- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
VágniValó #18446 üzenetére
Felmentést kapott a spórolás alól, mégis leépít a Magyar Posta egyik cége [link]
Némi plusz infó van a g7 cikkében. 4 vezérigazgató 2 év alatt nem rossz, gyanítom a legtöbbet kereső 48-at rúghatták ki? A maradék 100-ból 50-et pedig átvett a Posta, az ő fizetésük marad ugyanannyi?
-
lypen99
aktív tag
Megtettem amit megkövetelt.
Tudtam beszélni belsőssel is, igazából a tapasztalat hiánya a baj amit követelnek pedig egyéb másnak megtudnék felelni bőven. (affinitás, tanulékony/fogékonyság)
-
lypen99
aktív tag
Sziasztok.
Egy multihoz jelentkeznék IT System Admin pozira, viszont éppen nem rég érettsigéztem le. (26 vagyok)
A probléma inkább az, hogy 2-5 év tapasztalatot várnának el és szakirányú képzést. (anno volt hirdetve és elég volt az érettségi)
Így érettségi után nyilván egy ilyen szakmát választanék 1-1,5 éves képzésbe, de addig ki tudja hanyadjára nyitnák meg a pozit. (az évben másodjára nyitják újra, tehát gondolhatjátok)
Nem mellesleg nem éppen egy fővárosi vagy hasonló helyszínen van (tehát vidék) így még számomra kedvező is lenne.
Egy kis funfact is legyen, ez a mostani munkahelyem.
Szakmám csak hasonló területen van (számítógépszerelő-karbantartó), így beletanulni se vészesebb attól amit elvárnak mivel lényegében inkább onsite support a munka inkább.
Önéletrajzot raktam össze, szerintetek megéri pályázni rá?
-
ParmaBoy
tag
Nalunk (150-200 fo kozotti, de magyar ceg) a HR vezeto egy idoben (talan '17 korul) szinten toltetett ilyen csodakat, mert hogy divat.
Azan vegul rajott, h hiaba hangzik el a szinergia teszt a hr tovabbkepzesen, szekta benyomasat kelti, es el lett hagyva.(lehet szoltak neki/rohogtek rajta nehanyan , talan koztuk is voltam, bar azota is jo a kapcsolat
)
-
la_cc
addikt
válasz
bambano #18434 üzenetére
Nemet kellett volna mondanom a tesztre? Nekem ártalmatlannak tünt...
Tőlem aztán azt olvasnak ki belőle, amit akarnak.
Amúgy mókás feladatok voltak, nem csináltam még ilyet. Az """IQ""" teszt Advanced Progressive Matrices valami volt.
Megszorulva nem érzem magam, bár eléggé elhúzodik ez az időszak.
-
bambano
titán
Egyrészt az, hogy hogyan kezeled, függ attól is, aktuálisan mennyire vagy megszorulva.
Az iq és a személyiség-tesztek kitöltésével meg vigyázni kell két okból:
- igen gyakran szektás toborzó tesztek
- akkor van értelme ilyet kitöltetni, ha van hozzá szakember, aki kiértékeli. Ha nincs, akkor jobb, ha nem. -
la_cc
addikt
Ti hogy szoktátok kezelni, ha interjú előtt nem tudjátok az elérhető a bérsávot? Érdemes ilyenkor rákérdezni egyből a telefonban vagy esetleg a meghívó után e-mail-ben, ha elmaradt volna?
Ha interjú közben nekem kell mondanom valamit "vakon", én azt szoktam, hogy visszakérdezek, hogy milyen bérsávban lehet gondolkozni, de erre a legritkább esetben szoktam konkrét választ kapni összegekkel. Amit mondok, azt meg szinte mindig leokézzák, de a valóságban inkább úgy érzem, hogy nem akarják megmondani, ha magas vagy valami, így jön a klasszikus "ghosting", akkor is, ha egyébként jónak éreztem az egész interjút.
Pl. személyes interjúra már nem is megyek, ha nem tudok konkrét bérsávot vagy le nem okézták bérigényemet előre, attól függetlenül, hogy jelenleg nem dolgozom. Már nincs ezekhez idegzetem konkrét infók nélkül a negatív tapasztalatok miatt.
Most lesz hétfőn egy online interjúm, valami 1 hónapja jelentkeztem a pozira, profession-ön már nem is aktív a hirdetés, szóval nyilván sokadig "megoldás" lehetek, a poziról is csak annyit tudok, amennyit a leírásban olvastam. 1 IQ és egy személyiség tesztet küldtek, azt megcsináltam, de most azon gondolkozom, hogy a bérsávra rákéreznék külön e-mail-ben, mert a telefonban elmaradt, annak "apropóján", hogy készen vannak a tesztek.
-
Qtya123
őstag
válasz
bambano #18430 üzenetére
Hát abban nem sok küzdés volt, hogy odamentem aztán többszázezres bruttóval tértek el az elképzeléseink.
Néhány cég, köztük egészen nagyok is elképesztő, hogy mit művelnek. Van olyan, aki a munkakörben jellemző piaci bruttó átlag alatt keres 2-300e Ft-al embert és sír hogy nincs. 1 éve nonstop hirdet, de nem tűnik fel neki, hogy emelnie kellene. Na az ilyenek legalább kapásból kiestek, mikor így adogadtam be, bérigényt megjelölve.
-
Qtya123
őstag
válasz
grizlisandor #18428 üzenetére
Bérigény a legjobb szűrő!
Ha az nincs megadva a profession oldalon/egyéb helyeken, illetve a motivációs leveleidben, amelyeket kiküldesz, akkor minden hülye reagál a kiküldödd cv-re, hogy gyere be interjúra. Aztán elcseszed ott náluk az időt, kiderül, hogy annyit akarnak adni, amennyinek a hallatán küzdened kell azzal, nehogy pofán röhögd őket.
Onnantól, hogy beírtam mindenhová a bérigényem, kb 80%-al kevesebben szóltak hozzám. Rengeteg időt spóroltam ezzel.
-
grizlisandor
veterán
-
_drk
addikt
Redditen olvastam a múltkor, több HR-es is volt aki inkább a közvetlen jelentkezést ajánlotta mert gebaszos a Profession.
Van hogy nem is küldi el a jelentkezést. Ha megtalálom a thread-et akkor belinkelem ide.De nekem is és ismerettségi körömben is negatív a visszajelzes. Inkább fejvadászok és ismerősoktol van munka, míg ott csak küldözgetettuk vakvilágba a CV-t. És tényleg normális önéletrajzzal, releváns pozikra több hónapot át rengeteg helyre.
-
grizlisandor
veterán
válasz
flash- #18425 üzenetére
Az egyházaknak egyre több iskolát, szociális otthont, ad át pártunk és kormányunk, az ilyen helyekre is küldenék önéletrajzot.
Profession is egy kalap akármi lett az utóbbi időben...
Tudja az oldal, hogy neked milyen adókedvezményeid vannak? 25 év alatti vs 25 év feletti nettó fizetése között óriási különbség van. -
flash-
veterán
válasz
grizlisandor #18424 üzenetére
Rendben akkor hát olyan munkát keresek neki ahol bruttó 600.000ft ot megkap.(azert profession legtöbb helyen már nettót ir)
Páromnak Van alap diplomája es mester diplomája is(teológia, de szociális agazatban eldogadjak) , igaz eddig kozalkalmazottkent megis csak 320ezret kapott (nettoban) -
flash-
veterán
válasz
ParmaBoy #18420 üzenetére
ó igen kimaradt, elsősorban budapest, de Monor-Cegléd esetleg szolnok is jó.
azért a profession-t néztem mert ott sok cég megadott fizetéssel hirdet, de bankok, telekommunikációs cégek, meg sok multi nem ad meg ilyet azért is kérdezem hogy esetleg konkrét tippeket tudtok e adni ahova érdemes lehet jelentkezni?
_drk igen sajnos tudom ezek fontos dolgok.. Persze az is jó ötlet hogy külön megkeresni a cég odlalát, de kiindulásnak mindenképp jó mert legalább látjuk sok helyen mennyiért keresnek..
-
_drk
addikt
válasz
flash- #18419 üzenetére
Professiont elfelejteném. Lehet ott is adogatni be nyilván, de inkább keressétek meg a céget és ott adjátok be az email-re.
Ilyenkor ismerettségi körben érdemes érdeklődni. Sok helyen van ajánlás.
Ha alap munkakörök játszanak akkor érdemes be írni valami kamut. Az a baj, hogy a tapasztalat mindennél többet ér.
-
flash-
veterán
Üdv!
álláskereséssel kapcsaolatban szeretnék pár tippet kérni!
Feleségem besokallt a családsegítő állásában, (ez tényleg embertelen munka..)legalább nettó 380- 400 ezer forint körüli fizetést adó cégeket nézne, professiont végignézte, de nagyon sok féle cég ott nem jelenik meg, másutt pedig általában nem írnak fizetést. Tudnátok pár tippet adni hogy merre nézegessen?
irodai bármi (pl adminisztriáció -asszisztens) és ezekhez hasonló munkát keresne.(de értékesítő is ami normál fix béres -pl telekom eladó stb.- nem jutalékos )pl bankok (ha igen esetleg konkrét)? más nagy cégek? Deloitte? stb.?
-
bambano
titán
Az, hogy az emberek váltani akarnak, lehet emiatt van.
De hogy kevesebb a kiírás, az az általános gazdasági pofára esés miatt van. Mert az, hogy 100-an pályáznak, lehet az emberek próbálkozása, de pl. egy cégnél, amit rendszeresen nézek, eddig 2-3 oldal volt a karrier weblapjukon az ajánlat, most meg 4 sor, az recesszió. -
bambano
titán
válasz
Stylewars_kp #18411 üzenetére
A munkaerő piac mostanában rendesen befulladt, kevés a keresés, arra ugrik rá minden pályázó.
-
-
kexksz
addikt
válasz
Stylewars_kp #18411 üzenetére
Piac / pozi fuggo, hogy mennyire, de igen, eleg sok jelentkezo jon. Multkor mikor mi kiraktunk egy senior/staff software engineer hirdetest egy nap alatt 100+ valos jelentkezo volt, CV-vel meg mindennel egyutt. Nem is hirdetunk mar LinkedIn-en, csak ajanlason/sourceren keresztul, mert nincs kapacitasunk ennyi embert megszurni.
-
axioma
veterán
válasz
Stylewars_kp #18409 üzenetére
latszik hogy mennyire surun nezegetem
de akkor ezek szerint oket se zavarja
-
-
BE4GLE
aktív tag
válasz
diegho #18400 üzenetére
Ami az ingatlan vásárlást illeti. Ha ilyen árkategiórában nézelődsz a környéken, az öt év múlva minimum 30 misi között lesz majd. De akár 35-ig is felmehet az ára. Mindig a jővőbeli árat célozd meg, és mindig pesszimista becsléssel. És azzal is kalkulálj, hogy évről évre egyre lassabb mértékben nő majd a megtakarításod. Infláció még egy jól működő gazdaságban is van, viszont az infláció követő béremelés már nem jellemző. És amennyivel elmarad a béremelésed az inflációtól, annyival kevesebb pénzt tudsz félretenni havonta.
Az ingatlan áremelkedés üteme nem fog lassulni, a megtakarításod növekedése viszont garantáltan fog. Szóval a megcélzott jövőbeli ár nagy részét már az első néhány évben össze kell kaparnod. Az emberek többségének manapság már nem opció megtakarításból kecót venni.
-
BE4GLE
aktív tag
válasz
diegho #18400 üzenetére
Amerikaiakkal Magyarországról max akkor lehet tisztességes keretek között dolgozni, ha dél körül állsz munkába, és megállapodtok egy törzs időben, amikor elérhető vagy. És péntekre ne lehessen szervezní megbeszélést! A nyugati parti amcsikat még akkor is érdemes passzolni. Pl. LA-t és San Fransiscot. Velük bármilyen későre próbálod halasztani a munkaidőd kezdetét, a mítingen garantáltan a reggeli kávét fogják szürcsölgetni, miközben te már holt fáradt vagy, és fél lábbal kint vagy az ajtón. Mivel ismerősön keresztül ment az interjú, adhatsz nekik annyi baráti jótanácsot, hogy a többi jelöltnél már vegyék figyelembe az időeltolódást, mert ezt hosszú távon nem lehet csinálni.
-
diegho
nagyúr
válasz
bambano #18399 üzenetére
Nem tesznek különbséget helyi és nem helyi ajánlat között. Ez helyben jó lehetne, így nem az.
Leginkább a péntek délután fáj, az nem gond ha hétfőtől csütörtökig 10-12 óra van, de pénteken időben legyen vége.
Lakást helyben néztem, ahol 20-25-ért van 50 m2-ből választék is. -
bambano
titán
válasz
diegho #18391 üzenetére
Tehát 50%-kal hosszabb munkaidő, 2 órával több munkába járás és 40%-kal több bér. Ehhez még jön, hogyha albérletben vagy, akkor te takarítod, főzöl magadra, mosogatsz, ha hazamentél hétvégére, akkor tömöd a mosógépet a heti ruháddal, stb.
Nem röhögted szemen közt, mikor ilyen pocsék ajánlattal állt elő?
Nem tudjuk, hogy hol vennél lakást a gyerekeidnek, de Pesten jelenleg 1 misi egy négyzetméter. Tehát 5 év alatt tudnál venni egy jobb fürdőszobát budival.
-
Because
őstag
válasz
BE4GLE #18397 üzenetére
Sajnos igen, én is tartok ettől. Akkor viszont 1-2 generáció és kifújt ez így, elfogynak nagymama örökségei...
Persze pár hozzászólással feljebb nagyon szép összegekről beszéltünk, de ebből van egy marék pozíció a cégnél a maradék több száz (ezer) alkalmazott maradsz a minimálbér környékén (talán már azért annál többet is lehet azért kapni) -
BE4GLE
aktív tag
válasz
Because #18396 üzenetére
Ne nagyon reménykedj. Bárki is vezeti majd az országot, garantálom, hogy vagy neki, vagy az ismerősének, vagy a rokonának, vagy a támogatójának lesz pénze az ingatlan bizniszben. És nem fognak olyan intézkedéseket hozni, ami leveri az albérlet, és az ingatlan árakat. Nézz körbe a világban. Már csak nagyon elvétve találsz olyan otthonteremtési stratégiát, mint a régi szocializmusban. Jobb oldali párttól meg aztán főleg ne várj ilyesmit...
-
diegho
nagyúr
Egyben válaszolnék.
Az elején volt szó albérlet támogatásról, de az nincs - ma derült ki. Konkrétan 2,2M-et kértem, 1,9-et ajánlottak, ha ezt mind megkapom, akkor simán megvan 5 évente a lakás, ez volt az eredeti terv. A valóságot leírtam.
Párommal is beszéltünk egy nagyot erről és végül nem fogom elfogadni. Ha ez helyben lenne, akkor persze simán, de folyamatosan 10-12 órázni távol mindenkitől nem akarok és nem is teszek ellenajánlatot, mert az amerikai vevő számomra nem vonzó. Képesek késő este és akár hétvégén is keresni.
Amikor jelentkeztem azt hittem német (volt elég sok infóm mikor jelentkeztem, vevő neve is, ami német), de kiderült, hogy az amerikai üzletágról van szó és ez sem az interjún derült ki, hanem szintén belsős infóból tegnap.Így ez az egész dilemma megoldotta saját magát
-
BE4GLE
aktív tag
válasz
diegho #18391 üzenetére
Dolgoztam már amerikaikkal. Ha a munkaadóid nem hajlandóak belemenni, hogy később kezdődjön a munkaidőd, akkor ne vállald el. Aránytalanul hosszú lenne a nunkanapod. Ha nyolc órára lennél bejelentve, akkor nem vagy köteles többet dolgozni. Ami pedig azon kívül esik, az készenlét. Amiért szintén fizetni szokás. És kötelesek megfelelő pihenőidőt biztosítani a beosztások között. A jelenlegi felállásban ez nem tűnik biztosítottnak. A fizetésed nem tudom, hogy az adott területen sok vagy kevés. (Én fejlesztőként ennél sokkal többet kapok, és nem kell 8 óránál többet dolgoznom.) A lakás vásárlási terved sem realisztikus. Sem a várható inflációt, sem az elszálló ingatlan árakat nem vetted figyelembe.
-
diegho
nagyúr
válasz
MrSealRD #18389 üzenetére
Reggel is bent kell lenni a helyi csapat miatt, de késő estig lehetnek meetingek az amcsik miatt. 8-18 között szinte fix minden nap.
A lóvé 1,35 vs 1,9 bruttó+konfigolhatok autót.
Excel azt dobta ki, hogy kb 15M extra megtakarítást tudok összehozni 5 év alatt, ha 5 évig albit fizetek. A bérigény amit megjelöltem az 28M extra lett volna ugyanerre az időszakra, ott nincs kérdés, de a 15-öt kicsit keveslem a no life mellé. -
MrSealRD
veterán
válasz
diegho #18388 üzenetére
Nem világos, hogy ez mit is jelent pontosan... 12+ órás munkanapot... vagy akkor deklaráltan később indul a napod és el van csúsztatva az este irányába az időeltolódás miatt? Szerintem itt már kérdés a bér mint abszolútérték, mert a fentebb írt növekmény nem biztos, hogy jól mutatja, hogy mennyivel jobb ez mint a mostani. -> Tehát 1,5 -> 2 vagy 2 -> 2,5...
Mivel hétközben amúgy sem leszel otthon... így akár dolgozhatsz is estig.
Ez milyen rosszul néz ki így leírva... De lényegében nem veszi el a családtól az időt a hétköznapokban. Viszont ha pénteken meg hétvégén is befigyel az amcsi tempó és ez ütköző pont, akkor az megint inkább egy szubjektív kérdéssé kezd válni. Neked ez belefér?
-
diegho
nagyúr
Van némi extra infó. A meló nem éppen 1 emberes, de természetesen egyedül lennék. Meetingek jellemzően estig, mivel a vevő amerikai. Innen nézve az ingázás esélytelen, tehát csakis az albi opció. Dolgoztam már több száz millió dolláros projekten, nem újdonság a nyomás, de ez belső infó alapján is egy nagyon fontos, sőt kritikus projekt lesz, ami cég jövőjét is befolyásolja. Az első 1-2 évben nagyon nagy extrát igényel. (Nem titok, azért kaptam ajánlatot, mert ismernek és tudják, hogy ezt megugrom) A kérdés az, hogy megéri-e 2 évet ilyen szinten beáldozni. Ha nem amerikai lenne esti meetingekkel már holnap kezdenék, viszont pont az amerikai esti meetingek voltak az egyik oka, hogy eljöttem és dolgozom 2 percre az otthonomtól. Még van 2 napom eldönteni, annyit kért barátom, hogy csak akkor mondjak igent, ha 100%-ban vállalom mindazt az áldozatot amivel ez jár.
-
TrollBalint
addikt
válasz
diegho #18375 üzenetére
Mondjuk autóval mondtad a 1,5 óra utat, nem tudom az télen, reggel illetve este mennyi ténylegesen, (dugó, meg hasonlók miatt), de ha tényleg 1,5 óra, az nekem nem tűnik olyan soknak. Én Budapesten belül utaztam munkába egy órát. Oké, nem kellett mindennap bejárni, de ha azt vesszük, aki kint lakik Pest határán kívül az is simán utazik napi 2x1,5 órát, ha a belvárosban dolgozik. (Csak épp BKV-val, nem saját autóval)
Én is azt mondom, hogy vállald el, legalábbis én nagy eséllyel elvállalnám -
-
diegho
nagyúr
-
opr
nagyúr
válasz
diegho #18377 üzenetére
Én a helyedben elvállalnám. Gyak kapsz egy extra házat, több pénzt, jobb karriert, cserébe 4 nap bukod a családot, igen, de az igazi értékes együtt töltött idő úgyis a hétvége. Péntek meló után hazamész oszt kész. Szerintem a mérleg nyelve nagyon az elfogadás felé billen ebben az esetben.
-
axioma
veterán
storno, masik adatot ragadtam ki
-
MrSealRD
veterán
válasz
diegho #18377 üzenetére
Egy dolgot nem gondoltál át alaposan.: Az időt. A másfél óra az egy irány, vagy oda-vissza?.
Tesóm csinálta ezt kb 1 évig. Nem volt pálya csak sima főutak. Egy irányba volt 1-1,5 óra az út. Ott végül más romlott meg, de a végére már nagyon feszítette, hogy ennyit ül kocsiban és a családtól veszi el az időt. Konkrétan rosszul érezte magát már ebben a szituációban. Hiába mondtam neki előtte, hogy gondolja át az idő faktort... Neki is free autó, meg Corben Dallas világjegy benzinnel..stb.
-
diegho
nagyúr
válasz
BE4GLE #18376 üzenetére
Életem első szakaszában a családot választottam és minimálbérnél alig többért dolgoztam, aztán kiderült, hogy felesleges volt beáldozni a karriert. Most új párom pl azt mondja vállaljam el, megoldjuk, sokkal többet tudok én, mint amit jelenleg csinálok...
Mivel csak másfél óra az út, az autó pedig ingyen van, ha el tudok szabadulni simán haza ugrok bármikor.Albi kb 150k lenne, tehát a különbség 250k, viszont az autó ingyen van mindennel együtt. Ha azt nézem, hogy a 2 éves autómat eladom, meg is van a lakás beugró, onnan pedig már nem albit fizetek.
Elég összetett dolog ez. Holnap beszélek kicsit pár cimbivel, akik ott dolgoznak, hogy mi a szitu. -
BE4GLE
aktív tag
válasz
diegho #18375 üzenetére
Ha jól sejtem attól tartasz, hogy az állás elvállalása a magánéletedre rossz hatással lehet. A leírtak alapján valószínűleg így is lesz. De figyelembe véve, hogy megpályáztad, és fontolgatod, nekem olyan embernek tűnsz, akinek a karrier fontosabb. Még akár a családnál is. Nem sértésnek szánom. Kérlek ne vedd annak. Ez csupán első benyomás. Szóval a neked testhezálló döntésnek a munka elvállalása tűnik. Én nem vállalnám el, de én nem te vagyok. Számomra az egyensúly fontosabb
Amúgy, ha az albit is belekalkulálod már kapásból nem olyan jó az ajánlat.
-
diegho
nagyúr
Újra dilemma van...
Tavaly elhagytam egy multit projekt manager pozícióból, mert átkerültem egy másik gyárba, ahol nem éreztem jól magam, valamint saját autóval utaztam napi 2x45km-t, estig meetingeltem és családi tragédia miatt is közel kellett lennem. A váltás nem jött be, azóta újra váltottam, most egy másik nagy cégnél vagyok helyben, 1,5km-re járok dolgozni. Jelenleg eléggé laza a meló, érzésre kb fele terhelés van. Sok ex kollégám van itt akikkel a multinál dolgoztam tavalyig.
Most jön a csavar... volt egy nyitott pozíció a multinál program manager pozícióban, de egy másik site-on, tőlem 100km-re (másfél óra út, nincs pálya).
Itt a gyárigazgató a legjobb főnök akivel együtt dolgoztam, a program igazgatóval szintén együtt dolgoztam és imádtunk együtt melózni. A mérnökségi igazgató szintén egy nagyon jó arc. Jelentkeztem, pénteken interjúztam, most hívtak, hogy megnyertem a pozíciót. Fizetés kb 400 nettóval több, mint most (500-at kértem), cégautó korlátlan használattal, éves fizu 15%-a bónusz (ez csak cél, az éves eredmény függvénye).
Ezt elvállalni csakis úgy lehet, ha oda költözünk (nem opció) vagy hét közben albérlet ott, aztán jövőre vehetek egy lakást.
A családi háttérről annyit, hogy már 5 éve elváltam, gyerekek nem velem élnek (30km-re tőlem, hétvégén vagyok velük) jelenlegi páromnak van 3 iskolás gyereke, miattuk nem opció a költözés.Na most szerintetek mi a jó döntés?
Maradni a langyos vízben helyben, vagy megtolni a következő 5-6 évet (44 leszek a nyáron) és akkora tapasztalatot szerezni, hogy cégvezető pozíciót is kaphatok simán?
-
la_cc
addikt
válasz
TrollBalint #18373 üzenetére
Nem hiszem, hogy ez szempont, de köszi, rápróbálok, ha odajutna a story!
-
la_cc
addikt
Az Unisys-ről tud esetleg bárki bármit mondani? Lenne egy sales pozi, amire behívtak ilyen 0. körös online interjúra egy amcsi HR-sel. Annyira nem vagyok elragadtatva a pozitól, az innen onnan fellelt infók alapján a fizu sem ez erősségük, de gondoltam megnézem, hátha tanulok valamit belőle.
-
opr
nagyúr
LHH jut hirtelen eszembe, aki globális, és foglalkoznak kb minden területtel.
De amúgy passz, róluk is csak azért tudok, mert most éppen dolgoztam/dolgozom velük a layoff után.
Amúgy tudja a tököm, ezek a cégek meg emberek nekem olyanok, mint az ingatlanosok. Semmi értelme megjegyezni őket, mert mire legközelebb kell ilyesmi, lehet, hogy már holdkomp-polírozó gépet árul éhező afrikai zsiráfoknak... -
la_cc
addikt
válasz
TrollBalint #18366 üzenetére
Sajnos a személyes valóságomból indulok ki. Már fel sem rántom magam rajtuk.
-
Lien
aktív tag
Tudom, hogy az IT-ben több a recruiter cég, esetleg tudsz írni párat ami mérnöki lehet? Köszönöm illetve annak aki tud még párat mondani, egyedül a Hays-ot ismerem.
Másik, valakinek volt tapasztalata, hogy akár munkavízumot adtak volna ha már minden papír megvan csak egy szponzoráció hiányzik? -
Takk GmbH, bárkinek bármi tapasztalat? Akkor is ér, ha nem voltál ott de közös projekt bármi.
Előre is köszönöm!
-
Lien
aktív tag
Hello, valaki volt már úgy, hogy recruiter felhîvta, megkereste és közölte, hogy ha más országban/kontinensen keres állást abban is tud segíteni?
-
la_cc
addikt
válasz
grizlisandor #18358 üzenetére
Nem szabad kérdésekkel provokálni a magyar munkaerőpiacon...
/s
-
KubanitoS
veterán
válasz
grizlisandor #18354 üzenetére
Mi lett a múltkori sztorival? Hogy valahonnan máshonnan is volt ajánlatod és nem tudtad mi legyen.
-
Andris...
tag
válasz
grizlisandor #18354 üzenetére
Milyen terület?
-
grizlisandor
veterán
Kaptam egy elég kiábrándító béremelést, újra fel kell venni a kommunikációs csatornákat a főnökkel, mert ha így állnak hozzám, akkor én köszönöm ebből nem kérek.
Küldtem ki pár jelentkezést, biztos, ami biztos.
-
zeus_2k14
senior tag
Egyéb más hátrány van?
-
zeus_2k14
senior tag
Sziasztok
Határozotlan szerződése van most egy barátomnak. Kapott egy helyről ajánlatot, ami viszont 1,5 éves határozott. Milyen hátrányokkal-előnyökkel számolhat?
Köszönöm -
nyunyu
félisten
válasz
Vision #18346 üzenetére
Eléggé döglődik a mostani projektem, úgyhogy én is gondolkozom, hogy váltanom kéne, de nem tudom 10+ év DB fejlesztő (főleg Oracle), kevés BI riport, kevés DWH múlttal melyik lenne a jobb irány a továbbfejlődésre, mert szeretek riportokat irogatni, meg adathibákat elemezni, ahogy üzleti logikát összerakni is.
Úgyhogy ötletem sincs, hogy hozzám a data engineering vagy a data analyst állna közelebb. -
bambano
titán
válasz
TrollBalint #18345 üzenetére
Ha nagyon ráérsz, nézegess Kraftie-t. Ott ez a fő téma.
[link] -
válasz
TrollBalint #18345 üzenetére
Data engineer: IT-s role.
Data scientist/analyst: elemző/közgazdász/matematikus/fizikus/etc. role.Előbbi részemről oké Udemy-n, utóbbihoz kell a (nem business!!!) végzettség. Mármint ha tényleg komoly pozíciókban gondolkozik az ember.
-
TrollBalint
addikt
Sziasztok,
ti hogy látjátok, mennyire pörög most az IT piac? (SW tesztelő elsődlegesen)
Illetve mi a véleményetek Data Engineer / scientist / analysis képzésekről? Udemy-n gondolkodtam, hogy elvégzek valamit, ami piacképes(ebb)Most nagy álláskeresésben vagyok, és amíg ide írok se azon aggódom, hogy mikor lesz állásom
-
TrollBalint
addikt
-
Docker/Linux melóra, de k8s tudás nélkül van esély / létezik ilyen?
-
tototos
addikt
Sziasztok!
Valakinek van up to date infója álláskeresési járadék igénylésére? Feleségem 1 hétig lesz munkanélküli így felvennénk a járadékot.
-
-
Because
őstag
válasz
grizlisandor #18323 üzenetére
Ez egy kiváló lehetőség arra, hogy a vezetés felfigyeljen rád. Ha helyt tudsz állni egy ilyen helyzeten azt később honorálhatják.
-
bambano
titán
válasz
grizlisandor #18325 üzenetére
"hogy nem tudok mit kezdeni a helyzettel. ": nincs mit kezdened a helyzettel, a korábbi választási lehetőség bezárult, egyirányú utcában tudsz menni előre.
-
Ha van CEO-s kör, akkor ott már elvileg annyi a feladatod hogy ne legyél kretén
formalitás.
Az más kérdés, (és most ne érts félre, nem beszólás) hogy IT sales pozira ha nem régióvezetői pozi, akkor mi a gyíkomhoz kell a CEO? Amikor ilyet hallok egy cégről egyből gyanakodni kezdek.
-
la_cc
addikt
Holnap kora délután megyek egy céghez be 2. körös személyes interjúra egy IT sales pozira, ahol külföldi HR és CEO online lesz jelen +1 magyar felettes személyesen. Mivel készüljek szerintetek, ha az első körben már megvolt a szokásos "mit tudok a cégről, miért szeretném a pozit, milyen releváns tapasztalatokkal rendelkezem" stb stb? Mivel nyaljam körbe vajon a CEO seggét?
-
Qtya123
őstag
válasz
grizlisandor #18323 üzenetére
Na akkor túl szép lett volna egy +40%-os, problémamentes váltás...
Az, hogy rád maradtak ismeretlen feladatok, mert kidőlt egy rakás ember, szerintem nem róható fel a cégnek hibaként. Szívás, de tömeges betegség esetén mindenhol megborul általában kicsit a dolog...
-
grizlisandor
veterán
Kezd összedőlni a vár...
Melóhelyen betegség miatt dőlnek ki az emberek, rajtam maradtak olyan feladatok, amikről fogalmam sincs.
Ráadásul az új is benyögte, hogy hát változtak a dolgok és át kell gondolnia a helyzetet.
-
axioma
veterán
Uj rekord
tavaly augusztusi vegi linkedin uzenetre csak kesobb valaszoltam betegseg miatt, de me'g szeptember elejen. Erre MA jott egy viszontvalasz (nyilvan a tartalma is kb. az hogy nem egymast keressuk).
-
TrollBalint
addikt
válasz
grizlisandor #18315 üzenetére
Ha tényleg kellesz nekik és az elmúlt rövid alatt azt látják, hogy érdemes veled foglalkozni, akkor nem fog elzárkózni. Persze adni nem fog szerintem, főleg ennyit, de anno én úgy vezettem elő (igaz akkor már másfél éve ott voltam), hogy kaptam egy ajánlatot, de nem biztos, hogy váltanék, itt mikor tudom elérni ezt a bért. Mondta, hogy mennyi idő, mérlegeltem és maradtam. (Azóta eljöttem, de az a történet másik fele
)
-
BigBlackDog
veterán
válasz
grizlisandor #18315 üzenetére
Ha megvan a szimpátia részükről is és elégedettek a munkáddal, akkor megérhet egy kört szerintem is. Esetleg hozzátenném a valóságot is, hogy a mostani hely szimpatikusabb és úgy érzed, hogy ezzel a csapattal is jobban együtt tudsz működni, mint egy átlag helyen.
-
la_cc
addikt
válasz
grizlisandor #18312 üzenetére
Ennyi, nem kell beszarni, YOLO!
-
bambano
titán
válasz
grizlisandor #18312 üzenetére
ilyenkor kell beszélni a főnököddel, hogy ad-e ellenajánlatot.
-
BE4GLE
aktív tag
válasz
grizlisandor #18306 üzenetére
Nem tudom, hogy egy nap segíthet e dönteni. De ha úgy érzed igen, akkor hajrá. Azt a kérdést is fölteheted magadnak, hogy ha a mostani munkahelyedre, és erre a másik helyre egyszerre kaptál volna állásajánlatot, akkor melyiket választottad volna. Mert nekem az elmondottak alapján úgy tűnik, hogy a másikat.
Az emberek hajlamosak akkor is kitartani a korábban meghozott döntéseik mellett, ha azok objektíven rosszabbak. Inkább bemagyarázzák maguknak, hogy az a jobb alternatíva. Emellett az is szerepet játszhat a dilemmádban, hogy a korábbi döntésedbe már sok energiát öltél. Nekem a dilemmád szimpla kognitív disszonancianak tűnik némi Concorde-effektussal vegyítve.
És mellesleg senki nem mondta, hogy a korábbi munkahelyekre nem lehet később visszamenni. Ha elfogynak a cégek, majd felmelegítesz korábbi kapcsolatokat. Ennyivel több pénzt szerintem ostobaság elengedni.
-
KubanitoS
veterán
válasz
grizlisandor #18306 üzenetére
Szerintem azért ez nem olyan egyszerű, hogy +40% zsé, akkor menni kell. Ott vannak az egyéni dolgok is, amelyeket csak te látsz. Ha jól emlékszem párszor már váltottál szakmán belül, ahogy írtad is, előbb-utóbb körbeérsz a cégek között és ez nem Amerika, vagy akár Németország, hogy minden sarkon lesz egy másik, szakmába vágó munkalehetőség. Én a vadkeleten élek, Mordorhoz igencsak közel és bizony munkalehetőség nem sok van. Normális meg annyi sem, szóval ha engem is bekínálna egy jelentősen nagyobb fizetéssel valami rosszabb cég, akkor nem biztos, hogy egyből ugranék. Mert ugye ha két szék közül a földre esik az ember, akkor már lehet bánkódni utólag. Másrészt olyan szituban is voltam már, hogy volt egy rosszul fizető munkahelyem, amely legalább stablnak tűnt, de lett egy lehetőségem jelentősen többet keresni máshol, ahol viszont érződött, hogy bármi is lehet, ergó egy évre elég tervezni. Az egy év be is jött, de legalább annyit kerestem az alatt az egy év alatt, amit az előző helyen 8-10 hónap plusszal tudtam volna megkeresni. Tehát a végén ugyan mennem kellett, de így is megérte a dolog a későbbi pár hónapos munkakereséssel együtt is.
-
grizlisandor
veterán
válasz
Qtya123 #18307 üzenetére
Pörögnek nagyon a gondolataim, mert eddig előkészítésben vettem részt, meg közműüzemeltetőként, meg kiviteleztem, ezek itt jó alapot nyújtanak, de van rendes adag félsz is bennem, hogy földmérőként az előbbi tapasztalatokkal mihez fogok tudni hozzászagolni, persze nem 0day én fogok ott okoskodni, meg vannak tervezők meg a főnök nagykutya tervező és nem ma kezdte a bizniszt. Vagy csak túlgondolom az egészet a jó adag gyenge minőségű terv miatt, a nagy rész egy egyszerű bejárással megoldható lett volna, akár google maps.
-
Qtya123
őstag
válasz
grizlisandor #18304 üzenetére
Nehéz kérdés. Az fontos, hogy jó a csapat a jelenlegi helyeden, de egy kicsit árnyalnám a képet azzal, hogy elég rövid ideje vagy ott és még nem biztos, hogy kiismerted a dolgokat ott annyira, hogy valóban olyan-e, mint amilyennek most tűnik.
Legalábbis én jártam már úgy 2-3 alkalommal is, hogy az első néhány hónapban azt mondtam egy csapatra, hogy hú de jó fejek, de jó kis csapatnak tűnik, aztán ahogy telt az idő és jobban kiismertem őket, kiderült, hogy ez csak a látszat. Voltak áskálódók, seggnyalók és a jó csapat addig volt jó, amíg nem volt helyzet. Helyzetben mutatkozik meg az ember, hogy ki mennyire trükközik, hogy megússza a munkát, ledobja trükkösen magáról a sz@rt, mintha nem is ő akarná és majdhogynem ő a mártír. Szóval nem mindig olyan minden, mint amilyennek látszik.
Ha évek óta lennék ott és jó a csapat, akkor lehet, hogy a váltásban gátolna, de 1-2 hónap esetén nem.Másik, hogy nem minden a pénz, van olyan, hogy keres annyit az ember, hogy +50e Ft-ért nem érdemes variálni. De a 40% sok. Ha nem túl acélos a béred, akkor azért érdemes váltani, ha meg magas a kereseted, na akkor meg a magas összeg +40% sok, azért érdemes. Amilyen a helyzet, lassan a világ pénze nem elég, bevezethetjük újra a billpengő helyett a billforintot, amilyen összegek csengenek a kasszánál 1-1 nagybevásárlásnál.
Viszont az is tény, hogyha a környéken ezzel bezárul a kör és esetleg valamiért nem jön be ez Neked, akkor 2 szék közé esel.
-
BE4GLE
aktív tag
válasz
grizlisandor #18304 üzenetére
Szerintem a +40% bér miatt érdemes átmenned. Főleg annak fényében, hogy mi történik mostanság a forinttal. Ha még tart a próbaidőd, akkor a cégnek egy szava nem lehet ellened. Nyugodtan válthatsz.
-
grizlisandor
veterán
Megvolt az interjú, matek szerint váltani kellene(+40%), de az elmúlt 1,5 év tapasztalata alapján nem minden a bérezés. A jelenlegi helyen jó a csapat, hiába nehéz a meló és sok a tanulni való, el tudom képzelni magam hosszútávon. Meg, ha most innen dobbantok, lassan elfogynak itt a vidéken cégek, ahol műszaki végzetséggel dolgozni lehet.
-
grizlisandor
veterán
válasz
BE4GLE #18302 üzenetére
Igen, van ilyen kikötés a szerződésemben, de hát még a próbaidő ketyeg, így sokat nem ér.
A fene enné meg, jól elvagyok a jelenlegi helyen. Mondjuk nehezek a mindennapjaim, mert alig kell hasznosítani a munkakörömben, cserébe kapcsolódó építőipari dolgokkal foglalatoskodom, ha sikerülne kitanulni, akkor ez egy piacképes tudás lesz.
A másik cégnél meg főleg a szakmám miatt lennék érdekes, de ott is kellene mással is foglalkozni és az a tudás is piacképes lenne. Onnan tudom kb mire számítsak, mert pár éve már egyezkedtünk, de akkor nem volt elég acélos az ajánlat, hogy váltsak. Meg az aktív terepi munkavégzés saját gépjárművel (nagykorú) hiába számolják el NAV módra, nem egy életbiztosítás.
-
BE4GLE
aktív tag
válasz
grizlisandor #18301 üzenetére
Max a két cég kapcsolatát rombolhatja picit, de azzal te ne törődj. Ez csak akkor cink, ha a mostani munkáltatód anno aláiratot veled erre vonatkozó tiltást. (Sérti a gazdasági érdekeit és egyéb bullsh*t szöveg.) De ez is csak akkor valid ha cserébe anyagilag kompenzál. Csak úgy nem kötheti ki, hogy nem mehetsz oda ahova a kedved tartja.
-
grizlisandor
veterán
Másfél éve jelentkeztem egy céghez, nem konkrét állásra, na ma válaszolt, hogy egyeztessünk.
Annyi a cink, hogy a mostani helyem és a fent említett cég munkakapcsolatban van, mondjuk egy beszélgetésből még nem lesz akkora probléma, gondolom én.
Új hozzászólás Aktív témák
JobAngel - Az álláskeresők védangyala
- Milyen egeret válasszak?
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Netfone
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Micro Four Thirds
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HP EliteBook / ZBook topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Esport PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- Sony PlayStation 5 (PS5) Játékkonzol - Lemezes verzió, dobozában!
- Zalman R1 White - Ha valami egyedire vágysz 2.0!
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest