Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Apple notebookok (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-01-31 18:13:27

LOGOUT.hu

Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#120001) Smiley válasza blakey (#119999) üzenetére


Smiley
őstag

Sot, a NAS-ban meg ott van az a hamis biztonsagerzet is, hogy egy biztonsagos mert RAID-ben van.

Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...

(#120002) weinmaker válasza Smiley (#120001) üzenetére


weinmaker
őstag

És az miért hamis biztonságérzet?

Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!

(#120003) Smiley válasza weinmaker (#120002) üzenetére


Smiley
őstag

Mert a RAID csak a redundanciat noveli. Ha keletkezik egy filernedszerhiba ugyanugy kuka az egesz, allhat az 10 disk-bol is akar. Sokan RAID5-ot valasztanak, itt amikor kiesik egy es beraknak a helyere egy masikat, akkor eleg gyakori az egesz tomb serulese. Ugyanis ebben az esetben a helyreallitas annyira megterheli a tobbi ugyanannyit futott disk-et, hogy nagyon nagy az eselye, hogy hibara fut, es kuka. Mivel nincs battery ezekben az olcso NAS-okban, igy egy esetleges aramszunet is okozhat komoly adatvesztest.
Szoval ha nincs rola napi automatizalt backup, akkor csak egy hamis biztonsagerzetet nyujt. Inkabb menjen fel valamelyik nagy cloud-ba, mint otthon egy NAS-ra az ami fontos.

Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...

(#120004) Acula M.D. válasza gergo36 (#119989) üzenetére


Acula M.D.
tag

Én csak hébe hóba gépelek, pötyögök. Így nem ismerem a karakterek helyeit. Van egy német kiosztású billem meg egy magyar. Mindkettővel írok magyarul, németül is. A magyar kiosztással sokkal könnyebben vagyok mert ahogy előttem is írták, kevesebb karaktert kell megjegyeznem.

(#120005) madgie válasza Smiley (#120003) üzenetére


madgie
titán

Van vagy 30 TB videós projektem eddig, asszem azt kemény lenne a felhőben is tárolni :)
(két vinyó, a kész, exportált videók a felhőben, részemről ennyit ér meg a biztonság)

(#120006) Smiley válasza madgie (#120005) üzenetére


Smiley
őstag

Akkor az a 30TB nem fontos adat, ha csak 1 peldany van belole. En legalabbis mindig igy allok hozza amikor storage-t epitek.
Egyik meloban nekem is van egy hasonlo mereteu atmeneti storage-om video/podcast felhasznalasra. Csak addig hasznaljak amig el nem keszul a project. Ott ~20TB-al dolgozunk RAID6-ban 2 hotspare disk, HW Raid battery-vel, 2x PSU, 4x1Gbit bonding, es 2db kurvanagy APC a ket kulon PSU-nak es ezek raadasul kulon fazison, es klima. Napi szinten ellenorizzuk a disk-eket es lekopogom nem veszett el errol meg adat, pedig par disk-et mar csereltem benne. Errol sincs backup, viszont elegge minimalizalva van a rizikofaktor. A kesz anyag megy at File serverrel amirol pedig keszul 3 backup ebbol 1 a server mellett 1 offsite es 1 szalagos.

Atlag usernek a NAS kurvajo filmekre, torrentre es minden olyanra ami nemfontos. Ami fontos ott cloud, mert azon a penzen olyan redundans es automatizalt backup infrat nem tudsz otthon kiepiteni.

[ Szerkesztve ]

Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...

(#120007) dabgergo


dabgergo
őstag

2015-ös 15"-es retina MBP-mat szeretném lecserélni. Adobe Lightroom az egyetlen amit intenzíven használnék rajta és energiaigényes.
Melyik modell ajánlanátok ehhez? 15-ös új Macbook Air is elég lehet? Gondolom h kb 10 év alatt nagy a fejlődés, de amúgy fura lenne a jelenlegi 16GB ramról visszalépni 8GB-ra, persze lehet h nincs jelentősége, nem tudom.
Méretben 14-15-16" is szóba jöhet.

(#120008) weinmaker válasza dabgergo (#120007) üzenetére


weinmaker
őstag

Majd a nálam sokkal jobban hozzáértők megmondják a tutit, de az biztos, hogy a 16gb-os asztali windows-os gépemet konkrétan megette reggelire az m1 air 8gb ram-al. Én kb 2 hónapja váltottam, és verem a fejem a falba, hogy miért nem korábban. Ráadásul air m1-re, szóval nem is a legújabb modellre, de mindenre IS elégnek érzem.

Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!

(#120009) kchris78 válasza Smiley (#120006) üzenetére


kchris78
veterán

+ 2x controller + hdd sddk 2 fuggetlen sas csatoloval. teljesen redundans az egesz. csak ez koltsegben mas kategoria :). (8Gbit optika, es az ezt hasznalo gepekbe is celhardver kell)

(#120010) Rolly válasza weinmaker (#120008) üzenetére


Rolly
veterán

Én meg 64 GB ramos asztali windowsos gépről léptem vissza 16 GB M3-as (sima nem pro) Macbookra...

És jobban elvagyok... egyszerűen nálam a win már akkor is laggolt ha még volt szabadon 20-30 GB RAM... most kb hetente bezárok minden a macen és elég a 16 GB RAM.

(#120011) lmno válasza dabgergo (#120007) üzenetére


lmno
őstag

Ugyanígy váltottam csak 2014-es Proról 15 inches M2 Airre, ég és föld az Air javára. Gyorsabb, kisebb, könnyebb, halkabb ( = nincs hangja), nagyobb fényerő, jobb hangszórók, jobb akksiidő. Nem érzem a RAMot se kevésnek egyelőre.
Ami hátrány talán a billentyűzet, szerintem az jobb volt a régiben, de nem vészes ez se. Meg ugye a kevesebb port.

[ Szerkesztve ]

(#120012) kleinguru válasza Rolly (#120010) üzenetére


kleinguru
addikt

Ott valami egyèb bajnak kellett lennie. Driver vagy annak hiánya, esetleg hibája. Rendes hardveren a windows rendesen fut.

A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!

(#120013) Smiley válasza kchris78 (#120009) üzenetére


Smiley
őstag

Igen lehetett volna tovabbmenni, de annyiban maradtunk hogy az aktualis nyers rajta marad az sd kartyako, amig fut a project. A rendes backup se lenne gond, de hatalmas osszegeket emesztene fel annak a bovitese, mert az erintene mindent.
Amugy nekem is minden a felhoben van ami fontos, a tobbi meg az itthoni epitett storage-en, amiben csak olyan disk-ek vannak amiket a serverek mar kiloktek magukbol, valami smart hiba miatt. :D

Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...

(#120014) Wlac


Wlac
Ármester

Ugyan nem a topik témája (bár fogjuk rá, hogy nem tudom, hogy Macen hogy működik, úgyhogy valahogy mégis :D), de ha már az adattárolásról van szó, és láthatólag ti értetek a NAS-okhoz, tőletek kérdezem, hogy milyen RAID rendszerben kellene kialakítanom?

Jelenleg úgy néznek ki nálam a fontos dolgok (dokumentumok, emlékek), hogy Dropboxban tárolom őket, és a backup a Proton Drive. Volt egy 2 TB-s HDD-m is, amin szintén fent voltak, de ez pár hete megadta magát (nem ejtettem le, sima fájlművelet közben magától dismountolt és azóta nem tudom semmilyen gépen sem felcsatlakoztatni).

Mivel ez a külső HDD-zés amúgy sem egy atom biztos megoldás (nem feltétlen egészséges egy mozgó alktatrészes eszközt napi szinten táskában hordani, pakolászni stb), ezért arra gondoltam, hogy beszerzek egy NAS-t. Eddig annyi infóm volt, hogy van valami RAID rendszer, viszont ahogy látom, ez is egy mélyebb téma. Körülbelül 4 TB-nyi tároló rendszer elég lenne nekem egyelőre, viszont nagyon fontos lenne, hogy semmiképp se szálljon el az adat egyszerre a két HDD-ről. Most logikai sérülésekről beszélek, nyilván egy lakástűz már más téma, de amiatt mindenképp megtartanám a Dropboxot is.

Adná magát az iCloud, de ahogy nézem, az nem igazán erre való, Windowsos környezetből (a velem egy háztartásban élő személy egyelőre nem akar Macre váltani) macerásan használható. Vagy ti még mivel egészítenétek ki a fontosabb adatok védelmét? Még olyasmire gondoltam, hogy egy külső HDD-re x időközönként teljes backupot csinálni, és bedobni a fiókba a szüleim házában. Mivel másik országban élnek, kicsit macerás, de amúgy is X időközönként látogatom őket, szóval meglenne a backup schedule is. :D

“The wha-"

(#120015) blakey válasza Wlac (#120014) üzenetére


blakey
titán

NAS topikok összefoglalóját elolvasod és minden világos lesz, hogy számodra melyik a jó irány.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#120016) bollokcs80 válasza Wlac (#120014) üzenetére


bollokcs80
Korrektor

"Mivel ez a külső HDD-zés amúgy sem egy atom biztos megoldás (nem feltétlen egészséges egy mozgó alktatrészes eszközt napi szinten táskában hordani, pakolászni stb)..."

Ehhez csak annyi, hogy évekig hordtam táskában egy 2.5es vinyót melóba és haza (metrón is),soha sem volt semmi baja, 10 éves korában (1.5 évnyi torrentezés után) kezdte dobni az első szektorhibákat.

B.Cs.

(#120017) CharlieDrop válasza Oplex (#120000) üzenetére


CharlieDrop
veterán

De magyar kiosztáson alapból van őű

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#120018) moleculez válasza Wlac (#120014) üzenetére


moleculez
veterán

Írd be ezt az egészet szépen chatGPT-be és kapsz egy szép teljeskörű leírást, vagy NAS-topic.

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

(#120019) dabgergo válasza lmno (#120011) üzenetére


dabgergo
őstag

Köszi mindenkinek, akkor simán lehet h egy új Air is elég Lightroomhoz.

(#120020) M1995 válasza dabgergo (#120019) üzenetére


M1995
aktív tag

Air elég szerintem is, nem kell Pro arra, viszont a memóriát érdemes bővíteni. Ha ezt is olyan sok évre tervezed és ha fájó is a felár. Az Adobe szerint 16 GB az ajánlott, LR subreddit kommentekben olvasni tapasztalatot 8-16 GB kérdésben LR szempontból. 15" méret eldöntve? 13" és külső monitor kombinációra nem gondoltál? (hordozhatóság)

#120008
"verem a fejem a falba, hogy miért nem korábban"

Ez ilyen. :) Ha még hardverben zárkóznának is más gyártók, a Windows hülyeségei akkor is ott lesznek.

#120014
Én a minimumot tettem meg fontosabb adatok kapcsán:

- gépen és külső lemezen máshol
- két felhőben

Ha egyszerre négy helyen veszik el, akkor veszek egy lottót. ;]

Felhőt nem lehet kihagyni szerintem és attól is függ mennyi adatról van szó, számomra egy Synology NAS költés overkill lenne, másnak simán megéri.

(#120021) Wlac


Wlac
Ármester

Köszi a tippeket!

[ Szerkesztve ]

“The wha-"

(#120022) dabgergo válasza M1995 (#120020) üzenetére


dabgergo
őstag

Köszi, különösen is a reddites linket!
15" tökéletes méretben, megszoktam már ennek a hordozását, ez sosem zavart, viszont az igen h most jöttem rá h csak a MBP-ban van SD kártya olvasó :( azt napi szinten használom.

Nehezebb így a döntés mint gondoltam, lehet h a 14-es MBP lesz a végén...

(#120023) Wlac válasza dabgergo (#120022) üzenetére


Wlac
Ármester

Hátha segít valamennyit a döntésben, íme az én 14"-os M1 MBP-m a céges 15,6"-os gép mellett (HP EliteBook 850 G8). Ugyan én nem használok Adobe termékeket, azért általános használat mellett (oké, most pont fut a FCP) is szereti a memóriát a gép. Biztosan ki lehet jönni a 8 gigából is, de nem teszel rosszat magadnak, ha a 16-ot választod inkább.

[összehasonlítás 1]
[összehasonlítás 2]
[RAM használat]

szerk: a zsebkendőket csak azért tettem oda, hogy a céges matricát takarjam. :)

[ Szerkesztve ]

“The wha-"

(#120024) #57171968 válasza Smiley (#120003) üzenetére


#57171968
törölt tag

Meséld már el, hogy miért is jobb a cloud mint egy saját nas!
Cégünk van több mint 25éve saját hálózati tárolóval.
A jelenlegi épp 10éves és hibátlan. Az előző is csak megelőzésként és egyúttal tárhelynövelés miatt lett cserélve.
Mennyibe is kerülne ugyanez felhőbe? Számold már ki légy szíves!
Egy otthoni felhasználó számára egy 2lemezes (de akár egy lemezes is) bőven elegendő biztonságú tárolási megoldás, és árban jóval olcsóbb bármely felhőnél. Arról meg nem is beszélve hogy céges és kényes adatokat semmilyen felhőre nem bízok!

(#120025) lmno válasza Wlac (#120023) üzenetére


lmno
őstag

Ez az összehasonlítás nem sokat ér, a 15-ös Airnek kicsit más méretei vannak mint annak a HPnak

(#120027) M1995 válasza #57171968 (#120024) üzenetére


M1995
aktív tag

Meghibásodás, tűzeset és betörés esetén felhőben is ott az adat. Titkosítani is lehet.

(#120028) Smiley válasza #57171968 (#120024) üzenetére


Smiley
őstag

Cegeknel vezetoi dontes koltsegvetes stb alapjan hozzak meg a dontest milyen meretu redundanciaju es biztonsagu storage kell. Eleg vegyes a kep, legalabbis amiket mi csinalunk... Az egyik cegnel minden cloud, a masiknal minden helyben van, tenyleg tevekenysegfuggo. Ahol pl nincs iroda csak egy szekhely ahol lehet nyomtatni meg scannel-ni ott a dolgozoknak egyertelmu a cloud. A masik helyen, 40TB-os helyi storage-ra van szukseg a munkavegzeshez, aminek 0-24/7 elerhetonek kell lenni. Ez minden esetben egyedi.

Maganszemelykent a NAS:
- nincs rola automatizalt offsite backup (zsarolovirus?)
- nincs hozza disaster recovery plan (ha mondjuk ezen tarolod a 6millio forintot ero bitcon accod akkor ez eleg kellemetlen)
- nincs hozza 0-24/7 support (a 4 eves NAS ha reggel nem kapcsol be csak villog, az eleg kellemetlen foleg ha azt se tudod, hogyan mukodik )
- ki van teve a fizikai behatasoknak (csotores, lakastuz, betores etc)
- ha te a vilag masik felen vagy es otthon aramszunet volt nem ered el a cuccaidat.
- a termekfrissitesek hianya, lehetove teszi az adatlopast

A cloud-nal ezek a dolgok adottak, ezen kivul peldakent evi ~35e Ft-ert adja a google a 2TB-ot. Ebbol a penzbol ha meg 10 evre is szamolod ki, akkor se fogsz tudni ilyen szintu 2TB-os infrastrukturat kiepiteni magadnak. Pont ezert is irtam, hogy hamis biztonsagot ad, mert atlag user fejjel, ha 2 disk-et rakunk mar bele akkor az egyenlo azzal, hogy biztonsagos mert legalabb 2 disk-en van meg. A google/apple/microsoft/amazon cloud-jan mernokok ezrei dolgoznak napi 24 oraban felugyelve azt, hogy ez mindig rendelkezesre alljon.

Nekem amugy tokmindegy ki mit hasznal. En csak gondoltam megemlitem ezt, mert nekem cegek azert fizetnek, hogy mindig meglegyen mindenuk.
Mindeki el tudja donteni, hogy az az adat amit tarolni szeretne az neki mennyire fontos.

[ Szerkesztve ]

Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...

(#120029) moleculez válasza Smiley (#120028) üzenetére


moleculez
veterán

:K Pontosan ezért cloudozok én is :R Valami havi 3£ az iCloud azon vannak doksik, az Apple saját Photos platformján meg a fotók/videók, de ezek mennek fel Amazon Photosba is (csak mert jár a Primehoz amúgy is :DDD ). Van egy 2TB ssd-m ha éppen nyaralós videót vágok akkor arra lementem az anyagot onnan dolgozok, aztán annyi🤷🏼‍♂️

Hobby képpen elszórakoznék egy rpi alapú valamivel, de fontos dolgot boztos nem bíznék rá. :N

[ Szerkesztve ]

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

(#120030) kchris78 válasza Smiley (#120028) üzenetére


kchris78
veterán

Igen a legtöbb ember azt NEM szokta számításba venni hogy nem a vinyó száll el hanem a NAS kontroller. NA akkor van sz.póroller... Mibe hogy rakod a vinyókat és hol kelted őket életre.

(#120031) Smiley válasza kchris78 (#120030) üzenetére


Smiley
őstag

Kb 1,5-2 evtized alatt allt at a teljesen eletunk a digitalis vilagra. Ez meg a szakmaban dolgozoktol is eleg nagy erofeszitest es sok-sok plusz ora tanulast igenyel folyamatosan. Ezt termeszetesen nem tudta lekovetni a lakossag nagy resze, de ettol fuggetlenul bele vannak kenyszeritve, hogy ezt hasznaljak. Senki nem keszit biztonsagi masolatot, mert kiveszett ez a gondolkozasmod az evek alatt. Amikor az 1,44 FDD-t kellett hasznalni, mindenki aki dolgozott vele tudta, hogy kell biztonsagi masolat, mert nagyon serulekeny.
Egy 3kb-os docx erhet akar tobb 10 millio forintot is, megis egy $100-os NAS-on taroljak.
A konzumer cuccokat, beleertve az adattarolasi eszkozoket is elerte a kapitalisa marketing, miszerint menjen +3 napot a gari ido lejarta utan es vegyen ujat a kedves ugyfel. Az IT-ban meg egyszerubb dolguk van, mert nem kap software-s support-ot es kesz.

Szerintem a mai legbiztonsagosabb megoldas atlag user fejjel, ha fizetunk havi par $-t valamelyik cloud szolgaltatonak es a nagyon fontos dolgainkat ott taroljuk. Ezeket a NAS-okat pedig meghagyjuk filmek/zenek/jatekok tarolasara.

[ Szerkesztve ]

Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...

(#120032) madgie válasza Wlac (#120023) üzenetére


madgie
titán

Nekem van 16 GB ramos MBP-m, meg most mellé egy 8 GB-os Mac Mini is. A Mini még friss, mindössze azért vettem, hogy az archív anyagokkal kényelmesebb legyen foglalkozni, meg most azért befogtam már egy-egy friss fotósorozathoz is. Eddig picit lassabbnak tűnik LR-ban, de tök jól használható, főleg az inteles iMac-em után, amiben hiába volt 40 GB ramom, ha maga a hardver már lufi volt bármilyen munkára.

Szóval ja, ha lehet ,16 GB legyen, de - legalábbis most - a nyolccal is el lehet élni, főleg, ha amiatt olcsón szerez be valamit az ember (nekem 150 volt a Mini, annyit szerintem röhögve megért).

Ui: egyébként a LR - jó Adobe termékként - a világ ramját képes bezabálni, ha épp olyanja van, a macOS meg odaadja neki swap-ből. Nyilván nem mindegy, mikor és mennyit, de a 16 gigás MBP-n is lapozófájlazik eleget nekem a LR, meg egyébként a Final Cut is. Már csak ezért is szomorú az M2 óta megfigyelhető tendencia, hogy lassabb az alap SSD.

[ Szerkesztve ]

(#120033) El Joe válasza dabgergo (#120019) üzenetére


El Joe
tag

M1 Air 8/256 simán fut rajta a LR és a PS is (ámátőr felhasználás, semmi kötegelt fájlkezelés, videó vágás). Nekem nem érte meg azt a felárat a + ram, amit válaszidőben úgysem veszek észre.

(#120034) Aszpirin válasza M1995 (#120020) üzenetére


Aszpirin
senior tag

LR-nál nagymennyiségű kötegelt feldolgozásnál van gond a 8GB-tal, legalábbis nekem ez jött le a subreddit-es linkeden olvasott kommentekből (ld. pl. a “lnagyon laggol, amikor az asszonynak a napi 500 képét kell feldolgozni kötegelve” jellegű hozzászólást).
A nem túl sok hozzászólásban, aki írja is hogy van 8GB-os gépe, azok közül kettőnél gond nélkül működnek a kérdező usecase-ei, a harmadik pedig 500 képet akar kötelgelten feldolgozni vele- neki gondjai vannak. A többiek tapasztalatáról semmit nem tudni, csak osztják ott is az általános tanácsot.

(azért nem ártana tudni azoknál, akik itt a “vegyél bele többet” tanácsokat osztogatják RAM ügyben, milyen valódi tapasztalattal rendlelkeznek - mint ahogy néhányuknál tudjuk is).

[ Szerkesztve ]

(#120035) dabgergo


dabgergo
őstag

Köszi mindenkinek. Ismerősnél sztem tesztelem majd a LR-ot MBA-en, alapvetően sztem elég lenne amúgy nekem a sima 8GB-os is, inkább a hosszabb táv és az SD kártya hiánya miatt van sok kérdőjel egy ekkora kiadás kapcsán.

(#120036) peugeotmate válasza dabgergo (#120035) üzenetére


peugeotmate
őstag

Új vagy használt gép kell? Ha újszerű használt is jó, akkor pl. az M1 Air 8gb RAM-mal megáll 250-280 között akár, még gyári garival a 3 évből. Bukni sem tudsz rajta, ha rövid időn belül továbbpasszolod, viszont nem áll benne egy zsák pénzed (lehet) feleslegesen.

meg

(#120037) M1995 válasza Smiley (#120031) üzenetére


M1995
aktív tag

Kiegészíteném: ott is tároljuk. Ha bármi okból a felhő hozzáféréssel gond lenne, account hack vagy user error, akkor jó ha van helyi backup is.

(#120038) Smiley válasza M1995 (#120037) üzenetére


Smiley
őstag

Persze ez egyertelmu, a Google Drive ilyen szempontbol jobb mint az osx gyari megoldasa.

Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...

(#120039) lmno válasza peugeotmate (#120036) üzenetére


lmno
őstag

Szerintem nem nyerészkedni szeretne, hanem használni a gépet amit megvesz (felteszem újonnan).

(#120040) Magnum_ válasza dabgergo (#120022) üzenetére


Magnum_
nagyúr

kártyaolvasóra és egyébre én ezt használom: [link]

I humbly and respectfully decline™

(#120041) FNG válasza Smiley (#120038) üzenetére


FNG
kezdő

Mit értesz az alatt, hogy "az osx gyári megoldása"?

Nintendo Friend Code: SW-6329-0332-2133

(#120042) Smiley válasza FNG (#120041) üzenetére


Smiley
őstag

Hat az egesz iCloud ahogy mukodik. Kb semmit nem tudsz beallitani benne, a google drive-on meg fixen meg tudod, mondani hogy ez meg ez a mappa legyen mindig elerheto offline is.

Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...

(#120043) Black Dragon válasza Smiley (#120042) üzenetére


Black Dragon
addikt

Sziasztok!

Egy gyors kérdésem lenne ismerősöm macbook projával kapcsolatban, állítsa szerint egyik pillanatról a másikra ezt produkálja a gépe (2018 Macbook Pro)::

Állítása szerint nem csinált semmit, bekapcsolta a gépet és az összes kép az emailjében meg a neten ilyen.

Mi lehet ez? Valami szoftveres glitch vagy kezd szarakodni a gép videójártyája? Netán más?

Illetve segíthet itt valami vagy szervíz?

Köszi! :R

[ Szerkesztve ]

(#120044) rjg válasza Black Dragon (#120043) üzenetére


rjg
őstag

Érdemes lenne írni ebben a fórumban Head88 kollégámmal, aki szervizes.

MacBook Pro 16" M1 - Galaxy S24 Ultra

(#120045) FNG válasza Smiley (#120042) üzenetére


FNG
kezdő

Ilyen épp van iCloudon is. Download now a mappára és onnantól bármelyik eszközödről másolsz abba a mappába az Macen offline is elérhető lesz.

Nintendo Friend Code: SW-6329-0332-2133

(#120046) joey04


joey04
titán

Ahogy várható volt, kivezették az m1 air-t. jött az m3.

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

(#120047) rjg válasza rjg (#120044) üzenetére


rjg
őstag

Mármint kollégának.

MacBook Pro 16" M1 - Galaxy S24 Ultra

(#120048) Smiley válasza FNG (#120045) üzenetére


Smiley
őstag

Tudom, ehhez kepest random le kell tolteni ujra. Plusz neha elcseszi a file jogosultsagokat is, bar ez rajtam kivul nem hiszem hogy sok embert erint. De tenyleg az otthoni NAS-nal barmelyik nagy ceg cloud szolgaltatasa ezerszer jobb.

Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...

(#120049) joey04 válasza joey04 (#120046) üzenetére


joey04
titán

"It also now supports up to two external displays"

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

(#120050) peugeotmate válasza lmno (#120039) üzenetére


peugeotmate
őstag

Ki beszélt itt nyerészkedésről? Én aról beszéltem, hogy minden rizikó nélkül tud upgrade-elni nagyobbra, ha kiderül hogy nem elég neki az alapverzió. Szerintem ez is lehet szempont, pláne ha az ember nem tudja 100%-ra belőni egyből, hogy melyik típus lenne a legjobb neki.

meg

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Apple notebookok (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.