- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Rap, Hip-hop 90'
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: Legolcsóbb "x99" gép építése. (folyamatban)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2016-08-09 20:41 Téma összefoglaló
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peaceliker
addikt
Nem, megúsztam, pedig gerincgyógyászati kp ban meg akartak műteni, amikor sérvem volt (akkor voltam 28).
Igazán jó sosem lett, de egy 6-9 hónap alatt nagyjából felépültem. Aztán mióta edzek azóta jó. Már izom feszülés derékban sokszor van de az más story lesz, majd azzal is foglalkozni kéne.
Viszont elég kemény felújítási munkákat le tudtam tolni tavaly tünetek nélkül, aminek marhára örülök
-
Peaceliker
addikt
mármint mi a gond konkrétan, fáj a hátad a deadlifttől? súlyemelő öv kell mindenhez?
deadlift azért jócskán igénybe veszi a farizmot, ha nem is annyira mint egy sima back squat de én azt mondanám, közel annyira, csak kicsit másképp.
nem lehet, hogy inkább nem jól csinálod a deadliftet? aka. szar a technikád?Öv nélkül csinálom, de derekam fárad el elsőnek.
-
tisn
veterán
-
CriticalHit
addikt
-
Dorian
félisten
-
itouchfan
őstag
-
K1LLMy53Lf
őstag
Tavaly én a vasút egészségüggyel szemeztem (hha arra visz utam, akkor kérek egy időpontot mérésre). Náluk bp-en emlékeim szerint elvileg (az árlistájuk alapján) 8k volt.
-
K1LLMy53Lf
őstag
egyszer régen (2008) ittam egy angol vagy ír márkát, talán mr muscle vagy valami hasonló lehetett, vagy talán Holland and Barrett, de részben szója fehérje volt, talán tejsavóval keverve. úgy emlékszem, hogy nagyon kellemes volt és jól esett. tiszta tejsavóktól egyáltalán nincs jó közérzetem sajnos. lehet az én hasam, emésztésem romlott el mondjuk cirka 16 év alatt.
Tejsavó fehérjében is nagy a szórás. Van bőven olyan, ami nekem is problémát okoz, de van olyan is, amitől semmi bajom. Én az utóbbi időben vettem "pár" márkából kipróbálásra, meglátjuk melyik milyen (nagy eséllyel amúgy sikerült belenyúlni a legelején és megtaláltam a számomra legjobb ár/érték arányú cuccot, de nem fogom emiatt kidobni a többit
) -
Dorian
félisten
Amit karácsonykor szüleimtől elhoztam kajat most már pusztulnia kell, kinemdobom
Vár még rám egy rúd mákos bejgli
-
Peaceliker
addikt
Ja, persze, nem így eszek, mint utóbbi hetekben. Most valami rám jött +jött karácsony.
Aztán össze szedem magam és megint lejövök a szénhidrátról (mármint ilyen mértékűről)
-
K1LLMy53Lf
őstag
Sajnos az általam ajánlott/szeretett ostrovit vegan blend az, ahogy a nevéből is látszik, egy mix (borsó/szója/sütőtök). A vegánok közül a második helyen nálam egy borsófehérje van: Zukker Vegan Protein vanília. Oldódásra 10/10, ízre nem az igazi, nekem kellett mellé más ízt is kevernem. De ár/értékben szvsz nem éri meg. Full szója fehérje az mindkettő ihatatlan volt, amit én próbáltam.
Vegyes (tejsavó+növényi), amiből még találtam egész jót. (Meg persze full tejsavóaból)
-
marked one94
őstag
-
parandroid
félisten
ha valakinek van kedve kitölteni, itt egy javított változat a kérdőívemhez.
köszi a türelmet!

Pár észrevétel:
Mennyi szokott lenni a pulzusa edzés közben?
Ezt elég nehéz értelmezni, nyilván gyakorlat közben magasabb, utána leesik, de a gyakorlat intenzitásától is függ. Futásnál pláne. Nyilván alapozó edzésnél aerob tartományban mozog, résztávozásnál, vagy intervallumozásnál pedig nagyon nem.Átlagosan mennyi szokott lenni a pulzusa bemelegítés közben?
"Ha nem tudja vagy nem emlékszik, kitöltés nélkül lépjen tovább."
Nem enged kitöltés nélkül továbblépni, valamit meg kell neki adni.Különben kitöltöttem, már csak azt nem értem, ki az az őrült, aki foam rollerrel melegít be?

p
-
Fandango
veterán
-
aelod
veterán
Hát ennyire nem vágom az erőemelés témakörét csak kölcsön kértük a három alap gyakorlatot. 1RM-et sosem csináltam guggolásban. 150 kiló volt a max ami a hátamat nyomta. 78 kilósan 5 ismétlést csináltam vele. 160 alatt ami már testsúly kétszeres ketté törnék sztem. Felhúzásban az eddigi maxom az 180 volt, igaz gurtnival. Azt 76 kilósan csináltam. Rohadtúl nincs erőemelő alkatom. Mondjuk legalább testépítőé se

-
Zola007
veterán
semmi köze egymáshoz, főleg nem egy olyan sportolónál, akinek nem az SBD összetett a cél
(#135720) kicsiogre: A pultban lehet majd kapni körömpörköltet aldis kenyérrel, a faliórákon pedig nem 60 másodperc lesz egy kör, hanem 40.
-
Jim-X
őstag
BP= Bench Press

-
Zola007
veterán
nekem inkább az ujjak utolsó percei szoktak fájni, ha nagyon rácsípek a rúdra, nem a csuklóm.
a full grippel az a bajom, hogy normális esetben (standard vastagságú rúddal) nem érik körbe az ujjak a rudat, így szerintem az alkar/csukló flexorok feleslegesen dolgoznak azért, hogy a tenyérben tartsák az ujjak a rudat.
de pl. ilyenkor nyer értelmet a fat gripz eszköz.a straight barbell saját edzésemből való kihagyására jelenleg az egyetlen elfogadható oknak azt tartom, hoogyha egyszerűen nincs a teremben straight barbell. de olyan terembe nem jár az ember szerintem ha teheti ugye.
pl. egy clean-t nem szívesen csinálnék meg 2db 30kg-os kézisúlyzóval

Ha kicsi a kezed, azzal sajnos nem lehet mit kezdeni, de ha jó a groove, akkor nem kell kiszorítani a rúd belét.
Tipikusan akkor szokott előfordulni, hogy szorítják a rudat lehal az alkar, ha a nyomás során szöget vált az alkar, mert ilyenkor egy felesleges erőkar keletkezik, amit csak az alkar izomzata tud kompenzálni.
Próbálj meg üres rúddalvagy max. 30-40 kilóval safetyvel nyomni úgy, hogy a nyomás során az összes ujj a plafon felé néz, abszolút nem fogsz rá a rúdra.
Érezni fogod, ha egy kicsit is kijön az ideális pozícióból az alkar, mert a rúd egyből ki akar majd mászni a kezedből.
De God itt a BP master, szóval inkább tőle kérdezd. -
Zola007
veterán
császtok, rég jártam erre.
Bulldog gripről hallottatok?
Most az Alan Thrall csinált egy videót ezzel kapcsolatban, meg amúgy van bőven más videó meg cikk is erről.
Örülök, hogy szembejött ez most velem, nem hátbaveregetni akarom magam, de megnyugvás, hogy az elmúlt 12 évben nem szarul fogtam a barbellt, és nem a "csuklóm gyenge", hanem tényleg van benne logika.
Az, hogy a proxymális kéztőcsontsoron, illetve az alkarcsontok hosszanti tengelyébe esik a súly kifejezetten nem hülyeség.
"Az, hogy a proxymális kéztőcsontsoron, illetve az alkarcsontok hosszanti tengelyébe esik a súly kifejezetten nem hülyeség."
Olyannyira, hogy ez bármely nyomógyakorlat alapja és semmi köze a bulldog griphez, hanem általános iskolás fizika.
Egy edző vagy oktatónak első dolga kell legyen ezt elmagyarázni/megtanítani, ha valakinek súlyzót az a kezébe.Bármely tömeg, ami nem közvetlenül a mozgató szerkezet (jelen esetben a könyökízület) fölött/alatt helyezkedik el, extra erőkart képez ahhoz mérten és plusz energiabefektetést igényel.
Van amikor ez cél vagy eszköz, de a gyakorlatok többségénél a helytelen kivitelezés szüleménye.A bulldog grip viszont semmivel nem jobb csuklófájdalom szempontjából, mert egy "karmoló" tartásra kényszeríti az ujjakat és fölöslegesen terheli az alkar izmait.
Aki meg tudja csinálni, az full-grippel is tud fogni, akinek meg fáj a csuklója rudas nyomásoktól az mobilizáljon vagy hagyja el a kétkezes rudat
Ha nem aktív versenyző powerlifter vagy súlyemelő, más érv nem szól a straight-barbell mellett. -
celf
őstag
így van, bár lehet központi idegrendszer eredetű is, de az másképp néz ki.
ionháztartás zavar, Ca, Mg leginkább, de Natrium, Kálium is lehet. vagy csak hajlam (felszívódási zavar vagy kismillió más is)
szerintem ami nyújtás helyett jó lehet, az a kilökdösése az izomnak, a másik ha az antagonistát feszíti meg az ember. utóbbit östönöset szokták művelni.
*ösztönösen szokták művelni.
-
Apollyon
Korrektor
Mondjuk nekem már ott sántít ez az egész, hogy eleve nem megyünk plázába semmiért,
?

Sznoboskodni sem kéne, úgy godnolom.
Egyrészt bevásárlóközpont és bevásárlóközpont között is van különbség, másrészt 2017 van.A Gilda lehetne tőlem egy tó alján is, ha gyors oda a közlekedés, kultúrált, tiszta a környezet, és egy helyen van egy csomó minden. Élelmiszerbolt, éttermek, gyógyszertár stb.
Ezt ne kelljen már magyarázni.Eleve ott minden sokkal drágább, mint egy nem plázában.
?Mert miért drágább? Általában olcsóbb a legtöbb cikk. Vagyis ott olcsóbb, ahol épp akció van. Lehet ez pláza vagy kis bolt valahol eldugva a városban. Megint: most tényleg ki kell ezt fejteni?
Másrészt szándékosan vonzza a pénzesebb, de még annál inkább divathajhász embereket
Ezt a feszegető társadalmi kérdést is megoldottad látom.
A Gilda Alleeban egyébként most a recepciós lányok cukik, az edzők nem különösebben vészesek kivéve ezt a tapírt. Jár oda 1-2 normális srác is, meg voltak csajok is, szóval alapvetően nem volt bajom az egésszel.
A gépek tényleg össze-vissza, az nagyon gáz volt. Kicsit mint egy raktár, ide küldtek volna minden olyan gépet, amit a többi Gildából kidobtak kb.
Ha alapvetően gyúrni akarnék gépekkel, lehet még mindíg oda járnék mert árban tényleg nem rossz és közel van. A Kálvin-Móricz vonalon ez a legkultúráltabb még mindíg(+ a fentebb említett "plázával" járó előnyők).
De guggoláshoz, felhúzáshoz, és egyéb súlyemelő gyakorlatokhoz gyenge terem.
Ennyi.
+az edző gyerek bunkósága.Ne vedd támadásnak, nem rád céloztam.
Nekem abszolút nem jön be, sőt ellenszenves az a mentalitás, ami a plázákban van, meg amilyen emberek oda járnak túlnyomórészt. Nyilván nem rólad beszélek aki edzeni megy le, nem pedig feszengeni.Biztos van a plázának is előnye, de nem annyi mint amennyire rossz ott a légkör. Számomra legalábbis. De az általad tapasztaltak végkimenetele is azt igazoja, hogy nem jó plázába menni edzeni. Ezzel egyetemben ugyanezt gondolom a
cutlerscitec goldról is. -
Woodslave
félisten
Mondjuk nekem már ott sántít ez az egész, hogy eleve nem megyünk plázába semmiért,
?

Egyrészt bevásárlóközpont és bevásárlóközpont között is van különbség, másrészt 2017 van.A Gilda lehetne tőlem egy tó alján is, ha gyors oda a közlekedés, kultúrált, tiszta a környezet, és egy helyen van egy csomó minden. Élelmiszerbolt, éttermek, gyógyszertár stb.
Ezt ne kelljen már magyarázni.Eleve ott minden sokkal drágább, mint egy nem plázában.
?Mert miért drágább? Általában olcsóbb a legtöbb cikk. Vagyis ott olcsóbb, ahol épp akció van. Lehet ez pláza vagy kis bolt valahol eldugva a városban. Megint: most tényleg ki kell ezt fejteni?
Másrészt szándékosan vonzza a pénzesebb, de még annál inkább divathajhász embereket
A Gilda Alleeban egyébként most a recepciós lányok cukik, az edzők nem különösebben vészesek kivéve ezt a tapírt. Jár oda 1-2 normális srác is, meg voltak csajok is, szóval alapvetően nem volt bajom az egésszel.
A gépek tényleg össze-vissza, az nagyon gáz volt. Kicsit mint egy raktár, ide küldtek volna minden olyan gépet, amit a többi Gildából kidobtak kb.
Ha alapvetően gyúrni akarnék gépekkel, lehet még mindíg oda járnék mert árban tényleg nem rossz és közel van. A Kálvin-Móricz vonalon ez a legkultúráltabb még mindíg(+ a fentebb említett "plázával" járó előnyők).
Ennyi.
+az edző gyerek bunkósága.mert aelod még az ordát is magának köpüli
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
aelod
veterán
?

Ennyi.
+az edző gyerek bunkósága.A gépek tényleg össze-vissza, az nagyon gáz volt. Kicsit mint egy raktár, ide küldtek volna minden olyan gépet, amit a többi Gildából kidobtak kb.
Az a hermina ahova lepasszolnak minden régebbi tönkretett gépet

-
wertigo1984
őstag
ezt a képet akartam linkelni
Így is 6 tárcsa van mondjuk oldalanként (de látom Zola azt mondod, hogy az már sok is lehet. - amúgy köszi a cikket, elolvasom majd mindenképp)
Pedig van a teremben 25-ös tárcsa is. pont akkora mint a kék 20kg-os tárcsák, ha jól emlékszem, szóval nem kéne gond legyen felhúzásnál azzal dolgozni.
Csak ugye jól mutat a szarrápakolt rúd.
(#131154) aelod Lehet majd ellátogatok arra. Úgyis most jön a következő félév az egyetemen szóval nem lesz időm bérletet venni/lehasználni, szóval 1-1 alkalomra majd járogatok össze-vissza, ami éppen megtetszik.
Ha jol emlekszem, ez a gyerek volt az obuda Gilda-ban is (ami megszunt), ott edzoskodott. Akkor sem volt egy iq huszar.
-
aelod
veterán
-
aelod
veterán
Így is 6 tárcsa van mondjuk oldalanként (de látom Zola azt mondod, hogy az már sok is lehet. - amúgy köszi a cikket, elolvasom majd mindenképp)
Pedig van a teremben 25-ös tárcsa is. pont akkora mint a kék 20kg-os tárcsák, ha jól emlékszem, szóval nem kéne gond legyen felhúzásnál azzal dolgozni.
(#131154) aelod Lehet majd ellátogatok arra. Úgyis most jön a következő félév az egyetemen szóval nem lesz időm bérletet venni/lehasználni, szóval 1-1 alkalomra majd járogatok össze-vissza, ami éppen megtetszik.
Ilyen hájasan én is húznék ennyit....
-
lacos001
senior tag
Hagyd ki ezt a félévet, vegyél bérletet.
-
celf
őstag
Jaja ez az a gyerek. Amúgy amiket a facebook posztjaiban ír... "nem kell gyógytornásznak lenni ahhoz, hogy..."

És utána ír egy akkor marhaságot, hogy basszus. Valóban nem kell annak lenni, de azért nem ártott volna, ha rendesen utánanéz, mielőtt magasrüptűen értekezik valamiről.Amúgy nem lenne bajom vele. Biztos jógyerek. Pont hidegen hagy, hogy paraszt módon beszólogat, de a Gilda Allee egyszerűen nem elég jó ahhoz, hogy ne nézzek valami más terem után most már.
Ma el is látogattam a Crossfit B'Brosba. Rogue Fitness rudak vannak, bumper tárcsák. Rengeteg hely. Szól a Mettalica meg a System, stb. a hangalakból. Lehet ziázni, elég pronak tűnnek az edzők, nem vészesen drága.
Egyedül a csigás evezőgép fog hiányozni.
(#131151) HussarF
Igen, az is, viszont ők amúgy nem olyan bénák. Egyszerűen azok a rudak a Gildában szarok. Persze 200kg körül gondolom már a pro rudak is kapják az ívet, szó szerint.De ettől még undorító, hogy szétbaszkodják az összes rudat aztán aráfogják a nem létező "crossfites gecikre". A Gildába ilyen multis csapottvállú rabszolgák járnak többségében.
-
aelod
veterán
Jaja ez az a gyerek. Amúgy amiket a facebook posztjaiban ír... "nem kell gyógytornásznak lenni ahhoz, hogy..."

És utána ír egy akkor marhaságot, hogy basszus. Valóban nem kell annak lenni, de azért nem ártott volna, ha rendesen utánanéz, mielőtt magasrüptűen értekezik valamiről.Amúgy nem lenne bajom vele. Biztos jógyerek. Pont hidegen hagy, hogy paraszt módon beszólogat, de a Gilda Allee egyszerűen nem elég jó ahhoz, hogy ne nézzek valami más terem után most már.
Ma el is látogattam a Crossfit B'Brosba. Rogue Fitness rudak vannak, bumper tárcsák. Rengeteg hely. Szól a Mettalica meg a System, stb. a hangalakból. Lehet ziázni, elég pronak tűnnek az edzők, nem vészesen drága.
Egyedül a csigás evezőgép fog hiányozni.
(#131151) HussarF
Igen, az is, viszont ők amúgy nem olyan bénák. Egyszerűen azok a rudak a Gildában szarok. Persze 200kg körül gondolom már a pro rudak is kapják az ívet, szó szerint.De ettől még undorító, hogy szétbaszkodják az összes rudat aztán aráfogják a nem létező "crossfites gecikre". A Gildába ilyen multis csapottvállú rabszolgák járnak többségében.
Alle Gilda tróger terem, nagyzoló edzőkkel...
Ránézésre sem szimpi amúgy ez a gyerek. Pont ennyit néztem ki belőle amiket írtál...
Gyere a herminába
-
HussarF
addikt
Apropó Crossfit.
Allee Gildát azt hiszem végleg otthagyom.
Egyrészt szinte az összes rúd 17.5 kg-os volt, de az utóbbi időben már mindegyik görbe is.
Aztán lett egy egész profi darab hirtelen, amiről kiderült, hogy a helyi edzőgyereké, csak otthagyja a teremben. Wtf. Én nagyban használom, és odajön, hogy pakoljak le róla, mert az az övé. Először csak röhögtem
De aztán közölte, hogy tényleg az öve. Pofám leszakad, mi a faszomat keres az ő felszerelése a teremben? 
Ez az "edző", erőemelő egyébként, és amikor szóbajött, hogy az összes rúd görbe, azonnal elkezdte a "crossfites kis geciket" szídni, hogy azért görbék, mert előbbiek odacsapkodják őket.
A Gilda Allee-ban egy darab ilyen nincs . Talán egyedül én szoktam Power Cleant csinálni, mostanában max 50 kg-al, de talán még annyival sem, és nem szoktam odabaszkodni. De középen egy rúd nem attól hajol meg. Hanem hogy ezek az erőemelők 230-al húznak fel.
Ugyanez a gyapot edző mostanában főidőben 4 lányt edz egyszerre, a funkcionális terem kb 1/3-át elfoglalva.
Az összes kis kézisúlyzó előttük volt felsorakoztatva a földön.Használni akartam a súlyzókat, erre odajön a gyerek, hogy "Mi a faszt akarsz?" Szó szerint így.
Aztán meg, hogy "húzzak a faszba".Megkérdeztem tőle, hogy egyébként ő kicsoda, és miért beszél így a Gilda hivataolos edzőjeként.
Ennyi. Suttyóság level 20.
Egyébként tényleg a felhúzástól szokott meghajolni mert a sok balfasz úgy teszi fel a 200 kg-t, hogy 1 vagy jó esetben 2 pár 20-as, aztán a többi kisebb tárcsa. Minden egyes földre tevésnél (ami ugye azért lendületes szokott lenni) azok, mnit egy kalapács ütnek a rúd végén, ami folyamatosan görbíti. Ha felraknák végig egymagas 20-25 kg-sokkal, és azon túl max 20-nál kevesebb súly lenne kisebb tárcsákban (az is úgy, hogy a lehető legnagyobb súlyok következzenek a 20 után), akkor nem görbülnének a rudak. Én is utálom az ilyen geciket.
-
Zola007
veterán
Apropó Crossfit.
Egyrészt szinte az összes rúd 17.5 kg-os volt, de az utóbbi időben már mindegyik görbe is.
Aztán lett egy egész profi darab hirtelen, amiről kiderült, hogy a helyi edzőgyereké, csak otthagyja a teremben. Wtf. Én nagyban használom, és odajön, hogy pakoljak le róla, mert az az övé. Először csak röhögtem
De aztán közölte, hogy tényleg az öve. Pofám leszakad, mi a faszomat keres az ő felszerelése a teremben? 
Ez az "edző", erőemelő egyébként, és amikor szóbajött, hogy az összes rúd görbe, azonnal elkezdte a "crossfites kis geciket" szídni, hogy azért görbék, mert előbbiek odacsapkodják őket.
A Gilda Allee-ban egy darab ilyen nincs . Talán egyedül én szoktam Power Cleant csinálni, mostanában max 50 kg-al, de talán még annyival sem, és nem szoktam odabaszkodni. De középen egy rúd nem attól hajol meg. Hanem hogy ezek az erőemelők 230-al húznak fel.
Ugyanez a gyapot edző mostanában főidőben 4 lányt edz egyszerre, a funkcionális terem kb 1/3-át elfoglalva.
Az összes kis kézisúlyzó előttük volt felsorakoztatva a földön.Használni akartam a súlyzókat, erre odajön a gyerek, hogy "Mi a faszt akarsz?" Szó szerint így.
Aztán meg, hogy "húzzak a faszba".Megkérdeztem tőle, hogy egyébként ő kicsoda, és miért beszél így a Gilda hivataolos edzőjeként.
Több helyen lehet benthagyni saját cuccokat
Azt te döntöd el, hogy közös használatra vagy tegyék be a raktárban, de ahol súlyemelők, erőemelők edzenek, ott általában vannak saját blokkok, speckó rudak (svájci rúd, multi rúd, trapéz rúd, stb)
Egy Eleiko olimpiai rúd 300 ezer forint, nem minden terem hajlandó megvenni, de ha valaki megveszi magának, akkor van joga hozzá, hogy csak ő használja.
Nálunk se becsülik a rudakat, én szerencsés vagyok, mert van nálunk 6db Eleiko rúd, de mikor befogják T-rudas evezni, akkor a szívem szakad meg. Arra jó a gagyi 40 ezres gyakorlórúdA bunkóságra nincs mentség, ott kell hagyni az ilyet a f.szba, hogy a szava járásával éljek.
-
aelod
veterán
Apropó Crossfit.
ő az?
-
freaghill
őstag
Apropó Crossfit.
pfuha ez hosszú lett. tl;dr?
-
FIREBLADE78
addikt
Stoppani homecoing a BB.com-hoz...
Nade akkor most a GNC-től vagy a BB.com-tól lehet legitim Vita JYM-et venni?
Mert a BB.com-nál amikor a Stoppani távozott a pereskedés miatt, már nem figyeltek a minőségre. Észrevehtően. Megváltozott a multivitamin tabi színe, már nem írták ki a Nutrition Factsbe a pontos vitamin formát, csak, hogy A-vitamin, nesze, egyed.
De mindenesetre érdekesen alakul ez.
ps: nahát a Fireblade is itt van

Már megyek is.
jók legyetek. Lazac, lencse főzelék a menü. Kell az a kis liszt. -
Shingen
addikt
Nem nyitja meg.
Azon gondolkodtak sokszor fáj a vállam voltam már reumatologusnál volt röntgen, ultrahang semmi sem mutatott elváltozást.
De annak ellenére fáj a vállam edzések alatt.
Lehet jegelni esténként hátha vmi gyulladás lehet benne? -
FrankMonzano
őstag
-
Zola007
veterán
insta tényleg felejtő. illetve ott kezdem, hogy nincs mit elfelejteni, mert kb egyszer felraktam a telefonomra, és töröltem is a 'csába

youtube-on most azért vannak jó csatornák. dokik, fizioterapeuták, anatómia, élettan, stb videók. manuál terapeuta dolgok is vanna k dögivel. sokat fejlődött az elmúlt 2-3 évben.
igen, dokik, gyógytornászok, mobilitási szakértők vannak, de sportélettan és biomechnanikai témában nagyon kevés anyag van fent.
A másik az űr, ami az érdeklődő hobbista és a szakirányú /csendesbolond
típusú érdeklődő között van.Az emberek nagy része azért megy fel youtube-ra, mert 5 percben szeretné megtudni a "tuti titkot"
Ebből él a sok youtuber.
szerintem nincs itt olyan a fórumon, aki még nem írta be YT-ra, hogy "how to squat" és nem dobta fel neki Candito vagy Alan Thrall valamelyik videóját.
Nincs ezzel semmi baj, csak ezeket a témákat nem lehet 5 percben előadni. Minimum 10 edzés és 1000 ismétlés egy kezdőt alapszinten a nulláról megtanítani guggolni. Már ha guggolás alatt mindketten egyénre szabott mozgást és preventív edzésfilozófiát értünk. Mert favágó módon az utca közepén a buszmegállóban is el tudom mondani valakinek 5 percben, hogy tartsa guggolás közben a súlyt, a fejét, lábát, farkát. -
Zola007
veterán
Ahhoz képest egy fizioterapeuta képzés kismiska. Tiszteletem.
Amúgy annyira irigykedem, most pont nem tanít egy nagy prof sem minket. Nyugdíjba mentek és már csak a saját városukban tanítgatnak. A Tarsoly Emil is, a Bálint prof., stb-stb... Dr. Farkas Zsuzsanna van most nekünk ortopédiából, de az annyira régi dolgokat próbál keresztülverni rajunk, hogy kész szenvedés.
Meg a Szita tanár úr nagy koponya még. Traumatológus.A sporttal kapcsolatos dolgok 95%-át nem ott tanultam, hanem autodidakta módon és többnyire bárki által hozzáférhető könyvekből.
SOTE-re se vesznek fel akárkit, az agyad meg van hozzá, csak a sport iránti szereteteden múlik hogy mit tanulsz mellé. Szerencsére jó korba születtünk, interneten, könyvtárból bármilyen szakirodalmi anyag elérhető.
Amit a sportról valaha tudni lehet és érdemes, annak a 99%-át már leírták könyvekbe, NCBI-on.
El kell felejteni a youtube-ot és az instagrammot, ha szakmai oldalról / hivatásból akar valaki foglalkozni a témával és nem csak a pénzkeresést / hobbit látja benne. -
Zola007
veterán
Hangody-ról igen, Módisnak csak a neve ismerős.
A történelmi vonatkozásán lehetne vitatkozni, vörös húsok elég divatosak voltak a múltban. Igaz, a köszvény is gyakori vendég volt a középkorban.
Halászat a köbön: Dánia partjai mentén óriási kupac hal és egyéb tengeri élelőények maradványait találták. Kb szemétdombok formájában. Tehát volt olyan idő, amikor nagyon sok halat ettek a part mentén lakók. Ekkor Angliát még szárazföld nyelv kötötte a kontinenshez. Meg lékhorgászat is létezik.
Elhiszem, h 3 év tartós használat nem okoz semmilyen gondot. Simán benne van.
Egy valamit azért nem árt mondjuk figyelmebe venni: ezek a tanulányok azt hiszem csak glucosamin szulfátot néztek. Ezekben a készítményekben van 3 másik összetevő is.
Mégegyszer, te mit is tanultál amúgy?
deoec molekuláris biológia, biokémia szakirány
-
Zola007
veterán
Ez mondjuk pont nem egy olyan dolog, amit éveken keresztül szednék. Lehet, h nem okoz semmi szervi gondot, de na... nem egy monohidrát, vagy halolaj kapszula.
Nem hiszem, hogy az emberi faj történetében jellemző volt, hogy generációkon keresztül porított kagylóhéjt ettek a nem tudom... frissen fogott hal mellé.Szóval én maradnék a kúraszerű alkalmazásnál. Max 4 hét. Aztán 3-4 hét szünet.
De ezt nem csak az én álláspontom.Nem rémlik, hogy a kreatin az 1980-as évekig mindegyik spájzban megtalálható lett volna vagy a csigás tricepsz lenyomás az emberi mozgás alapvető részét képezte, most mégsem kérdőjelezi meg senki a létjogosultságukat.
Azt sem hiszem, hogy az emberi faj történetében jellemző volt, hogy generációkon keresztül egész évben fogtak halat és dúskáltak a vitamindús ételekben. Ugyanis télen be volt fagyva a tó és -10 fokban lassan érik a paradicsom (-> skorbut)
Szóval ezen megfontolás mentén ezentúl a C-vitamint és az omega3-at is kúra szerűen kellene szedni, kizárólag májustól októberig.De visszatérve a glukózaminra, az emberi szervezet saját maga is szintetizálja glutamátból és cukrokból kis mennyiségben, sokféle formában
Egyrészt ha valaki allergiás a tengeri dolgokra, akkor vegyen szintetikus glukózamint és kondroitint.Másrészt 3 évi tartós szedés nem okoz semmilyen problémát: [link]
Azzal a kitétellel, hogy cukorbetegek és tengeri állatokra allergiások ne szedjék. De ez logikus, mert a mogyoró se egészségtelen mindenki számára attól, hogy vannak mogyoró-allergiások.Harmadrészt több tanulmány szerint gyakorlatilag semmi haszna az ízületi egészség szempontjából. [link]
Negyedrészt a volt tanárom, Módis professzor úr (Hangodyékkal közösen dolgozik a mozaik-plasztika tökéletesítésén, a neve valószínűleg mindkettőnek ismerős számodra) véleménye szerint képtelen az ízületbe érdemi mennyiségben diffundálni, amilyen makromolekuláris formában a jelenleg elérhető készítményekben megtalálható.
Természetesen ugyanúgy lehet igazad mint nekem, sajnos az emberi létezést lineáris és soha sem fogjuk megtudni egy konkrét szervezet esetén, hogy "mi lett volna ha" szedi/nem szedi az adott szert
Ezeknek a dolgoknak a nagy része ipari érdek vagy tiszta spekuláció.
De ha már spekulál az ember, akkor tartsa magát a spekuláció eredményéhez.Így ha valaki hisz benne és megvette, akkor én a folyamatos szedést javaslom, mert a terhelés és az ízületi károsodás is folyamatos és ha segít valamit, akkor folyamatosan kell szedni, mert a hialinporc anyagcseréje lassú, felnőttkorban főleg csak passzív diffúzió van csak az intracelluláris tér és az interstícium között, így tápellátása nem tűr meg szüneteket.
-
Fandango
veterán
-
Fandango
veterán
-
BUZZLGHTYR
senior tag
-
Zola007
veterán
Bármi ami a lapockát mozgatja
Az irány lehet a egyenesen kinyújtott kar bármelyik iránya
Az eszköz tök mindegy
Először tanuld meg az anatómiáját, utána tanuld meg akaratlagosan mozgatni, mindezek után könnyen túllátsz a vállvonogatáson -
aelod
veterán
-
Woodslave
félisten
Ez annyira nem érdekelt csak mostanában láttam twitteren pörög a téma
-
aelod
veterán
fogok most rendelni nutritiondiscount.eu-ról.
szeretne valaki csatlakozni? és akkor lehetne felezni a postaköltséget (1200huf)
többek között melatonint akarok venni, ami itt kb 5x olcsóbb, amióta a hazai szabályozás gyógyszerként árulja a patikákban.
de vannak más jóárasított termékek is.
Ez a gennyért ilyen drága? Nem semmi baszki.
-
szuszinho
őstag
thera-team bolt,
Therabandnak nevezik, vagy simán gumiszalagnak, ez egy német gyártmányú márka, azt hiszem a Togu gyárában készülnek az itthon forgalmazott Thera termékek is, nagy instabil labdától kezdve a kicsikig, a dynairek is, stb.ezek Therabandek be vannak mérve, nem fog szétszakadni és pics@'n verni gyakorlat közben, kórházi körülmények között is ezekkel dolgoznak.
felső nyaki szakaszra jól lehet szerintem használni, illetve rotátorköpeny edzésre, és mindenhol, ahol a precíz analitikus mozgás kell.
lehet még kapni biztos más márkákat is de a Theraband a legmegbízhatóbb
Mikor rehabon voltam, én is vettem a gyógyászati segédeszközök boltban. Mondjuk, már nem használom, de bemelegítésnél is hasznos lehet.
-
Kari1
aktív tag
Itt inkább az a probléma hogy a myprotein semmit nem nyilatkozik, függetlenül attól hogy hogyan került bele az egér.
-
Shingen
addikt
-
Zola007
veterán
Az erőemelők és erősemberek közt több kevesebb a naturál, mint az optimista.

Nekünk átlagembereknek nem reális, inkább rizikó.
De gondolom voltak itt már többen úgy, hogy úgy érezték nagyon sok az edzés, bele is kóstolt a túledzésbe, aztán valami okból vagy szándékosan nem ment a terem közelébe 1-2 hétig és utána első edzésen láss csodát, kipihenten új csúcsot nyomott/húzott/stbHagy illusztráljam életszerű példával:
Kathi Béci mondta egyszer, hogy anno mikor haverjával elkezdtek edzeni, akkor 3 órákat edzettek, heti 6x, zabáltak orrba-szájba. Mégis minden bajuk volt, megfázás, fájt mindenük, stb., nem fejlődtek semmit hónapokon keresztül. Akkor összesen 1-et tudtak 100-ba nyomni.
Fogták, abbahagyták a 'csába, mert nem haladtak. Aztán egy 1 hét múlva csak visszamentek edzeni, és az első edzésen nyomtak 100-ba 8-atAz addigra több edzésen keresztül felhalmozott "accumulated" edzéshatást pihente ki a szervezetük abban az 1 hétben.
-
Zola007
veterán
Ha nincs edzésnaplód, akkor nem csinálod komolyan ezt a sportot.
amúgy ebben teljesen igazad van.
mondjuk én tudom magamról, hogy nem edzem komolyan. elég szarul is érezném magam, ha beletennék mindent, és úgy néznék ki, ahogy jelenleg (átlagosan).
jók a grafikonok. mondjuk örültem volna, ha edzésmódszertan előadáson látunk az első grafikon egyszerű változatán kívül ilyeneket is.
A supercompensation positive accumulatedet mondjuk nem értem. az összehasonlítja a legjobb pozitívat a negatívval?
a "supercompensation positive accumulated" az tulajdonképpen egy halmozott túledzettségi állapot
Amennyiben valaki terv szerint csinálja, akkor lehet belőle profitálni.Pl. egy erőemelő verseny
Legyen a verseny napja a 14. nap, vasárnap
Ha ez előtti héten (1.-7. nap) jól van időzítve egy tervezett túledzés és a verseny hetében (8.-13. nap) nem csinál semmit, akkor pont a verseny napjára (14. nap, vasárnap) piheni ki az előző héten halmozott edzésterhelést
Mivel ezen a napon épp a szuperkompenzációs szakaszban van, ezért képes új egyéni csúcsot csinálni versenyen. -
aelod
veterán
-
aelod
veterán
-
Apollyon
Korrektor
amúgy én mostanában a "mikro edzéseken" gondolkodom többet.
mármint azon, amikor az ember csak otthon csinál 4x20 fekvőt. aztán megy a dolgára. vagy előkapja a 2 ágy alatt rejtőzködő kézisúlyzót, megcsinál 2x45 oldalemelést és over.nekem ezek mindíg annyira feldobák a napomat, és rendes tisztességes edzésnek abszolút nem nevezném.
egy kis tesztoszteron+GH+endogén opiát tüske a napi rutinhoz... tiszta jó.Csak a példa kedvéért egy szélsőséges teória: Tegyük fel random Ektomorf Géza elkezdi szúrni magát, de soha nem megy le edzeni, max fekvőzik otthon 3x 20-at kétnaponta, akkor mi történik? Elkezd szálkásodni, meglátszik rajta vagy nem történik semmi?
-
Woodslave
félisten
Szóval ha izmosan viselkedik valaki balfaszként, az ok?
mondjuk enyhítő körülmény
de ha látszik, hogy a szemestől izmos, és kb a texteléstől is nőne, akkor attól nem fogja senki sem kevésbé hülyének nézni.amúgy nem 1-2 sor chatelés, pár perc olvasás, stb-ről van szó. de ha minden sorozat között a telefont kell qrtatni...
szerencsére ilyenből a Gilda Alleeban iskevés van inkább 16-22 éves kölkökre jellemző. de azok amúgy is 35-40 percre jönnek le kicsit bicepszezni általában, azt kopnak.
volt egy pár kezdő arc nálunk én kb 3x láttam őket mind a három bicepsz nap volt, bár sokat nem dolgozott a bicepsz.. Már ahogy páran megjelennek és minden lacafaca nélkül viszik a súlyokat a scott-padhoz... De egyébként tényleg mindenki azt csinál amit akar engem nem zavar

-
S e t h
nagyúr
amíg az illető nem foglalja a padot, gépet, súlyt telefoncsesztetés közben, addig tőlem azt csinál, amit akar. de ha útban van bármilyen szinten, mert épp a kezében lévő telefont bámulja, akkor az kicsit irritáló. félre lehet vonulni a terem szélébe csetelni, olvasni, bármi.
legutóbb valaki újságt olvasott lábfeszítő közben. konkrétan a sorozat közben.
azt hittem viccel. de full komolyba nyomta.ha meg nagyon telefonon kell beszélni valakivel és fontos emberek vagyunk, akkor headset. meg fogja érteni mindenki. illetve, na... verset sem szoktak szavalni csigás lehúzús közben...
egyszerűen ha gadget-elsz, telefont bámulsz, stb, kifelé azt mondod, hogy "komolytalan vagyok az edzésemmel kapcsolatban". szíved ügye, csak ha komolytalankodsz, akkor mit foglalod a súlyt éppen. lehet menni, máshova is szívni a levegőt

nagyjából ez a logika emögött szerintem.
Azt hogy komolytalan vagyok az edzéssel összefüggésben, mert telefon van nálam, azt kompenzálja mondjuk, hogy mekkora súlyt használok, mekkora a bicepszem?
A telefon használata nem egyenlő balfaszsággal, a viselkedés már inkább.
Ha én két sorozat között küldök egy üzenetet egy kollégának, majd utána megint, akkor nem biztos, hogy emiatt komolytalan vagyok, főleg amíg mást ezzel nem akadályozok az edzésben.
A bamba faxokat én sem kedvelem, akik csak állnak, ülnek, tötölköző lebaxva egy gépre aztán csak a telefon megy. -
brownus
veterán
amíg az illető nem foglalja a padot, gépet, súlyt telefoncsesztetés közben, addig tőlem azt csinál, amit akar. de ha útban van bármilyen szinten, mert épp a kezében lévő telefont bámulja, akkor az kicsit irritáló. félre lehet vonulni a terem szélébe csetelni, olvasni, bármi.
azt hittem viccel. de full komolyba nyomta.ha meg nagyon telefonon kell beszélni valakivel és fontos emberek vagyunk, akkor headset. meg fogja érteni mindenki. illetve, na... verset sem szoktak szavalni csigás lehúzús közben...
egyszerűen ha gadget-elsz, telefont bámulsz, stb, kifelé azt mondod, hogy "komolytalan vagyok az edzésemmel kapcsolatban". szíved ügye, csak ha komolytalankodsz, akkor mit foglalod a súlyt éppen. lehet menni, máshova is szívni a levegőt

de ezek csak külsőségek! mindig a másikkal foglalkoztok!?

ha a te edzésed olyan amit szeretnél, odab.szos, akkor hol érdekel a másik?? persze amíg nem hátráltat időben...
-
Woodslave
félisten

pont ezt akartam írni. Persze mindenkinek máshol van a szint de a papucsos farmergatyás külső nekem is megmutatja mennyire veszi komolyan az edzést. Persze valaki meg súlyemelő cipőben lehet rám mondaná, hogy a kínai dorkós ennyire veszi komolyan

-
Zola007
veterán

Múltkor egy kínai srác tabletről tanult kémiát......a hasprés gépen!
Odább kellett mennem, mert azt hittem besz.rok a röhögéstől.Mindenki azt csinál amit akar, amíg engem a munkában nem akadályoz vagy nem veszélyeztet az adott tevékenységgel.
-
Apollyon
Korrektor

+1 abszolút egyetértek.
-
aelod
veterán

-
aelod
veterán
Én is járnék inkább a cutlerbe mer' az menő. Pláne onnan becsekkolni
, de nem villamosozok el addig az is ziher. 
-
aelod
veterán
Kiesik sajna. Amúgy tuti oda járnék, ha ott laknék. Illetve.... ha már Dózsa Gy. út, akkor lehet 1 metró megálló sugarú körben vannak "funkcionális" termek is.
Súlyemelés > Gyúrás
Nálam most ez a sorrend
Gildába Allee-ban az a jó, hogy ki lehet egészíteni a nagy gyakorlatokat 1-2 csigás, kötött pályás gyu'rogatással. Szóval ezért extra, de egyébként ha lenne egy normális súlyemelő terem 500m-es távolságra, vagy max 3-4 metró megállóra tőlem, seperc alatt oda járnék. ...ja nem mert, most amúgy sem lesz időm, és 15k+ havi bérlet nagy pénzkidobás lenne.Szegedi úton nyílt egy funkcionális terem. Azt nem nézted?
-
aelod
veterán
egyértelműen

amúgy most nyílt egy crossfit terem nem messze tőlem, lehet, lenézek egyszer, bár a Dzsilda még így is kb versenyképesebb, mert ok, hogy nem lehet rendesen súlytemelni, meg sokan vannak, stb, de olcsóbbra jön ki, ha olyan ritkán járok, mint amennyire mostanában.
Én a river gildában voltam a legutóbb. Egész jó. Kicsi ám nincs hányásig tele.
-
troller
senior tag
Ja, szopás, ilyenkor örülök, hogy nem egy idős egér vagyok...

-
celf
őstag
Ma Dr. Pavlik Gábor tartott előadást bent a sulikában. (Sportélettan tankönyv írója, a 3x olimpiai bajnok magyar vízilabda válogatott sportorvosa volt, és MTA prof...)
Hát nem voltam elájulva az előadástól. Elfelejtette, hogy a SOTÉn van, nem pedig egy kismama fórumon.. szájbarágós, nagyon általános dolgokról volt szó. Kb: sportolni kell mer' az jó.
Nade azért túl nagy blődséget nem mondott szerintem (kivéve, amikor a vitaminok, táplálékkiegészítés részhez ért..), meg amikor újságcikkeket mutatott a Nemzeti Sportból, hogy a maratoni futó lány meghalt verseny közben, mert "amfetamin volt a fehérjeporában"... Hihetetlen képmutatás és álnokság van még mindíg ilyen téren a szakmában, és ez a falazás a relatíve kollegák között is ugyanúgy megy tovább.
Nade amúgy a prof. szív specialista, és ezekkel kapcsolatos a tudományos munkája is, és ebben valóban elismert. Nem csak jó helyen volt jókor (vízilabda).
És ami miatt viszont megérte beülni az előadásra: végre egy releváns valaki el tudta mondani, hogy mi a különbség egy rezisztencia edzés (gyúrás) és egy "kardio edzés" között.
A szív izomzatának a növekedési ingere a legalább 5-6 percig tartó folyamatos monoton terhelés, és egy legalább 20 perces edzésidő.
Ez önmagában szerintem egy elég erős érv az aerob vagy anaerob, de mindenképpen 20-40 percig tartó ciklikus mozgás mellett. Bringa, séta, kocogás, stb.
De ezzel a rövid intervallumos edzések is kemény csapást kaptak, úgy gondolom.na ezt csak leírtam mint érdekességet.. hátha valaki "megszíveleli"

Ja, egyébként még egy patkánykísérletről volt szó, ami érdekes:
patkányokat úsztattak, aztán megnézték mennyire volt kiterjed kapillarizáció a szív koszorús ereiben.
Ergo, mennyi új ér képződött a mozgástól.
Fiatal egereknél sok. Idős egereknél: alig.
Ami elég szopo szerintem. -
Zola007
veterán
-
törölt tag
vitargot cseréld szerintem nyugodtan maltodextrinre, de egyébként meg gyümölcs...?

banán mondjuk.
szilárd szénhidrát... van olyan?
összerágod, lenyeled máris nem szilárd. ha nincs gabonaféle, akkor krumpli és rizs marad. jázmin rizst én simán megennék reggelire egy kis gyümölccsel és/vagy édesítővel.laktózmentes túró nem jó?
Szia, köszi! Hülyén fogalmaztam ja.
Reggelre gyümölcs jó lehet, laktózmentes túrót eddig nem láttam, de körülnézek bio boltokban.Bigmasterg kösz neked is, hajdinát megnézem, rizspehely is jó (ha nincs más nem érdekel az ára)
-
Woodslave
félisten
akkor kb. szerintem meg is van a magyarázat a kiugró értékre.
amúgy vannak könyökre ilyen ortézisek. ezekre mondogatják, hogy segíthet teniszkönyökön. talán meg lehet próbálni. nem nagy, nem néz ki gázul, lehet nem is túl drága.
amúgy elképzelhető, hogy ebben a témában fogom írni a szakdolgozatom, bár engem pont a golf elbow, azaz a medialis epicondilitis érdekel. nekem valószínű ez van, illetve szerencsére nincs akutan begyulladva, de van rá hajlam (= kis instabilitás a könyökben.) golf elbow több dolog miatt is lehet. tennis elbow elvileg mindíg extenzor túleröltetés.
hétfőig kell leadni a szakdoga papírt... gondolkodom, hogy mit lehetne megvalósítani, mi az a téma, amiből van szakirodalom, de nem agyoncsépelt, mi az, amihez van eszköz, hogy kutassam... tiszta szopás lesz ez, már látom.
nekem golf van a könyököm belső részén lévő bütyök az érzékeny és az alkar belső része fáj.
Illetve az alkarom felső részén lévő izom a problémás amikor csavaró mozdulatot végzek, de ez a könyöktől függetlenül jött amikor fordított fogású bicepszezést túltoltam.

de most komolyan mondom ahogy egyre többet nyújtom mintha jobb lenne. Bár figyelek hogy ne csináljak olyat ami erölteti..
-
Zola007
veterán
akkor kb. szerintem meg is van a magyarázat a kiugró értékre.
amúgy vannak könyökre ilyen ortézisek. ezekre mondogatják, hogy segíthet teniszkönyökön. talán meg lehet próbálni. nem nagy, nem néz ki gázul, lehet nem is túl drága.
amúgy elképzelhető, hogy ebben a témában fogom írni a szakdolgozatom, bár engem pont a golf elbow, azaz a medialis epicondilitis érdekel. nekem valószínű ez van, illetve szerencsére nincs akutan begyulladva, de van rá hajlam (= kis instabilitás a könyökben.) golf elbow több dolog miatt is lehet. tennis elbow elvileg mindíg extenzor túleröltetés.
hétfőig kell leadni a szakdoga papírt... gondolkodom, hogy mit lehetne megvalósítani, mi az a téma, amiből van szakirodalom, de nem agyoncsépelt, mi az, amihez van eszköz, hogy kutassam... tiszta szopás lesz ez, már látom.
"mi az a téma, amiből van szakirodalom, de nem agyoncsépelt, mi az, amihez van eszköz, hogy kutassam... tiszta szopás lesz ez, már látom"
Mondjuk a sz*páshoz pont van elég szakirodalom a neten.
Írott és videó is...
Eszközért se kell messze menni.Golf-könyök?
Tenisz-könyök?
Lovaspóló könyöke nincs valakinek?
Gyúrtok ti egyáltalán vagy csak ilyen exkluzív-sportokra fussa?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Woodslave
félisten
volt bizonyos problémám akkoriban ami úgy néz ki rendeződött. Csütörtökön elmegyek a háziorvoshoz és csináltatok még egy vértesztet, ha xar lesz akkor utána járok.
Mostaninál jobban fájt a könyököm meg az alkarom felső része, de azt annak tudom be hogy kicsit nagyobb súlyokkal edzettem.
-
Csak1valaki
csendes tag
"az emberek nem mennek el ilyen vizsgálatra, tehát a te ismerősöd sem ment el ilyen vizsgálatra"
please do it moar...
ugye azt tudod, hogy itt azért válaszolnak a posztjaidra, hogy legyen min derülni a cuccolásprotein szürcsölgetése közben. ilyen ez.. kell a léleknek is egy kis felüdülésTe tudod mit tartasz viccesnek.

Mindenkinek érdemes egy hőmérőzés tesztet csinálnia reggel. 36.4 alatti már régen nem jó, ott PM alulműködés van.
(#125241) 7etape ezt Neked kell tudnod, hogy mi az elég. Maga a tiszta étkezés már elég, de mennyi az elég? Neked kell érezni. De adok egy támpontot, viszont pénzbe kerül, ellenben gondold meg.
4-5 pontos nyál kortizol teszt + reggeli acth. És meg tudod hányadán állsz. 
A fehérje témára pedig csak azt írtam le, hogy a fiziológiai mennyiség feletti plusz teher a vesére, ahogy a plusz c vitamin is a vesekőre hajlamosít. Persze erre is vannak tanulmányok, mint mindenre. De ezek nem érdekelnek.
-
SchumiBácsi
őstag
ez a szuper legworkout vidi volt már?
Mondhat akárki akármit a hatékonyságról de az eszem megáll hogy egy ilyen gépen nincs egy olyan passzív védelem ami kizárja a kiakasztás lehetőségét, ezáltal a videón látható szituációt. Ugyanez fekvenyomásnál, bár ott néha még csak-csak előfordul egy segédvilla ami azért 10ből 10× úgy van beállítva hogy mire fogná a leeső rudat már be is zúzta a mellkast

-
Shingen
addikt
-
God Vazzeg
veterán
ez a szuper legworkout vidi volt már?
Pfffuuu basszus

Pont 2 napja beszélgettem a teremben egy sráccal, és sérelmezte hogy csak 40 kilóig vannak egykezesek. Kb 80kg testsúly, 40-es karok, iszonyat szabálytalan végrehajtás, alig bírta felvenni a súlyokat. Én nagyon max 30-as egykezesekig megyek, de full szabályosan csinálom, ráfeszítve felül, lenyújtva alul. Nem tudtam meggyőzni, hiába voltam izmosabb, és mint kiderült erősebb is (120-as max nyomása van), pont leszarta amit mondtam. Na erről eszembe jutott pár napja hogy valaki írta hogy próbál segíteni a terembe. Én se fogok többet

Az ilyen lábtolózásokat is látom sokat, én meg kb a negyedével nyomom, és nő a combom érdekes. A kivitelezés fontosabb mint a nagy súly, eskü. Persze kell a nagy súly is, de indokolatlanul nagy súlyoknál jön ez meg az ilyen-olyan sérülés, aztán lehet nézelődni.
-
Jim-X
őstag
-
aelod
veterán
csak egy kérdés, ha nem edzéshez kell, akkor minek a pulzus? vagy az is csak az érthetőség kedvéért volt lefordítva a "mi nelyvünkre"...

ismerek 1-2 app developert, mondd el nekik az ötleted és gazdagodjatok meg

de amúgy nekem is jól jönne egy normális edzősapp, mert fostaliga mindegyik szerintem is.
kórházba is el lehetne amúgy adni, kardiológia osztályra, ahol nagyon szigorúan fel van jegyezve minden edzés előtti, közbeni, és után pulzus, intenzitással, stb-vel.
piaci rés.
polár órákat már használnak bőven magyar kórházakban is. mondjuk legutóbb gyakorlaton voltunk és mesélte a vezető gyógytornász, hogy besétált valaki, felmarkolta az összeset az edzőteremből, és szevasz....

I luv hungaryfelmarkolta az összeset az edzőteremből, és szevasz....

I luv hungaryBazmeeeeg. Mondjuk nekem a café del rio-ból ahol melóztam nappal ellopták a melós ruhám. Festékes szakadt stb...
-
GoTReX
őstag
-
aelod
veterán
-
GoTReX
őstag
-
Cranium
tag
-
brownus
veterán
omegából én többet tolnék, mint 1 kapszula.
d-vit abszolút igaz, felnőttnek mehet az 5k /nap is. wood csinálja jól.
a csecsemőnek az 1000IU /nap azért nem tűnik kevésnek.... végülis elképzelhető, hogy az őseink az ujjszülötteket sem takargatták annak idején, hanem vitték magukkal a napra, szóval miért ne.ha még kísérletezni támadna kedved, próbáld meg a magnéziumot és a kálciumot külön bevinni. vagy legalább is a magnéziumot. (a multikba belerakott magnézium sztearát is magnéziumnak számít)
én mostanában, hogy nincs időm annyit edzeni, úgy csinálom, hogy az egyik nap multi, a másik nap Mg+C+D+omega +most van CLA - de előfordul hogy van 1-2 nap üresjárat is.
mondjuk ez nem vitamin, de megjegyzésképp: fehérjét meg már vagy 1 éve szinte alig iszom. van még egy kis Carnivore itthon, azt néha fele víz fele tej arányban bekeverem, ha nagyon fehérjeszegény a kaja amit épp eszem.
ok, vettem egy ilyet

-
Woodslave
félisten
-
Ed3r_X_
nagyúr
-
aelod
veterán
hát nem voltál oda érte, le lehetett olvasni az arcodról legutóbb

en kb lesz@rom, van neha 1-2 jo csajszi (pl. Szilvi), az ad egy alap hangulatot, a sok permanoob, multis gyokeret meg ki kell zarni.. kerulgetni kell oket neha, az igaz, de ha meg felhuzas kozben besétál mögém az egyik, mert kell neki a jogamatrac vagy valami 5kilos tarcsa amit CSAK ONNAN lehet elvenni, ahol guggolnak meg felhuznak, akkor rájuk morog az ember és máris odébbállnak.
egy bajom van az alleeval, hogy nincsenek rendes rudak. az gyenge pont ott nagyon... fitness and more-ban a cross teremben van 20db Eleiko rud. mar rajuknezni is jo erzes, nemhogy megfogni oket.Szar az a terem nincs mit szépíteni. És nem azért mert nincs elég rúd

Gyökerek mindenhol, jó nők csak kevés helyen vannak
(mehet aláírásba
) -
aelod
veterán
amugy ez érdekeskérdés. sztem kevesen nem hitelesek az Alleeban. kérdés, hogy miben kell megfelelni egy edzőnek. teremben, kezdőknek edzéseket tartogatni mindenki tud, csak kell hozza mondjuk kb. 4-5 év edzésmult, meg egy papír. ha jól oktat, van hozzá tehetsége, lehet, hogy a legjobb edző a teremben.
biztos van, aki sokkal régebb edzősködik versenyzett is, stb, és közben veszélyes hülyeségeket oktat, meg étrendről mindenfélét összehord..
Nagyon rossz tapasztalataim vannak azzal a teremmel kapcsolatban...
-
aelod
veterán
Hát gondolom ott nyomja ja. De ő legalább hiteles, meg normális.
(#122390) celf
Ő a szakember én meg hiszek neki. Gyógytornára MRI-re nincs időm.

-
BÁ Nutrition
addikt
kihez jársz masszázsra? nekem is kéne egy jó.
amúgy nekem ez a gluteusban csomó nyomja az ideget és ezért fáj a derekad, nem tűnik túl megalapozottnak. mármint nem hiszem, hogy ez kiváltó ok, inkább csak tünet. ha nyomná az ischiadicus ideget, zsibbadna a lábad, gyenge lenne a vádlid, lábszár izmaid.
persze lehetséges, hogy felsugárzik a derékba.
de akkor már piriformis syndroma. bár az meg ritka mint a fehérholló.szóval azért ne (csak) masszőrhöz menj, hanem gyógytornászhoz is

Happy finish?
-
Radnix
senior tag
ellentmondanék, illetve egyetértek abban, hogy pokoli szerkezet: no.1 derékszétk*ró gyakorlat. szerintem veszélyesebb, mint nyujtott lábas lábemelés. óriási a nyomaték a lumbális csigolyákon, nagy a teherkar, szétnyírja a porckorongokat.
egyetértek abban, hogy rohadt jó gyakorlat, mert nagyon nehéz, és hasznos ha valaki szabályosan csinálja, de ehhez nagyon jó mozgásérzet, motoros kontroll és som tapasztalat, stb. kell.
otthonülő munka mellett egy időzített bomba.inkabb csinalnek otthon 4x80 hasprést, vashíd nevű gyakorlatot, ésatöbbi dolgot.
Ehhez a feléhez nem értek, de jó, hogy felhívtad rá a figyelmet! Én ugyan személyesen nem tapasztaltam ilyet, (derékfájdalom, diszkonfort érzés) ezért nem tudtam figyelmeztetni erre.
dupla hsz, mert nagy hsz vadász vagyok ám 4000+ napos regisztrációval már megvan a senior tag rang

-
Radnix
senior tag
-
Radnix
senior tag
-
Woodslave
félisten
-
Radnix
senior tag
de sportika forum után hogyan is merülhet fel benned, hogy a reggeli no kaja okés volt vala

edit: ott a Kozaróczy pont az inzulinérzékenység topikba qrvajo garfikont rakott be az inzulninérzékenyésg, kortizol szint korellációban, nagyon szépen mutatta, hogy mi a stájsz: reggel nem enni bűn.
ettől még lehet próbálgatni dolgokat, mondjuk, az is tény.
Nem tudom azt mondani, hogy egyetértek a megfogalmazással.

Inkább azt mondanám, hogy nem érdemes kihagyni a reggeli étkezést, mert több előnnyel jár, mint az ellentéte.
Na mindegy, megint csak filózunk edzés helyett![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Woodslave
félisten
de sportika forum után hogyan is merülhet fel benned, hogy a reggeli no kaja okés volt vala

edit: ott a Kozaróczy pont az inzulinérzékenység topikba qrvajo garfikont rakott be az inzulninérzékenyésg, kortizol szint korellációban, nagyon szépen mutatta, hogy mi a stájsz: reggel nem enni bűn.
ettől még lehet próbálgatni dolgokat, mondjuk, az is tény.
megvan az irodalma annak is

megvan neked a 12 hét?
-
God Vazzeg
veterán
OHP-s derekfajasra van egy elemeletem. nekem is szokott, de azt vettem eszre, csak akkor, ha elfelejtem a fejem elhuzni a rud utjabol. ilyenkor, h ne baxxon allba a rud, automatikusan lumbalis gerinccel oldja meg a test a dolgot. es indul a derekfajos tortenet.
ettol meg ha valakinek a dereka konnyen faj, ha "epp olyan kedve van", lehet a szabalyos OHP-tol is ugyanugy fajni fog
mondjuk ebben az esetben kezdeni kell valamit a derekkal

Nekem épp becsípődés után volt a derekam, 2 övet raktam fel hogy tartson, de megcsináltam
Persze xar lett, de ez van 
-
aelod
veterán
OHP-s derekfajasra van egy elemeletem. nekem is szokott, de azt vettem eszre, csak akkor, ha elfelejtem a fejem elhuzni a rud utjabol. ilyenkor, h ne baxxon allba a rud, automatikusan lumbalis gerinccel oldja meg a test a dolgot. es indul a derekfajos tortenet.
ettol meg ha valakinek a dereka konnyen faj, ha "epp olyan kedve van", lehet a szabalyos OHP-tol is ugyanugy fajni fog

Pont ezért nem b*szakodok vele. Inkább vállból nyomok ülve kézikkel. 30kilós már adja az érzést

-
Woodslave
félisten

nekem az állam szokott olyankor fájni

Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Asus ROG Z790 i9 13900K 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Lian LI LANCOOL 207 ROG 750W
- Óriás! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 5700 / RTX 3080 / 16GB DDR4 / 512GB SSD!
- Honor 200 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HP Zbook 15u G3 - 15,6" FHD kijelző, i7 6500U, 16GB RAM, 256GB SSD, FirePro W4190M 2GB, számla
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

..- az 1RM felhuzás/guggolás ollónak nem kéne itt már jobban szétnyílnia? vagy pont, hogy közeledik egymáshoz a két érték felfelé haladva? vagy ez totál hülyeség