Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Apple notebookok (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-01-31 18:13:27

LOGOUT.hu

Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4001) Déta válasza jenei92 (#4000) üzenetére


Déta
tag

Nem innen.
Romániából.

Írtam egy alkalmazást magyar nyelven: http://logout.hu/bejegyzes/deta/egy_hasznos_alkalmazas_tolem_nektek_sok_szeretette/hsz_1-50.html

(#4002) Eszleny válasza biker (#3998) üzenetére


Eszleny
aktív tag

Ez a Vaio nem a Macbook Air ellenfele, hanem a Macbook-e, már a teljesítménye miatt is, plusz optikai meghajtó miatt.

Tulajdonképpen ez a száll onnan indult, hogy azt akartam sugallni, hogy ugyanakkora helyre a Sony be tud tenni egy diszkrét vga, míg az Apple nem. A nagyobb üzemidő megoldható egy nagyobb kapacítású akksival, mivel így sem futna ki a 2kg-ból. Tehát akár elérhetné a Macbook-ét és még mindig csak 2kg-os lenne.

De ez pusztán elméleti dolog, mivel ha volna olyan Sony notebook, ami minden szinten verné a Macbook-ot akkor is valószínűleg az utóbbit vennéd.

(#4003) biker válasza Eszleny (#4002) üzenetére


biker
nagyúr

Nem, nem adnek 3299€ macbook proert sem, illetve a 13" eseten a max elvezheto felbontas 1440/900, a fullhd az baromsag
Ez a gep ugyanolyan ertelmetlen, mint a thunderbolt port :)

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#4004) joey04 válasza joey04 (#3988) üzenetére


joey04
titán

előzetes

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

(#4005) Kasza08


Kasza08
őstag

Sziasztok
Két darab kérdésem is lenne, mint leendő MacBook Pro tulaj.
Az egyik, hogy van-e valakinek tapasztalata külföldről (bolt/ebay) rendelt, hozott MacBookkal kapcsolatban? Ha én úgy szeretném, hogy ismerős kint megveszi boltban és hazapostázza, mennyi plusz költségre kell számítani (posta, vám..)? Illetve, ha eBay-ről rendelem és ne adj isten nem azt, vagy nem olyat kapok amilyet szeretnék, akkor mi a teendő?

A másik, hogy vannak különböző VGA-val és processzorral ellátott gépek, ezek generációs variánsok, vagy választható opciók? Találtam már 2.4-est GF 9400m-el, 2,55-öst 320m-el, apple honlapján pedig 2.3 Intel HD Graphics 3000-es elérhető csak.
Előre is köszönöm a válaszokat!

[ Szerkesztve ]

(#4006) biker válasza Kasza08 (#4005) üzenetére


biker
nagyúr

ebay: lutri. ha a vevőnek többszáz + van, akkor talán, de lutri.

külföld: ha nemEU, akkor vám lesz értéknyilvánításnál, EU-nál magánszemélynek semmi sincs

http://www.mactracker.ca/
itt tudsz gépek után nézni.
a jelen tipusban i3000van (vagy i3000+radeon)
az egy hete lezárt előző verzió gef320m, a 9400gm az kettővel ezelőtti, kb 2-3 éves gép

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#4007) audi100td


audi100td
nagyúr

Sziasztok,

13"-os MackBook Pro vasarlasan gondolkozom, de az ara miatt a legujabb nem jöhet szoba, osztrak/nemet eBay-röl szeretnek beszerezni egy garancialis darabot az elözö szeriabol. Soha nem volt meg Apple gepem, van valami amire külön erdemes odafigyelni? Ennek a modellnek van esetleg valami tipushibaja? Mennyire megbizhatoak ezek a gepek? Garancia ervenyesitesehez kell szamla? Ha gond lenne vele, külföldön szervizelnem, mivel jelenleg nagyreszt Becsben lakom, kint is ilyen maceras mint itthon? Illetve ezt csak hallottam, ugyebar nem volt meg Mac-em...

Illetve lattam, hogy sima MacBook-bol is van alu valtozat, a hardvert leszamitva van valami jelentös különbseg a Pro valtozathoz kepest? Ezt meddig gyarottak? Ha talalnek garisat, nekem ez is megfelelne.

Egyebkent van itt esetleg valaki aki hasznalt T vagy X szerias ThinkPad-et (T61-et keszülök valtani)? A billentyüzettöl tartok kicsit, mennyire kenyelmes rajta gepelni?

[ Szerkesztve ]

(#4008) Nyugdíjas válasza audi100td (#4007) üzenetére


Nyugdíjas
nagyúr

Itthon kell számla a garanciához, sógoréknál nem tudom hogy megy...
A sima MacBook-ból az Alu-t elég rövid ideig futtatták, de a nyilvánvaló különbségeken kivül nincsen más amiben eltér.

A billenytűzet-beli aggályaidat nem teljesen értem, nekem egyáltalán nem volt szokatlan -vagy bármi ilyesmi- a Mac bill.

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#4009) aakosb válasza audi100td (#4007) üzenetére


aakosb
csendes tag

Nem volt billentyűzet világítás az alu Macbookban. Lehet, hogy neked nem számít, de nekem az egyik kedvenc MBP funkcióm :)

Volt T- szériás Thinkpadem, de szerintem az Apple billetyűzetek simán verik. Meg minden mást is.

(#4010) audi100td válasza aakosb (#4009) üzenetére


audi100td
nagyúr

Bill vilagitas fontos lenne nekem is, ezt nem tudtam, akkor marad az MBP. Milyen ar realis erte egyenkent, ha mondjuk van ra legalabb 6 ho gari, szep allapot, stb?

"Volt T- szériás Thinkpadem, de szerintem az Apple billetyűzetek simán verik. Meg minden mást is."

Ez jol hangzik, mondjuk ezzel szemben vannak meg ketelyeim, de majd kiderül. :)

Glossy kijelzötöl tartok meg, de lattam, hogy linkelt valaki matt foliat amit fel lehet ragasztani, bar nem hiszem, hogy ez a megoladas van olyan jo mint egy valodi matt kijelzö.

Valamire oda kell figyelni vasarlasnal? Van olyan tartos egy MBP, mint mondjuk egy ThinkPad?

Nyugdíjas: A ThinkPad-eken van allitolag az egyik legjobb fajta bill, az MBP meg teljesen mas kialakitasu (ez persze nem jelenti azt, hogy automatikusan rossz(abb)), csak azon aggodom, hogy esetleg aldozatul esett a hasznalatosag a dizajnnal szemben.

[ Szerkesztve ]

(#4011) <NewL> válasza audi100td (#4007) üzenetére


<NewL>
addikt

a sima MacBook és a Pro közötti különbség.
az alapabban, mert ugye ebből is két változat készült 2.0Ghz és 2.4Ghz (5,1). a gyengébbikben nincs billentyűzetvilágítás. (ami a legjobb dolog kerekevilágon:) ) meg egyikben sincs kártyaolvasó. de mivel nem "fényképész" vagy, mert ezt azonnal kiszúrtad volna, keresztbekakálod mint én a kártyaolvasót :D

gyengébb az akkujuk, netezéssel, munkával 3 órát ha kibírnak. ehhez képest a következő generáció ami az enyém is (mid 2009. 5,5), 2,26ghz-es 4-5 órát is elketyeg. a legújabb és az egyel régebbi 2,4Ghz 6-7 órát is elmennek, de van akinek többet is. (kikapcsolt kijelzővel:D)

azt tanácsolom neked, tényleg ami még most is megállja a helyét, meg még jövőre is és talán nem is buksz annyit rajta. (mivel a mostani gen nem kapott senem új kijelzőt senem ssd-t, senem új házat) így legjobban és elérhető áron egy olyat vegyél mint az enyém. [link]

itthol, 190-230 között lehet venni használtan kb. ez gondolom kint olcsóbb, mert több van.

haggyadmá az a ThinkPad billentyűzetet, a hánytatott egérről meg véletlnül se beszéljünk mert ez a trackpad krvajó és még egeret sem fogsz használni hozzá.
na ha veszel egy ilyen világitós billentyűs MBPrót, ha elmész egy TP mellett, csak annyit fogsz gondolni mi a halálért nem cseréltem eddig le.
halk, jó a nyomáspontja a gomboknak (az Apple Wireless Keyboard a lópikulában sincs hozzá képest egyébként) látod a sötétben. a gombok közti távolság pár óra alatt megszokható, a kiosztás és shortcutsok kicsivel több időt követeln hard win-es usereknek. hálistennek én nemvoltam az:D

a garanciához, elvileg nem kell számla, de itthol az iStyle kedves dolgozói szeretik kéregetni. szinte biztos, hogy kint sokkal jobb a support, legalábbis ezt hallani, főleg az Apple Storokban.

mennyire megbízhatóak? - az enyémen nincs garancia, sőt ami Apple cuccom van egyiken sincs. egy cseppet sem rettegek a meghibásodásuktól

There's an app for that

(#4012) <NewL> válasza audi100td (#4010) üzenetére


<NewL>
addikt

mondj pontos típust, állapotot meg mindent én megmondom a reális árát. (másfél éve folyamatosan követem az árakat:D )

a billentyűzettel ne legyenek, a kijelzővel annál inkább:D elég szar a glossy ha világos a szobád, vagy ha az ablakkal szemben vagy, vagy ha kint szeretnéd használni, mert akkor ...használhatatlan! csak a mérges fejed fog visszanézni a 13,3"-ról.
én linkeletem a fóliát, de ahogy ismerem a fóliákat, felhelyezésüket ha 100Ft lenne akkor vénnék olyat.

van olyan tartós? hát figyelj, tudom, hogy sok zenét hallatsz meg elég audiofil vagy (hirdetés stb-ből következtetek) van egy rakás olyan dj aki még mindig az első generációs 15-ös MBPróval tolják, pedig azok kaphattak már egy keveset 4-5 év alatt nem? :)

[ Szerkesztve ]

There's an app for that

(#4013) Orb1337


Orb1337
tag

Macbook pro-val simán használhatok sima(nem apple) usb-s billentyűzetet/egeret?

(#4014) audi100td válasza <NewL> (#4012) üzenetére


audi100td
nagyúr

Ertem, ez igy eleg jol hangzik leszamitva a kijelzöt, de hat ez van...

Az elözö szeria ami 6-7 orat megy akkurol kb. mennyibe kerül?

A Trackpoint jo dolog, de igy videok alapjan közelebe nem er a Trackpad-nek, attol nem parazok. :)

Egyebkent nekem nagyon bejött a ThinkPad, egyedül a T szeria recsegö-ropogo müangyag boritasa idegesit, nem kelt valami jo minösegerzetet meg hat kicsit nehezebb is, az X jol össze van rakva, de az meg tul kicsi a 12-es kijelzöjevel, X300 meg csak 1,8-as meghajtoval van, igy felejtös. A többi gyarto gepei meg nem fogtak meg, nincs "egyenisegük", egyedül meg a MacBook-nak, különben szinte mindenki össze-vissza koppint.

"van egy rakás olyan dj aki még mindig az első generációs 15-ös MBPróval tolják, pedig azok kaphattak már egy keveset 4-5 év alatt nem?"

Ertem, nekem van otthon egy lassan 7 eves T42-m, szinte ugy nez ki mint ha uj lenne, jo lenne ha a Mac is ilyen jol birna, de ahogy elnezem ezzel nem lesz gond, legalabbis remelem. :)

(#4015) Kasza08


Kasza08
őstag

Az ilyenekkel elbánik a Macbook?:U

(#4016) biker válasza Kasza08 (#4015) üzenetére


biker
nagyúr

Biztos, de minek?
Line out/mic in van, optikai kimenet van sok.1 96khz 24bit
Akkor?

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#4017) whitezo88 válasza audi100td (#4014) üzenetére


whitezo88
nagyúr

természetesen, csúnya is lenne ha nem lehetne.

(#4018) audi100td válasza whitezo88 (#4017) üzenetére


audi100td
nagyúr

Marmint mit nem lehetne?

(#4019) whitezo88 válasza audi100td (#4018) üzenetére


whitezo88
nagyúr

bocsi rosszra válaszoltam :D az USBs kérdésre értettem.

(#4020) Kasza08 válasza biker (#4016) üzenetére


Kasza08
őstag

DJ vagyok, a zöldbe csatlakoznak a hangfalak amik a közönség felé szólnak, a feketébe pedig a fejhallgatóm, amiben én hallom a zenét, a közönség nem :)

(#4021) whited


whited
addikt

sziasztok
1 ilyen mb-nál ha lejár a gari és elromlik valami akkor mivan? :D
mert gondolom nem olcsó a javítás :F

Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm

(#4022) Kasza08 válasza Kasza08 (#4020) üzenetére


Kasza08
őstag

De storno a kérdés, belső ASIO driveres kell, azok pedig támogatják a Mac-et:D

(#4023) whitezo88 válasza whited (#4021) üzenetére


whitezo88
nagyúr

akkor szervíz, de ezekre nem sűrűn jellemző hogy nagyon elromolnának ha figyelsz rájuk, sokan használnak több éves gépeket, egyik (volt) tanárom egy iBook G4-gyel kárkál suliba, és azon vetítget, meg gondolom néha dolgozik is. (Mac OS 9.2 :D )

amúgy tudsz garikiterjesztést venni (gy.k. "biztosítás")

[ Szerkesztve ]

(#4024) whited válasza whitezo88 (#4023) üzenetére


whited
addikt

de pl ha én nem újat vennék mert mindenképp 15s gép kell ami min 500 :W

Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm

(#4025) whitezo88 válasza whited (#4024) üzenetére


whitezo88
nagyúr

már ahol ;) [link]

(#4026) whited válasza whitezo88 (#4025) üzenetére


whited
addikt

és azt hogy garoztatom? :D
meghát azért 350e az 350e érted :)
tudom miért ennyi de akkoris ;] :)

[ Szerkesztve ]

Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm

(#4027) whitezo88 válasza whited (#4026) üzenetére


whitezo88
nagyúr

kérdezd meg tőle priviben, hogy van a garancia, mert ez ugye nem hivatalos bolt/forrás.

(#4028) _Gomba_ válasza Kasza08 (#4020) üzenetére


_Gomba_
tag

Miért nem veszel akkor olyan hagkártyát amit erre a célra használnak ?

(Maya44, Audio 2)

(#4029) biker válasza whited (#4026) üzenetére


biker
nagyúr

vegyél usa gépet óccsón, aztán mikor apple hoz olyan döntést, mint iphone esetén, hogy no-more világgari, akkor? :(
én inkább veszek megbízható helyről drágábban, mint kidobjak 300ezret a kukába.

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#4030) Kasza08 válasza _Gomba_ (#4028) üzenetére


Kasza08
őstag

Olyat fogok, audio2 vagy reloop play:U

(#4031) klima9


klima9
csendes tag

Sziasztok!
Otthoni asztali gépem cseréjét tervezem (laptopra), és mivel 3 hónapja IPhone 4 tulaj vagyok, így teljesen megfertőzött az Apple világa. Amire használnám: otthoni mindennapos dolgok, netezés, levelezés, torrent, póker. Kicsit tartok, hogy a 13'-as kijelző kicsi lenne, de ebben sem vagyok biztos. Szóval várnék egy kis segítséget a választáshoz. Árban 500 körül képzeltem el a plafont, persze jobb lenne kevesebből megúszni. Köszönöm a segítségetek.

[ Szerkesztve ]

(#4032) aakosb válasza klima9 (#4031) üzenetére


aakosb
csendes tag

Ha új gépet akarsz, akkor nehéz a dolog, ugyanis az alacsonyabb felszereltségű MacBook Pro is 540k körül van. Így vehetsz egy 13"-ost -ami az igényeidnek maximálisan megfelel- 350ért és egy monitort, billentyűzetet, egeret, ami még úgy is belefér 500-ba, hogy a bill és az egér apple. Monitornak pedig Dellt javasolnék, az Apple monitorok nem érik meg az árukat... Ha meg nem jön be a laptop+külső monitor kombó, akkor nézz körbe hirdetési oldalakon, 400k körül biztosan találsz garis 15"-ös Prot.

(#4033) aakosb válasza biker (#4029) üzenetére


aakosb
csendes tag

Az Apple hordozható gépekre világgari van, ezen nem fognak változtatni, az tuti.

(#4034) biker válasza aakosb (#4033) üzenetére


biker
nagyúr

szerinted...
az iphone-t most változtatták meg, az USA iphone-okra februártól nem érvényes a világgari, EU-ban nem szervizelik le!

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#4035) klima9 válasza aakosb (#4032) üzenetére


klima9
csendes tag

Az új gép fontos lenne a számla miatt, amit el tudnék a munkahelyemen számoltatni. Az 540e-es Pron gondolkodtam, de nem tudom, hogy ki tudnám-e használni teljes mértékben. Lehet, hogy tényleg megbarátkozom a kissebb képernyővel, és marad a monitoros megoldás. Köszönöm a válaszod!

(#4036) Solar_Wind


Solar_Wind
senior tag

Egyébként mennyire melegszik ez az unibody ház? Tudok vele üldögélni az ölemben tartva? :)

(#4037) TheMarci válasza Solar_Wind (#4036) üzenetére


TheMarci
addikt

Simán tudod az öledben használni, én is úgy szoktam.

Do You Dream?

(#4038) klima9


klima9
csendes tag

Tudtok esetleg ajánlani olyan beszállítót, aki számlaügyekben kicsit rugalmasabb?

(#4039) Kasza08


Kasza08
őstag

(#4040) aakosb válasza Kasza08 (#4039) üzenetére


aakosb
csendes tag

Hahahaha...

(#4041) aakosb válasza klima9 (#4038) üzenetére


aakosb
csendes tag

Szerintem jobban jársz,ha nem keresel "rugalmasabb" helyeket, mert ha találnál is, akkor lehet, hogy megszívnád. Ami biztos, hogy az ismertebb helyeken (xms,ijoe,istyle,starking) nem trükköznek ilyenekkel...

(#4042) aakosb válasza klima9 (#4035) üzenetére


aakosb
csendes tag

Valószínűleg nem használnád ki a 15"-ost, az egy elég bika gép... Én a monitorost választanám a helyedben.

(#4043) aakosb válasza biker (#4034) üzenetére


aakosb
csendes tag

Igen, szerintem. Ugyanis aki vesz egy laptopot, az kisebb valószínűséggel trükközik vele. Az Apple laptopok prémium termékek,ennek megfelelően nem engedheti meg magának a cég, hogy ilyenekkel szórakozzon. Az iPhone gari szigorításának komoly okai lehettek, biztos nem szívatásból találták ki.

(#4044) whitezo88 válasza Kasza08 (#4039) üzenetére


whitezo88
nagyúr

ebben csak az a szomorú hogy macre is ingyen vannak a frissítések, az app-ok meg nem updatek.

(#4045) Nyugdíjas válasza whitezo88 (#4044) üzenetére


Nyugdíjas
nagyúr

Tisztán sztereotípiára épitő hülyeség, mondjuk inkább ugy :D

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#4046) jenei92


jenei92
senior tag

Miert esik szet neha igy a ph chrome alatt?

[ Szerkesztve ]

(#4047) Kasza08 válasza whitezo88 (#4044) üzenetére


Kasza08
őstag

Hoppa :B na mindegy, csutortoktol nem leszek ilyen zoldfulu :))

(#4048) Nyugdíjas válasza Kasza08 (#4047) üzenetére


Nyugdíjas
nagyúr

Sőt!

Amikor kijött a 10.6 8k pénz volt a telepítő. Ezt csinálja utánuk a MS. Szerintem többen vennének Windowst :K

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#4049) freestailo


freestailo
őstag

Sziasztok, főnöknek holnap jön meg az új macbook air, és azt szeretné, hogy az OSX mellett legyen egy WIN7 is a gépen. Megoldható ez szerintetek? Hallott már valaki ilyenről?

(#4050) Eszleny válasza freestailo (#4049) üzenetére


Eszleny
aktív tag

Mac alatt a Boot Camp Assitant segítségével létrehozol egy partíciót a Windowsnak. Bebootolod a Windows telepítő DVD-t vagy pendrive-ot. Általában, a boot során az ALT nyomva tartásával lehet kiválasztani, hogy miről bootoljon. Innen pedig simán telepíted a Windowst. A driverek a Mac telepítőjén rajta vannak. Feltelepíted azokat is.

További infok [link]

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Apple notebookok (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.