol széles a fogás (vagy állítható); a szűk inkább hajlamos tricepszre menni.
Egyébként ha már kondipark: legutóbb azon a húzódzkodón kaptam agyfaszt, amelyiken a jobb oldal 4 centivel van magasabban, mint a bal. Ennyire bénán felszerelni maximum készakarva lehet, mert ha csak szart volna az egészre a melós, és nem mér, hanem csak szemre dolgozik, 2 centinél nagyobb szerintem nem lenne a difi.
Lehet, úgy zárom az évet én is, hogy veszek otthonra egy tolódzkodót, sok időt spórolhatnék vele.
[ Szerkesztve ]
-
Orlin
addikt
válasz Fred23 #183075 üzenetére
Mivel csinálod?Én is szemezek a tolódzkodó állvánnyal már régóta,bár két székkel is megoldható lenne.
Mellre még mindig nem megy pedig minden héten becsülettel gyakorlok már minden pozícióba csináltam.A tárogatás még úgy ahogy megdolgozza érzem az ízomlázat másnap,de a sima fekvenyomásom béna.LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
bigmasterg
addikt
Nemrég volt hasonló téma.
-
Fred23
nagyúr
Nálam mostanában mindig van, és gyakori, hogy a következő edzés előtt múlik el szinte percre pontosan.
Aminek nagyon örülök éppen, az a mellemben lévő izomláz. Régen -10+ éve- ilyenem szinte sosem volt. A tolódzkodás hozta, ami egyértelműen jobb gyakorlat számomra mellre és tricepszre is, mint a fekvenyomás. És semmi se adott soha annyit a mellizmaimnak, mint a mellre végzett (előre dőlős, széles fogású) tolódzkodás extra súlyokkal.
-
aelod
veterán
-
Oppenheimer
nagyúr
Nálatok mennyire gyakori a rendszeres izomláz?
Emlékszem mikor régebben edzettem és csináltam kihagyás nélkül pár hónapig, egy idő után már nem voltak izomlázaim.
Mostanában elég régóta (elmúlt 2 évben csak betegség vagy nyaralás miatt skippeltem edzést) kihagyások nélkül, konzisztensen edzek, viszont folyton vannak izomlázaim. Két lehetséges okot látok:
- öregszem
- keményebben tolom mint régen és okosabban használotok intensity technikákatSzerintem inkább az utóbbi. Nálatok hogy van ez?
[ Szerkesztve ]
-
Fred23
nagyúr
válasz Vitee #183070 üzenetére
Bukásig edzést én is kerülöm az idegi kimerülés veszélye miatt. Néha megtörténik persze, de nem a terv része, mint sokaknál, és mint egykor nálam is.
Nagyon régen voltak hasonló tüneteim, mikor magamhoz képest nagy súlyokkal dolgoztam bukásig tartósan. Elromló alvás, fáradtság, levertség. Az idegrendszerem előbb dőlt ki, mint az izomzatom, de nehéz volt ezt felismernem mégis, pont azért, mert lassan lett egyre rosszabb.
Lehet, csak vissza kéne venned picit, illetve többet pihenni, de ettől még biztosan nem ártana egy vérvétel sem.
-
Vitee
aktív tag
válasz aelod #183067 üzenetére
65 vagyok most!
Cs1csó:
Alvas megvan a 7-8 ora, egyedul elek viszont az alvasom minosege nagyon nemjo.
Eber vagyok, rengetegszer felkelek, nem az a jofajta mely alvas. Illetve sokszor ha alszok 5 orat, vagy 10-et, ugyan ugy erzem magam, faradt, levert vagyok, nincs energiam.
Egy ideje tenyleg mar a hormonalis dolgokra gondolok!Rivaul
Lehet igazad van, nem tudom egyelore. Korabban probaltam, hogy heti 5-6 nap, na ott ereztem, hogy egyszer csak lemerulok es vegem. Most heti 3-4 nap, ez idealisnak tunik egyelore. Nem erzem azt mint korabban.
[ Szerkesztve ]
"Life before death, strength before weakness, journey before destination."
-
Vitee
aktív tag
válasz Fred23 #183049 üzenetére
Jah, tudom, valami nem oke, en legalabbis ugy erzem!
Kaja szamolva, feherje 140-150 gr, zsir 60-80gr attol fugg mit eszek, ch 250-300gr. Ezt mar evek ota csinalom, ez oke!Edzesben pedig en ugy gondolom, hogy oke amit csinalok, kihozom a maxot, bukasig, annak kozelebe megyek, a forma is jo, nem rangatom, dobalom, kontrollalom.
En szerintem tenyleg hormonalis lehet, mar agyaltam sokat a vervetelen, de sose nezettem meg a testot meg semmit.
Most olyan 2500-2600 kcal korul eszek, de most ahogy visszaneztem, stagnalok az elmult hetekben.
Szoval innen kellene picit emelni.(1-300kcal).
Amitol nagyon felek, hogy tul sok zsir jon majd fel, bar lehet lekellene nyelni ezt es bevallalni, aztan majd egyszer leadom a vegen.
Azert is idegesit a dolog, mert rengetegen mondjak, mint Dave is, hogy mekizik, pizza, alkohol, minden, nem figyel kajara megis tok jol nez ki. En nem iszok alkohol, evente 1-2 alkalommal talan. Kajat szamolom, figyelem, szoval neha kimerito a dolog...
Vagy tenyleg csak a turelmetlenseg, meg kell egy jo par ev.[ Szerkesztve ]
-
válasz Hangfalképű #183026 üzenetére
Én már a prémiumnak köszönhetően láthatatlanná tettem (ilyenkor eltűnnek a rá adott hozzászólások is). Néha csak azt látom, hogy a hsz.-ek sorszáma 5-öt vagy akár 10-et is ugrik
-
stingy2
senior tag
válasz sztikac #183058 üzenetére
Ha érdekel, én ebből "faragtam" magamnak egy heti 4 napos alapozó (értsd: izomtömeg növelő) edzéstervet, amit 8 hétig tervezek csinálni.
Az első 2 hét eredménye meglepően jó, kb. 1,5 kg jött fel. Az első hét szenvedős volt, mert egy alacsony volumenű, és magas intenzitású edzésről álltam át, és a tízes, tizenkettes szériák nem estek jól. Viszont meglepően gyors volt az alkalmazkodás, mivel a volumen növelésével párhuzamosan jelentősen visszavettem az intenzitást. Eddig mind a 3 erőemelő gyakorlatban minden héten elmentem 90-95%-ig legalább 1 ismétléssel, most 80-85% a max. 3x3, ill 2x2 kb. ahogy a linkelt edzéstervben.
Némileg magamra szabtam az egész tervet, mert a tömegem 20 kilóval kevesebb, mint akinek eredetileg készült, valamint csak heti 4 napot tudok edzeni. Október végén kiderül, mennyire volt hatékony.INTJ
-
aelod
veterán
válasz aleister #183062 üzenetére
De való igaz, hogy a klasszikus erőgyakorlatoknál (fekvenyomás, gugolás, felhúzás, stb) izomtömeg növeléskor a nagy súly mellé az általad írt ismétlésszám társul.
Csak, hogy kicsit árnyaljam a képet volumennel is lehet erősödni nem feltétlen csak az intenzitással."It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
aleister
veterán
válasz bigmasterg #183055 üzenetére
Ez is igaz.
Mondjuk konkrétan az oldalemelést emelte ki emlékeim szerint az emberünk, és ez szvsz valamilyen szinten rendhagyó, mert ott nemigen szoktak az emberek 1 ismétlés alapján belőni a maxot, majd nagy súllyal dolgozni. Tán még el is hangzott a 16-20-as rep szám, de erre már nem mernék megesküdni.De való igaz, hogy a klasszikus erőgyakorlatoknál (fekvenyomás, gugolás, felhúzás, stb) izomtömeg növeléskor a nagy súly mellé az általad írt ismétlésszám társul.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
sztikac
őstag
válasz aelod #183059 üzenetére
Erre már én is gondoltam, csak mifelénk elég ritka jószág a (normális) személyi edző.
Oppenheimer: tudom, hogy ilyet is ritkán hallani ebben a topikban, de én tulajdonképpen elégedett vagyok az izomzatommal, persze némi erőszint emelkedést még el tudnák viselni. Fő célom az lenne, hogy minnél tovább meg tudjam őrizni az egészségemet / kondíciómat. Sérüléstől annyira nem tartok, kettlebellel viszonylag nagyobb súlyokkal is tudok biztonságosan dolgozni + kiemelten odafigyelek a bemelegítésre, mobilizációra, izületi előkészítésre.Youtube-on én is igyekszem a normálisabb csatornákat követni (az általad említetteken kívül még: Squat University, The Bioneer, Gödrösi Ádám).
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz sztikac #183058 üzenetére
40 evesekre is ugyan az vonatkozik mint barmilyen mas korosztalyra. Ha eroemelo akarsz lenni akkor dolgozz kis ismetleszszamokkal (2-5) es igyekezz minel nagyobb 1 rep maxot elerni, ha hipertrofiara akarsz edzeni (izomtomeg), akkor kb a 8-12 ismetlestartomany / set.
En mint nem szakerto, csak olvasott laikus, kor es tapasztalatlansag miatt sem ajanlom neked hogy egybol strenght workoutra fokuszalj. Nagyobb a serules eselye. Barmilyen ertelmes resistance training megelozi a csontritkulast es izomleepulest.
Csinalj minden kompozit gyakorlatot mint amit felsoroltal, de inkabb hipertrofikus ismetlestartomanyban es nyugodtan csinalj mellejuk tetszoleges izolacios gyakorlatokat is, ugy meg gyorsabb a fejlodes.
Aztan ha mar magabiztos vagy inkorpolalhatsz sztem eroemelo elemeket is az edzestervedbe.Ha nem vagy elveszve a teremben es tudsz normalisan edzeni egyedul, nem kell keresned szemelyi edzot, eleg ha erdekel ez a hobbi es felszeded a tudast.
Youtube tele van minosegi fitness contenttel amibol lehet tanulni:
athlean-x, jeff nippard, coach greg mind tudomanyos alapokon kozeliti meg.[ Szerkesztve ]
-
aelod
veterán
válasz bigmasterg #183057 üzenetére
Erre írtam, hogy a 8-12 még nem a nagy súly kategória.
Ja igen igen, sorry."It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
sztikac
őstag
válasz aelod #183056 üzenetére
Éppen ebben a témában kellene nekem is tanács...
Magamról annyit, hogy éppen betöltöttem a 40-et, régebben (16 éves koromtól kb. 25-ig) elég sokat jártam terembe, majd következett jó 10 év inaktivitás (irodai munka - IT), az ezzel járó súly- és egyéb problémák, majd mikor már éreztem, hogy ez rohadtul nem lesz jó, 35 éves koromtól elkezdtem ismét fokozatosan mozogni. Kicsit komolyabban kb. 1 éve (saját testsúlyos gyakorlatok, kettlebell, futás) és mostanra jutottam el oda, hogy jó lenne ismét súlyzókkal is dolgozni (kb. megmaradnák a deadlift, guggolás, clean, snatch vonalon). Mostanában mindenfelé az a tanács jön szembe, hogy 40+ körül már kifejezetten a nagy súlyok emelése ajánlott kis ismétlésszámmal, ezzel lehet megakadályozni az ebben a korban kezdődő izomleépülést, csontritkulást meg a többi nyavaját
Kíváncsi lennék a tapasztaltabbak véleményére... -
bigmasterg
addikt
válasz aelod #183056 üzenetére
Mobilizáció lehet nem lesz jobb, de olyan problémán, hogy be van kötve egy izom (netán antagonistát már húzza és fáj is miatta), jó masszőr már többször segített.
Illetve az adott terület célzott hengerezése, labdázása is enyhített rajta.
Volt már így nálam hát és fenék is.Nyilván te is tudod, de :
A kolléga írta, hogy 12-16 ismétlésre váltott, a nagy súly 8-12 helyett.
Erre írtam, hogy a 8-12 még nem a nagy súly kategória.Szabályosság és gyakorlat hasznossága nem jött szóba.
De ettől függetlenül 3-5 ismétlést is lehet kontrolláltan, teljes tartományban mozgatni. -
aelod
veterán
válasz bigmasterg #183055 üzenetére
hengerezést és masszázst
Én úgy tudom attól nem lesz jobb a mobilizáció. Nagy súly meg relatív. Melyik ér többet egy kínlódós rángatós 5-3-1 ismétlés vagy egy végig kontrollált 8-12 ismétlés? A kérdés költői nyilván."It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
bigmasterg
addikt
válasz aleister #183054 üzenetére
Nagy súly nem 8-12 ismetlesnél kezdődik.
Inkább az 5 - 3 - (1) ismétlések azok.De ez sok összetevős. Sok múlik a genetikán is, hogy ki mit bír hosszútávon.
Illetve rengeteg múlik a technikán és az edzés mellett végzett egyébb tevékenységeken is.
Ide értve a mobilizálást, aktivizálást, (hengerezést és masszázst) illetve a pihenést és a termen kívül az embert erő stresszt is.
Legtöbbször akkor jönnek a sérülések, amikor nincs ott fejben az ember.[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
válasz bigmasterg #183038 üzenetére
Valamelyik idősödő nagy magyar riportjában hallottam egyszer, hogy megkérdezték tőle, hogy mi az, amit másképp csinálna, ha ismét a pályafutása elején lehetne. Azt válaszolta, hogy kisebb súlyokkal dolgozna, mert ezek a terhelések már egész egyszerűen nem embernek valók.
Azóta én a nagy súly és 8-12 ismétlés helyett inkább a valamivel kevesebb súly x 12-16-ot ismétlek. Aztán, hogy ez mennyire optimális izomnövekedés szempontjból, pont nem érdekel. Ellenben az, hogy az 50. gyertya (nem, nem a gyakorlat ) után is fel tudjak kelni az ágyból reggel grimaszolás nélkül, az igen.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Fred23
nagyúr
válasz aelod #183051 üzenetére
Nem gondoltam volna, hogy én vagyok a nehezebb.
De ez a helyzet reményeim szerint már nem tart soká, és ha januárra elérem a 75 kilót, az a terv, hogy ennél ne is legyek soha több. Még az se kizárt, hogy befogyok 72 kiló körülre, és azt igyekszem onnantól tartani. Attól függ, milyen lesz a forma 75 kilósan.
(Az elmúlt pár hónap olvasmányélményei alapján valszeg le kéne mennem 72 kilóra a kockás hashoz.)
[ Szerkesztve ]
-
Fred23
nagyúr
válasz Vitee #183047 üzenetére
Ez nagyon rosszul hangzik, valamit vagy valamiket biztosan nem csinálsz jól. De lehet kísérletezgetni. Nekem például az alacsonyabb ismétlésszám jön be a magamhoz képesti nagyobb súlyokkal, kajálásban meg kezdem kapiskálni, hogy bár már jól vagyok, ha lecsúszik 180-200 g ch, ez mégsem egy ideális állapot a diétámban, emelni kéne még kicsivel. De Nálad valami más lehet a baj így tömegelésben, meg kéne találni a probléma gyökerét. A hormonokat is rendbe lehet tenni, csak pontosan rá kellene jönni, hol és min csúszott meg az egész. Nem ártana szerintem orvoshoz menned egy alapos kivizsgálásra, illetve vérvételre.
aelod: Tippre 84 kiló vagy. Bővebben 83 és 85 között valahol.
-
Vitee
aktív tag
válasz Fred23 #183046 üzenetére
Ahh, nem tudom, szerintem tobb!
Amikor kezdtem 2.5 eve, abbol volt osszesen tobb mint fel ev kihagyas, minden miatt, ez most nem fontos.
Tipikus skinnyfat alkatom volt, sose sportoltam, csak voltam. Ugyan ugy 66 kg, 14 eves parkapcsolatnak vege, 10 eves melobol kileptem, eleg volt, igy eletmodvaltas lett.
Mindenre figyeltem, szamoltam, otthon edzes, dieta, lementem 56-57 kilora, egy tizes lement, csak zsir kb.
Nyilvan ez nem idealis, de mar hanytam magamtol.
Aztan ezt tartottam 1 evig, majd tomegelni kezdtem, olyan 7-8 honap alatt feljott vissza a 10 kilo.
Szamoltam a kajat, otthon edzettem, kezisulyokkal + allithato pad.
Jo ha ebbol talan 1.5-2 kilo izom feljott, talan, szoval sajnos sok a zsir. 1 eve tartom ezt a sulyt, igy a makro mergetessel, a taplalkozassal tisztaban vagyok.
Most mar jarok terembe is, most is hanyok magamtol, de tomegelni kellene, mert nem erosodok.
Igy egy lassu hizast akarok most, aztan majd valamikor egy cut.
Ugy gondolom az edzesem rendben, bukasig, annak kozeleben edzek, tobb nem megy, kaja szerintem rendben.
Ha evi 1 kg izmot tudnek pakolni, talan 5-7 ev mulva kinezek majd valahogy
Szerintem a testom beka segge alatt lehet...sexdrive nulla, de mondjuk ez a resze lehet az onbizalom is.
Igyekszem dolgozni magamon[ Szerkesztve ]
-
Vitee
aktív tag
válasz Fred23 #183044 üzenetére
Hmm, ezzel mar nagyon, nagyon elegedett lennek!
Elnezve a jelenlegi fejlodesemet, ha megtudnek kozeliteni egy hasonlot par ev alatt, akkor elegedett lennek!
170 cm vagyok, most 65 kg korul, de sajnos van zsir eleg...aelod: Meg dolgozik bennem erosen az onbizalomhiany, kisebbsegi komplex, igy megy a hasonlitgatas, masokhoz... Majd elhagyom remelem, de legalabb most is a termbe vagyok
-
Fred23
nagyúr
válasz Vitee #183041 üzenetére
Ez a jobb fizikum, szebb forma szerintem hamar össze fog jönni, ha nincsenek hatalmas igényeid. Magasságodból levonsz 100-at, és ami marad, az hozható kilóban kockás hassal még 40 fölött is, Te meg fiatalabb vagy.
Ryan Phillippe, itt tán 42-43 éves:
Szerintem bőven jobb ez a test, mint akár a konditermi átlag Magyarországon. Nekem is valami ilyesmi a célom, "csak" egy jobb fizikum, szebb test. Jövő nyárra talán.Egyébként azt se zárnám ki, hogy ehhez a formához valami enyhébb kox is kellett, de nem tudom, határeset. Kábé ez a forma szerintem, ami még naturálon elérhető 40 felett rengeteg erőfeszítéssel.
aelod: Jó nagy vagy, ez most hány kilós állapot? Gondolom, a kockás has még azért így is megvan.
[ Szerkesztve ]
-
Vitee
aktív tag
válasz stingy2 #183040 üzenetére
Jo nyilvan, termeszetesen igazad van.
Celtol fugg, abszolut, en szemely szerint egy jobb fizikumot akarok, "szebb" akarok lenni, nagyjabol ennyi, ehhez pedig ha minden igaz ez celravezeto lehet!"Life before death, strength before weakness, journey before destination."
-
stingy2
senior tag
válasz Vitee #183039 üzenetére
Attól függ, mi a cél? És a célhoz alakítjuk az edzéstervet. Nekem erőemelőként a minél nagyobb 1 RM a cél, ha úgy edzenék, ahogy te, nem jutnék sehova. Nálunk a 6 már kardió .
De pl. BB, vagy crossfit esetén teljesen más intenzitással és volumnennel kell edzeni. És akkor a periodizációról, mikro, mezo, makro ciklusokról nem is beszéltünk.INTJ
-
Vitee
aktív tag
válasz Orlin #183036 üzenetére
En kituzok egy tartomanyt: 6 -12
Amig nem megy mind a 3-4 sorozatban a 10-12, addig nem emelek a sulyon.
Ha ez mar megy, emelek addig a sulyon, amig ismet a tartomany aljan vagyok es eppen mennek a 6-8 -ak, innen pedig tornazom fel magam.
Szerintem a 18-20-nak nem nagyon van ertelme, emelj addig a sulyon, amig eppen megy egy 6-8 kozotti tartomany, ahogy Cs1csó is irja!"Life before death, strength before weakness, journey before destination."
-
bigmasterg
addikt
válasz Orlin #183036 üzenetére
Edzéstervezés alapja, hogy az adott ciklusban edzésről edzésre (hetente) növelni kell vagy a súlyt, vagy ismétlést. (de akár a stopperelt pihenőidő csökkentése is egy megoldás lehet). Elég ha minimálisan több, mint legutóbb, nem óriási ugrásokra kell gondolni.
Ha pedig egy idő utána elkezdesz stagnálni, nem bírsz tovább menni, akkor kell megint variálni a dolgon.18-20 ismétlés már nagyon sok, addig én nem mennék el.
Húzódzkodásban mentem el 4x16ig (az is valszeg' túl sok), utána raktam rá súlyt és visszább vettem az ismétlésből. -
Orlin
addikt
válasz Vitee #183035 üzenetére
Pont ezen gondolkodtam minap.
Kézi súlyzóval a 12-nél nem érzem hogy végem lenne teljesen.
Akkor legyen több belőle akár 18-20?
Vagy emeljek a súlyon és legyen akkora a súly, hogy a 12 kb a vége legyen.LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
Vitee
aktív tag
válasz persil #183022 üzenetére
Neha a teremben, amikor bambulok ket sorozat kozott, nezem, hogyan edzenek masok.
Rengeteg embernek rossz a forma, de amit mindig latok, hogy neha szamolom az ismetlest amit vegeznek es a legtobben a buvos 12-nel megallnak es kesz vege.
A fejukon szinte semmit nem latsz, semmi erolkodest, be se lassul a mozgastartomany, megvan a 12 es vege, johet a kovetkezo.
Pedig ha elmennenek a vegeig, bukas kozelebe, benne lenne vagy 20 ismetles siman, vagy tobb is.
En meg probalom ugy beloni, hogy az ismetlestartomany alja is nehez legyen.
Van, hogy mar mindenem remeg mint a kocsonya mire kinyomom a kezisulyzos fekvenyomasnal a 8. ismetlest.Hiaba dolgoznak sokan sokkal nagyobb sulyokkal, en ugy gondolom, hogy az en edzesem a sajat eronletemhez kepest kemenyebb, mint az ovek, pedig sajnos en is iszonyat gyenge vagyok Par ev mulva hatha sikerul mar valamit felmutatnom!
Multkor egy holgy labazas kozben ujsagot olvasott
-
perempe
veterán
Már van koncepcióm. Ma Omega Gyöngyösön, holnap úszás. Nekiállok én becsülettel.
Abban segíthetnétek, hogy hány naponta érdemes a húzódzkodással foglalkozni. A strand létráján végzett horizontal pull nagyon egyszerű bevezető gyakorlat, az említett úszó edző a teljes húzódzkodást preferálta. A Fegyencedzés c. könyvben van köztük két gyakorlat (jackknife pulls, half pulls), azokat kihagynám.
* Brahms: 4. szimfónia *
-
aelod
veterán
Erre vannak jó szakemberek.
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
Hangfalképű
tag
Srácok, neki nem az a fontos, amit leírtok, hanem az, hogy Ő leírja amit gondol és/vagy csinál. Titeket érdekel amit leír, ő leszarja amit írtok. Nem hiszem, hogy csak nekem tűnt még fel, hogy amikor válaszol egy-egy hosszabb írásra, gyakorlatilag nem is reagál arra, amire "válaszol", hanem csak a saját baromságait írja lassan egy éve.
Egész egyszerűen van egy olyan mentális gát a személyiségében, ami egy olyan szűrőként működik, ami csak a számára kedves információkat engedi be (kognitív disszonancia), minden mást kizár. Én abszolút nem foglalkoznék vele a továbbiakban.[ Szerkesztve ]
-
persil
nagyúr
válasz perempe #183010 üzenetére
En spec. gyenge vagyok, mint a szar, nalunk az egyik legrosszabb guggolo vagyok, de programtol fuggoen 60-80kg a munkasulyom es 100kg a maxom. Konkretan nem tudom, hogy egy teljes ev alatt, hogy nem sikerult elszakadnod ezektol a 2x8kg guggolasoktol. Foleg huszakat...
Tolem meg egyszer utoljara: keress normalis programot, legyen terved, egyel normalisan, figyelj a makrokra. Tanulj meg edzeni eloszor.
Ez az "uton hazafele" 2x1 darab huzodzkodas, meg 20 guggolas ilyen lofasz baba sulyokkal nem fog sehova sem vezetni. Egyaltalan semmilyen fejlodesre ne szamits igy. A "mar megy 20 helyett 30 fekvo", az nem fejlodes. Ne amitsd magad.
Ugyanugy, mint minden masert az eletben, az egeszseges szervezetert, a megfelelo eronletert es kulsoert meg kell dolgozni. Mashogy nem megy.De erre most ugyis csak ujra leirod, hogy a szabadstrandon sok a szunyog, a vonat kesik, a parkor meg bunko.
[ Szerkesztve ]
Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
perempe
veterán
válasz aelod #183012 üzenetére
A Zeneakadémia ruhatára is megmozgatta a fantáziám szerdán, ráadásul csak a másik oldal üzemelt. Ha fejlődök, elmegyek egykezes irányba, akkor más helyszínekkel együtt összehozom az ultimate pull-up videót.
-
aleister
veterán
válasz Oppenheimer #182996 üzenetére
Igen és igen.
Viszont, ha több az "alap", akkor ideális esetben (azonos arányok esetén, 2-4% ugye), reálisan több lesz a szabad teszto is.
Ha jól emlékszem az SHGB szintet ha tudod csökkenteni, akkor nő a szabad teszto. Ehhez tökéletes pl a Tongkat ali.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
perempe
veterán
válasz Cs1csó #183005 üzenetére
Azt még nem tudom, mit fogok csinálni, ha 20-21°C alá megy, nagyon hiányozna az úszás. Két vagy három napja csináltam guggolásokat súllyal és fekvőtámaszokat, a guggolásokkal -4*20 2x8kg kézi súlyzókkal- meg voltam elégedve.
A húzódzkodásról nem mondanék le: véletlenül ma láttam az I Went to Fat Camp videót, ami nincs egy hetes. Ment a lehúzás csigán, állítólag hálás izom.
-
Cs1csó
félisten
válasz perempe #183004 üzenetére
Gondolom nem jött a kalauz mert tuti rád hívja a yardot és megbüntetnek rongálás, vagy valami hasonló miatt.
Hagyd már abba ezt a "gyúrás"-nak titulált izét, masszív táplálkozás és precízen felépített és követett edzés nélkül úgysem jutsz sehova.
Inkább "sportolj" :biciklizz, kocogj-fuss, ússz, csinálj fekvőtámaszokat, haspréseket, stb. csak úgy általánosságban az egészségesebb életmódért.Na hagyjuk úgysem válaszolsz érdemben, és csak fújod tovább a magadét.
Bocs a többiektől, de néha nehéz megállni
-
perempe
veterán
válasz persil #182998 üzenetére
Tegnap Pest felé a vonaton próbálgattam megint: múltkor fáradt lehettem, mentek a 40 másodperces sorozatok, megcsináltam ötöt. (A Fegyencedzés2 4*1 percet ír elő.) Odafelé csináltam még 6*1 húzódzkodást. (Lehetett volna többet, 61 perc volt a késés.) Visszafele megállónként kettőt akartam Hatvantól, de mire hazaértem, elfogyott az erőm, 4*2 sikerült csak. Jóval nehezebb a strand létráján végzett horizontal pull-tól. Szerdán rádiós koncert; remélem, emeletes a vonat megy megint.
Ma is voltam úszni. Sajnos a stéget elbontották, így a létrán végzett gyakorlatokról is le kellett mondanom. (Van a szabadstrand mellett kondipark, de nem olyan egyszerű az átjárás, illetve próbálok hamar végezni, hogy a szúnyogok ne csípjenek nagyon meg, busz/vonat sincs sűrűn.)
-
aelod
veterán
Ha már mindenki rakott be képet mostanság.
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- XPEnology
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 8. nap: Ghostrunner 2
- Autós topik
- Iqos cigaretta
- Milyen notebookot vegyek?
- DIGI internet
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Roventa hajformázó új 6hó jótállással!
- Babyliss AirStyle meleglevegős hajformázó szett új6hó jótállás!
- Mast A1 vezetéknélküli tetoválógép újszerű 6hó jótállással!
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, Care Refresh, FPV Controller, ND Filter szett
- Tymo Ring kerámia hajsimító fésű új 6hó jótállás!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest