Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#44901) bajnokpityu


bajnokpityu
félisten

Viszont önjelölt szoszolok bármiről bárkit meg tudnak győzni. Gyakorlatilag amíg nem próbálod ki, nem tudható, h mennyire jó cipő. Pláne mennyire illik a lábadra.

Ha már cipő, erről van e vélemény?

[ Szerkesztve ]

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#44902) Vertigo18 válasza Studi (#44900) üzenetére


Vertigo18
addikt

Tökéletesen egyetértek! :C

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#44903) Studi válasza bajnokpityu (#44901) üzenetére


Studi
addikt

Természetesen! Én konkrétan a fizikai paraméterekre gondoltam, már azt is nehéz kihámozni az adathalmazokból. Főleg, hogy egységes gyártói jelölés hiányában sok weblapon alig van infó. Jelölöm, hogy stabil futócipőt szeretnék, és teljes márkákat kihagy a szűrő, mert nem tudják feltölteni a valós adatokat.

Eztán jön persze a próba, az első kör benne... De a fizikai paraméterek alapján tudnám szűrni, hogy alapvetően miből érdemes választanom.

(#44904) tomcica válasza bajnokpityu (#44901) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Pegasus Trail? Egyik legjobb altalanos terepcipo. :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#44905) Never79 válasza tomcica (#44896) üzenetére


Never79
tag

Ezt én is észrevettem magamon. Meg mióta naponta többször nyújtok, az is sokat segít. Viszont kezdek így verseny előtt fejben megfáradni, erősen keresnem kell a motivációt. Mindegy, majd csak túlélem.

Ez a hét még húzós nekem, aztán jön a leépítés. Érzem, hogy a határon mozgom. 8 ó 10 perc a hét, most még több magasabb pulzuson való futással (kedd 1 ó 8 p, szombat 1 ó 12 p), 2 regenerálóval (szerda,péntek 53 p), meg egy hosszabb csütörtöki (1 ó 32 p), benne 3x 8p kicsit tempósabb futással ( 5:00-5:10-t jelent), hétvégére meg van még egy vasárnapra 2 ó 32 p végig lassan, 3 p-re felkapva picit 4x. Kezdem azt érezni, a verseny megváltás lesz ezek után. Végigtotyogom, s ha nem baszom el a frissítést, akkor nem lesz gond :D. Megvan a taktikám is. 6 óra alatt 60 kili, a fennmaradó 21 km-ert meg 5 óra alatt csak lesétálom :D .

(#44906) Hi!King válasza Studi (#44900) üzenetére


Hi!King
őstag

Decathlon oldalán nekem szúrja a szememet ez a szöveg, amit minden cipőnél a dropról írnak:
"Minél kisebb a sarokemelés, a futó annál jobban a sarkát helyezi először a talajra, így segítve a lábfej természetes gördülését."

Csak szerintem baromság? Ugyanis szerintem minél nagyobb a sarokemelés, annál nagyobb valószínűséggel helyezi a futó először a sarkát a talajra, ugyanakkor természetesebb, ha a talpközép vagy a talp eleje kerül először a talajra. Persze lehet, hogy arra gondoltak, hogy a magas droppal olyan szögre kényszerül maga a láb (nem a cipőtalp) az érkezéskor, ami a természetes lenne egyébként mezitláb is.

Kíváncsiságból megnéztem a UK és a német Decathlon oldalon, ott nem szerepel, szóval nem valami félrefordítás eredménye, ezt a mondatot magyar leányvállalatnál szülték.

És ha már itt tartunk, miben tér el, eltér-e a helyes technika különböző sarokemeléses cipőknél? Értem, hogy alacsonyabb dropnál jobban előre/középre kell érkezni, de mondjuk egy zero dropnál már egyáltalán nem szabad utána letenni a sarkat, és vissza kell rugózni anélkül, vagy le szabad tenni? És mi a helyzet mondjuk a középutas 4-6 mm dropos cipők esetében? Ha a futó leteszi a sarkát, akkor az achilles erősebben húzodik kisebb drop esetében, ha nem teszi le, akkor meg bizonyos vádli izmoknak kell erősebbnek lennie, legalábbis naivan ezt gondolnám.

(#44907) inf3rno válasza Never79 (#44905) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Engem a versenyek mindig feltöltenek, baromi jó, amikor többszáz ember fut, az meg pláne ha az élmezőnyben végzel. Az edzések sokkal unalmasabbak ehhez képest, de én mondjuk azokat is szeretem, elég jól tűröm a monotonitást, futópadon meg görgőn is elvagyok mindenféle extra inger, pl zene vagy tv nélkül is. Lehet lazítani közben.

Buliban hasznos! =]

(#44908) inf3rno válasza Hi!King (#44906) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Eleve a gördülés nem természetes futásnál, maximum gyaloglásnál lehet az. Próbáld ki, hogy mi van, ha mezítláb sarokra érkezel... Ez ilyen marketing bullshit, mint amikor az eladó akarta elmagyarázni nekem, hogy nincs 1000 wattos vízforraló, mert azzal nem forr fel a víz, kell hozzá 2000 watt. Vagy legutóbb, hogy a VA panel ugyanaz, mint az IPS. Egy időben még vitatkoztam ezekkel, azóta már feladtam, és megveszem máshol, ahol nem néznek teljesen hülyének, vagy ők nem teljesen hülyék a témához.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#44909) bajnokpityu válasza tomcica (#44904) üzenetére


bajnokpityu
félisten

kell-e nekem stabil? :)

inf3rno:azért kérdem, mert sztem se kell. ami meglepett, hogy én azt hittem, hogy végiggördülök a saroktól a lábujjig, de nem, hazafele menet, hogy észrevettem az odafelé otthagyott lábnyomomat, szinte mind ilyen volt, hogy inkább a közepe, meg a lábfej nyomát látni.
anno nekem a spuriba aszonták kellene enyhe. vettem arahit. aztán rájöttem, h nekem a netruálisok jönnek be.

[ Szerkesztve ]

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#44910) inf3rno válasza bajnokpityu (#44909) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nem kell. Vegyél neutrált. Nézesd meg a lábad, hogy van e lúdtalp, bokasüllyedés, mittomén, aztán ahhoz kell külön betét, ha kell. Podiart, ahol értenek hozzá, de egy Spuriban vagy Nyúlcipőben is van rá kütyü, amivel meg tudják nézni.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#44911) Hi!King válasza inf3rno (#44908) üzenetére


Hi!King
őstag

Jó, de az egy eladó ezt vagy mondja, az nem ugyanaz, mint amikor egy ekkora cég hivatalos magyarországi oldalán kerül fel ez a hülyeség az oldalra. Mindezt úgy, hogy az anyavállalatnál nem szerepel ugyanez a mondat, ott csak tárgyilagosan közlik a drop-ot, mint paramétert.

Strandon a fűben szoktam futni mezitláb, nyilván nem próbálok sarokra érkezni, nagyon puha talajon elvileg mondjuk működne, de ott sem kényelmes. Egyébként nemrég olvastam, hogy a 20. század előtt a természetes járás is a talp elejére érkezésből állt, a mostani sarokra érkezés és előre gördülés már az elkényelmesedésünk eredménye.

(#44912) tomcica válasza Never79 (#44905) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Na kapnal te a csorodre, csak lennel itt nalunk. Milyrn hozzaallas mar ez, milyen "lesetalom a veget"? honnan tudod, h nem indul meg a lab a vegen, faradt labra edzettel eleget, sose tudni. De arra kihathatsz, h mit kepzelsz el a versenyrol mar most, es amikor majd csokken a napi edzes vegkepp lesz idod a mentalis finomhangolasra. Tessek naponta leulni, par perc relaxalo legzes utan, csukott szemmel elkepzelni (felprogramozni) azt a versenyt.Ahogy reggel felkelsz es erzed h EZ A TE napod, ahogy az utolso simitasokat elrendezed, ahogy benevezel, ahogy roviden melegitesz, ahogy elotte megnol az adrenalin, ahogy ellovik a rajtot es siklasz pehelykonnyeden. Ahogy elkezd faradni a lab, de ismeros erzeskent csak konstatalod h ez ezzel jar. Ahogy a frissitesek segitenek es szepen elkezded beerni az ellenfeleket, ahogy jon a masodik lendulet 50km utan, ahogy hulla labra vigyorogva tolod a tervezett tempot. Tessek profi modon csinalni! :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#44913) inf3rno válasza tomcica (#44912) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nekem ilyen lesétálom csak akkor volt, amikor tropára ment a lábam. A normál az, hogyha meglátom a célt, akkor vérszemet kapok és megy a sprint az utolsó 500 méteren. :D Erre persze meg lehet azt mondani, hogy túl sokat tartalékolok...

Buliban hasznos! =]

(#44914) ígyvanferi


ígyvanferi
addikt

Valamelyőtök nem ismerős Leányfalu környékén? Ha esetleg lenne konkrét útvonal tippetek futni errefelé, az tök jó lenne. Itt vagyunk pár napig, befutnám az erdőt. Elindulok én a térkép alapján is, csak egy kipróbált útvonal, amit az órára rakhatok, sokat segítene. Laptopot nem hoztunk, így szerkeszteni nem tudok magamnak.

(#44915) tomcica válasza bajnokpityu (#44909) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Ja, h ez a te lepesed? Nem tunik pronalonak. Mondjuk mezitlab kellene.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#44916) Hi!King válasza inf3rno (#44913) üzenetére


Hi!King
őstag

Én tájékozódási futás címen sétáltam párszor, mikor lesérültem. Attól, hogy nem tudtam futni, még érdekelt, volt értelme a tájékozódás miatt, meg a társaság miatt is mentem versenyekre, ahol már nevezésnél tudtam, hogy séta lesz az egész.

(#44917) Never79 válasza inf3rno (#44907) üzenetére


Never79
tag

Igen ezzel én is így vagyok, csak versenyen utoljára decemberben voltam. A tavasziak érthető módon kimaradtak, benne számomra az idei főversennyel, s így már kevés ingert kapok.

bajnokpityu: ez a stabil, neutrális dolog nálam sem teljesen igaz. A teóriám az, hogy sok függ a cipő kialakításától is és/vagy hogy mennyire fáradt a lábam. Van egy Hoka Bondim, ami neutrális tök jól érzem magam benne (megjegyzem 1500 kili körül van most belerakva és még csillapít). Bemérettem a lábam, stabil cipőt ajánlottak... Hoka Gaviotát vettem. Jó-jó, de Bondit még mindig jobban szeretem.

tomcica: köszi ez most így jól jött, jövök neked eggyel, ha esetleg találkozunk egyszer :R . Ezt a meditáció dolgot mindenképp ki fogom próbálni! Nagyon jól hangzik. Persze a sétálás taktika csak vicc volt, nem arra készülök :)

igyvanferi: esetleg kicsit odébb, Pilisszentlászlótól van egy kör trackem: 21 km 900-1000 szint, benne Vörös-kő, Nyerges. Meg onnan indul a Spartacus ösvény is (még nem voltam), de nagyon szép a képek alapján.

(#44918) ígyvanferi válasza Studi (#44903) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Nézzéttek a runningwarehouse oldalát pl. Ott a frissen megjelent cipőkön kívül mindhez van egy kis táblazat ezekről az adatokról. Mennyire stabil, mennyire épített, verseny vagy edzős cipő, tömeg, drop, stb. Szeretem még a runrepeat.com-ot, meg a solereview.com-ot. Előbbi összesíti mindenféle platformokon megjelent felhasználói tapasztalatokat, de van cipőösszehasonlító rész is az adatokkal, utóbbi meg egy tesztoldal, de nagyon alapos, és eddig eléggé egyezik a tapasztalataimmal. Itt is megtalálod a különböző adatokat a tesztelt cipőkről.

(#44919) ígyvanferi válasza Never79 (#44917) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Azt meg tudod osztani velem valamilyen formában? Közben rájöttem, hogy gép hiányában úgysem tudom az órára felrakni, szóval marad a telefon. Úgyhogy akár egy strava link is jó lehet a futásról.

(#44920) tomcica válasza Never79 (#44917) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Az, h most a felkeszules csucsan, a surejeben hogy erzed magad nem teljesen mervado. Mar par nap enyhebb edzes, esetleg egy nap piheno is tud brutal format robbantani. Erdekes, hakkor meg senki sem "picsog" htul pihent v tul sok felsleges energija van, pedig ez a verzio is elofordul am.
Megjegyzem a legjobb felmaratonjaim es a 6oras 3tagu valtonal is akkor jott a legjobb eredmeny, amikor az utolso laza(bb) het utan se voltam meg teljesen pihent. Ugy ereztem van egy kis nehezseg, faradtsag a labban. Ellenben egyik felmaratonnal 3het csokkentes utan pockos labbal ugy elfutottam az elso 5km-th durvan visszanyalt 16-17km utan. Szoval kis faradtsag, lapos feeling nalammindig jobb, ha 15km+ tavokrol van szo. :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#44921) Hi!King válasza Never79 (#44917) üzenetére


Hi!King
őstag

Most hirtelen nem találom, de van egy sokat idézett felmérés, amely során kiderült, hogy nincs releváns eltérés sérülés szempontjából azok között, akik túlpronáló lábúak és stabil cipőben kezdtek el futni, illetve akik ugyanúgy túlpronáló lábbal neutrális cipőben. Hangsúlyozom, ez a felmérés olyanok körében készült, akik előtte nem futottak rendszeresen, tehát ha már valaki stabil cipőhöz szokott, ott attól még a neutrálisra váltás nagyobb esélllyel okozhat sérülést.

igyvanferi:
Én is belenéztem a trackjeimbe, de én nem találtam használhatót Leányfalu környékéről, 2 túra volt onnan mióta rögzítem, az egyik az óra lefagyása miatt csak részben lett rögzítve, a másikat pedig nem ajánlanám futásra, mert volt benne 1-2 jelzett útról letérés felfedezési célból, ahol volt bozótos átkelés is, meg nem a legjobb útvonal. Szerintem ott a Vörös kő után a kéken érdemes futni a Visegrádi kapu felé, arra van 2 nagyon szép panorámás hely a Duna kanyarra nézve (Borjú-fő és Molnár Lajos emlékmű), majd kék kereszten, zöld sávon vissza.

(#44922) Hi!King válasza tomcica (#44920) üzenetére


Hi!King
őstag

"Erdekes, hakkor meg senki sem "picsog" htul pihent v tul sok felsleges energija van, pedig ez a verzio is elofordul am."

De, én igen. Ha valamilyen okból túlpihent leszek (sérülés, nem jut idő futni, stb., stb.), akkor nyűgös vagyok. Most is, mert volt 1 hét kimaradás, előtte másfél hét gyenge.

Tudom ez csak a Polar statisztikája, de érzésre is kb. akkor érzem majd jól magam, ha ez visszakerül a helyére, a "Strained" tartományba:

(#44923) tomcica válasza Hi!King (#44922) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Ja, a versenynel gondoltam, h par nappal a verseny elott meg szinte tul sok az energia es ritkan hallom, h ezt kifogasolnak :DDD
Amugy nyugos tipus vagyok en is, ha serules, betegseg stb miatt kimarad nehany edzes. :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#44924) Chuck Norris válasza ígyvanferi (#44914) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Ha Szentendréig el tudsz menni ott indul a Bükkös kör.

(#44925) Hi!King válasza Chuck Norris (#44924) üzenetére


Hi!King
őstag

Rákerestem, mi ez a Bükkös kör. Tudom, szőrszállhasogatás, de nem értem miért írnak mindig mindenütt Pilist, mikor a Visegrádi-hegységről van szó.

(#44926) inf3rno válasza Never79 (#44917) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Amit én olvastam, az alapján semmi értelme ennek a stabil - neutrális dolognak. Igazából csak annyit írtak, hogy nem történik több sérülés, ha pronálással valaki neutrális cipőt használ x hónapig. Az egyedüli kiskapu, hogyha valaki azelőtt abbahagyja a futást neutrális cipővel mielőtt lesérülne, vagy ha sok év kell a sérüléshez. A lúdtalp, egyéb ortopéd dolgok viszont mások, azokra oda kell figyelni. Személyes tapasztalatom mondjuk nincs a témában, neutrálisat használtam világ életemben, elvileg arra is van szükségem.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#44927) Never79 válasza ígyvanferi (#44919) üzenetére


Never79
tag

[link]

Pilisszentlászló előtt, ha Szentendre felől jössz van egy parkoló, onnan indul a track. 10 km-nél Reketyés-tónál van 1 kis kitérő, ott egy forrás van. Az egy oda-vissza rész, 400-500 méter pluszba, azt ha nem kell folyadék azt levághatod. Vörös-kő előtt is van vízvételi lehetőség a Hétvályús forrás. Vörös-kőről pont rálátni Leányfalura amúgy :) . Ja igen arra készülj, hogy Vörös-kő erről az oldalról eléggé mászós, ha esetleg nem ismernéd.

(#44928) inf3rno válasza tomcica (#44923) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ez a verseny előtti rápihenés, töltekezés engem mindig ki szokott akasztani. Nem tudom megállni, hogy ne fussak előtte, mert benne van a lábamban. Max lazára veszem azt kész. De én is már régen versenyeztem. Nem lehet ilyen 3 hónapos módszerrel normálisan rákészülni semmire.

Buliban hasznos! =]

(#44929) Hi!King válasza inf3rno (#44926) üzenetére


Hi!King
őstag

Szerintem nem ezt láttam korábban, de pl. ez a publikáció jut ilyen eredményre:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23766439/

(#44930) Chuck Norris válasza Hi!King (#44925) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Csak most megnéztem a te kedvedért a főoldalt és Pilis- és Visegrádit írnak mindenhol csak Pilis nincs külön, viszont Visegrádi meg de.

(#44931) Hi!King válasza Chuck Norris (#44930) üzenetére


Hi!King
őstag

Nem az esemény oldalára gondoltam, mert az jelenleg nem igazán működik, hanem más oldalakra, futó, túra, terepfutó magazinokéra, ahol emlegették a versenyt.

(#44932) Perillustris válasza ígyvanferi (#44914) üzenetére


Perillustris
senior tag

Én a 29-et futottam, kifejezetten ajánlom. ;]

https://hellotrails.hu/hello-pilis-trail/

Perillustris

(#44933) margithid


margithid
veterán

Erről [link] a cipőről van valakinek tapasztalata, véleménye?

(#44934) tomcica válasza margithid (#44933) üzenetére


tomcica
Topikgazda

felso anyagat elnezve ennek SEMMI oldaltartasa nincs...mamusznak viszont jo lehet :DDD amugy barmiben lehet futni,a kerdes,hogy neked megfelel-e?!

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#44935) margithid válasza tomcica (#44934) üzenetére


margithid
veterán

Akkor ez mezitlábas cipő? :D
Nekem a csillapítás a lényeg, bicikliúton futok.

(#44936) tomcica válasza margithid (#44935) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Vegyel egy NB Propelt,vagy Pega Turbot,esetleg Asics Novablastot,azok csillapitanak.Utobbi kettot azert aranyaron merik,de Propel-t vettem 50euroert,most kezd elfogyni,rengeteg km belement.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#44937) margithid válasza tomcica (#44936) üzenetére


margithid
veterán

Hol vetted?

(#44938) inf3rno válasza tomcica (#44936) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Külföldről rendelted, vagy hol vetted annyiért? Én itthon 30k alatt nem nagyon láttam Propelt. :S Most rendeltem egy Saucony Ride ISO 2-t az emagos akcióban. Az aboutyou-nál inkább nem vettem, de meggondoltam magam azóta. Legrosszabb esetben visszaküldöm, ha tragikusan rossz, egyébként meg a régi Ride is jó 10k vagy az alatti távokra, úgyhogy talán ez is megteszi. Egyedül az a bajom a régivel, hogy egy kicsit keskeny és 10k felett elkezd vízhólyagokat csinálni. Félmaratonnál volt, hogy emiatt nem tudtam versenyt normálisan lefutni, mert elkezdett fájni féltávon, a végére meg rohadt nagy hólyagaim lettek.

Buliban hasznos! =]

(#44939) Rabbitf_24


Rabbitf_24
őstag

Sziasztok,

Sajna V800-am kuka lett. :( Milyen márkát / típust ajánlanátok az éppen aktuális kínálatból, ami megbízható és hasonló tudással rendelkezik?

Köszönöm, András

(#44940) tomcica válasza inf3rno (#44938) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Intersport a szerbiai,de akkor epp a horvat interpsortban is annyi volt (az ugye EU-s).Noi 40-es fekete.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#44941) Chuck Norris válasza Rabbitf_24 (#44939) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Szia, soha sem volt v800-am, nem tudom hozzá hasonlítani, viszont ezt nagyon ajánlom link.

(#44942) inf3rno válasza Rabbitf_24 (#44939) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nem tudom pontosan mit tud. Elvileg a Polar Vantage V az utódja, de lehet kapni V800 HR-t is, ha nagyon bevált. Ha márkát váltanál, akkor a Garmin Fenix 5 vagy 6 és a Suunto 6 vagy 7, amik ilyen top órák. Szerintem ne dobd ki a rosszat sem, kérdezz rá, hátha kell valakinek alkatrésznek.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#44943) Rabbitf_24 válasza inf3rno (#44942) üzenetére


Rabbitf_24
őstag

Szia

köszönöm szépen a tanácsot, Vantage V-t néztem, nagyon sokoldalú, Garmin környékén is elmélyedek a kínálatba, különös tekintettel azokra a típusokra amit írtál.

(#44944) Akcept


Akcept
tag

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni.

Évekig (free) Runtastic-kal futottam, majd kb. két éve lett egy TomTom órám. Egy darabig az óráról lementettem az adatokat, majd a Runtasticba fel. Amikor megszűnt a Runtastic, lementettem az adatbázist. Most szeretném ebből kinyerni az adatokat, de még jobb lenne egy appban/alakalmazásban vezetni-összefésülni az összes 6-8 évnyi futásomat. Van erre mód?

Előre is köszi.

(#44945) Danika256 válasza Rabbitf_24 (#44939) üzenetére


Danika256
aktív tag

Ha Polar kell és fontos neked a pontosság, mármint a GPS-es pontos nyomkövetés és az egyéb extrák nem fontosak, akkor vegyél egy másik v800-at! :))
Vantage-el is el lehet futogatni, de futáshoz inákább a V800-at használom manapság is!
A Vantage fitness órának csúcs szuper, én annak is használom. Meg egyéb edzésekhez, bringához is elég! Új GritX talán jobb valamivel, a Vantage-nél, de megvan az ára is!

(#44946) Never79 válasza Rabbitf_24 (#44943) üzenetére


Never79
tag

Garmin túlárazott (mondom garmin tulajként). Ha garmin irányba indulsz el, s fontos a jó gps (sokan mondják, hogy a v800 még mindig verhetetlen ebben), és kevésbé az üzemidő, elegancia, akkor inkább Fr-t(245,645,945, meg lassan jön a 955) válaszatnék. Fb csoportban linkeltek egy tesztet, ahol Frek jobbak voltak gps jelvételben, mint fenixek. Mondjuk arra nem tért ki a cikk, hogy ez most méterben mit jelent. Ha meg tudod oldani, érdemes bemenni Navi-Gatehoz, nagyon segítőkészek, és nem a legdrágább órát fogják rádtukmálni, hanem ami neked tényleg kell.

(#44947) Agony


Agony
aktív tag

GPS témában érdemes megnézni ezt a videót:
https://www.youtube.com/watch?v=K0kVrB_4omo&t=1s

A Fenix sorozatnak (szerintem) azért rosszabb valamivel a GPS pontossága, mert fém a ház és más az antenna elhelyezés mint a ForeRunnerek esetében. Itt nem érdemes többszáz méteres pontatlanságokra gondolni, csak mondjuk a félmaraton végén lehet nem 21,1 km lesz a táv, hanem 20,95 vagy 21,2 km, de szerintem átlag felhasználó számára ez abszolút lényegtelen. Ha meg valaki abszolút precíz tempó és táv mérést szeretne, akkor az úgyis elmegy inkább footpod irányba, ami már nem rajzol szép GPS tracket, de baromi pontos.

Volt egy régi GPS pontosságról szóló cikk, csak már rég nem frissítették új modellekkel, azt itt található:
https://fellrnr.com/wiki/GPS_Accuracy

Annó nekem is volt V800-as Polarom és valóban annak volt a legjobb GPS-e.
(mondjuk kettő tönkrement párásodás miatt :D)

Start with a whisper, end with a scream!

(#44948) mukibuci válasza Akcept (#44944) üzenetére


mukibuci
MODERÁTOR

[link] itt nézelődj, nagyjából bárhonnan bárhova tud importálni

Nem vagyok hős, egész nap internetezek.

(#44949) bajnokpityu válasza Agony (#44947) üzenetére


bajnokpityu
félisten

Fém ház nem hiszem h sokat arnyekol, mert akkor a Samu galaxy watch rossz lenne. És baromi jó a gpse a kijelzo gondolom nem sok fémet tartalmaz oled esetén.

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#44950) Agony válasza bajnokpityu (#44949) üzenetére


Agony
aktív tag

Samsung Galaxy GPS-e kb. egy szinte van a Fenixekkel (ha nem alatta), szóval én továbbra se zárnám ki a fém házat mint esetleges probléma forrást. De még egyszer mondom, szerintem egyik se akkora eltérés, hogy ne lehetne élni vele. Nekem már volt jó pár órám több gyártótól és egyiknél se tapasztaltam pár százaléknál durvább eltérést.

Start with a whisper, end with a scream!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.