Új hozzászólás Aktív témák
-
pokerecske1
csendes tag
Siemens Mobility, bármi infó a cégről? Work-life ballance, home office, fizu, parkolási lehetőség, projectek stb.
-
la_cc
addikt
válasz Ádám8425 #18146 üzenetére
Én voltam egy hasonlón 5-7 éve, a véleményem az, hogy ártani nem árthat, hátha behoz a képbe egy olyan szempontot, amire eddig nem gondoltál a munkavállalásoddal kapcsolatban, de túl sokat se képzelj róla, jó eséllyel valamilyen tesztek alapján próbál majd "kategorizálni" és az alapján elindítani egy irányba, nem fogja megmondani a "tutit", ha esetleg ez lenne az elvárásod.
Gondolom ebben is egyedi eset lehetek, de nekem lófaszt sem segített, csak abban erősített meg, hogy csináljam tovább, amit eddig elgondoltam és majd sikerül.
~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~
-
Ádám8425
friss újonc
Sziasztok, van tapasztalatotok karrier tanácsadóval? Őket vki ismeri? https://hradvisor.hu/
-
opr
nagyúr
Svajci allaskeresessel van valakinek tapasztalata?
Hogy a leheto legroszabb legyen a helyzet: Tavolrol, angol nyelven. De legalabb szoftverfejlesztesben, hogy konnyito korulmeny is legyen.
Ilyenekre vagyok kivancsi, mint hogy oneletrajzban van-e valami kulturalis sajatossag, ami muszajkell es/vagy pont hogy kizaro ok, ilyesmi.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Directors
senior tag
Látom akkor mindenki máshogy vélekedik és gondolkodik.
Köszönöm azért!
A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
BE4GLE
aktív tag
válasz Directors #18135 üzenetére
Az ökölszabály az, hogy minden olyan információ ami csökkenti az esélyeidet mellőzendő. Szóval jelen esetben töröld. Ha egy állásra sok a pályázó lehet, hogy pont emiatt meg se hallgatnak. Sokszor szűrnek a CV-k alapján, hogy időt spóroljanak. A te CV-d ne kössön ki ebben a kategóriában. Te beszélgetni akarsz velük. A próbaidő alatt úgy is kiderül, ha nem tudsz a munkában időben megjelenni. Ha rákérdeznek, akkor elmondhatod, hogy a közelből tervezel bejárni, de nagyjából ennyi infó elég is.
[ Szerkesztve ]
Redmi Note 9 Pro
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Az önéletrajzba hogyan érdemes azt beleírni hogyha sikeres lenne az interjúm akkor a munkahely közelébe költöznék ? (Mert most messze lakom a megcélzott munkahelytől.) Illetve most bele van írva az önéletrajzomba hogy hol lakom, ezt töröljem ebben az esetben, vagy maradhat benne ?
A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
la_cc
addikt
-
grizlisandor
veterán
-
csemege86
tag
válasz grizlisandor #18130 üzenetére
És mennyi a szükséges ledolgozott napok száma az igénybevételhez? (Valaki csak néha ránéz a fórumra, valakinek lehetnek tök alap kérdései. Szerintem pont erre van ez az egész prohardver fórum platform, hogy gyors infót kapjunk akár alaptémákban is.)
-
boorit
csendes tag
válasz grizlisandor #18125 üzenetére
köszi, akkor megpróbálom megbeszélni, hogy 1 nappal előbb végezzek/később kezdjek.
-
boorit
csendes tag
hello!
jövő héten pénteken (17-e) szűnik meg a munkaviszonyom a mostani helyemen, és hétfőn (20-a) már kezdek az új helyen. van lehetőségem arra, hogy hétvégén valahogy megigényeljem az álláskeresési járadékot?
-
kerepesig
csendes tag
Sziasztok!
15 éve vagyok egyéni vállalkozó. Jól megy az üzlet, de pár éve elért a burnot, home office, gyerekszületés, szépen halmozódtak a dolgok. Cirka 1 évig voltam alkalmazott, egyáltalán nem vagyok képbe a mai átlagfizetésekkel.
Valaki, aki B2B / üzleti tanácsadás vonalon HR tapasztalattal rendelkezik, tudna írni? 2 kérdésem lenne csak -
Jhonny06
veterán
Sziasztok!
A Dynata-val van valakinek esetleg tapasztalata? Fejlesztői pozi kapcsán elsősorban. -
la_cc
addikt
válasz AssAssynn #18120 üzenetére
Szerintem elég jó tippeket kaptál általánosságban, az más kérdés, hogy sokszor, ugye nehéz 1:1-ben átvenni, mert mindenkinek megvan a maga
nyomoraélethelyzete, ami azért árnyalja a helyzeteket.Többek között én is hasonlóan jártam itt, de ettől függetlenül a tippek, amiket annó kaptam, jók voltak.
~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~
-
-
grizlisandor
veterán
Na újabb interjú tapasztalattal gyarapodtam, jó dolog ez az építőipar, fix bérek, bizonytalan munkaidővel, szituációs feladatokkal.
Legyél önálló munkavégző a 0. perctől, innovatív, mert mi azt szeretjük, ha egy témának a szakértője vagy önszolgalomból. -
TrollBalint
addikt
válasz grizlisandor #18084 üzenetére
Hát én se Pedig én is voltam már pár helyen
Majd bemegyek a munkaügyre aztán majd legfeljebb azt mondják, hogy nem nyert[ Szerkesztve ]
https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
AssAssynn
őstag
válasz Qtya123 #18112 üzenetére
Jó, azért én se a 20-as éveimben, az első ledolgozott év után akarok arra lőni.
Meg nézz rá, hogy Bp.-n mennyibe kerül egy 50nm-es panel. 40M-től kezdődik az is. A szépen felújított 50-60."Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
AssAssynn
őstag
Amúgy ez szerintem jó tulajdonság, hogy emlékszel a másik ember dolgaira... bár én is ilyen lennék. De egyszer kétszer belefutottam már ilyenbe anonim netes helyeken, hogy szóról szóra visszaadják minden hozzászólásom, mintha ismernének... ijesztő.
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
Qtya123
őstag
válasz AssAssynn #18107 üzenetére
De miért alap kezdésnek, első ingatlannak egy ház? Igen, ahol van jó munka ott drága a ház. A lakás is, de az jóval több embernek elérhető opció ugyanazon a helyen.
El lehet kezdeni az életét egy fiatalnak a fővárosban egy kisebb lakásban is, nem alap rögtön a házra lőni. Sőt. Nem is feltétlenül cél.
[ Szerkesztve ]
-
opr
nagyúr
válasz AssAssynn #18105 üzenetére
Eh, neha fura az agyam. Neha tok irrelevans, random dolgokra emlekszik a vegtelensegig, elvileg fontos dolgokat meg neha 1 nap alatt kidob a picsaba. Ez ilyen. Asszonyt is megoriti, dehat ilyen az elet.
[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
AssAssynn
őstag
válasz Vision #18108 üzenetére
Ha az egész ország területén közel egyformán lennének munkalehetőségek, akkor semmi gond nem lenne a lakhatással, sem az árakkal. Jelenleg azért drága minden, mert minden épkézláb és mozdulni tudó ember, főleg fiatal, egy bizonyos régióba összpontosul, és versenyeznek azért a néhány (szándékosan visszatartott) telekért, és a maradék házért. Ha ez a nagy kereslet megszűnne, nyilván beesnének az árak.
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
AssAssynn
őstag
válasz Qtya123 #18102 üzenetére
Nem várom, hogy Bp. belvárosában vehessek valamit, itt egyszerűen olyan környékekről beszéltem, ahol lehet munkát találni. Ahogy írtam is, nekem jó lenne Borsod elhagyott faluja is, ha normális munkát kapna ott is az ember.
Itt a folyamatábra inkább így néz ki:
Kell egy jó munkahely -> nagyon kevés helyre költözhetsz -> ezeken a helyeken marha drága az ingatlan. Ennyi, a kör bezárul.
Ha olyan helyre mész, ahol olcsó az ingatlan, ott nincs munka. Ha nincs munka, butaság volt odaköltözni.
Itt nem a "top"-ot adja le az ember. Egy random családi ház az az élet minimális szükségleteihez tartozik. Most nem az élete végéig egyedülállóan élő emberekre gondolok.
De erre írtam, hogy ha már nem marad más választásod, csak az, hogy bemész albiba (mert nincs pénzed házra), és annyit keresel, hogy megélj, akkor innentől kezdve egy érték marad az életedben, az időd. Innentől kezdve mindegy, hogy 5, vagy 10, 20 vagy éppen 0 millió forinttal mész a sírba, akkor már inkább legyen több időd a fontos dolgokra.
Persze, ha az lenne a felállás, hogy arról kell döntsél, hogy 50,100 vagy 200 millió forintod legyen, mindjárt megváltozna a helyzet, mert akkor megérné összekapni magad, mert könnyen elérhető lenne egy olyan életszínvonal, aminél tényleg csak akkor vágynál többre, ha nagyravágyó lennél. De nem ez a helyzet."Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
veterán
válasz AssAssynn #18104 üzenetére
Attól még nem ajánlott megvenni, mert rizikó. Kivéve, ha fillérekbe kerül.
Magyarországon vadnyugati állapotok uralkodnak. Ha a szomszéd nem jelent fel, akkor azt csinálsz, amit akarsz. Persze lakhatásid nem feltétlenül lesz, de ez nem is követelmény. Egy kutyaólban is lehet a bejelentett lakcímed, csak a telek legyen a tiéd. -
AssAssynn
őstag
Nem szállok vitába, mert az alapján, amit a fórumban olvastál tőlem, lehet, hogy ez a logikus következtetés, amit leszűrtél. Nyilván azóta, és előtte sok minden történt velem, amit itt nem osztottam meg. Egyébként meglep, hogy így emlékszel egy random accountra, én ezeket nem jegyzem meg.
-
AssAssynn
őstag
válasz Vision #18100 üzenetére
Amúgy pont nem rég találtam egy olyan ingatlant, ami így mindenféle engedély és papír nélkül létezett, rákérdeztem itt a fórumon, hogy mi a vélemény róla, és mindenki mondta, hogy meg nem szabad venni. Gondolom azt is bontani fogják majd idővel. Ezért se értem, hogy miért írsz úgy, mintha csak úgy simán lehetne építkezni.
-
Qtya123
őstag
válasz AssAssynn #18086 üzenetére
Jó nagyvárosban jó helyen, jó munkalehetőségekkel sehol nem realitás a szép családi ház hitelmentesen, csak nagyon kis százaléknak. Sem itthon sem bárhol máshol.
Főleg nem úgy, ahogy sokszor itt a fórumon látom, hogy azon kesereg, hogy mi az, hogy 30 évesen nincs egy budapesti családi házra zsebben a pénze.Szerintem nem az a megoldás, hogyha nem lehet az enyém a top, akkor hagyom az egészet a francba. Meg eleve azt is vedd figyelembe, hogy nem is mindenki akar családi házat. Máris kisebb a költség.
-
opr
nagyúr
válasz AssAssynn #18083 üzenetére
Most ez lehet durvan fog hangzani, esku nem bantasbol irom, de irasban nehez ezt ugy atadni, hogy ne durvan jojjon at:
Iden ev elejen jottel kerdezni, hogy kepzettseg, tudas, ido, energia es barmi egyeb raforditasa meg minden nelkul hogy lehet penzt keresni.
Mar akkor is meg lett mondva, hogy sehogy. Kepezd magad.
Eltelt azota egy ev.
Az egyetlen dolog, ami valtozott, az az, hogy total belekeseredtel a letezesbe is.
Ha egy teljes even at nem csak varod, hogy megtortenjen a csoda es valaki hozzadvagjon szimpatia alapon havi 5 milla nettot, hanem teszel is erte, mostanra mar jo esellyel munka is lenne belole.Most pontosan ugyan azt tudjuk elmondani, mint egy eve. Tenni kell erte. De ha meg egy jogsi megszerzesere is az a valaszod, hogy tul sok ido/energia, akkor oszinten szolva tenyleg nem tudom, mit varsz.
Az meg, hogy hitel nelkul jo helyen hazat (vagy akar csak lakast) vegyen valaki, az meg globalisan konkretan nonszensz. Legalabbis ott, ahol ertelme is van lakni, Afrika kozepen barhol osszetapaszthatsz magadnak egy sarkunyhot ingyen, senki nem fog szolni erte.[ Szerkesztve ]