- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
-
LOGOUT
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shingen
addikt
-
Ha mégis úgy döntenél, hogy megerőszakolod magad kicsit, akkor az alacsony CH-tól ne ijedj meg. Én 100-on vagyok és sokszor kurva erőtlennek érzem magam, lépcsőn sem esik jól felmenni. De amikor lemegyek a terembe és megerőltetem magam, akkor a szervezet előveszi a tartalékokat, működnek a glikogén raktárak (vagy ki tudja mi) és végig tudom tolni az edzést normál súlyokkal, normál ismétlés számokkal.
Van hogy tényleg gyengébb vagyok, de van, hogy minden rendben van még jó erőben is érzem magam. Inkább az idegrendszeremet érzem, hogy jobban lemeríti. Nem szoktam úgy menni edzeni, hogy duzzadok az energiától, a végére meg kimondottan fáradt és nyűgös vagyok. De jól tudjuk, a test fizikai állapota és az idegrendszer között azért nem ennyire szoros a kapcsolat. Ha jól érzed magad, ha nem, az izomzatod így is, úgy is megkapta a stimulációt és megfelelően fog rá reagálni. -
Ijk
nagyúr
válasz
Woodslave #109394 üzenetére
Definíció megvan, de nem vagyok romszálka mondjuk nem is voltam az soha. Inkább a súly, jó lenne lemenni 100-ra, azért 5-6 kiló is sokat jelent.
Heti 3-4 edzés + 1000m úszás kardió. CH-ból nem tudok visszavenni, mert nem bírok edzeni, elmenni még futni meg sem időm sem energiám.
Persze ezek mind kifogások, nem akaródzik megstresszelni a szervezetet, pedig szaros 5% szálkásodáshoz is az kellene. -
kolosanyi
veterán
válasz
scapegt #109389 üzenetére
Látszólag nem erőltette meg magát, de ez meló nélkül nem megy senkinek. Amíg találomra adagolod ki magadnak az ételt, addig ez lesz. Egyszer próbáld meg, hogy előző nap este szépen leméred a másnapi kajád, bedobozolod és odafigyelsz, hogy reggel, délelőtt, délben eszel, 1-kor edzés, utána meg délután és este is megeszed a megfelelő mennyiséget. Nem leszel éhes és menni is fog az edzés. Persze melós, meg sok macera, de másképp nem működik.
-
scapegt
őstag
válasz
troller #109390 üzenetére
Na igen, elég bosszantó
Ő viszont olyan gyógyszereket szed, amiktől meghízott, éveken át 70 kg felett volt, most viszont egy kis kaja odafigyeléssel és heti 2 zumbával lefogyott ... a gyógyszereket pedig szedi folyamatosan, mert muszáj neki. Elég érthetetlen még mindig, akkor nekem miért nem megy, ha nem is szedek olyanokat és sokkal többet edzek.
Azért ha sikerül mégis pár hónap múlva elérnem a célomat, megírom, akár még képet is linkelek
-
scapegt
őstag
válasz
Woodslave #109385 üzenetére
Edzeni akkor tudok, amikor elalszik a gyerek, ami általában 12-13h körül van (vagy előbb, vagy később, minden nap változó), ha addig nem ennék, akkor kb. éhenhalnék ... főleg, hogy hypoglikémiás is vagyok ... ha leesik a vércukrom, akkor remegek, mint a nyárfalevél, ami az utóbbi néhány edzés alkalmával jelentkezett is, hiába ettem előtte ... (nem közvetlenül, hanem 1-1,5 órával előtte, pl. puff. rizst vagy almát). Halmozott sz@rságaim vannak egészségügyi téren, amik bonyolítják a dolgot ...
Tudom, hogy nehéz, bár ahogy elnézem, van akinek marha könnyen megy ... barátnő lefogyott pár hónap alatt kb. 10-12 kilót simán, heti 2 zumbával ... na én hozzá képest 1000x annyit is edzhetek, nem megy ... csak kínlódok ... ez a genetika ...
akkor csinálom tovább, majd lesz valahogy ...
-
Woodslave
félisten
válasz
scapegt #109381 üzenetére
zsírégető módon és zónában végzett aerob szerintem mehet minden nap (még akkor is ha kap a láb meg fenék sőt még ha meg is feszíted)
ha fentiek szerint edzel, akkor éhgyomor (legalábbis órákkal előtte ennék) megy a vita persze hogy izom leesik meg tök mindegy mikor csinálja az ember, de ne félj jó lesz.
Utána én szintén várnék még egy fél órát aztán valami könnyű fehérje-zöldség kombó.
/általánosan írom a fentieket sajnos egyéni kondíciókat nem tudunk figyelembe venni még akkor se hogy leírtad milyen egészségügyi helyzeted van. Ha az éhgyomros kardió közben mondjuk elájulsz akkor sokat nem ér a tanácsom...
-
kolosanyi
veterán
válasz
Woodslave #109379 üzenetére
Egyébként elérhető lesz majd a PWB-s versenyfelkészülési program, amit csinálok. Szerintem nagyon jó, megfelelő az intenzitás, a volumen folyamatosan nő.
(#109381) scapegt
Pedig a regenerálódással kapcsolatban már írtam.Étkezésre meg nagyjából mindenki a normál sporttáplálkozást fogja mondani egyénre szabott fehérje, szénhidrát, zsírbevitellel. Amíg ezt nem tudod, nem akarod megoldani, nem lesz eredmény. Ez egy ilyen műfaj, annyit kap vissza az ember, amennyit beletesz és egy jó fizikumért kegyetlen sokat kell melózni.
-
Woodslave
félisten
válasz
Cassidey #109382 üzenetére
jó mondjuk nekem is úgy néz ki most az edzésem, hogy alapgyakik nagy súllyal alacsony ismétléssel, aztán meg hipertrófia történet, hogy meglegyen a durranás is. Bár én bedurranok 5 ismétléstől is általában. Pláne ha Zola kever még valamit a cukor mellé
Hátra nem igazán tudom kitalálni mi lenne a nagysúlyos alacsony ismétlés. Az extra súlyos chinup bejön, de evezés nem. A pendlay csúnya bukás, mire megtanulom elmegy a nyár. Döntött törzsűt most Yates módra tudom csinálni mert az alkarom tropa, de ott se mennék nagyon alacsonyra. Deadlift mondjuk adja némiképp a hátnak..
-
Cassidey
senior tag
válasz
Woodslave #109379 üzenetére
Nekem visszagondolva pont az ilyen kombos idoszakok jottek be a legjobban, osszetett gyakik nagyobb sullyal es izolacios gyakik kulon napokon. Most ugy csinalom, hogy 3 nap eroemelos nap, es 1 kar, 1 vall, 1 fenek. A kar viszonylag laza, szoval ha sok lesz a heti 6 nap azt gond nelkul kiveszem. Persze ugye nalam masok a prioritasok, egy pasi nyilvan nem torolne a kar napot es edzene extrat fenekre.
-
kolosanyi
veterán
válasz
FrankMonzano #109376 üzenetére
Edzünk egyszer együtt egyet, majd meglátod, hogy nem kevés az 5*5.
(#109379) Woodslave
Tegnap 2 órát voltam a teremben, meg a relatíve nagy súly és nagy volumen miatt baromira elfáradtam. Eszembe nem jutott bármilyen gyakorlatot csinálni még. Azért egy plusz kar-vádli nap belefér nekem 4. napra, de szerintem jövő héten már nem lesz erőm hozzá. -
-
Woodslave
félisten
-
szuszinho
őstag
válasz
FrankMonzano #109376 üzenetére
Erre azért ne fogadj
-
-
kolosanyi
veterán
-
kolosanyi
veterán
Otthon felejtettem a pulzusmérő pántot, így nem is lesz hatékony az aerob.
De szerencsére zsírégetőt vettem be, ez valamennyire kompenzálja.
-
celf
őstag
válasz
bigmasterg #109317 üzenetére
azjóaz, csak nem életvitelszerűen
6-után nemevés is rendbe' van, csak úgy, hogy 8-kor lefekszel aludni, és reggel 5-kor már zaba
metabolikus ablakot kéne inkább kihasználni
-
FIREBLADE78
addikt
-
kolosanyi
veterán
válasz
FrankMonzano #109358 üzenetére
Ez f@xság, kezdőként az alapok elsajátítására kellene fektetni a hangsúlyt, 2-3-szor simán mehet egy héten mindegyik alapgyakorlat.
Például:
Hétfő
- Guggolás 5*5 nagy súllyal, legyenek nehezek a sorozatok
- Felhúzás 5*5
- Fekvenyomás kézivel 5*5
- Húzódzkodás 4*bukás előtt 1-2 ismétlésigSzerda
- Guggolás 5*5 kis súllyal, könnyű legyen mindegyik sorozat
- Fekvenyomás 5*5 nagy súllyal, mindegyik sorozat legyen nehéz
- Döntött törzsű evezés 5*5 nagy súllyal
- Fej fölé nyomás 5*5 nagy súllyalPéntek
- Guggolás 5*5, közepesen nehéz
- Sumo felhúzás 5*5, közepesen nehéz
- Fekvenyomás ferde padon 5*5, közepesen nehéz
- Tolódzkodás 4*bukás előtt 1-2 ismétlésig
- Húzódzkodás 4*bukás előtt 1-2 ismétlésigPróbálj hétről hétre 5%-ot emelni a súlyokon, saját súlyos gyakorlatokban pedig ennyivel növelni az össz ismétlésszámot. Edzés végére mehet arányosan elosztva egy kis kar, törzs meg vádli.
Vagy ott vannak az osztott tervek, azok is jók. Ez ilyen vegyesfelvágott terv, ráadásul túl sok gyakorlat van egy napra.
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
enginev3.0 #109356 üzenetére
Sokat kell sexőni
-
FrankMonzano
őstag
válasz
Woodslave #109274 üzenetére
Hat az elejen mindenki fejlodik. Hogyan tehetnem jobba? A gyakorlatok jok, sok alapgyakorlat, max a felosztas "xar". De ugy nem akarnam elosztani, hogy 1 heten csak 1 izom kerul edzesre, mert meg az elejen vagyok. Az eddig olvasottak alapjan ilyenkor jobb az a-b felosztas.
-
kolosanyi
veterán
válasz
enginev3.0 #109356 üzenetére
Diéta lesz, amit keres.
-
enginev3.0
félisten
Sziasztok
Barátnőm szeretne valami zsírégetőt kardio, futás stb mellé
L karnitin jó lesz?Lehet kicsit vágykeltő
-
itouchfan
senior tag
ez a [Biotech protein power] fehérje vállalható vagy nagyon gagyi minőségű?
vagy mit ajánlanátok ami nem online rendelés, hanem BP.-en van boltja, és jó ár/érték arányú? lehet benne ch is, nem kell 100% fehérje
-
szami777
addikt
Sziasztok, a tanácsotokat szeretném kérni, nem vagyok pro, lécci ne zúzzátok le az arcomat, ha hülyességet kérdezek.
Vettem vettem februárba egy kondigépet otthonra (ezek a funkciók vannak rajta: [link] ), ezzel elkezdtem kondizgatni (napi 1 óra) , de az étrendemen nem nagyon változtattam, (sok alkohol, meg minden egyéb finomság, gyorskaját 2 éve nem nyomok) Aztán április 18-án úgy döntöttem, hogy elég a tökölésből és ideje a kaját is megvonni, plusz a kondi mellett valami más mozgást csinálni. Így azóta odafigyelek a kajára, nem iszok sört, töményt, csak sportfröccsöt, illetve zöldség, gyűmölcs, hal, csirke stb, napi 1 óra kondi+1 óra bicikli (van szobakerékpárom, azt nyomom legnehezebb fokozatba intenzíven, kb 20km-t ír a végére,jó időbe meg kint tekerek, csak épp kb egész májusba esett)
Április 18-án, amikor elkezdtem mérni, 105.1 kg voltam (181 cm), most lemértem, 92.5kg vagyok, és tényleg úgy érzem, hogy megy minden faszán, sikerült majdnem mindenhonnan lefogyjak, kivéve a mellemből, és eléggé zavar, hogy az nem nagyon változott. Van valami olyan speckó gyakorlat, amivel onnan tudnám leégetni a zsírt, vagy szarjam le és ne izguljak miatta, és ha majd fogyok tovább, onnan is el fog tűnni, mert azt érzem, hogy a mellizmom erősödött, csak zavar, hogy zsír van rajta és nagyok a melleim.
Kb olyan 85 kilóig akarok lemenni, utána már csak formázás lenne.Köszönöm a válaszokat előre is, bocsi a kisregényért.
-
szuszinho
őstag
Fasza ez Wood! Még a kockákon is dolgozol egy kicsit, aztán mehetsz a soundra
-
kolosanyi
veterán
Ma 150 g ch volt eddig. Guggolás 140*4*8, fekvenyomás 110*3*5 110*10, pendlay evezés 90*4*10, military press 60*3*10 és még kéne plankelnem, de mindjárt hányok. Reggeli éhgyomros aerob is volt. Itt vagyok a teremben még.
-
gaborn1
tag
Féláron van minden amitől szexik lesztek a strandon.
-
Woodslave
félisten
vótam atta. Zola mester a 2. zacskóból se spórolta ki az anyagot
éreztem a bizsergést.
ami említésre méltó az az ohp 57,5kg 5x5 ment végig húzódzkodás helyett lehúzás volt érzésre. Fekvenyomás 12-es sorozatok, t- rudas evezés invertált evezés. Nyomás egykezesekkel ülve, bic, tric. Jó volt.
Sajnos az idei forma se lett az igazi, igaz a nyaralásig még van majdnem 8 hetem, szóval még van némi javulásra esély. Hamarabb kellett volna ledobni a bundát ez némiképp motiváló
-
Shingen
addikt
Ma mell-Bic volt. atta.
Napi kreat megemeltem 10 gr. -
Alpachino
veterán
válasz
FIREBLADE78 #109309 üzenetére
Egyetértek...de én min. életfogytiglanra ítélném....egyébként ezért zabál minden "fogyókúrázó" hájas 6 előtt 2 percel mint a disznó, mert tudja, hogy reggelig semmit nem ehet......elképesztő
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
bigmasterg #109317 üzenetére
Ammi?
KK: kapd be -
bigmasterg
addikt
válasz
FIREBLADE78 #109311 üzenetére
Ahha, IF-ről (intermittent fasting) még sosem hallottál ezek szerint.
-
Woodslave
félisten
válasz
FIREBLADE78 #109311 üzenetére
Ja persze. Elfelejtettem
-
sutyesz96
őstag
válasz
FIREBLADE78 #109313 üzenetére
Várj.. Te honnan tudod én hogy nézek ki? Akkor te vagy az aki minden éjszaka fekete símaszkban kukkol a szomszédból?
-
Woodslave
félisten
válasz
FIREBLADE78 #109309 üzenetére
Mer?
-
szuszinho
őstag
Elég sok sebből vérzik ez a történet. A pajzsmirigy miatt meg problémásabb a helyzet. Be kellene lőni a makrókat, utána már könnyebben menne a finomhangolás.
Nem lenne hülyeség egy táplálkozási szakértővel is beszélni.
Futást hanyagold! (még) -
-Mike-
addikt
válasz
scapegt #109304 üzenetére
Az a baj, hogy a mérlegnek akarsz fogyni, lehet nem is lennél képes a 60kilóra csak fényevés útján érnéd el. Szerintem a mérleget hanyagold egy ideig, a ruhákon fogod érzékelni és inkább a tükörnek higgy. A fehérjeturmixot pedig butaság elhagynod, 112kcal nem fog az utadba állni, főleg ha megnézed hány gr fehérje van benne és mennyi ch. Edzés után mindenképp menjen.
ui.: a legpontosabb tanácsot egy fotó után tudnánk csak mondani. -
scapegt
őstag
válasz
-Mike- #109302 üzenetére
Az a baj, ha kiveszem a banánt és a sajtokat, akkor már kb. levegőn fogok élni ... így is alig van olyan étel, amit szabad ennem és amit meg is tudok enni gyomorgörcs nélkül... persze ez mellékes, de igen sok ételtől fáj a gyomrom és a hasam, így már csak ezek maradtak.
Este igyekszek 18h után már nem enni, ha mégis, akkor valami nagyon lightosat, pl. uborkát, paradicsomot, két harapás sajtot.
De megint ismétlem magamat ... az első 2 hónapban miért sikerült 6 kilót fogynom és most miért áll a súlyom? Ha majdnem ugyanúgy csinálok mindent, akkor hol a hiba? Csak ott, hogy hozzászokott a szervezetem az edzésekhez? Sajnos nem tudok mást csinálni, edzőterembe nincs időm járni, futni is csak este tudnék, amikor már a párom is itthon van, hogy vigyázzon a gyerekre. A lépcsőzést is úgy tudtam/tudom megoldani, hogy amíg alszik a gyerek dél körül 1 órát, én azonnal felpattanok rá, edzek, aztán folytatódik minden tovább.
Fehérjét 2 napja nem iszok, én már arra is gyanakodtam, hogy attól nem fogyok ... most hanyagolom 1-2 hétig, meglátjuk mi lesz.
Szerk.: elliptikusom volt, de eladtam és már nem is férne el itthon, ráadásul nem hiszek benne, sokat olvastam róla és haszontalan egy gép sok edző szerint ... nem is fogytam vele anno, hiába edzettem akár 70 percet is rajta pulzusellenőrzéssel ... biciklizés kizárt rendszeresen a gyerek miatt ... nap közben nincs segítségem, este meg hova menjek tekerni?
Woodslave: igen, gyógyszerrel kezelt pajzsmirigy problémám van, konkrétan Hashimoto. Alulműködik a pajzsmirigyem, így nekem eleve nehezebb fogynom, de ahogy írtam is - és most megint ismétlem magamat - 2 hónap alatt 6 kilótól szabadultam meg, igaz szinte alig ettem valamit + edzettem.
-
Woodslave
félisten
válasz
scapegt #109301 üzenetére
pajzsmirigy problémán mit értesz? Úgy értem orvos által kezelt, gyógyszerrel beállított?
Amúgy meg ha akarod, akkor pont gyerekkel fér bele. Ha otthon vagy vele akkor tuti alszik napi 2-3 órát akkor simán meg tudod csinálni egész napi kajádat. Nem kell órára pontosan kajálni, az csak azért van hogy megállja az ember hogy qrva éhesen lerabolja a hűtőt... Eszel napi 4.x annyiszor a gyereket is eteted.
Amúgy meg nőnek nem annyira könnyű ez, sajnos nagyon keveset kell enni ahhoz hogy fogyjon. Eleve alacsonyabb az alapanyagcsere.
-
-Mike-
addikt
válasz
scapegt #109301 üzenetére
Én kivenném az étrendből az összes sajtot, mondjuk ez saját tapasztalat, nekem azzal együtt nem megy a fogyás. Edzés utáni mozzarellát pl felcserélném egy fehérjeturmixra. A banánt meg végképp kerülném. 2órás étkezés is hülyeség, esetedben meg tarthatatlan is, bele se kezdj. Tárogatást, fekvőtámaszt vissza kell hozni szépen ha eredményt akarsz, idővel meg még több mindent.
Futás helyett ajánlom az elliptikus trénert vagy kerékpárt. -
scapegt
őstag
válasz
kolosanyi #109283 üzenetére
A maximális pulzusomat azért is adtam meg, hogy egyértelmű legyen, hány éves vagyok
Egyébként hamarosan 32. Tavaly szültem is, illetve pajzsmirigy problémám van (ez tudom, nagyban hozzájárulhat a nem fogyáshoz, de akkor miért ment az elején ... ).72 kg-ról indultam, tegnapi mérés szerint 66,6 kg voltam, ma inkább nem álltam mérlegre, mert félő, hogy széttörném ...
Szóval ... nem tudok órára pontosan enni, mivel kisgyerekkel vagyok itthon, vele nem olyan könnyű azt megtennem, hogy kövessek egy diétát és 2 óránként elkészítsem magamnak az ételt ... szóval amit épp tudok, azt eszek ... reggelire általában vajas puffasztott rizst eszek vagy tojást uborkával. Délelőtt almát eszek még, banánt túróval. Edzés után kb. 1-1,5 órával eszek pl. egy mozzarellát, vagy valami zöldséget, egy kis zöldborsólevest, valamilyen húst, de ez nagyon változó. Estére mondjuk zöldsalátát egy kis trappistával.
Tudom, ez nem a legjobb étrend, de gyerek mellett tényleg nehéz ... nagyon ritkán eszek 1 kocka csokit délelőtt, ja igen, reggel 3 in 1 nescafé vagy egy latte lecsúszik. Nagyon elvétve bűnözök is, pl. egy műzliszeletet, 1 túró rudit, de ez tényleg nem jellemző. A lisztes dolgokat és az édességet kizártam, már rizst sem merek enni mert azt vettem észre, hogy másnapra híztam tőle ... szóval kb. puffasztott rizsen, gyümölcsön és zöldségeken, húson (most már csak csirkén, pulykán) élek. Felvágottakat is eszek, de azokat is csak magába, esetleg savanyúsággal. Az elején szépen olvadtak a kilók, most is kb. úgy étkezek, mégis megállt ...Gondolkoztam már futáson is, de mivel a térdem elég rossz állapotban van, nem mertem ... de akkor lehet, hogy az lesz a megoldás ...
A lépcsőzés mellett még lábsúlyzóztam, tárogattam, fekvőtámaszoztam, fenékre is tornáztam. Ezek most már elmaradtak, nincs meg az a hatalmas lelkesedés, mint korábban
Tudom, hogy nem a súly a lényeg, bár így marha nehéz lesz elérnem a 60 kilós célomat ... az a baj, hogy centikben sem csökken a méretem, érzem a nadrágomon ... akkor hol a hiba?
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia