Hirdetés

2024. június 4., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:59

LOGOUT.hu

[B] Olcsó/akciós holmik Kínából, külföldről. Nem csak eBay-es forrásból. Belföldi kihagyhatatlan akciók, ajánlások a BestBuy topikokhoz tartoznak.

Cél az akciós/olcsó kínai beszerzésű "bármi" megosztása egymás közt, ezzel segítve a többieket tapasztalattal, ajánlásokkal.
Nem cél a bekötési, szerelési, érintésvédelmi, villanyászati szakkör mélyreható tanulmányozása, erre megvan a megfelelő specifikus topik.
[B] Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban olvasnivaló.
Kérünk mindenkit, hogy a reflinkek (ÁSZF III/11/17) megosztását mellőzzük a topikban (rövid link is reflink ha kinyílik, pl.: http://gearb.es/XXXXX). Saját, hozzászólás írójához köthető reflinkes blog/teszt/fb oldal is törlődni fog. Bónusz visszatérítős oldalak szintén. Ha egy mód van rá, a termékre mutató linkek a .html után ne tartalmazzanak mást (?wid= maradhat, az a raktárat jelenti), főleg nem ezt: ?lkid=
Legyetek kedvesek pénznemet írni a hozzászólásokba, nem mindegy, hogy pl. EUR, HUF vagy USD.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#49682) nimfas


nimfas
addikt

60W és társai... akkor öntsünk tiszta vizet a pohárba :)

A műanyag foglalatos lámpákba azért ajánlanak 40-60W Maximális teljesítményű égőt, mert a hagyományos wolfram szálas izzók több hőt termelnek mint fényt. 100W-os porcelán foglalat nyilván jobban bírja a hőt (a bekötő vezeték kevésbé, úgy megég, hogy lemálik a szigetelés a réz, alumínium vezetékről, továbbá sósav képződik)

Nekem több évig 23W-os (fényerő kb. 120W hagyományos izzóé) Philips tornádó (csavart) energiatakarékos "égő"-m volt, kb 5-6 évet simán bírtak.
A ledesek nem mennek ennyit, hiába van ráírva a dobozára, hogy 30.000 óra. Az elektronika döglik meg előbb.

Én a Lumenet cégénél (Google a barátod :D) rendeltem Osram 8W (806 lm) melegfehér ledes "égőt", 4 év futáros garanciával (jön érte a futár ha bedöglik) 1490 Ft/db áron. Konyhában 2db, fürdőben 2db. elég a fénye.

A lényeg tehát, hogy nem a teljesítmény miatt limitálták a foglalatba tekerhető égőt, hanem a hőtermelése miatt.

Remélem sikerült kicsit tisztábban látni,
egy Villanyszerelő :D

Szerk: https://lumenet.hu/osram-parathom-cl-a-60-8w-827-cl-e27-led-izzo

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.