Hirdetés
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Samus: Atomic Heart - Egy kis nyafogás
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
-
LOGOUT
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Angel2014
addikt
válasz
pocokxx
üzenetére
A lenti szakasz lehet gyorsabb de ne legyen túl gyors a fenti legyen megállított pl 2 másodpercig .
A pulzusra visszatérve ki lehet küszöbölni mi a hatásos ...azonos folyadékbevitel , azonos táplálkozás-t csináld egy hétig magas pulzussal, és csináld egy hétig a max 135 140 pulzussal...állj rá a mérlegre és meglátod mi a hatásosabb.
De olyat is halottam hogy az lenne a legjobb ha szakaszosan csinálod és ez egy 40 perces kardió felérhet egy fél maraton kalória égetésével. Következő: 6 perc 135 ös pulzus 2 perc magas intenzitás pl 170 es pulzus utána megint 135 -6 percig 170 -2 percig és így váltogatod ameddig el nem éred a 40 percet.
-
Bling95
őstag
válasz
pocokxx
üzenetére
De sok mindenben tényleg igaza van.
Szerintem is abszolút hülyeség volt pl. a kategóriát elindítani, de ha már elindult akkor miért ne nevezhetne bárki ? Nyilván közelében sincs a formája senkihez képest, ettől függetlenül meló biztos hogy van benne nem kevés. Az meg hogy valaki otthon a tükör előtt örül magának hogy skerült, vagy elmegy parádézik egyet az már ki milyen személyiség. Ezért lehet utálni, meg véleményt formálni, de szerintem kicsit túl van mostmár ez a téma pörögve.
Másrészről bármennyire is nem lehet komolyan venni az embert, attól még példának jó példa, hogy igen is le lehet fogyni.
-
Angel2014
addikt
válasz
pocokxx
üzenetére
Gratulálok de ez megfelelő fehérjével el fog tűnni ideje nem a kilókra figyelni hanem az izom hozatalra is..habár azt sem tudom mit akarsz kihozni a testedből...vékony szeretnél lenni? izmos szeretnél lenni?
Itt van a teremből zsolti újságíró barátom pont ő is így van vele 35 kilós fogyás után nem tudja mit akar....
-
-
válasz
pocokxx
üzenetére
Megeszel egy kígyóuborkát délelőtt, meg egyet délután. Vagy egy fél fej káposztát. Vagy valami egyéb ilyen low-carb zöldséget, esetleg csinálsz valamilyen salátát. Amit hosszan el tudsz nyammogni. De szerintem ha kicsit végiggondolod a problémát, akkor erre magadtól is rájöttél volna.
-
kolosanyi
veterán
válasz
pocokxx
üzenetére
Céltól függ. Abban a legtöbb edző egyetért, hogy erő/izomtömeg növekedéshez nagy intenzitás kell, nagy intenzitással meg nem fogsz tudni 15-ös ismétlésekkel dolgozni.
(#97304) aelod
Ha erőre edzel, akkor az erő-állóképességed is fejlődni fog, ellenben fordítva ez nem igaz. Vegyük a mi szokásos fizikai felmérőnket alapul, 60 kilóval kell fekvenyomni, 25 ismétléstől van max pont. Ha te 60 kilóval képes vagy 10 ismétlést végezni, akkor hiába kezdesz el dolgozni az ismétlésszámok növelésén 60 kilóval, és viszed el 25 maximális ismétlésig a dolgot, max erőben keveset, vagy egyáltalán nem fogsz fejlődni. Ellenben ha a 60 kilóval végrehajtott 10 ismétlésnél mondjuk 80 kg az 1 RM-ed (tipikus kalkulátoros adat), és innen elviszed 100-ig az 1 RM-ed, akkor fejlődni fogsz a 60 kilós maximális ismétlésszám teszten is.(#97307) aelod
Szintén célkitűzéstől függ. Hosszútávfutók ugyanúgy edzik a vádlit meg a hasat, csak 100 ismétlés alá nem mennek, mert az állóképességi sportjukhoz az kell. Ha erősödni akarsz, akkor meg ne ilyen pinafing intenzitással dolgozz, mert nem fog menni. És mint mondtam, a legtöbb edző szerint az izmosodáshoz is intenzitás kell. 4*20 ismétlésnél az intenzitás a béka segge alatt van, ehhez képest 1RM 70-80%-át szokták megadni ideális terhelésnek a hipertrófiához. 4*20 ismétlésnél nem a 20 ismétléses maximumoddal dolgozol, hanem jóval kevesebbel, ami az 1RM 50-60%-a (hasraütéssel), vagyis egy állóképességi edzést végzel. -
Angel2014
addikt
válasz
pocokxx
üzenetére
14 kilométert kellett futnod mert elsején megittál egy pohár kólát meg egy szelet sütit megettél amikor itt voltál? Jézusom

Fuss úgy mint nálunk az MMA-sok gázálarcban...erősíti a tüdőt és meg kétszerezi vagy háromszorozza az állóképességet amit egy natur futással elérnél.
-
kiszi07
senior tag
válasz
pocokxx
üzenetére
Az nagyon jó idő, főleg hosszú távon
Én győri vagyok nálunk adott néhány természeti hely, ami nagyon jó futáshoz. (töltés, tiszta a levegő, belvárostól 3-4 kmre van) Én mikor "fornában" voltam 8 km-t futottam általában picit kavicsos, néhol betonos talajon 40-45 perc körül. -
madle
őstag
válasz
pocokxx
üzenetére
Elvileg reggel ébredés után semmi értelme inni kávét, mert a tested automatikusan termel valamit, ami elindít(némelyik embert lassabban) a megszokott ütemedbe. Azt javasolják, hogy leghamarabb, 1-5 - 2 órával ébredés után jó az első, bár én kicsit hamarabb soktam, olyan 50 perccel.
-
-Mike-
addikt
válasz
pocokxx
üzenetére
Tejjel felengedve mazsolával? Te nem diétázol?
Amúgy zabot felönteni vízzel hogy ellepje és 2perc mikró, majd egy kanál fehérje bele és elkever vagy fahéj. Esetleg még tojásfehérjeléből készült rántottát keverhetsz bele, mint Vörös Zoli.
De túróba vagy nat.joghurtba is elkeverheted. Vagy shakerbe felrázod a fehérjével és megiszod. -
válasz
pocokxx
üzenetére
Számolgatni akkor van értelme, ha tudod számolni. De iylen kajákat nem tudsz, max becslést adni, de még az is lehet, hogy rossz. Ha az ember összevissza eszik, akkor a számolgatás értelmét veszti. Ez sem provokatív akar lenni, csak értsd, hogy hol hibázik az, amit csinálsz. Jó dolog az, hogy próbálod követni és akkor jobb híján a nem megfelelő kajákra is próbálsz becslést adni. A semminél több. Csak értened kell, hogy ez miért nem jó így.
Tehát ne ess abba a hibába, hogy azt hiszed, hogy ez így elméletileg egyébként jó lenne. De azért persze jobb, mintha nem csinálnád, csak tudd, hogy merre kell lépned, ha tényleg az elméletileg is helyes irányba akarsz elmozdulni.
-
Radnix
senior tag
válasz
pocokxx
üzenetére
Utána mindenképpen egyél még valamit, egyébként pedig úgy osztod el, ahogy jólesik, és megkívánod. Szinte semmit nem befolyásol az időzítés, viszont az, hogy tartani tudod a diétát, az mindent visz.

(#85455) Woodslave: Miért nézted be? Kész van a MILF-bugyinedvesítő forma
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#85454) Morris: Akkor már megvan hol baxtuk el.

-
szőröscica
addikt
válasz
pocokxx
üzenetére
Igazából mindegy hogyan osztod el, több tanulmány is bizonyította már, hogy az edzés utáni szénhidrátbevitel nincs hatással az izomnövekedésre. Ettől függetlenül ha rosszalkodik a vércukrod esetleg, akkor időzítsd edzés utánra inkább. De csak ésszel, mert a szénhidrát gonosz.
Én aerob után már inkább nem ch-zom (bár én este edzek mindig), és ha súlyzós edzésem van, akkor igyekszem előtte bevinni a napi adag java részét, hogy betöltődjek.
-
törölt tag
válasz
pocokxx
üzenetére
Edzés után mindig több óráig zsírégető fázisban van a szervezet. Ergó ha most edzés után eszel valamit, azzal nincs baj. Persze ne pörkölt legyen, de azért a sok fehérje mellé egyél egy kis zabot is.
Általában igen, reggel mehet több CH, persze nem mindegy miből. Zöldség zab stb ilyesmiket nyomhatsz, gyakorlatilag bármennyit, ha közben teszel mellé elég mozgást. -
Cassidey
senior tag
válasz
pocokxx
üzenetére
Jobban, de próbáld ki, 200Ft egy zacsi.
Én intermittent fastingot nem ajánlanék ennyire kezdő átlagembernek, szerintem az haladó dolog. Már ott problémák vannak, hogy csirke, nincsenek makrói, random kajákat eszik, hogy nézne ki az a kajálós ablak nála?
Nemár.Wood: de még azt se tanulta meg, hogy KB. milyen arányban illene mit enni
Attól nem lesz jobb semmi, ha a menzakaját nem egész nap eszi, hanem 6-8 óra alatt. 
-
-
Dicker
őstag
válasz
pocokxx
üzenetére
Ez nem jó. Itt az eredeti:
Wood is erre a strandra jár.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
aelod
veterán
-
kolosanyi
veterán
válasz
pocokxx
üzenetére
Igen, ez a talppárnás talajfogás, ami kikészíti az achilles inat, főleg ugrásszerű terhelésnövelésekkor. Én ezt megtartom résztávos edzésekre, amikor gyors tempóban nyomom, a hosszú lassúkat sarokra érkezve futom, így nem cseszi szét a lábszáram a futás. Mivel a cipőm jó, ezért a térdem se fáj így. Ettől még nem mondom, hogy neked is ezt kell tenned, úgy fuss, ahogy neked természetes, nem szabad semmit erőltetni futás közben. A pihentetés, nyújtás, erősítés szerintem meg fogja oldani.
-
Morris
veterán
válasz
pocokxx
üzenetére
A kerékpározás nem fogja terhelni az Achiles ínt. Inkább csak a térdedet. De azt is csak akkor, ha nagyon hosszú távon nyomod és ész nélkül dolgoztatod. Nekem sajnos ezt volt alkalmam megtapasztalni.
szerk. sztem a jelenlegi súlyod nem lehet akadály a futásnál. Talán csak a technikád. De ha fáj, ne eröltetsd!
-
kolosanyi
veterán
válasz
pocokxx
üzenetére
Ezzel küzdöttem én is, mikor ősszel elkezdtem hosszabb távokat futni, illetve most is érzem, ha kisebb kihagyás után hosszú futással indítok. Ez segíthet. Illetve gondolom nagyobb testtömeg jellemző rád is, ez társítva a dimbes-dombos tereppel elég komoly achilles gyulladást okozhat. A megoldás, hogy nagyon fokozatosan emeled csak a km távot, betartva a 10%-os szabályt. (Nem emelsz többet a heti km adagon 10%-nál.) A megfelelő cipő alapkövetelmény, én most egy jóval stabilabb cipőt vettem az előzőnél, egy Asics GT-2000 2-est, ez fasza. Illetve ha a "barefoot running" technikát alkalmazod, ne tedd, mert az is szétszedi a lábszárad. Saját tapasztalatom szerint 5 percesnél gyorsabb km-eknél van csak értelme ennek a technikának, fölötte inkább hátráltat ha így akarsz futni. Rendben van, hogy elit futók így nyomják, de ők 55-65 kilósak és 4 perc alatti km-ekkel operálnak hosszú távon is. Vagy a sprinterek meg azért tudnak így futni, mert rövid távon versenyeznek, illetve rekortánon, nem pedig aszfaltúton.
-
válasz
pocokxx
üzenetére
Ez valószínűleg azért van mert rossz a futótechnikád és a cipőd is esetleg.
Szóval, nem kell feladni csak keresni kell segítséget aki megmutatja a helyes technikát, illetve segít cipőt választani a lábadhoz.Illetve, ha gyúrsz (gondolom azért írtál ide), lehet hogy meg van rövidülve és be van állva a lábad.
Többet kéne nyújtani és esetleg masszőr.Ha laza aerob a cél akkor arra bicikli is jó, meg urókötelezés vagy bármi ami kényelmes és megemeli a pulzusod tartósan.
Jah hát meg igen, azt nem tudtam, de ha van nagy túlsúly azzal se jó futkosni.
-
fatboy32
újonc
-
gianni85
veterán
válasz
pocokxx
üzenetére
Attól függ mennyire előrehaladott a diétád. Egy kis panír szerintem nem gond, bár ha vacak étolajban tocsogva sül, az már gáz (szar zsír + szar szénhidrát egyszerre nagyon nem jó). Én pl simán tolom még a diéta elején a rántott húst, bár egy ideje csak kókuszzsírral főzünk itthon.
-
Zola007
veterán
válasz
pocokxx
üzenetére
a hóropogás neve crepitatio
80%, hogy ínhüvelygyulladásod van
első körben fájdalomcsillapító krémek (Flector, Apranax, Un. contra dolor) vagy Cataflam, ha nem segít, akkor 10-14 nap gipsz
Nem poénból írtam a gipszet, ennek ez a rendes kezelési módja
Ha nem veszed komolyan, egy életre visszamaradhat belőle tompa fájdalom vagy ropogó hang
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- BestBuy topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- EA Sports WRC '23
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Mozilla Firefox
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Garmin Vivomove 3S Hybrid okosóra Használt, karcmentes állapotban 3 hónap garanciával!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 4GB I 320GB I 14" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÚJ MSI Katana 15 HX - 15.6" QHD 165Hz - i5 14450HX - 16GB - 512GB - Win11 RTX 5050 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

és még az ízlése is jó a Jumbóval