Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-20 19:25:05

LOGOUT.hu

Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#66051) Sanya válasza tjsz (#66037) üzenetére


Sanya
nagyúr

A download mappa 1 partíción van a cél mappával vagy nem.

Ha igen, akkor hard link

Ha nem, akkoe másolás. Bár, nekem 11 terabyte van 1 partíción, nem tudom minek kellhet több nagy partíció.

A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!

(#66052) Dzsekó válasza dkess (#66038) üzenetére


Dzsekó
addikt

Ha van jobb ötleted, hogy hogy lehetne automatára csinálni .bat fájl nélkül, akkor szívesen veszem, ha megírod.

(#66053) Elemental válasza Intelligencs (#66049) üzenetére


Elemental
addikt

Ez hogy néz ki nálad? Van valahol a 220, és a ház másik pontján ott a 111? És arra mondjuk egy napi mentést csinálsz?

(#66054) dkess válasza Dzsekó (#66052) üzenetére


dkess
őstag

Írd be a keresőbe, hogy: services.msc . Duplaklikk.

ABC sorrend alapján menj a következő szolgáltatáshoz: WebClient . Duplaklikk.

Az első fülön középtájon - Indítás módja (Startup type). Itt alapértelmezés szerint manuális van. Állítsd át 'Automatikus' -ra (az automatikus/késleltetett nem támogatott ennél a szolgáltatásnál). Apply - OK, és készen vagyunk.

Amennyiben ezt nem teszed meg, akkor a Windows indítását követően rá kell kattintanod a WebDAV távoli meghajtóra és ekkor indul az érintett szolgáltatás és fel is csatolja a mappát (felhasználónevet/jelszót így se kell megadni).

Igazából mind a két megoldás jó. Nekem sosem jutott eszembe, hogy batch -et kellene használni WebDAV távoli meghajtó csatoláshoz.

(#66055) Intelligencs válasza Elemental (#66053) üzenetére

Nekem kicsit overkill mentésem van. A következő általános használatú NAS-ok vannak üzemben: DS220+ - ez van nálam, DS120j - anyósnál, DS116 - szüleimnél. Minden szerveren van egy fontos mappa (shared folder) kijelölve, ott van az összes fontos adat minden helyszínen (képek, doksik, saját videók). Nálam még van egy kevésbé fontos mappa is, olyan anyagokkal, amit nem pótolhatatlanok, de azért nehéz volt összegyűjteni őket, mp3-ak, lemezek begrabelve flac-ba, install image-ek, stb. Ezek a NAS-ok a fontos mappát heti szinten keresztbe szinkronizálják egymás között, egy meghatározott szisztéma szerint, hogy ne egyszerre dolgozzanak. (Van egy menetrend, mint a buszoknak.)

Mindezeken túl van a backup DS111. Ez egy alhálózatban van a DS220+-szal, ugyanott van, pár szekrénnyel arrébb. A fontos mappám sync-elve van rá, és fel is van csatolva a gépre. Ha megdöglene a 220-as, akkor azonnal hozzáférek mindenhez, tekintettel arra, hogy a 111-es egy tükör. (Ez még eggyel biztonságosabb, mint a RAID, mert nem csak diszkhalál, hanem eszközmeghibásodás ellen is véd.) Plusz még az egyéb nem pótolhatatlan de fontos adatok is mentésre kerülnek minden nap éjfélkor. Ez csak sima mentés, hyperbackup-pal.

És mindezeken túl minden évben van egy jeles nap, történetesen a mai, amikor az éves növekményt kiírom bluray lemezekre. :D

[ Szerkesztve ]

The Amiga, Born a Champion

(#66056) Elemental válasza Intelligencs (#66055) üzenetére


Elemental
addikt

Értem.
Csak mert ez a második nas nem rossz ötlet, ha behalna a fő nas.
Nekem 4 lemezes van, 4 külön kötettel. A pótolhatatlan dolgokat hyper backuppal mentem az összes többi lemezre, szóval a nason négy példányban minden lemezen megvannak, plusz a pc-ben lévő két merevlemezre is mentek, plusz a munkahelyi laptopra mentek rendszeresen. Szóval a pótolhatatlan dolgok 7 lemezen vannak meg. Lehet benezevek én is egy kis nasra, úgy is kikerül egy 2t lemez, cserélek 8t lemezre, az pont elég lenne bele.

(#66057) bon válasza Elemental (#66056) üzenetére


bon
őstag

Azért a 4 winyó 1 nason belül inkább egy mentésnek számítanám, mert kap egy szép túlármot és ugorhat mind a négy meghajtó.

A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P

(#66058) Dzsekó válasza dkess (#66054) üzenetére


Dzsekó
addikt

Tegnap próbáltam, tojik rá a Windows, akkor is az volt, hogy nem sikerült a hálózati meghajtók csatlakoztatása és piros x.
A fordítottja is igaz, ha kézire rakom a WebClient indulását, akkor is felcsatolódik a batch fájl lefutásakor a meghajtó. Magyarul nem befolyásol semmit. Pedig a logika azt mondaná, ha fut/elindul a WebClient, akkor működnie kéne a felcsatolásnak.

A batch nekem sem jutott eszembe, barátom mondta, hogy régebben ő is szívott ezzel és így oldotta meg. Neked ahol működik, ott Win 7-esek vannak vagy Win 10-esek. Nálam mind 7-es, és lehet, hogy 10-esben kijavították már ezt a hibát.

[ Szerkesztve ]

(#66059) Sanyi.mTs


Sanyi.mTs
addikt

Vajon egy ajtós fali szekrény tompítaná a nas és bővítő egység hangját? Az se lenne gond, ha kevesebb por jutna bele, mint most a tv alatt és a szellőzés se lenne gond.
Ki milyet használ vagy ajánlana? Végső esetben egy sima bútorlap polc lesz.

(#66060) poirot válasza Sanyi.mTs (#66059) üzenetére


poirot
senior tag

Tompítaná a hangot, az biztos, viszont melegebb is lenne az is biztos.

(#66061) Intelligencs válasza Sanyi.mTs (#66059) üzenetére

Abszolút! Nekem is szekrényben van, pár fokot emelt ugyan a hőmérsékleten, de nem vészes. Nekem a mennyezethez van rögzítve az egész szekrény, itt jön be a kábel a szolgáltatótól, így ebben van a router is meg a szolgáltatói modem.

Ami még fontos, hogy valamit a NAS alá kell rakni, és nem közvetlenül tenni a szekrénybe. Én például négy réteg szivacsra raktam rá, különben rezgette a polcot olyan szinten, hogy kibírhatatlan volt. (Ez mondjuk merevlemeztől is függ.) Ha ez sem elég, lehet még ragasztani az ajtóra belülről szivacsot, hogy még jobban tompítsa a hangot. Én biztosan nem viselném el a tévé alatt.

The Amiga, Born a Champion

(#66062) Sordoran


Sordoran
addikt

Először is Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek!

Sajnos alig 40 perccel az új évben a routerem megadta magát, de szerencsére sikerült egy másikat beüzemelnem. Ide illő kérdésem akadna, előző routeren nyitva volt az 5000 és 5001 portok, most nyafog is miatta a Synology NAS. Kérdésem, hogy ezeket meg kell nyitnom, vagy maradhat így? Emlékeim szerint csak plex miatt állítottam be, de azt nem használom már, vagy máshoz is kell esetleg? Csak app-okon keresztül csatlakozok fel távolról a NAS-ra, az pedig most is megy, egyedül belső hálón keresztül lépek be webes felületre.

Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?

(#66063) ArthurShelby válasza Intelligencs (#66055) üzenetére


ArthurShelby
addikt

Ez nem kicsit overkill. 3 nas 3 helyszínen, +1 ugyanott nálad (szóval összesen 4 nas). Plusz hyperbackup, plusz évente 1szer blueray.
Ha ennyire elővigyázatos vagy, akkor valószínűleg egyszer már tuti megszívtad, gondolom volt egy kellemetlen adatvesztésed.

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#66064) Sanyi.mTs válasza Sordoran (#66062) üzenetére


Sanyi.mTs
addikt

Ezek nem az alap http és https portok? Mert akkor nem kell a quick connect-hez.
Plexnek 32400-as a portja.
Esetleg nézd meg TM/DS-be, hogy melyik portot használod torrent klienshez. Azt ki kell engedni, ha torrentezel.

(#66065) Jim74 válasza Sordoran (#66062) üzenetére


Jim74
nagyúr

Én a helyedben ezeket a portokat azonnal átírnám valami egyedire és azokat nyitnám meg a routerben.

(#66066) fulton


fulton
addikt

Sziasztok

Boldog új évet!

VPN-el kapcsolatban érdeklődnék, adott egy AX58U router, ezen bekapcsoltam a VPN -t (amit a telefonomba beírva sikeresen fel csatlakozva használok android telóról) és a router -re kötve pedig van egy nas. Ennek a nas-nak van egy fix IP cím kiosztva a belső hálón, valamint a nas tűzfalon átengedve a Nas-nak generált 55010 port. Azonban mégsem érem el, mobil netről (miközben csatlakozva vagyok a VPN-re) a nas-t. Elérem a kamerát , elérem a routert, de a nas-t nem. Mi lehet az oka?

(#66067) dkess válasza Sordoran (#66062) üzenetére


dkess
őstag

Beütött a régi routernél a "2021 év probléma" ... :)

Komolyra fordítva a 5000 és 5001 portok a NAS web -es bejelentkezésének a HTTP és HTTPS alapértelmezés szerinti portja. Amennyiben nem engeded ki a net -re, akkor internet felől nem fogsz tudni bejelentkezni.

Feltételezem az új router -en nincs az UPnP engedélyezve (mert akkor beállította volna alapból a port-forward -ot és tűzfalat). Ez csak abból a szempontból (is) érdekes, hogy az "izgalmasabb" egyéb portokkal mi újság (ez a 5000 és 5001 port eléggé alap dolog)?

@Dzsekó,

Ezek Win10 Pro gépek. Igaz csak egy éve - előtte Win7 Pro -k voltak ezek is. Most megnéztem és a service automata indulással is PC restart után piros X -esek (azaz ugyanaz, mint ha manuálon hagyta, volna). Ugyanakkor rákkantintást követően felugrik a jelszavas ablak és OK -zást követően (nem kell semmit beírni vagy X -elni) már megy is. Ez nem katasztrófa - a felhasználók sem panaszkodtak. Tulajdonképpen, ha éppen nem kell Nekik, akkor nem is kapcsolódik és kész. Amennyiben kell, akkor meg 2 db egérklikk és megy. Arra nem emlékszem, hogy a 'Reconnect on logon' be volt-e pipálva - még az is lehet, hogy én hagytam így amikor a Win10 telepítését követően beállítottam ezt.

Valahogy én meg pont Win7 -re emlékszem, hogy nem volt ennyi "nyűg". Batch file nem volt az biztos Win7 -en sem.

Mi is Nálad a hibajelenség pontosan? Az OK, hogy nem csatlakozik automatikusan, de ha a felhasználó rákattint a piros X -es meghajtóra, akkor mi történik? A Windows akkor se csatolja fel?

(#66068) letoltobeze válasza dkess (#65510) üzenetére


letoltobeze
aktív tag

Köszi a részletes leírást.
Képzeld, nekem médiaszerver nélkül is működik az Audio Station, úgy hogy DS audio van a telefonon és azzal távirányítom. A lejátszó pedig egy SOtM sMS200+RME ADI-2 DAC.

Viszont van egy gond: a gapless albumokat nem hajlandó szünetmentesen lejátszani.
Már mindenütt kerestem, hogy mi lehet rosszul beállítva, de semmit nem találtam.
Tipp?

(#66069) Intelligencs válasza ArthurShelby (#66063) üzenetére

Igen, volt már többször is adatvesztésem. Kétszer diszkhalál által, egyszer meg költözés közben ellopták a szüleim számítógépét. Szerencsére mindig volt valamilyen szintű mentésem. A legfájdalmasabb amit elveszetettem, a teljes főiskolai levelezésem, szóval azokon már nem tudok nosztalgiázni.

Egyébként NAS-ok nem öncélúak, tehát nem csak a mentés kedvéért vannak ott, hanem mindegyik lokális célt szolgál. Szüleim és anyósom is arról néznek filmeket, apám arról hallgat zenét, azon vannak a saját doksijaik, stb. Én csak ha már van, akkor kihasználom a georedundancia lehetőségét mentési célokra is.

A négy NAS nem azt jelenti, hogy mindenből 4 példány van. Hanem a NAS-ok egymásra mentenek egy szisztéma szerint, minden fontos adatról létezik egy másolat valamelyik távoli eszközön. Egy külön táblázatban vezetem, hogy mikor mit és hova mentek, mert már én sem tudom fejben tartani.

Az extra paranoia az a plusz egy darab itthoni NAS. Az azért kell, mert mi közvetlenül a NAS-ra dolgozunk, ott van minden fontos adat. Ha elérhetetlenné válna a fő NAS, akkor nem férnénk hozzá például az orvosi papírokhoz, leletekhez, hogy mondjak valami fontosat. Ezért van Synology Drive-val szinkronban tartva a fő mappa két NAS között. Amúgy még van a BTRFS által nyújtott verziózás is, tehát véletlen törlés esetén meg elő lehet venni egy korábbi verzióját is a fájlnak. :)

Azért kell mindent ilyen atombiztosra megcsinálnom, hogy a feleségem is elboldoguljon mindennel. Mert ha nem elérhető az S meghajtó (a biztonságos hely), akkor már egyből jön a reklamáció. Hát most már van egy R meghajtó is, amin tökugyanaz van.

[ Szerkesztve ]

The Amiga, Born a Champion

(#66070) fulton válasza fulton (#66066) üzenetére


fulton
addikt

Azt megnéztem, hogy ha kikapcsolom a nas tűzfalát akkor el tudom érni mobilnetről ( a router vpn-jére csatlakozv) közvetlenül a nas-t (annak belső fix IP jét beírva a böngészőbe),
De ha megkapcsolom (nas tűzfal) akkor nem. valamit ott nem állítok be jól. :(
Pedig ott engedélyezve van a "kezelői felhasználói felület , annak portja, az összes HUN IP forrás ip-re állítva. Ötlet valakinek?

[ Szerkesztve ]

(#66071) Dzsekó válasza dkess (#66067) üzenetére


Dzsekó
addikt

Általában 1 kattintás, feljön a jelszavas ablak, OK, és megy. De néha elődobta azt, hogy elérési út nem található. Ilyenkor klikk a másik drive-ra, ekkor már feldobta a jelszavas ablakot és ment mind a két drive. Ez így még oké, de mi van, ha csak 1 drive van, akkor feldobja, hogy elérési út nem található, és csókolom? Lehet ilyenkor anyázni, win restart, stb.

(#66072) Sordoran válasza Sanyi.mTs (#66064) üzenetére


Sordoran
addikt

Egész biztos, hogy csak ez a kettő volt előző routeren nyitva, DS mást használ úgy látom.

#66065 Jim74: Ha nem nyitom meg routeren, át se kell írni. ;]

#66067 dkess: Elsőre komolyan elhittem, hogy van valami "2021 kinyírja a régi routereket probléma". :)) Egyébként nem régi, 2 éves a NAS-al együtt lett megvéve. Akkor beállítottam mindent, ezt az 5000 és 5001 portokat is (komolyan úgy emlékszem plex miatt volt, de akkor tévedtem), és nem volt azóta piszkálva. Most működik elvileg minden ahogy kell, akkor feleslegesen nem nyitom meg routeren.

Megjegyzem, ez a második TP-Link routerem ami ilyen bootloop-ba kerülve adja meg magát. Remélem a mostani tovább bírja, bár ez is TP-Link, egy AX1500-as amit idén érkező gigabit miatt vettem még ősszel, azóta dobozában pihent. Illetve a gyorsabb net miatt a DS218j is le lesz váltva egy DS220+ -ra, ez pedig megy backup-nak.

[ Szerkesztve ]

Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?

(#66073) Dzsekó


Dzsekó
addikt

Egy 1 lemezből álló backup kötetet tettem a NAS-ba. Nem tervezem bővíteni.
Viszont azt szeretném, ha kiveszem a NAS-ból, akkor asztali gépen is tudjam olvasni.
Nyilván az ahhoz szükséges olvasóval. Tehát nem szeretném RAID-be tenni, csak különálló meghajtóként.
Két kérdésem van. Basic (Alap) vagy JBOD legyen? Ez a kettő van, ez egyik sem RAID?
Basic bővíthető RAID1-re és RAID5-re, JBOD meg duplázható, kvázi RAID0, de én egyiket sem szeretném, csak sima kötetként, amit Windows tud olvasni külön olvasóval.
És itt jön a másik kérdés. BTRFS vagy Ext4 legyen a fájlrendszer?
Ahogy néztem mindkettőt lehet olvasni Windowsban segédszoftverrel, BTRFS-t csak olvasni.
Írni nem szeretném, így ez nem döntő érv. Melyiket lehet biztonságosabban olvasni Windows alatt? Vagy ez mindegy?
Köszönöm!

(#66074) bigdady válasza dkess (#65806) üzenetére


bigdady
nagyúr

220+ megérkezett. Átraktam a régi vinyókat a régiből beindult minden. Jó ez így vagy telepíteni kellett volna. Elölről és beállítani mindent?

(#66075) Dzsekó válasza bigdady (#66074) üzenetére


Dzsekó
addikt

A hivatalos leírásban az van, hogy az új NAS-ban kell egy temp meghajtót berakni, amire feltelepül a legújabb DSM. A régi NAS-on meg felfrissíteni a DSM-et a legújabbra. Ezután mehet a meghajtók átrakása ugyanabban a sorrendben, ahogy a régi NAS-ban voltak. De ha működik így is, akkor jó. Mondjuk aki nem szeretne DSM 5-ről frissíteni DSM 6-ra, annak csak a sima átrakásos módszer marad.

(#66076) bandras0226


bandras0226
aktív tag

DS218+ ról szeretném lementeni az adatokat lemezcsere miatt. Van egy Icy box dokkolóm 2db 16 TB-os lemezzel exfatra formázva. Nem akarom őket újraformázni mert nem üresek. A gond az hogy a NAS nem látja a lemezeket.
Találtam egy exfat acces nevű fizetős programot. Lehetséges lenne hogy a nas nem támogatja az exfatot? :F

Még meg is vettem volna de sajnos Magyarországról nem lehet fizetni.

Miért lakik mindenki pont azon a bolygón, amelyiken én???

(#66077) Alex91 válasza bandras0226 (#66076) üzenetére


Alex91
félisten

PC-re dugod a kulsot, es halozaton athuzod ra az adatokat...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#66078) dkess válasza letoltobeze (#66068) üzenetére


dkess
őstag

Igen, működik így is a dolog - azonban ekkor csak a DS Audio mobilapp -ból vezérelve és csak akkor, ha a NAS+mobil+lejátszó is egy LAN -on van ...

Nekem ez több okból is nem elég - pl.:

1.

Nemcsak audióra használom a Médiaszervert, hanem videóra is (Video Station adatbázisa integrálva van). Bár mobileszközös nézésre a DS Video elég (LAN -on belül még TV-re is lehetne küldeni) illetve az Emby (egyébként ennek a DLNA szerver részét is bekapcsolva hagytam) nagyjából majdnem mindent lefed.

Ugyanakkor van a háztartásban olyan régi Panasonic TV (50GT60) amin pl. van működő Netflix, YouTube, megy a képernyőtükrözés, de Emby/Plex nincs. Így, ha nem akarok mobillal szórakozni, akkor marad a DLNA ...

2.

Audio. Hasonló az ok, mint a video végén. A zenelejátszómon (N-50A) van kijelző. Ilyenformán sokszor nincs kedvem mobilt előkapkodni, hanem a saját távjával (akár a készülék kezelőszerveivel) simán böngészek/lejátszok, mindent csinálok.

3.

Távoli felhasználás. Használok BubbleUPnP Servert NAS-on. Ez igényli más DLNA szerver(ek) jelenlétét. Ezeket alapul véve tud pl. klón DLNA szervereket saját LAN -ra vagy idegenre (autentikált HTTPS -el interneten keresztül) letenni. És/vagy a mobilappjával a világ bármely pontján tudok videot nézni, zenét lejátszani akár külső eszközre (TV, zenelejátszó stb.) továbbítani. Egy-két gombnyomással bármire. Hangsávváltással, feliratválasztással igény szerint (akár a TV -n is amire kiküldöm), beletekerés, pause, stop akár mobilról akár az idegen TV -n szabályozva akár. Temérdek beállitási lehetőséggel.

Olyannyira rászoktam ennek a mobilapp -jára, hogy nemcsak idegen helyszíneken, hanem otthon is ezt használom inkább a DS Video, DS Audio (bár ezek is fenn vannak) vagy éppen az eszközök (TV, AVR, zenelejátszó) mobilappjai helyett is ...

Úgy emlékszem a gapless lejátszást a Audio Station -ben lehetett. Most nincs előttem, de lehet hogy lejátszó eszközönként külön lehet állítani. A BubbleUPnP -n renderer -enként (lejátszó eszközönként) lehet állítani. Ami biztos, hogy nálam mobileszköz nélkül is és a lejátszóról is böngészve megy a gapless - meg azzal is (bármelyikkel) azaz mindenhogy ...

@bigdaddy,

Persze jó lesz úgy is ...

(#66079) bandras0226 válasza Alex91 (#66077) üzenetére


bandras0226
aktív tag

File stationban fájl kijelöl, jobb egér, letöltésre gondolsz? Azt próbáltam elég lassú.

Nem egész 6TB anyagot kéne átmásolnom. Hetekig tartana.

[ Szerkesztve ]

Miért lakik mindenki pont azon a bolygón, amelyiken én???

(#66080) Dzsekó válasza bandras0226 (#66079) üzenetére


Dzsekó
addikt

Nem. Rádugod a külső HDD-t, és intézőben a hálózatok alatt kikeresed a NAS megosztott mappát, és ezt áthúzod a külső HDD-re. Ez a legpuritánabb.
Vagy hálózati meghajtóként betűjelre felcsatolod a NAS mappát, és TC alatt átmásolod a külső HDD-re. Külső HDD-t USB3-al tápláld meg, mert különben tényleg lassú lesz.

(#66081) Alex91 válasza bandras0226 (#66079) üzenetére


Alex91
félisten

Hat nem, hanem smb-n felcsatolod, azt pl. total commanderrel athuzod. Nem lesz gyors, de ez van...

[ Szerkesztve ]

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#66082) PeterPH válasza fulton (#66070) üzenetére


PeterPH
senior tag

VPN esetén a telefonod valószínűleg egy 10. akármi IP címről (a routered VPN szerverében meg tudod nézni) próbálja meg elérni a NAS-t, ezt a tartományt is be kellene engedni a tűzfalon.

(#66083) fulton válasza PeterPH (#66082) üzenetére


fulton
addikt

Csináltam én olyat, hogy minden magyarországról bejövő IP forrás címre engedélyeztem a DSM portjait. De akkor sem engedett be közvetlenül.
És nem értem, nem ez a lényege, ha engedélyezem a felhasználói felület alkalmazás összes portjat, akkor el tudjam érni közvetlen? De mégsem engedte, nem értem mi kéne még neki akkor.

A másik, nem lehet valahogy XAUTH felhasználóra engedélyezni a hozzáférést? Csak mert minden felcsatlakozásnál más más ip-t ad a VPN a telómnak.

Meg amin gondolkodtam, ha most a routeren nincs nyitva egy port sem a DSM nek , akkor lényegében be kell egyáltalán kapcsolni a DSM tűzfalát? hasznos. Mert valahogy meg kell nyitnom (amit még nem tudok mit) akkor rajta, hogy közvetlen VPN ről elérjem.

[ Szerkesztve ]

(#66084) TBMC


TBMC
addikt

sziasztok! (BÚÉK!)

Oly kérdésem lenne, ha egyik kötetről a másikra:
- drag and droppolok
- cut+paste-elek
- move-olok
ezt mint DSM alatt, file station segítségével.

Mi a bűbánatos fenéért marad meg a kötet méretét illetően minden a forrás köteten? :F :W

Tehát pl: 300gb mozgatok kötet1-ről kötet2-re, kötet 1 mérete nem változik ezt követően. A kötet 2 mérete pedig nő természetesen. A kötet 1 mérete megmarad, de az adott, átmozgatott file már nem található ott.

Ez mitől lehet?
Azért kezdtem el mozgatni a HDD1ről mert 83%ba tele lett a 8TB, így átmozgattam néhány nagyobb file-t a HDD2re.

markbellus.hu 

(#66085) Bitpalace


Bitpalace
senior tag

Sziasztok!

Valaki tudna nekem segíteni DS118 NAS-om van, és a download Station-be lévő portra nem tudok portot nyitni a routerbe (RT - AC57U V3) és folyamatosan passzivitást mutat. A WAN beállításokban a port továbbítás be van kapcsolva de nem tudok hozzárendelni profilt. Ilyenkor mi a teendő?

Köszönöm :R

(#66086) Jim74 válasza Sordoran (#66072) üzenetére


Jim74
nagyúr

Jogos ;).

(#66087) fulton válasza Bitpalace (#66085) üzenetére


fulton
addikt

És azt hol látod hogy passiv vagy?
Küldj egy képet a router menüjéről a port forward részről. Nem engedi nyitni, vagy nem tudod hogy kell nyitni?

[ Szerkesztve ]

(#66088) bandras0226 válasza Dzsekó (#66080) üzenetére


bandras0226
aktív tag

Nincsenek ilyenek. Eddig NAS-pendrive, pendrive-PC volt. Nem volt beállítva PC- a NAS. Régen pár hétig volt vele próbálkozás de sosem sikerült. De ez kb két éve volt.

Mondjuk érdekes mert az Apple TV-hez simán hozzá lett adva, az látja is. PC az kínai.

[ Szerkesztve ]

Miért lakik mindenki pont azon a bolygón, amelyiken én???

(#66089) PeterPH válasza fulton (#66083) üzenetére


PeterPH
senior tag

De a 10. akármi nem magyarországi, hanem magánhálózati privát ip.

(#66090) fulton válasza PeterPH (#66089) üzenetére


fulton
addikt

Te hogy adnád meg, szorosan a lehetséges kiosztásra vonatkozóan - IP tartományként ?

(#66091) fulton válasza PeterPH (#66089) üzenetére


fulton
addikt

Köszönöm, végre!! bizakodó vagyok , mindjárt ki is próbálom. :C

SZerk: Na megnéztem az első két szám mindig állandó volt, csak a második kettőt változtatta. Legyen mondjuk így : 10.20.x.x (az x volt mindig a változó, bár lehet ez véletlen).
Megadtam neki ip tartományként forrás és célnak a 10.20.1.1 - 10.20.255.255
De így meg azt kaptam hogy kizárom magam ezért vissza állította a korábbi beállításra. :(

[ Szerkesztve ]

(#66092) letoltobeze válasza dkess (#66078) üzenetére


letoltobeze
aktív tag

Huh, köszi!
Az Emby az nekem is fent van.
Jelenleg főleg arra használom, hogy a MINIX tv box-ra ráhúzott Coreelec-el elérjem a NAS-on lévő filmeket. Valahogy a zenékkel nem boldogul rendesen.
Ha jól tudom a SOtM is tudja a BubbleUPnP-t.
Akkor ezt fel kell telepíteni a NAS-ra? És akkor a BubbleUPnP-hez az Emby is elég vagy kell a Médiaszerver is? Vagy csak a Médiaszerver+Video+Audio Station? Ha ezek fent vannak, akkor minek az Emby? Nem értem minek kell mind...

(#66093) droetker


droetker
csendes tag

Sziasztok!
2 lemezes Synology nast szeretnék otthoni felhasználásra venni. Az 1. meghajtót elsősorban multimédia fájlok tárolására használnám, pl. a videókat innen kapná a médialejátszó. A 2. meghajtót torrentezésre használnám. USB-ra még menne a jelenlegi WD külső HDD, amin jelenleg vannak a fájljaim.
A DS220J-t (63e Ft körül) néztem ki elsősorban.
Kérdésem, hogy a DS220J-nak elegendő az 512 Mb rendszermemóriája a fenti feladatokhoz? Tud ennyivel megbízhatóan, megfelelő gyorsasággal működni?
Esetleg a DS218 a maga 2 Gb memóriájával (93e Ft körül) ajánlhatóbb lenne? Kódolásra, amit ez tud nem lenne szükségem.
Köszönöm előre is a válaszokat!

(#66094) Bitpalace válasza fulton (#66087) üzenetére


Bitpalace
senior tag

Itt akármit csinálok nem engedi hozzáadni azt amit szeretnék. Pedig itt kéne beállítani, mint mindegyik routeren.

[ Szerkesztve ]

(#66095) dkess válasza TBMC (#66084) üzenetére


dkess
őstag

Szia, BUÉK!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy megosztott mappát helyeztél át avagy "csak" egy almappát?

Alapvetően azért fogja a tárhelyet ilyenkor kötetek közötti áthelyezéskor, mert a régi köteten:

- snapshot -okban (pillanatkép) ott van a teljes anyag. Ugye hiába "különbözeti" a dolog a "valami volt" -hoz képest a "semmi" az tulajdonképpen a teljes tárhely,
- ami még lehet az a törölt file -ok korábbi verziói. Ez meg azért macerás, mert amennyiben direkt nem jeleníted meg, akkor nem látod.

Most ilyen lomtárral meg hasonlókkal nem jövök, mert feltételezem, hogy azt törölted illetve adott esetben eleve ki volt kapcsolva. Értelemszerűen amennyiben a fentebbieket törlöd, akkor felszabadul a tárhely ...

@letoltobeze, #66092

Kodi frontend -el használod az Emby adatbázisát? Én az Emby -t pont a megjelenése miatt szeretem. A Plex nekem túlzottan hasonlít a Video Station -re - ami nem baj, csak kis változatosságot akartam annakidején és maradt ... Az Emby zenei részével nem foglalkozom.

Zenére nekem elég a Médiszerver+Audio Station tandem (aránylag pofás tag szerkesztője van, keres net -en, képeket kezel, pl. a FLAC -ek stb. tag -jeit is ezzel kezelem stb.). Persze BubbleUPnP Server -el kiegészítve (ez tulajdonképpen nekem leginkább csak a "távol otthontól" esetére használom - a klienst meg mindenhol). Esetleg a MinimServer -t érdemes csak zenére kipróbálni, ha gondolod.

"Ha jól tudom a SOtM is tudja a BubbleUPnP-t." - Félreérted a BubbleUPnP (mind a szerver - mind a mobilapp) filozófiáját. Nem a SOtM tudja a BubbleUPnP-t - hanem a BubbleUPnP tud minden eszközt legyen az server, remote, renderer (vagy bármi) és ő maga is tud bármelyik (akár többen egyszerre) szerepkörben remekelni - ráadásul nem vagy a helyi LAN -hoz kötve - kinyílik az egész világ. A mobilapp kezelése olyan egyszerű és magától értetődő mint beverni egy szöget a falba (na a beállítása nem az). Mind a szerver - mind a mobilapp csiliárd funkcióval, transzkódol bármiről bármire, részletes beállítások alapján, nem bugzik és mindenhol működik.

Én azt mondom a BubbleUPnP Server -el akkor foglalkozz, ha kompabilitási gondjaid vannak DLNA -n vagy az alapértelmezett kötöttségeit unod (leginkább a helyi LAN -hoz kötést). Ez nem fog katalogizálni vagy adatbázist építeni vagy ilyesmi - nem ez a dolga. Azonban, ha járod a világot és egy hotel TV -jére szeretnél kilökni egy filmet (nem foglalkozva azzal, hogy a TV mit tud vagy mit nem) zenével ugyanezt avagy mondjuk buszon utazva hallgatnád a saját zenéidet NAS -ról (mondjuk ez utóbbit az Audio Station is tudja). A klienst ajánlom akár csak sima otthoni használatra is. Kezel felhőtárhelyeket (azaz mondjuk nemcsak a NAS -on lehetnek a zenéid) és egyes streaming szolgáltatókat is. Persze a szerverrel nyílik ki a világ, de ez azért nem kell/való mindenkinek ...

@Bitpalace, #66094

A "Porttovábbítás engedélyezése" opciót pipáld ki a képernyőképeden ...

[ Szerkesztve ]

(#66096) Bitpalace válasza dkess (#66095) üzenetére


Bitpalace
senior tag

Az is megtörtént már, de akkor sem enged profilt hozzáadni ha be van ha ki van kapcsolva. Ezért nem értem?!

(#66097) fulton válasza Bitpalace (#66096) üzenetére


fulton
addikt

Pedig sztem is a lesz. Kapcsold be. Azt be kell kapcsolni. Aztán mentés es probald meg a ki be jelentkezést.

(#66098) letoltobeze válasza dkess (#66095) üzenetére


letoltobeze
aktív tag

Azért ez a távoli elérés dolog izgalmasan hangzik :))

(#66099) letoltobeze válasza dkess (#66095) üzenetére


letoltobeze
aktív tag

A MinimServer -t nem engedi a NAS futtatni:
"The Java Installation seems to be corrupted"
hibaüzenettel. 🤷🏼‍♂️

(#66100) A.K. válasza Bitpalace (#66096) üzenetére


A.K.
tag

Mit jelent az, hogy nem engedi? Szerintem írd le részletesen.

1. Bekapcsolod a "Porttovábbítás engedélyezve"-t.
2. a "Profil hozzáadása" gombra kattintasz

utána mi történik?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.