Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:54:46

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#67301) betyar1974


betyar1974
senior tag

Sziasztok!
SONY MDR-10RC erről szeretnék valami véleményt kérni. Jelenleg ilyet használok, eddig még nem nagyon foglalkoztam a hangzással, de most váltanék.
Az említett SONY MDR-10RC-t PH. hírdetések között 10-12k környékén megvehető, ennél többet nem is szeretnék szánni rá! :N Esetleg, más alternatíva?
Amire használom: Játék(inkább), youtube(néha)

(#67302) Spíler válasza betyar1974 (#67301) üzenetére


Spíler
őstag

Úúúú,az a Phillips nagyon xar,én is kipróbáltam.Egyedüli előnye felépítéséből adódóan a kényelme.Hasonló kényelemmel és jó hanggal bír a Koss Porta Pro.A kérdezett Sony-t nem ismerem,majd mindjárt jön "Samtya" és felvilágosít,neki volt/van.

Ne vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…

(#67303) regener


regener
veterán

(#67304) betyar1974 válasza Spíler (#67302) üzenetére


betyar1974
senior tag

Köszi! :R

(#67305) Spíler válasza regener (#67303) üzenetére


Spíler
őstag

Bodz,kemcso sztrájkolnak? :D
Állapottól,kortól függ.Ha én venni szeretnék és találnék egy újszerűt(garist) kb.max.35e.Ft-ot fizetnék érte,de jobb lenne 25-30 közt venni. :D
Amennyiben eladni szeretném,nyilván inkább 40 körül árulnám.
Ez csakis a saját véleményem,senkit nem akarok ezzel megsérteni,illetve belerondítani az üzletébe.

(#67304) betyar1974

Szívesen. :)

[ Szerkesztve ]

Ne vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…

(#67306) Samtya válasza Spíler (#67302) üzenetére


Samtya
senior tag

És tényleg, jöttem!
Viszont nem nyilvánosan magasztalom az égbe a cuccaimat, hanem PÜ-ben. ;]

regener: szerintem harminc. Ennyiért láttam korábban aprón ilyeneket.

(#67307) regener válasza Spíler (#67305) üzenetére


regener
veterán

+Samtya

Köszi srácok, közben Bodz írt, de 3-ból tudok átlagolni az árra ;]

:R:R

(#67308) Dorien válasza attiss66 (#67285) üzenetére


Dorien
veterán

A legtöbb félvezetős fejeserősítőnek 1 ohm alatti kimeneti impedanciája van, ami már egy 16 ohmos in-ear fülesnek is elég damping faktort ad. Vannak ~100 ohm kimenőimpedanciás csövesek meg pl. a Beyer A1 / A20, ezek szeretik inkább a 600 ohmos fejhallgatókat. Amúgy meg össze kell hallgatni a fejessel, mert az elmélet nem mindig vág egybe a gyakorlattal. :)

Bor témában meg: [link]

[ Szerkesztve ]

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#67309) attiss66 válasza gaborka8x8 (#67295) üzenetére


attiss66
senior tag

Minden nemű munka örömet okoz , de csak akkor, ha a cél elérésének tudata kíséri./Friedrich Nietzsche/.
Nekem a célom ezeknél az ócska fejeseknél, hogy kihozzam belőlük a maximumot, amilyen még új korukban se volt. Hogy ez mennyire sikerül, az kiderül, mint az univerzum/verisatnál, az nagyon tutti lett. :) Mivelhogy nagyon sok dolog pénz kérdése és a fejhallgató is, ha úgy látom, hogy kellőképpen felmértem a terepet, tervezek venni majd egy komolyabbat. Ahhoz viszont elkerülhetetlen az előzetes hallgatózás a különféle magas minőségű fejeseknél. Addig pedig barkácsolok, ismerkedek a lomos fejesek barkácsolásán keresztül a fejhallgató Világgal. :) És persze itt is megvan a sikerélmény, ha egy széthullott cucc egészen tetszetősen hangzik a tuningolások után. :)

(#67310) kromatika válasza attiss66 (#67309) üzenetére


kromatika
veterán

Nincs is evvel semmi baj.Jó hobbi. :K

(#67311) gaborka8x8 válasza attiss66 (#67309) üzenetére


gaborka8x8
aktív tag

Tudom, hogy a jelenlévők mindig kivételek, és önnel soha, de soha nem fordulhatna elő. Tehát nem is önre vonatkoztatva, de azért leírom, hogy van ismerősöm, aki hasonló módon ilyen-olyan régi fejesek buherálgatásával, rissz-rossz, ezer éves Akai és egyéb japán kónikus magassugárzókból való DIY fejesek építgetésével mulattatta magát hosszú ideig, és (szerinte) mindig egyre jobb hangot kapott. Most már eljutott odáig, hogy egészen sikerült félrevinnie, tévútra juttatnia a saját hallását, és meglehetősen fura megszólalású dogokat hall jónak, miközben a gyári fejesek közül a legjobbakat is hallgathatatlannak minősíti.
Hát ilyen az élet. :)
Egy korábbi hozzászólásában írtakra reagálva megjegyezném, hogy ne impedancia mérő vásárlásán törje a fejét, mert az egy meglehetősen bonyolult, és főleg nagyon drága műszer arra, amire ön akarja használni, hanem, mint írtam is korábban, vegyen egy pár száz forintos multimétert, közismertebb nevén kézi műszert, és annak az ellenállásmérő funkcióját használja erre a célra, ha még mindig olyan fontos paraméternek tartja a fejhallgatók impedanciáját. Habár páran már leírták, hogy ez alapján az egyetlen műszaki paraméter alapján lehetetlen különböző fejhallgatókat összehasonlítani.

"A zene nem azért van, hogy ne legyen csend! " (Pernye András)

(#67312) attiss66 válasza gaborka8x8 (#67311) üzenetére


attiss66
senior tag

Már vettem is egy ilyet, elkezdtem a méricskélést :) [link]

Kimértem a sennheiser hd435-öt, a test és az L, test és az R között 32 ohm, amit ír. megnéztem az Allegro SKH 440-et, 12 ohm. Aztán ugyanígy rámértem az univerzum/verisat-ra, test-R, test-L, 22ohm. Hova lett a 400 ohm, ami rá van írva az oldalára? vagy valamit nem jól értelmeztem, nem jól mértem?

[ Szerkesztve ]

(#67313) attiss66


attiss66
senior tag

Ezt olvastam egy fórumon:

"Egyenáram esetén csak úgynevezett ohmos ellenállással foglalkozunk. A fajlagos ellenállás itt ténylegesen egy anyagjellemző.
Váltóáram esetén az ohmos ellenállás mellé még képbe jön az induktiv és a kapacitív tényező. Egyszerüen szólva az elektromágneses tekercseknek induktivitása van, a kondenzátoroknak pedig kapacitása. Az induktív tényező frekvenciafüggő, vagyis a frekvencia változásával változik az impedancia is. A hangszóróknál megadott paraméter valószínűleg egy bizonyos frekvenciára megadott impedancia. Példáúl: 32 ohm az impedanciája 1000 Herz frekvenciájú áram esetén."

Van egy olyan érzésem, hogy azzal, hogy ráforrasztgatom az R és az L vezetékekre a fejenkénti 600 ohm-os ellenállást, csak annyit jelent, hogy halkabb lesz a rendszer :). A szöveg amit bemásoltam, úgy látom, hogy itt az elektromágneses tekercsek induktivitása és a kondenzátorok kapacitása és persze a membránméret/ami az univerzum/veritas-nál több, mint 7 cm a nagy, és van benne egy 4.5 cm-es is az allegro skh-440-nél csak egy van 5cm-es. Így az allegro bármilyen tuninggal meg se közelíti az uni/veritas hangzását/. Ettől függetlenül forrasztgatok, gyakorlom legalább a forrasztást. :D
Persze az allegro-t nem csak 600 ohm-okkal fogom tuningolni/ami van egy olyan érzésem, hogy hangminőségben semmit nem fog jelenteni :). Viszont a műanyag bőrrel beburkolása, csónaklakk lekenés, szubcsőfúrás a műanyagházra(mert azon nincs/ és az igazi bőrpárnára csere és a rétegelt lemezes merevítés, abban biztos vagyok, hogy sokat jelent majd a tuningban. :)

(#67314) yusukee


yusukee
aktív tag

Sziasztok!

Új fejhallgatót keresek, mert a Superlux HD662 EVO-ból 1 éven belül kettő csatlakozója ment tönkre. Olyat keresek, aminek cserélhető a kábele. Próbálok vigyázni rá, de nem mindig sikerül. Hangzásügyileg én elégedett voltam a 662 evo-val, csak az az idióta kábel megoldás...

Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
- Otthon
Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
- Film, játék, minimális zene
Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
- 20k
Új vagy használt?
- Új
Circumaural vagy supraaural?
- circumaural
Zárt vagy nyitott?
- Zárt, mert nem tudom a nyitott mennyire hangos kifelé. Bár este biztos zavaró a többieknek.
Honnan vásárolnál?
- Magyar webshop, preferálnám edigitalt, mert van a közelbe boltjuk és így egyszerűbb lenne a gariztatás.
Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
- PC-n ASUS Xonar U5, Telón Xiaomi A1

Köszi.

[ Szerkesztve ]

(#67315) #84735232 válasza yusukee (#67314) üzenetére


#84735232
törölt tag

Szia! [link]

(#67316) Tomi_Sci


Tomi_Sci
őstag

Sziasztok!

A kezembe került egy koros és (agyon)használt DT 770 Pro. Sajnos az előző tulaj sok nyüstölte, ráadásul még dohányzott is, de ennek megfelelően nagyon jutányos áron jutottam hozzá.

Atomjaira szedtem, mindent kimostam/letakarítottam, és a szag nagyjából meg is szűnt, de a driver körüli papír borítás sajnos eléggé odavan:

- Egy szép átmenő lyuk, gondolom amikor párnát cserélt, átszúrta. Erről levagdostam a lafogó darabokat, hogy ne rezonáljon, nem tudom a hangot ez mennyire befolyásolja. Olvastam (head fi-on), hogy a cigipapír ragadós részével szokták leragasztani, hogy ne menjen be a haj ;] Kicsit ironikus egy dohányos által okozott problémánál :D

- A papír szerintem annyi nikotint tartalmaz, hogy ha beáztatnám vízbe, már halálos adag lenne. Ennek megfelelően embertelen büdös és sárga. Annyira nem szeretném így használni...

- Több helyen levált a műanyag vázról.

Szóval az a kérdés, hol lehet ilyen papírt szerezni, vagy mivel lehet helyettesíteni és felrakni, továbbá, hogy valójában milyen akusztikai funkcióval rendelkezik.

Köszi előre is :R

Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html

(#67317) szakibá... válasza Tomi_Sci (#67316) üzenetére


szakibá...
senior tag

A membrán előtti és mögötti hangteret el kell választani egymástól, mert a hátrafelé sugárzott hang ellenfázisban van, ezért a hallgató oldalán kioltás keletkezik. Ez leginkább a mély tartomány eltűnését jelenti. Erre van a hangfal, vagy hangdoboz. Fejhallgatóknál az elválasztást sokszor félig áteresztő anyaggal oldják meg, így szabályozható a mély mennyisége. A papír, vagy textil sűrűségétől függ a csillapítás, amivel beállítható a viszonylag egyenletes mély átvitel. Nehéz lenne pont olyat találni, amilyen az eredeti, én nem szedném le a régit, legfeljebb letakarnám egy réteg légáteresztő papírral, hogy jól nézzen ki. Ilyen az itatós, vagy a gyantázáshoz használt papír, amit drogériákban lehet kapni, a csillapítása kicsi. Ha mégis leszednéd a régit, akkor filccel próbálhatod helyettesíteni, ahogy az öregebb Beyereken is van, de biztosan más hangolást fog adni. Kísérletezz, amíg megtalálod a neked tetsző hangot, nem tudsz elrontani semmit.

Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!

(#67318) emiki6 válasza Tomi_Sci (#67316) üzenetére


emiki6
veterán

Írj a basysnek, avagy a beyer hivatalos magyarországi forgalmazójának. Ha szerencséd van tudnak segíteni, ha igazán nagy mákod van, akkor segíteni és tudnak és válaszolnak is. :D

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#67319) Spíler


Spíler
őstag

Ajándék. ;)
Még egy.

[ Szerkesztve ]

Ne vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…

(#67320) woldy válasza gaborka8x8 (#67311) üzenetére


woldy
csendes tag

+1
És bizony nem csak az ember hallása, hanem szeme is hasonló módon elhúzható.
Érdemes rájuk vigyázni.

(#67321) SH4D0W2011 válasza Spíler (#67319) üzenetére


SH4D0W2011
őstag

Nem akarok venni semmit, de többnyire olvasgatom a hozzászólásokat, most a Tiédért már érdemes volt ide benézni. :R

(#67322) Tomi_Sci válasza szakibá... (#67317) üzenetére


Tomi_Sci
őstag

Köszi a válaszokat!

Innen vettem a cigi papiros ötletet meg azt, hogy nincs hatásra a hangra. Mármint gondolom valami hatással van, de azért egy Sextettben lévő müanyag kis köröcskék stb. biztos jobban befolyásolja.

Irok a Basysnek meg a Beyernek is, hátha.

Szerk.: Keresgélés közben találtam: NSFHE - Not Safe For Headphone Enthusiasts [link]

Szerk.: Redditen azt irják küld külön papirt a beyer. #Fingerscrossed

[ Szerkesztve ]

Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html

(#67323) PofaJenö válasza betyar1974 (#67301) üzenetére


PofaJenö
senior tag

Szia
Én használom nagyon kényelmes, jó hang kissé mély, ami elnyomja a közepét de az én X3-al tökéletes.

Lumia 820 --> Huawei P9 lite --> Samsung Galaxy S 9 --> Sony Xperia 5II --> Samsung Galaxy S 10e. --> Samsung Galaxy S 22.

(#67324) Spíler válasza SH4D0W2011 (#67321) üzenetére


Spíler
őstag

Köszi! :)
"Nem akarok venni semmit"
Ez nagy hiba,2-3 fejhallgatóra és 1-2 DAC/AMP-ra még biztosan szükséged lenne. :D

Ne vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…

(#67325) Bodz válasza haqim (#67300) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Ha rengeteg a mély, akkor elsősorban arra figyelsz, az a feltűnőbb, hiába tiszta esetleg a többi tartomány is.
Valószínűleg a Meze 99-et vagy az M50X-et élveznéd.

[ Szerkesztve ]

(#67326) SH4D0W2011 válasza Spíler (#67324) üzenetére


SH4D0W2011
őstag

Tudom, tudom, ez nem akarat kérdése. :DDD

(#67327) haqim


haqim
csendes tag

Egy költözés és asztali gépről notebookra váltás árnyékolja be a fejhallgató vásárlásomat. Aune x1 sajnos nagyon nem hordozható. Viszont fejhallgatókból pár példányt kipróbáltam ma és arra jutottam, hogy tudok lemondani a mélyről, a szebb hangzásvilágért. Sennheiser 650 kategóriába mit javasoltok még? Hordozhatóság miatt meg dragonfly red elég hozzá? vagy azért jobb ha csak cipelem azt az aune x1-et?

(#67328) attiss66 válasza #56474624 (#67284) üzenetére


attiss66
senior tag

Vettem ellenállásokat, 100, 220, 320 ohm-osokat. Külön vezetékkel jack-dugók közé forrasztom az ellenállásokat. Univerzum/Veritas-nál/400 ohm/ megnéztem 640 ohm-al szálanként. Majdnem maximumra kellett venni a hangerőt. Hallottam hogy változott a hang, de így nem volt elég hangerő. Megnéztem 320 ohm-al. Vaó, ez igen, itt már hallható volt, hogy mi változott. Sokkal tömörebb, teltebb, vastagabb, kontrolláltabb, összeszedettebb, tisztább hang, mint az ellenállások ráforrasztása nélkül. De megnézem még 220 ohm-al is, hogy azzal hogy szól, csak venni kell vezetéket meg jack-dogókat, jack aljzatokat.Ennél a fejhallgatónál tisztán hallhatóan érvényesül a Damping Faktor az ohm-szám növelésével. Nem gondoltam volna, azt hittem csak halkabb lesz. A placebo faktor nem érvényesül ebben a kísérletben. :D
Különböző csellók hangfelvételeivel tesztelem.

[ Szerkesztve ]

(#67329) Ear001 válasza attiss66 (#67328) üzenetére


Ear001
addikt

Nehogy azt hidd, hogy most tisztán a DP és az ohmikus ellenállás változását hallod. A dolog ennél bonyolultabb. Például minden ellenállásnak, csatlakozónak van sajáthangja, a plusz ellenállással alighanem teljesen elhangoltad az eredeti akusztikai viszonyokat, stb.

(#67330) ribizly válasza Ear001 (#67329) üzenetére


ribizly
veterán

Ezen pörögtem már korábban is egy kicsit. És a más nem biztos, hogy jobb is.

-----------------------------------------------------------

Más
Mpow H5 Active Noise Cancelling Headphones (BT)
Egyik kollégám USA beli kiruccanása alkalmával vett egy ilyen kis csodát.
Őszintén megmondom kicsit érdekes arccal vettem a kezembe. Kinyitva a tokot ért az első kellemes meglepetés. Jó anyaghasználat, jó összeszerelési minőség (pánt belső része fém). Összecsukva vár a fejes a használatra.
A fejes fokozatai kicsit kemények (konkrétan alig mozdul, de ez szerintem pont jó), viszonylag könnyű. A fejpánt nagyon hasonlít a Sony MDR-1000x megoldásához: vékony és kemény, így érdemes lehet inkább egy fokozattal feljebb tolni, hogy ne nyomja a fejet. Egyébként teljesen rendben van, eddig még csak a Bose volt képes olyan fejpántot gyártani ezekhez, ami nem nyom.
A fülpárnák puhák és finomak. Természetesen ebbe az árkategóriába nem fér bele a memory foam, de kellemes és nagy párnák fogadják a fület. Cserélhetőek. ;)
Én vezetéken keresztül próbáltam ki, mert nem érdekel a BT-on keresztüli megoldása. A hozzá adott kábel egy katasztrófa! Vékony és lap szerű, de egy csere nem eget rengető költség, szóval ez nem hiszem, hogy bárkit el kellene tántorítson.
A noise cancelling része szépen teszi a dolgát. Kevésbé aggresszív, mint a piac többi játékosa, de arra pont jó, amire kell és alig észrevehető a "zaja".

Na de a lényeg! Milyen a hangja?
NC nélkül semmi jót nem tudok róla elmondani. A távolból hallatszódik valami cincogás, ami halk és mosott.
Amint viszont bekapcsolja az ember a NC-et kinyílik minden. Megjelennek a részletek, minden hang a helyére kerül és elkezd egy élvezhető fejessé válni. Sőt! Megkockáztatom, hogy ebben a kategóriában és ezért az árért messze a legjobb, ami ma a piacon kapható! A Bose nyilván jobb, de nem azért a ~6x-os árért.

Ami kérdéses az az, hogy mi van az aksival. A benne lévő aksi lehet a gyenge pontja a fejesnek, mert az nem derül ki, mennyire cserélhető. És ha egyszer elfárad, akkor onnantól vége a jó hangnak.
Ettől függetlenül én azt mondom ez egy nagyon jó jel arra, hogy a noname kínai gyártók mennyire jó irányba indultak el.

Nekem kifejezetten tetszett!

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#67331) Bodz válasza haqim (#67327) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Pontosíts! :) Ha naponta hurcolászni kéne a dac-ot, akkor talán valóban praktikusabb egy kisebb darab. Ha havonta 1x mondjuk, akkor azért kibírható szerintem.
Milyen fejeseket hallgattál meg?

[ Szerkesztve ]

(#67332) attiss66 válasza Ear001 (#67329) üzenetére


attiss66
senior tag

Mindenesetre a hang jócskán javult, tehát az akusztikus hangszerek hangja, amit élőben is jól ismerek, hegedű, cselló, zongora, gitár stb. az eredeti hangzását megőrizve, hangzáshűbb hangot ad, mint a ráforrasztott ellenállások nélkül. Tehát nem elhangolta, hanem feljavította a hangot. Ennél a fejesnél bevált, de mint írtam, ez nem minden fejesre vonatkoztatható, erre viszont jól hallhatóan kedvezően hatott. :)

(#67333) attiss66 válasza Ear001 (#67329) üzenetére


attiss66
senior tag

"...megoldás lehet, ha a fejhallgató és az erősítő közötti adaptert (vagy forrasztható ellenállásokat a fejhallgatóba vagy a fejhallgató-csatlakozóhoz) illesztve növeli a kimeneti impedanciát. Volt olyan ügyfelem, aki nagyon jó eredményeket ért el számos fejhallgatóval. Bízz a saját füleiddel és kísérletezzen különböző ellenállásértékekkel. Egyszerűen használd azt, amelyet személyesen szeretsz. "

Ez egy szövegrész egy szakmai jellegű írásból/googl fordítós/.

[ Szerkesztve ]

(#67334) DamianB


DamianB
őstag

Üdv Urak
Ami van :
Creative Soundblaster x fi 5 MB elvileg a hangkártya semmilyen rendszerleíró nem írja ki de a win 10 ezt a progit szedte le automatikusan (de szerintem valós mert a kis RHA 750i ből elég komoly dolgokat kihoz) és elvileg van egy Sabre DAC , Texas instruments Burr-Bown Audio .
Gaming headset csoportba rengeteget segítettetek és ki is alakult a véleményem ez ügyben, pár órát bele öltem abba is hogy ezt a csoportot át olvassam keresővel .
1 . Otthon és szállítanám többször is
2 .Játék
3 60 k de nem szeretnék eddig elmenni
4 . Mindkettő
5 . circu
6 . zárt
7 . Szerettem a basszus nincsenek nagy igényeim és nagy tere legyen a játékokhoz pontosan tudjam honnan jönnek a hangok (tudom a zárt kialakítás akadályoz ebben de retenttő hangos a laptopom csak ez lehet )
9 . fentebb írtam
Amiket néztem
Beyerdynamic DT 770 PRO
Audio-Technica ATH-MSR7
SH Game Zero
SH GSP 600
Hyperx Alpha
Ajánlottátok a fejhallgató plázát ki próbálás céljából szerdán el is megyek oda de ez az öt eddig a befutó .
Segítséget előre is köszönöm :R

"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"

(#67335) regener válasza attiss66 (#67332) üzenetére


regener
veterán

Ezekszerint mindenki vegyen egy 435-öt és pár alkatrészt és nem kell drágábbra költeni?
Sarcasm ;]

Ez mind szerintem mehetett volna egy saját "Sennheiser HD 435 házituning" cikknek a logout blogodra.

(#67336) Linde válasza DamianB (#67334) üzenetére


Linde
junior tag

Írtam pü

[ Szerkesztve ]

(#67337) szakibá... válasza attiss66 (#67328) üzenetére


szakibá...
senior tag

Valamit nagyon félreértettél, ha jól értelmezem az írásodat. Úgy gondolod, hogy az előtét ellenállás növelésével jobb lesz a hang, mert nő a damping faktor? Akkor elárulom, hogy a damping faktor akkor nagyobb, ha a füles előtti ellenállás (az erősítő kimenő impedanciája) kisebb. Minél kisebb, annál jobban fogja az erősítő a membrán nemkívánatos mozgását, vagyis elvileg nem leng annyira szabadon, ahogy szeretne. Ez általában pici mélyhiányként érzékelhető a nagy kimenő impedanciához képest. Pl. a Beyer DT48 25 ohmos fejhallgatóhoz a gyártó 120 ohm előtét ellenállást javasol, mert egy hangyányit több lesz a mély az amúgy erősen mélyhiányos fülesben. A damping faktornak nincs akkora jelentősége, mint amekkorát sokan tulajdonítanak neki.

Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!

(#67338) nakos1212


nakos1212
senior tag

üdv!
40 rugóig keresek fejhallgatót, kizárólag zártat, otthoni használatra. főleg rock és metál zenét hallgatok, de mostanság egyre több a szimfonikus is. a drágább beyer modelleket nézegettem. Hangkártya, forrásból van pár darab; Gravis Ultrasound, Sound Blaster Live!, Aureal Vortex 2, de ha esetleg ezek nem felelnének meg abból is veszek másikat.
Kizárólag circumaural fejhallgatót tudok viselni, a supraauraltól fáj a fülem.

[ Szerkesztve ]

(#67339) attiss66 válasza regener (#67335) üzenetére


attiss66
senior tag

Nem jól olvastad. Ez nem a sennheiser 435, ez egy univerzum/eredetileg veritas 1970-ből :)/
A 435-öst kapásból veri hangzásra. :C

szakibá: a lényeg az, hogy ráforrasztottam vezetékenként 320 ohm-ot és jobb lett a hangja. 220 ohm-kevés volt neki, azzal nem szólt olyan jól. :)

Ebben viták vannak olvastam, de ha visszaolvasol, egy angol nyelvű/magyarra fordítva googl-al/, azt írják, hogy lehet kísérletezgetni az ohm-okkal és egy fazon jó eredményeket ért el vele. Ezek szerint én is, mert jobb lett a hangja. :)

[ Szerkesztve ]

(#67340) Dorien válasza DamianB (#67334) üzenetére


Dorien
veterán

A DT770 Pro és az ATH-MSR7 nem rossz. [link]
Esetleg Shure SRH840, ATH-M40x.

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#67341) emiki6


emiki6
veterán

HE560

Első nekifutásra azt mondanám:

Felépítésre formára tök ugyanaz, mint a 400i és 400s, csak ugye van benne egy kis fa, meg valamiért kényelmesebbnek tűnik, de lehet csak placebo.
A kábele ennek is szégyen. :D
Hangra tök jó, a 400i-nél feltételezem több a mélye, de már nem emlékszem, viszont a 400s + focusA combónál biztosan kevesebb, talán még a magasak is. Összességében elég kiegyensúlyozott hangja van.

Érzékenység: a potin kb 2x annyit kér, mint a 400s, illetve ha benyomom az 5x-ös erősítést, akkor kb ugyanabban az állásban ad hasonló hangerőt, szóval kell neki a delej. A Composite-ot viszont nem tudja megfogni, max hangerőn már túl hangos lenne.

Nem érzem még azt, hogy megérné a felárat, de jobban tetszik az eddig hallgatott hifimaneknél, ennek a legkiegyensúlyozottabb és kellemesebb a hangja.

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#67342) kromatika


kromatika
veterán

Sziasztok.Tudna valaki segíteni abban hogy HE 400I - hez képest mennyire nehezen hajtható a Senheiser HD 660S?Valaki hasonlította már össze őket hang karakterben és úgy általában?Köszi előre is.

(#67343) s4tch válasza emiki6 (#67341) üzenetére


s4tch
veterán

Az egy baromi tiszta hangú fejes.

Csak kíváncsiságból, melyik a top3 kedvenc fejesed?

(#67344) fericske válasza emiki6 (#67341) üzenetére


fericske
addikt

Járj utána mi a neki való erősítés. Komolyabb hangzásvilágú fejes mint a 400-asok, csak ugye ki kell szolgálni.

(#67339) attiss66
Én is szórakoztam ezzel, csak nem forrasztgattam, hanem készen is van néhány variáns. [link]

[ Szerkesztve ]

(#67345) attiss66 válasza fericske (#67344) üzenetére


attiss66
senior tag

Na tessék, akkor csak nem én találtam fel a spanyol viaszt. :D

(#67346) emiki6 válasza s4tch (#67343) üzenetére


emiki6
veterán

Jelenleg úgy gondolom, hogy a 3 emlegetett hifiman... :D (azok közül, amikbe nem csak belehallgattam)

fericske: Csak kölcsön kaptam, de ha így gondolod, akkor kénytelen leszek inkább 400s-t venni, mert akkor nem "kell" erősítőt vegyek... :D

[ Szerkesztve ]

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#67347) ForzaLoki


ForzaLoki
csendes tag

Sziasztok, segítsetek, pls! Elakadtam, nem tudok választani: ATH-AVC500 vagy Shure SRH440 ?
Nagyrészt rock-t (AC/DC,MotörHead),mindenféle metal-t és Pink Floyd-t, Loreena McKennitt-t és hasonlókat akarok vele hallgatni.Ja, meg ős debreceniként Tankcsapdát, PGCSoport-t.
Melyik válasszam ? max. 25e-m van rá.

(#67348) Spíler válasza ForzaLoki (#67347) üzenetére


Spíler
őstag

Szia!
Nem tudom miről hajtod a fejest,de ha van megfelelő forrásod akkor inkább egy Slx HD330 jobb lenne az általad megjelölteknél.Nem kell megijedni,hogy olcsóbb,attól még lehet jobb.
Az AVC500-nak pont a rock/metál nem fekszik,több hangszernél nagyobb hangerőn zavaros lesz a közép tartomány,akusztikus/vokális zenével jól teljesít és kényelmes fejes.
Az SRH440 kissé kényelmetlen,nem véletlen,hogy az SRH840/940 párnát teszik rá.A 940 párnájával a nem túl acélos mélyek még szegényebbek lesznek,viszont kényelmes.Anyagminősége erősen megkérdőjelezhető.
A maradék pénzen vegyél egy külső hangkártyát,DAC/AMP-ot,akár használt is megteszi.
Szerintem. :)

[ Szerkesztve ]

Ne vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…

(#67349) NandorHUN


NandorHUN
addikt

Sziasztok!

20-30 ezer forintos árért használt piacon milyen fejhallgatkat érdemes nézni?

www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA

(#67350) Bodz válasza emiki6 (#67341) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Korlátoz a dac, meg hát van jobban hozzá illő erősítő is a Composite-nál.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.