Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Apple notebookok (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-01-31 18:13:27

LOGOUT.hu

Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#32701) csabi94 válasza TigerCat (#32676) üzenetére


csabi94
őstag

Kell Neked annyi hátteret cserélni! :P
Nekem 3 hónapja ez van, akkor lőttem a koli ablakából:

(#32702) TigerCat válasza csabi94 (#32701) üzenetére


TigerCat
nagyúr

A fotó nagyon jó lett! Mivel lőtted?
Amúgy ha cseréled a képet nem jön elő a probléma?

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#32703) csabi94 válasza TigerCat (#32702) üzenetére


csabi94
őstag

Nem cserélem, nem tudom hogy mit csinál akkor, ilyen gondom nem volt még vele. :D
Egy ősrégi (10 éves) Canon EOS 350D-vel (kb. 15 db félperces kép asszem). ;)

[ Szerkesztve ]

(#32704) TigerCat válasza csabi94 (#32703) üzenetére


TigerCat
nagyúr

Baromi látványos, gratulálok!

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#32705) whited válasza csabi94 (#32701) üzenetére


whited
addikt

esetleg elkérni nem lehet? :B

Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm

(#32706) KMan válasza csabi94 (#32701) üzenetére


KMan
őstag

En fizetnek is erte :DDD

Csak a balekok alszanak [SAS]

(#32707) Megane2000


Megane2000
aktív tag

Üdv!

Belehet állítani macbook-on azt hogy a képeket ne a photos alkalmazás kezelje hanem úgy mind a windows-ban meglehessen nyitni az iphonet mint egy meghajtót?

(#32708) lugosi válasza TigerCat (#32661) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Hát ez baj.
Akkor most jött el a pillanat, hogy ki kell importálnom a képeimet eredeti file-ként egy külső meghajtóra, mert ezzel pecsételődött meg hogy 100% nem lehet a következő gépem mac. Az 512 giga SSD felárát ugyanis azért nem fogom tudni megfinanszírozni, hogy azon parkoljanak a képeim.
Olyan hülyeségeket csinál újabban ez a cég, hogy csak fogom a fejem... Egyébként totál hobbifotós vagyok, nekem ebből gyűlt össze uszkve 12-13 év alatt ez a jelenleg (most néztem meg pontosan) 145 giga.

(#32709) lugosi válasza csabi94 (#32701) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Na ezen lehidalok, olyan jó lett.

(#32710) TigerCat válasza lugosi (#32708) üzenetére


TigerCat
nagyúr

Flickr nem jó? Brutális a tárhely és mindenhonnan eléred...

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#32711) Alex91 válasza lugosi (#32708) üzenetére


Alex91
félisten

Szerintem nekem kulson van. Igaz HFS-re van formazva...

[ Szerkesztve ]

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#32712) TigerCat válasza lugosi (#32708) üzenetére


TigerCat
nagyúr

Amúgy most hogy mondod, nekem sem ott van, ahol eredetileg lennie kellene... Azonban az iTunes gond nélkül megy külső (NTFS) meghajtóról is. Mást nem próbáltam.

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#32713) Ragnar95 válasza Megane2000 (#32707) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

Nem tudok róla,h lenne erre megoldás, Photos appból tudod max exportálni a képeket.
lugosi: tévedés ne essék, ez nem így lett kitalálva, elméletben kéne kezelnie a Photos appnak külső tárolón lévő libraryt is, csak bugos még egyelőre, remélhetőleg nemsokára javítják.
TigerCat: az iTunes valóban megy külső tárolóról is, bár sajna az már nem megy, mint régen,h aliast készítesz és csak bizonyos fájlokat pakolsz kintre, mert bár megtalálni megtalálja őket, de nem tud oda menteni :( Viszont a Photos appra neten is sokan panaszkodnak,h crashel, ha külső tárolóra mentenének libraryt...

[ Szerkesztve ]

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#32714) Megane2000 válasza Ragnar95 (#32713) üzenetére


Megane2000
aktív tag

Okés, köszönöm!

(#32715) buvartacsko válasza lugosi (#32708) üzenetére


buvartacsko
addikt

(#32716) TigerCat válasza Ragnar95 (#32713) üzenetére


TigerCat
nagyúr

Majd csak javítják...

Viszont az érdekes, hogy a rengeteg hiba ellenére, a Windows-zal szemben legtöbben még mindig jóval megbízhatóbbnak tartják az OS X-et. Őszintén szólva (ahogy én látom) a gyakorlat nem ezt mutatja. Vagy csak divat a Windows-t szidni és kész? A cégnél csak W7 rendszerek vannak, valamennyi különösebb gond nélkül üzemel, atom stabilak, munkatársaim szépen termelnek velük. Én meg minden frissítés után stresszelek, hogy mi nem működik majd, illetve ha megunom a hátterem, egyáltalán elindul-e a rendszer... Vagy túl sokat várok? Nem tudom.

Minap nézegettem az új Mac-eket. Mivel az Office nálunk meglehetősen kritikus tényező és az új verzió elég jó lett, így a következő is Mac lesz (sanszos). 15-ös gépet mennyivel kényelmetlenebb hurcolni? Ölben lehet vele dolgozni? A 13-as baromi kényelmes, de ha 4-magot és izmos VGA-t akarok, akkor csak a 15-ös jöhet szóba. Környéken senkinek nincs, APR-ben pedig nem nagyon lehet lekapni és jönni-menni vele, vagy ölben gépelni 10 percet. Ha csak hurcolászós gép kellene, inkább vennék Airt, még a gyengébb kijelző ellenére is. A retinás MacBook egyelőre elég harmatos.

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#32717) Ragnar95 válasza buvartacsko (#32715) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

Asszem megvan a probléma gyökere, ezzel a megoldással nem crashel, csak simán kiírja,h "unsupported disk format" az NTFS-re...
Nem tudom, mi a francért nem voltak képesek megoldani az NTFS kezelést, miközben az iPhoto, iTunes és iMovie is gond nélkül kezelik...
TigerCat: nekem is a stabilitás volt az elsődleges ok a váltásra, ML és Mavericks alatt tökéletesen be is jött ez a tényező, de közben rájöttem,h funkcionalitásban is annyival többet ad számomra az OSX,h nem tudnék visszamenni winre.
Tökéletesen lehet hurcolászni a 15-ös gépet is, ha csak a gép van a táskámban, kb nem is érzem, időnként koliból egyetemre simán átsétáltam vele kézben úgy,h csak bedobtam egy plüss tokba a gépet. Szerintem ha úgyis táskát visz az ember, az a +0,5kg kb semmit nem számít, főleg ha esetleg töltő is kell, akkor a töltő maga úgyis nehezebb kb, mint amennyi a 13-as súlyelőnye, ráadásul mint írtam üres táskában a 15-ös súlya sem zavaró, teli táskában meg megint csak elveszik a súlytöbblet. Ölben is simán lehet vele dolgozni, nyáron kényelmetlen max, mert alul jön ki a meleg levegő és nyáron elég szépen termeli a meleget a gép is.

[ Szerkesztve ]

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#32718) Aaron14 válasza TigerCat (#32716) üzenetére


Aaron14
őstag

Téged ezek szerint kb. annyira utálhat a MacBook-od, mint engem az iPhone-om. :( Mindig van valami, amivel betesz.

[ Szerkesztve ]

Sony KD-55XF9005 - MacBook Pro M1 Pro 14” - iPhone 15 Pro 128GB

(#32719) Sapphi válasza TigerCat (#32716) üzenetére


Sapphi
aktív tag

Akárhogyan nézzük a Yosemite-t elrontotta az Apple nagy volt a váltás, de a hibák és a rendszer optimalizálása nem volt olyan fontos. Ezért várja mindenki a El Capitan-t mivel már most látszik mennyivel is lesz gyorsabb a rendszer.

Persze még csak beta így ott vannak még problémák én használtam egy ideig élesben, de tényleg volt olyan, hogy a rendszer összezuhant. Ettől függetlenül én nagyon várom a megjelenést és nagyon kiváncsi vagyok mennyit tudnak még rajta gyorsítani és remélem olyan stabil lesz mint állat. :)

Néha nekem is kicsit kettős érzéseim vannak a rendszerrel kapcsolatba, de még mindig jobbnak érzem ezt a renszert, mint a Windows-t illetve nem is jobbak, hanem másnak. Hiszen mint a két rendszernek megvan a maga előnye és hátránya és ez elvitathatatlan.

(#32720) buvartacsko válasza TigerCat (#32716) üzenetére


buvartacsko
addikt

Vannak az OSX-nek hülyeségei, de akármikor Windows elé ülök... ma például 5 órán keresztül írtottam egy W7-es gépről malwaret... nagyon szuper volt.... szóval akármikor odaülök, kedvem lenne felrobbanni, amiért szerintem minden ezerszer bonyolultabban van megoldva. Néha kedvem lenne kitépni a hajam... Nem nekem való már ez a szakma.

(#32721) Ragnar95 válasza buvartacsko (#32720) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

Jaja, bármilyen hibák is vannak Yosemite alatt, meg sem közelítik a W7 alatt tapasztalt hibákat. A win8 meg egyszerűen undorító és az végképp logikátlanul van felépítve, így eszem ágába se jutna használni.

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#32722) TigerCat válasza Ragnar95 (#32717) üzenetére


TigerCat
nagyúr

Ragnar95:
Egyetértek a funkciókkal és szolgáltatásokkal. Engem is megfogott az ökoszisztéma... Mac-re és iPhone-ra rengeteg alkalmazást megvettem már, vásároltam könyveket, zenéket, filmeket, szóval ha vissza kellene mennem, ezeket sajnálnám. Na meg a hardvert. Az gyönyörű...

Aaron14:
Az egér és a tapipad utál. Brutálisan fáj az egész alkarom, frankón ínhüvelygyulladásom lett tőle. Egész nap tapicskolni nem túl egészséges. A kurzor és a görgetés rettenetes Windows után. Ha pedig grafikázom, egyszerűen nélkülözhetetlen az egér, amelynek kiszámítható a mozgása. Nem pedig, mintha gumiszalagon rángatnám...

Sapphi:
A Windows 7-tel jól kijöttünk, lényegesen stabilabbnak érzem, mint a Yosemite-t. Szóval igen, vannak elvárásaim az új rendszerrel kapcsolatban.

buvartacsko
Sosem voltak vírusosak a gépeink, mindegyik hibátlanul megy évek óta. Az egyiket 3 év alatt most először raktuk újra SSD upgrade miatt. A legnagyobb probléma talán egy nyomtató beállítása volt ez idő alatt, a router újrakonfigurálása miatt. Persze, ez munkahelyi gép. Nincs torrent, nincs pornó, nincs warez, így a legtöbb probléma forrása egyből ki is van lőve.

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#32723) #33846528


#33846528
törölt tag

En most gondolkodom osx-re váltáson, ha mar eleg jo áron lett egy pro retina a családban. Nagyon jo az iPhone, ipad vonal is, de érdekes problémákat soroltok fel. Egy átlag felhasználó, mint például en, közel sem találkozik ilyesmikkel Windows 7 mellett. Szerintem az egy elképesztően kompakt op.rendszer lett.

(#32724) KMan válasza lugosi (#32708) üzenetére


KMan
őstag

Alternativ megoldas lehet egy nifty minidrive es egy micro sd kartya, igaz a max meret 128 GB. Ezen a photos library vagy itunes library elferhet es igy a +100-150k SSD felar megsporolhato.

Csak a balekok alszanak [SAS]

(#32725) lugosi válasza TigerCat (#32710) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Ki van zárva, hogy a teljes fotók könyvtáramat feltöltsem.

Ragnar: Remélem akkor megjavítják... Bár ha most belegondolok és azt mondom magamnak, hogy mondjak két bugot amit kijavítottak, amivel találkoztam, akkor nagy gondban vagyok.

(#32726) lugosi válasza KMan (#32724) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Köszi, egyelőre az a probléma, hogy nem megy másik meghajtóról a fotók könyvtár.

(#32727) whited válasza TigerCat (#32716) üzenetére


whited
addikt

Nem tudom én mennyire vagyok jó példa de korábbi TP-im alapján ellehet :D
Nekem még régen az asus g73 és a jelenlegi msi ge60 ( amit majd cserélnék almara) is könnyen lehet hurcolni, igaz en táskával használtam őket

Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm

(#32728) bupemko válasza lugosi (#32726) üzenetére


bupemko
senior tag

Nem csak NTFS-sel volt para?

whited: G73 nekem is van, azért azt nem mondanám, hogy könnyű hurcolni :) Egyik legnagyobb 17-es gép, amivel eddig találkoztam... Azért a MacBook Air-em sokkal könnyebb, a töltő is! :)

[ Szerkesztve ]

(#32729) whited válasza bupemko (#32728) üzenetére


whited
addikt

Akkor biztos csak nekem volt így :)

Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm

(#32730) drzozo válasza TigerCat (#32716) üzenetére


drzozo
senior tag

Én a 13-as rMBP-t minden nap cipelem táskában az Örs-től a Kossuth-ig, majd vissza. Sőt van olyan nap, amikor nem is vagyok az irodában, hanem szaladgálok a városban ide-oda. Konkrétan estére leszakad a vállam.

A laptop mellett van a táskámban egy 3 centi vastag dosszié tele papírral, egy esernyő, a laptop és telefon töltője, plusz egyéb kis szükséges vackok.

Ebből kiindulva nincs az a pénz, amiért egy 15-öset cipelnék. :D Hidd el, ha a válladon van, hosszútávon számít az a kis súly különbözet is, főleg BKV-n. Igazából ebben a pár hónapban - mióta szaladgálok a notival - értettem meg, hogy mi jelentősége lehet az új Macbook-nak.

Persze ha kell az erős hardver, nem lehet megkerülni a súlyt. :P

[ Szerkesztve ]

(#32731) hszilard666 válasza drzozo (#32730) üzenetére


hszilard666
veterán

Én 15 öst cipelek + kábelek(vinyók) + könyvek + víz, kaja, Szerencsére belefér a Táskámba :D elmegy edzésnek is :)

AKCIÓ! ELADÓ METALFISH T60 ITX + RISER tinyurl.com/36ex7xtm

(#32732) TigerCat válasza drzozo (#32730) üzenetére


TigerCat
nagyúr

Mázli, hogy kocsival járok...
A lényeg, hogy ezek szerint elég kompakt a készülék, csak a súj vészesebb. Meglátom, köszi!

Whited:
Az nem gyenge! Jól nyomod...

Lugosi:
Csak egy tipp volt. Nekem bevált, bár az tény, hogy a Mac-es alkalmazás lényegesen kényelemesebb és talán megbízhatóbb is.

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#32733) buvartacsko


buvartacsko
addikt

srácok, ti mit szoktatok figyelembe venni istatnál cpu hőmérsékletnek? a cpu proximityt? csak mert van egy 80-90 PECI is, amivel nem tudok mit kezdeni.

(#32734) lugosi válasza bupemko (#32728) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Nem.

(#32735) Papa-Het


Papa-Het
aktív tag

A Dashboard-ra ugye lehet tenni kiegészítő alkalmazásokat. Na most én a fordítónál nem tudom kiválasztani a nyelvet... ötlet? Mert lusta vagyok felmenni a guglira, majd ott a fordítóra, de sajnos amíg nem tudok nyelvet választani, kénytelen vagyok. Esetleg tud valaki hasznos, és jól használható widgetet?

[ Szerkesztve ]

(#32736) r4z válasza Papa-Het (#32735) üzenetére


r4z
nagyúr

Készíts kivágással widgetet a Translate weboldalából. Vagy interakciót ez a megoldás nem támogat?

[ Szerkesztve ]

I don't love people. I love 911s, Astral Projection and french fries, in that order.

(#32737) Oppenheimer


Oppenheimer
veterán

Sziasztok,

tanács kéne, bemásolom ide, hogy miről:

Nem tudom, hogy eladjam-e a gépem és megvegyem a macet.

2011 early macbook pro:
13" 1280x800-as IPS kijelző,
i7-2620M,
16GB RAM,
500GB HDD,
ODD = SSD-t tennék a helyére,
vastag, nehéz (ez annyira nem zavar),
2 USB 2.0 port

Mostani gépem: Lenovo U430p:
14" FHD TN paneles kijelző,
i5-4200U,
valami Nvidia GPU,
8GB RAM,
500GB SSHD,
könnyű, vékony,
3 USB port, abból egyik 3.0

Most jött vissza a szervizből, és tök jó állapotban van. Mac prociban, GPU-ban (ez annyira nem számít), kijelzőben és USB portban is visszalépés lenne. Viszont RAM-ban, és az SSD lehetőségében nagy előrelépés. A gépem 140-ért vinnék el, a Macet 200-ért kapnám, és kezdem úgy érezni, hogy nem éri meg.

A gépet backend, Android, és ha Mac-em lesz, esetleg iOS fejlesztésre használnám, + filmezés.

[ Szerkesztve ]

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#32738) buvartacsko válasza Oppenheimer (#32737) üzenetére


buvartacsko
addikt

biztos hogy nincs benne IPS kijelző.

(#32739) CharlieDrop válasza Oppenheimer (#32737) üzenetére


CharlieDrop
veterán

TP-be is mehet SSD :)

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#32740) Oppenheimer válasza CharlieDrop (#32739) üzenetére


Oppenheimer
veterán

TP? Ideapad :D

Nem mehet bele SSD, mert nincs neki hely, a HDD helyére pedig 500 gigásat tennék csak, ami túl drága.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#32741) CharlieDrop válasza Oppenheimer (#32740) üzenetére


CharlieDrop
veterán

ja, csak a 430p-t olvastam

m2 slotba belemegy az SSD

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#32742) r4z válasza Oppenheimer (#32740) üzenetére


r4z
nagyúr

A Lenovoban nincs mSATA vagy M.2 slot?

I don't love people. I love 911s, Astral Projection and french fries, in that order.

(#32743) csabi94 válasza whited (#32705) üzenetére


csabi94
őstag

Adom majd, ha nem lassított mobilnetről leszek. :D :R

(#32744) Oppenheimer válasza r4z (#32742) üzenetére


Oppenheimer
veterán

és Charlie:

Nem tudom, ez az első laptopom, nem értek az ilyesmihez. :DDD Még nem szedtem szét, mert garanciális. Megkérdeztem az azonnali kérdések topikban. De szerintetek megéri 60k-s ráfizetéssel arra a macre váltanom az én felhasználási szokásaimmal?

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#32745) TigerCat


TigerCat
nagyúr

Csak akkor váltanék, ha lényegesen jobb gép lenne az új. Inkább még gyűjtögetnék.

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#32746) Papa-Het válasza r4z (#32736) üzenetére


Papa-Het
aktív tag

Ez jól hangzik, de magyarul ha kérhetném! :D :R

Franciára (nem olyanra... :) ) fordít mindent.

(#32747) buvartacsko válasza Oppenheimer (#32740) üzenetére


buvartacsko
addikt

miért ne lenne neki hely? a hdd helyére bemegy az ssd is !

(#32748) Oppenheimer válasza buvartacsko (#32747) üzenetére


Oppenheimer
veterán

Már írtam, hogy HDD helyére nem teszek SSD-t, max mellé.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#32749) pana0017 válasza Oppenheimer (#32748) üzenetére


pana0017
senior tag

HDD külsőbe nem opció?

(#32750) Oppenheimer válasza pana0017 (#32749) üzenetére


Oppenheimer
veterán

Nem nagyon, de ahogy nézem az m2 csatis SSD-ket, ezek tuti beleférnek a gépbe.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Apple notebookok (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.