Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-20 19:25:05

LOGOUT.hu

Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#65301) Funthomi válasza Véreshurka (#65300) üzenetére


Funthomi
aktív tag

Ha a routere elbírja a VPN-t szerintem jobb, ha már az első belépési pontja védve van :) Legalábbis az én meglátásom szerint.

YOLOska

(#65302) huan válasza Magnat (#65297) üzenetére


huan
őstag

Köszi, azt láttam, hogy Mikrotik, de típust nem, vagy mindegyik Mikrotik tudja ezt?

(#65303) e90lci válasza huan (#65302) üzenetére


e90lci
senior tag

Ez egy Rb4011 en fut otthol.Itt külföldön egy hap ac2 fut.Operációs rendszer ugyan az minden Mikrotik routeren csak az nem mindegy mi van a routerben hardver.Otthonra egy hap ac2 bőven elég.Meg egy tanfolyam ,vagy sok utánnaolvasás a beállításhoz.

(#65304) Rick4 válasza e90lci (#65270) üzenetére


Rick4
félisten

Ezek neked milyen tűzfal- szabály alapján kerülnek listába? Syno ddns-t használsz?

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#65305) tobias40 válasza Véreshurka (#65300) üzenetére


tobias40
veterán

Írtam hogy a 212j mellett a telekomos eszköz van vmi (5653 talán),150/50-es nettel,azon megy a vpn?
Asus itthoni rendszeremben van.
Lehet jobb lenne ha a két routerrel lenne felépítve a vpn kapcsolat amennyiben tudja a telekomos a vpn-t?
Van erről vhol magyar nyelvű leírás hogyan kell megcsinálni? :U

(#65306) runner 125 válasza Elemental (#65292) üzenetére


runner 125
nagyúr

Bakker, a DS file-ban a domain ugye az IP volt, ugyanarról érem el gépről is.
Most felcseréltem, kitöröltem az IP-t és átírtam a QucikConnect ID-mra. Beszrok, így meg jó lett, így már megnyitja mobilnet alól is! :)
Ennek vajon mi áll a hátterében?
..de ezer köszi nektek!

Magnat

Köszi, ezt már nem csekkolom, mert a fentiek szerint jó lett. Köszi neked is!

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#65307) Véreshurka válasza tobias40 (#65305) üzenetére


Véreshurka
senior tag

A T-s eszközön tuti nem fogsz tudni VPN szervert csinálni. Akkor már inkább vegyél egy normális routert. Ha nem akarsz sokat költeni: keresd meg azt a legolcsóbb routert ami tud futtatni OpenWRT-t, vagy DDWRT-t, vagy valamilyen más alternatív firmware-t, azzal meg tudod csinálni ha mindenképpen routeren akarod futtatni. Ha ezekkel nem akarsz foglalkozni, akkor meg vedd meg a legolcsóbb ASUS routert ami még tud VPN-t. De én előtte kipróbálnám a NAS-on mit tud. Az már adott.

El Psy Kongroo

(#65308) Tachion86


Tachion86
tag

Van valakinek ötlete, hogy miért van az hogy a DS get-ben (és a Download Station-ben is) előbb-utóbb elromlik a a BT keresés funkció? Nem ad ki egyetlen találatot sem. Korábban sikerült azzal megjavítanom hogy a kereső pluginekből eltávolítottam az ncore.dlm-et majd újra hozzáadtam. De mostmár ez sem segít sajnos, nem tudok keresni egyáltalán. :F
Elég fontos lenne mert így be kell kapcsolnom a laptopot ha le akarok tölteni bármit is...

(#65309) e90lci válasza Rick4 (#65304) üzenetére


e90lci
senior tag

Igen syno ddns-t használok.
Tűzfal szabályok ami ehhez kell
add action=drop chain=input comment="Drop user that has tried blocked ports" in-interface=sfp-WAN log-prefix=\ FW_Drop_all_from_WAN src-address-list=FW_Block_user_try_unkown_port
add action=add-src-to-address-list address-list=FW_Block_user_try_unkown_port address-list-timeout=1d chain=input in-interface=sfp-WAN
add action=drop chain=input comment="Drop all from WAN " in-interface=sfp-WAN log=yes log-prefix=FW_Drop_all_from_WAN

De ez itt nagyon off.

(#65310) richkan


richkan
csendes tag

Sziasztok,

adott egy AC66U router, egy PC, egy DS409-es és egy DS115j NAS (meg persze egyéb eszközök, de ez lényegtelen).

Nemrég volt egy költözésem, ami előtt a PC és a NAS-ok közötti adatküldés 35-40Mbps sebességgel ment (a 115j-re talán még gyorsabban ment a másolás a PC-ről). A költözés után azonban a sebesség a DS115j esetében 10Mbps körülire csökkent (PC-ről adatok másolása a NAS-ra), és egyszerűen nem értem miért (a router ugyanaz, mint volt):

-Volt a router mögött egy gigabites switch, gondoltam talán azzal nem oké valami, ezért mindent közvetlenül a routerre kötöttem (115j NAS-t és PC-t is), de így is alacsony a másolási sebesség.

-Gondoltam, hogy esetleg a PC és a router közötti LAN kábel lehet a ludas (ez be volt építve a falba és nem húztam át), de aztán rájöttem, hogy ez csak nem lehet a gond, mivel a Speedtest alapján a netről az adatok 35-45Mbps sebességgel jönnek...

-Majd ma kipróbáltam a DS409-es NAS-t is és azt látom hogy ott 30Mbps sebességgel tudok adatokat mozgatni.

-A 115j-t ezen a ponton újraindítottam, de ez nem oldotta meg a problémát.

Egyetlen dolgot nem próbáltam még: A 115j-nél a lan kábel cseréjét, de 1% alatti az esélye annak, hogy az a probléma (azért ezt még kipróbálom majd).

Esetleg valami beállítás elmászott? Mi lehet a gond, mit néznétek meg ezen a ponton? Nagyon idegesít, hogy nem bírok rájötti, hogy miért ilyen alacsony a sebesség, valaki mentsen meg.

Köszönöm.

(#65311) exlepra


exlepra
tag

1621+ ról van valakinek tapasztalata?

(#65312) kulu22 válasza exlepra (#65311) üzenetére


kulu22
aktív tag

Az eddigi legjobb NAS-om. Szemtelenül gyors, kapott 32GB (nem Syno) ramot, ezért ugyan minden indításkor szól de egyéb gond nincs vele. Annak ellenére, hogy nincs a kompatibilitási listában, simán megy vele a Mellanox SFP+ kártya. Kicsit hangosabb a ventillátor mint a 1819-ben volt, de tényleg éppen csak észrevehető, lehet, hogy a méretkülönbségből is fakad (92 vs 120). Plex ugyan fut rajta, de átkódolásra nem használom üzemszerűen, böngészőből próbálva 4k->720p-t azért megeszi a processzort. A virtualizáció meglepően rendben van.

(#65313) VGYke


VGYke
addikt

Sziasztok! DLNA fájl lejátszás: Ha a lejátszó eszköz (TV média lejátszó) FHD felbontást támogat és a NAS-ról 4K filmet szeretnék megnézni, mit kell beállítani a NAS-on, hogy ez lehetséges legyen? Most ha elindítom a filmet, TV média lejátszó hibaüzenettel leáll.

kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni

(#65314) blakey válasza VGYke (#65313) üzenetére


blakey
titán

Ahhoz a DLNA szervernek tudni kell az átkódolást az eszköz által ismert formátumra.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#65315) nyikszi


nyikszi
őstag

Log fájl valahol van? Letöltöttem egy torrentet, médiaindexelés és nem látta a DLNA-n keresztül a TV-n. Majd 1 óra elteltével újabb indexelés és jó lett.

''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''

(#65316) Rick4 válasza e90lci (#65309) üzenetére


Rick4
félisten

Ez off? :D

Akkor mi az on?

Amúgy sokszor mondtam már, a syno ddns-eket folyamatosan keresgélik, hátha nyílik valami, ezért sincs értelme azt használni, nem próbáltál pl egy magyar ipdns reget? Kíváncsi lennék, egy csapásra megszűnik-e mindenféle kotorászás!

Ez a menüpont nem tök ugyanazt a dolgot eredményezi? Vagy a tied más, és a tűzfal beállításoknál kell külön azt a szabályt létrehozni?
alt="" title=""

[ Szerkesztve ]

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#65317) huan


huan
őstag

Sziasztok,
A DS letöltési mappájából töröltem többmindent, de a seed úgy tűnik megy tovább, vagyis semmi hiba nem látszódik azoknál a torrenteknél, aminél törölve lett a tartalom. Hogyan is működik ez pontosan? Ha törlöm az adatot, hogyan fut tovább a seed?

(#65318) Intelligencs válasza Rick4 (#65316) üzenetére

Szerintem nem igazán domainnév alapján hanem főleg IP cím alapján támadnak. Egyszerűen szkennelik az IP tartományokat, nyitott ismert portokra vadásznak. Amikor 2013-ban megvettem az első Synology NAS-omat, és teljesen tudatlan voltam, több ezer betörési kísérlet volt a NAS-omra az első napokban.

Aztán azóta, hogy minden alapértelmezett portot megváltoztattam, pontosan nulla. Pedig három NAS-om is van, mindegyik máshol és synology.me domain mögött.

The Amiga, Born a Champion

(#65319) Magnat válasza Rick4 (#65316) üzenetére


Magnat
veterán

Nem tudom mennyire olvastad az egész szálat, de egy Mikrotik router tűzfalbeállításáról van szó, azért is írta, h ez itt off ... 1ébként nem tudod ezzel megcsinálni (először én is arra gondoltam, h vhogy meg lehet), mivel a Syno csak a sikertelen bejelentkezések után blokkol, ő meg minden nem használt porton jövő kérést blokkol azonnal ... arról nem is beszélve, h ha a nas tűzfalát akarod használni, ahhoz be kell engedni a forgalmat a routeren (ami 1ébként megoldható, csak nem biztos, h egészséges, ha úgyis blokkolni akarod)

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#65320) e90lci válasza Rick4 (#65316) üzenetére


e90lci
senior tag

Azért off,mert ez Mikrotik beállítás nem pedig Synology.Pontosan úgy van ahogy Intelligencs leírta.Nálam is meg van az a pár port változtatva ami ki van engedve mégis próbálkoznak.443,23,22,8080,80 főleg ezeket a portokat keresik hogy nyitva van e.

(#65321) e90lci válasza Magnat (#65319) üzenetére


e90lci
senior tag

Így van. :C :R

(#65322) Rick4 válasza Magnat (#65319) üzenetére


Rick4
félisten

Valahol kimaradt egy- egy hozzászólás, azért nem rémlett a mikrotik rész, így már érthető.

Amúgy a syno is tudja a nem használt portokon a blokkolást. A routeren beereszteni csak azt nem szerencsés, aki tudja, hogy épp hozzád akar bemenni, ezek a kérések javarészt amúgy scannelések, nem célzott személyes dolgok...

Amúgy a syno ddns vs magyar ipdns cserénél még mindig kíváncsi lennék, mi változik, van egy 5-ösöm rá, hogy azonnal megszűnik minden próbálkozás.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#65323) kulu22 válasza Magnat (#65319) üzenetére


kulu22
aktív tag

Elvileg létezik Synology-ra portolt fail2ban csomag Docker-ben, mondjuk elég limitált. [link]

[ Szerkesztve ]

(#65324) kulu22 válasza kulu22 (#65323) üzenetére


kulu22
aktív tag

Van ilyen is: [link]

(#65325) Borisz76 válasza huan (#65317) üzenetére


Borisz76
veterán

Gyakran felmerülő kérdés : Hol vannak a letöltött adatok ? Dupla helyet foglal ?
A fórumot olvasgatva tűnt fel , hogy gyakori ez a kérdés.
Ami azért merülhet fel , mert mondjuk áthelyezzük az adatokat egy másik mappába és a seed még is megy tovább.
A DS elkezdi a letöltést egy "láthatatlan" rendszermappába, legyen ez a "@download" mappa.
Ha készen van a letöltés , akkor megjelenik az általunk létrehozottban , legyen most ez a "UserDownload" nevű mappa.
Innentől két variáció lehetséges :
1.
Egy köteten található mindkét mappa.
Ez esetben linkeléssel van megoldva , nincs adatduplázódás.
DS-ből törlés után a feladat és a link törlődik.
Az adatok megmaradnak a UserDownload mappában.

Vagy :
A beállított Download mappánkból töröljük az anyagot....
A seed még is megy tovább mert igazából "csak" egy linket töröltünk !
A DS-ből eltávolítjuk a feladatot és ezzel törlődik az adat is.

2.
Két különböző köteten vannak a mappák.
( Lehet külső USB-s HDD-n is a UserDownload mappa. )
@download elkészül a letöltéssel majd átmásolja az adatokat a másik köteten található UserDownload mappába. Ez esetben 2X vannak meg az adatok , 2X foglalnak helyet.
DS-ből törlés után a feladat és az adatok is törlődnek arról a kötetről.
A másolat érintetlen marad a másik köteten.
Közben készült egy kép is , ami talán jobban szemlélteti ezt a folyamatot :

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#65326) Magnat válasza Rick4 (#65322) üzenetére


Magnat
veterán

A beépített tűzfal tudja vagy dockerben amit kulu22 linkelt?

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#65327) Jim74 válasza Borisz76 (#65325) üzenetére


Jim74
nagyúr

Köszi az infót :R
Akkor, ha jól értem, ha a DS-ből törlésre kerül a feladat, akkor mindenféleképpen törlődik az adat a @download "láthatatlan" mappából, bármely esetben?

(#65328) Borisz76 válasza Jim74 (#65327) üzenetére


Borisz76
veterán

Igen.

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#65329) Jim74 válasza Borisz76 (#65328) üzenetére


Jim74
nagyúr

Köszönöm. :R

(#65330) huan válasza Borisz76 (#65325) üzenetére


huan
őstag

DS-hez van pc kliens?

(#65331) Karcsi1974


Karcsi1974
csendes tag

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni!
Van egy Synology 415-ös nasom.
Filmeket tárolok rajta.
Nem megy nonstop, csak ha a gépem is be van kapcsolva.
Mind a 4 fiókjában van merevlemez.
Pillanatnyilag a 3-as és 4-es fiók visszajelző ledje gyorsan villog, és nem érem el a nast a gépről, és a médialejátszóról sem.(Tegnap este óta, és szerintem egész éjjel)
Mi okozhatja ezt a problémát?
Pont ezek a vinyók az újabbak, cirka 1 évesek. 8 terrás Seagate Ironwolfok.
Semmit sem buheráltam, vagy állítgattam, egyszer csak szembesültem a pillanatnyi helyzettel.

(#65332) Bacusuz


Bacusuz
őstag

Sziasztok!
Belekezdenék a DS918+ nasomnál egy kis ram bővítésbe de sok nyitott kérdésem van ezzel kapcsolatban ezért kérek segítséget Tőletek.
Nézegettem, hogy a cruical ramok egyeznek specifikációban,
viszont nem tudom a gyári 4gb mellé:
-A vegyek 1 x 4gb ramot
-B begyek 1 x 8gb ramot
-C vegyek 2 x 8gb ramot és a gyárit vegyem ki.
Érdekelne, hogy kinek milyen és mennyi rammal megy, szívem szerint az A vagy B verziót választanám.
Ha lesz benne 12 vagy 16 gb azt felismeri, vagy ki is használja?
Egyenlőre csak itthon használom, 1 felhasználó van, és főleg nfs megosztásra meg torrentezésre használom.

[ Szerkesztve ]

ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.

(#65333) Boss81 válasza Bacusuz (#65332) üzenetére


Boss81
senior tag

Én amikor bővítettem, rendeltem 2x8gb ramot, elvileg minden paraméterrel megegyezett a gyárival, de nekem csak az egyiket ismerte fel, a gyárit benne kellett hagynom, így 12gb lett a vége.
De van akinek megy 16gb rammal.

(#65334) LouiS22 válasza Bacusuz (#65332) üzenetére


LouiS22
veterán

1 felhasználóra és torrentezésre igazi overkill ez a vas alap állapotában is :D

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#65335) Elemental válasza Bacusuz (#65332) üzenetére


Elemental
addikt

Nekem plusz 4g ram van benne. Összesen 8.

(#65336) blakey válasza Elemental (#65335) üzenetére


blakey
titán

NAS-t már csak 64GB RAM-al vennék. ;]

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#65337) ZS3NI


ZS3NI
őstag

Srácok ez a Syno DS220+ állati jó. Amikor megvettem kérdeztem itt, hogy kihajtja-e a gigást netet torrenten. Jelentem, hogy igen. :) Docker qbittorrent ~100 mb\s lazán megy, meg sem röccen. :C

qnap ts-228 megy is a kukába

IDDQD ( ͡° ͜ʖ ͡°)

(#65338) Magnat válasza Bacusuz (#65332) üzenetére


Magnat
veterán

Szia,

erre a feladatra felesleges bővíteni sztem.

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#65339) nyikszi válasza ZS3NI (#65337) üzenetére


nyikszi
őstag

Ugye 100 MB/s-ot akartál írni? Mert ha csak 100 mb, akkor az valami millibit vagy nem nem is tudom micsoda :D

alt="" title=""

[ Szerkesztve ]

''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''

(#65340) Elemental válasza blakey (#65336) üzenetére


Elemental
addikt

Az élet 130km/h 64G felett kezdődik ;]

(#65341) Rick4 válasza Karcsi1974 (#65331) üzenetére


Rick4
félisten

Ilyesmi lesz a gond: [link]

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#65342) atirag


atirag
őstag

Lenne egy "kis" problémám. Routert váltottam és azóta nem látom a nas-t.
A kliensek között sem szerepel. A hálózat úgy néz kifogy digi modem asus router switch synology ds116.
A quick connect azonosítómat nem tudom. (ezt honnan tudom kideríteni?)
Köszönöm.

(#65343) Rick4 válasza atirag (#65342) üzenetére


Rick4
félisten

synology find-del keresd meg. Ha a nason fix ip volt beállítva, és a router másik tartományban dolgozik, akkor is adott neki jó belső ip-t, és akkor a find megtalálja, be is tudsz lépni, ott meg átállítod dhcp-re.

A quickconnect azonosítódat neked kell kitalálni, (pl atiragquickconnectazonosítója.synology.me) regelni, utána a nasba beírva ezeket a jelenlegi publikus ip-det ehhez az azonosítóhoz társítja a rendszer, mint akármelyik sima ddns szolgáltató.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#65344) Elemental válasza kulu22 (#65324) üzenetére


Elemental
addikt

Hú, de bonyolult.
Te próbáltad valamelyiket?

(#65345) atirag válasza Rick4 (#65343) üzenetére


atirag
őstag

Hol találom a synology find-ot?

Nem találja az eszközt. A routerben engedélyezni kell valamit?

[ Szerkesztve ]

(#65346) runner 125 válasza blakey (#65336) üzenetére


runner 125
nagyúr

Sorry a nagyon amatőr kérdésért, de a NAS-t én tényleg csak amatőr felhasználói szinten tartom / használom. Privát adatok, filmek elérésére és ennyi.
Tehát, a RAM bővítés NAS-nál milyen konkrét gyakorlati előnyökkel jár? Vagy mikor érdemes bővíteni azon túl, h ha nyilván látja az ember a feladatkezelőben h fogy..
Mondjuk nekem a DS218Play-ben nem tudom h egyáltalán lehet-e cserélni, vagy lapra integrált a gyári 1GB.

Jelenleg 60%-ot fogyaszt az 1GB-ból.

Köszi! :)

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#65347) Rick4 válasza atirag (#65345) üzenetére


Rick4
félisten

Nem, nem kellene, legyen rádugva a nas LAN kábellel, legyen mindkettő újraindítva, és ha minden oké, a find megtalálja.

[ Szerkesztve ]

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#65348) AiRLAC válasza runner 125 (#65346) üzenetére


AiRLAC
addikt

Nem bővíthető és jól látod, neked nincs is rá szükség. Virtualizálásnál vagy nagyobb memóriaigényű programoknál (pl. adatbázisok) lenne értelme.

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#65349) Karcsi1974 válasza Rick4 (#65341) üzenetére


Karcsi1974
csendes tag

Köszönöm a segítőkészséged!
Sajnos nekem egy kicsit bonyolult.
Most akkor mit is csináljak?

Nekem a Status led világít, a Disk 1,2 szintén. (normál zöld)
A Disk 3,4 villog zölden.
Próbáltam a power gombal kikapcsolni, azóta az is villog (kék szín)
Tegnap este óta villognak a fiókok, a kikapcsot, reggel próbáltam, és azóta villog az is.

(#65350) kulu22 válasza Elemental (#65344) üzenetére


kulu22
aktív tag

NAS-on nem (nincs kiengedve semmi a routeren, VPN-ezek), oda egyébként a másodikat kell beüzemelni ha jól látom. Egyébként magát a programot linuxon használom és baromi jó.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.