-
LOGOUT.hu
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz aelod #179828 üzenetére
Én azt értem, csak ha hát akkor edzünk hátat adott gyakorlatban ne bicepszet és erre írtam, hogy mi lenne optimálisabb a hát szempontjából. Majd utána rá lehet térni a bicepszre amire szintén optimálisabb bármilyen karhajlítás.
A hát és bicepsz napon, először 2 nagyon komoly HÁT gyakorlattal kezdek, és a harmadik, amiről most beszélünk, az szerintem (is) szintén nagyon jó hát gyakorlat.
Tehát a hát kipipálva, de mint írtam, a bicepszet itt nem tudod kiiktatni (mint más hát gyakorlatnál sem) így ez a csigás lehúzás -főleg az utolsó sorozat- átmenet a bicepszhez."amire szintén optimálisabb bármilyen karhajlítás."
De csinálom... a hát gyakorlat után jön a scott pados bicepsz és van kalapács bicepsz is, amelyek karhajlítások.Na és itt azért jó lenne egy pillanatra megállni, hiszen amiből kiindultunk, az az volt, hogy a bicepsz kevésbé fejlődik nálam, vagy inkább úgy fogalmaznék, hogy jobban stagnál mint a többi izomcsoport.
Tehát, ha már bicepszhez értünk, akkor itt feszegethetnénk, hogy a scott pad és a kalapács bicepsz jó-e, elég-e, kevesebbet, többet csináljak, nagyobb súllyal, kisebbel, terheljem-e folyamtos bukásokkal stb. (Az én ismereteim alapján egyébként a bukásig való edzés nem követendő, és a nagyobb személyiségek sem edzenek bukásokig még cuccal sem.)
Korábban klasszikusabb edzést csinálva, természetesen álló, rudas karhajlítást csináltam, volt egy idő, amikor a hosszú, 20 kg-os rúddal, és volt amikor 60 kg-al. Semmivel nem fejlődött jobban a bicepszem, pedig még csináltam utána egykezes karhajlításokat, és koncentrált bicepsz gyakorlatot is.
Az viszont tény, hogy a bicepsz fejlődéséről szóló irásoknál mindig megemlítik a hátgyakorlatokat, valahogy így " csinálj komoly hát edzéseket ha jó bicepszet akarsz!"
Ebben a témában jó lenne elmélkedni, hogy mi lehet a célravezetőbb!Amit észrevettem az az, hogy ezeknél a gyakorlatoknál nem kap elég stimulust a melled ha már mellhez írtad őket.
Nem tudom miből gondolod, hogy nem kap. A mell gyakorlatoknál szerintem (is) tök mindegy, hogy fekvenyomsz padon, tárogatsz, csigán nyomsz, ülő padon, dettó ugyanaz a mozdulatsor, ráadásul egy gyakorlat leírásából nem is igazán jön elő, hogy azt mekkora súllyal (vagyis inkább ellenállásal) végzem, így milyen szintű a terhelés.
De a mellemmel semmi bajom...tudom, jó nekem...Valamiért mégis itt vagy és tanácsot kértél mert megrekedtél és ezek szerint akkor mégsem annyira jók ezek a gyakorlatok ebben a bontásban nem gondolod?
A megrekedés rossz szó. Mint ahogy a felvetésemben írtam, szerintem nagyon sok mindenkit érint és érdekel az a dolog, hogy egyes izmai a többihez képest miért fejlődnek kevésbé.
Ennek kibeszélése, illetve az ezzel kapcsolatos "tanács" helyett, a végén eljutottunk egy edzésterv kivesézéséig.
Ráadásul pont azokkal az izomcsoportokkal kapcsolatos gyakorlatokat jelölted meg problémásként, amelyekkel nincs is bajom.Merev lábas felhúzásnál azt írtad, hogy levesszük a terhelést a hajlítókról mert a fő mozgató izom a farizom erre írtam, hogy anatómiailag kivitelezhetetlen, hogy a hajlító ne kapjon terhelést a mozdulat során. Feszítőt pedig senki nem írta nem is tudom ez honnan jött...
Szimpla elírás történt, egyértelműen comb hajlítóról van szó. Mint írtam, csináltam erre az izomra merev lábas felhúzást, az tényleg a "fő csapásként" a hajlítot edzi, ez viszont azt, a legkevésbé.
Azt írtam, hogy van jobb módja is az adott izom megedzésének az általad írtakkal ellentétben. Ez nem meggyőződés kérdése hanem tény.
Ha én, vagy a másik, vagy a harmadik ember úgy gondolná, hogy amit csinál az rossz, és van jobb módja egy egy izom megedzésének, akkor miért nem azt csinálná?
Határozottan meg van győzödve róla, hogy az a legjobb.
Így vagy ezzel te is., és még sokan a földön.
Dehát azért gondoljunk bele, hogy ha lenne egy tuti edzésterv, ami a legjobb lenne, akkor mindenki azt csinálná, semmi mással nem foglalkozna.
A nagyok is így tennének, de nem tuzdom, hogy akkor miért edz így az egyik, miért másként a másik.
Csak egy példa. Arnold nagyon erőltette ezt az egykezes súlyzóval végzendő forgatásos-kitolást "Arnold press"-et.
Én úgy tudom, ez semmivel nem jobb, mint más gyakorlatok.
Ugyanez van számtalan gyakorlat esetén is. Közel sem biztos, hogy ez, vagy az, a mindent vivő gyakorlat.
Vannak kutatások, mérések, amelyek valamilyen szinten mérik, illetve rámutatnak egyes mozdulatsorok esetén azok hatékonyságára, de valamiért a részbeni objektivitásuk mellett, azért a feljődés sokszor mást mutat.Kérdeztél valamit, leírtam a véleményem de láthatóan nem engedsz vagy nem vagy hajlandó elfogadni azt amit írtam. Ezzel sincs semmi gond, lelked rajta.
Igen, leírtad a véleményed, de nem az edzésterv boncolgatását szerettem volna elérni, mert akkor azt kérdeztem, hanem ahogy feljebb írtam, az elmaradtabb izomcsoportokkal kapcsolatos tapasztalatokra lettem volna kíváncsi.
Nálam ez főként a vádli, és a bicepsz.
Sajnos erről viszont nem nagyon esett szó, pedig gondolom másnál is gondot jelent ez, csak másnál mondjuk éppen a mell, vagy a hát az ami jobban zavarja.Nem ragozom tovább, elfogadom, hogy lehetséges az edzéstervem okozza az elamaradást, azon kell változtatnom!
Most viszont indulok edzeni, reggeli órákban soha nem szoktam, de mivel ma szabadságon vagyok, kipróbálom, hogy milyen.
[ Szerkesztve ]
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz aelod #179817 üzenetére
Gondolom, hogy nézted az edzestervemben, hogy mivel kezdem a hat edzését. Tehat amire utalsz, az már eddigre megedzett rész!
És gondolom olvastad, ne adj isten végig is gondoltad, hogy az edzés koplexitást is nézve, hogy ennél a napnál hát és bicepsz edzésrol van szó.
Tehát a csigas lehuzas után bicepsz jön, igy az utolsó beforgditott csuklós lehúzás már a hát mellett a bicepszet is sokkal jobban dolgoztatja.
Picit zavar, hogy leírod, hogy miért nem jo, utalsz hátnál bicepszre, mellezésnél tricepszre, közben meg nem veszed észre, hogy az edzésemen a következő izom pontosan az, amit felhozol.
”inkább nyomj ruddal’ ! Dehát nyomok! Olvasd el milyen gyakorlatokat csinálok. Utolsó gyakorlat a szűk nyomás ruddal. Igaz, a cél a tricepsz, de a mellet nem tudod kiiktatni, kvázi egy 100 kg-os szűknyomasnál benne van a mell.
Pontosan ezért edzek így!
Egyebként a csigás edzéseket nagyon nem szabad leírni. Nekem nagyon pozitív tapasztalatom van velük, ugyan ugy, mint a lassu negatív tartománnyal.
A következő megjegyzésedben megint leírod, hogy az általatok merev lábas felhuzasnak titulált gyakorlatban a far izom a fő izom, amit edz ez a mozgás.
Dehát ezt írtam én is, és erre az izomra koncentralva csinálom ezt a mozdulatsort.
A merev lábas felhúzast én nem így csinálnám, ha csinalonám. Mélyebbre engedném a súlyt, nem csak éppen térd alá, és közel sem “togyaszranék” térben ekkorát, és közel sem tolnám ennyire ki a fenekemet.
Ahogy én csinálom az “alsó hat” és farizom megdolgozása. Én ezeket az izmokat érzem ennél a gyakorlatnál a combfeszitot nem, vagy nem nagyon.Az, hogy van e alsó hát vagy sincs, ez más kérdés. Az egyszerűség kedvéért írtam azt, amit, és arra akartam utalni az említett gyakorlatnál szintén (mint az edzesem többi napjainal is látható) hogy az, “átfedés”, “átmenet” a következő, vagy előző izom edzésére.
Pl. lehet sok mindenkiben felmerül, hogy kerül a csukja, hátsó és oldalsó vall után a tricepsz gyakorlat ide.
Ha kipróbálja valaki, egyértelműen rájön, hogy a csukja és a vállak után ak övetkező tricepsz gyakorlat igenis szintén “átfedés”, “átmenet”:Ui.:
A szerinted, szerintem dolgot azért írtam, mert egyébként mindenki meg van róla győződve, hogy az a legjobb gyakorlat, amit ő csinál.
Te is, én is, a harmadik is….[ Szerkesztve ]
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz bigmasterg #179814 üzenetére
Szerintem, a merev lábas felhúzásnál (nevében is benne van) a térdet mozdulatlanul, mereven tartva kell előre hajolni, és főleg a comhajlító edzése a cél.
Amit én végzek, annál egyből hajlik a térd, megy hatra a fenék, és a farizom az, ami főleg dolgozik.
Második izom a hát alsó része es legkevésbé vesz részt a comb bicepsz, hiszen a fenék hátramozgatásával es a térd behajlításával szinte az összes terhelést levesszük róla." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz aelod #179812 üzenetére
Igen, diétakor mást csinálok.
Azért néha kell a változatosság.Ez nem hát gyakorlat, ennél csak jobb hát gyakorlatok vannak.
Maradjunk annyiban, hogy SZERINTED vannak jobb gyakorlatok.
Szerintem, meg ezek a jók, amit én csinálok.Ez a csigás lehúzás:
Nyomás csigán:
Ezt, hogy kell elképzelni? Milyen csigán? Hogyan?
Itt két feszítő és egy hajlító van ha jól látom. Van valami oka, hogy nem guggolsz szabad súllyal?
Sajnos korábbi sport sérülèsek miatt többször volt már meniszkusz szakadásom és egy gyermekkori térd kalács mögötti tumor miatt, jobb lábamat 4x a balt 2x operálták. Ezen kívül gerincemen több helyen (főleg az alsó, lumbáris részen) kopás, meszesedés, és porckorongsérvet ugyan el nem érő, de több mm-es ún. kiboltosulások vannak.
Magyarul súly nélkül sem tudok leguggolni, fáj a térdem, fáj a derekam.Ezt hívjuk merev lábas felhúzásnak.
Szerintem nem.
Ez az alsó hátizom és farizom gyakorlata. Részben ugye az előtte levő hiperhajlitas folytatása.Y emelés
Ez mi? Vállra nem végzel nyomásokat, oldalemeléseket? "hátsó váll" a legtöbb esetben kap elég terhelést húzásoknál nem kell úgymond külön megedzeni. Viszont a nagyobb izmokat én 3-4 gyakorlattal edzeném meg.
Íme az Y emelés:Nálam tolódzkodásnál, fekvenyomásnál az első váll is dolgozik, így azt tömegeléskor külön nem edzem, viszont a hátsó váll gyakorlat szintén csigán csinálom és lényegében egy bemelegítés a többi váll csigás gyakorlat előtt.
Oldalemelést csinálok (azt kihagytam véletlenül az előző hsz-ból), az Y emelés után, szintén csigán." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz aelod #179799 üzenetére
Íme az edzésprogramom tömegeléskor:
1. hát+bicepsz+alkar
-melltámaszos evezés szélesen
-evezés kézi súllyal
-csigás lehúzás vállszéles fogással hátra, (utolsó sorozat befordított tenyérrel "bicepszre")
-bicepsz scott gépen
-kalapács bicepsz ülve, 90 fokos padon
-alkal madárfogással egyenes rúddal2. mell+tricepsz+has
-nyomás csigán
-fekvenyomás ülő gépen
-tolódzkodás testsúllyal
-tricepsz letolás csigán 1 kézzel
-szűk nyomás rúddal padon
-has3. alkar+láb
-csukló behúzás csigán
-kalapács bicepsz 45 fokos padon ülve (szuperszett)
-vádli állva
-vádli lábtoló gépen
(vagy-vádli ülve)
-lábhajlítás
-adduktor
-hack guggolás
(vagy-lábtoló)
-lábnyújtás4. hajlító+far+csukja+vállak+rticepsz
-hiperhajlítás
-kézi súlly térdig engedése egyenes háttal, fenék kinyomással
-vállvonogatás széles fogassal egyenes ruddal
-hátsó váll crucifix
-Y emelés
-tricepsz csigán, fej feletti kitolás alulról húzva
-tricepsz letolás csigán (szuperszett)Nem az alapoktól akarok elindulni, sok éve edzek, ismerem magam és a testemet is. Tényleg az van, hogy jelez, ha túl fáradt vagyok, akkor egyértelműen pihenek.
Mivel 54. éves vagyok számtalan elfoglaltsággal, így sorrendet kell tennem a programjaim között.
Az edzést akkor csinálom "egyfolytában", ha látom, hogy 2-3 nap múlva biztosan nem tudok menni 1-2-3 napig. Olyan a munkám, hogy részben kiszámíthatatlan, így meg kell ragadni a szabad időpontokat, és edzeni kell.Én úgy gondolom, hogy bukásig meg tudok edzeni, mert elő tudom idézni azt, hogy (nevezzük így) az utolsó utáni ismétlést már nem tudom teljesíteni.
Ez jelenti a bukásig edzést nálam, vagyis az, hogy pl. a mellemtől a teljesíthető kb. 50 cm helyett csak 6.5 cm-re tudom eltolni mellezésnél a súlyt, ezt én már nem nevezem ismétlésnek, tehát az ezt megelőző ismétlés volt az utolsó, hiszen a következőnél elbuktam.Köszönöm az eddigi hozzászólásokat, de igazából senki nem irta le, hogyan "küzd" az "elmaradás" ellen.
Ki mit alkalmaz, probálkozik-e egyáltalán valamivel. Saját példa jó lenne, és annak az eredménye esteleg.
Azért is jelöltem meg azokat az izomcsoportokat, hogy látható legyen milyen típusokról van szó.
Lehet nincs is szabály rá, de mondjuk egy hátat pl. nem is igazán baj, ha "túlterheljük", hiszen nagy izomról van szó.
De mi van egy kissebbel, mint a bicepszszel?
Számtalan olyan ember van, aki abszolúte nem is edzi, arra hivatkozással, hogy más gyakorlatnál úgy is dolgozik, és az a stimuláció pontosan elég neki.
De itt jöhet az, amit írtam, vagyis hogy genetika... Volt korábban olyan edzőtársam, akivel ugyanazt a gyakorlatokat csináltuk, és neki a bicepsze szinte havonta nőtt 1-1 centit, míg a vállával bármit csinált semmit nem fejődött. Nekem meg fordítva...
Tudom, lehet különbség a végrehajtási technikában, de probáltuk jól csinálni mindketten.
Ez a társam soha nem vádlizott, és mégis brutális (kb 50-es) vádlija volt. Én meg edzettem mindehogyan, hetente 1x, aztán minden edzéskor, sok sok ismétléssel, kisebb súllyal, naggyal keveset, stb., és most is olyan vékony, hogyha kimegyek a tengerpartra, vigyáznom kell, hogy nehogy leszúródjon a lábam, mint egy napernyő...Nem hanyagolok el egyetlen egy izomcsoportot sem, ezért is zavar a "lemaradási" jelenség.
[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
Elég megosztó, de megis, lehetségesen mindenkit érintő kérdést tennék fel.
Szerintetek mennyire kell / lehet / muszáj / érdemes többet edzeni egy elmaradt izomcsoportot?
Tudom függ attól is miről beszélünk, de nálam szinte mindegyiket ide lehet sorolni...
Igazából az önértékelés esetleges torzulásától is eltekintve, mondjuk kell-e többet edzeni :
-bicepsz
-oldalsó váll
-vádli
-comb (mindkettő)
izomcsoportokat, ha azokból nagyobbat akarok?Tudom, vannak olyanok, amelyeknél szinte lehetetlen változást elérni, pl. vádli.
Abban is más - más vélemény van, hogy mi a jobb:
A több edzés?
Vagy a kevesebb?
A bukásig való edzés?
Vagy az 1-2 RIP.
A több pihenés?
A több edzés?
Azzal is tisztában vagyok, hogy az izom fejlődéséhez mennyi valódi munkasorozat elvégzése szükséges hetente.
Viszont azt nem tudom, mennyire lehet igaz, hogy egy kisebb izomcsoportot (bicepsz, oldalsó váll) mennyire kell gyötörni?
Tudom, hogy ebben is megoszlanak a vélemények...
Szerintem ez is genetika, mert pl. a mell, csukja, tricepsz nálam szinte semmilyen odafigyelést nem igényel, és "magától" nő, másnál meg gondolom más az a rész, ami hasonlóan "működik"."Összevont" edzéseket végzek (pl. hát-bicepsz, mell-tricepsz), tehát önálló egy-egy izomcsoportot érintő edzést nem csinálok, kivéve a láb, amelynél együtt edzem a vádlit, a combbal.
De nyílván korábban már kipróbáltam az egy edzés - egy izom elvét is, de az sem volt jó, szerintem.
Általában 3-4-5 edzés nap után pihenek 1 napot, (ahogy elfoglaltságom, időm is engedi) de így is úgy osztottam el az edzést, hogy mindig tudjon minimum 1 napot (még ha sorozatosan van egymás után edzésnap, akkor is) az adott izomcsoport pihenni.
Vagy ezt kevés pihenés?
Inkább minden edzés után tegyek be egy nap pihenőt?Nálatok mi vált be?
[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz bigmasterg #176537 üzenetére
Na, hol van ez a terem és mennyi a havi díjad?
Egy ilyet elfogadnék én is, bár egy jó csápos, csigás gép még jó lenne." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz @rglaaf #176483 üzenetére
Nem lehet. Az akciósokra nem jár további kedvezmény.
Nekem is van több tízezer pontom, néha néha beváltom a 20 %-os kedvezményre, mint ahogyan tettem most is, de az akcis fehérjéből nem vonta le." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
Én meg nem tudok éhesen edzeni.
Kb. ugyanaz, csak az ellentéte, mint neked.
Nem tudnék úgy koncentrálni az edzésre, ha lent lenne a "vércukrom".Az anatómiai lényeg viszont az, hogy kb. az előző napon megevett étel ad energiát a másnapi edzésen (raktározott glikogén), tehát az edzésre a közvetlenül előtte történt étkezésnek gyakorlatilag nincs hatása.
-
HUTCHDB
nagyúr
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz Jim-X #176329 üzenetére
Én csak arra akartam utalni, hogy ő spec. melyik gyártót preferálja.
Egyébként nem hiszem, hogy bármilyen kiegészítő anyaggal kapcsolatos dolognak tabunak kellene lennie itt.
Aki már ide látogat, (remélhetőleg) tudja egyrészt, hogy szinte mindenki használ szteroidot (a teremben mellettünk edzők is) másrészt azt is, hogy attól, hogy valaki ezt bevállalja, (csak) attól még nem fog élversenyző lenni.Nem tudom, hogy mennyit fejlődhetett azóta, szerintem már itt is nagyon rendben volt.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz HUTCHDB #176301 üzenetére
Tegnap szóba került ez a fiú... tényleg komoly izomzatot hozott össze.
Mintha a magam sziluetjét látnám0:45-nél jelenik meg így ebben a videóban, majd rá 2 másodpercre jön is a reklám "DRAGON PHARMA"
[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz aelod #176302 üzenetére
Mármint az, hogy a képen szereplő kissrácról lehetett-e akkor tudni, hogy Mr. Olimpia lesz-e vagy sem?
Jó értem, mire akarsz utalni, de az is tény, ha valaki egyes dolgot ki sem próbál, soha nem tudja meg, hogy lehet-e belőle valaki abban a sportágban, vagy sem.
Csak egy példa: Te kipróbáltad a tollaslabdát versenyszerűen? Ha nem, akkor könnyen lehet, hogy elszalasztottad életed lehetőségét, hiszen lehetséges, hogy baromi nagy tehetséged van hozzá." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz bigmasterg #176300 üzenetére
Miért, ő használt termékkiegészítőket is?
Viccet félretéve, már évekkel ezelőtt beszéltünk Big Remy-ről ismerősömmel, hogy nagyon komoly testépítő válhat belőle.
És az is lett.
Egyesek szerint nem teljesen ideális, talán a túl nagy szóösszetételt használták (én nem értek hozzá) egy biztos, nagyon nagyon izmos srác lett belőle..." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz marked one94 #176282 üzenetére
Nekem szó szerint a jobb combcsont fenékben levő forgó része fáj a legjobban.
Ma már észre vettem magamon, hogy bicegve megyek, de ez hagyán, alvás közben is felébredtek, ha úgy fekszem, mert mozdulatlan állapotban is fáj belül az izulet." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz aelod #176281 üzenetére
Ehhez a manualterapiahoz van esetleg videós link?
Az a furcsa, hogy ha izomzathoz kapcsolódó probléma van, akkor hogy lehet, hogy gyakorlatilag a talpamtol a fejemig fajnak az izuleteim? Nem más, csak a forgó -kopó részeim?
-
HUTCHDB
nagyúr
Tudtok ajánlani valamit izületi problémára?
2 hete pihenek, vagyis nem edzek, és nem tudom mi az összefüggés a pihenés és az izületi probléma között, vagy van-e egyáltalán, de az utóbbi 1 hétben annyira elkeztek fájni az izületiem, hogy tényleg fájadlomcsillapítót kell bevennem alkalomszerűen.
Főleg a comb (fenék, "forgó") izületem fáj (eddig azt soha nem fájlaltam), de szinte mindegyik, a bokámtól a térdemen át a vállamig.
Nem lehet valami izületi gyulladás, vagy egyszerűen kuka lett ennyi idő alatt (ráadásul pont pihenés alatt) a testem?" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz Stauffenberg #175983 üzenetére
Jah… ilyen tejet senki nem fogyaszt a környezetemben.
Ez a legnépszerűbb tej?
Nem is tudtam…" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz Stauffenberg #175977 üzenetére
A tejen árstop?
Én ilyet nem tapasztaltam." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz aelod #175737 üzenetére
Nekem (és számtalan más embernek is) a burgonya és a kenyér olyan teltsegerzetet ad, amivel simán bírom a diétát. A te szavaiddal elve megszünteti az ehségérzetet.
Régen a “rizssaláta” utan éreztem, hogy koplalnom kell, ha tartani akarom a diétát.
Ugyanez volt a zabpehelynél is, pedig az elég magas rost tartalmú étel.
A magas rost önmagában az étel utáni vágyakozást nem fogja csillapítani, kvázi ehetek bármennyi salátát, uborkát, be fogok csalni.
A diéta nem könnyű műfaj, pláne annak, akinek nincs (már) izomtomege, mivel nagyon alacsonyan kell tartani a kalória mennyiséget.[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz aelod #175733 üzenetére
A mondat szerkezetéből adódik, hogy jobb teltségérzet elérése érdekebol az a jobb választás, kvázi azt kell inkább enni, mint rizset, tésztát diétakor.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz Stauffenberg #175720 üzenetére
Már itt is írtam egyszer, de most ismét. Saját tapasztalatom az, hogy tomegnovelesnél rizs és tészta az, amivel hozható a kalória igény, (plusz 100 minőségi rostos le) “fogyokurakor” meg kenyér, tortilla, krumpli kell, hogy eltelitsen.
[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz Dazsar #175696 üzenetére
Csukjázni kell, nekem benne van a programban heti 1x.
Én pólóban, rövidnadrágban megyek edzeni és ott másik pólót és hosszú, mackónadrágot veszek fel.
Klima miatt még hidegebb van, mint télen.[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz Angel2014 #175691 üzenetére
Heti 1x, 1 gyakorlatot csinálok alkalra, bár azt is csak mostanában kezdtem el végezni. Az alkalom is szar amúgy, de hát mi nem…
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz bigmasterg #175690 üzenetére
Jó neked, ha a vadlid jó.
Én a “látható”, első hasat szeretném javítani, arra a plank gyakorlat szerintem nem ideális. A plank nagyon jó, de inkább a “tartó” izmokra.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz kislaci #175689 üzenetére
Igen, általánosságban vannak olyan izmok, amik kapnak egyéb mozgással is.
A has és a vadli az más, nem egyszerű, nehezen fejlődnek,,ezért is tettem fel a kérdést." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
Egy kis közvélemény-kutatás:
Ki, hányszor edz egy héten hasat, vadlit?" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz Angel2014 #175608 üzenetére
Velem jöhetsz.
De én a XIII. kerületben edzem.
Ami még fontos, hogy semmi esetre sem csepeliesen, inkább a mai kornak megfelelően megy a program." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz aleister #175585 üzenetére
Neked és a többieknek is, akik hozzászoltak a témához.
Szerintem ez egy összetett dolog, a napi élet nem ennyire egyszerű, fekete vagy fehér, bal vagy jobb…
Azért érzem máshogy szerintem a dolgot, mint ti, mert ahogyan írtam is, ha a napi állapotomat nézném, soha nem mennek el edzeni.(Bár gondolom van itt más is, aki ezt már érezte.)
A szervezet mindig a könnyebb irányba húzna, és ha arra hallgatnék, amit “jelez” akkor tényleg nem
jutnék el a terembe soha, a kajákról meg ne is beszéljünk.Szóval 53. évesen már nálam nem kedv kérdése a dolog.
Itt fáj, ott fáj, egzisztencia fenntartása, munka, család, ház, egyéb leterheltség, stressz, stb.
Az edzést kell fejben az első helyre tennem ahhoz, hogy a 4., 5. helyre beférjen a valóságban.
Van olyan életszituáció, hogy napokig, akar hetekig nem jönne össze, hogy akkor menjek edzeni, amikor pihent, kiegyensúlyozott, stb. lennék.Ettől függetlenül MEGCSINÁLOM (by Kati Bela) effektust próbálom tartani.
Az embernek arra van ideje, amire valóban akarja és én ezt az edzésre és a hozzá tartozó, kapcsolódó dolgokra helyezem, de még így is nehéz.
A fogfájás az nagyon sántít, itt közel sem erről van szó.
Ha úgy átalakul (ahogy írtam) akkor megiszom néha egy adagot a Hot Blod-bol és kész.DE!
Igen, valóban van olyan helyzet, amikor lemondok az edzeéről, mert valóban többet ártana, mint segítene.
A termékre meg visszatérve, tényleg koffein a nagy része, de mégis vannak benne olyan egyéb összetevők, amelyek (akar összeadódva, vagy egymás hatását növelve) mást adnak mint egy kávé, és bőven le van már ez butitva ahhoz, hogy már csak az éppen éppen segítsen szintet elérje.
Probalok egezsegesen, céltudatosan élni, étkezni, ennek bele kell férnek.
És én azt mondom ennek bele kell férnie egy fiatalabbaknak is hébe hóba, ne hurrogjuk le, meg nézzük le a masikat, ha meg mer inni egy pörgetőt.Ne ettől tudjon edzeni, ne szokjon hozza, de ha úgy alakul, akkor néha néha miért ne igyon meg egyet?
És ennek is bele kell férnie:
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz aleister #175573 üzenetére
Ilyen elven soha nem mennék edzeni,
mindig, mindenre lenne válaszom, magamnak, hogy miért ne.
Jelen Hot Blod-os esetnél pl. a nincs kedvem-re.Egy példa lett volna a felvetett témában, ami a viszonyitásra utalt volna.
Egyébként 1 doboz Hot Blod kb 1/2 évig elég, a vége már jól be szokott keményedni a doboz aljára, tehát nem azzal élek.
Nem tudom mi benne a “nem jó” , “tiltott” , “egészségtelen”, de kétlem, hogy olyan mértékű kemikáliás stimulálók lennének benne, amire utalni akartál.Korábban (kb. 10-12 éve lehetett) egyébként néztem egy dokumentumfilmet, (talán a 80-90-es évek élsportolói, body builderei szerepeltek benne) amelyben a doppingról volt szó.
Csak egy dolgot ragadnék ki az igen érdekes témák közül.
A film alanyaitól egyebek mellett megkérdezték, (még azoktól is, akiknek komoly egészségügyi problémájuk lett a szerektől) hogy nem bánják -e így utólag, hogy doppinghoz nyúltak.
Egyöntetűen az volt a válasz, hogy nem, sőt, voltak olyanok aki azt mondtak utólag bánják, hogy csak ennyit, vagy annyit szedtek/nyomtak/toltak belőlük.
Szó szerint bármit megettek volna, csak jobban teljesítsenek.Ha én nem is így vagyok ezzel (mivel nem doppingolok) de azért szerintem 1-2 hetente, 1-1 kanál európai uniós szabályzat melletti mennyiséget tartalmazó Hot Blod bele kell, hogy férjen.
És bármilyen meglepő, nálam használ is, tehát jól megtudom csinálni a napi programomat.
Ezzel nem akarom népszerűsíteni, és én sem használom, de egy kis vitaminok edényben mindig van nálam egy adag.[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz aelod #175564 üzenetére
Hu, ezt most nem értem.
Mi a probléma a példával?
Miért ne értheték veled egyet?
Szerintem igenis a vázolt példa jól mutatja, hogy miért várható eredmény.
Ha valaki fizikai munkát kezd el végezni, akkor stimulálja az izmait.
Ha ez megtörténik és előtte ez nem volt, izomépules történik. (Most ne menjünk bele az egyéb feltételekbe.)Ha a témát úgy vetjük fel, hogy a zsákok pakolásától van-e jobb izomépítő tevékenyseg, az már más.
Mindig a “mihez képest” kérdést érdemes feltenni.
Nem a fizikai munkához, hanem általánosságban az edzéshez kapcsolódó példa erre:
Hasznos lehet-e pl. az edzés előtti ún. bedurrantó formula pl.: Hot Blod.
Szerintem igen.
Lehet velem nem egyet érteni és alap esetben én is azt mondanám, hogy nem kell.
DE!
Ha abból az aspektusból vizsgáljuk meg a kérdést, hogy van-e, lehet-e olyan szituáció, amikor pozitív, teljesítményt javító hatása lehet, már más a válaszom.
Számtalan olyan eset fordult már elő velem, hogy fáradtan érkeztem az edzésre, ráadásul mondjuk a szokásos kávé is elmaradt.
Ilyenkor, ha megiszok egy adag Hot Blodot, igenis nagyobb teljesítményére vagyok képes, mintha nem ittam volna.
Kvázi, több izom munkát végeztem, nagyobb a stimuláció, ergo pozitív hatása volt a “szernek”." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz aelod #175560 üzenetére
Nem értek veled egyet.
Vegyünk pl. egy átlagembert, egy gépsoron dolgozik napi szinten.
Bejar dolgozni a gyárba, majd délután haza a panelba.
Meccs, sör, pizza…
No ez az ember munkát vált, elmegy 8 órában 40-50 kg-os zsákot pakolni.
Megemeli, felveszi a vállára, majd elviszi mondjuk 8-10 méterre és ott leteszi.
Ez a munka biztosan izom növekedést eredményez, ráadásul a sör és pizza is maradhat…[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz Janaboy #175553 üzenetére
Azért azt abszolúte nem mondanám, hogy azzal nem izmosodik az ember…sőt!
Sok embert megnéznék, hogy hogy bírna ki mondjuk 1 hetet egy ilyen munkával.
Kemeny azért, szerintem…" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz vaakuum #175551 üzenetére
400 kaloriaval ehetnék többet, és még ráadásul zsírból fogynék?
Kamu.
Csak a kalóriadeficit hozhat zsirvesztést.
Az izmok megtartásához pedig edzés és 2 grammnyi fehérje kell kg-ént.
Vagy valaki ezt máshogy tudja?" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
[link]
Érdekes…" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz HUTCHDB #175503 üzenetére
Megvan, csak rá kell kattittani a leírásra és akkor kinyílik a teljes ablak.
Aki ismeri ezeket a termékeket, melyik fehérje az, ami jó, és ízre is finom?" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
Most akciót véltem felfedezni az Allnutrition oldalán. 22 % és egy shéker is jár ajándékba.
Nem tudjátok miért nem tűntetik fel az oldalon a makro anyagokat pl. ennél?
[link]
Nem cukor, hanem kalóriamentes cucc kellene nekem, de ezt nem tudom itt lellenőrizni." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz aelod #175473 üzenetére
Az MSM az amit érzek, amiben nincs, az abszolúte semmit nem ér.
A fájdalomcsillapítót nem akarom kapkodni, ezzel egy kicsit jobb, így mivel jobb nincs, így maradnak ezek." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz Cs1csó #175466 üzenetére
A Proenzi már rég nem segít.
Évekkel, vagy inkább több mint 1 évtizede kezdtem el szedni és váltogattam őket, az utolsó 2-3 évben csak a Scitec Arthroxont szedtem, kúra szerűen, de az is kevés már.
Most kezdtem el a második dobozzal az Arthroxon Plus-ból ( [link] ), de igazából ez sem nagyon segít.
Mondjuk gyilkolom is a térdemet, bár pont ma jön délután láb nap, és már előre lemondtam a gugolásról, egyszerűen nagy a diszkomfort a mozgás során már nagyon alacsony súlynál is.
Lábtoló és lábnyújtó gépek maradnak már az öregembernek..." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz tibcsi0407 #175459 üzenetére
Az ízületekre jó lenne valami, mert a térdeim, derekam azért már nagyon nem a régiek.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz tibcsi0407 #175455 üzenetére
Mivel nem ismerem ezeket, így gyorsan utána néztem, elkezdtem olvasni a következő leírást:
"A Horny goat, más néven püspöksüveg, tündérvirág és szarvaskecskefű, akár 30 cm magasra is megnövő..."
Idáig jutottam, gondoltam meg is rendelem.
De, aztán átgondoltam, és mivel egyelőre nem szenvedek hiányt ilyen téren, így pár évet még várok ezekkel a dolgokkal.
Bár nagy köszönet az ajánlásért, mert tényleg jókat írnak róla, mármint erről a kanos kecske fűről, és egyből a régi magyar mondás jutott eszembe : "az öreg kecske is megnyalja a sót"." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz aelod #175452 üzenetére
Lehet hülyeséget írok, és placebó, de nekem a férfiasságomon egy kis ZMB6+MACA+Melatonin is segít. Ezt a "kombót" iszom meg este lefekvés előtt, reggel úgy éberedek, ahogy régen, vagyis szépen áll a zászló!
Visszatérve a termékre, én a linkelt Vitamin 360-on kaptam 10 % kedvezményt (regisztráció miatt) rendeltem mellé egy narancsos animal pak-os multivitamint, így a szállítás is ingyenes volt. Ráadásul itt a legolcsóbb a vitamin is.
7.999 forintba került, ez a long izé... veszett már oda több is, úgyhogy egyszer kipróbálom.[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
Akkor ezt veszem meg, meg az olymp-ot az ashwa-bol, amit linkeltél az előbb.
Ha másra nem lesz jó, legalább az asszonyt elkápráztatom…[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
Sajnos nem tudok rá válaszolni, mert nem tudom milyen következménnyel jár nálad, ha viszel be szénhidrátot.
Általánosságban ahhoz, hogy izmot építs, kalória tobblettre, edzésre van szükséged.
Az étkezésnél azért kellene bőven szenhidrat, kb. 2 g/test kg fehérje és zsír.
Mivel ebben van szenhidrat, így szansos lehet, hogy neked ennek a mértékét orvossal kellene tisztáznod." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
Nem vagyok orvos, és nem is értek hozzá annyira, de egy gondolatot leírok, amit erről tudok.
A szervezet ígyis, úgyis kvázi "cukorrá" alakítja a bevitt szénhidrátokat, mivel az a működtetője.
Az, hogy ez milyen mértékű bevitelnél okozhat problémát, egyén függő.
Én azt mondom, hogy amire rákérdeztél, az már diabetukusi/orvosi kérdés, így okoskodni nem ildomos.[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
Igen, ez lehetséges, engem nem hoz lázba, bár sokan mondják, hogy épp 50 fölött kellene jól becuccolni, mert már nincs mitől félni és egyébként meg akár jótékony hatásai is lennének.
Mivel nem értek hozzá, így nem tudom ebből mi igaz, és mi nem." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
Két dolog.
A szénhidrát nem okoz elhízást, mármint nem úgy, ahogyan azt pl. Norbi (Update) hirdeti.
Másik pedig az, hogy nem maga a cukor az, ami bajt okoz, hanem az elhízás mellékhatásai (nevezzük így) vezetnek vagy direkt, vagy az így kialakult mozgáshiány miatt komoly szervi problémákhoz." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz KenKesey #175377 üzenetére
Erről jut eszembe, hogy tejjel milyen finom is... már idejét sem tudom, mikor ittam tejjel egy jó lágy, selymes, habos turmixot.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz KenKesey #175371 üzenetére
Igen, anno minden más volt.
Elfogadtunk, alkalmazkodtunk és azzal "főztünk" ami volt.
Emlékszem rá, hogy épp a 80-as évek legvégén volt, amikor megjelentek a nyugati fehérjék.
A konditeremben, ahova én jártam 2 féle fehérjét lehetett kapni, volt a sportrobi, meg ugye az "új", ami kb. 3x annyiba került.
Az izmosság meg nem a (por)fehérje függvénye, bár nem tagadom, én is azt hittem, hogy biztos ahhoz is köze van.Akkor azért a cuccok is igancsak jó minőségüek voltak, vagyis inkább úgy fogalmaznék, hogy eredetiek.
Mondjuk én csak hallomásból mondom ezt, mert soha nem nyomtam, de azok, akik mondjuk a 80-90-2000-es években bevittek néhány (görög) deca, vagy (orosz) tesztó kúrát, brutálisat fejlödtek tőle.
Manapság meg szinte minden hamis, gagyi, semmit nem érő.
Vannak a valódi élsportolók, akik hozzájutnak a jóhoz, a többieknek meg marad a sz@r.Én már ha fehérje porról van szó, csak azt veszem meg, ami bevált, finom.
Érdemben nem múlik rajta semmi, de akkor legalább kulináris élvezetet adjon." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz BoscoD55 #175362 üzenetére
Én (ahogy már itt többen jelezték) mindig veszek egy vödörrel a Scitec napok alatt, így kb ugyanaz az ár, sőt, még talán jobbra is jön ki a gramm ára, mint más márkáknál.
Szintén Scitec, most volt pl. akció a Protein Delite Shake-re.
Vettem is, és valami brutálisan finom.
Ananászosat és mandulásat vettem, az utóbbi olyan, mintha marcipánt ennék.
Eszméletlenül jó az íze!" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
Ha már fehérje "por".
Én a Scitec-et szeretem, iszom, vagyis inkább eszem.
A 100 % Whey Proteint itt miért nem szeretitek/ajánljátok?Egyébként teljesen leálltam az edzés utáni azonnali "jaj, hol a fehérjeturmixom" dologról.
Mára oda jutottam, hogy az esti fagyimba teszek a napi kalóriamaradvány függvényében csak, minden más fehérjebevitelem száraz étkezésből van." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz Vitee #175275 üzenetére
A magasságodat nem írtad meg, szerintem az is lényeges lehet.
DE!
Pl. van egy kollegám, aki 40 éves, 175 cm magas, 70-72 kg között mozog, és az istennek nem tud hízni, ráadásul rom száraz, rom ér úgy, hogy kb a cukros kólája az egyetlen súly, amit megemel.
Egyszer csak úgy, kértem, hogy írja már le, hogy mit, és mennyit eszik.
Bevittem az applikacioba…2800 kalória volt!
Nagy különbségek vannak egyes emberek alap energiaigényei között!" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz gergo5991 #175268 üzenetére
A napi aktivitással, lépésekkel, lehet kiváltani a “kardiot”.
Előző évben elég volt csak a lepesszam tartása, de idén nem sajnos, ezért megy az aerob sulyzos edzések után." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz Vitee #175269 üzenetére
Tuti jól számolok.
Raadasul már 3. éve váltottam erre a normális diétára, számítással, lepes számmal.
Ami furcsa volt, hogy most 2000 kornyeki volt a szintentartó…94 kg-nál.
A gond szerintem már a korom(52), ami hatványozottan befolyásol mindent." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz gergo5991 #175246 üzenetére
“szükséges kalória: 2546”
Én 180 cm vagyok, 94-ről indultam 1800 kaloriaval január 01-el, majd vagy 4 hónapja 1500.
Most 81-82 re ment le, de szépen bestagnált az utóbbi 4 hétben, úgy, hogy 15.000 lépést csinálok naponta.
Kb 2 hete már lépcsőzőgépezek is pluszban 25-60 percet, de így is kb 1,5 kg ment le az utolsó hónapban.
Még van rajtam vagy 10 kg…Én kb. 2500-zal tomegelek…
[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
Rizs és tészta. (A fehérjét most nem részletezem, az kb. 2 g/testkg)
Tömegnövelési időszakban ez a két CH forrás hozzájárul pluszban ahhoz, hogy hamarabb éhes legyél, így a (szintén a tömegnövelési időszakban ajánlott) kb. 3 óránkénti evést is jobban tudod teljesíteni.
Ha elfogyott az evési ingered, a megfelelő CH bevitelt el tudod érni MINŐSÉGI, 100 %-os gyümölcslével is." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz weres78 #175207 üzenetére
Csak egy példát hozok fel az általad írtak igazolasara.
utobbi időben lepcsozogepen aerobozok/kardiozom.
Kvázi bolgár gugolással ér fel, így az utóbbi időben azt tapasztaltam, hogy a labtolon kb 40 kg mal tobbel bírom.[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz aleister #175187 üzenetére
Alap esetben nem ajanlott a napi 2 “kardio”, DE!
Ha nem vagy fáradt, és a sulyzos edzésen nem tapasztalsz gyengülést, és nem megy el a kedved mindenetol, akkor meg lehet próbálni.
En is csináltam, de egy idő után hatványozottan jott a faradas és a gyengülés.
Fiatal koromban, mikor sportoló (más sportág) voltam, akkor voltak olyan edzőtáborok, ahol napi 1 erőnléti, 1 technikai edzés után még beiktattak egy 20-25 perces ugrálókötelezést is.
Ki is voltunk mint a kutya, de az nem az izommegtrtasrol, formáról szólt.
Ez utóbbival azt akartam mondani, hogy a szervezet simán bírja ezt, bár a testépítés nem hiszem hogy honorálja ezt, ráadásul cucc és valódi versenycél nélkül." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz D1Rect #175173 üzenetére
Mindenkinél mást eredményez az edzés.
Én spec. rohadtul elfaradok.
Amikor a fiammal edzettem ő is jó kedvű lett, de régi edzotársam meg pl ugyanolyan lett az edzés végére mint én. Meg beszélni sincs kedvem általában utána.
Sokan mondjak, milyen jó dolog az edzés, szeretnek járni a kondiba.
Na én nem. Engem csak a végeredmény érdekel, vagyis haha edzés nélkül jól néznék ki, oda sem mennek, az biztos…" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz Sterilzona #175130 üzenetére
Simán jó lehet!
A huzockodas, tolóckodas fekvotámasz, ezek teljesen jók.
Par ezer forintért veszel egy szerelhető kezisulyzo párt, azzal tudsz további gyakorlatokat csinálni, pl, bicepsz, tricepszre lorugast, oldalemelest, hátsó vállat, vagy éppen bolgár gugolast, kitörést lábra." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz b4lukapitany #175105 üzenetére
Régen ezt szedtem.
Nincs benne koffein. Nem rossz…
[link]" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz b4lukapitany #175102 üzenetére
Igazából elég egy dupla kávé arginin-nel…
Egyebkent a hotblod miért nem jó?
Ne igyál csak egy fel adagolóval eleinte, utána meg ha hozzaszoktal, akkor mehet a teljes kanalnyi" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz gergo5991 #175006 üzenetére
Nagyon egyszerűen leírva, az izom akkor nő, ha
1. kap elég energiát, (ételt, kb 2 g/ testsúlynyi fehérjét, szénhidrátot, és zsírt) ami egy 70 kg -os embernél kb 2500 kalória naponta.
2. stimulaciot (edzést)
3. és tud regenerálodni.Ha az életedbe ezt úgy iktatod be, hogy ezekre SZINTE MINDEN NAP odafigyelsz, akkor 1 év alatt szépet lehet fejlődni.
Következetesség, kitartás!
Ez utóbbi azt jelenti, hogy ha folyamatosan ki ki hagyod a kaját, az edzéseket, a pihenéseket, azzal csökkented az izom növekedést.Egyél, heti 4 edzést csinálj meg, és aludj minél többet!
[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz headhunter #174961 üzenetére
Olajos halat nem vennék. Most pontosan az a lényeg, hogy alacsony kalória értek és zsír mellett, magas fehérje tartalmú ételt egyek. Tonhalat vettem sos lében, de ez a szardínia ahhoz képest szamomra kategoriakkal finomabb.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz Soulfly842 #174931 üzenetére
No, ma vettem is a szardiniából. Nem tudtam, hogy milyen lesz sós lében, így csak 2 db-ot mertem megvenni.
Kibontottam, megkóstóltam, és azonnal mentem a PC-hez, és rendeltem 20 db-ot.
Hát ez baromi finom.
Ugye nem olajban van, de ettől függetlenül nem egy száraz, nem egy íztelen konzerv.Köszönöm mégegyszer az ajánlást.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz rasotamas #174942 üzenetére
Számtalan vegán ember jár edzeni, sokan szépen is fejlődnek, így kizártnak tartom, hogy a nem “szokványos” gyúrós fehérje ne lenne jó.
A fehérjék felszívódását, hasznosulasat tekintve lehet köztük különbség, de engem ez nem érint, így nem jártam utána, nem olvastam erről tanulmányokat, kutatásokat.
Húst, tejterméket, tejsavo fehérjét fogyasztok, ezért nekem ez szürke folt, bár véleményem szerint ahogy írtam, csak néhány %-os eltérés lehet e tekintetben." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz Soulfly842 #174936 üzenetére
Lehet beszaladok akkor a Váci útra hozzájuk, veszek tőluk egy 10-es pakkot.
az infót!" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz DrDobos #174938 üzenetére
Pl. ezek a BCAA meg glutamin mennyiségek, amik egy egy ilyen nevű termékekben vannak, azok is néhány falatnyi húsban lévő mennyiségek.
Szóval ezeket venni, vagy ezekkel számolni, szerintem tök felesleges.
Nem ezeken múlik na.
Ezeket a marha nagy átcseszéseket kellene már megértenie az embereknek.Nem mondom, hogy ha valaki egy komoly versenyző, és pl. a felkészülés végén az utolsó hajszálér már csak akkor jön elő, ha ezt, meg azt még megeszi, megissza, beszedi, akkor az nyílván más, de átlag embereknél ezeknek a dolgoknak annyira nincs jelentősége, hogy az nem igaz.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz DrDobos #174934 üzenetére
Én úgy gondolom, hogy nagy különbség nem lehet.
Ugye a tejszavó fehérje az, ami a legjobban hasznosuló fehérje, allítólag, de a franc tudja.
A fehérje, az fehérje, ugyanúgy, mint ahogy a szénhidrát az szénhidrát.
Szerintem pár %-os eltérés lehet a hasznosulásukban, bár én ezzel eddig nem foglalkoztam..." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz Soulfly842 #174933 üzenetére
Nem szeprehánysáként írtam, nehogy félre értsd.
Egyébként milyen az íze? Nem nagyon natur, "semmilyen"?" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!