Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#34084) inf3rno válasza borix (#34072) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nem keverte itt senki. A laktát küszöb a VO2 max 80-85%-a körülre esik a legtöbb futónál. Én komolyan tudom venni az optikait is, legalábbis következetesen szokott mérni (legtöbbször érzésre meg tudom mondani, hogy mennyit mutat), azt viszont nem tudom, hogy pontosan e, vagy van e valami állandó hibája. Erre kéne egy mellkaspántos mérés max pulzus környékén, esetleg párhuzamosan a kettő.

Én Suunto oldalán csak edzésenként látom a becsült VO2 értékeket, a maxot nem találtam sehol, csak edzésenként tudtam megnézni. Az értéket meg nekem úgy tűnik, hogy nagyobb részt nem a pulzusból számítja, hanem a sebességből és a súlyból, ezért kéne résztávoznod, hogy megnézd neked mennyire saccolja maximális erőkifejtésnél. Érdemes legalább 400m-t komolyabb tempón lefutni, hogy valami normális eredményt adjon, és ha lehet többször egymás után, vagy egy 5-10k végén megküldeni izomból.

Nem tudom miről beszélsz, belenéztem egy tavalyi 15k-s edzésbe UB előttről, 152-es átlag pulzushoz tartozott 5:28-as átlag tempó. Nagyjából annyira jön ki a 70%, ha jól mér az optikai. UB-n is kb. ugyanennyire futottam a harmadik sík szakaszomat. Az, hogy idén nem megy, meg más kérdés. Kellene megint 3 hónap 100 km felett, hogy visszaálljon. Gondolom ha lenne normális alapom, akkor még jobban menne.

Buliban hasznos! =]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.