Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:59

LOGOUT.hu

[B] Olcsó/akciós holmik Kínából, külföldről. Nem csak eBay-es forrásból. Belföldi kihagyhatatlan akciók, ajánlások a BestBuy topikokhoz tartoznak.

Cél az akciós/olcsó kínai beszerzésű "bármi" megosztása egymás közt, ezzel segítve a többieket tapasztalattal, ajánlásokkal.
Nem cél a bekötési, szerelési, érintésvédelmi, villanyászati szakkör mélyreható tanulmányozása, erre megvan a megfelelő specifikus topik.
[B] Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban olvasnivaló.
Kérünk mindenkit, hogy a reflinkek (ÁSZF III/11/17) megosztását mellőzzük a topikban (rövid link is reflink ha kinyílik, pl.: http://gearb.es/XXXXX). Saját, hozzászólás írójához köthető reflinkes blog/teszt/fb oldal is törlődni fog. Bónusz visszatérítős oldalak szintén. Ha egy mód van rá, a termékre mutató linkek a .html után ne tartalmazzanak mást (?wid= maradhat, az a raktárat jelenti), főleg nem ezt: ?lkid=
Legyetek kedvesek pénznemet írni a hozzászólásokba, nem mindegy, hogy pl. EUR, HUF vagy USD.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#78029) spidersoft válasza beg (#78027) üzenetére


spidersoft
senior tag

ruhákkal/órákkal/napszemüvegekkel szerintem más a helyzet: rengeteg olyan márka van, amiről átlag ember még csak nem is hallott (pl. ismerős rendeltetett velem valami fehér pólót. pár nappal később a fb feldobta ugyanazt a pólót sokszoros áron... rákerestem, és tényleg létezik ilyen márka, ezért kikaphattam volna. persze a nike/adidas/puma vonalat én is ismerem, de erről még nem hallottam), és ha azt koppintja a húzottszemű, rá nem lehet jönni, hogy ott sumákság van. tetszik egy két dolláros óra, de van rajta egy márkajelzés, ami egy méregdrága svájci órán is szerepel (ergo biztosan még csak nem is hallottam a márkáról), akkor büntethetnek. ha az órán jogvédett formavilág van (pl. az alma is erre fázott rá a svájci vasúttal), akkor büntethetnek. ha a napszemüveg formáját levédte egy világmárka, mert pl. stílusjegyük (honnan tudhatnám), akkor büntethetnek... szerintem ilyen esetekben simán fennáll a jóhiszeműség esete, és nem a vásárlót terheli a felelősség, hanem a gyártót... ok, kérjék ki tőlem, hogy kitől van a cucc, és ilyenkor a forgalmazón keresztül egészen biztos elérhető a gyártó is. abban meg nem hiszek, hogy egy világmárka ne tudná a kínai gyártón leverni a balhét (nyilván ott kell megfogni, és nem szúrópróbaszerűen elkobozni a behozott termékek néhány százalékát), hiszen nem csak az ebay, de az ali is reflexből törli a koppincs termékek eladóit (a fentebbi póló eladója is már 404). viszont feltételezem, hogy a kínai gyártókból nem tudnának pénzt kihúzni, max. a másolást tudnák megállítani (az meg nem egy nagy biznisz, hisz ha valaki azért vesz márkás holmit, mert jó a minősége, az úgyse fog másolt terméket venni, ha meg valaki azért veszi, hogy rajta díszelegjen egy menő felirat, azokból meg kevesen fogják megvenni az eredetit azon az áron, inkább nem köll neki a felirat se), a kisembert meg igen könnyű fizetésre bírni. ezen a ponton a világmárkák jóhiszeműsége számomra megkérdőjeleződik, nem is igen van "márkás" holmim, max. néhány turkálós, amiről nem tudom, hogy márkás...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.