Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#11301) kolosanyi


kolosanyi
veterán

Nagyon kínkeserves volt ma a hosszú futásom. Az elejét húztam rendesen, végre be tudtam menni 10 ezren 1 óra alá, viszont ott elfogyott az erőm és onnantól csak szenvedtem. Volt minden, séta, heel strike, láb csapkodás, szóval az utolsó 5 k nem adta. Lehet kéne magamnal vinni valami energia szeletet vagy valamit, aztán 10-nél betolni egyet, mert ez így nem lesz jó.

[link]

(#11302) deicide válasza kolosanyi (#11301) üzenetére


deicide
veterán

Szép lassan növekedni fog az állóképességed és akkor majd az egész jobban fog esni. Ma 20km-t toltam, nem viszek hozzá sem inni sem ennivalót (30km-ig elvagyok bármi nélkül, ha nem nagy a tempó) de neked még valóban kellene vinned egy zselét és valamit inni, hogy az izmokat tápláld menet közben, mert nem készültek még fel ilyen hosszú konstans terhelésre.

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#11303) kolosanyi válasza deicide (#11302) üzenetére


kolosanyi
veterán

A múltkor is éreztem, hogy a tűrőképességem határán vagyok, de ott nem kellett belesétálnom. Mondjuk akkor jóval lassabb voltam, de a terep is sokkal nehezebb volt. Mindegy, ma kreténbe toltam és csak azért is végigküzdöttem magam a távon. Most pedig megyek a nagyszüleimhez és telezabálom magam rántott hallal, meg tortával... :))

(#11298) tomcica
Tényleg fel kell próbálnom jó pár modellt megint. Nem akarok így látatlanban cipőt venni. :)

[ Szerkesztve ]

(#11304) Agony válasza kolosanyi (#11303) üzenetére


Agony
aktív tag

Nem tudom, hogy abban a training logban a 151-es avg. pulzus helytálló-e, de én azt vettem észre, ha nem tervez az ember versenyzést, akkor sokkal kellemesebb edzéseket lehet csinálni HR-re alapozva.

Soha nem voltam versenyen, de szeptemberben a SPAR Maraton-on felbuzdulva, gondoltam egyet mindenféle felkészülés vagy célzott edzések nélkül, hogy lefutom én itt az alföldön a kis maratonomat. Bringával kimértem 42km-t, aztán hajrá... meg is lett az eredménye, az táv egyik felét 170-180 közötti pulzustartományban töltöttem, a másikat 180-190 között és bár a falat elkerültem, de a tünetek hasonlóak voltak mint nálad, az utolsó 7 km-en már minden bajom volt még a zene is zavart.

Aztán triatlonisták mondták, hogy 4,5 órán keresztül futni közel max, 170 feletti pulzuson nem túl divatos, úgyhogy ezt le kellene nyomni és nem azzal, hogy futom ezerrel az anaerob edzéseket mondván, megszokja a szervezetem és majd lentebb megy, hanem épp az ellenkezője. Kitűzöl egy távot és azt mondod a pulzusod 150-155 között lehet, az idő pedig teljesen mindegy, aztán újra és újra... majd azt veszed észre, hogy hetekkel később a pulzusod ugyanúgy 150-155 között van, de az időd sokat javult és kevésbé megerőltető a táv teljesítése, ha pedig fixálódik a pl. 10km-es teljesítményed, akkor kezded elölről az egészet, de már pl. 160-165-ös pulzuson.

Ez lényegében a Hadd edzésmódszer véglegekig leegyszerűsítve, ennél jóval összetettebb és ha akarsz utána is lehet olvasni a teljes módszernek, de én csak ezt a részét néztem és szerintem sokat javult a pulzusom. A maraton végén asszem 6:30-as volt az átlag pacem a már említett pulzuson, most pedig 21km-en tudok 5:20-5:30-as tempót futni 155-160 közötti pulzuson és a táv után simán lenne energiám elindulni még egy körre, egyáltalán nem szív le annyira mint a 175+ pulzustartományban végzett edzés.

Tervezem, hogy kipróbálom a teljes módszer kivitelezését így a téli időszakban, nem egy bonyolult dolog, csak sose sikerül betartani a távokat. :D

Start with a whisper, end with a scream!

(#11305) kolosanyi válasza Agony (#11304) üzenetére


kolosanyi
veterán

Egész pontosan mér a kis vacak órám, kivéve ha egy magasfeszültségű vezeték alatt vagyok. :D
Valami ilyesmi a terv amúgy, ez volt a második 15 ezrem, egyelőre még komoly kihívást jelent. De ha nyomom tovább, szépen lassan megszokom majd. Mondjuk hülyeség volt a 10 ezret meghúzni, mehettem volna lassabban és akkor nem lett volna ilyen probléma, de nyomtam a kretént. Az a baj, hogy annyira csábító gyorsabban futni, komoly önuralom kell ahhoz, hogy lassan fussak. :)

(#11306) kolosanyi


kolosanyi
veterán

Átgondoltam a cipő témát és hallgatva gombi01 tanácsára, megrendeltem a GT-1000-rest akciósan a Nyúlcipőtől. 24 ezer szállítással együtt, ennyiért jó vétel. Hétfőre várom a szállítást. :)

(#11307) tomcica válasza Agony (#11304) üzenetére


tomcica
Topikgazda

ez az edzesmodszer ha eleg magas kilometerrel tortenik,ugy kb. 3ev alatt eleri a felso hatarat,onnan mar a joval magasabb 120km+ heti edzes sem tud komoly javulast eredmenyezni,utana specifikus munka kell,hogy tovabbi fejlodes tortenjen (es ez a specifikus munka ott mar erinteni fogja az anaerob hatarat,vagy bele is karcol,persze a nagy resze meg ott is a savkuszobos tempon tortenik az edzesnek)

na nem azt mondom,hogy eleg jol kiaknazni az aerob tartomanyt rossz dolog,tud az ember csuda dolgokat csinalni vele,nezd csak meg Deicide-t ;) szoval ez is egy jarhato ut (sot ennel az uszas,bringa - a megfelelo pulzustartomanyba tartva - szinte adja magat,mint keresztedzes)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#11308) kolosanyi válasza tomcica (#11307) üzenetére


kolosanyi
veterán

Én nem élvezem amúgy a hosszú, monoton, alacsony pulzusos munkát. Nekem kellenek a dombok, tempóváltások, hogy igazán jóleső, kikapcsoló edzés legyen. Sőt, igazán az 5 km és az alatti távokat szeretem, de azért mégiscsak jót tesz ez az alapozó jellegű időszak. Már most érzem a pozitív hatásait, pedig október végén kezdtem.

(#11309) deicide válasza tomcica (#11307) üzenetére


deicide
veterán

Tudatos edzésterv nélkül úgy csináltam, ahogy kolosanyi írta, majd' 2 éven keresztül csak heti 1-2 alkalommal léptem ki kicsit az aerob zónából, nagyrészt gyalogoltam és kocogtam (az egyébként egyre alacsonyabbra kerülő) pulzuszónában akár 10-11 órákat is megállás nélkül hétvégenként.

Jó példa a 2013 áprilisi gyaloglás, ahol 30 nap alatt közel 100 órát és 666 kilit gyalogoltam (6.7km/h, napi 3,3 óra átlag) egy Endomondo-s challenge miatt, de pont az ilyenek alapozták meg azt, hogy ha egy reggel úgy kelek, hogy futok egy maratont, akkor bepakolok némi kaját és futok. Ekkor ragasztották rám az aerob szörny, meg terminátor jelzőket, mert valóban úgy éreztem, hogy semmi nem állhat az utamba, bármit megcsinálok. :)

Viszont tényleg eljutottam oda, ahol már minőségibb munka nélkül nem lehetett fejlődni, ezért jött év elejétől a gyorsítás (bringán és lábon is), rengeteg anaerob zónás edzéssel és ennek eredményeképpen a januári 1:36-os félmaratonról szezon végére 1:26 környékére gyorsultam, 10 kilométeres terepfutó versenyt nyertem. A pulzus pedig lejött az égből, 20-30 ütéssel lejjebb van az aerob/anaerob határa, a nyugalmi pedig 60 környékéről jött le 37-38 (!)-ra.

Ehhez azonban türelem, kitartás kell, mert monoton, unalmas és menni kell esőben, fagyban, kihagyás nélkül. De megéri, az érzés, hogy egy versenyen dobogóra állhatsz 38 évesen, 90 kilósan a fiatalabbak között, számomra páratlan dolog. :K

[ Szerkesztve ]

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#11310) deicide válasza Agony (#11304) üzenetére


deicide
veterán

Ahogy eggyel feljebb is már írtam, csak kifutottam a szerkesztési időből, valahol én is ott kezdhettem, 160-as pulzus környékén 6 perc/km tempókkal. Mostanra egy 5:00-s tempó 140-142-es pulzus környéki lötyögés lett, szóval ez a HADD módszer működőképes, az biztos, még ha nem is ezt követve jutottam el ide. :K

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#11311) kolosanyi válasza deicide (#11310) üzenetére


kolosanyi
veterán

Működni működik, csak bazira unalmas, ahogy írod is. Én most ott tartok, hogy a legelső, októberi 7 perces km-ek 150-es pulzusnál szépen bekúsztak éppen 6 perc alá, 5:45-5:50 környékére. De csinálom, mert kell az alap, amire építhetem a tavaszi gyorsítást. Kíváncsi leszek, hogy mit tudok alakítani a 2 ezres felmérőn, ha sikerülne éppen bemenni a 7:30-as határ alá, azzal nagyon elégedett lennék. :)

(#11312) Gyufaaa válasza deicide (#11309) üzenetére


Gyufaaa
veterán

Nincs mese. Nekem is el kell kezdenem intenzíven sétálni. A pulzusomat nehezen tudom kordában tartani. :(((

Bele kell sétálnom a kocogásba is. Van, mikor szépen stabilan 160 környékén marad, de hirtelen el tud szállni. Bár azt is észrevettem, hogy ilyenkor elkezdek agyalni és hergelem magam. Lehet, hogy ez is nagyban befolyásolja. :U

[ Szerkesztve ]

(#11313) Polacheck


Polacheck
HÁZIGAZDA

Ha már alacsony HRM: Kocogtam ma reggel faterommal egy igazi citytrailt faterommal, neki kényelmes tempóban és távon, ~9km, 140 avgHR. Beszélgetős bejgliégetős futás, fenyves, dunapart, a régi városom utcái, nagyon kellemes volt. Ráadásul felavattam a feleségemtől kapott karácsonyi ajándékomat, igazi álom ez a zsák, nem is éreztem, hogy a hátamon van, az első zsebben a flaskek egyáltalán nem zavarnak és teljesen jól lehet tőle mozogni. Tényleg egy álom, mindenkinek ajánlom.

@kolosanyi:
2014-12-25 19:11:26: Tényleg fel kell próbálnom jó pár modellt megint. Nem akarok így látatlanban cipőt venni.
2014-12-25 22:55:37: Átgondoltam a cipő témát és hallgatva gombi01 tanácsára, megrendeltem a GT-1000-rest akciósan a Nyúlcipőtől.

Ez tényleg egy jól átgondolt döntés volt? :DD

less qq more pewpew!

(#11314) Alg válasza Polacheck (#11313) üzenetére


Alg
veterán

Én is néztem a Salomonokat, de nekem ráér, jövőre még nem tervezek komolyabb terepfutásokat (aztán majd kiderül, idén sem terveztem 1:50 alatti félmaratont :U )

Viszont lehet inkább a Decathlonos másolatát próbálom ki ;]

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#11315) kolosanyi válasza Polacheck (#11313) üzenetére


kolosanyi
veterán

Kicsit ellentmondásos vagyok mi? :DDD
Igen, az volt. Jó cipő a GT-1000, volt már a lábamon, igaz nem futottam benne. Nem akarok többet rászánni és szerintem teljesen jó lesz ez nekem.

(#11316) Polacheck válasza Alg (#11314) üzenetére


Polacheck
HÁZIGAZDA

Ez ennyiért inkább bestbuy, mint a salomon :) Majd mesélj, hogy milyen, bár ebben az életben nem tervezek több zsákot venni futáshoz :)

less qq more pewpew!

(#11317) Newboy911 válasza deicide (#11309) üzenetére


Newboy911
tag

(#11309)

Nem mondom hogy a példaképem vagy, de hogy példát lehet venni tőled az biztos. :R
És tetszik az út, a megközelítés is. Pihenő napokon ezt a gyaloglás dolgot kipróbálom.

Ma felavattam a Ride 7-et. A pegához képest keményebb pörgősebb.
1. kili után 5:15, mondom hová rohansz ? Ez csak a bemelegítés.
A vége 10K 50:08perc.
Egyenlőre megy vissza a dobozba.

(#11318) deicide válasza Gyufaaa (#11312) üzenetére


deicide
veterán

Annyiból sokkal hatékonyabb a gyaloglás, hogy a pulzus alacsonyabban van, ráadásul, ha erőből, combból gyalogolsz, még jobban is erősít, mint a magasabb pulzusú kocogás.
Ha felhúzod magad, az meg biztosan emeli a pulzust, ezt onnan szoktam észrevenni, hogy ha a sötétben rámugat egy kapu mögül váratlanul egy kutya, simán ugrik 6-7 ütést a pulzus felfelé. :DDD

Newboy911: Köszönöm! A cipő meg jó cucc lehet, hogy úgy kell magadra szólni, hogy lassíts. ;]

[ Szerkesztve ]

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#11319) tomcica válasza Newboy911 (#11317) üzenetére


tomcica
Topikgazda

ilyen a jo cipo :R

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#11320) Gyufaaa válasza deicide (#11318) üzenetére


Gyufaaa
veterán

:DDD Hát igen. Az ilyesztgetés sem klafa, csak nekem ezt a pszihés dolgot kell még legyűrnöm, mert futás közben van időm agyalni és elkezd tekeregni a gondolat, hogy mit nem csináltam meg vagy jól meg és a megoldáson. Ez bőszít és tolja a pulzusom. Van mikor észreveszem és elvonom valahogy a figyelmem, ekkor tapasztalom, hogy megy szépen lefele a pulzus. :((( Ezt le kell legyűrnöm valahogy. A gyaloglós téma viszont tetszik. Sokszor láttam már gyorsan gyalogló embert, de nem tudtam mire vélni mit csinál. Most már tudom. :) A rossz időben elkezdem én is.

(#11317) Newboy911: Nekem Viktor mindenképp példakép! :R

[ Szerkesztve ]

(#11321) kolosanyi válasza Gyufaaa (#11320) üzenetére


kolosanyi
veterán

Nekem edzés közben pont kikapcsol az agyam, semmi nincs, csak az épp elvégzendő gyakorlat és én. :)

(#11322) Gyufaaa válasza kolosanyi (#11321) üzenetére


Gyufaaa
veterán

De jó neked. Nekem bringa közben van így. Az valamiért relaxba vág, de a futás egyenlőre nem, viszont jól esik így is. Csak a pulzus miatt "idegesítő" cseppet.

(#11323) gombi01


gombi01
tag

Akinek kedve lenne ne maradjon otthon a fenekén szilveszter után:
Téli Bakony 20. 2015.01.03
[link]
szinttérképet ugyan nem találtam, de elhihetitek még ebben a 20km-es ben is akad :) (818 m)
az 50km-es számomra már expert fokozat lenne (1614 m)

"Először megtanultam addig futni, amíg el nem fáradtam.Később bírtam tovább is." Muhammad Ali

(#11324) Alg válasza gombi01 (#11323) üzenetére


Alg
veterán

BUÉK is akkor lesz (szintén 20km/850m) ha valaki nem szeretne/tud a Bakonyig elmenni (szerintem én is rápályázok valamelyikre, jó régen voltam már TTn)

Az 50-es egy jó kis 9 órás gyalogtúra, mondjuk az ilyenkor télen már néha sötétbe hajlik...

[ Szerkesztve ]

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#11325) deicide


deicide
veterán

Picit alacsonyabb a nyugalmi pulzusom, mint a legutóbbi méréskor, most többször is mértem egy percig az ágyban fekve, 32 volt :Y Vagy öreg vagyok, vagy egész jó a kardiovaszkuláris rendszerem.

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#11326) concret_hp


concret_hp
addikt

amazon app store-ban ma ingyen van endomodo pro (bár én enm szoktam használni)

vagy fullba vagy sehogy :D

(#11327) Alg válasza concret_hp (#11326) üzenetére


Alg
veterán

Csak két hetes trial...

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#11328) concret_hp válasza Alg (#11327) üzenetére


concret_hp
addikt

nem olvastam olyan részletesen :U

vagy fullba vagy sehogy :D

(#11329) Newboy911 válasza Gyufaaa (#11320) üzenetére


Newboy911
tag

(#11317) Newboy911: Nekem Viktor mindenképp példakép!

Nekem is példakép, de nem akarom hogy elbízza magát. :D
Amúgy nekem nincs is igazi példaképem.
Mindenkiből próbálok meríteni.
Sokszor elég annyi, hogy valaki beír ide a fórumba, ment 6-8km-t.
Ne hogy már én itthon maradjak.

(#11330) Newboy911 válasza gombi01 (#11323) üzenetére


Newboy911
tag

Nyáron Bakonybélen töltöttünk pár napot, szép hely.
El is tévedtem. Elindultam valami kilátóhoz, de benézetem
egy sárga jelzést.

(#11331) bandus


bandus
veterán

hozott a jézuska egy majd' 200 oldalas fuss okosan című magazint, ami a kezdő futók számára foglalja össze a fontosabb infókat. szép színes, meg valóban jól megszerkesztett, de van benne néhány bődületes hülyeség is, például a heel strike-ról, vagy arról, hogy 480 km-enként kell cserélni a futócipőt :)

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#11332) ígyvanferi válasza bandus (#11331) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Pont 480? Egy m-rel sem lehet több? :D
Én ennek már sokszorosát raktam a cipőbe, mondjuk ezt már tényleg le kéne cserélni.

[ Szerkesztve ]

(#11333) Alg válasza ígyvanferi (#11332) üzenetére


Alg
veterán

Fordítás miatt, 300 mérföld ;)

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#11334) bandus válasza Agony (#11304) üzenetére


bandus
veterán

köszi a cikkeket, nekem nagyon jónak tűnik ez a megközelítés, szerintem így fogom végigedzeni az évet amint veszek egy pulzusmérőt, ami szinte biztos, hogy az m400-as polár lesz :)

holnap végigolvasom az angol részét is, ma arra már nem volt erőm.

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#11335) deicide


deicide
veterán

Igaz a mondás, nincs rossz idő, csak papírkutyák vannak. ;]
-5-6 fokban és "kellemes" 20-30-as északnyugati szélben igazi élmény 4:45-kor nekiugrani 20 kilométernek. :DDD

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#11336) Polacheck válasza deicide (#11335) üzenetére


Polacheck
HÁZIGAZDA

Nem megy az alvás, vagy ennek mi értelme? :)

less qq more pewpew!

(#11337) gombi01 válasza deicide (#11335) üzenetére


gombi01
tag

Fanatic!!!
Este nekem 43 körül volt a min pulzusom. Majd mindjárt meglátom a Hajag-csúcs felé a maxot is ;)

[ Szerkesztve ]

"Először megtanultam addig futni, amíg el nem fáradtam.Később bírtam tovább is." Muhammad Ali

(#11338) tomcica válasza bandus (#11331) üzenetére


tomcica
Topikgazda

az ugye nem irta,hogy egy atlagos 70-72kg-s szemelyre vonatkozik,aki atlagos biomechaniaval fut,tobbnyire aszfalton?! valahol olvastam,hogy erre vonatkozik a gyartok altal meghatarozott elethossz

a legrovidebb idot egy Saucony Fastwich 5-os ment a labamon,de 1000km felett volt az is,na nem sokkal,teljesen szetszakadt a felso resze,a talpa meg ment volna,az interval munka es a tempo szetkaptak

Gombiiii te csak tapoooosd azt a pulzust ;]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#11339) kolosanyi


kolosanyi
veterán

Itt Kaposváron gyönyörű, napos idő van, csak hideg. Kicsit várok, hogy melegedjen és tűzök ki egy kis kocogásra én is. Meg kéne erősítenem is, de azt majd este. :)

(#11340) deicide válasza Polacheck (#11336) üzenetére


deicide
veterán

Már átálltam téli üzemmódra, azaz 8-kor fekszem és 3:50 körül ébredek magamtól. Hétköznap mindig hajnalban edzek, mert kicsi/nincs forgalom az utcákon. Aztán az ébredés hét végén is megvan, nem tudok akkor sem tovább aludni, vagy este tovább fennmaradni. :)

gombi01: nyomjaaaad :DDD

[ Szerkesztve ]

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#11341) Alg


Alg
veterán

Szolnok megye, 0 fok, szikrázó napsütés, szél alig.
Összes rokonlátogatás letudva, pár napig semmi program.

Amint magamhoz térek irány futni :D

[ Szerkesztve ]

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#11342) ígyvanferi válasza Alg (#11341) üzenetére


ígyvanferi
addikt

És a Taft tart-e még?

(#11343) kolosanyi


kolosanyi
veterán

Szerintetek a GT-1000 2 megér 28 ezret (+1700 szállítás)? Most szóltak a nyúlcipőék, hogy nem tudnak szállítani, mert nincs, helyette az van.

(#11344) gombi01


gombi01
tag

Nah ez is megvolt...
tomcica, deicide Köszi a bíztatást!
Kemény menet volt felfelé a bázisra. Egy tájfutó spori után próbáltam loholni, tartani a tempóját de 7km után ahol már jócskán akad szintemelkedés nem bírtam tüdővel és leszakadtam, kb 300m hátrányt összeszedve fordultam 8.2km-nél a csúcson. Lefelé ugyan kicsit hoztam a lemaradásomon, de mikor hallótávolságba került kiabáltam neki, hogy szedje össze magát mert rálépek a sarkára :) úgy belehúzott, hogy 3:38-as tempóval sem értem utol. és kb 20mp-es hátránnyal lettem második.
Lényeg, hogy szép idő volt és tavalyhoz képest azért közel 5 percet javítottam az időmön 16.4km (350m szintem.).

húzzon bele mindenki már csak pár nap maradt 2014-ből, FUTÁS !!!

atombunker
hajag felső bázis

"Először megtanultam addig futni, amíg el nem fáradtam.Később bírtam tovább is." Muhammad Ali

(#11345) Polacheck válasza kolosanyi (#11343) üzenetére


Polacheck
HÁZIGAZDA

Itt aktuális árfolyamon is olcsóbb (free shippinggel) és havonta egyszer biztosan van 10-15% discount kupon itt.

[ Szerkesztve ]

less qq more pewpew!

(#11346) kolosanyi válasza Polacheck (#11345) üzenetére


kolosanyi
veterán

Köszi. Mondtam is nekik, hogy akkor kihagynám.

(#11347) bandus válasza tomcica (#11338) üzenetére


bandus
veterán

hát nem tudom, de aki ugye fut 100-120 km-es heteket, akkor az vegyen új cipőt havonta? ez mindenképp kicsit erős. plusz nyilván ha az ember helyes technikával fut, az a cipőt sem gyilkolja annyira, nem tűnik el a sarokcsillapítás, mert nincs is szükség rá.
nekem most van 3 cipőm, ez szerintem a jövő évet is ki kell, hogy húzza. max, ha nagyon belelendülök akkor veszek a versenyekre egy triatlonos cipőt még :) de egyelőre vannak fontosabb kiadások is, mint a pulzusmérő például.

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#11348) tomcica válasza bandus (#11347) üzenetére


tomcica
Topikgazda

nevetseges amit az emberekre probalnak eroltetni a kulonbozo cipogyartok,1500km-t atlagban kihozok a cipobol,ha a talpa meg birja es a felso resz lyukad ki,akkor kepes vagyok cipesznel apro penzert foltot tetetni ra,ugy nem szakad tovabb es meg 3-400km kipreselheto belole,utana dobom el

evi 4cipobol szoktam gazdalkodni,ugye nagyjabol 6000km-re szetteritve

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#11349) bandus válasza tomcica (#11348) üzenetére


bandus
veterán

minden tiszteletem :R :)

én most nagyon hajtok rá, hogy meglegyen az első 100 km-es hónapom, még 18 km hiányzik hozzá, amire van 5 napom, szóval szerintem meg is lesz. amit nagyon várok az a síelés lesz január 2-től. most olvastam, hogy a szálláshoz közel 50 km-es takarított túraút van, remélem a csúszások után bele tudok még pakolni a lábamba ott is néhány km-t naponta :) bár jelenleg -15 fok környékén van ott az idő, nem biztos, hogy azt már be merem majd ott vállalni, de azért viszek futócuccot is.

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#11350) gombi01 válasza bandus (#11347) üzenetére


gombi01
tag

(#11347) bandus:
ki ne számold mennyit költesz futásra (cipő, ruha, kaja, vitamin, nevezés, stb..) mert sokkal drágább lesz mintha kocsival járnál :)
csak idén 4db cipőt vettem és olyan 1200km körül számolok/cipő.

Ez van, mindenkinek van valami "hülye" hobbija :K

"Először megtanultam addig futni, amíg el nem fáradtam.Később bírtam tovább is." Muhammad Ali

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.