Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#10693) Xabi78 válasza Polacheck (#10692) üzenetére


Xabi78
aktív tag

Nem hülyeség ám foglalkozni a lépésszámmal. Ha nagyobb a lépésfrekvencia, akkor kisebbeket lépsz, emiatt jellemzően nem lépsz akkorát előre, tehát a lábad nem előtted, hanem alattad ér földet. Mivel a futásnál minden, ami előtted történik, lassít, és mindaz, ami mögötted, gyorsít, így mivel a mozgási fázisból kevesebb zajlik előtted, így kisebb energiabefektetéssel tudsz futni, vagyis hatékonybban fogsz futni. plusz kevsébé fogsz a sarkadra érkezni, vagyis az ízületi túlterhelés is csökken.

Nem kell számolgatni. Dúdold magadban pl a November Raint (vagy Kállay Saunders - Running, tavasszal a csapból is ez folyt, én az ütem megfelelő volt ellenőrzésre), és igazítsd ehhez a lépteidet, egy idő után automatikussá válik ez a frekvencia. van, aki 180as ütemű mp3akkal fut - én mondjuk ezt nem szeretem, mert nem tudok figyelni a környezetre. Alternatíva, hogyha a telefonodra letöltesz egy metronóm appot, és beállítod.

Szerintem érdemes pár futás alkalmával kipróbálni, nekem segített.

Jahh, és szerintem könnyebb az elején megszokni valamit jól, mint ha rögzül egy hibás (vagy nem tökéletes) mozdulatsor, és azt kell korrigálni.

[ Szerkesztve ]

Cave canem!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.