Hirdetés

2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#43951) ígyvanferi


ígyvanferi
addikt

Na nekiindultam tegnap a Szénás Körnek. Pont a legjobbkor... Ott b.sztam el a dolgot, hogy nem indultam el reggel korán. Akkor megúsztam volna a 30 fokos párás meleget az elején, meg aztán fél 1-től az orbitális zuhét. Remeteszőlőst hagytam el, akkor már elég haragos volt az ég alja, aztán valahol a Kopasz Erdő tetejére érve kezdet szakadni. Még elvergődtem a Csergezán Pál kilátóig, ahol páran már menedéket kerestek az eső elől. Együtt várakoztunk, amíg nagyon ömlött, 30-35 perc után kicsit alábbhagyott, továbbindultam, de nagyon fel volt ázva mindenhol a lefelé, nem nagyon haladtam, nemsokára újra rákezdett az eső, úgyhogy Nagykovácsinál, 22 és fél km után kiszálltam a buliból és hazamentem busszal. Nem láttam értelmét csúszkálni a sárban. Meg már így is necces volt a szintidő, még az elején Budaligetnél benéztem egy kereszteződést, és elfordultam jobbra a jelzésen fel a dombra, holott csak egyenesen át kellett volna futni a falu szélén, így ott belekerült plusz 2 km, meg volt még egy-két kisebb megtorpanás, fotózás, nézelődés. Szóval majd legközelebb megyek az éremért, másodjára már jobban fogok tudni haladni, nem kell folyton térképet, meg itinert csekkolni.

A futással amúgy nem volt gond, elég jól haladtam, amikor tudtam, nem lett volna gond szerintem a hátralévő km-eken (igaz még majdnem 10 volt hátra, de elég sok lefelével). Vettem a minap egy Salomon Sense Ride 2-t, az is jól szuperált (mondjuk a cuppogós sárral nem tudott már mit kezdeni), meg a decathlonos öves futónadrág is. A vizet mondjuk kézben vittem, az zavart az övben, még a 250 ml-es soft kulacs is. Nem tudom ezzel más hogy van. Persze kézben sem volt az igazi, de mégis jobb volt úgy. Pályacsúcsra nem török egyelőre, úgyhogy marad így következő alkalommal is.

(#43952) Never79 válasza ígyvanferi (#43951) üzenetére


Never79
tag

Szerintem jól döntöttél. Ilyen időben, sárban azért ott lebeg a sérülésveszély is.

Hatalmas sárban nem tudom mivel lehet még türhetően nyomni. Speedcross a nyerő állítólag, de én már láttam esni-kelni embereket abban is.

Vasárnap én reggel 8kor indultam, a tatai Öreg-tónál futottam 3 kört. Az első végére mindenhol is folyt rólam a víz. Nem tudom melyik része volt rosszabb, amelyik végig tűző napon megy, vagy az erdei rész, ahol viszont óriási volt a pára. És az embereken (nőkön) hosszú cicanaci 😮. 2 körben is a nyomóskút alá nyomtam a fejem. Mondjuk az biztató volt, hogy a pulzus nem szállt el, és a tempó is egyenletes maradt.

(#43953) Never79 válasza mobal (#43941) üzenetére


Never79
tag

Lehet futni a Csóni tónál? Azt hittem le van zárva.

(#43954) mobal válasza Never79 (#43953) üzenetére


mobal
MODERÁTOR

Bementem a kerítés mögött. Marhára nem zavart senkit, továbbá semmi nem is volt útban. :D

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#43955) joergie


joergie
őstag

[link]
Erről a Li Ning Rough Rabbit IV -ről vélemény esetleg? Hallott róla valaki?

Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.

(#43956) Hi!King válasza joergie (#43955) üzenetére


Hi!King
őstag

Nekem a legnagyobb bajom, hogy nagyon reklám szaga van a cikknek, ezt az oldalt ugyanis rendszeresen látom az index címlapon fizetett tartalomként. Szóval ha a szerző rosszat gondolt volna a cipőről, azt sem írta volna meg. Ettől még lehet jó a cipő.

Egyébként kíváncsiságból átfutottam a cikket. Nos, én is úgy jártam, mint a szerző, a legnagyobb dögmelegben futottam virtuális vivicittát (30 fok, napsütésben, árnyék arra alig akad), így 7,5 percet rontottam a 2 héttel ezelőtti virtuális versenyhez képest (1:30:31 -> 1:38:02), úgy hogy most az előzővel szemben teljesen készen voltam utána. Mondjuk a végtagjaim nem, mert múltkor izomlázam volt, most viszont nem az volt a szűk keresztmetszet, így másnap jobban voltam, mint akkor (és elmentünk bringázni, ahol jó nagyot áztunk... lehet hogy fordítva kellett volna, esőben futni, melegben bicajozni...).

[ Szerkesztve ]

(#43957) ígyvanferi válasza joergie (#43955) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Ez jól jött volna annak idején, amikor igen szűk volt a keret cipőre. Használhatónak tűnik, jobban futócipő kinézetű, mint a legolcsóbb decathlonosok, és nagyobb kárt nem hiszem, hogy okoz ebben futni, mint a rohadtdrága, agyonépített hokakban vagy asicsokban. Magam részéről kíváncsi lettem rá, vajon milyen lehet egy aliexpressről rendelt 30 dolláros futócipőben futni.
Ha belefér 15-18 ezerért cipőt venni, akkor én maradnék az ismert márkák jól bejáratott modelljeinél, kis szerencsével és türelemmel ennyiért is ki lehet ezeket fogni. De ha most van szükség új cipőre és tényleg nem mindegy az a néhány ezres (arányaiban nem is olyan kicsi a különbség...), akkor érdemes lehet ezzel próbálkozni. Azt mondjuk nem tudom, mi van akkor, ha mégse jó a méret, hogy küldi vissza az ember? Mert ha sehogy, vagy drágább a postaköltség, mint a cipő, akkor mindjárt nem olyan jó a helyzet.

(#43958) tomcica válasza ígyvanferi (#43957) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Amikor annyira szukos volt a keret akkor Adidas Duramo volt a best-buy, az most is olcso. 1500km-t beletettem.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#43959) ígyvanferi válasza tomcica (#43958) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Duramo volt a legelső, direkt futásra vett (kapott) cipőm. Annyi szerintem nekem is belekerült, bár akkor még több év alatt. Jó volt teljesen. Már csak a vagizás megy a mindenféle cipőkben, gyorsabb nem sokkal lettem. :DDD

(#43960) danielsz válasza Hi!King (#43956) üzenetére


danielsz
tag

Elég valószínű, hogy affiliate linkekből él az oldal, úgyhogy nem valószínű, hogy kimondottan pártatlan értékeléseket tennének közzé. Nem ismert márka, 13 ezer felett van így is, én inkább nem venném. Szerintem érdemes 20 ezer Ft-ot rászánni, annyiból azért már ki lehet hozni egy értelmes futócipőt.

Amúgy már írtam, hogy láttam már embert 1:20-on belüli félmaratont futni a 4000 Ft-os Kalenjiben

[ Szerkesztve ]

(#43961) LanyUs válasza inf3rno (#43937) üzenetére


LanyUs
senior tag

Teszteltem magam reggel. 05.20-kor kimentem futni egyedül erőből, görcsösen tartottam a 05:50-06:00-át pedig pár hete kezdtem újra. A karomra nem fért fel a mérő, tehát van plusz zsír + izom is rajtam. Levegő elfogyott 3. km körül és a 4. km tájékán darabosabb lett a mozgásom. Nem esett jól, tehát visszaálltam az alapozós 06:30-40-re. Kipihentem és 8km után stop, kis séta és go meló.
A szösszenetem mondanivalója az, hogy saját magamnál sem tudom siettetni a régi 47 perces 10 km-re való visszaállást. Türelmesen bele kell tenni a km-eket és jól esően befejezni, kényszerérzet nélkül. A cél az ( legalábbis számomra ), hogy mindig legyen kedvem mosolyogva cipőt húzni a lábamra, hogy ismét futhatok ( ennek a sérülés mentesség is alapja ). Megj.: még egy jól eső séta is több, mint a fotelban tespedés! Tehát semmilyen tempó esetén sincs senkinek szégyellnivalója :R

[ Szerkesztve ]

(#43962) norby_42 válasza LanyUs (#43961) üzenetére


norby_42
aktív tag

Nekem ez a harmadik 200 körüli hónap, lényegében napi futással. Tegnap néztem, már megy 11-12 km-en megy viszonylag kényelmesen az 5:45-ös tempó, ez ugye a 2 órás félmaraton. Ettől többet nem is várok magamtól, most jönnek a hosszabbak, kis gyorsítókkal.

Eat pasta, run fasta

(#43963) tomcica válasza norby_42 (#43962) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Nalam egy mocskos terepverseny lesz vasarnap, 42km (2000m szint) csapatverseny, taktikazni kell 5fiu es 3lany hoz pontot, nem eleg nekem full kretenbe tolni, hanem relativ jo atlagot kell kipreselni a tobbiekbol is. Valszeg Viktor kollegammal (5km OB veteran bajnok es UB, UTT csapattars, klubtars meg gyerekkorbol) toljuk parban elol tapogatozva az elmezonyben, de ugyelni kell h a masik 3 fiu se essen szet, mert ugy tobb pontot veszitunk, mint ha mi ketten legelol fejesunk. Trukkos :P
Na mindegy, en azert ezt a hetet se lazitottam nagyon vissza, meg alapozasban vagyunk hivatalosan. Igaz mar abban a fazisban, ahol a valtogatok, tempok, fokozok, iramjatekok, emelkedok egyre kemenyebbek.
Szervaltam egy Turbo2-t, bitang jo cipo, meg egy Boston 8 az uj szerzemeny, ez utobbi elesebb munkara. Havi egy uj cipo kell atlagosan

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#43964) Vertigo18 válasza LanyUs (#43961) üzenetére


Vertigo18
addikt

Ez pontosan mennyi kihagyást jelentett és mitől volt?

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#43965) inf3rno válasza LanyUs (#43961) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Mindenkinek más az alap tempója. Nekem erre az 5:40-5:50 környékére van beállva, és 1-2 hét után már jön magától, ha minden nap futok, utána meg hónapok, amíg lemegy 5:20, ilyesmi környékére. Az elején elképzelhető, hogy nekem is 7:00, 6:30, 6:00, ilyenek mennek csak, de tényleg nem tart sokáig az az időszak. Azt kell futni, ami neked kellemes, pláne reggel, amikor még bejáratósak az ízületek. Én azért szeretek reggel futni még 5 előtt, mert akkor a legtisztább a levegő, és a hideg miatt is könnyebben megy a futás.

Buliban hasznos! =]

(#43966) inf3rno válasza tomcica (#43963) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Hát hajrá! A terep sokkal durvább szerintem, mint az aszfalt, nem lesz egyszerű betolni. Igaz másoknak sem. :-)

Buliban hasznos! =]

(#43967) tomcica válasza inf3rno (#43966) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Foleg h igen saros, a jelentesek alapjan. Na, nem kapkodunk, szepen behozzuk a csapatot, osszesitettben akarunk labdaba rugni :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#43968) inf3rno válasza tomcica (#43967) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Az a lényeg, hogy sérülés ne legyen, akkor úszott az egész. Sárban könnyű eltaknyolni, jó cipő is kéne hozzá. De csak itt okoskodom, te százszor jobban tudod. :D

Buliban hasznos! =]

(#43969) LanyUs válasza Vertigo18 (#43964) üzenetére


LanyUs
senior tag

1 teljes év veszélyeztetett terhesség nagyon sok kritikus helyzettel, amikor a döntés a kezemben volt kit-mikor-merre stb. Másik gyermek felügyelet, éjszakai ordítások, anya hiányzás, munkahely megtartás, majd koraszülés, kórház, napi 150 km munkahely-otthon-koraszülött osztály között. Most már minden oké és vettük a Dually babakocsit, amit már fentebb írtam. Csak akkor kihagytam a miértet, gondoltam nem fárasztom a többséget, mert ez tényleg kemény időszak volt.

tomcica: 2000 szint az még több, mint a kékes kétszer! Hajrá! :R

[ Szerkesztve ]

(#43970) ígyvanferi válasza tomcica (#43963) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Elég bitang egy maraton 2000 szinttel, úgyhogy hajrá! Össze ne koszold a szép új Turbot a sárban.

Bostont is kipróbálnék. Egyszer vettem egy Tempot, de benéztem a méretezést, kicsi volt, így nem tudom milyen lehet benne futni. Vagy ott az új könnyű adidas, az SL20. Azzal nincs tapasztalatod? Amiket olvastam róla, hogy nincs a középtalpában Boost, csak az újabb Lightstrike anyag (Boston talpa 50% Boost, 50% Lightstrike), ami könnyebb, viszont nem annyira pörgős, pattogós. Viszont így az egész cipő egy picivel könnyebb, mint a Boston, miközben párnázottabb. Szóval talán még komfortosabb a földi halandónak, de lehet benne pörgetni gyorsabb futásokat. Ki kellene őszre váltanom a Reebok Run Fastet valami hasonlóval.

(#43971) tomcica válasza ígyvanferi (#43970) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Van Sl20 meg Rc 2is,learazasok voltak nalunk adidas fronton. Rc palyara es rovid eros tempokra, eles cipo. SL20 hasonlo suly m Boston, de joval "halottabb" cipo, lazabb tempokra, lassabb palyamunkara persze jo, de Boston jobb cipo.
Inov8 212-ben megyek 8mm fogakkal,az saros eleve :DDD

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#43972) tomcica válasza inf3rno (#43968) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Annyira azert nem tudom, en nem jarok ilyen terepekre, az ilyen 100x100m hetente (az kb 800-900m szint/edzes) van emelkedo, ennyi, az sarban is van, nem kinelem a bokat. Viszont hosszabb enyhebb emelledoim nincsenek, arra probaltam a gumit, de az se az igazi. Majd odafigyelek, ha kell setalok.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#43973) #76500480


#76500480
törölt tag

Másnak nem volt talpával/ lábfejével baja?

3 hónap után most a másik lábfejem fáj....már éreztem és ráfutottam 9kmt(150cm lépéshossz) és azzal kivégeztem. Másikat már vizsgálták, peroneus longus ín körüli ödémát írtak. Elrugaszkodó mozdulat esetén okoz panaszt. Túlerőltetés? Régen, igaz nem futottam 4:30 alatt 10et de heti 5x 6km általános volt.

(#43974) Peterhappy válasza LanyUs (#43969) üzenetére


Peterhappy
őstag

Azigen :R

(#43975) inf3rno válasza tomcica (#43972) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Szerintem kérdezz meg valakit, aki terepezik. Amit én tudok, hogy amikor legutóbb bepróbálkoztam terep félmaratonnal, ami erdei ösvényeken ment, akkor a felétől azt mondtam, hogy inkább lesétálom. Nekem félmaraton tempóban túl sok volt a bokámnak, a végén már bedagadt tőle és elnyomott valami ideget, és elkezdtem nem érezni a lábfejem. Akinek erősebb a bokája, annak gondolom ez meg se kottyan. Érdemes egy kicsit próbálgatni előtte erdei úton, hogy mit bírsz, mert a szokásos tempót biztosan nem fogod tudni hozni, meg állandóan nézni kell közben, hogy mi van előtted, mert könnyű megbotlani. A sár ehhez képest részletkérdés, ha nem túl nagy. Gondolom ugyanebből vannak lájtosabbak, ahol nem kitaposott ösvényeken meg kidőlt fát, patakot átugrálva, hanem murvás úton megy, vagy ilyesmi. Ezt is jó lenne tudni előtte, hogy milyen terepre számíts. Itt azt hiszem Chuck Norris szokott hosszú terepet futni, de gondolom vannak még sokan mások is. Valaki biztosan tud használható tanácsot adni, ami nem ilyen egy versenyes, mint az enyém.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#43976) tomcica válasza inf3rno (#43975) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Viktor kollegamtol kerdeztem ezt-azt,O azon a versenyen par eve masodik lett a 85km-es tavon (kb 4000m szinttel).Vele futunk most egyutt.
Futok en fuves,buckas,bokaforgato terepen,ott figyelni kell nagyon,mert elesel,ha leveszed a szemed arrol ahova lepni fogsz (nincs kitaposott osveny).Ugy kepzeld el,mintha atfutnal egy szantasok,ami fuvel van boritva es nem latod mi var rad,csak ha mar raleptel.
Erdoben is futottam parszor,arra sajnos itthon nincs lehetosegem.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#43977) inf3rno válasza tomcica (#43976) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Majd írj valami összefoglalót arról, hogy hogyan sikerült, kíváncsi vagyok! :-) Amúgy én inkább a többieket féltem, mint téged. Te kemény vagy, mint a medvetalp. :-)

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#43978) tomcica válasza inf3rno (#43977) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Hetfon delelott majd osszedobok egy beszamolot.Mentem ma meg egy utolso hosszabb edzest (kis 200-ak benne porgosre - nem tul feszesre).Holnap mar csak egy laza 20km hajnalban,delutan piheno es vasarnap indul a cirkusz :DDD A tobbieket egy picit en is :P

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#43979) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Ez azért kemény befejezés: [link] Kellett hozzá némi kreativitás is.

Buliban hasznos! =]

(#43980) tomcica


tomcica
Topikgazda

Ezt most csak igy ide teszem...40.5km volt a tav a haver orajan.4x tevedtem el.Holnap majd osszedobok egy beszamolot :DDD nem is tudom a helyezest 5-6 korul lehet,aki masodik lett azt ketszer elkerultem (ugy latszik harmadszor mar nem ertem utol oket :DD )
Nagy moka volt,sar,sooook emelkedo.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#43981) taranis válasza tomcica (#43980) üzenetére


taranis
addikt

Na végre tőled is láthatunk "emberi" tempót :D Csak fos idő, sár, és 2000m szintemelkedés kell hozzá!

colorizer.net

(#43982) tomcica válasza taranis (#43981) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Meg nehany eltevelyedes :K 3:48-nal szolt a garmin h megvan a maraton,de akkor mar 15percnyi tevelyges benne volt.
Mentem volna en gyorsabban,de ezen a terepen nem lehetett.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#43983) inf3rno válasza tomcica (#43982) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Szerintem te külön élvezted a terepet. Nem a megszokott mindenkit letolunk 3:30-al volt, hanem volt egy kis kihívás. Meg emelkedők. :D

Buliban hasznos! =]

(#43984) Chuck Norris válasza tomcica (#43982) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Most a hétvégén, ismét megint jót terepeztem, nem írok kirándulást mert ez sokkal nehezebb volt mint a múltkori :) [link]

[ Szerkesztve ]

(#43985) tomcica válasza Chuck Norris (#43984) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Hu bammeg, kalap le :R

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#43986) Peterhappy válasza Chuck Norris (#43984) üzenetére


Peterhappy
őstag

Te. Jo. Eg.
En ezeket a szamokat emberi esszel nem tudom felfogni. Ilyen nincs is.

Minden tiszteletem a tied. Gratulalok!

(#43987) tomcica válasza tomcica (#43980) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Egy kis beszamolo a vasarnapi Vajdasagi- es Szerb Terep liga versenyrol.
Kb 300 ember verodott ossze az Ujvidek melletti Fruska Gora nevu hegyre. A szervezok valtozatos palyat alakitottak ki, h legyen benne szint es tehnikas resz is. Harom tavon lehetett a csapatoknak pontot gyujteni 17km,28km es hivatalosan 42km (beerkezok 40.5-40.7-et mertek). A trukkos, h a rovidebb tavokon meg a dobogosok is kevesebb pontot hoznak, mint a nagy tavon az elso 20 beerkezo. Igy a pontszerzo emberek (5fiu es 3lany) mind a hosszun indult, szinte minden csapatbol.
Mivel a helyi csapatunk futoklub, ez a liga csapatverseny pedig hegymaszo es turazo kluboknak van, igy mi a szomszed varos Szabadka csapatanak futottunk.
A terv az volt, h az elso 30km visszafogott es a vegen mindenki fut, ahogy csak bir.
9:30-kor volt a start, nehany repulot futottam es egy 200m emelkedot, h az izom megfelelo tonusba keruljon, a pulzus kicsit felmenjen.
Bealltunk a hegy labahoz es ellottek a startot. Nagyjabol 15 ember futott elol jo iramot, abbol 4-5 nagyon ellepett. Hirtelen jott egy meredek lejto (ez meglepett, azt hittem felfele megyunk, na par szaz meter utan mar csak fel-fel-fel volt a program). Ezek a fiatal elmezonybeliek ugy futottak lefele nyelgazon, h naaagyon megijedtem amikor elleptem veluk. Ugg ereztem barmikor eleshetek, es nem tudtam meddig tart a lejto, mennyire szabad engedni a gyorsulast. Persze mar a hatukat se lattam mire vege lett a lejtonek. Utanam meg megint nem jott senki egy jo darabig. Elso elagazas, siman rossz fele mentem, de csak egy 100metert,latom a tobbiek jonnek es amarra mennek, visszafordultam es utolertem oket.
Egy 5os boy volt, kozepes iram, csurogtam egy fel km-t veluk, ahogy meredekebb emelkedohoz ertunk belassultak, elkezdtem fel-feljonni vagy beragadni ahol szuk osveny volt (legtobb hely). Na mondom en ezt a totyogest nem birom, mas hatat nezni se. Feljottem az elso moge, fiatal kolok, hallom en a legzesen h ez mar 90%,en meg meg rendesen be se melegedtem. Kerdezem mennyire van az elso csoport elottunk, azt mondja O nem tudja, O csak a rovidre nevezett be. Na mondom Jolan, ez itt kullog, nekem meg elfolyik a magzatvizem. Mivel tavaly a szabadkai versenyen ez a kiskolok nyert, mi Agony-val es Edvard kollegammal pedig kontrollalt edzest tartva ertunk be mogotte, igy mar ismer. Akkor a celban nagyon kostolgatott, h mennyire futottuk stb. Meg is jegyeztem, h a galaxis egyensulya vegett ezt ki kell majd egyszer egyenliteni, es miert is ne legyen ez a mai nap.Azt mondja emlekszik ram tavalyrol, na mondom, persze hogy emlekszel, akkor edzsttunk, de ma, kisbaratom spartai meszarlas van programon. Elkoszontem tole, h "vidimo se u cilju, ne mogu ja ovako kao baba", azaz "talalkozunk celban, nem birok en ugy totyogni, mint egy oregasssony". Es truccbol felkaptam 90%-raaz emelkedon, mint a Star Trek hiperugras ugy tunt el mindenki az elsokanyar utan. Gyurum-gyurom, kezdem jol ereznimagam, kb 6-7km lehetett, bemelegedtem, energia vegtelen, legzes jo, pulzus tokeletes (erzesbol, mert direkt nem mertem). Hirtelen egy meredek emelkedon feltunk egy leszakadt versenyzo az elmezonybol. Beertem, hallom h zilall, kerdem mennyire vannak, azt mondja par perc, de toljak nagyon.
Ennyi traccs eleg is volt, meg egy 5%-ot csaavrtam, epp jott egy enyhebb lejto 3:45-el zuhogtam lefele.
Jo 2km kellett igy feszesen mire utolertem egy jol mozgo legenyt.Na ez mar kb nalam 90%,nem lassu, beertem es bealltam melle, moge. Jo arc volt, ismert 2018ban egy 50km-es haromtagu valto versenyen ok ertek be mogottunk masodikkent. 1:18-as felmaratonja van. Szepen morzsoljuk, 10km-nel bedobtam egy zselet, jott az ellenorzopont ittam egy pohar vizet es toltuk is tovabb. Par egyutt morzsolt km utan latom en, h minden emelkedonel le-lemarad picit. Visszavettem egy hajszalnyit, sikon es lejton ment mint a raketa. Mondom neki, h elegge kuszkodik az emelkedokon, azt mondja nehez 63kg,ha olyan sovany lenne, mint en akkor nem lenne, gond. Kerdi hany kg vagyok 60?Mondom 51,erre kitort belole jatekosan, h " eredj a fenebe".
Kerdem hanyan vannak elottunk, aztmondja csak egy futo, de nagyon tapossa es a hosszura megy,O a sar miatt a tervezett hosszu helyett a kozepesre valt (engedelyezett bizonyos pontok elott meg a dontes), na mondom faxa, itt a sherpam erre leroviditi. 18-20km lehetett ahol az ellenorzo pontnal szetvalt a palya, elkoszontunk es vakumba kerultem.
Onnan egy remalom lett az egesz. Vakumba kerultem uldoztem 95% es fullnylegazon az elsot, egy falunk futottam at aszfalt sik, 3:25-3:35 kozott repultem, meg csak az utca vegen a hatat se lattam. Egy templom mellett vezettek el a palyat, jobbra a templomhoz az ut, balra egy masik ut. Fogom a balt, futok-futok, egy jo 300m utan egy kaszarnya, full tilto tablak es szoges kerites. Sehova. Visszafordultam, elmentem a templom fele, ami 150m utan befordult a templom kertjebe es sehova. Na mondom, baxod m, merre most?! Visszamegyek, harom oreg setap, kerdem merre van az ut a csucsra?! Azt mondjak a bal oldali uton, mondom lehetetlen, arra egy kaszarnya van.Mondjak elotte forduljak, hat kiderult egy bokor utan egy susnyasba fordul be 30cm-s osveny. Ott mar karomkodtam. Full gaz ujra, es a csucsra fel egy elagazason semmi jeloles. Persze h a rosszat valasztom, hoztam a napi format. 1km rossz iranyba, 1km vissza, ott ertem utol eloszor azt aki vegul masodik lett. Be isalltam melle, mondom idevalosi, ismeri a terpet, de egy par szaz meter emelkedo utan egyszeruen nem birtam a cammogast, elfarasztott. Elleptem es eltevedtem.
A vegen 4x tevedtem el, tobbszor mar nem talalkzotam senkivel h bealljak vele. Majd 9km extra tavot gyujtottem, ketszer azt hittem tltelen fognak ramtalalni a fat lopo emberek.
A vegeig toltam, az utolso emelkedon behoztam ket embert es ugy futottam, mintha az elsot uldoznem, nekem mashogy nem is megy a versenyzes. Vagy engem uldoznek, vagy en uldozok.
42km 3:48-nal csippant, abba volt mar jo 15perc tevelyges, varakozas. 35km-nel ettem meg a negyedik utolso zselemet, volt energiam vegig. Szitalo eso volt, huvos, picit szeles (a fak kozottnem zavart). Mocskos saros vegig, Inov8 212 jo valasztas 8mm fogak, par lepes utan ledobta a sarat. Ket vizem gazoltam, merinoi inov8 mudsocs zsenialis, a labamon megszaradt.
43-45km-nel ereztem h ez mar nem vicces. Fejben is 42re keszulsz, nem tudod meg mennyi van hatra, kajad nincs. Onnan mar szivbol toltan ki azt a 4-6km-t.Jo buli volt, rendes terkepes oraval, 5 zselevel megcsinalnam ujra :K
Eleg keson fejeztunk, nem vartuk meg az eredmenyhirdetest. Elso 10ben benne vagyok, 5-6 korul(?!). Viktor kollegam harmadik lett 6:32-es atlagot ment, szepen futott, 200m-t tevelygett csak, az semmi.
A lanyoknal Nati negyedik lett 39eves zsebraketa, szerintem jovore siman dobogos lesz. Tobbiekis becsuletesen lefutottak, jo sok pontot gyujtottunk, mindenki hozott. Elegedett vagyok a csapattal.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#43988) parandroid válasza Peterhappy (#43986) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Dehogynem. A 200 km egy teljesen jól értelmezhető szám. Az, kérem szépen egy tisztességes havi mennyiség. ;]

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#43989) norby_42 válasza Chuck Norris (#43984) üzenetére


norby_42
aktív tag

Aztaku... :Y :R

(Imádom azt a vidéket...)

Eat pasta, run fasta

(#43990) norby_42 válasza tomcica (#43987) üzenetére


norby_42
aktív tag

Köszi a beszámolót, feldobta a reggeli értekezletem :)
Azt az űrugrást elképzeltem...

Eat pasta, run fasta

(#43991) emvy válasza Chuck Norris (#43984) üzenetére


emvy
nagyúr

Baze. :R

while (!sleep) sheep++;

(#43992) mukibuci válasza emvy (#43991) üzenetére


mukibuci
MODERÁTOR

Van valami változás a legutolsó beszámoló óta a plandurance ügyben?

Egyébként rajtuk és az ensport-on kívül van még valaki, aki csinál hasonlót? Nekem is kellene egy kis felügyelet, mert b4szott lusta vagyok most :D

Nem vagyok hős, egész nap internetezek.

(#43993) Never79 válasza tomcica (#43987) üzenetére


Never79
tag

Gratulálok, azért ez nem semmi :). Ilyenkor elgondolkodom, van-e értelme terepen edzeni terepversenyre, hisz te nem sokat nyomod ott(?), mégis csak a lefelé futással volt "gondod", ha jól értem.

Chuck Norris: gratulálok :R . Kazinczy nekem is bakancslistás, ha nem is a 200-at, de valamelyik 100-at jó lenne teljesíteni. Panoráma trail-ról láttam filmet, gyönyörű az a táj.

(#43994) tomcica válasza Never79 (#43993) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Jol erted, es ott is a talajfogassal meredek lejton. Amugy van ertelme terepen edzeni. Ha ilyen versenyekre szeretnek specializalodni, akkor ilyen terepen edzenek bizonyos tehnikai edzeseket es eroedzeseket heti 2-3x biztos. A tobbi mehet sikon.
Lenne kulon edzes emelkedore es lejtore, ha nem mas 10-10db ahol vagy az emelkedore felfele tolod es vissza lecammogsz, vagy lefele zuzod es vissza fel setalsz. Meg lenne edzes ahol oda-vissza erosen (ez mar versenyspecifikus intenzitas, mert fent marad vegig a pulzus).

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#43995) emvy válasza mukibuci (#43992) üzenetére


emvy
nagyúr

Kicsit nehezen megy a kommunikacio sajnos, pl. nekem nem sikerult konzultaciot kernem egy jopar hetig.

Most le vagyok serulve sajnos (meghuztam a vadlim). Annyi valtozott, hogy 15k-t le tudok futni 4:50-es tempoval 150-es pulzussal, ez regebben inkabb 160 folott ment.

while (!sleep) sheep++;

(#43996) Aristeus válasza tomcica (#43987) üzenetére


Aristeus
tag

Nagy-nagy Gratula! :R Köszönjük a beszámolót! Egy ilyen durva terepverseny után mennyi nap pihenőt szoktál tartani? Mivel, hogyan regenerálsz, hogy minél hamarabb újra rendes edzésmunkát tudj végezni?

Ameddig ellátsz, addig el is tudsz futni.

(#43997) tomcica válasza Aristeus (#43996) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Latod ez jo kerdes, a csapatnak vasarnapig (azaz 6nap) regeneralo joleso barmilyen mozgas van kiadva ukazban. Elso napokon keves 5-10-30perc atmozgatas, inkabb napi tobbszor. Melle kezzel atmasszirozni, nyomkodni a labat, mint a Normatech NASA-s regeneralo csizma (csak ez nem kerul 3000 euroba). Napi tobbszor elinditani a verkeringest. Ez az elso ket nap. Futast nem javaslok itt, en ma reggel aludtam, utana kis masszazs, majd delutan lesz kis henger es 30perc extra laza bicaj bakon a garazsban (80-100bpm pulzuson). Holnap reggel bicaj, delutab meglatom, ha jol vagyok 30pdrc tempos seta v kocogas marmegy. Szerdan meglatom, ha futasttudok produkalni, akkor indula napi 2x futas, ittmeg rovidebb a szokasosnal. Vasarnap rendes edzes a terv laza hosszu + kozepes a vegen.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#43998) válasza Chuck Norris (#43984) üzenetére



addikt

Gratula! Esetleg egy rövid beszámoló? Érdekelne, hogy ilyen távon hogy működik a pihenés/frissítés, holtpontok ilyesmik.

''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''

(#43999) norby_42 válasza tomcica (#43987) üzenetére


norby_42
aktív tag

Többiek is ilyen vadorzó módon tolták? (Nem rád vall az a 6 nap pihenő :)

Eat pasta, run fasta

(#44000) inf3rno válasza Chuck Norris (#43984) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Grat! :C

Buliban hasznos! =]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.