Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#43801) ígyvanferi válasza emvy (#43800) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Igaz, bocs, közben már rájöttem, hogy te kezdtél Plandurance felügyelettel edzeni.

(#43802) taranis válasza emvy (#43800) üzenetére


taranis
addikt

Nekem is így néz ki a grafikonom plandurance előtt és után :D
Mondjuk én most felhagytam velük, beleuntam a 12 hetes ingyenes változatba. Volt lehetőségem beszélni az egyik edzővel majdnem fél órát, ott is arra lyukadtunk ki, hogy az igényeim alapján inkább perkálni kellene és rám szabott edzéseket kapnék, de annyi költséges hobbim van már így is, hogy erre sajnos nem tudok fizetni.
Kicsit sajnálom, mert kényelmes, hogy más találja ki helyettem az edzéseket, de szerintem meg fogok tudni csinálni most már magamnak is valami jót, a plandurance-ből merítve.

colorizer.net

(#43803) emvy válasza taranis (#43802) üzenetére


emvy
nagyúr

Tudnal irni arrol, hogy ez hogy is volt? Mitol nem volt rad szabott, es mitol lenne meg jobban rad szabott?

while (!sleep) sheep++;

(#43804) taranis válasza emvy (#43803) üzenetére


taranis
addikt

Azt láttam, hogy tök szépen fejlődök, nő az edzettségem, a garmin grafikonja is bátorított, de amikor próbaképp csináltam tempósabb futásokat, 170+ pulzuson (nálam 187 a max), akkor azt éreztem, mintha gyengébb lennék, mint előtte. Nem tudom, hogy jó e ez a megfogalmazás, de érzésre olyan volt, mintha a testem elfelejtette volna, hogy ott is lehet futni. Aztán én egy FM-en simán 170 feletti átlagon szoktam futni, és én szeretem is meghajtani magam.
Szóval én megtartanám a plandurance alapjait, de megfűszerezném néha-néha erőteljes gyorsítókkal is.

colorizer.net

(#43805) tomcica válasza taranis (#43804) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Feltetelezem periodizalast akartak csinalni, versenyre kigyorsitas es verseny specifikus munka. Mondjuk en az alapozas soran is szeretem, ha van gyors futas hetente, de csak nagyon rovid 70-100m-ek,akkor nem felejti el a labad a sebessget. Amugy gyakran nem ezzwl van a gond, hanem h az eros tempoval jaro intenziv fajdalom amit nem tud a fej es a test hova tenji, ezert kell egy 4-6het elezes.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#43806) Agony válasza anorche1 (#43797) üzenetére


Agony
aktív tag

A Runalyze oldalának a jobb oldali sávjában van egy Prognosis nevű blokk, abban vannak a különböző távokra jósolt idők, de ezeket azért ne vedd készpénznek. Ha sok hónapnyi edzésadat és több versenyeredmény van benne, akkor abból már elég szépen tud kalkulálni.

De pl. én nem nagyon futok 25K felett és maratonra csak 10 mp-el gyengébb tempót ajánl mint félmaratonra, amig garantáltan nem tudnék tartani (szerintem már 30K felett sem), mert kb. 2:43-as maratont ajánl. Ugyanakkor ha a "Prognosis with Marathon Shape" grafikont nézem, ami már számba veszi a hosszú futásokat, akkor rögtön 3:03-as lesz az a maraton, amit 1:20-as félmaratonnal már inkább látok reálisnak.

Start with a whisper, end with a scream!

(#43807) LanyUs


LanyUs
senior tag

1 év kihagyás után ( nem ok nélkül 2. kölök ) a feleségem beszélt rá, hogy induljak már el futni, mert épp alszik a gyerek a babakocsiban és Ő már teljesítette az 5 km-ert. Fájdalmasan elindultam, 08:00-val szakítottam az aszfaltot és mire bemelegedtem 3 km után felébredt :) Nem esett jól, mert a levegő sem úgy jött, mitn régen :D de tudom, hogy gyorsan visszarázódunk. Beruházok egy dupla kocsira és meg sem állunk újra a 10K-ig.

(#43808) tomcica válasza LanyUs (#43807) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Letezik egy olyan dolog, h "izom memoria" szoval vissza lehet razodni seperc alatt :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#43809) parandroid válasza tomcica (#43808) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Így pár hónap kihagyás után a legszörnyűbb az, hogy az izommemória basztatja a lábat, ami menne, de levegőd nincs hozzá. :DDD Kell neki pár hét, de inkább hónap. Személy szerint már annak örülök, ha az októberi maratont valahogy le bírom majd kocogni. Egyelőre egy félmaraton sem menne, pedig nincs egy éve, hogy heti 2x 18-21, meg egy vasárnapi 30+ hosszú volt az edzés az aprók mellett.

p

[ Szerkesztve ]

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#43810) LanyUs válasza tomcica (#43808) üzenetére


LanyUs
senior tag

Köszönöm a biztatást! Viszont valami azonnal feltűnt. Aktív futó időszakomban is a jobb szélső hátsó combhajlító feszült be. Hiába melegítettem alaposan és nyújtottam le rendesen. Valamilyen gyakorlat hiányzik még, mert amikor nem futottam tünet mentessé vált minden húzódás. Valami hasonlóval zártam én is, mint itt [link]

(#43811) tomcica válasza LanyUs (#43810) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Masszazs hengerezz a nyujtas mellett.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#43812) inf3rno válasza parandroid (#43809) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Olyan 3 hónap kell ahhoz, hogy ne legyen kínlódás. Nekem pont mire belejönnék addigra szokott elkészülni a lábam aztán megint fél év szünet. :S Elég makacs vagyok, de azért 3-4 év után már kezd rohadt unalmas lenni.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#43813) danielsz


danielsz
tag

FlyEase-es Pegát próbált már valaki? Azt nézem, Nike.com-on olcsóbban lehet szerválni, mint simát, csak kérdés, hogy mekkora a különbség. Salomon Sense RIde-nál nekem ok az összehúzós megoldás, de ez ahogy nézem pluszban még cipzáros is.

(#43814) ígyvanferi


ígyvanferi
addikt

Mindig van valami... épp hogy kezdtem belerázódni a heti 4-5 futásba, a második hónapot zárnám 200 km-rel, most kezdenék egy 6-8 hetes mini alapozást, erre tegnap reggel felkenődtem egy autó motorházára, és a kisebb zúzódások mellett a bal térdem is bek.rtam, amikor legurultam onnan.. A korábbi mindenféle térdsérülések alapján nem tűnik komolynak, inkább csak medvepuszi, megvan majdnem a teljes mozgástartomány, bár bringán kicsit billegősen tekertem, de most lehet ki kéne hagynom pár napot futással. Vagyis nem tudom, ma rápróbálok nagyon lájtosan, aztán meglátjuk. :(((

(#43815) parandroid válasza inf3rno (#43812) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Egyelőre nem erőltetem a futást, heti 3-4x megyek 7-10 km-re, ha jobban megy, akkor egyszer talán 15-re is, aztán lesz, ami lesz. Júni végére azért jó lenne, ha valami forma visszajönne, akkor bepróbálnék kicsit hosszabbakat is.

Addig is nekiálltam bringázni, ötödik hete megvan a heti 150-200 km, ott is kezd beállni a pulzus. Van hova fejlődni azért, de ami 3 hete 150-160 közötti pulzussal ment, azt most gyorsabban is meg tudom csinálni 140-145 között. Ez az 5 hét még semmi, gondolom itt is inkább hónapokban kell majd mérni az eredményeket. Mindenesetre télre kinéz egy görgő.

ígyvanferi: Tegnap engem is elgázoltak, ez egy ilyen nap volt, úgy tűnik. :U

p

[ Szerkesztve ]

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#43816) ígyvanferi válasza parandroid (#43815) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Olvastam a bringás topicban, igen. :( Te is egész szerencsésen megúsztad. A bringám is ugyanúgy csak a láncot dobta le. A bal oldalon fáj még egy-két bordám, de normál esetben nem zavaró, a futással járó rázkódást nem tudom fogja-e szeretni.

(#43817) Kube


Kube
senior tag

Sziasztok!

Óravásárlás előtt állok, és nem igazán tudok dönteni.

Amire kellene az óra:
- Hosszúfutások mérése
- Résztávok mérése (beállítható legyen mondjuk 5x800, az se baj ha tudja a pihenési időt is, és az egész folyamatban jelez)
- Futások közben szeretném látni az aktuális pulzusomat, illetve a perc/km is.
- 40mm méret maximum, az ideális 38 lenne, nagyon vékony a csuklóm
Jó lenne ha tudna e-sim-et, de ne legyek telhetetlen :D

Árban nincs határ, de azért 120 ezernél nem szívesen költök többet, kivéve, ha az indokolt.

Amiket eddig néztem:
- Garmin Forerunner 45s (s a méret miatt)
- Garmin Vivoactive 4S

Nagy különbségeket nem látok köztük, de ha valaki felvilágosítana, hogy pontosan milyen előnyökkel rendelkezik a forerunner a futást illetően, azt megköszönném.

Persze az sem baj, ha mást is tud az óra (kerékpár, úszás stb), esetleg hétköznapokban is lehet viselni, de főleg a futás a lényeg. Nem tudom eldönteni, melyik lenne számomra a jobb választás. Kelle-e nekem a Forerunner vagy inkább az univerzálisnak tűnő Vivoactive lenne-e a jobb.

Egy Vivoactive 4s van most a kezemen próbaképpen, sajnos forerunnert nem tudtam szerezni. Tetszik benne, hogy nagyon solid óra, hétköznapokban folyamatosan kényelmes viselni. A szíjaik mennyire bírják jól? Itt heti 5-7 edzésről is szó lehet.

[ Szerkesztve ]

No emotion, any more than a wave, can long retain its own individual form.

(#43818) inf3rno válasza ígyvanferi (#43814) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Hát jobbulást, szerencsére megúsztad ennyivel.

Buliban hasznos! =]

(#43819) parandroid válasza Kube (#43817) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Ne félj a mérettől, párom alig több, mint 150 centi, épphogy 50 kg fölött, 3 évig egy Forerunner 235-öt hordott, most egy éve már egy Fenix 5s van a kezén. Egész nap, nemcsak futásnál. Jó, az FR235 (most már 245) lehet kicsit talán túl sportos, ha olyan a melód, de a Fenix 5s (akár 5s plus, vagy már 6s) szinte mindenhez passzol.

A legnagyobb különbség az olcsó, illetve a drága órák között laikusnak, vagy hobbifutónak az anyagminőség, a megjelenés, illetve a kijelző minősége. Modellkategóriánként elég látványos az ugrás, nyilván az aktuális Fenix a csúcs. Az 5s-t amúgy mi akcióban 340 eur körül vettük egy éve, szóval azért nem megfizethetetlen, de ha csak úgy besétálsz egy szakboltba, 500-600 eur körül van az aktuális csúcsmodell listaáron is, azaz ennél csak olcsóbb lehet. Fémszíj, zafírüveg, ilyesmik még dobhatnak az áron, kérdés, kinek mi éri meg.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#43820) Never79


Never79
tag

Remegő, izzadó kéz, üveges tekintet a monitoron, a szám szélét nyaldosom. És klikk, hello Korinthosz80 nevezés (igen tudom túl drámaira sikerült, de kb. így volt :D ) . Szombaton Börzsöny vagy Sunset trail, aztán valószínű, hogy aszfaltos futásokká válnak a hétvégi hosszúk is.

(#43821) inf3rno válasza Kube (#43817) üzenetére


inf3rno
nagyúr

A méret annyira nem számít. A súlyt érdemes megnézni, ha 100g alatt van, akkor jó. Olyat érdemes, aminél cserélhető a szíj, mert el tudnak szakadni. Az olcsó Garmin nekem játék óra kategória, de kezdésnek az is rendben van, ha neked tetszik.

Buliban hasznos! =]

(#43822) Never79 válasza Kube (#43817) üzenetére


Never79
tag

Talán ez segít picit

[Garmin választó]

[ Szerkesztve ]

(#43823) Kube válasza Never79 (#43822) üzenetére


Kube
senior tag

Köszönöm, megnézem.
(#43821) inf3rno, (#43819) peterkeT
Egy Seiko 5 után bármelyik óra könnyű :) A méret azért számít, ha az embernek a 38-as óra éppen jó. 42 és feletti már nekem nagyon nagy. S-es negyvenesek még beleférnek :) Persze azért hiszek nektek, kipróbálok egy nagyobbat is, köszönöm.

Vivoactive 4S-ben ez a programozható edzés nagyon komoly. Ha jól láttam lenne lehetőség előre elkészíteni a komplett edzéstervezetet, és az óra levezényli. Ez tetszik!

[ Szerkesztve ]

No emotion, any more than a wave, can long retain its own individual form.

(#43824) Kube válasza Never79 (#43822) üzenetére


Kube
senior tag

Megnéztem, nincs több kérdésem. Pont azokat válaszolja meg, amikre kíváncsi voltam :R

No emotion, any more than a wave, can long retain its own individual form.

(#43825) Chuck Norris válasza Never79 (#43820) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Nem is gondoltam, hogy ezen a teljesen sík terepen, össze tud jönni közel 1000m szint, aszfalt végig az egész?

(#43826) ígyvanferi válasza Chuck Norris (#43825) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Meglepő, igen. Egy-két alattomosabb elnyújtott emelkedő, pár híd, töltésre fel, töltésről le, a végén még egy kis dombocska, aztán össze is jött 1000 m a 80 km alatt. :) Nagyon szeretem az ilyen ártéren, Duna-töltésen (vagy akármilyen folyóvíz töltésén) futást. Győr eléggé meghatározó volt, de futottam már Szeged és Tiszakécske határában a Tiszánál, meg Szelevény és Kunszentmárton között a Körös töltésén is. Mind nagy kedvenc.

(#43818) inf3rno: köszi! A térdem már egész jónak érződik, estefelé egész korán vízszintesbe helyezkedtem az ágyban (aztán hamar el is aludtam, összejött kb. 10 óra alvás).

[ Szerkesztve ]

(#43827) Never79 válasza Kube (#43824) üzenetére


Never79
tag

Szuper :).

igyvanferi: kíváncsi leszek, csak jót hallottam erről a versenyről. Biztos meglesz a hangulata, ahogy a fejlámpák kígyóznak, és a reggelnek, ahogy felkel a Nap.

(#43828) tomcica válasza Never79 (#43827) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Beszamolot kerunk :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#43829) Never79 válasza tomcica (#43828) üzenetére


Never79
tag

Ha nem halok meg, írok😁.

Csécsei Zoli 144 km-nél a privát ubn. 4:53as átlagtempóval. :)

(#43830) Chuck Norris válasza ígyvanferi (#43826) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Én csak itt a Duna parton futottam a töltéseken, van hangulata az biztos, viszont mivel ezek általában mind kitett helyeken vannak ezért legtöbbször ha nem fúj a szél akkor meg tűz a nap.

Most, hogy nem annyira szívesen nyomogatom a kutakat vettem egy Salomon Pulse -t. Már legalább 50Km-t futottam vele és nagyon meg vagyok elégedve. Egy fél literes puha kulacs simán elfér benne, és ha úgy fordítom, hogy oldalvást legyen akkor nem lifeg, nem verődik hozzá semmimhez. Ezen kívül még telefon, pár csoki, itiner simán elfér benne, nem csúszkál le vagy fel. Most jön a lényeg; az első és második Szénás/Bükkös/Betyár kör teljesítés után adnak egy ezer forintos utalványt, a harmadik teljesítés után öt ezrest, így akár "ingyen" is lehet szerezni egyet csak futni kell érte szorgalmasan :)

(#43831) anorche1


anorche1
őstag

Honnan tudom, hogy ha egy cipo csere erett?
Egy Kiprun Ultralight -rol lenne szo. 661km van a cipoben. Talpa nincs nagyon elkopva. Ettol fuggetlenul jol sejtem, hogy lassan cserelni kellene?
Utodja nem tudom mi legyen, 20k -nal tobbet nem koltenek ra. Lehet veszek megint egy ilyet.

"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond

(#43832) geleati válasza anorche1 (#43831) üzenetére


geleati
tag

Én egy olcsóbb cipőt vettem először, és 480km körül kezdtem érezni, hogy 5 km körül eljezdett fájni a térdem, ekkor kezdtem gyanakodni, hogy le kell cserélni a cipőt, és az újnál nem volt gondom.
Amit linkeltél bevált neked?

[ Szerkesztve ]

Soha ne dobj vízbe alkálifémet!

(#43833) tomcica


tomcica
Topikgazda

Mai 28km vege...fokozo 2:50-ig (itt kb 3:00) a belso savon Viktor (a kulson is :DDD ) adta a fokozot,ergo nem hagyhattuk el,de toltuk,uldoztuk,feszegettuk.Szembeszelben,hat vo't munka vele.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#43834) Hi!King


Hi!King
őstag

Ma újra megpróbálkoztam az 1:30 alatti félmaratonnal. Ezek a virtuális versenyek jó motivációt adnak, hogy újra és újra megpróbáljam. Sajnos nem sikerült most sem az 1:30 alatti, 1:30:23 lett, ez mondjuk így is jobb mint a március közepi 1:32:49. Ezúttal vittem magammal víz és szénhidrát pótlást is, amit a felétől kezdtem betolni, viszont eléggé rutintalanul, úgyhogy a szerencsétlenkedésemmel biztosan sok idő elment. Ugyanakkor több energiát éreztem, jobban ment ezen frissítések után a futás, úgyhogy összességében inkább javíthatott az időmön.

Két hét múlva talán megpróbálom újra, akkor lesz Vivicitta Virtuális Félmaraton, de még meggondolom, hogy azt lemondjam-e, mivel a múltkorihoz hasonlóan most is beálltak a combjaim, kérdés jövő héten helyrejön-e teljesen. Ha úgy döntök, megpróbálom, akkor feleségem bicajjal kísér majd, és majd ő adja a frissítést, ami pluszt adhat a mostanihoz képest, így ha rendben leszek, talán több lesz az esélyem az 1:30-ra.

Az mindenképpen bíztató, hogy a különféle alkalmazások (beleértve a Runalyze-t is) becslései ellenére fejlődni tudtam március óta. A mostani félmaraton legjobb 20 km-e pedig már csak egy percre van attól, amit anno 19 évesen futottam 20 km-t egy úgynevezett kismaraton OB-n. 13 futás szempontjából elvesztegetett évet már majdnem sikerült fél év alatt visszahoznom.

[ Szerkesztve ]

(#43835) emvy


emvy
nagyúr

Egy jól eltalált 10k-s tempó, 41:28 (PB). Maradt meg bennem pár másodperc, de jó volt ez így.

while (!sleep) sheep++;

(#43836) inf3rno válasza Hi!King (#43834) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nekem akkor szoktak beállni a combjaim ha sok az emelkedő a félmaratonon.

Buliban hasznos! =]

(#43837) tomcica válasza emvy (#43835) üzenetére


tomcica
Topikgazda

:R :C

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#43838) norby_42 válasza tomcica (#43833) üzenetére


norby_42
aktív tag

Tök jó kép 👍

Eat pasta, run fasta

(#43839) seller007


seller007
tag

Napi találós kérdés: új cipőt kezdtem használni, combom belső része jobban fárad mint szokott, ez még oké, de a fáradás hatására a térdeim elkezdenek közel kerülni egymáshoz.
Mi a baj?

(#43840) itouchfan válasza seller007 (#43839) üzenetére


itouchfan
senior tag

Az új cipőben befelé dől a lábfejed. Ezáltal a lábszárad is - X-lábas lesz a tartásod, amit a közelítő izmaid megnövekedett munkájával próbálsz ellensúlyozni. Azaz szvsz nem jó a cipő.

„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”

(#43841) seller007 válasza itouchfan (#43840) üzenetére


seller007
tag

Milyen ötlet lenne belső comb erősödésre játszani? Feltéve ha fájdalommentes marad a cipő.

(#43842) itouchfan válasza seller007 (#43841) üzenetére


itouchfan
senior tag

Hát nem tudom, ha a térdeid befelé dőlnek az semmiképp se jó, mert az ízületeknek nem fog jót tenni, porckopás is lehet a vége akár.

„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”

(#43843) tomcica válasza seller007 (#43841) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Emelkedore felfele nagy lepesekben tempos hosszu lepesu seta. Lefele kocogas.
Kesobb lepcsozes, emelkedozes kocogas fel-le.
Amikor mar minden eros, akkor felfele gyorsulo, lefele konnyed (itt mar lefele is hosszu lepesekkel).
Ez mindent beerosit ami a futashoz szukseges.
Ha oldal iranyu erosites is kell, akkor fel berogyasztasban jobbra-balra 5-5lepessel erosited. Ha also ahtizombol indul ki (sokszor ez van) akkor oldal plan tartas, russian twist (pici sullyal, akar vizespalack) segithet.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#43844) la_cc


la_cc
addikt

Sziasztok!

Nem érdekelne vkit innen egy 44-es kék Nike Air Zoom Structure 21? Most a dupla akcióban vettem, de nem igazán passzol a lábamra. Egyszer volt rajtam futógépezés közben. 20k-ért oda adnám, amennyiért vettem én is.

2 cipőt vettem egyszerre most az akcióban, így a visszaküldéssel nem igen bajlódnék, inkább eladnám. :)

~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~

(#43845) emvy válasza la_cc (#43844) üzenetére


emvy
nagyúr

Nekem meg van egy 45-os (vagy 45.5-os) Zoom Streak 6-om, kb. 80 km-el, ingyen elviheto Budarol, csak Altrakat hasznalok mar.

while (!sleep) sheep++;

(#43846) tomcica


tomcica
Topikgazda

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#43847) emvy válasza tomcica (#43846) üzenetére


emvy
nagyúr

Ez most amolyan fricska nekem? :)

while (!sleep) sheep++;

(#43848) tomcica válasza emvy (#43847) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Nevezzuk inkabb motivacionak :P

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#43849) norby_42


norby_42
aktív tag

Használ valaki Garmin Connect-et? Két napja nem tudom letölteni az órámról a futásokat.

Eat pasta, run fasta

(#43850) parandroid válasza norby_42 (#43849) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Indítsd újra az órát is, meg a telefont is.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.