- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
-
LOGOUT
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
aelod
veterán
-
bigmasterg
addikt
válasz
aleister #183054 üzenetére
Nagy súly nem 8-12 ismetlesnél kezdődik.
Inkább az 5 - 3 - (1) ismétlések azok.De ez sok összetevős. Sok múlik a genetikán is, hogy ki mit bír hosszútávon.
Illetve rengeteg múlik a technikán és az edzés mellett végzett egyébb tevékenységeken is.
Ide értve a mobilizálást, aktivizálást, (hengerezést és masszázst) illetve a pihenést és a termen kívül az embert erő stresszt is.
Legtöbbször akkor jönnek a sérülések, amikor nincs ott fejben az ember. -
aelod
veterán
válasz
aleister #182975 üzenetére
Az, hogy ha tudjuk mi a mellizom anatómiai funkciója akkor tudjuk, hogy a rost lefutások kis mértékben "izolálhatóak" ezekkel a gyakorlatokkal, viszont olyan mértékben nem mint ahogy az ilyen tézisek állítanak. A többi pedig tökéletesen igaz. Az izmok méretében tudunk változást elérni minden más adott.
-
aelod
veterán
-
Rivaul
addikt
-
python1
veterán
válasz
aleister #181618 üzenetére
Nálam ez úgy működik, hogy fogom a centit megmérem melegen, majd hidegen kb, 2-3 hónap szokott eltelni mire elérem azt a szintet.
Azt is figyelembe kell venni, hogy éppen milyen fejlettségi, edzettségi szinten állsz, nyílván minél izmosabb vagy annál nehezebb, mert meg is kell tartani a szintet.
Na itt azért már érdemes számolni a tápanyagbevitelt is. -
Apollyon
Korrektor
válasz
aleister #181618 üzenetére
Mótvá, de nekem meg azóta is a Márki Pain&Gain-es fizikuma jönne be, a gond az, hogy az nem épp csak és kizárólag kreatinos forma.
Pölö: [link]
Ennél egy kissé kisebb, mint a képen is, szintén "vizes" tömeg ami még elérhető naturálban, és még természetesen is néz ki, meg egészségesnek is mondható ha rendesen kajálgat az ember.Ha naturálban tolod, és edzel ahogy kell, kajálsz is mellé nem épp szemetet, akkor nyilván sokkal jobb fizikumod lesz mint a többségnek. Csak épp sokan kihagyogatják az edzést, szemetet esznek szeméttel, mert most épp nyár van / mert most épp karácsony meg a bolygók úgy állnak, aztán elmarad a várt eredmény.
-
Cs1csó
titán
válasz
aleister #181467 üzenetére
Szerintem igen főleg az első kétharmada (a táplálkozásos rész már kicsit magas)
1. teljes mozgástartományban végzett gyakorlatok hatékonyabbak, 1/a ide tartozik a rosszul végzett gyakorlatok
2. a vállakat sokan nem edzik eléggé progresszíven (akár minimális súlynövelés is segít, nekem ez valós probléma mivel összerakós kézi súlyokkal dolgozom és van, hogy nem tudom kellően növelni mert vagy túl sok vagy túl kevés a két lehetőség ami adott)
3. elhanyagolják oldalsó és a hátsó vállizmokat (sok más izomra végzet gyakorlat már alapban elegendő mértékben megedzi az elülső vállizmot pl. fekve nyomás)
4. a vállgyakorlatokat a végére hagyják az edzésen és a vizsgálatok szerint az edzés elején végzett gyakorlatok jobb izomnövekedést eredményeznekKapásból ezek jöttek le, első megnézésre (van nálam is hiba bőven)
-
Rivaul
addikt
válasz
aleister #180880 üzenetére
Én most szép kártyával vettem Nutriversum csokisat. Azt írják új recept. Hát, a régit nem ittam de ennél nem igazán lehetett rosszabb. Olyan mint a púder. Lehetetlen merni belőle anélkül hogy a fele ki ne szállna a kanálból. Oldódni meg kb semmit. A vizet ki iszod a shakerből de a zacc benne marad és a szádban is. Tragikus. El sem tudom képzelni hogy van benne bár mi érdemi anyag. Ízre meg mint a Tescos kakaópor vízben. Egy szóval többet ilyet nem.
-
Runemaster
csendes tag
válasz
aleister #180068 üzenetére
Csak ironizáltam a csúcstermékkel. Nekem sincsenek különösebb illúzióim, amennyit elfogyasztottam már belőlük az elmúlt 15 évben. Csak azért az ízét és állagát illetően hozzák már legalább a stabil minimumot. Na majd megpróbálom nektek megörökíteni valahogy a jelenséget
.
Arra azért kíváncsi leszek, hogy hogy fog kinézni a csirkemell árképzése ha egyszer megszűnik a hatósági ár. Jó eséllyel újra versenyképesebb lesz a fehérjepor.
Na de az eredeti kérdésre visszatérve, próbálta már valaki a builderes fehérjét?
-
Runemaster
csendes tag
válasz
aleister #180047 üzenetére
Egy ideje már PureGold compactot iszok, de újabban ropog a fogam alatt a kristálycukor ami nem tud feloldódni azonnal a hideg vízben. Az egy dolog hogy hülyének nézik a vásárlót, de legalább az illúziót hagynák meg hogy valami hasznos dolgot veszek 6-7ezer Ft/kg-ért. Mondjuk porcukorral, had igyák a hülye vásárlók.
Szóval te próbáltad a builderest és még gyengébbnek találtad a fent említett csúcstermékeknél?
-
Apollyon
Korrektor
válasz
aleister #176525 üzenetére
Lyézus..
Most ránéztem az árakra mert kifogytam acetil-L-karnitinből, 5 éve nem rendeltem fehérjét nem is figyeltem mi van. De most itt briteknél is alapból 166 font az 5 kilós impact whey a myproteinen, mi a fax.és még az ízesítetlen is ugyanannyi. De ez még féláron is drága, mondjuk egy 2,5 kilós így már oké és adnak hozzá ajándékba egy 250 grammos impactot (lehet választani).
Közben ránéztem a magyar árakra, régen szájtekes voltam, 48K forint a vödör, uhh. Amikor utoljára vettem, akkor még 28K volt teljes áron a boltban, 23K meg kedvezménnyel.
Azt tudom, hogy a shop builderest sosem vettem volna meg, a bigyótekes protein buzz volt a minimum, az sem győzött meg, akkor már inkább a gymbeam – van még az egyáltalán?
-
Woodslave
félisten
válasz
aleister #176381 üzenetére
olvasgatom amit írtok pont a változatos étrend a jellemző ha "gyúrós" étkezést követsz és magadnak főzöl
Egy menzán változatosabban kajálsz. Tegye már fel a kezét aki magának csinálja a kaját és figyel arra, hogy milyen mikrokat tartalmaz az étel és ennek függvényében eszik. - lényegében ezt írtad.
Én nem szedek semmi vitamint csak plusz tablettát iszok kiváncsi lennék mit kellene éreznem vagy milyen hiányom van, vagy mennyivel lenne jobb egy multi tabletta esetleg animal pack...
-
benfolds
őstag
válasz
aleister #176374 üzenetére
de nem is annyira egyszerű, hogy bedobod a tablettákat, és le van tudva a dolog. nem vagyok meggyőződve róla, hogy ez feltétlenül működik. valószínűleg a táplálékban lévő tápanyagok, vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek kombinációja kell ahhoz, hogy megfelelően hasznosulni tudjon a legtöbb dolog, ami pl. egy ilyen multivitamin tablettában van. persze vannak olyan szituk, amikor jól jön a vitamin kiegészítés, én is szedek télen d-vitamint, néha c-vitamint is. beteg vagy, legyengült vagy, nagy fizikai vagy mentális megterhelés alatt vagy, lehet, hogy átmenetileg nagyon hasznos a vitamintabletta. de én multit biztos nem szednék addig, amíg ezek közül valamelyik fenn nem áll.
szerintem ez olyasmi lehet, mint a műtrágyázás. beleszórod a nitrogént, foszfort, káliumot stb., tök fasza egy ideig. csak közben lepusztítod a talajt, megszűnik a talajélet, mert vannak ott mikróbák, gombák, állatok, növények, amik azon dolgoznak, hogy fenntartsák, működtessék a talajban a körforgást. oda lehet baszni neki műtrágyával, de zsákutca. lehet rossz analógia, de én hasonlóképpen képzelem az emberi szervezet működését is. -
-
Cs1csó
titán
válasz
aleister #176146 üzenetére
Amit a doki mond. Jársz vagy fogsz járni gyógytornára mert a gyógytornász is sokat segíthet és pontosabb infót adhat. Egy "átlag" orvos megműt oszt jónapot. A rehabilitációra magadnak kell odafigyelni.
(ezt úgy értem, hogy ne az legyen, hogy kb. 4 hónap után simán lemész edzeni egy kb. teljesen leépült izomzattal esetleg letapadt ízülettel stb. mindenképpen gyógytorna kellene amit lehet csak saját pénzen kapsz meg) -
Vitee
aktív tag
válasz
aleister #175726 üzenetére
Van amelyik szotyit a hejjal egyutt irjak ra, marmint a tomeget. Igy ha irkalod Yazioba vagy ilyesmi, hej nelkul kell beirni a tomeget, mert ott ugye ugy szerepel.
Egyebkent mar tobbszor lemertem mert kivancsi voltam mint te, a 60gr-os csomag szotyibol olyan 30-35 gramm volt a hej, neha tobb mint maga a mag, de az lehet a nyal miatt
Egyebkent fele-fele az arany kb. Az ugy teljesen oke.
Szoval a te 200 grammod volt 100gr mag. -
Xelo
addikt
válasz
aleister #175721 üzenetére
ékszermérleg (dílermérleg
) olcsón beszerezhető
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
aleister #175721 üzenetére
Nem veszek héjas szotyit, szeretem amikor az öregasszonyok által előre megcsócsált magot ehetem.
Nálam napi 100g mogyoróféle alsó hangon lecsúszik, de gyakran több is. Össze lehet zúzni egy maréknyit és a zabkásába dobni, lehet egy evőkanál mogyoróvajat a fehérje shake-be is dobni (de akkor már turmixgép kell). Ezekkel mind lehet pörgetni feljebb a kalória tartalmat, miközben arányaiban nem foglal sokat a gyomorban. Meg most van itthon pisztácia olajam, de sima olivaolajjal is teljesen oké, ebből egy evőkanál ~15g, ami majdnem 135 kalória amivel megdob egy étkezést, ha a zöldséget kicsit megöntözöm vele (és piszok finom is). -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
aleister #175719 üzenetére
Hát nem akartam ennyire belemenni, de én naponta egyszer megyek el trónolni, nem tudok többször, be vagyok állítva, mint a japán vasúti menetrend.
Ha nem kompaktálom az étel térfogatát, akkor konkrétan akkora a belem, hogy azt érzem menten szétrobban. Leginkább ez fog vissza a kajálástól, nem pedig az, hogy nem szeretek enni.
Én is 2700 kalória körül vagyok, ha ez normális, tápláló, egészséges kajából kell kijöjjön, akkor a fenti trükkök nélkül képtelen vagyok ennyit megenni, térfogat limitbe kerülök.Szemét kajából persze könnyű összehordani 2700 kalóriát akár egyetlen érkezés alatt is.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
aleister #175585 üzenetére
Neked és a többieknek is, akik hozzászoltak a témához.
Szerintem ez egy összetett dolog, a napi élet nem ennyire egyszerű, fekete vagy fehér, bal vagy jobb…
Azért érzem máshogy szerintem a dolgot, mint ti, mert ahogyan írtam is, ha a napi állapotomat nézném, soha nem mennek el edzeni.(Bár gondolom van itt más is, aki ezt már érezte.)
A szervezet mindig a könnyebb irányba húzna, és ha arra hallgatnék, amit “jelez” akkor tényleg nem
jutnék el a terembe soha, a kajákról meg ne is beszéljünk.Szóval 53. évesen már nálam nem kedv kérdése a dolog.
Itt fáj, ott fáj, egzisztencia fenntartása, munka, család, ház, egyéb leterheltség, stressz, stb.
Az edzést kell fejben az első helyre tennem ahhoz, hogy a 4., 5. helyre beférjen a valóságban.
Van olyan életszituáció, hogy napokig, akar hetekig nem jönne össze, hogy akkor menjek edzeni, amikor pihent, kiegyensúlyozott, stb. lennék.Ettől függetlenül MEGCSINÁLOM (by Kati Bela) effektust próbálom tartani.
Az embernek arra van ideje, amire valóban akarja és én ezt az edzésre és a hozzá tartozó, kapcsolódó dolgokra helyezem, de még így is nehéz.
A fogfájás az nagyon sántít, itt közel sem erről van szó.
Ha úgy átalakul (ahogy írtam) akkor megiszom néha egy adagot a Hot Blod-bol és kész.DE!
Igen, valóban van olyan helyzet, amikor lemondok az edzeéről, mert valóban többet ártana, mint segítene.
A termékre meg visszatérve, tényleg koffein a nagy része, de mégis vannak benne olyan egyéb összetevők, amelyek (akar összeadódva, vagy egymás hatását növelve) mást adnak mint egy kávé, és bőven le van már ez butitva ahhoz, hogy már csak az éppen éppen segítsen szintet elérje.
Probalok egezsegesen, céltudatosan élni, étkezni, ennek bele kell férnek.
És én azt mondom ennek bele kell férnie egy fiatalabbaknak is hébe hóba, ne hurrogjuk le, meg nézzük le a masikat, ha meg mer inni egy pörgetőt.Ne ettől tudjon edzeni, ne szokjon hozza, de ha úgy alakul, akkor néha néha miért ne igyon meg egyet?
És ennek is bele kell férnie:
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
aleister #175573 üzenetére
Ilyen elven soha nem mennék edzeni,
mindig, mindenre lenne válaszom, magamnak, hogy miért ne.
Jelen Hot Blod-os esetnél pl. a nincs kedvem-re.Egy példa lett volna a felvetett témában, ami a viszonyitásra utalt volna.
Egyébként 1 doboz Hot Blod kb 1/2 évig elég, a vége már jól be szokott keményedni a doboz aljára, tehát nem azzal élek.
Nem tudom mi benne a “nem jó” , “tiltott” , “egészségtelen”, de kétlem, hogy olyan mértékű kemikáliás stimulálók lennének benne, amire utalni akartál.Korábban (kb. 10-12 éve lehetett) egyébként néztem egy dokumentumfilmet, (talán a 80-90-es évek élsportolói, body builderei szerepeltek benne) amelyben a doppingról volt szó.
Csak egy dolgot ragadnék ki az igen érdekes témák közül.
A film alanyaitól egyebek mellett megkérdezték, (még azoktól is, akiknek komoly egészségügyi problémájuk lett a szerektől) hogy nem bánják -e így utólag, hogy doppinghoz nyúltak.
Egyöntetűen az volt a válasz, hogy nem, sőt, voltak olyanok aki azt mondtak utólag bánják, hogy csak ennyit, vagy annyit szedtek/nyomtak/toltak belőlük.
Szó szerint bármit megettek volna, csak jobban teljesítsenek.Ha én nem is így vagyok ezzel (mivel nem doppingolok) de azért szerintem 1-2 hetente, 1-1 kanál európai uniós szabályzat melletti mennyiséget tartalmazó Hot Blod bele kell, hogy férjen.
És bármilyen meglepő, nálam használ is, tehát jól megtudom csinálni a napi programomat.
Ezzel nem akarom népszerűsíteni, és én sem használom, de egy kis vitaminok edényben mindig van nálam egy adag. -
bigmasterg
addikt
-
válasz
aleister #175554 üzenetére
Nem biztos, hogy van egzakt definíciója, de régebben, mikor még olvasgattam ebben a témában, úgy rémlik, hogy nagyjából a súlyok nagyságával egyenesen, a pihenőidő hosszával pedig fordítottan arányos mutatóként definiálták.
Tehát intenzitást növeled akkor is, ha csökkented a pihenőidőket meg akkor is, ha növeled a súlyokat. Meg biztos vannak még egyéb faktorok is, mint amit Előd is említett, növeled a terhelés alatt töltött időt, pl. hosszabb negatív szakasszal stb.
-
Qtya123
őstag
válasz
aleister #175537 üzenetére
Úgy kell ránézned arra a rúdra, hogy "na jó, gyere, most széttéplek!", nem pedig úgy, hogy "jaj, a f*sznak sincs kedve még egy ilyenhez".
Akkor múltkor a teremben megjelenő 3 nagyhangú C-type-nak minden rendben volt a motivációval meg a központi idegrendszerrel. Ugyanis kb 4 darab karkörzéssel letudva a bemelegítést már adogadták is egymásnak a 45 kg-os egykezeseket fekve nyomáshoz, közben ordítva, hogy "szétb.szom a ge.i súlyokat". -
Cs1csó
titán
válasz
aleister #175408 üzenetére
Ez tipikus, a munkád vagy a hobbid átszüremlik más területeire is az életnek pl. amikor nyomdában dolgoztam utána megláttam egy könyvet egyből láttam, hogy pl. nem volt jó a kötés, vagy az egyenesvágó vagy a táblázó stb.
De gondolom egy fodrász ha meglát egy béna frizurát akkor máshogy néz rá vagy jobban látja mit rontott el valaki vagy hogyan lehetne javítani stb. és ez persze minden munka esetén működhet.
Még a súlyzós edzés előtt ha láttam egy izmos testet akkor csak úgy általában láttam hogy "hú izmos!" stb. de miután pár évet lehúztam a teremben már másképp: ellógta a lábnapot, nem csinál nyújtásokat (nagyon kötött izomzat) elhanyagolt hátsó váll izom, stb.Ez is valami ilyesmi lehet.
-
weres78
senior tag
válasz
aleister #175200 üzenetére
Természetesen nem kérdőjelezem meg a kardio jelentőségét, mert ad jobb állóképességet ami miatt intenzívebben és kitartóbban tudunk edzeni, amitől jobban "kikészülnek" az izmaink, tehát jobban fejlődnek. Azt sem vitatom, hogy jó zsírégetésre.
Az én tapasztalatom azonban az (és sok helyen olvastam is), hogy egy kőkemény edzéssel gyakorlatilag napokig égeted a zsírt akkor is amikor pihensz, hiszen a regeneráció (relatív) rengeteg energiát éget. A kardio pedig addig hat (nagyvonalakban) amíg érzed.
Kíváncsi vagyok a Ti tapasztaltokra is egyébként!Ļantos:
Vannak "lyukak", amikor vállalható. Sőt, a társaság is. Pl hétvégén voltam mindkét nap 8 körül, alig voltak. Korábban voltam reggel hatkor hétvégén, gondoltam nem lesz senki, hát nem a f@szt... -
Xelo
addikt
válasz
aleister #175201 üzenetére
igen, akartam irni en is hogy az eros has nem feltetlen zarja ki a dolgot. a kep amit linkeltem 4 kulonbozo okot mutat, eleg akar 1-2-is belole a helytelen tartas kialakulasahoz. manapsag gyakori jelenseg mert mindenki ul gep elott, nez tevet, nyomkodja a telefonjat, stb.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
aleister #175187 üzenetére
Alap esetben nem ajanlott a napi 2 “kardio”, DE!
Ha nem vagy fáradt, és a sulyzos edzésen nem tapasztalsz gyengülést, és nem megy el a kedved mindenetol, akkor meg lehet próbálni.
En is csináltam, de egy idő után hatványozottan jott a faradas és a gyengülés.
Fiatal koromban, mikor sportoló (más sportág) voltam, akkor voltak olyan edzőtáborok, ahol napi 1 erőnléti, 1 technikai edzés után még beiktattak egy 20-25 perces ugrálókötelezést is.
Ki is voltunk mint a kutya, de az nem az izommegtrtasrol, formáról szólt.
Ez utóbbival azt akartam mondani, hogy a szervezet simán bírja ezt, bár a testépítés nem hiszem hogy honorálja ezt, ráadásul cucc és valódi versenycél nélkül. -
Cs1csó
titán
-
Cs1csó
titán
válasz
aleister #175190 üzenetére
A "dülledő" has problémát a nagy gyomor okozza, megoldás: többször KEVESEBBET enni és ezt nagyon szigorúan tartani és idővel - hosszú idő - szűkülni fog a gyomor térfogata, persze el kell felejteni a nagy zabálásokat pl. esküvő, családi ebédek, nagy baráti összejövetelek stb.
Itt van két cikk is: [link] [link]
Elvileg az éhségérzet nem csökken de ha hamarabb "tele vagyunk" akkor ugye kevesebb ennivalóval is meglehet a teltségérzet, de esztétikailag mindenképpen jobban fogunk kinézni.
-
Cs1csó
titán
válasz
aleister #175187 üzenetére
HA van egy életmódváltásod: kevesebb kalóriát viszel be és többet égetsz el (tartósan hónapokon vagy akár éveken át) akkor LE FOGSZ FOGYNI. Ilyen egyszerű. A másik, hogy minél lassabban - egyenletesebben - fogysz annál kevésbé terheled a szervezetedet a szívedet, de akár a bőrödet (nem leszel olyan vagy kisebb mértékben mint egy Shar pei kutya)
-
-
válasz
aleister #174885 üzenetére
Mi pont az elmúlt években parkosítottuk az udvart, pedig van hátul 20x22 méter csak fű, 2 barack meg egy cseresznyefa. A szélébe egy sor (kb 100 tő) eper lett ültetve, de a tavaly nyarat németországban töltöttem a gyerek meg fűnek nézte és ugyan úgy nyírta fűnyíróval.
Az asszony most nem enged semmit ültetni, hogy végre szép a kert, meg ugyan annyiba kerül csak szopsz is vele dumákkal.
Nagy nehezen lett kb 15 négyzetméter lilahagyma a garázs mögött.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, garancia, FPV RC 3, ND szűrők
- DJI Mini 3 Pro Fly More Combo RC drón szett - 3 akku +szűrők +táska
- DJI Mavic 2 Pro drón szett - 1" Hasselblad kamerával
- DJI Mini 3 Fly More Combo RC - GARANCIÁLIS drón szett +koffer
- DJI Mavic 3 Pro Fly More Combo RC Pro - drón szett újszerű állapotban, garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest