Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#36892) parandroid válasza tomcica (#36787) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

"A 10k tempod hogy skalazodik a FM-hez kepest? Mert ez a FM 5:00 es maraton 5:40 nagyon nagy tempokulonbseg.Ha megindulsz 5:15-el akkor meddig erkezel el? 25k vagy megy a 30k?"

Na, hétvégén megvolt az idei első félmaraton. 1:48:54 lett a vége, ez 5:10-es tempó. Kiélezve nem volt, érzésre ez a tempó ment volna még egy 4 km-en keresztül, de 9-en már biztosan nem. Nem volt optimális a feltételrendszer sem, erdei ösvény az egész, eleve nem szeretem az ilyesmit, főleg, ha domború (mindkét oldalra lejt), illetve néhány helyen mérsékelten sáros volt azért. 0 fok körüli hőmérsékleten kezdtük, 6-8 fok között volt, mire befejeztük, szóval az elején fáztam, a végén meg dőlt rólam a víz. Frissítéssel sem foglalkoztam, kétszer megálltam egy pillanatra felhajtani egy fél műanyagpohár meleg teát, aztán ennyi. Pulzus az első 2 km után beállt 165-re, és stabilan annyi is maradt végig, ez nagyjából oké. Az elején sem kapkodtam el, a végét is meghúzhattam volna, de nem akartam ezt most túlfeszíteni. Ami még meglepett, hogy volt benne 150 m szint, ez közben annyira fel sem tűnt, illetve annyiban, hogy 40-50 m-es kaptatók azért vannak, a gps log szerint ezek némelyike akár 10 m-t is emelkedett. Lábban éreztem, szemnek fel sem tűnt, de ha az ember tartani akarja a tempót, azért ezeknél is kicsit oda kell lépni, nyilván az erőfeszítés összességében is megmutatkozik. strava link

Három hét múlva szezonnyitó nagy félmaraton, sokat gondolom ezzel már nem lehet kezdeni, próbálok a következő két hétben heti két tempósabb fokozót, meg egy középhosszú résztávot menni (3x3k 4:50 körül, vagy ilyesmi), hátha Frankfurtban, a sok ember között, rendes pályán, aszfalton, frissítéssel, és fejben is rákészülve összejön az 5:00-s teljes táv (1:45).

A május 5-i maratonig még 10 hét van, szóval nagyon kiélezni sem akarom a tempót, mert a maratonra meg inkább az állóképességet kéne feljebb tolni (cél a 4 óra alá kerülni végre). A félmaraton után lesz még 6 hétvégém, azok mindegyikén muszáj lesz 30-35 km-t futni (kb minden hétvégén eggyel többet), hogy ne megint az állóképesség hiányán ússzon el a maraton (az előzőnek 4 hosszú futással estem neki, és csak az egyik volt 30k fölött). Meg valószínűleg az egyik hétközepi napon is lesz egy középhosszú futás (17-21 km, ahogy jólesik), cserébe a tempós napokon sem megyek semmiképpen félmaratoni tempó fölé (alá).

Május után már csak alkalmankénti, esetleges 10k-HM versenyek vannak, szóval ott lehet rövidebb, de tempós futásokkal, intervallumokkal, meg résztávokkal építkezni, következő maraton majd csak ősszel esedékes, és az sem a tempóról fog szólni, az párommal közös futás lesz megint.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.