Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Apple notebookok (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-01-31 18:13:27

LOGOUT.hu

Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#107001) dbocskai


dbocskai
tag

nvm control + option + ö

napokig szenvedtem ezzel, mert a keyboard viewer nem mutatja...

[ Szerkesztve ]

(#107002) moleculez válasza dbocskai (#107001) üzenetére


moleculez
veterán

most viccelsz, hogy így kell 0-t írni?! :Y

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

(#107003) V.Stryker válasza Schnorkel (#106998) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

Olyan alaprajzokkal kell dolgoznom, hogy biztosan nem töltöm(hetem) fel sehová. :)

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#107004) -mugen-


-mugen-
tag

Miért van hogy rengeteg fájl "zárolt" macOS alatt?

Van egy ntfs Külső vinyó és arról másoltam át egy exfat had-re,most megnéztem és a forrás hdd-n is zároltnak írja.
Van ami zárolt van ami nem...
Azért van mert windows(NTFS) alatt került a forrás HDD-re?

[ Szerkesztve ]

"nankurunaisa"

(#107005) Ctrl+Alt~Del válasza Noukoum (#106980) üzenetére


Ctrl+Alt~Del
senior tag

Létezik? Akkor segíts megérteni, mi az átlagfelhasználás, pontosabban definiáld már egzakt módon.

W | W | H | W | W | W | H

(#107006) consono válasza -mugen- (#107004) üzenetére


consono
nagyúr

Igen, azért. A Windows NTFS-en rendesen kezeli a jogosultságokat, a Mac-en meg ugye nem az a user van, akinek van joga a fileokra...

"In God we trust. All others must bring data"

(#107007) Stauffenberg válasza Ctrl+Alt~Del (#107005) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Szerintem engedjük el, leeshetett volna, hogy esze ágában válaszolni a saját állítására. Az elmúlt pár napban megtudtuk több fórumozótól, hogy:

1.) Az Air-t hiába reklámozza úgy kerek-perec az Apple, hogy fotósoknak és videósoknak is alkalmas kvázi belépő gép, igazából ez nem így van, csak mi látjuk bele az üzenetekbe és hülyék vagyunk a marketinghez.

2.) Hiába mutatta meg rengeteg teszt és felhasználói tapasztalat a tartalomgyártók részéről is, hogy az Air mennyire erős lett az Inteles elődökhöz képest és helytálló az Apple állítása, valójában mi értjük félre.

3.) A fotószerkesztést azért helyezzük kívül az Air hatáskörén, mert 8K videók vágására már túl gyenge.

4.) Bármit is csinálsz a géppel, az mindig attól függően van túl az átlag felhasználáson, hogy futottál-e bele valami limitációba. Ha nem, akkor oké vagy.

5.) Az Air a pénzügyes kiscsajok gépe.

6.) Az Air-től nem szabad elvárni többet, mint a Pinterestezés.

Hát szóval az van, hogy egy szakmai fórumon most éppen annyira túlteng a szakmaiság, hogy ehhez nem tudok felérni, inkább lelépek a hétvégére. :) Javaslom nektek is, mindenkit befizetek egy kör virtuális sörre!

(A fenti állítások több fórumozótól jöttek össze, kérem senki ne jöjjön azzal, hogy olyan van neki tulajdonítva amit nem mondott, értjük, chill)

(#107008) vadászcsiga válasza Stauffenberg (#107007) üzenetére


vadászcsiga
félisten

Jó lett :D És köszi a sort, jólesett.

(#107009) moleculez válasza Stauffenberg (#107007) üzenetére


moleculez
veterán

Azt hiszem ezzel a thread zárható is :DDD
Más:
Butterflyos Airemnek néha be/le ragadnak a gombjai, akármilyen keveset és óvatosan használom. Ez már cseredarab. Van valami praktika amivel vissza lehet "pattintani" őket? Ha megfordítom, és a gép seggét/alját kocogtatom akkor kb visszaugranak, de ez gondolom nem egészséges a belső komponensekre nézve.

[ Szerkesztve ]

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

(#107010) Noukoum válasza Ctrl+Alt~Del (#107005) üzenetére


Noukoum
veterán

Nagyon szívesen: átlagos felhasználásba tartozik minden átlagos feladat.

Egy köszönömöt várok.

„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”

(#107011) Parson válasza Noukoum (#107010) üzenetére


Parson
addikt

A kolléga nem arra volt kiváncsi, h meg tudod-e ismételni a maszlagot az átlag userekről, hanem hogy hogyan definiálod őket. Egzakt módon. Erre egy önazonosság (ismétlés) sajnos soha nem lesz elég. Paraméterekkel definiáld… szívesen. És nem kell megköszönni. :D

[ Szerkesztve ]

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#107012) sityupityu válasza Stauffenberg (#107007) üzenetére


sityupityu
veterán

:C

--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--

(#107013) -Skylake- válasza Parson (#107011) üzenetére


-Skylake-
addikt

De nem értem mi a gond, tökéletesen megválaszolta a kérdést. Az átlag felhasználás az, amiben azok az átlagos feladatok vannak, amiket azok az emberek is elvégeznek, akiknek a számítógép nem munkaeszköz. Böngészés, kapcsolattartás, netbankolás, hírolvasás/tájékozódás, önéletrajz írás, blogolás, média (zene, videó) fogyasztás, tanulás, ilyenek. Ez tényleg nem egyértelmű ? Pl én is ezt csinálom most. Szombat van , egy mac mini előtt ülök, fórumozgatok itt, közben jutubon podcastet hallgatok, épp nézelődök, hogy hogy kell állampapírt venni, mi kell a számlanyitáshoz, közben linkedin-en is nézegetem az új álláshírdetéseket hátha van valami érdekes, aztan nemsoká jön fel haver discordra és beszélgetünk kicsit. Átlagfelhasználás. Erre amit leírtam tök jó az MBA.

Tessék, egzakt definíció. :U

[ Szerkesztve ]

"Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

(#107014) Noukoum válasza -Skylake- (#107013) üzenetére


Noukoum
veterán

Azt nem tudom hogy az a baj hogy leszóltam bizonyos embereknek a laptopját amit használnak, vagy az a baj hogy átlagos felhasználóknak neveztem őket pedig ők átlag felettinek gondolják magukat?

„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”

(#107015) Ctrl+Alt~Del válasza -Skylake- (#107013) üzenetére


Ctrl+Alt~Del
senior tag

Értem.

Tehát ha én mondjuk hobbifotós vagyok, és az általad leírtaknak csak mondjuk az egyharmadát csinálom, ellenben Lightroom-ban képeket szerkesztek, illetve, egy külső hangkártyával elektromos gitárt kötök a géphez, és Garage Band-ben felveszem, amiket játszom, akkor én már nem vagyok átlag?

Vagy ha átlag vagyok így is, hogy lehet, hogy te, aki egész mást csinálsz a gépen, mint én, szintén átlag vagy? Mi a határ átlag és nem átlag között? Ki mondja meg, mi az átlag? Van erre univerzális szabály?

Ha pontosan ugyanazokat csinálok a gépemen, amit leírtam, de mondjuk a képek szerkesztéséért pénzt kérek, akkor máris nem átlag vagyok? Vagy még mindig az? Hol a két kategória között átjárhatóság határa?

W | W | H | W | W | W | H

(#107016) Parson válasza -Skylake- (#107013) üzenetére


Parson
addikt

Úgy látom a szó ‘egzakt’ többek számára csak általános kifejezést jelent. Amíg ez a szó nincs jól értelmezve, addig csak ködösítés és összemosás van, de nem pontos válaszadás a kolléga kérdésére is.
Segítek picit. Nem lehet egzakt módon, paraméterek nélkül pusztán homályos példákkal behatárolni ezt. El kell tudni fogadni, hogy csak és kizárólag a gép pontos teljesitményküszöbe határolja a felhasználó lehetőségeit. És ha spec Gizike azon dolgozik mert az ő munkájához elég, akkor had döntse már el ő, hogy munkára vagy csak villongásra használja… na most korábbi hozzászólók is igazolják, hogy nem csak egy szem Gizike használja az air-t munkára. Hiába tetszik/nem tetszik, a munka igénye (cél) szabja meg a bevetendő eszköz szükséges teljesitményét, a büdzsé meg adja az ésszerű felső korlátot.
Nincsen olyan h átlagfelhasználó. Max virtuálisan tudsz ilyet elképzelni. Valós emberek vannak, akik valós, egymástól különböző milyenségű és mennyiségű (végeredményben mindegyik különböző teljesítményigényű - folyamatokat futtatnak a gépen.
Ezeket nem lehet számszerűen átlagolni. Ha mégis ezt mondod, akkor csak ködösítesz, az alapjan pedig jó és elfogadható döntést hozni nem igazán lehet. Ezt a többiek értik… ti vmiért nem.

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#107017) Parson válasza Parson (#107016) üzenetére


Parson
addikt

Tehát áltánosan kijelenthető h otthoni/adott esetben munkára is limitált igények mellett kielégitő, a limitációt pedig az SoC/RAM,stb parameterei mint viszonyitási számok adják. Gizikének sajnos magának kell tudnia látnia, mikor fullad ki a gép a keze alatt. Mindaddig amig ezt nem talja meg, addig CSAK ködösitve lehet neki tanacsot adni. Persze szelsőseges esetben - mint pl nalam a szimpla zenemasolgatassal ( na jo nem csak ezt vsinalom) - persze hatalmas valoszinűseggel nem lősz mellé, ha azt mondod, h azt gond nelkül elviszi. A gond a masik vegletnel kezdődik, h mit bir el max. 1000 chrome tabot üresen? Vagy 800-at mindegyikben vmi stream-mel? Ezt nem lehet eképpen kifejezni mert senki nem fogja pontosan igy hasznalni. Igy csak a vegso mutatoszamok szamitanak, h mennyire van terhelve a gep, egal h milyen program(ok egyidejü) futtatasa altal.

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#107018) -Skylake- válasza Ctrl+Alt~Del (#107015) üzenetére


-Skylake-
addikt

"ellenben Lightroom-ban képeket szerkesztek, illetve, egy külső hangkártyával elektromos gitárt kötök a géphez, és Garage Band-ben felveszem, amiket játszom, akkor én már nem vagyok átlag?"

Nem ember, nem vagy átlag. Én nem értem miért ilyen nehéz ez : az M2 MBA keynoteon is elmondták, hogy az MBA a !!!! világ !!!! legnagyobb példányszámban eladott "ultrabook"-ja. A világon a legtöbbet eladott. Ez nyilvánvaló okokból magával hozza a tényt, hogy akkor ez a legszélesebb közönség által vásárolt laptop. Na most szerinted ebbe a legszélesebb közönségbe hányan csinálják ezt ??? Se én, se párom, senki a családból vagy az ismeretségi körömből, soha életbe nem nyitotta meg a GarageBand-et. Viszont böngészni mondjuk, vagy videót nézni már az összes említett személy csinálta és csinálja ezeken az eszközön.

szerinted mi az átlag ? a böngészés , videózgatás , vagy az elektromos gitárral GarageBand-ezés ?....

Illetve mondom újra : SENKI, a világon SENKI nem mondta azt, hogy nem lehet MBA-n hobbifotóskodni. Senki.

Itt annyi hangzott el, hogy az Apple ugyan úgy, mint minden gyártó ezen a bolygón egyébként, ugyan úgy különböző vásárlói közönségre lő a termékeivel. Egy Volkswagen pontosan ugyan ezt csinálja, ezért gyárt autót 8 millió forintért is és ezért gyárt autót 20 millió forintért is.

Remélem odáig nem süllyed ez a beszélgetés, hogy el kelljen magyaráznom, hogy a 8 milliós autó vásárlóközönsége és a 20 milliós autó vásárlóközönsége nem egyezik meg.
Ezt vegyük egzakt igazságnak.
Ebből egyenesen következik az, hogy minden más gyártó is amikor egy terméket a piacon POZÍCIONÁL, akkor ott a bizonyos kritériumoknak megfelelő vásárlóközönséget keresi. Azaz amikor egy cég gyárt azonos kategóriájú, de eltérő tulajdonságú eszközök ( mint például telefonok ) , akkor a különböző telefonjainak különböző kiépítése, különböző embereket próbál meg elérni. Nem ugyan az lesz egy 330.000 forint és egy 550.000 forintos telefon vásárlóközönsége, mert logikailag nem lehet ugyan az. Én például személyesen is csak sima iPhone-t használok ( 12 ) , és nem azért mert a Pro ne lenne jobb, hanem azért mert egyszerűen anyagilag nem fér bele az, hogy ugyan arra a taskra egy 60%-al drágább készüléket vásároljak meg, mint amennyibe a jelenleg is nálam lévő (és qubitet olvasni meg podcastet hallgatni tökéletes). Pedig jobb lenne a 120hz, meg a 6,7" kijelző.
Ennek a készüléknek a közönsége lvl0 az, akinek VAN 550.000 forintja telefonra.

Így a kis estimesém tanulságát levonva, légyszives lássuk be, hogy NEM ugyan az az a közönség, akit az Apple az MBA-val próbál megszólítani és NEM ugyan az, akit az MBP-vel.
Az nagggggggggggggggggggggyon ritka a konzumer piacon (ahol az MBA-MBP is értelmezhető), ahol egy gyártónak CSAK professzionális termékei vannak. Az Apple sem ilyen. Az Apple megkülönbözteti az MBA-t és MBP-t, és mivel a Pro-val a professzinális kiefejezésre utalnak, így értelemszerűen ami NEM Pro, az a sima everyday/everybody vonal. Az nem kérdés, hogy az Apple-nek a NEM professzinális vonala is magas minőségű, de ezt eddig sem cáfoltuk.

Azaz, mivel az Apple elkészíti a Pro szériát azoknak, akiknek ez professzionális taskok elvégzéséhez szükséges (mint pl gitár felvétel, ez lehet mondjuk az audio vonal) , értelemszerűen a NEM Pro szériát nem nekik készíti. Azt azoknak készíti, akiknek nem daily task a GarageBand, csak az FB Messenger meg a Safari. És ők vannak többen. És rájuk lő az MBA. Nekik akarják ezt a gépet eladni, akinek zenéhez kell mac (ami az alma szentháromság 33%-a ( állókép - mozgókép - zene)) annak a Pro vonalat akarják eladni. Tehát maga a gyártó sem arra fordítja a figyelmet ezeknél a termékeknél, hogy ennek megfeleljenek, mert a célközönség ezt nem csinálja.

Senki, de SENKI nem mondta, hogy nem lehet ezen a gépen Lr-ben fotót editálni. Annyit mondtunk (mondtam én), hogy ez NEM ERRE VALÓ, mert az Apple gyárt gépet ami dedikáltan erre való. Elhiszed, hogy el lehet indulni a forma1 pályákon egy Agera-R-el is ? Majdnem biztos, hogy közel olyan jó időt is futhat PAPÍRON, mint egy F1 autó. De valamiért mégsem Königseggekkel van tömve a pálya, hanem olyan autókkal amik nem is hasonlítanak egy autóra. Mert teljesen más szempontok alapján készül az a kocsi, mint egy Agera.

Nincs pénz MBP-re csak MBA-ra , tuti hogy azon is LEHET dolgozni. Csak a megalkotásánál nem az volt a szempont, hogy tudj vele dolgozni, mert mert arra ott a Pro vonal. Az volt a szempont, hogy minél több embernek jó legyen. Ahogy mint már említettem, ez ilyenirányú képzettség nélkül is, basic ismeretekkel a világról és 80IQ-val is egyértelműen, és teljesen világosan belátható már abból az 50 másodpercből, ami a termék hivatalos reklámja, ahol a gyártó hivatalosan , először szólítja meg a tömeget akinek gyártotta. És a tömeg az a balfasz gyerek volt, aki nullgravitációban hülyéskedett. Ahogy a Pro reklámjában meg akármikor megjelent egy emberi lény, az épp foto/video/audio MUNKÁT végzett abban a 2 másodpercben ameddig láttuk őket.

Magyarázhatod, hogy de nem is, de nem lesz igazad.

"Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

(#107019) -mugen-


-mugen-
tag

Lehet egyszerűbb lenne elengedni azt, hogy ki a célközönség, mert azt úgyis túl teljesíti...

Azért sem látom értelmét a célközönség figyelembevételének, mert pl én sem vettem, volna meg ha csak azt nézem, hogy ki a célközönség és az csak arra lesz elég, ezért faggatóztam itt róla előtte és kiderült ,hogy jó lesz az nekem.

Azon nincs mit vitatkozni, ha apple azt mondja átlag felhasználásra szánja akkor arra,de az nagyjából annyit ér, hogy ne támassz a feletti elvárásokat...
(Az átlagot meg úgy kell értelmezni ahogy az apple definiálja, ha definiálja)

Amíg itt egy leendő vásárló érdemben tud tájékozódni,hogy melyik gépet érdemes neki megvenni addig meg tényleg felesleges "definiciós háborút" folytatni :D

"nankurunaisa"

(#107020) Parson válasza -Skylake- (#107018) üzenetére


Parson
addikt

Ez egy gyönyörű leirás a pozícionálásról, mégis a valóságban (ahogy fentebbi példák is mutatják) mégis a user dönti el h melyik eszközt mire használja. És ha vkinek arra megfelel akkor lexarja h az apple hogyan reklamozza es minek nevezi. Mert a pro csak egy nev ha tetszik ha nem. A gép teherbirasa teljesitmenye az ami csak es kizarolag szamit. Az, hogy a te ismerettsegi körödben mindenki csak böngeszesre hasznalja, az elenyesző pelda pont az altalad is emlitett nagy mennyisegben eladott darabszam mellett, amiről nem lehet kijelenteni amig nem ismered mindet h mind csak ugyanezt csinalja vele. Főleg ha kapasbol itt is volt jelentkező aki munkara hasznalja. Egal. A pozicionalas szep, de nem egzakt mutató arra, h mire jo es mire nem, max arra h melyik iranyban keresd a szamodra megfelelő teljesitmenytre alkalmas gepet.

[ Szerkesztve ]

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#107021) Ear001 válasza Parson (#107020) üzenetére


Ear001
addikt

+1

(#107022) -Skylake- válasza Parson (#107020) üzenetére


-Skylake-
addikt

rendben.

"Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

(#107023) csaba1203


csaba1203
addikt

Srácok a fenti parázs vitákat talán tisztába teszi ez a videó:
- [link]

[ Szerkesztve ]

(#107024) -Skylake- válasza csaba1203 (#107023) üzenetére


-Skylake-
addikt

de meglepo.... :U

"Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

(#107025) Ctrl+Alt~Del válasza -Skylake- (#107018) üzenetére


Ctrl+Alt~Del
senior tag

"Magyarázhatod, hogy de nem is, de nem lesz igazad."

Értem. Te eldöntötted, hogy neked van igazad. Te egy PRO vitapartner vagy. ;]

W | W | H | W | W | W | H

(#107026) #54597376 válasza -Skylake- (#107018) üzenetére


#54597376
törölt tag

"Lr-ben fotót editálni … ez NEM ERRE VALÓ"
Megy ez a thread napok óta, de még senki nem írta le, hogy mi a fenére való az Air.
Folytassa már valaki: A Macbook Air arra való, hogy …

Egyébként az apple.com Macbook Air szekciójában maga az Apple írja, hogy az Air épp Lr-re való.

Mellesleg ez a "Lightroom-ban képeket szerkesztek"-re adott "Nem ember, nem vagy átlag" válasz azért is vicces, mert esküszöm, hogy a volt munkahelyem _takarítónője_ is fotókat szerkesztett, igaz nem Lr-ban, hanem GIMPben. Akkor ő most nem átlagfelhasználó?

[ Szerkesztve ]

(#107027) Noukoum válasza csaba1203 (#107023) üzenetére


Noukoum
veterán

Alacsonyabb színvonalú youtubertől nem találtál videót? :D

[link] Külön rész van az ssd-ről.

„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”

(#107028) #54597376 válasza Noukoum (#107027) üzenetére


#54597376
törölt tag

"Alacsonyabb színvonalú youtubertől nem találtál videót?"
Ugyanerre gondoltam én is. Kattintottam, megláttam mi az, zártam is be :))

(#107029) r3dsnake válasza #54597376 (#107026) üzenetére


r3dsnake
nagyúr

Anno leteszteltem az i7-4770HQ-s Pro-m mellett anyum M1-es Airjét, és kevesebb, mint fele annyi idő alatt végzett az Air minden feladatattal (Lr-ben sok RAW fotó exportálása, PS-ben zajszűrés, Davinciben Timelapse exportálás, Pioneer Rekordboxban zene analizálás.)

Mindenben 2-3x volt gyorsabb az M1-es Air, passzív hűtéssel, fele annyi rammal.

[ Szerkesztve ]

(#107030) moleculez válasza r3dsnake (#107029) üzenetére


moleculez
veterán

Az kizárt dolog, mert nem arra való :DDD ;]

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

(#107031) #54597376 válasza r3dsnake (#107029) üzenetére


#54597376
törölt tag

Szegény Air. Lr-ot, Davincit nem kellene Air-en indítani, úgy tudom nem arra való.

(#107032) -Skylake- válasza Ctrl+Alt~Del (#107025) üzenetére


-Skylake-
addikt

Nem nem ezért. Azért, mert az érvelésem pontosan azon alapul, amit az Apple a termékkel közöl, nincsen semmi különbség. Azért van igazam , mert ha tévednék, az azt jelentené, hogy maga az Apple téved, hiszen a véleményem gyakorlatilag az ő kommunikációjuk. Abban meg értsünk egyet, hogy az Apple nem téved azzal kapcsolatban, hogy hova szánta a saját termékét. De feladom veletek, mert alattad is amikor ezredszer kérdezi meg az R=1 user, hogy mire való, miközben eddig minden hszben amit írtam leírtam, hogy netezni , videózni, fésztájmozni, netbankolni, utazást szervezgeti, blogolni, tájékozódni , tanulni (arra nagyon, top 1 laptop USA egyetemeken pl... ) , ezután idejön és beír egy ilyet lol :
"de még senki nem írta le, hogy mi a fenére való az Air.
Folytassa már valaki: A Macbook Air arra való, hogy …"
Miközben így már ez megint egy uj hsz, ahol emgint leírtam ugyan ugy, ahogy már 2vel ezelőtt is. Ugyan ezt...A választ a feltett kérdésre... Arról már bocsánat, de krvára nem én tehetek, hogy magyarázni kell a "lifestyle" -egy apple topikban, ez különösen még szebbé teszi ezt az egészet - felhasználást, mert láthatóan magyarázni kell, de még ezek után sem esik le a fél topiknak, hogy mit jelent , pedig megint leírtam.
Szóval részemről feladhatjuk egyébként.
Ti egyszerűen nem értitek, hogy nem az ár/érték arányáról beszélek ennek a gépnek, hanem arról, hogy az Apple ezt hova képzeli el. De full le vagytok akadva, hogy "oooo haverom ezen vág és tök jó" , mintha BÁRKI mondta volna, hogy szar lesz.
Az_MBA_egy_lifestlye_gép.
Az_MBP_egy_munkagép.
Baszki, 5ezer forintos tescos behajtóval is behajthatsz napi 500 csavart, de mit gondolsz miért vannak 150ezerért is csavarbehajtók? Hisz ugyan arra jó, mindkettő behajtja a csavart. Csak nem értitek meg, hogy aki napi 500 csavart behajt annak nem IGAZÁN alkalmas az 5ezres behajtója ehez, mert pusztán nem erre való, nem ilyen körülményekhez lett tervezve.
De gondolom ezt sem érted, és hát minek dolgozna az ács 150ezres behajtóval, azzal csak lehuznak, az 5ezres is behajcsa. Na itt tartotok fejben.

[ Szerkesztve ]

"Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

(#107033) Jano_023 válasza -Skylake- (#107032) üzenetére


Jano_023
őstag

Nekem ez tetszik amit írsz.
Én igazából azt nem értem, hogy miért fontos hogy kinek szánték.( értem, hogy erről megy a vita csak ... ) A user nem úgy kellene hogy gépet válasszon, hogy azt mondták hogy ez erre jó lesz aztán vagy jó ember kérdezett vagy nem. Mindenkinek van egy igénye és van amire szeretné használni arra kell találnia eszközt, lehetőleg a legoptimálisabbat ami a szükségletei és a pénztárcája közös találkozása legkevesebb kompromisszummal.
A mai világban több ezer forum érhető el minden nyelven, a youtubeon sok vélemény sok tesz és minden elérhető. Fogalmazd meg hogy neked mi lenne az átlag felhasználás(od) és ahhoz mérten válaszd ki az eszközt.
Ennyi.
Az apple marketingjéről meg annyit hogy bármint eladnak bárkinek, ezért van hogy soha semmit nem vettem még meg azonnal. Ha minden keynote után rendelnék akkor a híd alatt kellene aludom, menő tech cucokkal ugyan de akkor is ott. :D

''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''

(#107034) Ctrl+Alt~Del válasza r3dsnake (#107029) üzenetére


Ctrl+Alt~Del
senior tag

Szerintem te nem mondasz most igazat, hisz az Air nem arra való! ;]

W | W | H | W | W | W | H

(#107035) Ctrl+Alt~Del válasza -Skylake- (#107032) üzenetére


Ctrl+Alt~Del
senior tag

Én egyetlen egy dolgot szerettem volna csak látni, hogy mi az, hogy átlag user. A vitát előtte nem is olvastam, ezen a két szón akadtam fenn, hogy átlag user. Szerintem nincs olyan, hogy átlag user, nem lehet definiálni. Mindenki teljesen másképp, máskor, máshogyan és másra használja a gépet.

Az átlag user egyenlő a "egy csomó ember mondta"-val (hasonló frázisok még a "mindenki utálja, senki se szereti, az egész internet háborog miatta stb.) és amikor megkérdezed, hogy ki az a csomó ember, akkor az a válasz, hogy a tesóm, egy kollégám, két haverom, meg az ő ismerősük. Aha, az tényleg csomó ember.

Én még azt is elfogadom, hogy a PRO gép (amit sose láttam, azt se tudom mi az) azok számára lett kitalálva, akik életvitelszerűen magas számítási kapacitású feladatokra használja a gépet, ez teljesen érthető.

De ez, hogy átlag user, ez mehhhh.

W | W | H | W | W | W | H

(#107036) apple87


apple87
senior tag

Sziasztok

Milyen usb-HUB ot ajánlanátok macbook air 2020- hoz?
ár érték megbizhatóság számítana

(#107037) Jano_023 válasza apple87 (#107036) üzenetére


Jano_023
őstag

Satechi hubokat nézd meg. Én azt használok és eddig nagyon jól teszi a dolgát. Azt írd esetleg meg hogy milyen portok a fontosak hogy milyen felbontast tudjon és beugos vagy kábeles.

''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''

(#107038) csaba1203 válasza Noukoum (#107027) üzenetére


csaba1203
addikt

Láttam ezt is de a lényeget fentebb leírták már, aki videó vágásra szerkesztésre használja mellette böngészik 600 ablakot megnyitva no és még esetleg Excelt is futtat közben annak az Air nem való....
Hála istennek én nem ezek közé tartozom és 5 évig biztosan elegendő lesz a teljesítménye számomra.

(#107039) bollokcs80 válasza apple87 (#107036) üzenetére


bollokcs80
Korrektor

Én egy ilyet vettem év elején - igaz ThinkPadhez. [link]

Ár/értékben nagyon jó darab, majd a tapasztaltak megerősítik, jó-e Mac-hez is.

[ Szerkesztve ]

B.Cs.

(#107040) V.Stryker


V.Stryker
nagyúr

Bluetooth egér használatával jobban merül a laptop aksija?

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#107041) csaba1203 válasza V.Stryker (#107040) üzenetére


csaba1203
addikt

:N
Logi M650 L egeret használok de nincs marginális különbség....

(#107042) V.Stryker válasza csaba1203 (#107041) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

Köszi. :R

Magic Mouse mennyire ajánlott cucc? Nagyon vegyeseket olvasok róla.

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#107043) csaba1203 válasza V.Stryker (#107042) üzenetére


csaba1203
addikt

Nem tudom, mert nekem a formája miatt sem jött be....
A Logi viszont nagyon ott van a szoftverét is folyamatosan fejlesztik és a hangtalan klikk funkció nálam mindent visz.

(#107044) #54597376 válasza V.Stryker (#107042) üzenetére


#54597376
törölt tag

Mindenképp azt ajánlom, hogy vásárlás előtt próbáld ki. Nekem van, de nem tudom használni, fáj tőle a kezem.

(#107045) Stauffenberg válasza V.Stryker (#107042) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Megosztó lett, alapvetően az űrlények és mélytengeri polipok szeretni szokták, de az emberek többségének sajnos a kézfejét nem olyan irányba vitte az evolúció, hogy használni tudja. :D

(Btw tényleg próbáld ki vásárlás előtt, mert igazából olyat még nem hallottam, hogy lenne középút a sugárban hányás és az imádás között, csak ezek a végletek vannak).

[ Szerkesztve ]

(#107046) moleculez válasza Stauffenberg (#107045) üzenetére


moleculez
veterán

rosszul fogod ;]

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

(#107047) Stauffenberg válasza moleculez (#107046) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Ebben biztos vagyok! :D

Amúgy meg nem értem, hogyan tud ekkora merényletet elkövetni az emberiség ellen ugyanaz a cég, ami megcsinálta a valaha volt legjobb trackpadet.

(#107048) Jano_023 válasza V.Stryker (#107042) üzenetére


Jano_023
őstag

Én is abban a táborban vagyok akinek nem jött me a MM. De azt ajánlom tedd azt amit én. Vegyél egyet itt használtan vagy ha tudsz men jel egy boltba és nézd meg milyen érzés. Nem olyan magas mint más egerek (alacsony) ezért nem kényelmes sokaknak.

Vagy most néztem, hogy Alzánál pl 3000+ forintért van lehetőség 30 napos visszaküldésre. Nem jön be vissza küldöd és vissza kapod a pénzedet.

[ Szerkesztve ]

''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''

(#107049) r3dsnake válasza moleculez (#107046) üzenetére


r3dsnake
nagyúr

Lehet jól is? Szerintem nem emberi kézbe tervezték.

(#107050) Stauffenberg válasza Jano_023 (#107048) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

De miért kéne 3 ezer forintot fizetni a meghosszabbított visszaküldésért? Ha valaki 14 nap alatt nem tudja megszeretni, akkor soha nem fogja.

Egyébként az összes Media Marktban, iStyle és iCentre boltban ki van állítva, ott is ki lehet próbálni.

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Apple notebookok (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.