Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
bigmasterg #4047 üzenetére
BÚÉK minden tisztelt fórumtársnak!
-
eightykid
csendes tag
válasz
szakibá... #4034 üzenetére
Lenyűgöző előadás! (Mondjuk nincs min csodálkozni; kitűnő dal, kitűnő eladó.)
-
donpe
aktív tag
Úgy tűnik T70-es beyer tulaj lettem így az Óévre!
Már hallgatom néhány napja. Elsősorban M-DAC-ról, illetve bkercsó féle MomentDAC-Szimamp (24V) kombóról.
Elsőre nem igazán volt nagy szerelem. A felbontása, részletessége, pontossága letaglózott, de kevésnek találtam a basszusát és túlzottan zárt volt nekem.
Aztán többet hallgatva rájöttem, hogy ezek eddig az általam hallott legpontosabb, legdurvább mélyek, csak nem a mindent elnyomó dübörgő, hanem az igazán pontos, helyénvaló mélyek. Zártságát megszoktam, nem érzem hogy szűk lenne a tere, szerintem zárt fejesként nagyon jól elhelyezi a dolgokat. Valószínűleg az én fülem volt hozzászokva a sok nyitottsághoz (HD598,HD650,AKG K701).
Összességében ami az elején nem tetszett, pont az tetszett meg nagyon néhány nap alatt - a mélyei nagyon ott vannak. Felbontásban pedig emlékeim alapján nem sokban marad el a T1-től. Mindenesetre jóval erősebb mint az eddigi összes fejesem. Hihetetlen, de még mindig találok új részleteket a zenéimben.
Szóval hasonlóan Boldog Új Év Kezdést és További Minden Jót Kívánok Nektek!!!!
-
Gege00
csendes tag
Sony MDR-ZX600 megvan
nemsokára próbálok összehozni egy átfogó véleményt.
-
Geri8
tag
.
-
guppy
őstag
gondoltam bemásolom ide is, hátha vki nem tud róla és csatlakozni akar
BUÉK !
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bigmasterg #4035 üzenetére
Igen!
Buek a jofulueknek! -
bigmasterg
addikt
válasz
baluka26 #4027 üzenetére
Kinézetre és 'csomagolásra' is tényleg a D7000 a legszebb.
Csak nem a kinézetért vesz az ember fejest. Ha így lenne, akkor már az enyém lenne, plusz zárt ath-im lennének.
+(#4028) bajnokpityu:_köszi
Úgy tudom, hogy gyári.
A tiednek ilyen kábele van ? A kinézeten kívül van valamilyen különbség ?
Kicsit keresgélve, lehet, hogy mégsem gyári. Az összes képen szalag kábellel láttam, meg wikipedia szerint is
"Later variations, released in 1982, SR-5N and SR-5NB aka Gold had the same drivers as SR-X Mk3, 6 core ribbon cable and were black with gold trim."
Közben meg csak találtam ilyen kábellel szerelt goldot. Itt a csodás minőségű felső képen. Meg ez is. -
szakibá...
senior tag
Ma ezzel ébresztetem magam, egy öreg összeesett párnájú DT990-el a fejemen. Nincs több magasa, mint a HD600-nak, nem kell EQ sem. Nem érdemes új párnára költeni, azzal nagyon "V" lesz a hangja. Nem véletlenül varrtam le a párna első felét laposra már húsz évvel ezelőtt is (ez egy másik 990). A Head-Fi -n is erre jutottak páran.
-
baluka26
veterán
Úgy döntöttem itt az idő helyet csinálni LCD2-nek.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bigmasterg #4021 üzenetére
Nekem is nagyon tetszenek a képek!
Goldid kábele gyári? Tudom,hogy több féle kábel volt gyárilag is, enyém szalagkábeles.
-
baluka26
veterán
válasz
Csak a küllemet figyelembe véve az összes többi max jelenthet a D7000-nek
Eszméletlen jók a képeid.
-
i.attila
tag
Köszönöm. Megnézem őket.
Sennheiser vagy AKG típusból ebben a kategóriában van valami? -
krichd1
addikt
-
i.attila
tag
Sziasztok,
fejhallgatót keresek úgy 30.000-ig. Zártra gondoltam, jobbára rock meg akusztikus zene. Egy pioneer erősítőről lenne hajtva, csak belső használatra, utcára nem vinném ki. Fontos, hogy kényelmes legyen, a zenére akarok koncentrálni nem a fülfájásra. Ne brummogjon, de azért legyen benne mély is, jó lenne, ha hosszabb kábel lenne rajta (>=3m). Csak új érdekel, használt nem.
Köszönöm előre is.
A. -
fi:zi'k
nagyúr
válasz
Jók lettek.
-
krichd1
addikt
Először a Fischer FA-002W Master Series High Edition-re gondoltam, de nem az. Utána kell nézni, még nem láttam ezt, ebben nagyobb méretű a membrán amit linkeltél. Párnái is másak, ez vmi új high-end Yoga.
-
Bodz
nagyúr
válasz
attika89 #4010 üzenetére
Olvasd tovább is azt a topikot!
The HE-400 isn't so much an improved HE-4 as a different beast altogether. Same for the HE-500: it's not an improved HE-5, the HE-5LE is an improved HE-5. The single digit HiFiMen---the HE-4, HE-5LE, and HE-6---are much harder loads when it comes to amping, so they benefit from a fairly powerful audio chain feeding into them. The triple digit HiFiMan on the other hand---the HE-400 and HE-500---are engineered to be much easier to drive.
The HE-4 is rather unique in its respective lineup in that it has the most "U shaped" signature, basically the sort of headphone that for many people lends itself to hard rock and metal. Think stereotypical Grado in that regard, though I'm not sure if the HE-4 is that extreme; basically it boils down to boosted bass and treble with a somewhat recessed midrange. The HE-400 on the other hand is much more even-tempered, with a smoother and somewhat darker sound overall, possessing a bit of a bottom-end emphasis with a silky midrange and relaxed treble. In its respective price bracket it's a very sonically refined headphone, and I can't think of much off hand in this price range that really competes, let alone gives it a run for the money. At least new; used is a different story.
A kék nekem se tetszik igazán.
(#4009) krichd1:
-
attika89
senior tag
"HE-4 is a planar magnetic with magnets on one side. HE-400 has magnets on both sides. HE-500 improved on the HE-5 while supposedly HE-400 improves on the HE-4."
"HE4/5 were older renditions, not worth getting now that the newer HE-X00 series ones are out that have improved in every way possible, and are at the same price if not less "
from Head-Fi
szerk: bár szerintem a fekete szebb, mint ez a kék a HE-400-on
-
Bodz
nagyúr
Napi eldöntendő kérdés.
Hifiman HE-4 vagy HE-400? -
Deadzone41
őstag
válasz
Geretnero #4000 üzenetére
sok pont 1 fejhallgatóknak semmi értelme nincsen, egyszerű vakítás. két füled van, tehát elméletben két fülön lévő hangszóróval tökéletesen reprodukálhatónak kell lennie a 3D-s térnek. ez a gyakorlatban általában nem valósul meg, a binaural felvételeket kivéve, mivel minden zenét, filmet, játékot, hangfalakra kevernek. a sok.1-es fejhallgató mint olyan, nagyon sok sebből vérzik. kezdjük azzal, hogy hogyan működik az irányhallásunk? az egyik fülbe jutó hangot később halljuk mint a másikba jutót, ezen kívül még vannak egyéb dolgok is, de ez a legfontosabb támpontunk. mivel a fejhallgató két oldala teljesen el van szeparálva egymástól, és mint előbb említettem a legtöbb hanganyagot hangfalra keverik, ahol fizikailag lejátszáskor megvalósul a csatornák "áthallása", a fejhallgatóknál ez nem történik meg.
aztán ott van az, hogy sok.1 es fejhallgatónál az egy hangszóróra jutó anyag költség, a töredéke a sztereóénak, és ugyan akkora térbe kell bezsúfolniuk sok hangszórót. műszakilag és akusztikailag lehetetlen, hogy egy ilyen dolog jól szóljon.
vannak megoldások, amivel a hangfalakra kevert dolgok is térben hallhatóak egy sztereó fejhallgatón, pl dolby headphone. ezek úgy működnek, hogy a sokcsatornás hanganyagot equalizálják, valamit áthallást létesítenek a jobb és bal csatorna között. ezekkel a megoldásokkal elég élethűen és élvezhetően reprodukálhatók a sokpontegyre kevert felvételek egy fejhallgatón, az asus és a creative hangkártyái tudnak ilyet csinálni realtime hardveresen. [link]50 körül újonnan athm50, shure840
egyik kolega innen a fórumról pedzegeti, hogy eladja a beyer dt880-át, ez félnyitott, én arra csapnék le.kipróbálni őket: nomono, hangbarlang
-
p_adam
addikt
válasz
bigmasterg #3966 üzenetére
Itt van egy lengyel összehasonlítás a két fejhallgatóról Orpheus-al kiegészíve (de a Sennheiser erősítő a Stax-hoz nem igazán illik) és van még külön az Omegáról is (Google translate-el nagyjából érthető).
Sokat nem tudok hozzátenni, a K1000 egy külön élmény a hátrányai ellenére és jó volt hallani hogy egy ilyen viszonylag olcsó rendszerből is ennyire tisztán szépen és dinamikusan tud szólni. Más fejhallgatónál nem tapasztaltam hogy a zenének ennyire "ereje" lenne vagy hogy a virtuális térnek nem érezni a határait. Újfent kísértés, hogy majd egyszer legyen egy Sigma-m de valószínűleg nehéz lenne megszokni a legmélyebb és legmagasabb hangok hiányát.
Az SR5 Gold nem volt annyira lefogva az adapterrel és a CEC-vel mint ahogy azt gondoltam, a mélyek kicsit jobban ki voltak emelve de Stax-hoz képest meglepően ütősek voltak.
A Mytek jól passzolt mindkét fejhallgatóhoz, főleg a K1000-hez ami a Lavry-val már túl világos, nem könnyű eltalálni az egyensúlyt.
A nap későbbi részében még volt alkalmam összevetni a Lavry DA10-et a DA11-el (mindkettőt Halide-vel) és meglepő módon a DA11 jobb, tisztább volt némileg pedig csak a zajszint csökkent kicsit a gyártó szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen egeret válasszak?
- Xbox Series X|S
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- E-roller topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Ringbe száll a Xiaomi a mobilchip piacon
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Xiaomi Redmi 10 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Iphone 14 Pro Max 256GB Független mobiltelefon. OLVASS!
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest