Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Apple notebookok (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-01-31 18:13:27

LOGOUT.hu

Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#33201) dabgergo válasza Ragnar95 (#33199) üzenetére


dabgergo
őstag

Köszi!

Hogy tudom megnézni h a legfrissebb VGA driver van-e fent a gépemen?
A kijelzőjét kalibráltatom a rMBP-nak, és e miatt fontos h a legfrissebb legyen fent.

(#33202) Ragnar95 válasza dabgergo (#33201) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

Itt kext-nek hívják a drivereket, de nem kell velük szórakozni, ez nem PC, h állandóan frissítgetni kelljen a drivert, mivel a rendszerbe van integrálva.

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#33203) dabgergo válasza Ragnar95 (#33202) üzenetére


dabgergo
őstag

Köszönöm :R

(#33204) Lacikaa9988


Lacikaa9988
tag

Sziasztok.
Felajánlottak cserébe a laptopomra egy Macbook late 2006-os gépet.
Az lenne a kérdésem,hogy most 2015-ben mennyire használható gép?
Amire nekem kellene: internetezés,filmnézés,adattárolás,szóval hétköznapi dolgok.
A 720p-s videókat youtubeon vinné zökkenő mentesen?

(#33205) CharlieDrop válasza Lacikaa9988 (#33204) üzenetére


CharlieDrop
veterán

egy 10 éves gép?

ez a kérdés komoly?

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#33206) Lacikaa9988 válasza CharlieDrop (#33205) üzenetére


Lacikaa9988
tag

Ha úgy nézzük,akkor 8 éves a gép.
Olyan lassú lenne?
Láttam videót,ahol elég gyorsan ment a net.

(#33207) CharlieDrop válasza Lacikaa9988 (#33206) üzenetére


CharlieDrop
veterán

háát, végül is 2GHz core2 2G RAM, nem mondom, hogy acélos HW...

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#33208) Lacikaa9988 válasza CharlieDrop (#33207) üzenetére


Lacikaa9988
tag

Eldöntöttem,nem cserélem el,elég régi gép,ha el is akarnám adni,lehet,hogy nem is tudnám
Köszi a választ.

(#33209) CharlieDrop válasza Lacikaa9988 (#33208) üzenetére


CharlieDrop
veterán

nincs mit

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#33210) Ragnar95 válasza Lacikaa9988 (#33208) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

Látom döntöttél már, de megnyugtatás végett leírom, tényleg nem érdemes már 2006-os gépet venni. Alapból nem ajánlottak a C2D modellek, de ha mégis arra vetemedne valaki, akkor is minimum 2009-est kell nézni. Eladni pedig tényleg elég nehéz őket, nagyon kevesen akarnak már csak ilyen régi gépet venni.

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#33211) Lacikaa9988 válasza Ragnar95 (#33210) üzenetére


Lacikaa9988
tag

Köszi :)

(#33212) tehPwnerer


tehPwnerer
csendes tag

Sziasztok!

Ha már szóba került: 2011-2012-es MacBook Pro-t szabad még megvenni? Persze használtan. Általában i5-ös processzorral (gondolom Sandy Bridge), 8GB RAM-mal és 128GB SSD-vel adják őket (13"-os retina kijelzővel.)
Ezekért külső állapottól függően 240-280 ezer forintot kérnek a legtöbb hirdetésben vagy kereskedésben (gyakran német vagy angol, de néha akár cseh billentyűzettel szerelt gépek).

A kérdés igazából az lenne, hogy megvehető-e nyugodt szívvel egy 3-4 éves gép olyan specifikációkkal, aminél jobbat kaphatnék újonnan 2-3 év garanciával ugyanezért a pénzért? Nem kell félni, hogy néhány hét/hónap múlva nem indul el többé, és cseszhetem? Mert ugye garancia nincs már, alkatrészek nagyon korlátozottan cserélhetőek, a javíttatás kegyetlen drága. Elég lesz még 3 év múlva is ez a konfiguráció? Működni fog még az akkumulátor akkor is? Ha jól tudom nem bővíthető és az akkumulátor nem cserélhető.

Előre is köszönöm a válaszokat! :)

(#33213) Ragnar95 válasza tehPwnerer (#33212) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

Teljesen használható gépek még ezek, nem kell attól félni,h gyengék lennének. Emellett elég megbízhatóak is a Macek, meghibásodás sem jellemző, ettől sem kell tartani.
Viszont keversz többféle modellt és évjáratot, mert a late 2013 MBP volt az első 13"-os, ami retinás volt, 2011-ben még nem volt retinás modell. A 2012-es retinás gépekről olvasni negatív tapasztalatokat is, egyesek szerint kevés alá az az IGP, így retinás modellből inkább ajánlott a 2013-as. Nem retinásból teljesen jó a 2011-es is.
Az SSD cserélhető, retinás gépeknél a RAM forrasztott, nem retinásaknál a RAM is cserélhető és az ODD helyére tehető második HDD/SSD is.
Az, hogy elég lesz-e 3 év múlva teljes mértékben felhasználásfüggő, van, aki még mindig elvan 2008-as géppel is, így neki 3 év múlva is elég lesz egy 2011/12-es gép simán.
Akkumulátor értelemszerűen romlik a sok használattól, de az akkumulátor cserélhető, ha nagyon elhasználódna és vásárlás előtt ellenőrizhető az állapota szoftveresen.
"A kérdés igazából az lenne, hogy megvehető-e nyugodt szívvel egy 3-4 éves gép olyan specifikációkkal, aminél jobbat kaphatnék újonnan 2-3 év garanciával ugyanezért a pénzért?"
Ha ezt a kérdést felteszed, lehet nem érdemes Macet venned. Itt nem tisztán a hardveres erőt fizeted meg, hanem azt, hogy a hardveres erőn túl sok mindenben jóval többet tudnak a gépek, mint a konkurensek (akku elsősorban, kijelző, dizájn, súly, vastagság) és emellett a legfontosabb érv a Mac mellett az OSX.
Ha kell neked az OSX, akkor nem kérdés,h a MacBook-e a jó választás, viszont ha nem kell az OSX, nem kérdés,h jobban jársz egy windowsos laptoppal.

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#33214) lugosi válasza Ragnar95 (#33210) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Ugyanez a véleményem. Egy 2008-as gépet használok, C2D, de 4 giga ramra bővítve, alapvetően használható, de sokszor borzasztóan lassú. A 2006-os pláne felejtős szerintem, de én is már csak szükségből használom ezt, nagyon érne már a cseréje.

(#33215) lugosi válasza Ragnar95 (#33213) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

"a legfontosabb érv a Mac mellett az OSX"

Hát ha az a legfontosabb érv mellettük, akkor nagy a baj, az elmúlt idők osx bakijait elnézve. :((

(#33216) CharlieDrop válasza lugosi (#33215) üzenetére


CharlieDrop
veterán

Talán a kapitányra összeszedik magukat....

talán

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#33217) tehPwnerer válasza Ragnar95 (#33213) üzenetére


tehPwnerer
csendes tag

Köszönöm a választ.
Több okból tervezek új gépet venni. Jelenleg otthon egy 4 éves Dell notebook-ot használok. Sandy Bridge i5-ös processzor, 8GB ram, 500GB HDD, valamilyen nVidia grafikus kártya, 15.6-os kijelző valami gyenge felbontással - ezek a fő paraméterei. 4 éve ez egy meglehetősen combos gép volt, eléggé olcsón, ráadásul sok fogalmam nem volt a laptopokhoz (azóta sincs sokkal több, a hardverek valahogy nem nagyon érdekeltek sosem :) ), ezért választottam ezt a gépet, amikor érettségi után - egyetem előtt - gépvásárlásra adtam a fejem. A teljesítménye egyébként még ma is elég, bootoláskor kicsit lassú, ezen mondjuk egy SSD segíthetne, de a hordozhatósága meglehetősen korlátozott a méretéből és a hulladék műanyag vázából adódóan. Asztalon ventillátorral, egérrel, plusz monitorral használható, de cipelni nem szívesen cipelem, na meg a kora miatt is ott lebeg fölötte Demoklész kardja, ki tudja mikor szarik be, szóval cserélném lassan. Egyébként Win7 fut rajta, és főleg netezek (facebook, youtube, index, fórumok, stb.) és filmezek rajta. Ezekhez ugye nem is kell egy hű de brutál vas. Még a suli alatt viszont kellett, használtunk több eléggé erőforrás igényes modellező és egyéb szoftvert, olyankor jól jött a sok memória és a használható CPU.
Munkahelyemen egy Lenovo ThinkCentre asztali gépet használok, legújabb generációs i5-össel, 8GB ram, 128GB SSD, integrált Intel videókártya. Linux (Ubuntu) fut rajta, amivel egyébként teljesen ki vagyok békülve, tud mindent, ami kellhet és egyáltalán nem egy fejfájás a használata, ahogy sokan állítják. Egyébként szoftverfejlesztőként dolgozom, és a munkahelyi gép többé-kevésbé bírja a munka során használt eszközök erőforrásigényét kiszolgálását, csak ritkán fordul elő, hogy kifogy belőle a szusz, főleg brutális méretű adatbázislekérdezések esetén.

A célom az lenne, hogy a következőkben megvásárolandó gép:
- továbbra is használható lehessen otthoni netezős és filmnézős gépként (külső monitorral a filmezés) - ez ugye nem nagy igény, bármelyik ma kapható olcsó noti vagy asztali gép is megfelelő lenne rá;
- hordozható legyen anélkül, hogy komolyabb gerincbántálmaim lennének és ki tudjam nyitni esetleg a távolsági buszon is (13" ezért lenne jó), valamint a gép is legyen masszív, hogy ne kelljen attól félnem, hogy csupán a cipeléstől reped/csavarodik/szétesik a váz, alaplap, akármi;
- alkalmas legyen a munkára is - szeretnék a saját kis hobbiprojektjeimen otthon / út közben / amikor időm engedi bárhol dolgozni (ez öszefüggésben van az előző ponttal).

Az eredeti tervem az volt, hogy veszek egy 13"-as méterű üzleti kategóriás gépet (Lenovo Thkinpad, Dell Latitude, esetleg HP Probook - EliteBook), teszek rá egy linuxot és készen vagyunk. A gépre szánt keret ~300k, ennyiből pl. ilyeneket kapni: http://mysoft.hu/details.aspx?pn=L3Q39EA%23AKC_16GBN120SSD_S
(bár a probook talán a legsilányabb a felsoroltak közül, inkább egy thinkpad lenne jobb, abból picit gyengébbek vannak ennyiért).
Aztán jött egy sugallat, hogy nézzem meg a Mac gépeket is, elég sok ismerősöm váltott manapság, és mindenki dicséri (bár tény, hogy a legtöbben arra használják, hogy beüljenek vele a starbucks-ba facebookozni az ingyen wifin és menőnek érezzék tőle magukat). Utánanéztem, és az OS X tökéletesen megfelel a munkához is, minden eszköz, amit használok létezik az almás platformra is (ha jól értem eléggé sok a közös tulajdonsága a linuxxal), így szoftveres gond nincs vele. Az internet tele van véleményekkel az Apple gépekről, kapnak hideget-meleget, ezek alapján nem tudom eldönteni. Bementem egy Apple boltba is, jól megtapogattam a gépeket (valóban minőség árad belőlük), beszéltem az eladókkal is, stb. Szimpatikusnak tűnnek ezek a gépek, csak az ára rettent meg. A fenti öszegnél többet nem tudok rászánni, így új mac szóba sem jöhet, ezért néztem a használtakat ebben az árkategóriában.
A dilemma tényleg az, hogy ha kiadok ennyi pénzt egy gépre, akkor az nekem hiba nélkül menjen 3-4 évet, mint ahogy teszi a jelenlegi olcsó dell gépem is. Új mac esetén nem is félnék ettől, de egy alapból 3-4 éves gép már rejthet némi kockázatot. A másik gondom, hogy ha már új gép, akkor az hardveresen is legyen több, mint amit lecserélek, ez esetben viszont nem lenne érdemi javulás, csak a gép vázát és kijelzőjét tekintve, de hát ugye a szoftverek futási sebességén ez nem javít. Aztán felmerült még bennem egy gondolat: hogy lehet, hogy a használtan eladó macbook-ok egy jelentős része nem magyar billentyűzetes? Értem én, hogy sokan kint veszik, mert talán olcsóbb, de akkor is paráztat, hogy ki tudja honnan jött az a gép, és hogyan került az eladóhoz (bár ha valaki kint vette legálisan, akkor arról elvileg tud számlát mutatni).
Amúgy nincs szükségem az OS X-re, és nem vagyok rácsavarodva az Apple-re sem, nem vagyok fan (persze ez megváltozhat még talán :) ). Ezek fényében szerinted hanyagoljam a dolgot akkor?
Köszönöm mégegyszer!

Ui. Most gyorsan rákerestem mégegyszer, találtam pl. ilyet: http://hardverapro.hu/apro/elado_macbook_pro_retina_retina_13-inch_mid_2014__applecar
Bár kicsit több, mint 300k, ellenben csak 1 éves és van rá 2 év gari (de ez is angol billentyűzetes, ami nem baj végül is). Szerinted megérné ezt az árat?

[ Szerkesztve ]

(#33218) lugosi válasza tehPwnerer (#33217) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Inkább egy thinkpad. Sokkal inkább. Használom azt is napi szinten, idén tettem bele ssd-t, kiváló. Árban használtan egy i5-ös kb az általad írt keret fele körül kijön.

(#33219) CharlieDrop válasza lugosi (#33218) üzenetére


CharlieDrop
veterán

Igen, kőkemény munkára jobb egy TP, vagy bármilyen más nem Apple noti.

Vannak dolgok amiben jobb egy MacBookPro, de azt szoftverfejlesztésben ritkán veszed észre. Tapasztalat.

Ellenben vannak nem szoftverfejlesztésben használatos programok, amik jobbak OS/X-en.

(én spec visszaváltanék, ha ezt a rohadmányos számlázást ki tudnám találni az iTunes-szal)

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#33220) #33846528 válasza lugosi (#33218) üzenetére


#33846528
törölt tag

TP-ben én is sokáig gondolkodtam, mert legalább 5 évre kerestem notebookot, de számomra vállalhatatlanul hitvány a ház, amiben léteznek. Most a Macbook Proval ugyanazt érzem, mint az 5,5 éves Sonymmal, hogy nagyon egyben van, csak kérdés, hogy meg lehet-e szokni az OSX-et. :/

(#33221) Sapphi válasza lugosi (#33215) üzenetére


Sapphi
aktív tag

Nekem mostanában semmi gondom nincs az OS X-el nagyon szépen teszi a dolgát, de azért már nagyon várom a Kapitányt :D

(#33222) Ragnar95 válasza CharlieDrop (#33219) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

"Vannak dolgok amiben jobb egy MacBookPro, de azt szoftverfejlesztésben ritkán veszed észre. Tapasztalat.
"

Programozásra cserébe verhetetlen, mivel normális Terminál még mindig nincs winen, így vagy Linuxot használ az ember, de az iOS fejlesztés akkor bukta vagy marad az OSX...
lugosi: a Yosemite tényleg óriási baklövés volt, nem is értem, hogy sikerült ezt összehozni...Remélhetőleg a Kapitány visszaállítja a Mavericks színvonalát
alek41: szerintem is az egyik legocsmányabb notebook széria, ami valaha készült az a ThinkPad. Ráadásul a hordozhatóság se éppen a legjobb tulajdonságuk a ThinkPad gépeknek...

[ Szerkesztve ]

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#33223) buvartacsko válasza CharlieDrop (#33219) üzenetére


buvartacsko
addikt

Ehhez vajon mit szól a Google vagy egy iOS fejlesztő?

Nekem eddig mindegyik ThinkPaddel csak gondom volt 1 éven belül is már, nos.. A MacBookal semmi gondom nincs, sokkal jobb gép mint egy TP, annyi hogy kicsit jobban oda kell figyelni rá szállításkor, de ez se gond, ThinkPad táskában hordom, így ha leesik 2 méterről se lesz baja. :)

[ Szerkesztve ]

(#33224) r4z válasza #33846528 (#33220) üzenetére


r4z
nagyúr

vállalhatatlanul hitvány a ház

Cserébe kis túlzással kibírja az atomrobbantást is. Melyik a fontosabb egy komoly munkára szánt gépnél, a külső vagy a tartósság?

I don't love people. I love 911s, Astral Projection and french fries, in that order.

(#33225) CharlieDrop válasza buvartacsko (#33223) üzenetére


CharlieDrop
veterán

hát nem tudom, hogy Java mennyire okés OS/X-en, de gondoltam linuxon nem iOS/OS/X-re fejleszt :D

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#33226) buvartacsko válasza CharlieDrop (#33225) üzenetére


buvartacsko
addikt

Erre reagáltam: "Vannak dolgok amiben jobb egy MacBookPro, de azt szoftverfejlesztésben ritkán veszed észre. Tapasztalat."

(#33227) tehPwnerer válasza r4z (#33224) üzenetére


tehPwnerer
csendes tag

Valóban elég masszívak. Egy projekt erejéig kaptam a cégtől néhány hónapra egy thinkpad-et. Sikerült lerántani kb 1,7 méter magasról úgy, hogy először egy asztal élére vágódott, aztán a földre. Egy karcolás nem esett rajta, az akku kicsúszott 2 millimétert, de visszapattintottam, bekapcsoltam és kutya baja. Azóta se szóltak, hogy valami gond lenne az általam visszaadott géppel. Viszont cserébe dög nehéz is volt a masina, nem szívesen cipeltem.

(#33228) CharlieDrop válasza buvartacsko (#33226) üzenetére


CharlieDrop
veterán

Olvasni tudok, te meg kötekedni :P

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#33229) buvartacsko válasza r4z (#33224) üzenetére


buvartacsko
addikt

Amikor már olyanokat lehet olvasni több helyen, hogy egyszerűen csak leesnek a gombok az újabb szériás ThinkPad-ekről, akkor fogalmam, sincs hogy milyen atomtámadásról beszélünk amit kibír. :D Nekem mindegyik TP-m recsegett ropogott mindenhol, utáltam rátenni a kezem. A HP elitebookok azok nem csinálták ezt. Szerintem a ThinkPad ma már csak logó, semmi több. Nem minőség. Ellenben az Apple, ha nem is arra tervezi a gépeit hogy kibírjon mindent, legalább minőséget ad, azt vettem észre 11 hónap alatt.

(#33230) Ragnar95 válasza CharlieDrop (#33225) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

Speciel nagyon kevés nyelv van, amire jobb lenne a win, mint bármely UNIX alapú rendszer, ezek leginkább azon nyelvek, amikkel windowsra lehet fejleszteni, mivel arra van Visual Studio.
A Java pont teljesen platformfüggetlen, így ugyanannyira jól lehet fejleszteni Java-ban OSX-en is, mint winen.
RazorGTR1: zárt állapotban lehet,h strapabíró, de a balesetek nagy része pont használat közben, kinyitva történik, úgy meg nagyon nem strapabíróak a ThinkPadek (tapasztalat). Amúgy meg ez a "munkára" megfogalmazás is elég sok mindent jelenthet. Ha olyan mérnök vagy, aki esetleg viszi "terepre" is a gépet, valóban fontos a strapabíróság, de mondjuk egy programozónál vagy más irodában dolgozó embernek már annyira nem lényeg...

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#33231) #33846528 válasza r4z (#33224) üzenetére


#33846528
törölt tag

nekem nem mindegy mihez ér hozzá naphosszat a kezem. mások az igényeink, tartsuk tiszteletben, aztán ennyike. de minden teszt is kiemeli ezt, nem én vagyok a kivétel.

(#33232) CharlieDrop válasza Ragnar95 (#33230) üzenetére


CharlieDrop
veterán

Ja, igaz, csak mikor keresgéled a <>, meg a ; és a {} [] jeleket pl, szóval megszokás kérdése. De nekem is sokáig nehéz volt átállni arra, hogy OS/X-en máshol vannak ezek míg melóban napközben a Windowson dolgoztam.

Ha átállítható, akkor mea culpa.

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#33233) lugosi válasza #33846528 (#33220) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Nem tudom, milyen vállalhatatlanul hitvány házú Thinkpadról van szó, az enyém 4 éves, ez alatt az idő alatt rengeteget volt magammal víve a munkám során. Igazából össze se karcolódott a ház, persze látszik rajta hogy nem vadonat új, ahol rendszerint megfogom, ott látható rajta némi fényesedés. Nem külön táskában hordom, hanem belerakom a rendes táskámba, amiben iratok, mappák vannak, esetleg zipzárak belülről, szóval minden adott ahhoz, hogy legyen rajta némi elhasználódás, de nem nagyon van. A gép úgy teszi a dolgát, mint új korában, igaz idén ráköltöttem annyit, hogy tettem bele a HDD helyett egy ssd-t (nagyon helyesen) és a 4 giga ram mellé +4-et (teljesen feleslegesen, de olyan olcsó volt, hogy inkább úgy voltam vele, hogy legyen meg). Életem legjobb laptopja idáig.

Hozzá tartozik, hogy nálam munkára használhatatlan lenne OSX, mivel kell az elektronikus aláírásos driver, active-x vezérlő, ezek meg egyelőre win only megoldások. Kell a normális Ms Office outlookkal, osx-en próbáltam de katasztrófa volt. Így ha lenne rá driver, munkahelyen akkor sem használnám.
Itthon használom az osx-et, de ahogy az ewok is írta :DDD az utolsó verzióval nagyon elrontottak valamit. Bár én évek óta a romlást látom, folyamatosan romlik a minőség.

(#33234) Ragnar95 válasza CharlieDrop (#33232) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

Átállítod US/UK-ra és rögtön ugyanott lesz, mint a megfelelő wines kiosztáson.
Amúgy sem ajánlott magyar kiosztással programozni.

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#33235) marsu.


marsu.
senior tag

Edignél akciós a 13"-os rMBP [link]

[ Szerkesztve ]

(#33236) csabi94 válasza marsu. (#33235) üzenetére


csabi94
őstag

Fél terrás ssd-vel ez elég jó ár, nem? :)

(#33237) Ragnar95 válasza csabi94 (#33236) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

Bár nem a legújabb modellről van szó, de valóban így is nagyon jó ár érte.

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#33238) CharlieDrop válasza Ragnar95 (#33234) üzenetére


CharlieDrop
veterán

Nem 1992 és Turbo Pascal / C++ / ASM :P Amúgy sem kódoltam sohasem UK/US kiosztással

HTML-t meg nem fogok ékezetek nélkül írni.

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#33239) Ragnar95 válasza CharlieDrop (#33238) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

Nem az ékezetek miatt nem ajánlott, hanem azért, mert a UK/US kiosztáson minden szükséges speciális karakternek van direkt billentyűje vagy maximum shift kell az elérésükhöz, míg magyar kiosztáson elég rendesen el tudják dugni őket.
A HTML az meg minden, csak nem programozás :P

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#33240) CharlieDrop válasza Ragnar95 (#33239) üzenetére


CharlieDrop
veterán

bocs HTML/PHP/JS :P

ma mindenki kötexik? :D

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#33241) tDr1v3r válasza Ragnar95 (#33230) üzenetére


tDr1v3r
veterán

Nagyon kiváncsi vagyok hogy neked milyen Thinkpaddel van tapasztalatod. Gondolom kisvállalati belépővel csak, nem nagyobb T, R vagy W szériással.

Ezek üzleti gépek, az Apple meg konzumert gyárt. Nem véletlen tolt bele az IBM és a Lenovo is milliókat R&D-be, bizonyítottak és bizonyítanak is millióegy helyen.

disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3

(#33242) nugat


nugat
tag

udv!

az icloudban tarolt safari kedvenceket hogyan tudom letorolni? undorito ez az egesz rendszer

(#33243) Ragnar95 válasza tDr1v3r (#33241) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

T4xx sorozattal volt dolgom :))

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#33244) r4z válasza Ragnar95 (#33243) üzenetére


r4z
nagyúr

Van egy 2009-es T400-am itthon. Az elmúlt 3 évben gyakorlatilag ütöttem-vágtam, az előző tulaj se kímélte, de a fényesedést leszámítva meg nem mondod róla, hogy mit kapott. Egy MacBook Pro már körülbelül 2x meghalt volna ennyi idő alatt, ilyen igénybevétel mellett, ez a gép viszont még nem látott szervizt.

[ Szerkesztve ]

I don't love people. I love 911s, Astral Projection and french fries, in that order.

(#33245) Ragnar95 válasza r4z (#33244) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

Akkor sorolom, nekem milyen tapasztalataim vannak/voltak TP-ekkel: egyiknek elromlott a kijelzője egy nyitott állapotban történő leejtéstől, nem tört be, de belül tönkrement az LCD, másiknak kiestek gombjai, töltőcsatinál letört a műanyag panel, pedig az a gép sosem volt leejtve, illetve a harmadik gépnek folyamatosan halnak meg a billentyűi úgy,h nem volt leöntve sosem, szóval ennyit a szuper strapabíróságról...
Amúgy meg mint leírtam, elég kevés munkakörben van veszélyben a gép, így nem lenne rá szükség,h ütésálló legyen, de tökmindegy, ütésálló-e, ha egyszer leejtés nélkül is tönkremegy a TP...

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#33246) tDr1v3r válasza Ragnar95 (#33245) üzenetére


tDr1v3r
veterán

Magyarázd már meg plz hogy akkor pl. apáméknál miért megy 5+ éve az összes ThinkPad? Ők kiviszik terepre, a legdzsuvásabb-porosabb helyeken is használják, több volt már leejtve is és tökéletesen elvan az összes gép.

Ugyanez vonatkozik az összes cégre, mert a legtöbbnél ThinkPad van.

disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3

(#33247) TigerCat válasza nugat (#33242) üzenetére


TigerCat
nagyúr

Safariban, a Könyvjelzők szerkesztése menüben.

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#33248) #33846528 válasza tDr1v3r (#33241) üzenetére


#33846528
törölt tag

Mindig jó látni, hogy nem csak az Applenek vannak felszentelt papjai.

(#33249) CharlieDrop


CharlieDrop
veterán

Új wireless bill concept

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#33250) tDr1v3r válasza #33846528 (#33248) üzenetére


tDr1v3r
veterán

lol

disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Apple notebookok (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.