Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:54:46

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#67039) gaborka8x8 válasza attiss66 (#67035) üzenetére


gaborka8x8
aktív tag

"Ha már ezeket jól adja, akkor azért már érdemes volt megvenni és feljavítani. 1000 Ft ba került, ....."

Ez így jól hangzik, csak sajnos nem teljesen igaz, hiszen pont ön írta, hogy több napot dolgozott már eddig is rajta, és még nincs kész. Most ha a felhasznált anyagok árát (bőr, szivacs, ragasztó, stb.) nem is számoljuk, mert mondjuk volt otthon, és feltéve, bár nem megengedve, hogy azokat az anyagok soha sehová máshová nem lehetett volna felhasználni, akkor is ott van a ráfordított munkaidő ára. Azaz, ha feltételezzük, hogy ez alatt a több nap alatt mondjuk ráfordított a tuningra 12 -14 órát (ami bizony nagyon könnyen összejön pár nap alatt) és kiszámoljuk, hogy ez alatt a 12 - 14 óra alatt mennyi pénzt kereshetett volna, ha más munkát végez, akkor azt látjuk, hogy a legszerényebb számítások szerint is 24 - 28 ezer forintot (Még akár bedolgozós munkával is, amit ugyanúgy otthon ülve, szabad időbeosztásban végezhetett volna, mint a fejhallgató tuningot.) "költött" erre az Universum fejhallgatóra.
Mivel igen sok vintage fejhallgatót gyűjtöttem össze, elsősorban a kinézetük, az általuk nyújtott esztétikai élmény miatt, de azért meg is hallgattam őket, ezért a magam részéről nem vagyok biztos benne, hogy ha vett volna ezért a cirka 25 - 29 ezer forintért egy olyan modern fejhallgatót, ami nem igényel ennyi tuningot, nem kapott volna-e jobb hangot ennél az Universumnál.
(Persze tudom én, hogy nem lehet ezt tisztán racionális közgazdasági szemlélettel megközelíteni, mert mindig vannak olyanok, akiknek jobban ízlik az a halászlé, amit ők főztek, mindig szebb az a káposzta, amit ők termeltek, stb.)

"A zene nem azért van, hogy ne legyen csend! " (Pernye András)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.