Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#33951) danielsz válasza parandroid (#33940) üzenetére


danielsz
tag

Nekem eddig úgy tűnt, hogy a félmaratont elég folyadékból megoldani, de majd kipróbálom kb. féltávnál vagy később én is a gélt, utolsó km-re hátha megadja a lendületet. Az számomra nagy talán, hogy maratonon hogyan kell majd frissítenem, ha túl sokat eszel vagy túl sok gélt tolsz be, az gondolom eléggé felkavarhatja a gyomrot.

(#33952) parandroid válasza zaskar (#33950) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

A Decathlonos aptonia 700-as gélt használom. Anno ezt vettük kipróbálásra, és bevált. Régebben félmaratononként kettőt ettem belőle, mostanában már a 25+ km-es hosszú futásokra is csak egyet szoktam vinni, meg egy zacsi PowerBar kólás gumicukrot (elvileg GelShot), amiből 2-3-at elrágcsálok közben. Érzésre utóbbi kevésbé tölt fel, viszont jobban adagolható, és nem ragadsz tőle.

emvy: Igen, az elfutás a nagy ellenség. Az utóbbi időkben szándékosan visszafogtam (néha már abszurd hosszan) a versenyek elejét, hogy tanuljam elkerülni. A terv most is az, hogy az első 8-10 km alatt fokozatosan akarok 6:00 körüli tempóról versenytempóra (5:35, jó esetben 5:30) gyorsulni, amivel aztán be kéne 30 körülre állítani nagyjából az 5:40-es versenyátlagot, és azt tartani a végéig. Ez a best-case scenario, adok magamnak még egy 15 percet, amivel együtt tudok élni, 4:15 fölött azért már kicsit elégedetlen kennék. Persze bármikor bármi közbejöhet. Fizikailag úgy érzem, ez reális, meglátjuk, fejben hogy áll össze...

A linked alapján a heti mennyiségemmel, és az utolsó két félmaratonommal pont jó vagyok erre:

:DDD

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#33953) emvy válasza parandroid (#33952) üzenetére


emvy
nagyúr

Szerintem te nagyon sokat futsz, ha leállnal a folyamatos gelezessel, akkor egy félmaratoni távot (nem versenyen) simán lefutnal víz és evés nélkül. Nyilván mostmár ne variáld át a maratonra.

[ Szerkesztve ]

while (!sleep) sheep++;

(#33954) Crytek válasza parandroid (#33952) üzenetére


Crytek
veterán

Én totál amatőr "futó" vagyok semmi edzésterv ,csak felállok a gép mellől és futok ahogy és amennyi aktuálisan jól esik.
A futás közbeni bevitellel nem foglalkozom lazán letolok félmaratont ital és bármi nélkül..min 20-at biztos letoltam eddig..
De ez amit kiad időket elég blődség.Nekem 3:51-et írt ki. Nos ha valaha rá tudom venni magam hogy letoljak 42km-ert és ne adj isten sikerül is végig bírnom 100% hogy nem leszek 5 óra alatt.

[ Szerkesztve ]

Next PC Upgrade: 2022

(#33955) Vertigo18 válasza emvy (#33953) üzenetére


Vertigo18
addikt

Ugyanígy vagyok, az utolsó félmaratonon tátott szájjal bámultam, hogy a résztvevők 90%-a akkor ivott, amikor adtak! Ez konkrétan azt jelentette, hogy az 5 kör mindegyikében felvettek valami folyadékot az asztalról, csak mert adták. A mellettem futó kollégától kérdeztem a harmadik körben, hogy hogy lehet, hogy Ő már 3x dehidratált én meg még egyszer sem, mire azt válaszolta, hogy "szomjas". Fura volt, szerintem ebben van valami mélyebb, általam meg nem értett pszichológia.

Én egyszerűbb vagyok: iszom, ha tudom, hogy kell.

Crytek: Üdv itt is! :D

[ Szerkesztve ]

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#33956) emvy válasza Crytek (#33954) üzenetére


emvy
nagyúr

538-en nem annyira szoktak blodsegek megjelenni.

while (!sleep) sheep++;

(#33957) mukibuci válasza Vertigo18 (#33955) üzenetére


mukibuci
MODERÁTOR

“Kifizettem, megiszom”

Nem vagyok hős, egész nap internetezek.

(#33958) tomcica


tomcica
Topikgazda

Hajnalban szakadt az eso szepen lehult itt delen minden,8kor mentem ki,most a palyara,mert saros mashol nagyon.30km (azaz 75kor) elmorzsoltam egy 15km-t 4:15-3:50 fokozosra,majd "leejtettem a kalapacsot" 4km 3:30-3:27-3:21-3:11 utana mezitlab konnyeden egy 5km a fuvon,majd eszhezteres utan ismet cipoben a tobbit is 4:00 kornyeken akkor mar nem annyira fickosan :P ADTA

(ossz ido 1ora 58perc)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#33959) tomcica


tomcica
Topikgazda

[link]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#33960) Vertigo18 válasza mukibuci (#33957) üzenetére


Vertigo18
addikt

Értem, amit írsz...

Sajnálom is... :O

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#33961) LanyUs válasza Vertigo18 (#33960) üzenetére


LanyUs
senior tag

Elszálltak az árak. Egy mezei útvonalas verseny is 6-7e már. A hamarosan rendezett spar őrület meg akár 20-25e :Y A felkészületlenségem ellenére egy versenyen később fárad el az izmom, ha benyomok 10-15g bcaa-t indulás előtt 30 perccel és a verseny feléig. Lehet csak placebo, de szokott segíteni. Általában annyira kipörgetem magam, hogy 3-4 km-ként innom kell egy kortyot és valamennyire hidratált maradok. Valakin meg egy csepp izzadtság sincs. Kondival együtt felhagytam ezekkel a sz.rokkal is. Jelenleg heti 6x5 km maradt az asszonnyal és a babakocsival :D

Viszont a múltkori fm-nél a bemelegítés nem stimmelhetett, mert a 17. km-től "kőtömb" lett a lábam felső része. Érezte már valaki ezt? Hiába bírod tüdőből és szívből akarod mozgatni a lábaid és nem csinálják a parancsot. Belülről úgy érzed, hogy már megfeszülsz és kb. 08:00-as időket nyomsz, közben meg azért 05:10-20 felé megy még, de az ólom combhajlító visszafog.

(#33962) Vertigo18 válasza LanyUs (#33961) üzenetére


Vertigo18
addikt

Igen, néztem én is a pesti félmaratont/maratont... Vagyis csak az árakat... Aztán tényleg csak néztem... :N :(

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#33963) parandroid válasza LanyUs (#33961) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Igen, ott fogytál ki. Pulzus beesik, teljesítmény visszazuhan, ha megfeszülsz sem megy több. Kiürült a glikogénraktár. Pont egy frissítés (gél, iso, szőlőcukor) tudna segíteni, ha időben eltolod.

Amúgy félreértés ne essék: le tudok futni 20-25 km-t frissítés nélkül, ami nem mindegy, hogy 6-os, vagy 5-ös tempóban (lol, azért az 5-öshöz még edzeni kell, de alakul). Ma kellemes 16 fokban indultunk, a végére kb 24 volt, igaz, a nap azért végig sütött, szóval kicsit többnek érződött. Végiglazáztuk az egészet, 2x álltunk meg enni-inni-pisilni-szelfikézni, meg egyszer menet közben ittunk belesétálva, így lett 2:16 a 21,1 km, bár én csak ittam (fél litert). Nyilván ez sem lett volna muszáj, ment volna ugyanez enélkül is, de ehhez kellett a laza tempó, és a relatív hűvös. Kedden nagy bátran nekiindultam tempót futni, 3km bevezetés, 8 km 5:00-s tempó (elvileg ez lenne a félmaratoni céltempó őszre), 3 km levezetés. Nem vittem még vizet sem (az eredeti terv 3+6+3 volt, 12 km-re meg minek), ráadásul borús időben indultam, a közepe táján pedig kisütött a nap. Végigcsináltam, de a levezetés 3 km-ét maratoni céltempón (5:35-5:40) már csak úgy tudtam megcsinálni, hogy a második levezető km-en megálltam csinálni egy képet a tréning-naplóba, meg adtam magamnak azzal együtt egy percet, hogy kifújjam magam. Nagyon kellett volna a víz a végére, bár egy pár iso-s gumicukornak is tudtam volna örülni.

Régebben szórakoztam azzal, hogy edzés előtt-után lemérem magam, nagyobb melegben, tempót futva, simán le lehet dobni 2+ kg-t, és az mind víz, ami valahonnét hiányzik. Versenyen, ahol elvileg még nagyobb az igénybevétel, mint egy laza futásnál, az az 5 km-enként kb 1,5 deci, amit a kis műanyagpohárban kapsz, még kevés is ahhoz, hogy normálisan hidratált maradjál. 30+ fokban főleg. Meg lehet csinálni enélkül is, persze, de minek basznál ki magaddal azzal, hogy kihagyod, ha egyszer ott a lehetőség. Azt a 1,5 decit felhajtani kb 5 sec veszteség, hiszen megállnod sem kell, csak lelassítani (kis rutinnal legalábbis), ezt könnyedén visszahozod azzal, hogy valamelyest kevésbé leszel dehidratált, meghálálják azok az izmok, meg az egész szervezet.

Persze ha az van mögötte, hogy az igazi férfi erős, kibírja, az ellen nincs érvem. Nem vicc, hallottam már azt is, hogy férfiak nem nyújtanak futás után, mert az buzis, ez valahol a klasszikus 'real-men-dont-cry' szállóige modern változata lehet.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#33964) borix válasza LanyUs (#33961) üzenetére


borix
őstag

Ezzel biztos,hogy nem lenne placebo! ;] [link]
[lényeg 8:00-11:30]

(#33965) bencze válasza LanyUs (#33961) üzenetére


bencze
senior tag

10e-et fizettem a Sparért, félmaratonok 6e körül szoktak lenni. Szerintem olcsók a budapesti versenyek, ha a bécsi maraton reprezentatív akkor feleár mint nyugatabbra és kb ugyanazt adják, nem tudom, hogyan, vagy meddig.
Persze lehet ingyen is futni, vagy papírlapra fliccel felírt számokkal a mezőn, ahhoz képest drága de úgy értem, hogy az infrastruktúrához képest, amit adnak...

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

(#33966) borix válasza bencze (#33965) üzenetére


borix
őstag

Városi futó rendezvényre nincs más alternatíva út szélén lenyomni egy maratont vasárnap reggelre időzítve sem lesz nyugodt tuti biztonságos végig.
Terep az más előtte elrejt az útvonalon pár frissítő pontot és le lehet nyomni a haverokkal ingyen.

(#33967) LanyUs válasza bencze (#33965) üzenetére


LanyUs
senior tag

Oké 10e, de ha aznap felmész a helyszínen csengeted a 28.000 Ft-ot :Y [link] erre értettem :D

borix: köszi a lényeget! Szóval kell a placebo :) mert úgy magasabb a vomax :D Ez a fickó a kiegészítő gyártók rémálma :DDD

(#33968) mukibuci válasza LanyUs (#33967) üzenetére


mukibuci
MODERÁTOR

Januárban utaltam el az összes versenyre a nevezési díjakat. Nyilván ugy is fájdalmas, de sokkal kolcseghatekonyabb.

Btw most ebben a hidegben nyomtam egy 49:30as 10k pb-t :B csak van haszna ennek a sok futasnak :D

Nem vagyok hős, egész nap internetezek.

(#33969) LanyUs válasza parandroid (#33963) üzenetére


LanyUs
senior tag

A glikogénraktár kiürülése gondolom egyénenként változó ( testalkat, edzettség, stb. ). Van erre valami általános recept, hogyan lehet ezt a totális csődöt megelőzni? Értem itt ezalatt pl. valami kevert szuperlötty, amiből 20 percenként 2 dl stb. :) Tehát a felszívódása gyorsabb, mint a kiürülés...

mukibuci: az tegnap a 30 fokban is ment volna, csak nem szorítottad össze eléggé a fogaid :) Amúgy grat. és üdv. 50 alatt :R

[ Szerkesztve ]

(#33970) sharp4


sharp4
őstag

Sziasztok!

Lefutottam az életem első 30 km - ét. Hát nem volt egyszerű. A vége fájdalmas, valószínűleg nem voltam rá teljesen felkészülve. Az átlag tempó 5:43. Mondjuk csak 22km-ert szerettem volna futni.. 9-18 km-ek között 4:30as tempó (elgurult a gyógyszer). Ezek után még volt erő bőven és úgy gondoltam beprobalkozom. Ha normális tempóban futom végig valószínűleg nem haldokolnék most.
A nyári felkészülés (heti 2-3 alkalmon 22km) megtette a hatását, nem hiába edzettem :)

[ Szerkesztve ]

Magyarország legnagyobb Xiaomi közössége:https://www.facebook.com/groups/622368221279940/?ref=share Apple Iphone 13 Pro & Ipad Air 5

(#33971) tomcica válasza LanyUs (#33969) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Van,ugy hivjak UCAN,meg most jelent meg a Maurten (ezt hasznaltak a Sub2oras Nike projektben).Egyik sem olcso :U

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#33972) borix válasza tomcica (#33971) üzenetére


borix
őstag

Olcsóbb kategóriában ezeket ismered?
Scitec Nutrition Isotec Endurance 1kg, Isotec Race 1.8kg, Pro Nutrition Power Fuel 1kg?

(#33973) Peterhappy válasza sharp4 (#33970) üzenetére


Peterhappy
őstag

Ha normális tempóban futod, nem állsz meg 42,195 km-ig :K.
Mindenesetre gratula, szép ez mind időre, mind távolságra!

Pulzusmérőt/app-ot használsz? Ha igen, feldobsz egy linket, vagy képet, érdekességképp? Tanulságos lenne/lehetne (talán neked is) egy-két vonal és szám.

Ha esetleg rá akarnál kérdezni Tomcicánál, ezek után hová tovább, jobb ha tudod: ha végigcsinálod a lehetetlent, Ő azt automatikusan hozzáadja a jövő heti edzéstervedhez :)

(#33974) Vertigo18 válasza Peterhappy (#33973) üzenetére


Vertigo18
addikt

NE!

Tomcicától ne kérdezzen, csak elmegy a kedve! :D ;]

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#33975) parandroid válasza LanyUs (#33969) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Hogyne lenne! Alapozásnak hívják. Sok hoszzú, alacsony pzlzusos. lassú futás. Ha már 16-18 km-en sem nagyon mozdul a pulzus azonos tempón, akkor jó lesz az 21-re, versenytempón is.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#33976) tomcica válasza borix (#33972) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Nemnosmerem oket,a Vitargo-t se hasznaltam.Amit irtal elobbit az endurance-ot pont most gondoltam beszerezni szeptemberben,de talan a hosszu 30nal kiserleteznek csak vele,mert tegnap is par koty viz 15-nel a tempos elott eleg volt.
Viszont edzes utan BCAA+glutamin melle keresek valami ilyen szenhidratot (ami komplex,lassu es gyors is,jelenleg egy Biotech hypotoniasat szoktam elszopogatni,igaz azt is edzes kozbenire terveztek,de jo az ara)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#33977) tomcica válasza Peterhappy (#33973) üzenetére


tomcica
Topikgazda

A vegen odaig puhulunk itt,h meg en kerek elnezest,h van egy elvarasom :P (ha' lofaxt jutunk oda,110%-rol indul a kigyorsitas utana pedig egy kicsit meg csavarunk rajta,a verseny mar csak egy laza kifutasnak fig erzodni)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#33978) tomcica


tomcica
Topikgazda

Apropo megerkeztek a Nike cipellok a Spuri webshopbol rendeltem le szegedi postapontra,rendesek voltak a GLS 3napig at kell venni uzenetere kicsit kombinalnom kellett h idoben atjussak (HU allami posta 5napot szokott ott engedelyezni).Vegul azert ji lett minden.
2par Nike Streak 6 (ugye ebben nyerte Kipchoge ugy a berlini maratont h a tav tulso felen a betet kituremkedett a cipobol).Meglepoen parnazott a sulyahoz kepest,ez nagyon jo tempo,fokozos,laktat interval es persze akar 10k-fm cipo lesz.
A harmadik egy Nike LT4,na ez nyel nelkuli szamuraj kard,csak a penge,mint egy hosszutavos szoges cipo,epp csak szogek nelkul.Ez 400-1600m resztavokra es palyan barmilyen felmerore lesz jo,nem minden napra valo.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#33979) emvy válasza tomcica (#33978) üzenetére


emvy
nagyúr

En is Streak 6-ot vettem most, de majd a maratonon akarom kiprobalni. A problemam annyi vele, hogy nem eleg szeles (egy szammal nagyobb van belole, mint a Mizuno-bol, de meg igy is kicsit szukos). Meg eleg nagy a dropja (8 mm).

A Mizuno Wave Sonic az tenyleg nagyon idealisnak tunik osszessegeben, kivancsi vagyok, h a Streak-bol mi lesz.

Kipchogenel a betet a masodik kilometeren kezdett elmozdulni egyebkent, az egy prototipus cipo volt.

while (!sleep) sheep++;

(#33980) tomcica válasza emvy (#33979) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Na ez igaz,h eleg szuk cipok.En fel szammal vettem nagyobbat,az ugy jo szokott lenni,de lehet par szaz km utan a kislabujj at fogja oldalt szakitani,mondjuk attol meg hasznalom.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#33981) emvy válasza tomcica (#33980) üzenetére


emvy
nagyúr

Az oldalan a gyongyvaszon hamarabb szet fog jonni. :) A Streak meg a Nike-ok kozott is hiresen szar minoseg (de legalabb gyors cipo).

while (!sleep) sheep++;

(#33982) tomcica válasza emvy (#33981) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Koszi,jo tudni,majd a jo oreg Posa cipesz bacsit ra is fogom izzitani,multkor csudat tett a merrell pace glove-al,lehet kicsit nehezebb,meg nem ugy szellozik,de legalabb lehet benne tovabb futni.
Saucony Fastwich is hasonloan szakadt ki,szinten mentheto volt meg par honapra.(olyan 1000ft lehet atszamolva egy par cipo foltozasa)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#33983) emvy


emvy
nagyúr

3:41:27 a legjobb maratoni idom eddig (oke, ketszer futottam maratont, szoval nincs sok adatpontom). 7 evvel ezelottrol.

Ebben az evben szeretnek egy jobbat futni -- tegnap futottam egy 2:27-es 30k-t, es maradt meg bennem a vegere, szoval remelem, hogy sikerulni fog javitani.

[ Szerkesztve ]

while (!sleep) sheep++;

(#33984) tomcica válasza emvy (#33983) üzenetére


tomcica
Topikgazda

3:30 ala kell mar probalkozni,ha edzesen ez igy megy (jo napon 3:15-3:20-at celozni).

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#33985) emvy válasza tomcica (#33984) üzenetére


emvy
nagyúr

3:20 szerintem irrealis. 3:30 tenyleg szuper lenne, de ehhez mindennek ossze kell jonni (megfelelo homerseklet, etc).

while (!sleep) sheep++;

(#33986) danielsz válasza tomcica (#33980) üzenetére


danielsz
tag

Ilyenkor, mielőtt kiszakad, nem nyomja az ujjadat/körmödet?

(#33987) inf3rno válasza Agony (#33938) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Jó, akkor én értettem félre, mert azt írtad, hogy alacsony kalórián és szénhidráton tartod magad. A ketogén diétánál extrém alacsony szénhidrát bevitel van, és az energiát zsírokból fedezi a szervezet. A nevét a dolog onnan kapta, hogyha alacsony a szénhidrát bevitel a zsírokból elkezd ketotesteket csinálni a szervezet, ti. az agy csak cukrot és max fintorogva ketotesteket hajlandó fogyasztani, zsírokat nem. Illetve cukorbetegeknél is megborul ez a rendszer, és a túl sok ketotest miatt elsavasodik a vér, ami kómához vezet. Ilyen ketogén diétával értelemszerűen nem igazán mennek az intenzívebb edzések, mert azok tejsavas erjesztéssel járnak, cukor meg nem igazán van, amit erjeszteni lehetne. Ezért írtam, hogy jobb a maraton, ultramaraton ilyen diétával, mert azok aerob-ok végig.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#33988) inf3rno válasza Vertigo18 (#33939) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Na a végén te is valami botrányba keveredsz, mint a csaj a múltkor.

Buliban hasznos! =]

(#33989) danielsz válasza Vertigo18 (#33939) üzenetére


danielsz
tag

Volt egy csaj, aki 25 perces 4. kör után 17 és fél perces utolsót futott, na asszem ő lett gyanús, őnála gyanítják, hogy levágta a végét, ő nem tudom, mit mondott, meg ha tudnám, se illene itt leírnom. Gondolom, mást is megkérdeztek akkor már.

(#33990) inf3rno válasza parandroid (#33940) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Kérdés, hogy ki mit hív holtpontnak. Nekem pl legutóbb tavalyi UB-n volt, hogy visszavettem 5:00-ról 5:40-re, mert úgy éreztem, hogy nincs semmi energiám. A gél engem 1-2 perc alatt visszahozott, mondjuk utána már csak a szakasz végét nyomtam meg tempósabbra. Szvsz az lehet a háttérben, hogyha még van valamennyi tartalék glikogénben, akkor ahhoz, hogy felszabadítsa a szervezet elég, ha érzed a cukros ízt. Ha már nincs annyi tartalékod, akkor meg kell várni, amíg megemészti a gélt, amihez valóban kellhet 10-15 perc.

A maratont nagyrészt zsírból futod, úgyhogy szerintem bőven elég az iso a frissítőpontokon ahhoz, hogy ne fogyj el szénhidrátból. Esetleg egy gélt érdemes a végére vinni, ha hajrázni akarsz magasabb pulzuson. Ha mégis 4 géllel tolod, akkor koffein menteset vigyél, és olvasd el, hogy milyen időközönként szabad beszedni őket, mert úgy rémlik van valami időkorlát, amin belül nem tanácsos ismételni.

Buliban hasznos! =]

(#33991) inf3rno válasza Peterhappy (#33948) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Szerintem ez a trófeavitrin nála valami csajozós duma. "Gyere fel szivi, megmutatom a trófea gyűjteményemet!" :DD

Buliban hasznos! =]

(#33992) inf3rno válasza emvy (#33953) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nem biztos, hogy jó lenne, ha versenyen változtatna. Ha eddig 10km-enként vitt be cukrot az edzésen, akkor nem feltétlen olyan nagyok a glikogén raktárai, hogy kibírjon 20-30k-t. Én csak magamról tudom, hogy tavaly tavasszal a 25-30k lement frissítés nélkül, idén meg max 15k menne, utána pótolni kellene a vizet és az energiát is, mert tavaly nyár óta szinte csak 10k-t futottam, és ezt a távot szokta meg a szervezet.

@Vertigo18
Megszokás kérdése, meg sokan csinálják versenyen, hogy frissítőponttól frissítőpontig futnak, aztán betolják a szőlőcukrot meg az iso-t, és a következő frissítőpontig pont kibírják vele. Csak akkor borulnak meg, amikor elmennek a Pétfürdő-Öskü félmaratonra, és leesik, hogy a táv közepén van egy 10km-es szakasz frissítőpont nélkül a félmaratonistáknak, és előtte csak azért volt néhány km-enként, mert vannak kisebb távok is. Ráadásul pont ez a szakasz, ahol 40 fok van a pusztában délibábbal (komolyan, tényleg volt délibáb, pedig erre nem gyakori). ;]

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#33993) Alg válasza inf3rno (#33990) üzenetére


Alg
veterán

UB-n engem is elég jól felébresztett a gél a kevés alvás utáni kora reggeli futásnál, de ott nem tudom hogy a szénhidrát vagy a koffein-tartlma segített jobban...

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#33994) emvy


emvy
nagyúr

A tegnapi 30-on egyébként nem ettem semmit (pár korty vizet ittam).

while (!sleep) sheep++;

(#33995) inf3rno válasza Alg (#33993) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nekem azon a szakaszon az volt, hogy olyan jó 25 fok volt még, amikor délután elaludtam a buszban, aztán este felébresztettek és fél kómásan kidobtak a hideg esőbe futni. Persze a koffein is tuti hozzásegített, de szerintem az ébredés java részét az időjárásnak köszönhetem. :Y

Buliban hasznos! =]

(#33996) tomcica válasza danielsz (#33986) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Hozzaer,de annyira nem h zavaro legyen.Lehet a palyan a gyors 200-as kanyarokban cibalja szet,ott nem veszi eszre az ember,mert massal van elfoglalva.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#33997) inf3rno válasza tomcica (#33959) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ez is bekerül a pszichológiai training anyagodba?

Buliban hasznos! =]

(#33998) tomcica válasza inf3rno (#33991) üzenetére


tomcica
Topikgazda

LOL ez jo ;]

nalam az UB-n amikor levaltott 3:35-40-rol 3:50-re es barmilyen erobevetest is tettem se mozdult lejjebb,na azon a szakaszon volt egy ilyen holtpont,erdekes h nem egyben futas,tehat elotte egy oraval meg szokasos iram,egyszer csak levaltott,ugyanugy toltottem-hidrataltam,pihentem es hengereltem-nyujtottam,majd a kovetkezo szakaszon meg megint jott a 3:35 kornyeke.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#33999) tomcica válasza inf3rno (#33997) üzenetére


tomcica
Topikgazda

szombaton mentem a szokasos delutani edzest,morzsoltam 4:15-3:50 kornyeken epp 13km-nel jarok,erre osszefutok ket csajjal es egy nem helybeli fiuval,kerdem mit mennek,azt mondjak 15km-t most tartanak 3-nal,na mondom jovok en is,csurgok veluk,kicsit fokoztuk,veget felkaptuk (javaslatomra,h edzes is legyen) el is faradtak ahogy kell,kerdem toluk a szokasos edzes vegi tananyagos kerdest: "van-e az a penz,h most megfordulunk es megcsinaljuk meg egyszer ugyanezt?!",hat nem azt valaszoltak h van :B ;] mondom is neki,akkor ez csak fel edzes volt,legkozelebb tessenek kicsit kitolni vagy a tavot vagy a tempot (amit epp ir az edzesterv)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#34000) inf3rno válasza parandroid (#33963) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Én is azzal érveltem, amikor rákérdeztek legutóbb, hogy a nyújtás a gyengéknek való. :D

A víznél én úgy vettem észre, hogyha napi 4-5 litert iszok, akkor csak az első 2 után van állandó wc-re járás, utána megszűnik a dolog, és a maradék már szinte mind hidratálásra megy. Gondolom kell az első kettő, hogy a vese ellássa a funkcióját, és méregtelenítsen, aztán utána a maradékot már nem szükséges üríteni, és letárolja a szervezet. Esetleg ha van kedved kísérletezgetni ezzel, akkor próbáld ki, hogy 1-1 edzés előtt rátöltesz vízzel a fenti szerint. Ha igazam van, akkor akár egy maratont is ki lehet bírni ezzel a módszerrel vizes frissítés nélkül, illetve a nyári versenyekre is jó lehet ez a módszer, mert tényleg rohadt kevés, amit a frissítőpontokon adnak.

Buliban hasznos! =]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.