Hirdetés

2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-09-05 14:01:59

LOGOUT.hu

2021. Júliusi frissítés - DSM 7.0 infók: Kb. egy hónapja jelentették be a DSM 7.0 RC-t, ami a kiadás előtti utolsó verzió (hivatalos sajtóközlemény). 2021. Június 29-től már telepíthetjük manuálisan a DSM felületén betallózva az új rendszert, de jelenleg ezt még mindenkinek csak saját felelősségére tegye! A figyelmeztetés oka: bizonyos alkalmazásokat (pl. Synology Moments és Photo Station helyett Synology Photos lesz, Cloud Station helyett Synology Drive Suite lesz) kivezetett a Synology a DSM7.0 megjelenésével és helyettük másokat vezet be. A teljes change log itt található.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#66101) Dzsekó válasza bandras0226 (#66088) üzenetére


Dzsekó
addikt

A NAS vezérlőpultban Megosztott mappa alatti mappákat látod PC-n az intézőben "Hálózat/NAS neve/mappa neve.
Vagy mik nincsenek? Ha a fenti mappát látod, akkor azt át tudod másolni a rádugott USB3-as külső HDD-re. A munkacsoport legyen ugyanaz a NAS-on és PC-n is. Alapesetben WORKGROUP.

(#66102) letoltobeze válasza dkess (#66095) üzenetére


letoltobeze
aktív tag

Ja, és újra átfésültem az AS beállításait, de sehol sem találtam a gapless-re vonatkozóan semmit... :(

(#66103) MestR88


MestR88
újonc

Sziasztok! Van egy synlogogy nasom, minden szuperül megy. Megosztás megy mindenhonnan.
Van egy Samsung TV-m, ami látja is a megosztást, be van tallózva neki a saját adat is. Abba is belelát, viszont amikor megnyitok egy filmet, teker pár másodpercig, majd kiírja hogy ellenőrizzem a hálózati kapcsolatot.
YouTube, meg másik NAS-ról való filmnézés megy tökéletesen....

Esetleg valakinek valami ötlete?! :/

(#66104) XZoli válasza droetker (#66093) üzenetére


XZoli
aktív tag

szerintem időállóbb lenne DS220+, ugye nem egy évre vesszük a NAS-t, de a DS220J lassú lesz szerintem

Asus TUF Gaming X570-PLUS (Wi-Fi) AMD Ryzen 7 5700G 3.8GHz Sapphire Radeon RX 6600 XT 8GB GDDR6 PULSE 32GB Ram

(#66105) TBMC válasza dkess (#66095) üzenetére


TBMC
addikt

Köszi válaszod!

az egyik megosztott mappa egy adott tartalmát a másik megosztott mappa alá.
(blueray filmek), az eredeti mappák maradtak a helyükön, csak a tartalma lett átpakolva, annak is egy része.

ezeket a snapshotkat, vagy deleted file history-t merre találok? :B hol tudom törölni ezeket?
lomtár nincs engedélyezve ezeken belül.

markbellus.hu 

(#66106) dkess válasza letoltobeze (#66102) üzenetére


dkess
őstag

MinimServer -t melyik JAVA verzióval próbáltad? Amennyiben nem megy az egyikkel, akkor próbáld meg a másikkal is. Ezzel (is) egyébként megy a gapless lejátszás elméletileg.

Utánaolvasgatva ( [link] ) azt írja, hogy: "Supports gapless playback when streaming to a web browser (original files only) and AirPlay speakers".

Namost kipróbáltam Audio Station -el és DS Audio -val (ugye ahogy írtam lejátszásra nem használom egyiket sem):

- DLNA - valóban nincs gapless,
- AirPlay: hibátlan gapless ...

Pfff ... hogy DLNA -ra nem oldotta meg a gapless -t Synology a saját progjamjaira. Nem tudom a lejátszód támogat-e AirPlay -t esetleg adott esetben AirPlay -t használva lesz gapless Synology lejátszóval is.

Net -es fórumon rákeresve írják, hogy amennyiben kikapcsolod az audio transzkódolást, akkor lehet ... Nos, nem (illetve csak a böngészős lejátszásnál, de az meg minket nem érdekel).

Akkor mi marad? Hát, hogy nem Synology -t használunk lejátszásra ... :) Itt is több úton indulhatunk el:

- pl. ahogy írtam saját zenelejátszóról (N-50A) vagy akár AVR -ről (ez is Pio) lejátszva minden bűvészkedés nélkül gapless alapból a Synology Médiaszerver -ről lejátszva. Amennyiben van más eszközöd kipróbálhatod ... A Te lejátszódnak nincs kijelzője, ha jól tudom. Saját mobilapp -ja van? Azzal szerintem menne ...
- Esetleg másik DLNA szerver - pl. MinimServer -el lehetne próbát tenni. Ugyanakkor ahogy írtam a Syno saját DLNA szerverével is megy a gapless, ha nem Synology alkalmazással játszod le a zenét ...
- Más mobilapp -ot használsz zenelejátszásra - azaz nem a DS Audio -t ... Van bőven választék ilyen-olyan cast -oló progiból. A gapless -t van ahol külön kell állítani renderer (lejátszó) függően, van ahol alapból azzal megy. Van ami együttműködik majd e téren a lejátszóddal - van ami nem.

Egyébként lehet ez is benne volt, hogy hamar leszoktam a DS Audio -ról ... :)

Egyébként azt sem kérdeztem, hogy a zenelejátszód támogat gapless lejátszást? Amennyiben nem, akkor (nem fejezem be a mondatot) ... Esetleg azon nem kell avagy lehet beállítani gapless -el kapcsolatos dolgokat?

(#66107) dkess válasza TBMC (#66105) üzenetére


dkess
őstag

Pont nemrég volt erről szó ebben a hozzászólásomban: [link] .

Az ebben található két linken is találhatóak hasznos részletek.

(#66108) mocsyvitya99


mocsyvitya99
csendes tag

Sziasztok! Vettem egy ds 220+ NAS-t, amit filmek tárolására használok főként, amit média lejátszón keresztül tv-n nézem. Van egy másik lakásom, és ott is van egy média lejátszó és szeretném elérni az itthoni Synology-t, hogy ott is tudjunk filmezni barátokkal. Mit és hogyan kell beállítanom? Egyáltalán lehetséges ez? :F válaszokat előre is köszi! :). BUÉK.

(#66109) ArthurShelby


ArthurShelby
addikt

A downloadstation 1000res nethez gyenge, mert csak 1 szálas? (nalam olyan 5-600 a max)
A transmission is csak 1 szálas, illetve milyen opció van még, ki mit használ? (rutorrent pl)

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#66110) Laposelemer válasza TBMC (#66105) üzenetére


Laposelemer
tag

Esetlegesen még torrent is bezavarhat.

Download Station file kezelése. Nemrég volt róla szó.

(#66111) bandras0226 válasza Dzsekó (#66101) üzenetére


bandras0226
aktív tag

Az intézőben a hálózat alatt nincs semmi.

Miért lakik mindenki pont azon a bolygón, amelyiken én???

(#66112) dkess válasza mocsyvitya99 (#66108) üzenetére


dkess
őstag

Milyen médialejátszó illetve TV lenne az?

Sokfajta megoldás van. Kezdve azzal, hogy bizonyos Samsung TV -kre lehet DS Video -t is varázsolni.

Néhány fokkal komolyabb megoldás, ha Plex/Emby -t használsz (akár TV -n - akár médialejátszón. Egyes médialejátszókra nemcsak a klienseket tudod feltenni, hanem akár Plex/Emby szervert is és akkor a NAS -od csak adatforrás). Akár Kodi frontend -el felhasználva az előbbiek NAS -on levő adatbázisát.

Avagy akár Kodi -t direktben és akkor azon a másik helyen is felépül egy adatbázis. Például WebDAV kapcsolaton keresztül.

Pont a hozzászólásod előtt volt szó arról, hogy a DLNA is megoldható. Még akár a mobilodról vezérelve is.

Stb. Stb. stb.

(#66113) mocsyvitya99 válasza dkess (#66112) üzenetére


mocsyvitya99
csendes tag

LG Uk6950plb a tv amin szeretném nézni. Kodit nem próbáltam még, plex nem jött át, nagyon gyenge internet van (50es) és 4k-s filmet nem bír tranacodolni a nas... Egy himedia q30 médialejátszóm van.

(#66114) dkess válasza mocsyvitya99 (#66113) üzenetére


dkess
őstag

Hát erre nagyon nehéz mondani bármit. Mármint nem az eszközeidre, hanem a 4K igényre ezen internet mellett. Ez még FullHD -ra (főleg, ha nem a legdurvább remux -okat tolnád) még úgy ahogy elmenne, de 4K? ....

Én lehet a transzkódolást nyomnám (FullHD -ra). A 4K/HDR vagy DV -k persze nem néznének ki valami "acélosan", de ... A DS220+ -ban van hardveres transzkódolás is - azzal is próbáltad? Azért van árnyoldala is:

- amennyiben crop -olt a videó, akkor a képarányt elszúrja (mindenképp a céleszköz képarányára nyújtja). Persze remux -oknál ez nem érdekes - azoknál ott a fekete sávok alul-felül. A hangsávváltás ugrik (a legelsőt játsza le) illetve a feliratsávválasztás (ez nem lesz) is. Persze vannak a nem gyári megoldások - de a HW transzkódért pl. Plex/Emby -nél fizetni kell.
- "B terv" lehet az offline átkódolás. Pl. nézni akarsz filmet és előtte átkódoltatod a NAS -al (akár web -en keresztül távolról kiaadva az utasítást). Amikor távol vagy, akkor a kisebb felbontású verziót streamelteted a NAS -ról. Természetesen ez viszont a tárhelyedet eszi meg, hacsak nem is törölgeted a kisebb felbontású verziókat. E helyett akkor már inkább az előző,
- letöltöd a videót előre. Ez is előregondolkodást igényel, mert amíg lejön egy 4K Remux az 50 Mbps -es nettel ...

Avagy rászoksz a FullHD videókra is ... Mondjuk azért egy DS220+ -ra (ez 2 HDD -s) még nagyobbacsak HDD -kkel is hamar véget ér a 4K -s paradicsom (zabálja a helyet nagyon) ... FullHD felett direkt lejátszást nem is erőltetnék ezzel az internettel ...

(#66115) mocsyvitya99 válasza dkess (#66114) üzenetére


mocsyvitya99
csendes tag

Értem. Akkor a 4k-s élményről távolról le kell modani. Plexen 1080p-s transcodolás megyeget (HW), bár vannak azzal is problémák, elég sok időt vesz igénybe míg elindítja a filmet vagy sorozatot.
Akkor olyan megoldás nincs, hogy beírom a nas ip-jét és rácsatlakozik és direktbe játsza a filmeket, mint itthon? DLNA-n nem értem el a NAS-t a lakásból..
Port forwandiggal nem lehet megoldani? Csinálok a routeren egy forwardingot a file station könyvtárról, és ott a média lejátszon ip portnál a router public ip-jét írom be? Ilyen nem létezik? Lehet hülyeség, csak beugrott.

(#66116) AiRLAC válasza ArthurShelby (#66109) üzenetére


AiRLAC
addikt

Miért lenne 1 szálas? Milyen Synology?

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#66117) fulton válasza fulton (#66091) üzenetére


fulton
addikt

.

[ Szerkesztve ]

(#66118) fulton válasza PeterPH (#66089) üzenetére


fulton
addikt

Sikerült :D !!!! :C
Nagyon köszönöm! Még egy apróság, az miért van hogy hiába engedélyeztem a nas portjait 55770 es 55771 nem tudtam elérni mobilnet+vpn ről, de ha az összes portot megnyitottam az ip tartományra, elértem böngészőből. Milyen port szükséges még az 55770 es 55771 mellett, ahhoz hogy elérjem, hogy ne az összes portot nyissam meg?
(Mobilnet+vpn) röl

[ Szerkesztve ]

(#66119) ArthurShelby válasza AiRLAC (#66116) üzenetére


ArthurShelby
addikt

gen8 microserver

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#66120) dkess válasza mocsyvitya99 (#66115) üzenetére


dkess
őstag

Tehát még egyszer - nem a direkt lejátszás a gond. Minden megoldható - csak kiragadott példaként írtam pár lehetőséget is. Még a DLNA is megoldható lenne távolra, de ezt hagyjuk - ne bonyolítsunk.

A gond nem ez, hanem az 50 Mbps -es interneted a távoli helyen (persze a feltöltésedet nem ismerjük otthonról, de ugye annak sem ártana minimum 100 Mbps -esnek lennie vagy inkább többnek). Matekozzunk kicsit:

1. Videó

Egy tökátlag FullHD (nem 4K !!): 25 Mbps. Ez ugyanakkor csak átlag - a maximum simán tetőzik valahol 30-40 Mbps között. Miért írok maximumról? Azért, mert, ha az adott pillanatban a net -ed nem tudja kiszolgálni, akkor jön a szaggatás ...

Még egyszer - ez a "tökátlag" FullHD - semmi HDR/DV és egyéb huncutság ... Namost vannak olyan FullHD Remux -ok, amik e felé is tudnak menni jócskán - mind átlagban, mind maximumban ...

2. Audió

A mai HD hangsávok átlag 4,5-5 Mbps -esek. Egy darab. Mivel ezek is változó bitrátájúak ezért számolnunk kell ezúttal is a maximumokkal. Ezek maximuma 7,5-9 Mbps szokott lenni.

3. "Aprajafalva"

Feliratok, chapter infok. Ezek a fentebbiek mellett gyakorlatilag elhanyagolhatóak.

Eddig hogy állunk a matekkal? Természetesen feltételezve mellé, hogy az interneted betonstabil 50 Mbps -es és egyetlen pillanatra sem esik ez alá még 1 bit/s -el sem ...

Jön a költői kérdés - a 4K TV tulajdonosok miért prüszkölnek azért, hogy még mindig 100 Mbps -es LAN csati van a készülékeken? Félreértés ne essék - ez mondjuk egy Netflix/YouTube meg hasonszőrű agyonbutított dolgokra elég, de (meg persze van WiFi is, de ez most nem számít) ...

Tehát a 100 Mbps -es LAN csati kevés ... Mit is mondtál mekkora interneted van ott távol? ;)

[ Szerkesztve ]

(#66121) Multibit válasza ArthurShelby (#66119) üzenetére


Multibit
veterán

Ez a vas egy szálon is bőven ki tudja maxolni a gigás net előfizetésed letöltési sebességét.

(#66122) bigdady


bigdady
nagyúr

Hali

Beiktattam egy fő Apple routert amin most közvetlenül lóg egy synology. Ezen a routeren lóg még szintén lanon az aimesh routerem ami a WiFi-t is szórja. Mit és hogy kell beállítanom hogy elerjem a synologyt az aimesh routerbe lanon bedugott tv-n? (Azon kívül hogy Apple routerben nyitottam egy portot és rájranyitottam a nas belső ipjére de az lehet itt mindegy is)
Miert nem látja a lanon a tv-m a synot így? (Wifire kellett raknom a tv-t és plexet felrakni hogy tudjam nézni a nasom levő filmet de az úgy nem oké)

[ Szerkesztve ]

(#66123) Alex91 válasza bigdady (#66122) üzenetére


Alex91
félisten

Most mar azt mondom, hogy hivjal szakembert aki rendbe teszi nalad a dolgokat...

[ Szerkesztve ]

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#66124) mocsyvitya99 válasza dkess (#66120) üzenetére


mocsyvitya99
csendes tag

Ha összejönne, hogy látok távolról a dolgokat akkor minden féle képpen váltanék csomagot. De egyszerűen sehogy nem érem el, csak a plexes megoldással. Itthon sem láttam dlna-n, tűzal blokkolta, de erre rájöttem. Most a lakásban lévő média lejátszón mit állítsak?

(#66125) EAndrew válasza Dzsekó (#66101) üzenetére


EAndrew
aktív tag

Helló,

Korábban kérdezted, hogy hogyan lehet win10 alatt olvasni a NAS HDD adatait, ha valamilyen erre kialakított eszközzel "rádugod" a HDD-t közvetlenül a PC-re. Nos ez engem is érdekelne, mert az útmutatásotok alapján kicseréltem sikeresen a rossz HDD a NAS-ban, viszont arra gondoltam hogy ha még működik a régi HDD akkor arról másolnám vissza az adatokat.
A gond az, hogy hiába dugom rá PC-re, látja hogy ott a HDD, de nem tudja értelmezni, próbáltam a NAS-ra USB-n rákötni, ott feldobja hogy rá van kötve valami, de csak az csatoló eszközt ismeri fel HDD-t (kettő eszközzel is próbáltam) nem. Szóval így most nincs amivel vissza tudnám másolni az adatokat.

"Nem tudtam pontosan, hogy mit akarok, de azt tökéletesen megvalósítottam." :)

(#66126) Alex91 válasza bigdady (#66122) üzenetére


Alex91
félisten

De megmondom, egy ezresbe, hogy a zen a wan portjan csatlakozik az Apple-re... Es meg azt is megkerdojelezem, hogy AP modban van....

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#66127) bigdady válasza Alex91 (#66126) üzenetére


bigdady
nagyúr

Akkor lenne net a zenen egyáltalán?
Operation mode: aimesh router in ap mode

(#66128) Csabi1984


Csabi1984
addikt

Sziasztok! Eljött az idő, hogy a DS118-ba vegyek egy nagyobb HDD 3 TB -ig!
Mindig is dilemmába voltam az 5400 és 7200 fordulatszámtól addig számomra mellékes amíg az adatátviteli sebességre nincs kihatással :)
Ezen felül meg a meghibásodási arány alacsony legyen szóval ne típus hiba legyen :D

(#66129) Alex91 válasza bigdady (#66127) üzenetére


Alex91
félisten

Te magad mondtad, hogy ugy is van rajta net...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#66130) bigdady válasza Alex91 (#66129) üzenetére


bigdady
nagyúr

Sosem mondtam hogy Apple router wan portján vagyok az aimesh routerrel.

(#66131) Alex91 válasza bigdady (#66130) üzenetére


Alex91
félisten

BAZD, MIKOR MONDTAM, HOGY AZ APPLE WAN PORTJABA DUGJAD AZT A NYAMVADT ZENT!!!???
AZT MONDTAM, HOGY A QRVA ZEN LAN PORTJAT KOSD OSSZE AZ APPLE LAN PORTJAVA!!!!
Az Apple wan portja ertelemszeruen a cb-vel van osszekotve. Az Apple router modban, es kikapcsolt wifi-vel.

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#66132) azka79 válasza Alex91 (#66131) üzenetére


azka79
aktív tag

Menjetek inkább szobára....

(#66133) Alex91 válasza azka79 (#66132) üzenetére


Alex91
félisten

Mar tegnap azon voltunk, egyszeruen nem veszi be a dolgokat... :DD

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#66134) bigdady válasza Alex91 (#66131) üzenetére


bigdady
nagyúr

Így is történt sosem volt Apple wan portjában csak a Cb. Azt hittem azt kérdőjelezed meg.
Persze hogy a zen a wan portján kapja a netet mivel a lan portjára hiába dugtam írtam nem ment az Asus aimesh 3-as scenario!

De ez nem ide tartozik. Én csak leírtam most hogy van összekötve mi mivel és mit kell állítani hogy lanon lássam a synot ne csak wifin. Erre várok választ hátha valaki tudja.

[ Szerkesztve ]

(#66135) Dzsekó válasza bandras0226 (#66111) üzenetére


Dzsekó
addikt

NAS munkacsoport és PC munkacsoport megegyezik?
Illetve PC-n a hálózatfelderítés be van kapcsolva?
És a PC-n lévő hálózat magánhálózat vagy nyilvános?
Hálózatfelderítést kapcsold be, ha nyilvános a hálózat, azt váltsd át magán-ra.

[ Szerkesztve ]

(#66136) Alex91 válasza bigdady (#66134) üzenetére


Alex91
félisten

Azert nem latod, mert nem egy halon van az Apple-val. Es a mesh-t hagyd a francba, elobb azt a nappalist rakd mar rendbe... Nyomd mar at a lan- ba azt a kabelt, aztan nezd meg, hogy van-e nas...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#66137) Dzsekó válasza EAndrew (#66125) üzenetére


Dzsekó
addikt

Hi,

Többféle olvasó van, előbb írd meg, hogy Ext4 vagy BTRFS a fájl rendszered? Egyébként gugliba beírod és dobálja, én is ott találtam. De ha szeretnéd, akkor megírom miket találtam.

[ Szerkesztve ]

(#66138) AiRLAC válasza Csabi1984 (#66128) üzenetére


AiRLAC
addikt

Ha visszaolvasol akkor WD Purple vagy Seagate Ironwolf. De talán a 4TBos jobban megéri.

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#66139) letoltobeze válasza dkess (#66106) üzenetére


letoltobeze
aktív tag

Szia, közben rájöttem, hogy nem volt Java telepítve. Simán a csomagkezelési központból felraktam és utána már elindult a MinimServer. Ez azért is fontos volt, hogy a BubbleUPnP is működjön, mert az alapján amit írtál róla, gondoltam kipróbálom.
NA... ennek a beállításai között már ott volt a gapless.
Nagyon jó, sokkal jobb mint a DS Audio!!!
1. Működik a gapless :C
2. Sokkal gyorsabb. Gyorsabban reagál mindenre. Pl, ha bele tekertem egy számba, akkor a DS nem mindig engedte, vagy csak néhány másodperc múlva reagált. A Bubble azonnal, mintha offline lenne a fájl. :C
3. Én sem csak a telefont használom távirányítónak, mert este, ha nyugodtan zenét szeretnék hallgatni, már nem szeretem ha mindenféle üzenetek, e-mailek zavargatnak. Ezért a Fiio M11 Pro-n kihasználom az Android rendszer adta lehetőségeket és az a távirányító.
Na most, a DS Audiót használva egy idő után rettenetesen felmelegedett a készülék. Azt hittem a WiFi miatt van. De most a BubbleUPnP-vel egyáltalán nem melegszik. :C

Szóval le is állítottam az Audio Station-t meg a Mediaservert a NAS-on. Most csak a MinimServer meg a BubbleUPnP fut és tökéletesen működik :C :C :C

Nagyon szépen köszönöm a tippet!
:R :R :R :R

Esetleg még abban tudnál segíteni, hogy hogyan állítsam be a távoli elérést? (ha már ezt használom - meg is vettem - miért ne?)

A portforwardolást már még csináltam a Routeren (bár lehet nem teljesen jól) de a BubbleUPnP saját ellenőrző oldala szerint sajnos nem müxik...

[ Szerkesztve ]

(#66140) Melorin


Melorin
addikt

Van itt valaki akinek már sikerült a PXE-t működésre bírnia úgy, hogy Win10-et lehetett róla telepíteni vagy visszaállítani egy lementett állapotot amit pl a Macrium készít a windowsról?

[ Szerkesztve ]

(#66141) bandras0226 válasza Dzsekó (#66135) üzenetére


bandras0226
aktív tag

A munkacsoport nem tudom hogy mi.

A hálózat az magán. A hálózatfelderítés be van kapcsolva.

Miért lakik mindenki pont azon a bolygón, amelyiken én???

(#66142) letoltobeze válasza blakey (#65422) üzenetére


letoltobeze
aktív tag

Szia, a Khadas VIM3L HTPC Edition-t külső DAC-ra is lehet kötni, vagy mindenképp a tone board-ot javaslod?
Coreelec fusson rajta? Jó az Hifire?

[ Szerkesztve ]

(#66143) droetker válasza XZoli (#66104) üzenetére


droetker
csendes tag

Szia!
És a Ds218 már elavult vagy még vállalható lenne?

(#66144) dkess válasza letoltobeze (#66139) üzenetére


dkess
őstag

Nagyon szívesen! Welcome to the gapless world! :)

Igen, ráadásul amikor így LAN -on játszol le zenét, akkor tulajdonképpen DLNA Remote szerepkörben üzemel - azaz nem megy át rajta a stream. A DLNA Server -t (ami most a NAS) utasítja, hogy játssza le a zenét a DLNA Renderer -en (ami a zenelejátszód).

Menni fog az automata transzkódolás is. PL. amennyiben DSD -t játszanál le mobiltelón (Local Renderer) akkor felismeri, hogy abban nincs DSD dekóder és max. 16 bit/352,8 KHz -et tud (vagy a dupláját) és ilyen Wav -ra konvertál. Átlököd a lejátszóra (abban van DSD dekóder), akkor vált DSD -re. Kikapcsolod a WiFi -t a mobiltelón (azaz megy mobilnet-re), akkor egyből felismeri és pl. vált MP3 -ra megadott bitrátán (ha így állítottad be, de természetesen lehet bármi - avagy mobilneten is a natív formátum). Mindezt akár teljesen automatikusan, DLNA Server vagy éppen Renderer specifikusan a legutolsó bit -ig aprólékosan beállítva/szabályozva. Azaz a beállítása lehet körülményes (az alap beállításai is egész jók) - a használata már teljesen automata. A körülményessége is inkább abból jön, hogy egészen "elvetemült" dolgokat lehet beállítani igény szerint ... :) Azt mondom első körben a klienssel barátkozz kicsit. Állítgasd és streamelj mindent (videót is), mindenről, mindenre első körben LAN -on belül - szokd egy kicsit a használatát. Aztán végigmehetünk a beállításain is akár -csak ne legyen az, hogy írok valamit aztán azt se tudod merre keressed ... :)

Megijedni nem kell, ahogy rájössz a logikájára, akkor teljesen magától értetődő lesz ...

Itt lenne egy kérdésem, hogy milyen port-forward -ot állítottál be - hiszen még nincs is semmi feltelepítve? :) Elöljáróban a mobilappban a 'More'/'Settings'/'Internet access with BubbleUPnP Server' menüponton belül fogjuk majd beállítani a távoli elérést. Nézd meg csak itt mennyi beállítás van. Aztán majd a szerveren. Igen, a távoli eléréshez kelleni fog majd az alábbi "level 2" -es szint elérése (azaz NAS -ra telepíteni a szerver -t) ... Kis kedvcsináló:

Szerk.: addig is ellenőrizd, hogy nem vagy-e szolgáltatói NAT (cgNAT) mögött és amennyiben ott lennél, akkor kérd ki magad onnan. Azaz kérj publikus IP -t - fix IP nem kell. Fix IP hiányában kell DDNS - ez legyen beállítva. Amennyiben HTTPS -t akarsz (és akarsz), akkor az LE tanúsítvány is legyen meg, beállítva. Ne ezekkel kezdjük majd az eszmecserét ...

[ Szerkesztve ]

(#66145) TBMC válasza dkess (#66107) üzenetére


TBMC
addikt

köszi! ezt olvastam, de nekem nincs telepítve snapshot replication - illetve most feltettem, de 0 spanshot található.

Továbbá synolgy driveba nekem ez a két mappa nincs is hozzáadva, így itt sincs verziótörténet.

akkor mi lehet a gond? :F :U

szerk: ha törlök az adott mappában, az is szint úgy ottmarad overallba a méretet illetően. Totál nem értem, nem látom/találom a megoldást.

[ Szerkesztve ]

markbellus.hu 

(#66146) dkess válasza TBMC (#66145) üzenetére


dkess
őstag

Torrent (a Synology -s) kapcsán érintettek voltak az érintett mappák? Amennyiben igen, akkor ugye megvolt maga a letöltött dolgok + a "linkje" (hogy mehessen a seed). Most a mappákat elhurcoltad másik kötetre - a 'Download' (torrent letöltő mappája) -ban nem maradtak ott a cuccok seed -elendő azokat például?

(#66147) TBMC válasza dkess (#66146) üzenetére


TBMC
addikt

Igen, érintett volt. Konkrétan filmes mappa, de hiába törlöm onnan a filmeket szint úgy nem változik a méret a kötetet illetően. A DS-nek nekem nincs 'Download' mappája, direktbe ez a mappa volt megadva neki.

markbellus.hu 

(#66148) Sordoran válasza TBMC (#66147) üzenetére


Sordoran
addikt

A DS-ben töröld magát a torrentet, ha még nem tetted meg. Nekem is hasonló volt, és hiába volt maga a torrent leállítva (azaz nem ment a seed), így is foglalta a helyet. Miután kitöröltem magát a torrentet a DS-ből is, rögtön felszabadult a hely.

Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?

(#66149) tobias40 válasza dkess (#66144) üzenetére


tobias40
veterán

Erről az egészről írhatnál elejétől a végéig,beállításokkal együtt,részletesen ahogyan te szoktál leírni dolgokat mert így teljesen érthetőek! :R
Gondolom több ebert is érdekelne így a zene hallgatás hálózaton belül és kívülről is...

(#66150) Dzsekó válasza bandras0226 (#66141) üzenetére


Dzsekó
addikt

Amiben a hálózatod dolgozik. PC-n Vezérlőpult -> Rendszer és ott közép alul tájékon kiírja a Munkacsoport-ot. Alapból WORKGROUP. Ezt jobbra mellette a beállítások módosításával tudod átírni. De elég ha megnézed, hogy mi az és a NAS-ban beállítod ugyanazt. NAS-ban is alapból a WORKGROUP van elvileg, de azért nézd meg a hálózatok alatt.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.