Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#44301) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Nem tudom hányan használunk endomondot. Sajna nincs csoport létrehozás benne, mint stravaban, de csináltam challanget 2040-ig. Ahhoz lehet csatlakozni. [link] Esetleg be lehet tenni ezt is a téma összefoglalóba, hogy ne vesszen el.

Buliban hasznos! =]

(#44302) tomcica válasza inf3rno (#44300) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Mindent IS bevetek :DD

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#44303) ballazol


ballazol
senior tag

Hellósztok!

Mellkaspántot és órát kéne elvileg cserélnem valszeg.
A Crivit csodáját használom 3 éve, és most már nem csak az óra bohóckodik a pontosidő pár naponta történő 10-15 perces elcsúszásával, hanem a pulzusmérés is bizonytalankodik.
Ami a legzavaróbb viszont, az a pánt folytonos igazgatása. Ha túl erősre húzom, kiold, ha nem szorítom meg eléggé, akkor pedig lecsúszik.
Csak infrás érdekel, futópadon kocogok heti 3x-4x 5km-t.
Köszi!

[ Szerkesztve ]

"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung

(#44304) parandroid válasza ballazol (#44303) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Mire használod? Csak pulzusfigyelésre? Futópadon gps-órával nem mész semmire, szóval szerintem valami bt-s öv, ami a mobilhoz tud kapcsolódni - vagy a futópadhoz magához. Utóbbi esetben valószínűleg ant+ is jó, akkor már rendes övek is szóba jöhetnek. De nem tudjuk, mivel rögzítesz. Amúgy szerintem valami garmin, vagy polar pánt megéri hosszabb távon.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#44305) ballazol válasza parandroid (#44304) üzenetére


ballazol
senior tag

semmi ilyesmi
nokia bunkofonom van
lidl-ös órával használom, azzal adták, csak szerintem elfáradt már a textil
12E-ért látok legolcsóbban pántot, igazából már azt is kicsit sokallom érte
de ha nincs alternatíva, muszáj megvennem azt, mert megőrülök, hogy 15 perc után mindig tizedik másodpercben vissza kell cibálnom a mellkasomra, különben lecsúszna a testemről :)

"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung

(#44306) parandroid válasza ballazol (#44305) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Nem a pánt a drága, 30-40 eur egy alap garmin, vagy polar pulzusmérő mellkaspánt, és az gyakorlatilag egy profi célszerszám. A kérdés az, hogy milyen eszközzel, vagy milyen szoftverrel kommunikál. Edzőtermi futópadok pl szoktak tudni kapcsolódni ezekhez.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#44307) bajnokpityu válasza parandroid (#44306) üzenetére


bajnokpityu
félisten

Samu galaxy csuklós optikai használata mellett nem látom, miben jobb egy pántos...

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#44308) Perillustris válasza danielsz (#44271) üzenetére


Perillustris
senior tag

Én péntek este fél tízkor ugrottam be egy szintén 5 fős csapatba, szóval a versenyidőzítés meglehetősen intenzív volt: este 10-kor összepakoltam és reggel 6-kor indultunk. 8+8+9-es szakaszokból állt a rám háruló táv, az első kb. délután f2-kor, szóval mindhármat 32+ fokban, zéró árnyékban futottam. A váltópontoknál elég volt innom és az asztalon lévő Biotech géllel táplálkoztam, bónuszként müzlivel. Az első etapot még 4:26-tal le tudtam nyomni, ami összesítettben a 9. helyet jelentette (kategóriában az 5.), ennek örültem, de sokat kivett a tűző nap, utána már csak 4:46 és 4:57 lett. Jó hangulatú verseny volt, szép tájon. A strandolókat kissé irígyeltem, de szerintem ez fordítva nem volt igaz. :DDD

[ Szerkesztve ]

Perillustris

(#44309) parandroid válasza bajnokpityu (#44307) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Ja, ha veszel egy drága órát, akkor alapból nem sokban. Amíg működik. Rengeteget fejlődtek az optikai mérők az utóbbi egy-két évben is (nem is a hardver, inkább a szoftver szerintem), de ha tűpontos mérés kell, meg azonnali terheléskövetés (intervallum, terhelésváltásos edzés), akkor marad az öv. Vagy az ekg-tappancsok.

De padon futva az óra úgyis hülyeségeket fog mutatni (gps mégis mit mérjen szegény, a lépéshosszt meg csak becsülni tudja), csak pulzusmérőnek meg kicsit túlzás megvenni. A teremben, ahova jártam, lehetett bérelni is h7 övet valami jelképes összegért a futópadhoz, vagy a szobabiciklihez, de nyilván vihetted a sajátod is, és akkor rögtön ott volt a pulzus a kijelzőn.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#44310) bajnokpityu válasza parandroid (#44309) üzenetére


bajnokpityu
félisten

Nekem is másodpercenként frissíti a pulzusszamot, tudok vele alapozni, iramozni. Omron vernyomasmerovel ellenőriztem anno, gyakorlatilag nem volt eltérés. Nem szokott kamu adatot kiirni, nem látom mi előnye lehet a pántos nak.

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#44311) inf3rno válasza bajnokpityu (#44310) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ő a Garminról beszél, ami a jobb karján mást mért, mint a balon. :D Nyugodtan használd csak az optikait, nem lesz semmi gondod vele. Amire figyelni kell, hogy ne szűrődjön be alá a napfény. Ha nincs ilyen gumi sapkája vagy micsodája, akkor rendesen meg kell húzni a csukló felett egy 5 centivel, ott már nem zavarják az inak. Még az fordulhat elő, hogy bemocskolódik a szenzor évente egyszer, és akkor képes akár 50 ütést is ugrani hirtelen vagy 180-at írni bemelegítésnél, de az meg feltűnik. Ennyi volt nálam az anomália az elmúlt 3 vagy 4 évben optikaival. Az ő esetében szerintem vagy a Garmin gagyi vagy az egyik karjának keringési gondjai vannak, vagy mindkettő. Elég könnyen meg lehetne mondani, ha kipróbálna egy nem Garmin optikai szenzoros órát is.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#44312) V.Stryker


V.Stryker
nagyúr

Jah, hogy ha jobb láb elől, akkor bal két megy előre? Ezt eddig nem is láttam sehol...nem is figyeltem rá. :B

Érdemes nézni a futólépés blogos srác videóit?

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#44313) parandroid válasza inf3rno (#44311) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Az új órával (naja, már egyéves ez is) eddig nem volt gondom. Elég közel mér a pánthoz, de lassabban reagál a terhelésváltásokra, és több benne a kiugró érték alkalmanként. Anno próbáltunk órát cserélni párommal, az enyém tökéletesen mért nála, nálam az övé is tudott bizonytalankodni. Gondolom bőrtípustól, erek, érfalak vastagságától, meg ki tudja, mi mindentől is függ még, hogy mennyire pontos. Övnél nincs ilyen gond. Hétköznapi használatra, hobbifutóknak tökéletes. Kivéve nekem, az a 20-25 ütés eltérés kicsit gáz, ráadásul teljesen random módon, hogy mikor van, és mikor nincs. De ahogy mondtam, az új órával nem jött elő a gond.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#44314) inf3rno válasza parandroid (#44313) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ugye a vér azért piros, mert elnyeli a zöld fényt, és csak a piros verődik róla vissza. Ezek a kütyük azt nézik, hogy hogyan változik a visszavert zöld fény intenzitása. Amikor üt a szíved, akkor létrejön egy nagyobb nyomású zóna az artériában, ami miatt az kitágul egy kicsit. Ilyenkor a több vér, ami áthalad a szenzor előtt jobban elnyeli a zöld fényt, mint két ütés között. Fals értéket akkor kapsz, ha mozog az óra a karodon, és többször méri le ugyanazt a hullám völgyet vagy ha besüt alája a fény, és megzavarja, esetleg ha mocskos a szenzor vagy az emitter, és nincs elég fény a méréshez. Nagyon esetleg még belefér ha a szőrszálak mozognak a szenzor vagy az emitter előtt, ezt a részét borotválással ki lehet zárni. Ha nem ezek okozzák, akkor ott valami keringési zavar lesz a karodban, úszkálnak a vérrögök, elmeszesedett az artéria és nem pulzál annyira, vagy kikelt az alien, vagy tudomisén. Én tutira utána járnék, mert nem tűnik normálisnak, de én ilyen kíváncsi természet vagyok. Egy érsebész meg tudja mondani ultrahanggal, hogy van e gond az artériával valamelyik karodon, vagy hogy miért mér eltérő pulzust a két karon. Esetleg még próbáld meg vérnyomás mérővel vagy szimplán rárakott mutató ujjal megmérni a pulzust mindkét karon, és ha azzal is nagyon eltérőt ad a kettő, akkor nem az optikaival van a gond.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#44315) emvy válasza parandroid (#44309) üzenetére


emvy
nagyúr

En ujra vettem egy Garmin ovet, mert azt mondta az edzom, hogy az optikai tul pontatlan.

Ehhez kepest _semmi_ elteres nincs az optikai es az ov kozott, kiveve a futas elso 5 perceben, ahol az ov irrealis ertekeket mutat. Nyilvan ez szemelyes, mert egyreszt viszonylag feher a borom (meg 'szoke' szor van a kezemen), szoval jol lat az optikai szenzor, masreszt lassan izzadok meg (emiatt az ov az elso par percben nem veszi le jol a jelet).

Szoval nem fekete-feher a kerdes.

while (!sleep) sheep++;

(#44316) parandroid válasza inf3rno (#44314) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Az elmúlt egy évben nem volt vele gond, szóval hagytam a kérdést.

emvy: 1-2 ütés különbség van az öv, és az optikai mérés között, ha a teljes activity átlagát nézem, ez akár kerekítés is lehet. Most, hogy bicajozok, az explore edge-re rátettem az övet, az óra meg méri az optikai szenzorral. Optikain néha leesik egy-egy mérésre 60-ra, vagy belemér egy 180-as tüskét a 120-140-ek közé, de ezt nem tartom nagy hibának.
Amúgy meglepetésemre mind a pedálfordulat-szenzort, mind a pulzusmérő övet felismerte ez edge, és a fenix is, és mindketten egyszerre is tudják venni mindkét eszköz jelét. Pedig elvileg a specifikáció szerint az öv nem is működik már fenix-ekkel (ez a merev műanyagos, alap garmin cucc, valami huszonpár eur-ért vettem anno akcióban).

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#44317) bajnokpityu válasza parandroid (#44316) üzenetére


bajnokpityu
félisten

nekem a ssamu ora egyáltalán nem mér bele se 60at se 230as kiakadó pulzust. semmi ilyen hiba nincs. a barométere halt meg, épp megy vissza gariztatni. vicces, amikor fél óránként bemondja, magassága -4396méter :D

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#44318) inf3rno válasza bajnokpityu (#44317) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ennyire mélyre süllyedtél? ;]

Buliban hasznos! =]

(#44319) parandroid válasza bajnokpityu (#44317) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Mér az annál vadabbakat is, csak neked már a feldolgozott adatokat mutatja. ;]

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#44320) ballazol válasza emvy (#44315) üzenetére


ballazol
senior tag

enyhén be szoktam vizezni a mosdó alatt az érzékelőt és a mellkasomat is jobb- és baloldalt, ahova az érzékelő kerül, így már az első percektől jó értékeket mutat :)

"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung

(#44321) emvy válasza ballazol (#44320) üzenetére


emvy
nagyúr

En is be szoktam, de nem eleg neki.

Nekem ez a gond:

A bemelegites alatt felulmer. Az optikai szenzorral a bemelegites szakasz kb:

[ Szerkesztve ]

while (!sleep) sheep++;

(#44322) Hi!King


Hi!King
őstag

Nekem az Amazfit Bip csinált anno vicces dolgokat pulzusmérés címen:

Ez egy 5:30-as tempójú egyenletes futás volt. Ami 5 km után történt, az majdnem minden futásnál megtörtént, csak véletlenszerű, hogy mikor (általában előbb, de ezen az ábrán látszik legjobban), utána viszont 1-2 tüskét leszámítva folyamatosan 175 körül viszonylag stacionáriusan ment tovább. Utólag jöttem rá, hogy ezek a lépésszámok lehettek, valószínűleg onnantól kezdve állt át erre, mikorra eléggé megizzadt a kezem. Mondjuk utána már hiába töröltem le a kezemet alatta, nem számított.

A Polar M430 ezzel szemben viszonylag jól méri az optikai szenzorral a pulzust, inkább csak ilyeneket csinál, mint középen az a lefelé kiugrás (ez egy kb. 6:00 tempójú futás):

Ilyenkor elkezd lemenni 100 körülre, és ha nem csinálok valamit, pl. igazítom meg, akkor nem akar visszaállni, szélsőséges esetben teljesen elveszíti a pulzust. Mióta azon a részen leborotváltam a kezemet, ritkán csinálja, akkor is inkább túráknál, ahol eleve lazábbra veszem a szíjat. Felfelé még szokott fura kiugrásokat csinálni, de azok csak nagyon rövid ideig tartanak.

(#44323) ballazol


ballazol
senior tag

ezt a felugrás fura
az ötezer forintos Crivit nekem nem csinálja
inkább olyat szokott, hogy egy idő után nem mér pontosan, megáll 110bpm-nél, mondjuk
akkor igazítok rajta egyet, és felugrik 120 körülre, aztán ott beáll
egy ideig 120 körül mozgolódik, majd megint elfelejt feljebb menni
akkor megint igazítok rajta (de ez mind az első tíz percben történik :D ), és akkor felugrik 130 körül, vagy afölé, majd visszamegy 120 körülre
mindig akkor fogok gyanút, amikor már hosszú percek óta nem mozdult el a pulzusszám, holott már én magam érzem, hogy muszáj magasabbnak lennie
amúgy a kocogó tempó miatt szinte csak a fél órás futás legvégén érem el a 140-145 körüli pulzusértékeket, de addig kb. 38x megigazítom a nyomorultat... :)

"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung

(#44324) ballazol válasza ballazol (#44323) üzenetére


ballazol
senior tag

... és akkor itt van ez a csoda óra, ugyanaz a Crivit szet, ami 3 naponta 10+ perceket késik
... új elemmel ...
úgyhogy kezd kihozni a sodromból
de olyan jó lenne nem elkölteni rá tízezreket, heti 3x5km futópados kocogásért... :))

"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung

(#44325) Chereiose


Chereiose
addikt

Sziasztok!

Otthonra szeretnénk futópadot venni. Először kineztük ezt a Robust Texas gépet ami végül nem volt raktáron, de mint kiderult nem is ajánlott, mert nem sokat bír. Azt tanácsolta az eladó, hogy 200k felett keresgéljünk. Tudtok esetleg valami jó ár /érték arányú futópadot?

[ Szerkesztve ]

(#44326) dabgergo válasza Hi!King (#44322) üzenetére


dabgergo
őstag

Nekem Polar H10 csinált utóbbi két alkalommal is furcsát (alul mér, pedig egyenletes kb a tempo), pedig még csak most lesz 1 éves és eddig sosem volt semmi látványosabb kilengése:


Itt hiába vizeztem be, elején nem akarta jól méri, ilyen sem volt még sosem, pedig van h be sem vizezem:

Elemmel lehet gond?

(#44327) ballazol


ballazol
senior tag

most olvastam, hogy az érzékelők is tönkremehetnek záros határidőn belül aktív használat mellett (na most így aztán végleg sajnálom a h10-re a 28E-et...)
mennyi garit adtak rá?

"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung

(#44328) V.Stryker


V.Stryker
nagyúr

Aki apple watch-al edz, azokat kérdezném, hogy van-e olyan futó app, edzés app, ami fordítva működik, mint a Nike appja? Tehát az óra beépített saját edzés appját használom futás közben és onnan szinkronizálódik át az adat a külső appba?

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#44329) dabgergo válasza ballazol (#44327) üzenetére


dabgergo
őstag

Szerintem egy év a gari, de nem hiszem hogy tönkrement, most nézem és az elem élettartamára 400 órát ír, az nekem lassan meglesz, szóval esélyes h egy elem csere megoldja a dolgot, remélem legalábbis!

(#44330) ballazol válasza dabgergo (#44329) üzenetére


ballazol
senior tag

:) akkor hajrá

"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung

(#44331) mbeno válasza dabgergo (#44329) üzenetére


mbeno
csendes tag

2 év a gari az érzékelőre, a pántra fogalmam sincs, az fogyóeszköz :) . Nekem az elemcsere általában segített hasonló esetekben. Esetleg ötlet még, hogy túl lazán van rajtad a pánt, próbáld meg szorosabbra venni.

(#44332) dabgergo válasza mbeno (#44331) üzenetére


dabgergo
őstag

Köszi! Szerintem elég szoros, most futottam vele és jó volt, de azért majd cserélek benne egy elemet.

Hihetetlen h ez a kis lehülés mennyit számít, ez a 3:53-as FM jobban esett mint a 28 fokban az 5-ös tempo, halál komolyan.

(#44333) ígyvanferi


ígyvanferi
addikt

Ilyennel találkoztatok már? Movescounton és endon teljesen jól jelenik meg az útvonal, tehát nem a gps-szel volt gond.

Pulzust ne nézzétek, majd azt is mindjárt mesélem. :DDD

Szóval elvileg ok a gps, nem az óra hibázott, stravara mégis nagyon furán került fel.
Az endos logon látszik a pulzus is. Ugye egy ideje panaszkodok, hogy időnként szarul mér, de ennyire nem volt durva a hiba. Ahogy elkezdtem rendszeresen tisztítani a tappancsokat mosogatószeres szivaccsal, általában futás előtt, az úgy tűnt, megoldja a problémát, legalábbis valameddig jó volt, aztán pár hete megint néha becsúszott irreálisan magas érték rövidebb-hosszabb ideig edzés közben. De ez a tegnapi... Az új cipőt próbáltam ki, így volt mindenféle tempó, de akkor is valahol az 4. km környékén találhatott magára, onnantól stimmel kb. a pulzus.
Kíváncsiságból felraktam az övet ma reggel munkába tekeréshez. Semmit nem csináltam vele előzőleg, csak egy pici vizet csöppentettem az érzékelőkre. Az első másodperctől jó értéket mutatott. Lehet most már átestem a ló túl oldalára, és a sok mosogatószeres dörzsölés nem tesz jót neki? Vagy még a másik lehetőség, hogy futni késő délután, estefelé indulok, addigra ebben a jó időben párszor leizzadok napközben és már nem tiszta a bőröm a mellkasomon, amit ellentétben az övvel, nem mosok meg futás előtt. Jobb ötletem már tényleg nincs. Ha most reggel nem mért volna tökéletesen, akkor megpróbáltam volna gariztatni, de úgy tűnik mégis user error, csak ennek a mibenlétét nem derítettem még ki.

(#44332) dabgergo: megtáltosodik ilyenkor az ember. Hány százalékot jelent az a 167-es pulzus?

[ Szerkesztve ]

(#44334) tomcica válasza dabgergo (#44332) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Ja, a lehulest en is erzem, ez a 400m gyors 400m kozepes valtogato atlaga, 159 bpm-et dott.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#44335) dabgergo válasza dabgergo (#44332) üzenetére


dabgergo
őstag

ígyvanferi:
ez milyen öv amit használsz?

190 körül lehet a maxom, de FM-t max 175 körüli átlagpulzussal sikerült eddig futnom. Nyáron emelkedőn felfele már sikerült a gyakorlatban is 188 körülit kihozni, nem tudom h az elméleti max bárhogy elérhető-e a gyakorlatban...

tomcica: kemény vagy! :)

[ Szerkesztve ]

(#44336) Corpuscle válasza ígyvanferi (#44333) üzenetére


Corpuscle
őstag

"Vagy még a másik lehetőség, hogy futni késő délután, estefelé indulok, addigra ebben a jó időben párszor leizzadok napközben és már nem tiszta a bőröm a mellkasomon, amit ellentétben az övvel, nem mosok meg futás előtt." Nem hiszem, hogy ez lenne a gond, legalább is nálam nem jelentkezett még emiatt mérési hiba, pedig a hétközi futásaim szinte mindig délután vannak.
Én most cseréltem a közel 3 éves Garmin hrm-dual jeladót. Másfél óra futások felett kb. 20-30 bpm-mel kevesebbet kezdett el mérni, elemcsere sem segített. Az egyik oldalt a tappancsoknál felvált a szövettől, lehet olyan része kap addigra nedvességet aminek nem kellene. Levettem és utána is adta a jelet az órának. :F Nem is bánom, hogy cseréltem. Így látva az újat elég durva a különbség. A régi pánt meg van keményedve, az új sokkal kényelmesebb.

(#44337) Hi!King


Hi!King
őstag

Hogy a hűvösebb idő mennyire játszott benne szerepet, illetve az, hogy tegnap reggel nem ébresztett a telefonom, ezért nem futottam, de ma jó ideje a legjobb tempójút sikerült futnom alacsony pulzustartományban, 125-ös pulzusátlaggal 5:30 perc/km 17.73 km-en (teljesen sík 2 hidat leszámítva). Holnap ugyanezt a kört lefutom 140 körüli pulzussal is. Úgy kéne összehoznom ebben a hónapban is a 200 km-t, hogy 1 hét nyaralás, amikor nem futok (bringázás, gyalogtúra az lesz bőven), plusz lesz még 1-2 nap, amik ilyen-olyan okokból ki fognak maradni.

[ Szerkesztve ]

(#44338) tomcica válasza Hi!King (#44337) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Szep. :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#44339) ígyvanferi válasza dabgergo (#44335) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Egy Suunto Smart Sensor övem van. Most már muszáj megkérdeznem, hogy mennyire húzzam szorosra? Bár eleinte nem nagyon foglalkoztam ezzel és jó volt, szóval... na mindegy, futok egy kört megint a supportnál. Lehet elfáradtak az érzékelők, elszakadt valami szál a tappancsok, meg az érzékelő között vagy tudomisén.

(#44336) Corpuscle: pedig jó ötletnek tűnt. :DDD Nem tudom, annak van jelentősége, hogy mosogépben az egész öv ki legyen mosva vagy ahogy eddig csináltam, hogy csak a tappancsokat töröltem át mosogatószeres szivaccsal, az is elég? Utóbbi tűnik logikusnak, aztán lehet nem.

[ Szerkesztve ]

(#44340) taranis válasza dabgergo (#44335) üzenetére


taranis
addikt

Hagyj ki egy hónapot, legyél kicsit beteg, és utána told meg indokolatlan erőbedobással. Én így hoztam ki viszonylag könnyedén 190-es maxot 40 évesen, pedig előtte már az ájulás szélén voltam 187-nél, rendszeres futás mellett :)

colorizer.net

(#44341) inf3rno válasza ígyvanferi (#44333) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ilyen nekem akkor volt, amikor még mobillal mértem, és túl ritka volt a mintavételezés. Még esetleg az lehet, hogy a fém rácsok, drót, lelátó, stb. a pálya körül zavarja a GPS-t.

Buliban hasznos! =]

(#44342) Corpuscle válasza ígyvanferi (#44339) üzenetére


Corpuscle
őstag

A Garmin is javasol mosógépes mosást, én nem rakom gépbe. Futás után bő vízzel csap alatt leöblítem az órával együtt és ennyi.

Amúgy kicsit berágtam az elemcserés próbálkozáskor. Tizenéves Polar jeladónál is lehetett már csavarhúzó nélkül elemet cserélni, itt meg 4 apró csavart kell(ene) eltávolítani. Csak mire elemet cserélnél az izzadtságtól már be van rohadva, el van tömődve. A csavarokat mire ki-be csavartam a fejük tönkre ment, szóval még egy cserét meg sem tudnék ejteni.

(#44343) dabgergo válasza taranis (#44340) üzenetére


dabgergo
őstag

Ezt inkább kihagyom :D

Corpuscle: igen, ez nagyon dühítő, ezért is vettem végül Polar H10-et a Garmin 935-höz is.

(#44344) ígyvanferi válasza inf3rno (#44341) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Csak ugye maga a track rendben van, csak stravara került fel ilyen sz.rul. Na mindegy, letöröltem onnan, letöltöttem a gpx-et endomondoról, és azt töltöttem fel stravara, így teljesen oké ott is.

(#44345) V.Stryker


V.Stryker
nagyúr

10-12k környékén lehet vállalható futócipőt kapni? Mit kell figyelembe venni vásárláskor? Súly? Távolság?

Kaptam anyamtol egy nagysikerű Vty-t... Könnyű # de a sarkam leeszi.

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#44346) ígyvanferi válasza V.Stryker (#44345) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Két napja még lehetett volna, az aboutyou-s akcióban, most nem nagyon. Asics Patriot, Gel-Excite, adidas duramo, Reebok Floatride Energy, New Balance 680, Nike Downshifter, ezek vannak 20 alatt, de azért ezek sem 10-12, inkább 15-18 ezer.

Ja, de most a nike.com-on kuponakció van, a Downshifter úgy kb. pont 12 ezerre jön ki, szóval én most biztos azt venném ennyiért. Még színválaszték is van.

Akciós amúgy a Streak 7-es, gyönyörűszép liberálisrózsaszínben, kuponnal 20 ezer.

[ Szerkesztve ]

(#44347) V.Stryker válasza ígyvanferi (#44346) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

Köszönöm az ajánlást. Meg is rendeltem egy Downshifter 9-et. :R Szíp pirosbúl. :DDD Forintba 12663 forintból kijött, pont kiadta a keret ha úgy vesszük. Mondjuk a 11 napos kiszállítás elég vicc.

[ Szerkesztve ]

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#44348) inf3rno válasza ígyvanferi (#44344) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Fura.

Buliban hasznos! =]

(#44349) ígyvanferi válasza V.Stryker (#44347) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Meg fog az érkezni a jövő hét közepéig szerintem. A 20-a csak a legkésőbbi dátum, amíg megérkezhet. Korábban, amikor még nem állt a világ a feje tetejére, 2-3 munkanap alatt ideértek tőlük a csomagok.

(#44350) HKorn válasza V.Stryker (#44347) üzenetére


HKorn
addikt

Asszem az stabil cipő, pronáló lábad van?

Run&Ride

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.