Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Sikeres CoffeeTime modok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
AIex
aktív tag
válasz
Morris
üzenetére
Bár inkább 3 hónap helyett maximum 3 hét lesz, de sima viaszt is próbálhatsz. Én régen waxoltam a szélvédőt, bizonyos sebességig ablaktörlő sem kellett, de nem lesz egy tartós megoldás.
@czanga
Hát, egy APC nem lesz olyan hatékony, mint egy dedikált előmosó (márkától függetlenül), mivel az előmosók jóval lúgosabbak, de a semminél azért több. Gyártó által megadott legtöményebb hígításban próbálnám. Hogyha van időd, és árnyékos helyed, akkor @Emunem által mutatott megoldás elég jó. Tulajdonképpen ezzel a vizes törölközős módszerrel fel lehet lazítani minden olyan szennyeződést, ami nem szállórozsda, kátrány, vagy olyan beégett szennyeződést, amit már csak egy lakkgyurma távolít el, csak tovább tart. -
czanga
őstag
Sziasztok.
Előmosásra K2 Strong Pro APC erősen higítva (arányokat elfogadok ajánlásként) jó lehet előmosónak és azt kézi permetezővel felvinni egy sima vizes öblítés után?
Utána habot csinálnék a Sonax féle itt ajánlott autósamponból és mehetne az éríntéses vagy anélküli mosás.Mit gondoltok?
-
stuka20
senior tag
válasz
Morris
üzenetére
Nekem bár nem a gyeon, hanem a glaco dx volt fent, de 3 évig problémamentes volt az autón és nem okozott problémát az ablaktörlőlapátoknál. Egyedül a törtlésnél tapasztalható fátyol vagy jelen néha, ami állítólag ezek miatt van. De az hamar eltűnik.
BaLee: Bár nem a gyeon, de a glaco nekem elegendő volt egy yarisra, egy rav4-re, egy régi polo-ra, egy busz szélvédőjére, egy opel astrára, és még mindig volt benne 1 cm szemre. A buszon kívül minden autónál az összes üvegfelületre használva volt (kivétel a fényszóró burok)
-
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Van tapasztalata valakinek a K2 SIGMA gumiabroncs ápoló géllel? [link] Érdemes használni?
Ahogy értelmezem a szűkszavú leírást, fényes bevontot képez a gumin, de én jobban szeretem ha inkább mattabb a felület. (bár autóvezetés közben ezt nem látom...
) Lehet a felhordás után picit mattítani a felületet? -
BaLee
addikt
Nyári ablakmosók közül mi az ami ajánlott és jól lehozza a bogarakat? Hétvégén egy Bp-Szombathely táv után úgy nézett ki a kocsi, mint ami épp belép a hipertérbe...
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Nem túl sok infót találtam a csoportban a következő termékről, ezért mondom rákérdezek hogy van-e valakinek vele tapasztalata. Lassan elfogy a GYEON Wet Coat szerem, és gondolkoztam rajta hogy a Bilt Hamber Touch-On termékét kipróbálnám. Van valakinek innen tapasztalata vele? Igazából ugyanúgy kell használni mint a GYEON Wet Coatot hogy ráfújom a tiszta de még vizes fényezésre, majd leöblítem magasnyomásúval?
A Touch-Less még mindig meg tud lepni. Legutóbbi pár hétben kevés időm volt a kocsival foglalkozni kívül szóval elég retkes volt. Legalábbis a saját mércémmel nézve. Ezen az se segített hogy 1 hétig a céges parkolóba állt nem a garázsban egy külföldi út miatt.
De szombat délután végre eljött az idő és kapott egy nagy mosást. 2%-ra hígítottam be és Marolex permetezővel fújta körbe a kocsit. Hihetetlen hogy mennyire hatékony ez a szer. 2 vödrös mosás teljesen felesleges mert csak egy kicsit színezi el a vizet a mikroszálas kesztyű a mosás végére. Szóval bátran merem ajánlani bárki gondolkozik hogy megvásárolja-e!
Habosítóba nem ajánlom mert túl sok szer kell a 2% eléréséhez, viszont amit vettem 2L-es Marolex pumpás permetezőt azzal nagyon hatékony. Összvissz 40ml szer kell a 2L vízhez.
Szóval 1L szer 25 mosásra elegendő ami tényleg nagyon hatékonnyá teszi.
-
LK
addikt
Sziasztok! Madárürülék eltávolítására tudnátok valami jó módszert és valamilyen eltávolítót is ajánlani? Köszi.
(mosóban nem jött le, meg sem mozdult, nagy nehezen leszedtem, de megmarta a karosszériát) -
MasterMark
titán
válasz
chopin42
üzenetére
2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról
Ebben van benne, hogy bármi amivel azonosítható valaki az személyes adatnak számít. Így a rendszám is.
-
stuka20
senior tag
Tud valaki ajánlani teleszkópos (vagy nem teleszkópos) autómosó kefét jó minőségű, ami elérhető?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
chopin42
üzenetére
Én csak azt írtam, amit kaptam infót jogi szakértőktől. De pl. NAIH oldalán is van több írás ezzel kapcsolatban.
És igen, rendszám nélkül is lehet "személyes adat", ha van olyan egyedi ismertetőjegye, amivel egyértelműen azonosítható a jármű (és ezáltal a személy is).Illetve, talán ez is jó leírás;
"Személyes adat: azonosított vagy azonosítható személyre vonatkozó bármely információ." - forrás (rendszám is említve van).Az, hogy mi a logikus és mivel értünk egyet, az már más kérdés.

-
chopin42
addikt
válasz
BigBlackDog
üzenetére
...de rendszám nélkül is felismerheti, mert láthatta az autót, plusz nekem mi közöm hozzá? Illetve magához az autóhoz? Igen, ismerős felismerheti a tulajt, akit amúgy is ismer.
De konkrétan: hol van jogszabályban leírva feketén fehéren, hogy a rendszám megosztása bűncselekmény, ha kizárólag az autó szerepel a képen, a tulajdonos viszont nem/nem beazonosítható. -
BigBlackDog
veterán
válasz
chopin42
üzenetére
Gyors példa (amit korábban nekünk is felhoztak): rendszám alapján felismeri a kocsit a feleség/férj/főnök és rájön, hogy akkor nem ott kellett volna lennie a használójának és elindít egy lavinát. Ezáltal megtörténik az autó használójának beazonosítása, nem kell feltétlen állami adatbázis.

Az, hogy ebből milyen jogi hercehurca és milyen kimenetel lesz, jó kérdés, de támadható a kapott infóim alapján. -
chopin42
addikt
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Hogy?
-
d4d
aktív tag
válasz
-Solt-
üzenetére
Sonaxnak elég jó a mosószere, merem ajánlani. Sonax PROFILINE Microfibre Wash néven fut, 1 literes kiszerelésben kapható.
Czanga
Ezt figy pár napja láttam a budaörsi auchan parkolóban. Nagyon bánom hogy nem fotóztam rendesen körbe, 1988-as Swift 1.3, hivatalosan 2 tulaj szerepel a nyilvántartásban, de eredetvizsgája nem volt. 2010 és 2024 között ment kb 5000 km-t. Utolsó km bejegyzés 24000 körüli. Ezek alapján még az sem lehetetlen, hogy tényleg ennyi van benne és nem átfordult 124e. Ezért is jó lett volna átnézni közelebbről..
a gátlós visszahívásba én is belefutottam és így majd 16 év után megkerestem egy márkaszervizt ezzel kapcsolatban, de "sajnos" ennél az autónál már elvégezték ezt a dolgot akkoriban. Volt is tanácstalanság, hogy ilyenkor mi van, van e valami időkorlát, de elvileg nincs, főleg ha hasonló biztonsággal kapcsolatos témát érint. Nyilván, ha már nem állna rendelkezésre gyári alkatrész, más lenne a helyzet.
Ez a 3 ajtós forma meg a kulturáltabb járasú 4 hengeres (nekem csak 3 jutott) azért még jobb lenne..
vagy 5 ajtos vagy ez, a sedan valahogy nem vonz.Ui. a táj is jó... valami ilyesmit szeretnék egyszer látni, ha kinézek az ablakon, se közel se távol senki. Nálam az igazi luxus ez lenne, nincsenek szomszédok = nyugalom (főleg nyáron). De ez már nagyon off, elnézést Qru.
-
-Solt-
veterán
Üdv Urak,
Mikroszálas kendőkhöz melyik mosószert javasoljátok? Mi mostanában a jó választás ár/érték arányban?
-
czanga
őstag
2001-es 1.3 8V alu szelepfedelek GS-ünk van az Impreza GT Turbo mellett. Nem vagy egyedül azzal, hogy vigyázol rá, és alaposan karban tartod. Ez tök jó dolog.
Plusz ezek is szépen lassan elfogynak.
Én pár éve az első gátlók visszahívásos cseréjével mentem el a falig, és ki is cserélték végül, mert ezen az autón még nem volt elvégezve az eddigi élete alatt.
-
válasz
BoneDragon
üzenetére
Mivel a nejem munkahelyén lévő parkolók szélei tele vannak fenyőfával, nyáron hoz haza gyantából rendesen a kocsin. Sok terméket próbáltam már, de a Sonax tűnik a leghatékonyabbnak, ajánlom, mert tényleg jó!
[link] -
BigBlackDog
veterán
válasz
BoneDragon
üzenetére
Körömmel inkább ne, denaturált szeszt próbálnám meg, mikroszálas ronggyal (emlékeim szerint az oldja). És nem dörzsölve, inkább áztatva jó pár másodpercig. Drágább megoldásként vannak kifejezetten gyantaoldó szerek.
-
kw3v865
senior tag
válasz
stuka20
üzenetére
Köszi szépen az ajánlást
! Igazából nekem mindegy melyik márka, de most leglaább van konkrét termék is. Ki fogom próbálni ezeket, azátn beszámolok a tapasztalataimról. Kényelmes, hogy használatra kész formában van, bár nyilván nem a legolcsóbb. De hát nem is heti gyakoriságú használatra lesz.
Mikroszálas kendőből jó az olcsó, tesco-s vagy bármi hasonló a belső tér tisztításakor vagy erre is oda kell figyelni? -
BoneDragon
veterán
Üdv,
Ti mivel szoktátok le szedni a fának a gyantáját? Tegnap mostam az autót és tele van milliónyi apró gyanta pöttyel, még körömmel is alig tudtam leszedni párat, aztán inkább feladtam.
-
d4d
aktív tag
válasz
czanga
üzenetére
Swift és elég jól van tartva. Amióta nálam van kizárólag 100-as benzin, olajcsere max 6-7e km és itt olaj alatt ne Mannol 10W-40-re (elnézést a mannol rajongóktól) gondolj, hanem Motul 8100 Power 5W-30, Ravenol VMP, RSP 5W-30 vagy amit legközelebb kap, Ravenol SSO 0W-30.
Tisztában vagyok vele, hogy kb az ég világon semmi nem indokolja egy régi ezres Suzuki motorba az ilyen kaliberű olajakat, de nálam ez hasonló hobbi, mint a kozmetikázás, igyekszem maxra járatni.
Például a hűtőfolyadék miatt a németországi Suzuki központig mentem el. Pontosabban a svájciaknak és a németeknek is írtam, de közülük a németek voltak azok akik pontosabb infóval szolgáltak. Itthon a márkaszervizek, de még Esztergom se tudott semmi többet mondani csak hogy eredetileg zöld színű volt és etilén glikol alapú. A németek hozzátették, hogy szilikátmentes kell legyen, így juttotam el a Ravenol HJC-ig, amin ott virít az eredeti gyári Suzuki Longlife Coolant ajánlás is. A gyári folyadék, ami ezen a néven futott, itthon már nem beszerezhető. Több suzukis webshop is az europai G11-es zöld folyadékot kínálja hozzá, ami nem igazán jó választás... azt lehet, hogy vízpumpa nem fogja megköszönni hosszú távon.A felni nincs fújva! Eredeti állapotban vannak. Nem volt egyszerű beszerezni őket. Ugye a Swiftnél a pótkeréken ugyanez a felni van, így még van esély olyat találni ami soha nem volt autóra szerelve és közel tökéletes állapotban van. Egyebként a mai napig rendelhető Esztergomból valami 26 ezer ft körul / db. Michelin gyártmány. Bontóból sikerült megcsípni egyet nevetséges 2500 ftért. Kettőt egy Suzuki márkakereskesésben dolgozó idős alkatrészes fickótól tudtunk beszerezni. A fiának volt annak idején swiftje és a padláson őrzött még két kereket, azok kicsit drágabbak volt, de még mindig belefért. Gyári, eredeti állapotú OZ felniről meg kb csak álmodozni lehet. Az már hivatalosan se rendelhető.
Gabis
Ecset vagy kefe. Xpress jó, felesbe is hasznalhatod 1:1 arányban vizzel higitva.
-
d4d
aktív tag
válasz
czanga
üzenetére
Beltérre Green Star helyett Mzr, ez is bika szer, de cserébe barátságosabb a belső anyagokkal. 1:10-ben szoktam használni kis habosítós flakonnal. Illetve használat után nem csak nedves kendővel törlöm át a felületet, hanem szórófejes flakonból dm-es desztillált vizzel is bepermetezem és így törlöm át, hogy lehetőleg ne maradjon semmi utána. Nagytakarítas után már csak Carpro InnerQD-t használok (plusz a Makita fújót), hogy folyamatosan fenn tudjam tartani ezt a frissen tisztított, pormentes állapotot.
26 éves

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Precision 7560,15.6" FHD,i7-11850H,32GB DDR4,512GB SSD,RTX A3000 6GB VGA,WIN11
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 5700G / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 512GB Nvme SSD!
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3 // Pentium G4400T // i3 6100, 6100T, 4130, 2140T i5-8500
- Apple iPhone 17e 256GB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár
- AKCIÓ Dell Latitude 5420 - i5 1145G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

vagy 5 ajtos vagy ez, a sedan valahogy nem vonz.