Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#43051) tomcica válasza bajnokpityu (#43050) üzenetére


tomcica
Topikgazda

hmm...milyen kellemes meglepetes :D

anno UB-n voltak a Gepardinak csapat,na utolertuk oket valamikor ejjel,rovidebb etap volt kb 4.7-5km (mi elbaxtuk a valtast es epp a kolleganak adtam vissza amit helyettem futott,ergo 3km + 4.7-5km a ket szakasz,osszevontam) szoval csippeles utan morzsolom tovabb amikor latom,hogy milyen lassan erem utol a leanyzot...3:45-el suhant..mondjuk nem derult ki h vegig ugy tolta,vagy csak az elejet futotta el,de eskuszom egy deka zsir nem volt rajta,es nagyon eros kesztetes volt,hogy bealljak moge elfogadva azt a "csoffadt" 3:45-ot temponak,olyan feneke volt :D ajjoj az a crosfittes fazon,amelyik szkanderben meg ugy barmiben lenyomna fel perc alatt :P na jo,futasban nem :DDD

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#43052) bajnokpityu válasza tomcica (#43051) üzenetére


bajnokpityu
félisten

Persze, persze, én se értem felre, egy mosoly, egy mozdulat, és ennyi. De örülök hogy volt, ma szebb napom lesz. Ha már a futás nem volt az igazi..

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#43053) norby_42 válasza tomcica (#43051) üzenetére


norby_42
aktív tag

Ez még legális dopping 😉

Eat pasta, run fasta

(#43054) tomcica válasza norby_42 (#43053) üzenetére


tomcica
Topikgazda

legalis,amig a zasszony meg nem tudja :P

[ Szerkesztve ]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#43055) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Én magaságyásokat tákoltam ma, sikerült belelépni egy csavarba. Szopóág.

Buliban hasznos! =]

(#43056) norby_42 válasza tomcica (#43054) üzenetére


norby_42
aktív tag

Na akkor futhatsz:)

Eat pasta, run fasta

(#43057) ß3NC33


ß3NC33
tag

Sziasztok!
Idén januárban kezdtem el én is futni, elég rendszertelenül, heti 1-2x, ahogy az időm engedte. Viszonylag vakon vágtam bele, elsőre kb 3km-t sikerült leküzdenem többszöri megállással. Mostanra kb odáig jutottam el, hogy 8-10km-t sikerül megállás nélkül lefutni, de vmi baromi magas pulzussal (átl. 170 fölött...) nem túl nagy sebességgel (kb 6.30-as tempóval). Most, hogy itthon kell lenni, többször is kimegyek futni, nem csak 1-2x :)
Az utóbbi pár futásomon kísérleteztem azzal, hogy csak az orromon lélegzek, ez még jobban lelassított, de a pulzusom is alacsonyabb lett.
Az utóbbi napokban kezdtem el olvasni ezt a topikot is, ma ki is próbáltam azt, amit itt láttam, hogy 150 körüli pulzussal futottam. Majdnem 10km lett a vége, pulzus stimmelt, nagyobb emelkedőkön kellett csak belesétálnom. tempót meg sem említem, viszont úgy éreztem még egyszer ennyit le tudnék futni, nagyon jól esett így, teljesen fel voltam dobódva!
Egyelőre úgy gondolom, hogy hosszabb távokat nem szeretnék futni 10-12km-nél. Ha szeretném később majd a tempót növelni, maradhatok egyelőre ennél az alapozó futóedzésnél(?) ?

Illetve még abban szeretnék tanácsot kérni, hogy milyen cipőt ajánlanátok? Kevés beton, inkább erdőben, földúton, ritkán salakon futok. A talplenyomatom az hasonló, mint a kollégáé
Előre is köszönöm :))

[ Szerkesztve ]

(#43058) stefyY


stefyY
őstag

Sziasztok!

Nem gondoltam, hogy itt van ilyen csoport, hogy miért kerestem rá egyáltalán, pláne nem tudom... :DDD De mivel úgyis keveset posztolok már bármelyik topikba is ( csökkenő IT-s érdeklődésem okán ), így talán nem is olyan nagy baj, hogy rátok találtam. :) :B

(#43057) ß3NC33: Én minden edzésemet úgy csinálom végig, hogy fejbentartom azt, hogy az állóképességemet minden megtett méter növeli. Egészen nyugodtan maradhatsz szerintem ezeknél a 10-12 kilis távoknál, ez sem kevés, sőt. A test nem felejt, egyre jobban fog menni, ráérsz növelni a távon. :))

Cipővásárlásról annyit, hogy én elmennék megnézetni a lábállásod számítógéppel, én is most vettem februárban új cipőt, a következő cipőm előtt is meg fogom nézetni, az ember futóstílusa változhat idővel.

[ Szerkesztve ]

"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."

(#43059) inf3rno válasza ß3NC33 (#43057) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Még nagyon sokáig tudsz gyorsulni ezen a pulzuson, akár 5:00-ig is különösebb erőfeszítés nélkül. Érdemes még kipróbálnod, hogy csak 5k-t futsz de azt minden nap.

Buliban hasznos! =]

(#43060) Hi!King válasza bajnokpityu (#43048) üzenetére


Hi!King
őstag

Milyen pulzusmérőt használsz? Mellkaspántost vagy csuklós optikait? Utóbbin esetben lehet cadence lock is.

Ami a csajt illeti, Strava flyby megér egy próbát :-)

(#43061) ß3NC33 válasza inf3rno (#43059) üzenetére


ß3NC33
tag

És stefyY!

Köszönöm szépen a tanácsokat!
Igyekszem minél gyakrabban kimenni! Az még beleférhet, hogy délelőtt egy ilyen futás, délután pedig kettlebell/saját testsúlyos edzés?

A cipőnél szükséges lehet ilyen erdei, földutas futáshoz trail cipő?

(#43062) bajnokpityu válasza Hi!King (#43060) üzenetére


bajnokpityu
félisten

csuklós optikait. samu galaxy watchom van.
nem ismertem ezt se, de a környéken összesen 6 ember használt stravát a mai nap, mind kolbászos biciklista.

aztán persze lehet, h ő is olyan, hogy 30assával tölti fel az edzéseket, és majd fél év múlva lehetne megnézni...

elfordult jobbra a kilátóhoz, ahol vörösen izzik a heetmap, és nem indulhatott sokkal korábban, mert még dezodorillata volt. :D

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#43063) taranis válasza bajnokpityu (#43062) üzenetére


taranis
addikt

Pár hónap alatt kinyírtam a futással a galaxy watchot, ha belefér előbb utóbb érdemes venni futásra céleszközt, aztán a watch maradhat hétköznapra.

colorizer.net

(#43064) bajnokpityu válasza taranis (#43063) üzenetére


bajnokpityu
félisten

Másfél éves. Usztam, bringazok, futok, semmi baja. De abszolút semmi sportkovetes közben, a barometer szokott tévesen rossz időre figyelmeztetni. Meg garis amúgy, majd a gari végén barometer hibával visszaviszem.

[ Szerkesztve ]

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#43065) taranis válasza bajnokpityu (#43064) üzenetére


taranis
addikt

Aha, hát akkor lehet, hogy én fogtam ki egy rossz darabot. Az egyik futás közben meghalt a gps és a barometer. Gariban cseréltettem aztán ment apróra, lett helyette Garmin 245M, ezt nagyon megszerettem, hétköznap is ez van rajtam.

colorizer.net

(#43066) Chuck Norris válasza norby_42 (#43039) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Ez nem véletlenül van, több év volt mire rájöttem az okára, teljesen tudománytalan okfejtésem következik: Amikor nagy teljesítményre serkented a szervezetedet akkor az általában nem kapcsolja be az éhségérzetet, gondolom azért nem, mert az emésztéshez is plusz kalória kell és nem akarja magát még jobban terhelni, ezek a hirtelen felszívódó cukros szarok meg még nem mentek be a genetikába. Amikor elkezdesz a zabálásról gondolkodni akkor a tudatalattid üzeni, hogy kezd kifogyni a tápanyag, ha már csak rövidebb táv van hátra akkor semmi gond mert beérsz mielőtt rosszul lennél, ha meg nem, akkor egy idő után elkezd az ember bekómázni, szédelegni minden baja lesz. Én amikor kocogás közben azon gondolkodok, hogy mi lesz az ebéd, mit ennék meg szívesen, mi a kedvencem, mit ettem a héten vagy hasonlók, már veszem is elő a hátizsákból az ételt.

@ß3NC33 ha közvetlenül bellezés előtt mégy el futni akkor nem kell bemelegíteni még egyszer, valamint a futás után sem kell feltétlen nyújtani, annyit dupla haszon. Hacsak nincs sár, hó, jég, extrém hideg, extrém táv Csonka-Magyarország területén egész nyugodtan használhatod az aszfaltos cipődet.

[ Szerkesztve ]

(#43067) inf3rno válasza ß3NC33 (#43061) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ahogy CN is írja, ha 5k-t futsz, akkor nyugodtan veheted bemelegítésnek a kettlebell-hez, ha sokat dombozol akkor max nem guggolsz annyit. Viszont nem érdemes tökölni, és futás közben vagy előtt már át kell gondolni, hogy mit fogsz még csinálni. Ha túl sokat vársz, akkor visszahűlsz.

Buliban hasznos! =]

(#43068) flash-


flash-
veterán

Sziasztok!
Asszonynak kinéztem egy decathlonos cipőt, a választó befelé dőlő lábtartáshoz ezt hozta ki.
Szerintetek ez mitől jó a ehhez a futás stílushoz? A leirása a cipőnek ezt már nem említi..
Vagy ezeket a decathlon csak úgy bekamuzza?
https://www.decathlon.hu/noi-futocipo-run-support-id_8569182.html

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#43069) tomcica válasza ß3NC33 (#43057) üzenetére


tomcica
Topikgazda

A topic osszefoglaloban leirtam kb milyen egy altalanos alapozas.Szepen fejlodtel,most el kell dontened,h szeretnel-e raallni komolyan a futasra,mert akkor ahogy Inferno kollega javasolja erdemes kiepiteni heti 5-6x futas + melle az egyeb eroedzest,ez igy egy nyugati halando embert par ev mulva a felisten kategoriaba emel :P (na nem azert,mert annyira jo lesz,hanem a tobbiek annyira telefosott zoknik mar :K ) en ezt az allokepesseget -> heti 5-6x 1ora futas + eroedzes (torzs,felso test,kis lab is) tartom annak az alap kondinak AHONNAN el lehetne kezdeni rendesen edzeni.Erdemes a testsulyt is optimalizalni,nem szabad arra hagyatkozni,hogy majd a sok mozgastol magatol beall,persze valamennyire be fog,de erdemes odafigyelni kicsit a makrokra (feherje,ch,zsir arany).
Ahol most vagy ott jo trukk ugy felmenni a napi edzesre,h par het-honap alatt mindig picit emeled,2het utan visszalepsz a regi edzesmennyisegre,majd ismet emeled.Egyik nap 5km masik nap 8-10km valtogatod.Kesobb lehet ugy is,h 5km + eroedzes,sima futonapon meg 8-10km,hetvegi hosszu futonapodon 12km (ha ezt mondtad maxnak,de elmehetne 15-16km ez az egy nap idovel).
Ennyi ez 6honapra kb le is foglal,utana lehet jelentkezni,kezdjuk az edzest ;]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#43070) tomcica válasza tomcica (#43069) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Ja,Nike Pegasus jo cipo arra a labnyomra 35os regi modell learazva,de mar az uj 36os is van sok helyen akcios.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#43071) tomcica válasza bajnokpityu (#43062) üzenetére


tomcica
Topikgazda

ezen hogy rohogok meg most is :DDD :DD :C

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#43072) tomcica válasza ß3NC33 (#43061) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Siman mehet ugy a dupla edzes :K nem kell kulon trail cipo (kiveve ha nyakig er a sar,vagy fel himalaja terep van,de amugy nem)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#43073) ß3NC33 válasza tomcica (#43069) üzenetére


ß3NC33
tag

Szia!
Köszönöm szépen az alapos választ!
Most "sajnos" van időm 5x is elmenni futni, majd ha vissza jön a munka, meglátjuk, hogy tudom-e folytatni rendszeresen, de nem szeretném abbahagyni! Vendéglátás->össze-vissza munka rulz :)
Testsúllyal olyan szempontból vagyok gondban, hogy inkább kevesebb szokott lenni, mint kellene. Most épp a 192cm-hez 83kg van, de fél éve 76kg körül szenvedtem..
Még az lenne a kérdésem, hogy a csak orrlégzés maradhat-e? Mostanában rá vagyok pörögve erre a témárapl éjszakára letapasztom a számat, sajna mindig nyitott szájjal aludtam.. amióta csinálom, sokkal jobban alszom

Köszi szépen még egyszer mindenkinek! :R

(#43074) w.miki válasza tomcica (#43045) üzenetére


w.miki
veterán

Más MP3 lejátszó futáshoz mi lehet még jó?
Ezek elég nehezen beszerezhetők.

Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu

(#43075) Vertigo18 válasza w.miki (#43074) üzenetére


Vertigo18
addikt

Riuzu-t használok, olvass kicsit utána, mindenhol dicsérik!

Egyébként a legjobb futás közben a lélegzetvételedet hallgatni! ;]

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#43076) tomcica válasza ß3NC33 (#43073) üzenetére


tomcica
Topikgazda

mehet az orrlegzes,idovel egesz konnyu tempoig is ki tudod tolni,erosebb tempok amikor majd lesznek,akkor ott veszed a levegot ahol csak ered :P
ha a butyenko miatt csinalod igy,na akkor alapozasnal ez pont csinalhato,meg a halado legzesek is :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#43077) w.miki válasza tomcica (#43076) üzenetére


w.miki
veterán

Mi ez a butyenko? A légzéssel nekem is gondjaim vannak. Orrpolip + sövény.

Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu

(#43078) ß3NC33 válasza w.miki (#43077) üzenetére


ß3NC33
tag

Én ezt a könyvet olvastam [link]

tomcica: Rendben, köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#43079) ImACeltic


ImACeltic
őstag

Félig-meddig OFF, de tudtok valamit arról, hogy a Decathlon üzletek meddig lesznek zárva?

Gamer(PS5, PC), sport fan.

(#43080) taranis válasza ImACeltic (#43079) üzenetére


taranis
addikt

Meglepődnék ha bárki tudná itt, a hivatalos közleményben is csak annyi volt, hogy határozatlan időre.

colorizer.net

(#43081) ImACeltic válasza taranis (#43080) üzenetére


ImACeltic
őstag

Gondoltam itt a sok futó között hátha van valaki, aki kapott egy "belsős" infót.

Gamer(PS5, PC), sport fan.

(#43082) parandroid válasza ImACeltic (#43081) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Májusban még ne nagyon számíts nyitásra. Talán a vége felé, de simán lehet, hogy júniusban is még zárva lesz. Ha valami kell, rendelj online, legfeljebb visszaküldöd.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#43083) taranis válasza parandroid (#43082) üzenetére


taranis
addikt

Tekintve, hogy június-júliusra becsülték a tetőzést, még a te verziód is optimistának mondható.

colorizer.net

(#43084) parandroid válasza taranis (#43083) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Nagyon úgy néz ki, hogy az eu túl lesz a tetőzésen legkésőbb májusban. A visszafertőződés veszélye más kérdés, szóval egyik napról a másikra nem lesznek nyitások. Turizmusnak tuti ugrott az év, szerintem nyáron még a belső határok sem igen lesznek nyitva. Utazási korlátozásokkal fokozatos nyitások szerintem már május közepétől akár elképzelhetők. De igen, ez az optimista forgatókönyv.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#43085) emiki6 válasza tomcica (#43076) üzenetére


emiki6
veterán

Az oxygen adventage magaslati edzés szimulációja elég vicces. :D

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#43086) tomcica válasza emiki6 (#43085) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Az....viszont egy kozeptavosnak ha ilyen hianyossaga van,akkor aranyat erhet...nekunk regen volt olyan h 100m sprint egy levegovel (vagyis amig elertel,max 100m) illetve 200m gyors ahol 150m-nel vettel utoljara levegot.800/1500m-re edzettem akkor.
A masik, amit a NIke-nal is hasznalnak oregonban a medenceben viz alatti bukas,hasonlo cellal.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#43087) emiki6 válasza tomcica (#43086) üzenetére


emiki6
veterán

De nem mindegy, hogy az egy lélegzet az tele tüdős, vagy kifújt tüdős. :P

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#43088) tomcica válasza emiki6 (#43087) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Kifujos tudos

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#43089) flash- válasza flash- (#43068) üzenetére


flash-
veterán

Egy cipőn ránézésre megallapitható hogy jó e a pronáló lábra?ez?
https://www.decathlon.hu/noi-futocipo-run-support-id_8569182.html

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#43090) emiki6 válasza tomcica (#43088) üzenetére


emiki6
veterán

Ez most nem tudom szójáték volt e vagy csak ékezethiányos pontosítás. :))

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#43091) ígyvanferi válasza flash- (#43089) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Nem, ez nem olyan, amit kerestek. De én nem biztos, hogy ennyire ragaszkodnék a klasszikus support cipőhöz. Egyre több helyen olvasom, hogy a régi idők support cipőinek leáldozott, semmi nem indokolja a használatukat az esetek nagy részében. Pl. ha ennek, meg ennek a bevezetőjét elolvasod, jól összefoglalja a helyzetet. Mondjuk nem is nagyon vannak már ilyenek. Mindenesetre a kategória még létezik, lehet ilyet választani, de nyugodtan nézelődhettek a neutrálisnak írt cipők között is. Aztán ha ortopédiai jellegű/szintű a probléma, akkor úgyis kell betét orvosi rendelvényre. Ha csak valamelyik futóboltban mondták, hogy kell a support cipő a pronáció ellen, akkor mehet nyugodtan akár ez a decathlonos is. Pláne néhány km kocogásra.

[ Szerkesztve ]

(#43092) tomcica válasza emiki6 (#43090) üzenetére


tomcica
Topikgazda

:DD

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#43093) bajnokpityu válasza flash- (#43089) üzenetére


bajnokpityu
félisten

A talp belső oldalán gyakran van ráutaló felirat.
tomcica: semmi hir a crossfitesről. viszont a flyby mutatott egy tök jó bringaútvonalat. 40km, 800m szint. ami gáz, hogy vagy egy meleg pár gurult végig, és akkor 1 háztartásbeliek nem szegték meg a korlátozást, vagy nem egy pár, de megszegték.

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#43094) ígyvanferi


ígyvanferi
addikt

Nem lehet valahogy, valamelyik sport alkalmazásban szerkeszteni úgy egy futást, hogy a nem logolt szakasz is bekerüljön? Megálltam pössenteni, pause, indulás tovább, majd először csak furcsáltam, hogy mintha amikor megálltam is 7,67 km-en állt volna az óra, pedig azóta meg futottam pár percet, aztán újabb pár perc után jöttem rá, hogy ja, hát mégsem indítottam újra. Nem halok bele, ha örökre eltűnt az a kb. 1-1,2 km a statisztikából, meg kézzel akár hozzá is adhatnám a távot, és az időt. De gondoltam hátha van valami okos algoritmus, ami rájön, hogy az a teleportálás fura a logban és kiigazítja.

(#43093) bajnokpityu: csak simán lakótársak miért nem lehetnek?

[ Szerkesztve ]

(#43095) Chuck Norris válasza ígyvanferi (#43094) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Azt megpróbálhatod, hogy a movescounton készítesz magadnak egy olyan profilt ahol bekapcsolod az autopause-t, aztán akkor nem kell nyomogatni.

(#43096) flash-


flash-
veterán

Sziasztok
Solereview tesztek alapján megeri donteni?
Ez best buy?
https://www.sportstyle.hu/speedform_gemini_2_5465&mobile=1

Bár ők a gemini 1et tesztelték vagy az mindegy?

[ Szerkesztve ]

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#43097) ígyvanferi válasza Chuck Norris (#43095) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Ez jogos, tényleg be kéne. Csak nem nagyon bíztam eddig benne. Megállok - megállítom, elindulok - újraindítom, nem nagy dolog, az óra meg mi van ha tévesen érzékel egy-két helyzetet (mittomén, egy fordulónál, vagy kutya miatt megtorpanok, ilyesmi). De ugye aki ennyire szórakozott, az használja az automatizálást. :D

(#43098) sqpp


sqpp
őstag

Sziasztok.

Már 2 hónapja aktívan futok, előtte is persze voltak esetek, de akkor héten 3-4 alkalommal, mostanság inkább 4 hogy megérkezett a jobb idő is.

Na most átlagosan 19 perc alatt futom le a 3200m-t, kb, viszont ezen szeretnék javítani 16 perc körüli értékre még a hónap végéig, tudtok esetleg tippeket adni?

Cipő vásárlást mindenképp ejteni akarok, mert lesz tétje is, de gondolom a távolságból és az időből sejthetitek, hogy micsoda. Hol javasoljátok, hogy vásároljak? Árban 10k max. Tudom, hogy nem sok, de most sajnos ennyit tudok rászánni. Futócipóból próbáltam több típust, nekem a klasszikus edzőcipő volt inkább jobb, más alkatú cipőknél egy idő után nyomta sajnos a lábujjam. (Bár akkor a cipő mérete se volt az igazi)

Légzés technikánál haveromék ajánlották a 1-2 be, 3-4 ki és azalatt 4 lépés megtételét. (azaz ugye minden szám egy lépés)

Vannak napok amikor 3-4 kört a futópályán lenyomok egész jó sebességgel, de utána sajnos kezdek fáradni már, de még olyan eset is volt, amikor tulajdonképpen 14-15 percet futottam és már csak 700m volt hátra (volt sajnos hogy 2x-3x megálltam pár métert gyalogolni), szerintem ilyenkor kellene gyorsítanom a tempón. Az megint máskérdés, hogy "vizsgán" belefogok adni apait, anyait, de ezenkívül szeretnék még előtte jobb tempókat elérni, amíg tudok gyakorolni.

Van rá szerintetek még lehetőségem javítani? Ha igen hol tudok még becsúsztatni pár tippet, amivel jobb teljesítményt érhetek el, illetve későbbiekben lehet készítek is egy videót, csak hogy a futásom technikája megfelelő-e vagy sem.

Talán az eddigi legjobb az a 18 perc 58 mp volt, 5:45/km-el (3.3km)

Abban viszont biztos vagyok, hogy a kitartás és a cél maga, ösztönözni fog abban a pillanatban és emiatt jobban fogok teljesíteni is, az megint más kérdés, hogy ez mennyit fog javítani.

Előre is köszi minden segítséget.

[ Szerkesztve ]

(#43099) itouchfan válasza sqpp (#43098) üzenetére


itouchfan
senior tag

Én nem jöttem rá ebből a 3200 m/16 percből, hogy mire készülsz, elárulod esetleg? Csak érdeklődés szintjén kérdezem. :R

„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”

(#43100) sqpp válasza itouchfan (#43099) üzenetére


sqpp
őstag

16 perc az tulajdonképpen egy célkitűzés, egyébként szerződéses katona.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.