Hirdetés

2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#43101) Chuck Norris válasza ígyvanferi (#43097) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Azt írja, hogy:
Az automatikus szüneteltetés felfüggeszti az edzés rögzítését, ha a sebesség nem éri el a 2 km/h-t (1,2 mph). Amikor aztán a sebesség átlépi a 3 km/h-t (1,9 mph), a rögzítés magától folytatódik.

A gyári profilokat valamiért nem lehet szerkeszteni és másolni sem, újat kell létrehozni.

(#43102) inf3rno válasza ígyvanferi (#43097) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nekem is volt már párszor, igazán gáz, amikor versenyen felejti el az ember. :D

Buliban hasznos! =]

(#43103) inf3rno válasza sqpp (#43098) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Én a helyedben betennék minden napra futást, és két naponta vagy még gyakrabban leszedném lazábbra a sebességet, illetve érdemes az edzés utáni nyújtásnak is utánanézni. Cipők sajnos csillagászati áron vannak a keretedhez képest, talán aki otthon van ebben az outlet témában az tud ajánlani valamit vagy esetleg jó lehet a Decathlonos saját márkás? Tomcica szerintem tud komolyabb edzéstervet is mondani, ő szokott ilyen rövidebb távokra készülni, de megfelelő alap nélkül elég nehéz csodát tenni.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#43104) bajnokpityu válasza inf3rno (#43103) üzenetére


bajnokpityu
félisten

Használtan 50% OS cipő kijon ennyiből, de hogy pont kényelmes legyen..

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#43105) tomcica válasza sqpp (#43098) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Az a tav manapsag mar egy elnyujtott sprint, ket modszer is van, ahogy keszulni lehet ra. Egyik a regi megkozelites - > hosszu epitkezes laza mindennapos futasokkal, heti 1-2 konnyu rovid fokozo tempoval(heti 8-13 edzes) .A modern - semmire nincs idom es turelmem, de kibaxottul top formaba kell hoznom a testem, ha tetszik neki, ha nem modszer - > 1 x sprint nap, 1x emelkedosnap, 1x fokozo tempo (kesobb ez resztavozas) 1x laza + eroedzesek melle. Ez gyors fejlodest hoz, tobben is hullanak el benne. Amugy hatekony :)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#43106) tomcica válasza tomcica (#43105) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Hasznalt cipot nem vennek, akkor inkabb ott az Adidas Duramo v Galaxy kb 10ezer ft learazasokon, azokban mar lehet futni. Duramom volt 1000km+ ment bele, akkor valt kb olyan kopogossa, mintha a dobozzaban futnek, mivel penzszukeben voltam azert meg 500km belement, nem a cipo a gyenge pont, hanem az ember.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#43107) emiki6 válasza tomcica (#43106) üzenetére


emiki6
veterán

Én ha jó idő lesz DIY vékonytalpú saruban fogok futni, mert mezítlábas technika. Aztán lehet nem fog működni, mert a hosszútávon a mazzag kidörzsöl vagy nemtom, bár a bőr tuti nem fogja "szeretni", hogy nincs puha réteg közte és a talaj között. Tavaly teszteltem, hát betonon elég férasztó járni vele, ellenben érződik a fű vagy egy szőnyeg puhasága. Anyagköltség max pár ezer forint és kb súlytalan. Egyetlen hátránya, hogy a talp-talp kontaktfelületen nincs semmi ami elvezetné az izzadtságot és felpuhulhat a bőr, amiből könnyebben lehet vízhólyag.

A xero shoes templatejéből indultam ki, de végül terveztem egy olyat, mely a láb anatómiáját figyelembe veszi és rásimul/ ráfeszül. Néztem a lábnyomomat, hasonló, mintha mezítláb lenné (a talpboltozatnál nem ér le a talp)

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég.

(#43108) Hi!King válasza sqpp (#43098) üzenetére


Hi!King
őstag

Én egy ilyet használtam viszonylag sokáig (olyan 700-1000 km lehetett benne, nehéz pontosan megbecsülni, mert közben használtam másikat is):
https://www.decathlon.hu/ekiden-one-plus-kek-id_8311960.html

Teljesen elégedett voltam vele, nyilván nincsen benne akkora csillapítás, mint a drágább cipőkben, de helyes technikával ez nem okoz gondot. Egyedül azzal szívtam néha, hogy a felső része már a harmattól beázott, mikor egy 20 m-es szakaszon 5 centi fűben futottam át. Igazából ez a legalapabb kék termék normálisabb talppal ellátott változata. Sajnos ez már nincs, és szerintem nincs utódja. A mostani kék termék az hasonló kialakítású, de csúszós talpa van (annak több elődje is volt nekem, az utolsónak már ilyen talpa volt, és konkrétan vizes aszfalton vigyázni kell vele...). A Cushion és a Cushion Grip nem ilyen kialakításúak, tudom, mert felpróbáltam egyiket, ezeknek a sarokemelése is más (nem tudom te eddig miben futottál, lehet neked épp ez az ideális). Talán ez lehet, ami legközelebb áll a régi modellhez:
https://www.decathlon.hu/ferfi-futocipo-active-id_8559090.html

(#43109) emvy válasza emiki6 (#43107) üzenetére


emvy
nagyúr

Ezek eleg jopofak, ugye en Vibram Fivefingersben (is) futottam eleg sokat; a lenyeg, h lassan kell kezdeni, es ugy hozza lehet szokni.

[ Szerkesztve ]

while (!sleep) sheep++;

(#43110) ígyvanferi válasza sqpp (#43098) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Próbáld ki ezt, ha van méretedben ez az akciós piros. Egész könnyű cipő ahhoz képest, mennyibe kerül. Esetleg a Kiprun Fast, ha belefér 15-ért. A sz.r nemzeti valutánk miatt semmit nem érdemes jelenleg külföldről rendelni az olcsó kategóriában, mert az nem is létezik. Futócipő futóboltban meg szintén nincs ~25 ezer alatt. Szóval marad a decathlon.

A légzéssel ne foglalkozz, mire rögzülne ez a kettő be, kettő ki, már rég túl is vagy a felmérőn vagy min. Ráadásul eléggé max.-on fogsz futni, nem fog menni a kettő be, kettő ki. Csak legyen egyenletes, és préseld ki rendesen, hogy ne szúrjon be az oldalad.

Nem tűnik lehetetlennek egy hónap alatt 5:45-ről gyorsulni 5 perc körülre ilyen távon, itt még sokkal többet fog számítani a konkrét cél, az elszántság, a vizsgadrukk, de ezek úgy tűnik rendben vannak nálad, meglesznek.
Fontos lenne addig is, hogy ne próbáld minden egyes edzésen megdönteni az idődet. Futnod kéne hosszabbakat is mondjuk heti kétszer, lassú, komótos tempóban, olyanban, aminél még tudnál beszélgetni is akár. Aztán mehetne egy olyan, hogy 10 perc laza kocogással bemelegítés után fél kört gyorsan futsz, majd a másik felét nagyon lassan, akár sétálva teszed meg (feltételezve a 400 m-es pályát). 3-4 kör. Hetente hozzáraksz még egyet. Végén kocogsz megint 8-10 percet levezetésként.
De egy konkrét edzéstervvel várd meg inkább Tomot. Szerk.: megelőzött közben. Aboutyou-t nézd még meg, pl. ez is jó lehet.

[ Szerkesztve ]

(#43111) emiki6 válasza emvy (#43109) üzenetére


emiki6
veterán

Régebben már betettem ide, de csak tomcica jelentkezett asszem, szóval:
Csináltam egy fb csoportot a mezítlábas lábbeliknek. Ha valakit érdekel: [link]

A vibram nekem drága, így freetet szoktam venni vagy valami akcióst a más barefoot márkákból. a Freetből most ez tűnik érdekesnek, lehet majd kipróbálom.

[ Szerkesztve ]

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég.

(#43112) tomcica válasza emiki6 (#43107) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Na az ilyen full kretenbe tolni-t birja a pofam nagyon :R auto kulsogumi a next level hardcore a'la tarahumara :P fuvon, rekontanon es foldesuton szoktam mezitlab futni igy aprilistol egesz oktober vegeig (neha tovabb is) erositesnek tokeletes.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#43113) emvy válasza emiki6 (#43111) üzenetére


emvy
nagyúr

Sajnos nem hasznalok Facebookot.

while (!sleep) sheep++;

(#43114) emiki6 válasza tomcica (#43112) üzenetére


emiki6
veterán

Ismerős vett négyzetméterben vibram talpat, abból tarháltam. Sima huarache-re vagy mire nem jó, mert túl hajlékony és 3 pontos rögzítéssel lelaffan az eleje, azért is fontam rá így a lábamra, 8 lyuk került a talpra. A Tahrahumara-ékok persze hogy abból csinálják. Annyi kilométer elég hamar megeszi a fancy márkás cipőket és a 2 között az ár kicsit eltér. :D

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég.

(#43115) norby_42 válasza tomcica (#43106) üzenetére


norby_42
aktív tag

"nem a cipő a gyenge pont, hanem az ember"

összefoglalóba vele... :DD

Eat pasta, run fasta

(#43116) tomcica válasza emiki6 (#43114) üzenetére


tomcica
Topikgazda

En is igy vagyok a cipokkel, hamar elfogynak :K

Norbi - beletettem

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#43117) dabgergo


dabgergo
őstag

Pofátlan rövid ez a 60 perc ebédszünet, kapkodni kellett ma a lábamat! :DD :DDD

(#43118) Never79 válasza dabgergo (#43117) üzenetére


Never79
tag

Majd akkor linkelgess, ha fm-et nyomod ennyi idővel, jó? :DDD Gratula :)

Néha azért felvillan az agyamban nekem is, hogy tomcica féle edzésekkel meddig jutnék fmben. Talán 2 év alapépítés után már nem halnék meg annyira :D. Aztán gyorsan elhesegetem a gondolatot :)

[ Szerkesztve ]

(#43119) ígyvanferi válasza Chuck Norris (#43101) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Kipróbálom élesben. Jó lesz a gyári profil, max. kikapcsolom legközelebbre. Gondolom attól, mert aktív az autopause, ha akarom, kézzel is megállíthatom vagy újraindíthatom.

Az Interval Timert próbáltad már? Azt is ki kéne már próbálnom, csak sejtem, hogy a gyakorlatban hogyan működik. Illetve azt még lehet bonyolítani az app designerrel. Itt van hozzá egy útmutató. Így sokkal több paramétert lehet állítani.

(#43120) tomcica válasza dabgergo (#43117) üzenetére


tomcica
Topikgazda

hehe :DD :R

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#43121) taranis válasza dabgergo (#43117) üzenetére


taranis
addikt

Hát le a kalappal, én tegnap próbáltam ki, hogy beleadok apait anyait egy 7km-es szakaszon, 4:28 lett viszont 179-es pulzusátlaggal, így 40 derekán ez igencsak a teteje :)
Igaz, mögöttem csak egy év van, meg van 10kg plusz, de így is csak remélem, hogy valaha lesz ilyen szép eredményem :)

colorizer.net

(#43122) dabgergo válasza taranis (#43121) üzenetére


dabgergo
őstag

Hajrá-hajrá!!

Köszi, poén volt mert csak úgy elvárásoktól mentesen futok mostanában, 1,5 hete lefutottam a maratont de azóta nem hogy abbahagytam volna a futást vagy pihennék hanem még a pihenőnapokon is bringázok és a heti 80km így is megvan futásból is, amiből egyre több a terep jó sok szinttel :D

Never79: teljesen jogos, lassan kéne futni egy normál FM-t 3:50 körül! Bárcsak lenne mostanában vmi verseny, úgy érzem jó formában vagyok végre (tavaly nem nagyon éreztem ezt), szóval poén lenne, de sztem versenyek max szeptembertől lesznek :(

[ Szerkesztve ]

(#43123) inf3rno válasza emvy (#43109) üzenetére


inf3rno
nagyúr

+1, én gyorsan kezdtek, úgy szétment a bal vádlim tőle, hogy egy évig nem jött helyre. :D Kocogásra viszont tényleg jó, de érdemesebb a terepre szánt változatot venni. Nekem aszfaltos van, és túl vékony a talpa a murvás úthoz.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#43124) inf3rno válasza dabgergo (#43117) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Laza. Lassan te is a félisten kategóriába emelkedsz. :D

Buliban hasznos! =]

(#43125) Vertigo18 válasza inf3rno (#43124) üzenetére


Vertigo18
addikt

Itt olyan nincsen...

Ufo kategória létezik... :D

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#43126) borbelyfer válasza dabgergo (#43117) üzenetére


borbelyfer
csendes tag

Jól néz ki. Ment volna még egy kicsit tovább is?

(#43127) ß3NC33


ß3NC33
tag

Az mitől lehet, hogy a képen [link] a 10es és a 35ös rész között néha szúró fájdalmat érzek?
Az az érdekes, hogy most kezdett ott fájni, mióta ezt az alapozó futást csinálom, előtte nem éreztem ezt :F
Rossz technika, cipő?

(#43128) Vertigo18 válasza ß3NC33 (#43127) üzenetére


Vertigo18
addikt

Mindenesetre a linked az rossz :D

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#43129) ß3NC33 válasza Vertigo18 (#43128) üzenetére


ß3NC33
tag

hmm akkor így? a pirossal jelölt rész

a garmin meg mondjon le! mostanában folyamatosan azt írogatja ki, hogy romlik az edzettségem, pedig sokkal jobban érzem magam :((

[ Szerkesztve ]

(#43130) dabgergo válasza borbelyfer (#43126) üzenetére


dabgergo
őstag

Aha, ment volna, csak tényleg vissza kellett érnem :) nem éreztem max effortnak, nem is annak terveztem csak jól esett.

(#43131) Chuck Norris válasza dabgergo (#43117) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Egy perc alatt, hogy tudtál megebédelni? :)

@ígyvanferi Intervalt még nem nézegettem, úgy két éve nem is futottam ilyesmit de ha eszembejutna legalább tudom kitől kérdezzek.
Nem tudom a tiéden van-e de a navigációból mert abból viszont sikerült egész használhatóan megértenem részeket, egészen használható.

(#43132) dabgergo válasza Chuck Norris (#43131) üzenetére


dabgergo
őstag

Csaltam :D

(#43133) tomcica válasza dabgergo (#43130) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Nos, en ilyen szep tempoval most nem tudok szolgalni, bealltam vissza az alapozasba hetfo+kedd = 70km, meg is jott az etvagy :)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#43134) Cece04


Cece04
tag

Sziasztok,

egyrészt köszi a tippeket, szerencsére volt még a suunto AMBIT3 VERTICAL-ból akciósan az akciós pánttal, nagyon tetszik, ennyiért bőven megérte.
másrészt pedig edzés témában most keresgélem a megfelelő felállást.

3 fajta edzést mentem eddig:
- van egy nagy köröm, ami kb 8.5km, a középső 4km emelkedő (130mről a végére 290), ezen a legutolsó 7:07 áltag volt 160as átlagpulzussal (186 max a legnagyobb emelkedőnél)
- helyi futópályán változó km, legutolsó 7.5km volt 6:20 áltag idővel, 166-os átlagpulzus
- helyi futópályán lazább tempóban figyelve, hogy 140-150 fölé ne menjen a pulzus,
vagy a fentiekhez hasonló pulzussal kevesebb idő, kb fél óra

Az az érdekes, hogy télen futottam futópadon és akkor meg tudtam csinálni a 10kmet 1 óra alatt, most sokkal jobb erőben érzem magam, mégsem sikerült, igaz kicsit béna a futópálya mert kb 400 méter, de van benne egy 150 méter ami csak picit,de emelkedik..szóval olyan az altitude grafikon, mint egy rossz ekg fel-le,fel-le :)
Az a kérdés, hogy vegyek vissza inkább és a 3ik opciót nyomva kezdjek el építkezni vagy nyomjam ami a csövön kifér és nyomjam le az időt? :) a végső cél egy félmaraton lenne, de nem tudom, hogy megfelelőek e ezek a viszonyok. Futópályát annyira nem szeretem, unalmas körözni, utcán viszont nem tudok (egyelőre nem is bírok) sokkal gyorsabban menni, mert figyelnem kell, hogy ne essek hasra, meg ne lökjek fel embereket :)

Köszi :R

[ Szerkesztve ]

A valósággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene...

(#43135) dabgergo válasza tomcica (#43133) üzenetére


dabgergo
őstag

Az azért szép!
Most én abban gondolkodom h vmi ultrát poénból kipróbálok terepen, 60-70km-en morfondírozom :)

[ Szerkesztve ]

(#43136) ígyvanferi válasza Chuck Norris (#43131) üzenetére


ígyvanferi
addikt

A navigáció jó, azt már használtam azon a néhány terepversenyen, amin voltam idén. Szépen végigvezetett az útvonalon. Mondjuk egyszer meg is szívatott kicsit a gödöllői félmaratonon. Ugye megkérdezi a navigáció indítása előtt, hogy előrefelé vagy hátrafelé vigyen végig az útvonalon. Én naivan ráböktem az előrefelére, na az pont a rossz irány volt. :DDD Nem is lett volna gáz, ha nincs megkavarva a rajt. Már majdnem idő volt, de még rengetegen álltak sorban a rajtszámért, így azt mondta a főszervező, hogy kb. 15 perccel eltolják a rajtidőpontot. Úgyhogy mi tök nyugiban bóklásztunk párommal a rajtközpontban, ahol jó meleg volt, majd egyszer csak nagy lett a csönd, kiderült, hogy bőven a 15 percen belül elrajtoltak. Szóval már sehol senki, akit követhettem volna, így nem elég, hogy kb. 5 perccel késve indultam, még másfél km-t hozzá is raktam a távhoz, mire rájöttem, hogy rossz irányba futok. :U :DDD

(#43137) stefyY


stefyY
őstag

Reggeli hosszúm. :)

"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."

(#43138) Hi!King válasza stefyY (#43137) üzenetére


Hi!King
őstag

Szép "kis" kör. Látlak flyby-on, én a Soroksári-Duna másik oldalán futottam.

(#43139) stefyY válasza Hi!King (#43138) üzenetére


stefyY
őstag

:R :R :R

Ezesetben üdv "szomszéd". :))

"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."

(#43140) Chuck Norris válasza ígyvanferi (#43136) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Ez az előre meg hátrafelé meg a légyszar méretű zászlók eleinte engem is megzavartak de úgy néz ki mostanra már kezdem érteni. Amit nem értek, hogy ha beimportálok egy gpx-et akkor az útvonalpontokat miért nem importálja be de ahogy rákerestem ez általános hiba, sokan panaszkodnak rá. Mondjuk annyi előnye van, hogy így amíg manuálisan bepöttyögetem a pontokat legalább ismerkedek az útvonallal :)

(#43141) Chuck Norris


Chuck Norris
senior tag

Úgy általában az ember azért sportol, hogy tartsa a formáját ...
Tegnap sétálás közben a Pálos70 pólóm volt rajtam amit két éve vettem de tavaly is voltam ezen az eseményen mert ez az egyik kedvencem; odajön hozzám egy fickó, megkérdezi, hogy ezt így legyalogoltam a 70Km-t? Mondtam neki, hogy igen le de igazából 74Km. Azt mondja, hogy igen, ez nem semmi de biztos még fiatal koromban csinálhattam :W

(#43142) dabgergo válasza stefyY (#43137) üzenetére


dabgergo
őstag

Grat, szép táv!

FlyBy-hoz az kell h publikus legyen a track, ugye? Szerintem nálam azért nincs ilyen Stravaban, mert én csak az "ismerősökkel" osztom meg, legalábbis ez a tippem.

Amúgy durva h mennyire rákaptam most érkedklődés szintjén a terep ultrákra!
Nekem ez full új világ, de most h megvan a 2:58-as maraton, úgy érzem kéne vmi új és nagyon tetszenek ezek a távok meg helyek.

Innen vki volt ilyesmiken?
UTMB-t is néztem, hát uhhhh!!
Ez a videó nagyon megfogott!

[ Szerkesztve ]

(#43143) zaskar válasza dabgergo (#43142) üzenetére


zaskar
senior tag

Nálam is így kezdődött vagy 12 éve. Akkor már évek óta csak síkon meg főleg aszfalton futottam-versenyeztem, (bár én csak 3:10 körüli maratont tudtam), aztán szép lassan áttértem a terep ultrákra.
Szép és jó az UTMB, sokan gondolhatják, hogy minden terepes álma. Na én nem feltétlenül tartoztam közéjük, bár szerencsére anyagi korlátai nem voltak annak, hogy egyszer nekivágjak valamelyik távjának. De ha alpesi körülményekre vágyom, már Ausztriában is megtalálom a megfelelő versenyt, ilyen pl. a Glockner Trail, aminek az 50 km-es távján voltam, de tőlünk keletre is rendeznek magashegyi versenyeket, ilyen volt pl. a Retyezát maraton, ami felmegy 2500 méterre is. De érdemes betartani a fokozatosságot. Minél magasabb hegyekbe megyünk, annál kevesebbet fogunk futni, annál több lesz a gyaloglás-mászás. A hazai ultrák között is vannak nehezebbek, de általánosságban azért többségük jól futható. Érdemes ilyenekkel kezdeni, aztán átmenetnek ott vannak a kis osztrák versenyek, amelyek már felmennek 1700-1800 méter körülre, de még jól futhatók (Kainach, Veitsch, Ötscher). Aztán ha úgy gondolod, jöhetnek a még magasabb hegyek, több mászással. Én ilyenekre ritkábban, inkább csak a látvány miatt mentem, futni jobban szeretek, ezeken meg nekem sok a gyaloglás-mászás. Vagy itt van pl. a népszerű lengyel 100 km-es terepultra, amit mindig szeptember elején rendeznek, és már 6x voltam rajta. Kíváncsi vagyok, idén lesz-e belőle valami...

(#43144) tomcica válasza Chuck Norris (#43141) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Hehe, ugy beszelt rolad, minta oreg lennel. :N
Felenk meg ugye dul ezerrel a karanten 17-5ig kijarasi tilalom, hat ennyi embert eletemben nem lattam a folyomenti gaton. Seta, kocogas, bicaj brutalis. Sok uj bringa, latszik h most vehette, na azok ilyen nezelodosen tekernek, kozben traccsolnak. Ezeket alapozos futassal utolerem. Fogalma sincs egy atlagembernek, h milyen kondit lehet kiepiteni. :DDD

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#43145) stefyY válasza dabgergo (#43142) üzenetére


stefyY
őstag

Köszönöm!

A flyby-ról fogalmam sincs, sose használtam. :DDD

Egyébiránt még most lesz 2 éve, hogy elkezdtem "futni". De minél többet futok és fejlődök, annál inkább rájövök, hogy eddig mennyire nem tudtam. A 2018-as VIvicittán ténykedtem, mint területet biztosító szaki, pont az egyik fordítónál. Rengeteg 60-70 feletti embert láttam 10 kilin és félmaratonon is. Rettentően szégyelltem magam legbelül, hogy az én kondim az ő teljesítményük mellett a kanyarban sincs, ez inspirált elsősorban. Az egyik exem mellett korábban jó pár plusz kiló és feljött, voltam 84 kg ( 186 centihez ) is, azóta sikerült ezt levinni már 75-re csak mozgással, a kaját annyira nem is veszem szigorúan. Nekem egyelőre a maraton is csak egy cél, nem hogy 3 órán belül. Ufók vagytok. ;) Sosem futottam még, ez a 23 kilométeres futásom volt eddig a leghosszabb, jövőre szerintem viszont egy SPAR-os nevezés már reális cél lehet, de hogy milyen idővel...jó kérdés.

"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."

(#43146) tomcica válasza stefyY (#43145) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Ja, en meg azt hittem ez a napi alapozasod, mondom is ilyen 20-25km/nap, az mar azert rendben van :DD

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#43147) stefyY válasza tomcica (#43146) üzenetére


stefyY
őstag

Sajnálom, hogy csalódást okoztam. ;] :DD

Jó lenne azon a szinten lenni, de azért a végére kicsit megéreztem a lábaim. Ha csak heti háromszor tolnám ezt, már az is erős lenne. :)

"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."

(#43148) emiki6 válasza stefyY (#43145) üzenetére


emiki6
veterán

Én 183 cm 55 kg-mal indultam 6,5 éve (Bale a Machinist-ben elbújhat), azóta valamivel magasabb is lettem és sikerült feltornászni 65-70 kilóra, mondjuk nem futással... :DDD

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég.

(#43149) dabgergo válasza zaskar (#43143) üzenetére


dabgergo
őstag

Ez igen, szuper h van itt köztünk terep ultrás! :)
Én nem tervezek UTMB-re menni, anyagilag se férne bele, meg közel sem tartok ott, de maga a videó lelkesít, egyelőre verseny nélkül és egyedül tervezek nagyobb távokat futni itt a környező "hegyekben" (tehát pilis, gerecse, börzsöny stb), már ez is poén :)

(#43150) Vertigo18 válasza dabgergo (#43149) üzenetére


Vertigo18
addikt

Mi az, eddig nem ismerted csapatunk "nagy öregjét"? :D

A pláne, hogy mindezt 145-ös max pulzussal teszi! Minden tiszteletem az övé, le a kalappal! :R

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.