Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#43851) norby_42 válasza parandroid (#43850) üzenetére


norby_42
aktív tag

Ez nem telefon, USB-s kábel. De nem segített, ezt volt az első tippem. Majd keresek másik gépet, csak lesz itthon még egy

Eat pasta, run fasta

(#43852) emvy válasza norby_42 (#43849) üzenetére


emvy
nagyúr

Express vagy Connect? 7-es? Van a 7es Expressnek egy bugja, többen jelezték. Downgrade-elj 5.9-re.

[ Szerkesztve ]

while (!sleep) sheep++;

(#43853) Never79 válasza Chuck Norris (#43830) üzenetére


Never79
tag

Én compressport freebeltet vettem, gondolom hasonló. Nagyon jó dolog tényleg. Mellényt nem is fogok vinni 2 órás futásra, mert simán befér 2 soft kulacs, 1 előre, 1 meg hátra + teló, papír kulcs. Egyre leszek kíváncsi, mennyire lesz meleg nyáron.

Tomcica: alázz még mester, kérlek :D

(#43854) tomcica válasza Never79 (#43853) üzenetére


tomcica
Topikgazda

En is beruhaztam egy. Compressport Pro-ra, az Inov8 esokabat mellett ez eletem legjobban elkoltott sok penze :K egy decathlonos kalenji 0.5l soft kulacsot rakok hatra, elol zavarna, de nekem 30-40km-re ennyi eleg. Oldalt ha kell 1-2 zsele v aprosag elfer, elore nem teszek semmit.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#43855) ígyvanferi válasza Chuck Norris (#43830) üzenetére


ígyvanferi
addikt

De mindegyiknél van teljesítési díj, 3500-4500 Ft-ok. Vagy az a lelkiismeretére van bízva az embernek, hogy befizeti-e? Végül is mindegy, a nyár vége felé így is, úgy is szeretném mindhárom rövid távot végigfutni, azok a szép érmek meg meg is érik a díjat.
Most kezdtem egy évközi alapozásba, remélhetőleg a végére eljutok oda, hogy nem lesz gond egy ~30 km-es terepfutás sok szinttel. A Maffetone-féle pulzuskontrollt veszem alapul, igazából végig ragaszkodni is fogok hozzá, egyedül a heti egyszeri néhány sprintet, meg emelkedőre fel-lefutást fogom belerakni pluszban, semmi mást nem akarok legalább 6 hétig. Remélhetőleg ezzel egyrészt az elég hiányos aerob alapomon javítok, a relatív gyorsaságomból meg sokat nem veszítek, ősszel pedig lehet pirítani.

(#43856) tomcica válasza ígyvanferi (#43855) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Ez igy jo terv, es vegsebesseget is megtudod orizni. Viszont egy javaslat: nezd meg max pulzust, es a reggeli pihentet, szamolj Karvonen formulaval (hearth rate reserve) a zonakat attol meg beloheted a MAF szerint, csak par utes el fog terni itt-ott.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#43857) ígyvanferi válasza tomcica (#43856) üzenetére


ígyvanferi
addikt

De várj, a MAF fix pulzusértékkel dolgozik, 180 - életkor +/- 5-10 attól függően, hogy milyen állapotban vagy (visszatérsz sérülésből, beteg voltál, minden oké, épp egész jól megy, fejlődsz, stb.). Nálam ez 180-32=148, ezen vagy ez alatt kéne mindent futni.
Karvonennel is ki vannak számolva a zónák, de ehhez melyik tartományt használjam? Aztán hogy minek hívjuk a módszert, ami alapján alapozok, az végül is mindegy, csak valahol belefutottam megint a Maffetone nevébe, végigfutottam megint az elméletet, és gondoltam akkor legyen most ez.
A 148 az kb. a 76%-a a max. pulzusomnak, Karvonennel 157 a 76%, de azt tuti sok alapozni.

(#43858) Chuck Norris válasza Never79 (#43853) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Beleférni beleférne a salomonba is viszont akkor már biztosan lifegne, akkor meg már jobb a mellény még ha kényelmetlenebb is. Most nézegettem az AONIJIE meg kezd elkurvulni már több mint a felébe kerül ez is náluk mint amiről másolták.

@ígyvanferi: igen, van teljesítési díj amiért még egy érmet is kapsz, ezért tettem az ingyen-t idézőjelbe, mert azt nem írják sehol, hogy még multinavigátoros utalványt is osztanak.

(#43859) tomcica válasza ígyvanferi (#43857) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Az a Karvonen ha jol ki van szamolva feljebb enged, ott 65-70% laza napok es ez a 75% a tolo (tempo) napok (ebbol 2-3db/het attol fugg hany napot mesz ki, tobbi nap laza)

[ Szerkesztve ]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#43860) ígyvanferi válasza tomcica (#43859) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Karvonen 65-70% az nagyjából fedi is a Maffetone pulzust, 141-149, ez így jó lesz. "Tempót" meg max. 156-157-ig engedem. Heti 6 nap a cél, de 5 minimum. Szerintem elég lesz a 2 gyorsabb nap.

Csak az a hülye öv mérne megbízhatóan... Rászoktam, hogy mosom rendszeresen mosogatószerrel (ez korábban hibádzott, úgy is tűnt egy ideig, hogy megoldotta a probléma), azóta többnyire jól mér, de a tegnapinál megint össze-vissza dobálta az értékeket. Általában többet. Ez a tegnapi. A pulzusgörbe tele van indokolatlan tüskékkel. Ehhez képest a szombati, mint egy gitárhúr [link]. Ha ránézve az órára jó eséllyel hülyeséget mutat, akkor meg jön az igazgatás, az érzékelő "nyalogatása", meglazítom, megszorítom, de sehogy sem áll be. Így meg b.szhatom a pulzuskontrollt. Olyan gélt, amit az orvosi méréseknél használnak, be lehet szerezni patikában mondjuk? Hátha az segítene.

[ Szerkesztve ]

(#43861) Never79 válasza Chuck Norris (#43858) üzenetére


Never79
tag

Jók azok az ahoj nindzsák (AONIJIE)? Nekem egy Salomon mellényem van, látszik már rajta a használat. Ajándékba kaptam, lassan lehet cserélni kéne, de én is kicsit sokallom érte a 40-50 eFt-ot.

Tomcica: emelkedős edzés alatt te mit értesz? Mi a "jó" domb? Ami még azért futható? Van-e értelme nagyon meredek emelkedőkön edzeni, ha nem akar skyrunner lenni az ember?

(#43862) zaskar válasza ígyvanferi (#43855) üzenetére


zaskar
senior tag

Én 3 hete kezdtem az instant túrákat, elsőnek a 83 km-es Villámkört futottam a Gödöllői-dombságban. Ott választhatsz, hogy kérsz-e érmet, ha nem, akkor csak 1000 Ft támogatói díjat kérnek(érmek 3500 ill. 4500 Ft távtól függően). Múlt szombaton meg a 75 km-es Szénás körön voltam, ott nincs választási lehetőség, érem mindig jár, így a 3500, ill. 4500 Ft fizetendő. A szervezők mindkét alkalommal vártak a célban. Szerintem azzal, ha az ember használja a rendszert, (tehát leolvassa menet közben a kódokat és így megjelenik az eredménye a honlapon), alapból elfogadja ezeket a költségeket.

(#43863) tomcica válasza ígyvanferi (#43860) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Ez igy tokeletes ahogy irod. Erdemes mintegy megjegyezni mennyire laza es konnyu a normalis nap, h akar majd ov nelkul is nagujabol meg tudd ismetelni. Ez a jovoben csak elonyodre valik. Erzesbol futni.
A "tolo tempo" felpulhet fokozatosan, mind a gyakorisag, mind a hossz. Nalunk aki gyenge elozo szezonrol jon 2-3hetig nem megy csak szigoruan alzat, semmi tolo. Utana heti 1db,amikor par het utan jol all minden, akkor heti 2db es igy szepen

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#43864) tomcica válasza Never79 (#43861) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Nem kell meredek 2-3% eleg, foleg ha hosszabb. Ilyen 5% rovid munkara okes, de megvagyunk nelkule.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#43865) ígyvanferi válasza zaskar (#43862) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Persze, nincs is gond a támogatói díjjal, ha más nem, már az éremért megéri, de ráadásul ahogy írod is, annak ellenére, hogy egyéni teljesítéses, odafigyelnek az éppen teljesítőkre. Inkább tíz ilyen, minthogy mondjuk a BSI-nek fizessek tizenezreket egy tömegnyomor rendezvényért. Szóval amint felkészültnek érzem maga, a 31 km-eseket végigfutom (a 39 már neccesebb, pedig imádom a Bakonyt, a Cuha-völgyet meg különösen).

(#43866) ígyvanferi válasza tomcica (#43863) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Nagyjából megvan már érzésre a laza tempója, a gyorsabb, ami nem biztos, hogy menne óra nélkül. Én is gyenge szezonon vagyok túl, úgyhogy egy-két hétig csak laza futás lesz.
Megcsináltam pénteken a MAF-tesztet, és meglepően jó lett az eredmény. Majdnem napra pontosan két évvel ezelőttről is van eredményem, akkor tavasszal alapoztam ez alapján, ősszel pedig jöttek az azóta is PB-k. Na annál jobb lett most. Már az első km is, de ami lényeges, hogy sokkal kevesebbet lassultam a végére. Az első 5:20, az 5. km 5:38 lett. Két éve 5:33-ról egészen 6:19-ig lassultam. A körülmények is nagyon hasonlóak voltak, elég hosszú volt a bemelegítés is, szóval nem amiatt. Hátha lesz ebből valami őszre.

[ Szerkesztve ]

(#43867) zaskar válasza ígyvanferi (#43865) üzenetére


zaskar
senior tag

Én úgy érzem, a jövőben főleg ilyenekre fogok járni. Voltam már sok versenyen, sajnos az utóbbi években gyakoribbak a sérülések is, nem feltétlen tudom úgy időzíteni a formám, hogy egy versenyre jó legyen. Elég sok nevezési díjam elveszett emiatt. Ezeket az instant köröket nekem találták ki, akkor megyek rajta végig, amikor éppen rendben vagyok, az időjárást is én választom meg, és nem utolsósorban olcsóbbak is (nekem ez se mindegy, gyakran több száz km-re vannak tőlem). Ennek ellenére mégis figyelnek az egyénre, összemérhetem a teljesítményemet másokkal egy virtuális versenyben. Egy magamfajta amatőrnek ez teljesen elegendő, de hallottunk már profi futókról is, akik edzésként megfutnak ilyen instant köröket.

(#43868) ígyvanferi válasza zaskar (#43867) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Ja, nemrég írta itt valaki, hogy a Józsa Gábor pályacsúcsot futott a kis Szénás-körön. Közben megnéztem, két héttel később Jenkei Péter még arra is rávert 10 percet. Ízlelgessük a 3:48-as tempót a 900 m szintes 31 km-en.

A linken szereplő képek kicsit NSFW...: Ehhez hasonló nadrág létezik férfi verzióban, ami ráadásul nem tapadós? Tehát a dereka gyakorlatilag olyan, mint ezek a mostanában emlegetett futóövek. Persze lehet hülyeség egy 2in1 megoldást keresni, hisz' ott vannak ezek a jól bevált övek, amikhez meg olyan nadrágot választasz, amilyet akarsz.

[ Szerkesztve ]

(#43869) tomcica válasza ígyvanferi (#43868) üzenetére


tomcica
Topikgazda

3:48-as 30km az meg hagyjan, de h ez terepen, na az azert respekt :R

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#43870) Chuck Norris válasza ígyvanferi (#43868) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Most kaptam a hírlevélben, hogy akinek van kedve futhat is velük élőben:

SZÜLINAPI TALÁLKOZÁS: JÚNIUS 7
Fuss Te is velük, vagy csak lesd meg Őket az útvonalon drukkolj nekik, vagy gyere egyből a célba!Rajt:
10:00 - Tiricz Irén, Hajduk Eszter
10:30 - Belus Tamás, Jenkey Péter
Célba érkezés: 13:00!"Kapj el ha tudsz!"
Indulj előttük annyival, hogy utolérjenek (pl. a Nagy-Szénás tetején!), vagy épp menekülj előlük a célig!Utána közös beszélgetés-sütizés a Mandula Kávézóban!

[ Szerkesztve ]

(#43871) taranis válasza tomcica (#43869) üzenetére


taranis
addikt

Jaja, a 3:48-as 30km-t hátrafelé is lefutja bárki :D

colorizer.net

(#43872) archie17 válasza Never79 (#43861) üzenetére


archie17
tag

Szerintem megérik az árukat - nekem a "withwind" 5L-es van (a klasszikus piros-fekete, biztos szembejött már), és bár nyereményjátékon enyém lett egy Ultimate Direction hasonló méretű, de sokkal magasabb árazásu modell, szívesebben hordom az Aonijie-t. Jobban pakolható, kényelmesebben fekszik a háton, és nem mozog annyira a teli softflask elöl.
2,5 év alatt egy cipzár ment rajta tönkre az egyik kis zseben.

Egyébként szervusztok, nem tudom, mi a szokás itt a fórumon, de a napokban bukkantam erre a témára és most írok először :)

(#43873) Aristeus


Aristeus
tag

Jelentkezem, mert megnyitott újra Kaposváron a teljesítménydiagnosztikai labor, így ma volt egy kontroll mérésem. A fél év alapozás eléggé odavert az alsóbb zónákban, sikeresnek könyvelhetem el ezt az időszakot az biztos. (Persze mivel szinte nem volt anaerob zóna terhelés így az kicsit megkopott.)

Pénteken lesz még egy 10km-es felmérőm, remélhetőleg azon is sikerül egy jót futni.

Ameddig ellátsz, addig el is tudsz futni.

(#43874) sharp4 válasza Aristeus (#43873) üzenetére


sharp4
őstag

A testsúly nem sokat változott, de a testzsír százalék meglehetősen csökkent!

Magyarország legnagyobb Xiaomi közössége:https://www.facebook.com/groups/622368221279940/?ref=share Apple Iphone 13 Pro & Ipad Air 5

(#43875) ígyvanferi válasza Aristeus (#43873) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Októberben volt az előző mérés, ha jól gondolom, ugye? Csak mert az alsó táblázatban 01. van.
Szép fejlődést lehet elérni fél év alatt, ha rendesen csinálja az ember, az jól látszik ebből. Grat! Ősszel még nem sok mozgástered volt 5:00-s tempó fölött, most már az is alakul.

(#43876) Aristeus válasza ígyvanferi (#43875) üzenetére


Aristeus
tag

Igen, az tavaly október 25, csak elírtam... és ahogy írod a rendszeresség volt a kulcs az egészben: a kilométerszám nem volt túl magas, de az alapozós edzések hatására a pulzus szép lassan lejjebb kúszott.

Ameddig ellátsz, addig el is tudsz futni.

(#43877) Aristeus válasza sharp4 (#43874) üzenetére


Aristeus
tag

Igen, a súly kb. ugyanaz, de az "apahas" már kisebb. +Sikerült megerősíteni a hát/core és a láb izmait. Ha még a kaját is be tudnám rendesen tartani, akkor még azon is nyerne a szervezet. :D

[ Szerkesztve ]

Ameddig ellátsz, addig el is tudsz futni.

(#43878) itouchfan válasza Aristeus (#43876) üzenetére


itouchfan
senior tag

Egyrészt gratulálok, nagyon látványosak az eredmények, szép, kitartó munka! És persze jó példa mindenkinek!
Másrészt nagyon durva, hogy a megtett Km száma és az edzés idő mennyire arányban van a pulzus változásával... Nagyon látványos!

„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”

(#43879) Chuck Norris válasza Aristeus (#43877) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Gratulálok, ezt a szép eredményt sikerült csak ennyi futással elérni vagy csináltál mást is mellette? Evésileg nem változtattál semmit?

(#43880) Aristeus válasza itouchfan (#43878) üzenetére


Aristeus
tag

(#43878) itouchfan Köszi! Ezt az összefüggést nem is figyeltem így konkrétan. A február azért lett "karcsú" meg a pulzus magasabb, mert ott az elején volt a kaposvár dombjai félmaraton PB-m és utána volt egy szabad/laza hetem a rákövetkező héten meg beteg voltam.

(#43879) Chuck Norris Csak nyújtás+hengerezés ment minden másnap kb. Néha 1-1 erősítő edzés. Főleg core/hát, jóga, gerinctorna.
Evésügyileg abszolút semmit se változtattam. Szeretek enni, a feleségem szuperül főz. :DDD Talán az utóbbi 1-2 hónapban vettem kisebbre az adagokat, de semmi tudatosság nem volt benne. A testzsírcsökkenést a sok lassúnak köszönhetem azt hiszem. Azt kellene most csinálni, hogy a következő féléves mérésig betartani a kaját, de nemcsak néha-néha, hanem mindig. Na az lesz a kemény, nem a 10x800m :D

[ Szerkesztve ]

Ameddig ellátsz, addig el is tudsz futni.

(#43881) tomcica válasza Aristeus (#43880) üzenetére


tomcica
Topikgazda

aze' a 10 x 800m se piskota,ha rendesen megcsinalja az ember :P ;]
szep munka,ezt innen ugyanigy folytatni kellene,szepen kielezni neha,felmerni,utana megint be a daraloba (alapozas)
kajat finomhangolni,km-t novelni :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#43882) Idiofil


Idiofil
aktív tag

Sziasztok,

Kérdésem lenne, hogy ilyen csodás lábra, milyen futócipő az ajánlott?
[kép]

Jelenleg nekem erősebben párnázottat mondtak, vettem egy Vomerot.
(kevés km egyszerre - őszre akarok 15kmre felmenni, leginkább salak/rekortán/földút)

Előre is köszi az ajánlásokat (ha lesznek)

"Those who want respect, give respect"

(#43883) norby_42 válasza emvy (#43852) üzenetére


norby_42
aktív tag

Express, és kösz a tippet. Downgrade volt 6.7-re, úgy letöltötte, de rögtön frissíteni akar, és nem kérdez.
Majd megnézem akkor az 5.9-et, de már elcsomagoltam a gépet (külön erre tartok egy Win-eset :)

Eat pasta, run fasta

(#43884) pelyib válasza ígyvanferi (#43868) üzenetére


pelyib
tag

Ilyesmire gondolsz? Vagy talan ez?
En elobbit hasznalom teljes megelegedessel. Meglepoen sokmind elfer benne, kulcsnak kulon kis zacsi elol.

(#43885) norby_42 válasza pelyib (#43884) üzenetére


norby_42
aktív tag

Az elsőt használom, de már a telefon is húzza lefelé a nadrágot. Bármi többhöz jobb az öv.

Eat pasta, run fasta

(#43886) ígyvanferi válasza pelyib (#43884) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Eszembe se jutott, hogy a decathlonnál nézzek ilyesmit. Köszi! A második jobbnak tűnik a több zseb miatt. Túl gyakran úgy sincs rá szükségem, hátha arra az évi néhány alkalomra megfelel ez is, majd kipróbálom.

(#43882) Idiofil: jó lesz az a Vomero. Meg ugye már megvetted, szóval használd! Nekem is van egy, átlagos futáshoz, kocogáshoz, inkább sarokra érkezve teljesen jó. Gyorsabb tempókhoz, főleg forefoot strike-nál nem az igazi, ahhoz majd kell valami más.

[ Szerkesztve ]

(#43887) Chuck Norris válasza Aristeus (#43880) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Az evés része szerintem is sokkal nehezebb mint a mozgás, mert a mozgást ha lenyomtad akkor kész vagy arra a napra de az evésre meg mindig oda kell figyelni. Amúgy nekem pl. nagyon jót tett, hogy az asszony nem jár be dolgozni hanem szinte minden nap főz. Előtte sokat jártam kifőzdébe meg hamburgereztem, nyomtam a gyrosokat, azt gondoltam, hogy úgyis mozgok eleget simán ledolgozom. Most meg, hogy jobban lehet tudni mit eszem meg, már eleve próbálom meg sem venni a szemetet a boltban, nagyon sok lejött rólam is.

(#43888) Idiofil válasza ígyvanferi (#43886) üzenetére


Idiofil
aktív tag

Köszönöm a választ, gyorsabb tempó még odébb van :).

"Those who want respect, give respect"

(#43889) ígyvanferi válasza Chuck Norris (#43870) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Ez jó mókának hangzik. Te mész? Vagy valaki más innen?

(#43891) seller007


seller007
tag

Van olyan webshop (vagy bolt pesten) ahol visszaveszik az Asics cipőket 1-2 km próba után is? Mint a nike.com.

(#43892) dellfanboy válasza seller007 (#43891) üzenetére


dellfanboy
senior tag

a nike.com visszaveszi? nem is tudtam van vmi extra dija?

eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei

(#43893) ígyvanferi válasza seller007 (#43891) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Elvileg nem kéne, hacsak nem a szobában futottad azt az 1-2 km, de a gyakorlatban minden webshop visszaveszi a nála vett cipőt ennyi után. Csak mosd meg alaposan a talpát.

(#43894) seller007 válasza dellfanboy (#43892) üzenetére


seller007
tag

sima return, ingyenes, lakáshoz jön a futár.

köszi feri! de ha nálam ragad (mert kitörik benne a lábam) a 2 pegasus áras cipő beleragasztom a lábad a 41,5es cipőmbe ;]

[ Szerkesztve ]

(#43895) Chuck Norris válasza ígyvanferi (#43889) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Nem megyek, kirándulok holnap, vasárnap ezért igen el leszek fáradva. Ha van kedved akkor ajánlom, hogy menjél, nem egyedül kell végigmenjél és akkor nem kell foglalkozzál az útvonallal, oda tudsz koncentrálni csak a futásra.

(#43896) bajnokpityu válasza seller007 (#43891) üzenetére


bajnokpityu
félisten

nekem a hoka, és egyéb kevéssé jó cipok inkább 10km után tudatosultak, h nem leszünk barátok. 1-2km alatt ki tudod deriteni h jó-e?

[ Szerkesztve ]

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#43897) ígyvanferi válasza Chuck Norris (#43895) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Nagyon kacérkodom vele, nézegetem a tracket már napok óta. Nem vagyok igazán felkészülve ilyen távra ekkora szinttel. Leghosszabb futásom 29 km, a legtöbb szint ~700 m volt (az mondjuk 15,6 km-en) eddig. Idén két "hosszút" futottam, egy 22,5-es szinteset, meg egy sima félmaratoni távot, mindkettő eléggé megviselt azért. Előbbi a táv+szint+ezekhez mérten erős tempó miatt, a félmaraton simán csak a tempó miatt. Illetve most esős időnek ígérkezik vasárnap délelőtt, azzal nem nehezíteném így elsőre a dolgom. Még holnap megálmodom... Igazi terepfutócipőt sem vettem még azóta. :U

(#43894) seller007: aki elkölti két Pegasus árát egy Asicsra, az viselje a következményeket. ;]

[ Szerkesztve ]

(#43898) #76500480


#76500480
törölt tag

Nem értem ezt a pulzus témát. Reggeli futásnál 143 átlag bpm max 157. Egy délutáninál, hasonló távon 146 átlag, max 179. Előbbinél majd meg szakadtam, utóbbinál bírtam vona még+ szintidő is jobb volt.

Pulzus nem az elfáradással arányosan nő?

(#43899) tomcica válasza #76500480 (#43898) üzenetére


tomcica
Topikgazda

O a reggeli es delutani pulzus kozott azert nalam is van valamekkora szoras. Reggel en se tudom annyira felhajtani, uzemi homersekletre rakni magam, delutan mar konnyebb porgetni.
157 maxnak azert meg csipasan is eleg harmatos, nem mert el ott valamit az ora?
Ja a koffein es a hidrataltsag/dehidrataltsag, legnyomas, para, meleg mind kihat a pulzusra. :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#43900) #76500480 válasza tomcica (#43899) üzenetére


#76500480
törölt tag

179 max a 2km-es zuhany miatt lehetett, kellően felhúztam magam rajta. De 130as pulzusnál szar.ul érzem magam...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.