- Szólánc.
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Asszociációs játék. :)
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- A jövő számítógépei (Reloaded)
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
LOGOUT.hu
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
PcForCe
tag
Nem tudok felszedni kilokat es izmot sem sikerul felpakolni... masfel eve voltam 92kg az volt a rekord utana lementem 83ra...(dehogy?) Es mostmar lassan 1 eve stagnalok 85-86 -nál.. 1evet street workoutoztam es mostmar tobb mint 2 eve vegzek sulyzos,konditermi edzest.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S9+
-
celf
őstag
válasz sutyesz96 #108678 üzenetére
azokat bírom, akik lejönnek ilyen szürke pamut póloban edzeni, egész normálisan néznek ki, és ilyen közepes súlyokkal bicepsezgetnek, vállazgatnak, de semmi lihegés, semmi grimaszoló-erölködő, bevörösödött fej. szépen 35 percet "leedzenek", és mennek az öltözőbe.... pólón egy pötty izzadságfolt nélkül.
-
PcForCe
tag
Valakinek van barmi otlete mit ronthatok el? Egyszeruen nem tudok "tomegelni"... A kaja teljes mertekig rendben van. 600gramm rizs(nyersen), 500+ gramm csirke, Feherje turmixok, 200gramm tojas, 1g/tsk zsír, 1-2banán, több mint fél kilo zoldseg,gyumolcs... jelenleg 186/86kg vagyok elviekben ektomorf mert mindig is nagyon vekony voltam es meg most is annak tartom magamat, viszont 1 minimalis zsir igyis van rajtam. Furcsa szamomra az is hogy barmilyen kis terhelestol izomlazam van ezt sajnos senki nem tudta nekem megmondani ez mitol lehet,mert vitaminokat,asvanyi anyagokat szedek... Jelenleg a MADCOW eronovelo edzes tervet kovetem kisebb valtoztatasokkal. Nem tudom mi lehet a gond sajnos tanacstalan vagyok mert en beleadok mindent de megsem jonnek az eredmenyek.
Bocsi,hogy ilyen hosszura sikeredettSamsung Galaxy S9+
-
kk831228
addikt
válasz HussarF #108694 üzenetére
Neki nem kell felszerelésben szaladgálni.. Max. öltönybe... Az csak szórakozás volt, kikapcsolódás...
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
válasz kolosanyi #108686 üzenetére
Áh, van most barátnő. Bár mondtam neki, hogy attól nekem még a nyár az exhibicionizmus jegyében fog telni. Aztán valami nyúzókést meg a heréimet emlegette egy mondatban, de nem tudom mire gondolt, nem figyeltem annyira
(#108689) BÁ Nutrition
Akkor mit tervezel csinálni? Visszaveszel a makrókból?(#108693) kolosanyi
Nem biztos, hogy sok értelme van, ha tényleg jól van belőve az étrend és amúgy is kell felszereléssel lépcsőn szaladgálni meg ilyesmik. De ha van erőd csináld és meglátod. Én a mostani étrendem mellett is már kezdem elhagyogatni, ritkítani az aerobot mert már alig van energiám. -
kolosanyi
veterán
válasz BÁ Nutrition #108689 üzenetére
Kíváncsi leszek, hogy nálam a napi aerob mit fog érni, meddig jutok.
-
-
BÁ Nutrition
addikt
-
válasz bigmasterg #108682 üzenetére
Valahol ott vagyok kinézetileg, mint tavaly decemberben. Talán kicsit jobb most. Kell még egy hónap ilyen jó low ch-n. Ha az megvan és a zsír lepucolódott, utána meg kell emelni vagy 20%-al, hogy az izmok visszatöltődjenek egy kicsit és ne legyenek laposak. Akkor megvan a forma és onnantól kezdődik az igazi móka
[ Szerkesztve ]
-
bigmasterg
addikt
válasz HussarF #108681 üzenetére
Az nem rossz, és gondolom két hónapja sem voltál zsírdisznó.
-
válasz Zola007 #108653 üzenetére
Jaja, ezt benéztem. Remélem abból viszont az utolsó kurva milligramm is felszívódik
(#108654) YM
Pesten a 11. és a 7. kerületben is laktam, mindkét helyen kiváló volt a csapvíz.(#108672) KisDoc
Következőleg próbát teszek akkor mással. Vagy a citráttal vagy szimpatikus ez a Magnosolv is.(#108673) bigmasterg
Jól. 72. Szerintem egy hónappal előrébb vagyok, mnit tavaly ilyenkor voltam. -
kolosanyi
veterán
Megy az aerob. Vettem be zsírégetőt, hallom, ahogy serceg.
-
celf
őstag
válasz KisDoc #108672 üzenetére
ez a qrva magnézium amúgy...
egyik nem szívódik állítólag, másik kevés Mg iont tartalmaz...amúgy kíváncsi vagyok erre a citrát porra. hasmenést vajon okoz-e. ZMA (levédett, márkás, többféle is) nálam pl. ha betartom az éhgyomorra kitételt, hasmenést okoz. nem véletlenül: a Mg ozmotikus hatása miatt magához vonzza a vizet a belekben. meg elvileg simaizom kontrakciós hatása is van, tehát a bélfal izomzatát is összehúzza. gyakorlatilag egy igazi hashajtó.
de ennek rohadtul nem így kéne lennie. mármint abból kiindulva, h a ZMA az egyik legjobb Mg kieg kéne legyen. de ha kifossa az ember, azért nem annyira tud érvényesülni ez a jó tulajdonsága, valljuk meg.
(#108607) Woodslave: igen, ezt akartam én is mondani, mint a sutyesz96, hogy alapvetően a ti álláspontotoktól eltérő ez de abban azért nem értek egyet a cikkíróval, hogy a telített zsírsav azért kell az is. csak más kérdés, hogy az általa felsoroltatott pro-kokuszolaj kutatások tényleg szarok.
[ Szerkesztve ]
-
syl5
őstag
-
szőröscica
addikt
Váll-láb volt, elment.
-
kolosanyi
veterán
-
KisDoc
csendes tag
válasz HussarF #108652 üzenetére
Én is váltottam magnézium oxidról, mert állítólag gyengén szívódik fel.
Magnerot iszonyatosan túl van árazva, mert 500mg-ban 32mg elemi magnézium van. A Scitec Ca-Mg-on az elemi magnézium van feltüntetve, ami 250mg. Tehát a Magnerotból napi kb. 8db kell a 250mg-hoz, ami kb. 400Ft.
Legjobban a Mg-citrát por éri meg, annak is kiváló a felszívódása, néhány tanulmány szerint a legjobb. Ma vettem a gyógyszertárban 200g-ot, 760ft volt. 2g 278mg elemi magnéziumot tartalmaz. Ilyen adagolással 100 napig elég a 200g, ami 7,6Ft/nap-ra jön ki. -
aleister
veterán
Srácok, korábban már kérdeztem, és akkor nem kaptam rá választ. Gyanúsan elkerülte mindenki a témát, pedig máskülönben jót szokott csámcsogni a nagyérdemű a hasonló témákon. Alapvetően nem nagy dologról van szó, de tekintve a furcsa körülményeket, nem hagy nyugodni a dolog. Szóval csak megkérdem...hol a f@szban van Aelod?
Jöhet privátban is, ha nem publikus.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Zola007
veterán
-
Woodslave
félisten
sikerült egy borzalmat alkotnom holnap edzés utánra. 150 gramm zab, kakaó és meggy. Eddig jó volna, de gondoltam 3 tojással megsütöm süteménynek. Hussarf ihletet adott és reszeltem bele egy répát. Muffin formát nem találtam deqrva xar lett
"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
Woodslave
félisten
válasz zzz03 #108664 üzenetére
azért mert a beta-alanin nem kimondottan edzés előtti cucc. Akkor hat igazán ha gyakorlatilag betöltődik vele az izomzatod.
Beta-alanine can provide an acute stimulant response and is therefore a good candidate for being consumed pre-workout. If you take a pre-workout supplement, you might already be taking it this way. However, the performance benefits from beta-alanine are based upon raising muscle carnosine concentrations over time. Thus, the time of day you consume beta-alanine isn't nearly as important as consistently consuming beta-alanine each day.
[ Szerkesztve ]
-
FIREBLADE78
addikt
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
zzz03
őstag
válasz Woodslave #108663 üzenetére
Edzes napon tolom csak. Edzes elött 5g beta alanine + 5g kreatin de nekem semmi gondom nincs töle, talan egyszer volt fejfajas de akkor keveset ittam. Amugy kb 1,5 liter vizet iszok meg egy edzesen. Probald meg, h több vizet iszol vagy pihenö napon nem nyomod a beta alaninet. (mondjuk akkor minek is?)
-
-
aleister
veterán
válasz FIREBLADE78 #108660 üzenetére
Jaja, azok szerintem is szarok.
Mondjuk én s csirkés pizzáért sem vagyok oda. Szerintem túl száraz.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
kolosanyi
veterán
Voltál te már közüzemi vízműtelepnél? Én voltam, több település vízellátását is volt szerencsém ellenőrizni, nagyon szigorú előírásoknak kell megfelelni. A rosszabb íz a csatorna/vezetékrendszer esetleges lerakódásai miatt alakul ki, de minden esetben igen tiszta a víz. Nem kell elhinni mindent, amit a Blikkben írnak.
-
Woodslave
félisten
Fájhat a fejem a beta-alanintől?
-
Zola007
veterán
-
válasz Woodslave #108647 üzenetére
Olyan pólót pedig én is szeretnék, csak aztán végiggondoltam, hogy nyáron mennyit szokott lenni rajtam póló és rájöttem, hogy nem érné meg
Na elfogyott a Scitec-es kalcium-magnézium-om és mivel sok embertől azt hallottam, hogy az oxid formája nem véletlenül a legolcsóbb, mert a leggyengébb a hasznosulás szempontjából. Na gondoltam egyet, bementem a gyógyszertárba, hogy adjanak nekem valami magnézium készítményt (Ca annyira nem érdekelt, a sciteceset is csak az Mg miatt vettem). Először MagneB6-on gondolkoztam, de csak mert reklámokból egyedül annak volt ismerős a neve. Aztán a gyógyszertáros ajánlott egy magnerot nevű tablettát. Nem volt olcsó, de legalább jó drága volt. Na jól van, ide vele, had épüljön be minden mikrogramm a kis habtestyembe
5ezer valahányszázat fizettem 100 tablettásért. Gyorsan megnéztem az adagolást: napi minimum 2. Mi van? Nem lesz az sok? Scitecesre ránéztem, napi 1 tabletta volt az adag és abban 250 mg magnézium volt, ebben meg van 500 mg tablettánként. Oké, adagolás megoldva, napi 1 elég lesz. Majd beszámolok, hogy miylen izmos lettem a magnéziumtól(#108651) YM
És mi bajod a csapvízzel? Én is mindent azzal iszok.[ Szerkesztve ]
-
YM
senior tag
válasz gaborn1 #108605 üzenetére
Délben edzettem, étvágyam nem sok volt utána, uh kértem egy shaket. Csaj fogja a pultnál, belebaxxa a csapvizet, aztán igyad! És hát mi tudtam tenni
Egyébként az előbb ettem még egy kis tésztát, mert úgy érzem liszt hiányom van
Jah, amúgy az úszás simán ment, komótosan de leúsztam a megszokott adagot Nincs semmi izomfájdalom Kíváncsi vagyok holnap mennyire lesz jou. Most mindenesetre lefekszem egy órára aludni.
[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
válasz Zola007 #108630 üzenetére
Megbocsájtva.
10 év múlva tán visszatérünk rá, de sanszosabb, hogy nem.A felhúzás tisztán felülről -érzésem szerint- csak a legvégső pillanatban terhel, szóval ezek szerint akkor csak ehhez a gyakorlathoz felesleges az öv. Guggolni nem szoktam, csak egylábast.
Btw megvolt az első teszt vasárnap. Egyszerre küldjem a végén a tapasztalatokat?
(#108628) kolosanyi:
Köszi az olvasmányt, de pont a kérdésre nem adott választ, hogy mekkora súlytól tanácsos használni.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
-
senior tag
-
válasz Zola007 #108634 üzenetére
Én csak annyit mondtam, hogy szerintem olyan területeken is elég határozott állást foglalsz vagy határozott véleményt mondasz ki, amiken már nem biztos, hogy annyira otthon vagy. És nem láttam azt, hogy óvatosabban nyúlnál az ilyen dolgokhoz.
(#108639) syl5
Lehet meglátja rajtad ezt egy gyúrós és kézenfog, hogy elvezessen egy kondiba, hogy "emeljen" veled egy kicsit, mert szükséged van az izmokra -
YM
senior tag
Ugh. Mit kell mondani? Jóvoot, atta?
Bazzeg buszon 2 kézzel kellett kapaszkodnom, hogy ne essek el.
Most tolok még egy halkonzervet, aztán megyek úszni, kéne a lazítás is.Life tényleg akkora pimp hely?
-
Shingen
addikt
-
Zola007
veterán
válasz kolosanyi #108633 üzenetére
Úgy látom ez az általánosan kialakult vélemény rólam (múltkor HussarF is hasonlóan vélekedett), így ezentúl maximálisan tiszteletben tartom.
[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
kolosanyi
veterán
válasz Zola007 #108631 üzenetére
Néha el is olvashatnád amit ír a többi fórumozó, nem csak csípőből lehülyézni mindenkit. Elhiszem, hogy értesz hozzá, de néha kicsit túltolod. Gerincsérvem volt, 2012-ben diagnosztizálták MR vizsgálattal. Hála a 2 évnyi gyógytornának, meg a mászókázásnak, visszahúzódott a kiboltosodás, meg megerősödött annyira a törzsizomzatom, hogy tudok nagy súllyal dolgozni. Nem tökéletes, néha fáj a derekam, főleg ha sokat ülök, de túlnyomórészt tünetmentesen elvagyok. Nem vagyok magam ellensége, ha fáj, nem csinálom. Meg körültekintően edzek, megpróbálom minimalizálni a sérülésveszélyt. Nyilván kizárni nem lehet, de aki fél a sérüléstől, menjen el sakkozni. Mindig benne van minden sportnál, hogy beüt a ménkő.
-
Woodslave
félisten
válasz Cassidey #108625 üzenetére
Layne Nortonnak van erről a phd értekezése (ha jól tudom de az biztos hogy ő kutatási területe és publikációja) a leucin tartalomhoz közi 2.3-3.2 grammnál maximált a protein szintézis szerinte. A kérdés mi történik a többivel már ha ez így van. Raktározás alapvetően nincs protein esetében tehát az izom nem a túlzottan bevitt protein raktára (mint a testzsír-- pedig de jó lenne). Van valami amino acid pool itt tanyáznak aminosavak amiket felhasznál a szervezet, meg energiaként se probléma felhasználni, szóval drága cukor...
de amúgy passz sajnos nem ebből vagyok dr.
-
Zola007
veterán
válasz kolosanyi #108628 üzenetére
néha te is elolvashatnád, amit linkelsz.
"Fontos megjegyezni, hogy ha a sérv legkisebb gyanúja is fennáll, akkor számodra tilos minden olyan technika, amely a hasüregi nyomás fokozására hivatott, tehát az övhasználat és a Valsava manőver is!"Nem úgy volt, hogy neked sérved van és közben a 200-at övben húzod?
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz aleister #108627 üzenetére
Övet felülről terhelő gyakorlatoknál használj 1-3 ismétléses intenzitásnál.
Ha nem equipped versenyen vagy éppen és öv nélkül nem megy a súly, akkor gyenge vagy hozzá és kész.
A 300 kilós húzások az más kategória, de kérlek bocsáss meg, hogy nem feltételezem róladMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Shingen
addikt
Ma Hát-Tric volt atta.
Betöltve a csirke-zöldség kombó.風林火山
-
kolosanyi
veterán
-
aleister
veterán
Srácok, felhúzásnál milyen terheléstől ajánlott már az öv használata?
Pontosabban kell-e egyáltalán? Zola007 kolléga írta korábban, hogy akár káros is lehet ennél a gyakorlatnál a használata.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
kolosanyi
veterán
válasz HussarF #108623 üzenetére
Baromira nem mindegy az abroncs ám. Volt szerencsém részt venni a hungaroringi Groupama pályán egy nedves útburkolatos vezetéstechnikai tréningen. Nekem Conti TS850 a télim, konkrétan a 4Matic Passat már régen kicsúszott, amikor én még vígan köröztem a kis Corollával. Pedig jó állapotú gumi volt rajta, csak valami noname. De a hátsókerekes BMW-s is csak szívott a műgyantás felületen, egy kopott F Astra körbeautózta.
(#108625) Cassidey
Aztán lehet ha több fehérjét vinne be, még izmos is lenne.[ Szerkesztve ]
-
válasz Woodslave #108607 üzenetére
Eddig is max. sütéshez használtam egy kicsit. Kb. annyi mennyiséget, hogy tök mindegy is lenne, hogy milyen olajból adnék hozzá annyit. Az MCT azért csak nem lehet olyan rossz. Na mindegy, régen nekem működött a fehér rizs. Mikor kijött, hogy az rossz és barna rizst kell tolni, onnantól átálltam arra és működöttt az is. Amikor kijött ,hogy a barna rizs mégiscsak szar, azóta felváltva használom a kettőt, mikor melyikhez van kedvem.
Ugyanez lesz most is. Ha úgy van kedvem, akkor lehet napraforgó olajjal sütök, vagy disznó vagy kacsazsírban, amikor meg úgy lesz kedvem, kókuszolajban. Az a kevés, amit használok, úgyis max ízesítést ad a kajának.Felesleges ezekkel ennyit törődni, mert csak finomhangolások. Mintha azon menne a nagy vita, hogy elég a kínai gumi a kocsira, vagy Michelin kell rá. Nyilván az utóbbival némileg biztonságosabb, talán még komfortosabb lesz az autó, de csak marginálisan. Ha az 1.4-es szívóbenzinest biturbós V6-ra cseréled, na az lesz minőségbeli különbség.
Ennyi a lényeg: egyél keveset, akkor úgyis lefogysz.
-
kolosanyi
veterán
válasz Shingen #108618 üzenetére
Szerintem ez faszság. Miért, mit csinál a többi fehérje, megijed és elfut? Szépen bekerül az emésztőrendszerbe, aztán apránként feldolgozza az a szervezet. Meg ugyanúgy x gramm szívódik fel férfiban, nőben, 70 kilósban, 100 kilósban? Eléggé sántít a dolog.
(#108620) Woodslave
Egy próbát megér. Ha esetleg romszáraz lennék tőle, elmondom nyugi.Egyszer pizzáztam a 4. évfordulómon, amúgy meg grammpontosan kajálok, úgyhogy nyasgem.
-
Shingen
addikt
-
kolosanyi
veterán
Azt hiszem ezt kipróbálom:
7-keto-DHEA (3-beta-[-acetoxy-*] hydroxyandrost-5-ene-7,17-dione):
Termogén, zsírégető hormon, hatása bizonytalan, mindenesetre kutatók is feltételezik anyagcsere gyorsítóhatását. A progesztatív 19-nor szteroidoknál szintén leírtak testhőmérséklet emelő hatást, tehát nem egyedülálló jelenségről lehet szó a 7-keto-DHEA-nál. Lássuk a meglévő kutatás ok eredményeit: Įltalában *3-acetil-7-oxo-DHEA-t alkalmaztak (7-oxo-DHEA-acetate), ami 7-oxo-DHEA-vá alakult a szervezetben. Az 50-200 mg-os napi dózisokat jól tolerálhatónak és biztonságosnak találták a vizsgálatokban. (5.) Egy másik vizsgálatban 30 túlsúlyos férfi (2) és nő (28) két csoportra lett osztva. Az egyik csoport naponta kétszer 100mg 7-oxo-DHEA-t kapott 8 hétig, míg a másik csoport placebo-t. Mindkét csoport hetente 3 hatvan perces aerob-anaerob edzést végzett. Hét ember személyes okokból kilépett a vizsgálatból annak lezárulta előtt. 1800kcal/nap-nyi energiabevitel mellett jelentős testtömegváltozás különbségek alakultak ki. A ketoDHEA csoportnak 2,88kg-al csökkent a tömege, míg a placebo csoportnak 0,97kg-al. A testzsír változás különbsége is érdekes volt, -1,8% szemben -0,57%-al, ami arra utal, hogy az izomtömeg nem csökkent jelentősen a vizsgálat során. A T3-trijódtironin szintje a 7-keto-DHEA csoportban jelentősen nőtt (+17,88ng/dl, <-> 2,75ng/dl; ha és amennyiben ez igaz, ez jelentősen befolyásolhatja a test zsírtartalmát) a vizsgálat során. A TSH és T4 szintje nem változott szignifikáns mértékben, ugyanez igaz a tesztoszteron és ösztrogén szintekre, máj és vesefunkciókra, és más mellékhatásokat sem mutattak ki. (6.) Min alapul ez a zsírbontást segítő hatás? A 7-keto-DHEA a máj termogén enzimeit bizonyítottan aktiválja, több úton is fokozza az anyagcserét (T3 emelés!). A hasonló anyagok közül talán a legerősebb hatású, és ami különösen fontos, nem alakul ösztrogénekké vagy tesztoszteronná és feltételezhetően más káros metabolitokká sem. (7.) A 7-keto-DHEA, szemben az 5-androsztenediollal (andros-5-ene-3b-diol) nem aktiválja az emberi prosztata rák androgén receptorait. Feltehetőleg nincs komolyabb hormonális hatása. (8.) Gyártók által ajánlott dózisa 100-200 mg/nap. Mint hormonszármazék rejthet kockázatokat, de erre egyelőre nem utalnak az adatok. Ennek határozott kijelentéséhez azonban még kevés vizsgálatot végeztek. Mivel nem találtak androgén hatásokat, feltehetőleg nők számára is használható. A 7-keto DHEA is okozhat pozitív doppingtesztet. Nagyon biztatóak a kutatás ok, de egy jól megtervezett komplex, testmozgáson és diétán alapuló fogyókúrát ez sem helyettesíthet, csak segíthet.
Nem tiltott, shop.builder link: [link]
-
Woodslave
félisten
-
Woodslave
félisten
a tegnapi és mai nap tanulsága, hogy az edzés előtt bevitt tápanyagoknak van némi közük a DOMS-hoz.
-
Scale
őstag
Sziasztok!
Bokréta fitnessről mi a véleményetek kondi terem szempontból ?
-
Zola007
veterán
Akinek kell féláron egy jó mérleg, annak tessék: [link]
6e körül van máshol, most 3500 ingyen szállítássalMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
kolosanyi
veterán
Ja, amúgy reggel aerob volt, atta.
Szerdán délelőtt jön hozzánk a Kathi Béla lábazni. Lehet veszek ki szabadnapot.
-
Woodslave
félisten
na múltkor már beszéltünk a kókuszolajról, itt van egy másik álláspont (és a telített zsírról) [link]
-
YM
senior tag
Kakaos csiga, dios patko, karamellas tej. Mennyire rontottam ma el az alakom?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Látásjavító szemműtét
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Egérpad topik
- Eredeti játékok OFF topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szólánc.
- További aktív témák...