Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:59

LOGOUT.hu

[B] Olcsó/akciós holmik Kínából, külföldről. Nem csak eBay-es forrásból. Belföldi kihagyhatatlan akciók, ajánlások a BestBuy topikokhoz tartoznak.

Cél az akciós/olcsó kínai beszerzésű "bármi" megosztása egymás közt, ezzel segítve a többieket tapasztalattal, ajánlásokkal.
Nem cél a bekötési, szerelési, érintésvédelmi, villanyászati szakkör mélyreható tanulmányozása, erre megvan a megfelelő specifikus topik.
[B] Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban olvasnivaló.
Kérünk mindenkit, hogy a reflinkek (ÁSZF III/11/17) megosztását mellőzzük a topikban (rövid link is reflink ha kinyílik, pl.: http://gearb.es/XXXXX). Saját, hozzászólás írójához köthető reflinkes blog/teszt/fb oldal is törlődni fog. Bónusz visszatérítős oldalak szintén. Ha egy mód van rá, a termékre mutató linkek a .html után ne tartalmazzanak mást (?wid= maradhat, az a raktárat jelenti), főleg nem ezt: ?lkid=
Legyetek kedvesek pénznemet írni a hozzászólásokba, nem mindegy, hogy pl. EUR, HUF vagy USD.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#77151) bexinho23


bexinho23
őstag

Kicsit off téma, de láttam, hogy az elmúlt napokban téma volt az akku, töltés stb...

Új szakállvágóhoz szeretnék AA elemet venni, viszont tölthetőre lenne szükségem a gazdaságosság érdekében.

Olvastam, hogy a tölthető elemek feszültsége 1,2 V, a nem tölthetőké 1,5 V. Van olyan tölthető elem, ami 1,5 V-os? Egyáltalán van különbség telesítmény szempontjából egy hajnyíró, szakállvágó esetében?

Azért kérdezem, mert egy fórumbejegyzésben olvastam egy hsz-t, miszerint az 1,2 V nem hozza azt a teljesítményt, mint egy 1,5 V.

Igaz ez?

Illetve töltőt érdemes ebayről rendelni, vagy tölthető elemet?

(#77152) DJGABI válasza bexinho23 (#77151) üzenetére


DJGABI
addikt

igen, az 1,2esek kb csak távirányítókba jók, de leginkább oda se. van 1.5V-os is, de annak meg a kapacitása lópikula. cserébe drága

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#77153) sambenez válasza DJGABI (#77152) üzenetére


sambenez
addikt

Érdekes én évekig használtam tölthető eneloopot fényképezőgépbe, és tökéletesen működött vele. Jobban bírta mint amikor elemeket tettem bele.

(#77154) bexinho23 válasza DJGABI (#77152) üzenetére


bexinho23
őstag

Tájékozódás jelleggel körbenéztem a tescoban, de 1,5 V-ost eddig nem is találtam. Neten sem igazán. Úgy gondoltam, hogy ha elsőroban főként 1,2-es tölthetők vannak, akkor jó szinte mindenbe. Amúgy 2 db AA-s elem kell majd a szakállvágóba, akkor azért kicsit erősebb lenne. De 1,5 V-os elemet ír ajánlottnak. De elemet 120 percenként cserélni nem csak gazdaságtalan, hanem környezetszennyező is.

(#77155) xcvbxcvb válasza bexinho23 (#77154) üzenetére


xcvbxcvb
aktív tag

Nézegetem ezeket a sonoff wi-fi s kapcsolókat [link] ha külön veszek távirányítót és kapcsolót akkor olcsóbb. Egymáshoz kell tanítani ezeket vagy egyből felismeri ?

Vagy lehet hogy az olcsóbb wifi s kapcsolóba nincs benne a rf rész ?

[ Szerkesztve ]

ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html

(#77156) DJGABI válasza bexinho23 (#77154) üzenetére


DJGABI
addikt

teszkóba nem is lesz, [link]

(#77153) sambenez hát nem tom, nekem az rémlik hogy van akinek be se kapcsolt tölthető elemmel. de oké, elhiszem, anno a kompakt gépbe nekünk is ment

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#77157) ktamas76 válasza bexinho23 (#77151) üzenetére


ktamas76
csendes tag

Vannak eszközök, amik tényleg kevés az 1.2V. Ilyenkor hasznos ez :) De nézz körül, biztos van olcsóbban is!

[ Szerkesztve ]

(#77158) Flashy válasza xcvbxcvb (#77155) üzenetére


Flashy
veterán

szinte biztos, hogy abban nincs, azért van több féle. valahol láttam ilyet szétszedve, ott van a helye a nyákon, de nincs benne vevő.
ilyen(nek kinéző) tanítható 433-as távirányítót rendeltem ebayről olcsóbban, úgyhogy érdemes rákeresni máshol is. viszont ez másik távirányítóról tanulja meg, nem tudom, hogy külön a vevő és külön a távirányító hogyan mutatható be egymásnak. én sima barkácsáruházas távirányítós konnektorokat vettem, annak a távirányítójához másoltam biztonsági mentést vele.
ezek a sonoff-ok nekem azért nem tetszenek, mert valami távoli szerveren tárolja a beállításait, a telefonos app ott állítgat át dolgokat. nem is biztonsági szempontból zavar, inkább az elv, hogy ha nincs net, ha a szolgáltató lekorlátoz egyszer, ha a kínai szervert leállítják, onnantól nincs kapcsolgatás.

(#77159) zsiz válasza Krogoth (#77113) üzenetére


zsiz
őstag

Mivel több helyről rendelgetek, ezért nem elég az Order history-t nézegetni. Nekem egy Excell táblám van. Ha rendelek valamit, akkor kitöltök egy új sort és így sose feledkezek meg egy rendelésemről sem. (Termék, rendelés dátuma, feladás dátuma, kézbesítés, kiszámolja hány nap telt el a rendelés és a kézbesítés között, ár USD, ár HUF, nyomkövetési szám, és a termék linkje, hogy tudjam honnan rendeltem.) Nekem ez vált be, mert nem azon jár mindig az eszem, hogy honnan miket rendeltem, könnyen elfelejtek dolgokat. Persze, ha telefont vagy valami nagy értékűt rendelek, amit nagyon várok, arról nem feledkezek meg. De sokszor valamit csak azért veszek mert olcsó, vagy mert épp jól jött volna ha van itthon.. mire megérkezik már nem kell, de ha mégis, akkor már lesz itthon :D

Opel Astra G Bertone Coupé X18XE1 | GTA Online: zsiz88 |

(#77160) Flashy válasza bexinho23 (#77151) üzenetére


Flashy
veterán

tapasztalatok meg olvasgatás alapján: van néhány olyan eszköz, aminél egyértelműen írják, hogy ne használj tölthetőt, de általában minden elmegy akkuval. régebbi AA-s fényképezőt, AA-s vakut soha nem is használtunk eldobhatóról, tehát biztos megy.
ami kivétellel találkoztam: csecsemő matraca alá tehető légzésfigyelő, vérnyomásmérő és termosztát. de lehet, hogy ezeknek a jó része is elmenne akkuról.
töltőt biztos érdemes rendelni, akkunál ha a legolcsóbbat veszed, szinte biztos, hogy a kapacitása töredéke lesz annak, amit ráírnak.

találtam a múltkor egy jó oldalt, húszéves a design, de a tartalom új, az ember rengeteg mindent tesztel, töltőket és akkukat is: [link] hátha találtok benne hasznosat.

(#77161) tomcsi23 válasza bexinho23 (#77151) üzenetére


tomcsi23
veterán

Igen, előfordulhatnak olyan készülékek, amik nem támogatják az akkuról való működést, az alacsonyabb feszültség miatt. Egyébként egy feltöltött, normális akku feszültsége inkább 1,3-1,4 V körüli, ami terhelésre kevésbé esik vissza. Egy normál elem terhelve igencsak leejti a feszültséget. Egyedül a lítiumos elemek bírják jobban a kiképzést, de azok eléggé drágák. Gazdaságos, de különösen jó minőséget képvisel az IKEA-s fehér Ladda akku, és akár a hozzá kapcsolódó ikeás 4cellás töltő is megfelelő lehet, ha más akku töltéséről nem kell gondoskodni. Első körben meg kellene nézni, hogy normális akkuval hogy viselkedik a készülék.

Flashy: bizony-bizony :K és van összehasonlító rész is, ahol az egyes tesztelt AA (ill. AAA) elemeket és akkukat lehet összemérni.

[ Szerkesztve ]

...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.

(#77162) wwenigma válasza bexinho23 (#77154) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

NiZn akkuk ilyenek, 1,6V AA, de ehhez spec tolto is kell. [link]

Ezek a Kentli 1,5V AA LiPo akkuk is jonak neznek ki, ismet a tolto kerdeses. [link]

A felettem linkelt részen Kentli van 0,1-1A terhelesig szepen teljesit, 2A mar azert gyorsabban meriti es az a teteje. A feszultség a végéig stabil 1,5V. A NiZn mar sokkal csunyabban teljesit de az 5A csucsaramot tud. En a Kentli-re szavazok de azert ezt el kell olvasni...

[ Szerkesztve ]

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#77163) Pttypang válasza TheProb (#77150) üzenetére


Pttypang
veterán

Mert a kisvarosi boltoknak tapasztalatom szerint nem erossege a modern webes felulet biztositasa. :N

Everybody lies.

(#77164) tuareg85 válasza xcvbxcvb (#77155) üzenetére

Pont megjött egy ilyen Sonoff kapcsoló, de még fosok, hogy leég tőle a lakás, ezért fixre nem merem beépíteni. Vagy ezek nem ennyire rosszak?

(#77165) spiky03


spiky03
veterán

Használ itt valaki telóhoz NFC-s kiegészítőt?
Pl ilyen korongot vagy ilyesmiket? Arra gondoltam, hogy lehet be kellene szereznem egyet a kocsiba, hogy ha beszállok, akkor már rögtön kapcsolja be a BT-t és kapcsolódjon össze a fejegységgel, meg akár indítsa is el a Spotify-t, vagy akár a Wazze-t. :)

Lehet ilyet egyáltalán? :D

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#77166) dudikpal


dudikpal
aktív tag

Látom vannak itt hozzáértők elem-akku témában, így előmerészkednék a kérdésemmel: tabletbe milyen akkut(honnan) érdemes venni, vagy esetleg van e vmi megbízható hely, mint pl sincerity vagy ki memkari témában :)

A történet annyi, hogy lcd panelt cseréltem a tabletben(kicsit felqrta az agyamat), és a ráragasztott akkut csak hajlítás árán sikerült levágnom a panelről, így azóta 80-85% töltöttségnél kikapcsol, nem bírja tovább.
Ilyen van benne:

ilyen csatlakozóval:

Lehet ettől nagyobbat(mAh) bele tenni vajon?

(#77167) anorche1 válasza dudikpal (#77166) üzenetére


anorche1
őstag

Egy chuwi vi8 nál én megcsináltam, gond nélkül működik. Olyan aksit nézz, ami fizikailag belefér.

"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond

(#77168) gojko.m válasza ktamas76 (#77157) üzenetére


gojko.m
senior tag

Használta már valaki huzamosabb ideig ezeket az USB-ről tölthető 1.5V-os aksikat? És milyen tapasztalata volt vele?

Csak azért kérdem, mert az első használat alkalmával elég fura dolgot művelt. Töltött állapotban érkezett a két aksi (legalább is úgy tűnt). Két zseblámpába lettek belehelyezve, és egy esti téli túrán lettek kipróbálva. Még jó hogy volt pót-elem is csomagolva, ugyanis kb. 20-30 perc folyamatos lámpahasználat elteltével mindkét lámpa kialudt. :W Nem folyamatosan halványodott a fényük, hanem egyik pillanatról a másikra elsötétedtek. Mint kiderült, nem mentek tönkre csak lemerültek. Azóta még nem voltak újra hosszabb ideig hidegben tesztelve. Viszont érdekelne, hogy mire számíthatok. :U

Szóval, normális ezeknél az aksiknál ez a hirtelen kisülés? Lehet találni valami tesztet róluk?

(#77169) Dluinet válasza gojko.m (#77168) üzenetére


Dluinet
nagyúr

honnan tudod, hogy teljesen fel volt töltve?

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#77170) wwenigma válasza gojko.m (#77168) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Hidegben teljesen normalis hogy a névleges kapacitasuk kozeleben sem tudnak teljesiteni. Bármilyen akkunál.

[ Szerkesztve ]

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#77171) nimfas válasza xcvbxcvb (#77155) üzenetére


nimfas
addikt

Nekem 2 üzemel kb 3-4 hónapja napi használatban. Kinti világítást kapcsolja. Be lett lőve a be és kikapcsolódás ideje. Automata.

Rf táv hatótávja lófütty... Kb 5-6 méter, kapuból már nem tudom kapcsolni a falba épített műanyag dobozban lévő sonoff-ot. Inkább sima Wi-Fi verziót vegyél, olcsóbb is.

(#77172) Szoszo94 válasza spiky03 (#77165) üzenetére


Szoszo94
őstag

NFC tag-re gondolsz? Használok, én BT hangszórómba építettem be ilyet és programoztam fel. A program androidra, amit használtam: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nxp.nfc.tagwriter

NFC tag-ből pedig fehér színű, kör alakút rendeltem aliról, a legtöbbet rendelte közt van az említett kifejezésre keresve :)

Lexus IS250 Sport Mark Levinson // Renault Mégane II PH2 Grandtour 2.0dCi

(#77173) tomcsi23 válasza gojko.m (#77168) üzenetére


tomcsi23
veterán

Ezek tulajdonképpen csak kifelé 1,5 V-osak, belül 3,6 V környéki akku van, 1,5V-ra stabilizáló áramkörrel.
Az előbbi kentli-hez hasonlóan - csak ott külön töltő van hozzá, itt pedig a töltőáramkör is része a "cellának".
A tesztből látszik, hogy egész addig tartja a közel 1,5 V-ot, amíg a cellán belüli akku kapacitása megengedi. Amint ez alá merül, egyszerűen kikapcsol az áramkör és hirtelen lemerül. Szinte nincs semmi átmenet. S ahogy írja is az illető, a készülékek sem tudnak konkrétat visszajelezni, hogy mennyi a fennmaradó kapacitás. Egész végig teljes töltöttséget mutatnak, ám hirtelen kikapcsolnak.

...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.

(#77174) gojko.m válasza Dluinet (#77169) üzenetére


gojko.m
senior tag

Biztosra nem tudhatom. Mindössze abból gondolom, hogy mindkét lámpa normális fényerővel világított.

(#77175) gojko.m válasza tomcsi23 (#77173) üzenetére


gojko.m
senior tag

Köszönöm a válaszod! Így már érthetőbbek a történtek.

[ Szerkesztve ]

(#77176) Janos250 válasza tuareg85 (#77164) üzenetére


Janos250
őstag

Mi használjuk ezeket a SONOFFokat, igaz, a benne lévő ESP8266-ot azonnal át is programozzuk arduinora, mert akkor olyan programot töltünk bele, amilyet akarunk. Persze kissé tanácstalan vagyok atekintetben, hogy WiFi mellett tudja a 433-at is? A mieink csak WiFit tudnak. Pl. elvágtam egy hosszabbító madzagját, beletettem a Sonoffot. Így van egy Wifiről, vagy a világ bármely tájáról interneten keresztül (WEB lapon) mobiltelefonról kapcsolható elosztóm.

[ Szerkesztve ]

Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.

(#77177) spidersoft válasza gojko.m (#77168) üzenetére


spidersoft
senior tag

Ilyen legolcsóbb pulzoximéterek mennyire megbízhatók?

[ Szerkesztve ]

(#77178) dugesz77


dugesz77
őstag

Gyógyszer vágó,felező kütyüből van ajánlott kintről? Két műanyagházas pengéset vettem már gyógyszertárban de eltörtek, most oldalcsípővel darabolok de kéne valami "normális" megoldás is.

(#77179) Janos250 válasza xcvbxcvb (#77155) üzenetére


Janos250
őstag

Mint az előbbi hozzászólásomban írtam, a mieinkben csak WiFi van, amit arduino programmal használunk WiFin, interneten keresztül telefonról. Gyanítom, hogy a kicsi kínai keveri, a 433-as, és a WiFi típust, de az is lehet, olyan is van, amiben mindkettő van.

Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.

(#77180) Janos250 válasza spidersoft (#77177) üzenetére


Janos250
őstag

Az enyém ugyanazt mutatja, amit a kórházé, és az orvosé. Pedig az övék sokszor annyiba kerül.

Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.

(#77181) spidersoft válasza dugesz77 (#77178) üzenetére


spidersoft
senior tag

Nekem ilyen van, de nem használom... kézzel pontosabban és gyorsabban haladok vele, és nagyjából maradéktalanul kettéhasad, míg ezzel termelek egy csomó gyógyszerport. Hogy létezik-e egyáltalán ebből jól működő, azt nem tudom. Talán ez az elv működhet: nagy a hézag a "kés" alatt, így inkább hajlítja (amitől eltörik), és nem késsel préseli (amitől szétporlik).

(#77182) spidersoft válasza spidersoft (#77181) üzenetére


spidersoft
senior tag

(bocs, lejárt...) ezt az elvet majd megpróbálom a meglévő késessel: alápakolok valamit, hogy a kés alatt széles rés legyen, hátha akkor nem porítja el a tablettát.

(#77180) Janos250: szerintem veszek egy ilyen háromezreset :) Itthon van egy kb. 10.000-es, de hasonlóképp kicsi eszköz, ezt hazai boltban vettük -- arra tippeltem én is, hogy nemigen lehet számottevő különbség ezek között...

(#77183) fecus válasza vacs (#77122) üzenetére


fecus
őstag

Nem vagyok meglepődve, de mint írtam már vettem ilyen "gagyit' és 1GB/s-al tolja. Megint megpróbáltam és nem sikerült.
Azért az UGREEN áránál olcsóbban már az Edigital is ad ilyet. Az meg csak megfelelő minőség.

"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi

(#77184) Donki Hóte válasza DJGABI (#77156) üzenetére


Donki Hóte
veterán

Teszkóban lehet, hogy nincs 1,5 V-os tölthető elem, de a madarasteszkóban (Auchan :K ) biztosan lehet kapni.

A múlt héten a dunakeszi Auchanban biztosan volt. Venni mondjuk nem vettem, mert nagy áramfelvételű, de ritkábban használt cuccba (vaku) 1,2 V-os AA akkut használok, kis áramfelvételű cuccokba meg LR AA elemet.

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#77185) dudikpal válasza anorche1 (#77167) üzenetére


dudikpal
aktív tag

Akkor a 3,7V stimmeljen, meg fizikailag beleférjen, értem. :K
Valami megbízható eladó esetleg, aki tapasztalatból ajánlható, nem kamuakkukat árul?

(#77186) anorche1 válasza dudikpal (#77185) üzenetére


anorche1
őstag

Én ezt rendeltem (és ha jól látom, én vagyok az egyetlen aki ilyet rendelt tőle :DD ).
Az eladó: RALEN ELECTRONICS

"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond

(#77187) powerwade válasza tuareg85 (#77164) üzenetére


powerwade
senior tag

Nekem is van pár ilyen Sonoffom (+Slampher is :) ) napi használatban, pl. a padláson. Bár most épp kikapcsolt állapotban van, de ettől függetlenül wifin lóg egész nap. A karácsonyi fényeket vezéreltem vele. Fut rajta egy sonoff-tasmota firmware + MQTT/Node-Red/OpenHAB az vezérléshez/időzítéshez. Egyébként a "félőseknek" vagy "lustáknak" a Sonoff helyett ajánlott az S20, szintén ugyanettől a gyártótól (Itead). Erre is felmegy ugyanaz a módosított firmware, csak ez inkább ugye egy fali konnektor nem "hosszabbító", itt nem kell semmi kábelt vágni :)

[ Szerkesztve ]

(#77188) Janaboy válasza powerwade (#77187) üzenetére


Janaboy
veterán

Ezeknek van itt topikja? A fwerelesrol stb?

Janaboy

(#77189) powerwade válasza Janaboy (#77188) üzenetére


powerwade
senior tag

Fogalmam sincs. A fenti linken van egy szájbarágós leirás. Én onnan indultam el anno.

(#77190) Beni2360 válasza bexinho23 (#77154) üzenetére


Beni2360
félisten

A 1,6 V-ost aksi speciális és scpéci hozzá való töltővel lehet tölteni. Én tavaly vettem egy 4db-s garnitúrát akkortájt az utolsó darabot itthonról. irigyeltek is érte.Az LG Tv topikban rákereshetsz.
Megtaláltam, NiZn akkumulator néven keress rá.
Szerintem már itthon nem nagyon fogsz garnitúrát kapni de Kínában van.

[ Szerkesztve ]

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#77191) Beni2360 válasza dugesz77 (#77178) üzenetére


Beni2360
félisten

vettem már gyógyszertárban de eltörtek, - hát az is nagy valószínűséggel Kínai.
Nekem kb 5 éve megvan napi használatban és semmi baja, az anyaghibás lehetett.

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#77192) TheProb


TheProb
veterán

Fasza torta szervírozó
Most láttam fb-on. Amazonon több, mint 5kilóért árulják, itt az ali-s alternatíva: [link]

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#77193) csokiskukac válasza szaboger (#77133) üzenetére


csokiskukac
újonc

Felejtős. Videókártyádon csak display van és a tv-re akarod kötni? (Ha igen- akkor az ilyet felejtsd el, ha normáls displayport van a videókártyán ahhoz csak egy adapter jó, ami 10.000 környékén jár. Ha ++os a displayportod akkor nem kell hozzá semmi. Az a baj hogy a normál display nem ismeri fel a hdmi kijelzőt, úgy értem nem érzékeli hogy lenne rá kötve valami kijelző, és nem ad ki jelet. ++osnál ezt javították ki, ide már köthetsz hdmi-s kijelzőt mert az felismeri. Inkább vegyél új videókártyát, adapterre nincs biztosíték hogy jó lesz. )

(#77194) mirci18 válasza TheProb (#77192) üzenetére


mirci18
addikt

Próbáltad már?
Mert nekem nagyon úgy tűnik hogy könnyen szétbarmolhatja a süteményt.

Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH

(#77195) draco31


draco31
veterán

Forró levegős forrasztóval valakinek tapasztalata? Vett már valaki kintről ilyet?

ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\

(#77196) Jarod1 válasza Szoszo94 (#77172) üzenetére


Jarod1
addikt

;] én is Hangszóróra tettem az NFC tagot:)

(#77197) Druss válasza Krogoth (#77113) üzenetére


Druss
aktív tag

Régen egy fórumtárs osztotta meg ezt a táblázatot amit ő készített (már nem tudom ki volt, de köszönet neki) én azóta ezt használom. [link]

"A szavak csak hangok a levegőben, a tettekben bízz, ne a szavakban!" David Gemmell

(#77198) Janos250 válasza powerwade (#77187) üzenetére


Janos250
őstag

Bocs, másik topicba akartam.

[ Szerkesztve ]

Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.

(#77199) TheProb válasza mirci18 (#77194) üzenetére


TheProb
veterán

Nem, tegnap láttam először, csak videón.

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#77200) junpet


junpet
tag

Sziasztok! Megjött a jó idő és reggel munkába menet végig szembe süt a nap. A napellenző nem elég sajnos. A probléma az, hogy szemüveges vagyok és csak ezért nem akarok újat csináltatni, mivel cilinderes kell és nagyon drága. Ilyen napszemüveg lencsét kétlem, hogy kapni hozzá. Mivel vastag a lencse, ezért műanyag keretem van, így nem kell véknyítani a lencsét, ami horror összeg. Szóval a lényeg, valami olyan megoldás kellene, amivel látnék valamit, ha szembe süt a nap. Elsőre találtam ilyen fit over cuccokat http://m.ebay.com/itm/Pilot-Fit-over-eyeglasses-Polarized-wrap-around-Glasses-Sunglasses-Goggle-9003-/151324055364?_trkparms=aid%253D222007%2526algo%253DSIC.MBE%2526ao%253D1%2526asc%253D20150519202348%2526meid%253D1d1eca63bec04d05b200c462f3cd4130%2526pid%253D100408%2526rk%253D1%2526rkt%253D19%2526sd%253D302209686564&_trksid=p2056116.c100408.m2460&varId=450465513097
Nem tűnik valami kényelmesnek. Valakinek van tapasztalata vagy egyéb más ötlete?
Köszönöm!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.