Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:54:46

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#98001) Remus389 válasza Greg204538 (#97998) üzenetére


Remus389
veterán

Greg204538: Szóval amit feltételezel, az szerintem valós, de ez nem jelent automatice jobb végeredményt.

Igen, én is ezt feltételezem, hogy más lesz, de nem feltétlenül az én ízlésem szerint. Hát ki kell próbálni és akkor eldől. Ment PM.

niof: Az ár miatt.

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp-ok_2db_2/friss.html

(#98002) HUNNIA1920 válasza Remus389 (#97996) üzenetére


HUNNIA1920
őstag

Nekem Kácsa tiszta ezüst kábelem van, DIY szerelt, használtan szereletlenül kb. 15eFt/m áron ki lehet fogni, újonnan jelenleg 23eFt. Kácsánál szerelve 85eFt-ért a HD800-hoz szerintem elég húzós ár, lehet jobban megéri pl. Neutrik vagy más olcsóbb dugókkal otthon szerelni vagy várni egy használt kábelre közel fél áron.

Én szerencsére az a típus vagyok, aki nem érzékeny a kábelezésre, így nem sok különbséget hallok a réz és az ezüst között, legalábbis annyit nem, amennyibe kerül az ezüst kábel a gyárihoz képest. Néha egy kábel csere árát jobb beletenni egy jobb fejhallgatóba, ahol nagyobb lesz a különbség.

"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."

(#98003) niof válasza Remus389 (#98001) üzenetére


niof
addikt

Hát, a "normális" ezüst kábel sehol sem lesz olcsó, az fix. Szerintem eleve ezért kellene hanyagolni az ilyen kétes eredetű beszerzési forrásokat. De te tudod...
Én azért körülnéznék a Kácsa weboldalán, az AVX-en, meg emlékeim szerint itt is többször volt említve egy cég, akiktől többen rendeltek ezüst kábeleket fejesekhez, de annak a nevére már nem emlékszem. Majd valaki megmondja melyik az.
Meg amúgy is, írod, hogy 1,5m kell, az még nem a világ vége árban, szerintem.

Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

(#98004) budo82 válasza niof (#98003) üzenetére


budo82
tag

Ezüst kábel témában a Lavricables ugrik be. Viszont árban húzós. Háromféle termékvonalban kapható a HD800S-hez kábel, a legolcsóbb Ultimate Line-os kábel 200 EUR felett van (1,5m).

Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó...

(#98005) gianni85 válasza niof (#98003) üzenetére


gianni85
veterán

Ezüst pl. Lavricables, de minden csak nem olcsó… szívás, hogy a HD800 csati alapból drágítja rendesen a kábelt.
Én is ódzkodok a noname Aliexpress vásárlásoktól…
Személy szerint az SPC kábelek eddig nem jöttek be, full ezüsthöz és annál egzotikusabb anyagokhoz nem volt szerencsém, de a “jó öreg minőségi réz” még nem okozott csalódást. Pl Forza Claire.

budo82 megelőztél :)

[ Szerkesztve ]

(#98006) Greg204538 válasza fericske (#98000) üzenetére


Greg204538
tag

Csak SPC :/ feltúrtam az írásom, a linkek nem élnek https://prohardver.hu/tema/nagy_fejhallgatos_topik_kerdezes_elott_olvasd_el_a/hsz_48852-48852.html

(#98007) HornedReaper


HornedReaper
senior tag

Ajánlanátok Aliról jó minőségű kábelt, amiből jack-jack vezetéket gyárthatnék? OCC vagy UP-OCC esetleg kínai Sterling ezüst is érdekes lehet :D Xangsane sterling analóg átvezető is nagyon bevált

Keress kínai shopokhoz kuponokért

(#98008) HornedReaper válasza HornedReaper (#98007) üzenetére


HornedReaper
senior tag

nem is néztem az új hozzászólásokat, látom pont ez volt a téma :DDD

Keress kínai shopokhoz kuponokért

(#98009) Tulku


Tulku
veterán

Az ezüst kábel hangja addig megosztó, amíg nem hall az ember egy normális ezüstöt...
Amíg bíbelődtem számtalan ezüsttel számomra is a nyomott tér, a basszus túltengés és a középmagas kiemelés hatott...aztán egyszer Kondo VZ kapcsán arra lettem figyelmes, hogy olyan sima hangot még életemben nem hallottam, nem tudtam kiszedi azösszekötőt, mert attól fogva minden más durva lett...(kondo réz is)...
Tehát ezüst és ezüst között hétmérföldes lehet a különbség...

[ Szerkesztve ]

(#98010) HornedReaper


HornedReaper
senior tag

Ezzel a réz OCC kábellel szemezek..
Ezt [link] meg ezüstnek írják, kínai feliratot lefordítva is.

Keress kínai shopokhoz kuponokért

(#98011) niof válasza gianni85 (#98005) üzenetére


niof
addikt

Én is csak a szobai rendszernél használok ezüstözött kábeleket (ott jótékony hatásuk van). A fejhallgatós cuccaimhoz bőven jó az MC5000-ből gyártott saját kábel, Amphenol és Neutrik csatikkal. Nincs hiányérzetem. Hosszra meg a lehető legrövidebb van mindenhol. A fejhallgatókon meg eszembe sem jutott, hogy kábelt cseréljek. Illetve a HD 25-ön igen, de aztán ott győzött az az érv az eredeti mellett (acél), hogy csomószor fennakadtam a kábellel, és ha réz lenne, fix, hogy már százszor szétszakadt volna. Meg az mostanában ritkán is van használva, mert kocsival járok melózni, és hát ott nem nagyon van rá szükség... :B

Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

(#98012) niof válasza Greg204538 (#98006) üzenetére


niof
addikt

Én is megcsináltam anno ezt a mod-ot, és hasonló véleményen voltam, mint te. A csillapításon kívül még vettem bele aranyozott rugókat, mert nyáron, ha megsütötte a bal oldali részt a nap, akkor egy idő után az az oldal elhallgatott. Ha megpiszkáltam a csatit, visszatért. Na, az új rugóval ez megszűnt. Én még annyival mentem tovább, hogy Yaxi párnákat is vettem rá, mert a gyári nagyon kényelmetlen, ha 1-2 óránál tovább rajtam volt. Első körben a "sima" verziót, ami hasonlít a gyárira, de pufibb, nem lapul le annyira. Sokkal jobb, kényelmesebb, mint a gyári, "több" lett a mély, de ez igazából csak a jobb szigetelés miatt tűnt így. Ha az eredetit picit odafogtam, azzal is tök jó volt, de hát hé, ne kelljen már nyomogatni! Aztán megtaláltam a Type B variánsát, rendeltem abból is, és ez beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Tökéletes szigetelés igazgatás nélkül, és a kényelmi szintet is magasan feljebb emelte. A mélyeknél beköszön vele az alsó oktáv is, ami a másik 2 paddal azért nem volt az igazi.

Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

(#98013) Remus389


Remus389
veterán

Köszönöm a hozzászólásokat és véleményeket, szerintem jó lesz az az aliexpress-es ezüst kábel nekem. Én elhiszem hogy az ezüst és szakszerűen van megépítve, megkockáztatom.

Elsősorban az ár, hogy nem annyira drága, de jónak tűnik. Kínából minden olcsóbb.

Megnéztem ugyanezen bolton belül árulnak ugyanilyen 99% ezüst kábelt és, csak más fejhallgatókhoz és mindenhol 5 csillagot írnak rá a vevők.

Igényesen megépített, tartós kábelnek tűnik, ha nem válna be, szerintem el tudom adni talán, bár lenne nem könnyű, talán a Head Fi-on és EU-n belülre. Mindenképp várok változást hangban, hátha pont jó lesz az ízlésemnek, majd beszámolok róla.

Megnéztem az ebay-t, a Lavricables-t is és a Kácsát is amúgy.

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp-ok_2db_2/friss.html

(#98014) szaki58 válasza Remus389 (#98013) üzenetére


szaki58
aktív tag

Szia!
Az 1000-en hasonló kábel volt, mint amin gondolkodsz. [link]
Az 5000-en egy dupla annyiba kerülő aranyozott kábel volt. lehet, hogy ez: [link]

Amit én szeretnék az DIY lesz, Angliából lehet a kábelt beszerezni, és a Head-fi.org-on HD1000SE topikban nagyon dicsérik.

Duelund Wire 26 awg (DCA26GA) Tin Plated Hook-up Wire

Duelund - 82810 [link]

(#98015) Remus389 válasza szaki58 (#98014) üzenetére


Remus389
veterán

Az 1000-en hasonló kábel volt, mint amin gondolkodsz. [link]

De ez HD650-esre való.

Az 5000-en egy dupla annyiba kerülő aranyozott kábel volt. lehet, hogy ez: [link]

Nem értem ezt az aranyat azonkívűl hogy szép, a legjobb vezető az ezüst: [link]

A réz az nagyon közel áll hozzá, inkább az lehet hogy a gyártás során nem lesz teljesen homogén a rézvezeték [link] , mindenesetre másképp szól az ezüst kicsit

Amit én szeretnék az DIY lesz, Angliából lehet a kábelt beszerezni, és a Head-fi.org-on HD1000SE topikban nagyon dicsérik.

Persze olcsóbb ha magad forrasztod, én nem bízom annyira magamban. Mondjuk forrasztottam már ezt-azt :D

Amúgy van bármilyen ellenvetésed ez ellen? [link]

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp-ok_2db_2/friss.html

(#98016) szaki58 válasza Remus389 (#98015) üzenetére


szaki58
aktív tag

Nincs ellenvetésem, biztosan jó.

Gondolom, a dugókra értetted a HD 650-et. Igen ez a shop arra készíti, de ugyanez a kábel fellelhető más dugókkal is. Ezt a kábelt a Devához vettem anno, majd átforrasztottam az ezreshez. Nem nagy ügy.

A másik kábel ezüstözött és aranyozott réz. Őszinte leszek: nem hasonlítottam még össze az ötezres gyári kábelével, de meg fogom tenni, bár a gyári nem szimmetrikus.

[ Szerkesztve ]

(#98017) Eagle16


Eagle16
addikt

Sziasztok!

CM Mh-752-n elkezdett foszlani a műbőr, honnan és milyen párnát vegyek, ami megéri az árát? Brainwavz-en láttam hogy van ami jó elvileg, de hátha van jobb.

₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿

(#98018) HUNNIA1920


HUNNIA1920
őstag

Esetleg valaki hallotta már a Kingsound KS-H3 fejhallgatót M20-as csöves erősítővel? Valahol azt írták, hogy a Stax SR-007-el van kb. egy szinten, illetve nem túl nagy lépés róla Stax-009.

Az elektrosztatikus fejesek mennyire alkalmasak Rock zenéhez, illetve mennyire univerzálisak minden stílust tekintve? Azt tudom, hogy speciális erősítőt igényelnek, így használhatóságukat tekintve eléggé korlátozottak.

"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."

(#98019) p_adam válasza HUNNIA1920 (#98018) üzenetére


p_adam
addikt

[link] Nem egy szerencsés választás, ennyiért valami jót is lehet venni...

Egyszerűen vázolva a Stax-on kívül jelenleg egy gyártó sincs, ami megfelelő minőségben képes lenne sztatikus fejhallgatót gyártani. (A Lambdák anyaghasználata nagyon olcsó, de maga a konstrukció sokkal jobb, mint az összes többinél, a Hifiman nem szigetelt a környezeti behatások ellen, pár év alatt tönkremehet.)
Vannak jónak mondott hangú sztatikusok, csak nem valószínű, hogy évtizedekig problémamentesen fognak menni, mint a Staxok. Az Audeze várhatóan jó lesz a következő verzióban, a legelső modelljükkel vannak kisebb gondok.
Az Omegák műfaj függetlenek, illetve a Gamma Pro is egy fenomenális rock fejhallgató, a régi Yamaha planárokra emlékeztet, csak magasabb szinten. Szívesen megmutatom bármelyiket.

(#98020) niof válasza Remus389 (#98015) üzenetére


niof
addikt

" a legjobb vezető az ezüst"
Most még! Majd ha jönnek a grafén kábelek! ;]

Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

(#98021) Remus389 válasza niof (#98020) üzenetére


Remus389
veterán

Amit kinéztem abban pont van grafén is: [link]

Nem tudom hogy miért.

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp-ok_2db_2/friss.html

(#98022) niof válasza Remus389 (#98021) üzenetére


niof
addikt

Aha, persze... El ne hidd! Nézz már utána, hogy mennyibe fáj egy gramm grafén előállítása! Na pont ezért nem szabad ilyen moslék helyekről bármit is venni...

Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

(#98023) fericske válasza p_adam (#98019) üzenetére


fericske
addikt

Van azért a Stax-on kívül más jó elektrosztatikus is.
Hifiman Jade 2, Dan Clark Voce
A Jade 2 rendszert mindenképp ajánlom meghallgatásra, ha valaki elektrosztatikusban gondolkodik, mert ez valóban összevethető a Stax sr szériával, csak jelentősen olcsóbb.

(#98024) p_adam válasza fericske (#98023) üzenetére


p_adam
addikt

Persze, hogy vannak, csak nem érdemes velük foglalkozni, nem olyan jók.
Az eredeti Jade még jó volt, de annak az összeszerelése is botrányos.

(#98025) HUNNIA1920


HUNNIA1920
őstag

Köszi a válaszokat!

Ezeknél egy dologtól félek, hogy nekem túl világos hangúak lennének, sovány mélyhangokkal.

Ma elvitték a Hifiman Edition XS-t. Túlzás nélkül az eddigi legjobb fejesem volt, de számomra kicsit fényes hangú volt egyes zenei stílusokon, mindenképpen kellett volna mellé a cső vagy egy sötétebb hangú erősítő. Persze nem vagyunk egyformák, valakit nem zavarna, de én érzékeny vagyok rá, ezért is nehéz lesz fejest találnom, bár a NOS-11 és a HE400S szimmetrikus kábellel bőven hozza, amit kell, amíg nem lesz más.

[ Szerkesztve ]

"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."

(#98026) p_adam válasza HUNNIA1920 (#98025) üzenetére


p_adam
addikt

A 007 Mk2-nek (szerintem) még túl sok is van (több, mint egy HD650), az olcsók közül meg a Gamma Pro adja azokat a bő mélyeket (de sub mély elfogy). Pl. egy Lambda Pro is elég tisztességes, bár a magasa világos is és ütni nem fog úgy, mint a kerek alakúak, de erősítő függő is. Egy jó végfokkal elég tisztességesen ütős, dinamikus a hangjuk, csak a tisztaság nem olyan, mint egy dedikált erősítővel.
Sokféle van, ha nem próbálod ki, akkor csak találgatás, amit egy modellről írnak, abból nem érdemes általánosítani.

(#98027) Ba cy lus válasza HUNNIA1920 (#98025) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Cső miért jó alacsony impedanciás, áraméhes planárhoz? :F

(#98028) fericske válasza p_adam (#98024) üzenetére


fericske
addikt

Szerintem meg érdemes velük foglalkozni, attól mert Max Settings véleménye más, az enyém nem fog változni.
Csak hangra vonatkozóan természetesen. Élettartamra nem tudok mit mondani, mint ahogy más sem aki nem birtokolja hosszú évekig, egyébként csak spekuláció.

(#98029) HUNNIA1920 válasza Ba cy lus (#98027) üzenetére


HUNNIA1920
őstag

Nem minden csöves erősítő OTL alapú. Vannak csöves erősítők, amik jók planárokhoz.

p_adam: igazad van, próba nélkül csak találhatók, de általában ha valamiről egyeznek a vélemények, ott nem hiszem, hogy az enyém radikálisan változna.

"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."

(#98030) Sinesol


Sinesol
veterán

Ha már olcsó elektrosztatikus, akkor érdemes megemliteni a Nectar Hive-ot is, ami még a Jade-hoz képest is töredék áron kapható, miközben sokak szerint bőven oda lehet tenni a Staxok mellé.

Mondjuk azt azért megjegyezném azt, hogy szinte bármit is olvas az ember Stax-ok terén, valahogy sosem pozitív a beszámoló, a technikai képességek ecsetelése után többnyire csak a negativumok felsorolása jön, problémás megbízhatóság, természetellenes "timbre" , nem létező mély / hiányos dinamika, Stax "fart", sziszegősség, stb...szóval ha ezekből 1-2 dolgon javit valaki akkor máris jobb vételnek mondanak szinte bármely konkurrens estat-ot.

[ Szerkesztve ]

(#98031) Remus389 válasza niof (#98022) üzenetére


Remus389
veterán

Én úgy láttam a képeken, van a vezetéken belül némi fekete szálas anyag, az lenne a grafén?

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp-ok_2db_2/friss.html

(#98032) niof válasza Remus389 (#98031) üzenetére


niof
addikt

Hát, grafit és grafén nagyon nem ugyanaz, azon kívül, hogy mindkettő szén. Grafént értelmes áron ma nem kapsz. Valószínűleg értelmetlen áron sem... Laborokban állítják elő, és még nagyon nem ott tartanak vele, hogy kínai piacos kábelekbe pazarolják. Grafitot már elég rég használnak kábelekben, pl. Van Den Hul. Grafén, még biztos nincs. Átverés.

Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

(#98033) Remus389 válasza niof (#98032) üzenetére


Remus389
veterán

Jó, a grafénos részben én is kételkedtem. Felfoghatjuk reklámnak.

Számomra inkább az a kérdés, hogy ebben a kábelben az ezüst az valóban ezüst-e?

Nekem úgy tűnik a képek és a visszajelzések alapján, hogy abban nem hazudnak. Vagy igen? Mi a véleményed?

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp-ok_2db_2/friss.html

(#98034) fattyu válasza Sinesol (#98030) üzenetére


fattyu
veterán

nem lehet

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#98035) niof válasza Remus389 (#98033) üzenetére


niof
addikt

Továbbra is azt mondom, amit mások is. Megbízható forrásból OK. Az ali, számomra nem az.

Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

(#98036) fehér_ember válasza HUNNIA1920 (#98025) üzenetére


fehér_ember
addikt

Fejestalis és zidoo uhd2000-es sabre tapasztalatok után már én is azt mondom hogy pl. Anandát azt lehetőleg ne sabres dachoz, mert azokkal tényleg egy kicsit túl világos is tud lenni. Persze neked nem sabre van, de akkor ezekszerint akad még más is.
Viszont a zidoo uhd2000 + MicroFluentAmp nagyon jó a 250Ω-os DT770-esemhez.
Késő este már azzal hallgatok zenét is, és tök jól el lehet lenni a "még barátságos árúnak számító" zárt Beyerrel is.

[ Szerkesztve ]

(#98037) fericske válasza fattyu (#98034) üzenetére


fericske
addikt

Miért nem?

(#98038) Remus389 válasza niof (#98035) üzenetére


Remus389
veterán

Sok mindent rendeltem már Aliról és minden OK volt eddig.

Itt a lényeg az ár, annyit nekem még megér amennyiért az Alin van, de 100+ ezerért már nem.

[ Szerkesztve ]

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp-ok_2db_2/friss.html

(#98039) p_adam válasza fericske (#98028) üzenetére


p_adam
addikt

Az nem spekuláció, ha látszik, hogy hogyan van összerakva, vagy mi történik egy 18000$-os Shangri-La Sr fejhallgatóval pár év után. (Jr is érintett)
Aki ennek tudatában is belevág, az szimplán homokba dugja a fejét. Bár elég valószínűtlen, hogy ezekre az apróságokra bárki is felfigyeljen azon kívül, aki ezeket javítja.
Az meg hogy Stax Sr semmit nem jelent, ez éppenséggel bármelyik darab lehet, hangra vonatkozólag kár általánosítani, ahogy írtam.

(#98040) p_adam válasza HUNNIA1920 (#98029) üzenetére


p_adam
addikt

Ha ez már gondolatban eldőlt, (annak ellenére, hogy számtalanszor írtam, hogy egyik modell ilyen hangú, másik olyan, és senki se tudja, hogy mikor, miről olvasott, hol, meg mit) akkor maga a kérdés is felesleges.

(#98041) fattyu válasza fericske (#98037) üzenetére


fattyu
veterán

tompa élettelen mély SEMMI channel imbalance magas hangerőn (ami nem is olyan magas ) jön az elektrosztat túl sok és a grillhez érés.

kb egy elekrtosztat összes hátránya az előnyei nélkül.

nem friss az élmény prosodik egy itthon valahol. majd ha érdekes annyira elővehetem éppen

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#98042) Gzula[HUN] válasza Eagle16 (#98017) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Egyszer rendeltem BW párnát, de nem vagyok tőle elájulva. Nekem textil round van. Világrekord gyorsasággal hámlott le a hátsó részéről a műbőr. Mivel annyiba került, mint egy alsó kategóriás fejhallgató, nem dobtam ki, jelenleg a varrónő nagynénémnél van. Pedig akkor még nem ment rá a vámkezelés és a plusz áfa.
A másik probléma lehet vele, hogy alapban nem kapsz hozzá perforáltat BW-ből (kijavítasz, ha rosszul tudom), és vagy vághatod ki ollóval, vagy ezzel a nem a legigényesebb megoldással oldod meg. Kényszer nagy úr, valamint én is csak így tudtam megoldani.

Nem tudom mekkora párna kell CM-re, de a Sony MDR-1A utángyártottja 10X8cm-es, és perforált is. (Az am2-é is, de az nem annyira jó párna, mint az elődjéé.)

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#98043) fericske válasza p_adam (#98039) üzenetére


fericske
addikt

Pontosabban az sr7 (gen1) és sr9 modelleket hallgattam csak, viszont több igen drága rendszeren. Blue Hawai, Woo Audio, MSB Tech. Az erősítő szettek 8k -160k euro közötti árban mozogtak.
A 7 és 9 fejeseket a Blue H.-val a Jade2 szett mellett tudtam meghallgatni.
Nem volt hosszas hallgatózás, de akkor ott a Hifiman cucc jobban tetszett, ártól függetlenül (ami bő ötszörös egyébként).
Egy hosszas hallgatózás lehetséges más eredményt hozna, jól ismert zeneszámokkal. Viszont akkor itt mégis figyelembe kell venni az árakat, mert ha ekkora árkülönbség mellett erre van szükség, hogy dönteni tudjak, akkor ez megint a Jade2 felé borítja fel teljesen a mérleget, nem is csak billenti.

Azt hozzá kell tennem, hogy az elektrosztatikusok nem az én világom, azon fejesek és rendszerek alapján amiket eddig soroltam. Egyedül a sebességüket találom imponálónak, de számomra nem nyújtanak igazi zenei élményt. Száraz, érzelmetlen-közömbös amit kaptam tőlük, meg valahogy sosem volt eléggé sima, folyékony a hangzás.
Egyébként tonalitásban a 7 kicsit jobban tetszett a 9-nél, viszont a Jade2 tonalitása mindkettőnél jobb számomra (a kettő között van kb.), illetve azt találtam a legkevésbé száraznak, meg azzal nem is volt igazán gondom a kissé közvetlen hangzásán kívül. Azt viszont csak saját rendszerében hallottam.

A Voce az sr9-re hajaz. Nem sokat foglalkoztam vele, nem is tudom mi volt alatta, az is száraz nekem.

Így talán el tudod helyezni valahol a Jade kettőt ameddig nem tudod meghallgatni.
Ezekkel az elektrosztatikusokkal van tapasztalatom csak.

Hogy mikor fog szétesni passz.
Ezen szempontok alapján a mai fejesek közül Finalt kell venni. Túléli a konstrukció a természeti csapásokat is, csak a párnákat kell rajta tartós bőrre cserélni.

#98041fattyu
:R

[ Szerkesztve ]

(#98044) p_adam válasza fericske (#98043) üzenetére


p_adam
addikt

:R A 007 Mk1 kezd lenni a kedvenc fejhallgatóm (a régi Orpheus után) nem annyira jellemzők rá rá azok a dolgok, amik más elektrosztatikusokra. Azért jellemzik sokan "planárosnak" amellett, hogy egyéb jó tulajdonságokat megtart. Érdekes, hogy ennyire másképp halljuk, elsőre nem feltétlen izgalmas, mert kb. az egyetlen, ahol azt hallom, hogy nincs kiemelve semmi, (inkább egy-két helyen vissza van fojtva, le van nyugtatva, egyáltalán nem sziszegős) és pont ettől lesz zeneibb az élmény. Mert ha rááll a hallgató, akkor elvonatkoztatni attól, hogy technikailag hogyan szól (nem olyan tiszta és gyors), ha csak a zenét prezentálja. A HD650 is hasonlót csinál, csak ott már a fátyolosság sokkal nyilvánvalóbb, mert a technikai korlátai miatt nem képes a felső magasat vagy sub mélyet részleteket gyorsaságot stb. úgy közvetíteni.
Az, hogy nem sima, és folyékony a hangzás, mit jelent? Túl lebegős, túl elválasztott?

(#98045) niof válasza Remus389 (#98038) üzenetére


niof
addikt

Ahogy gondolod. Én nem rendelnék onnan ilyesmit. Biztos, hogy nem csak 100k-s alternatíva van ezüst(özött) fejhallgató kábelre.

Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

(#98046) Tulku válasza Remus389 (#98033) üzenetére


Tulku
veterán

Tapasztalataim szerint ezüst és azüst között legalább akkora különbség van, mint autó és autó között.
Mivel ötvözik (azt ugye senki nem hiszi, hogy a vezeték 100% ezüst, mert az szimplán eltörne) nilyen tulajdonságai vannak vezetés szempontjából az ötvöző anyagnak...stb.
Nem mindegy az ezüst fajtája sem, erről is lehet olvasni.
Rendre a próbák azt mutatták nálam, minél jobb minőségű az ezüst kábel, annál kevésbé jellmező rá az általános ezüst hangzás definíciója, egy bizonyos "szint" fölött már csak a simaság és a "gömbölyűség" súlypontjaiban lesz különbség...
A tömeg ezüst szerintem az ezüstözött réz különböző változatait foglalja magában...

(#98047) Csápájev


Csápájev
őstag

Status audio CB-1 -re is vennem kell fülpárnát. Ezekből mindig érdemes konkrétan az adott füleshez valót venni, vagy tökmindegy csak a méret stimmeljen? Pl innen?
A gyárija nagyon hamar szétfoszlott,alig használtam,állt a szekrényben konkrétan,mint második füles.

[ Szerkesztve ]

(#98048) gianni85 válasza Remus389 (#98038) üzenetére


gianni85
veterán

Nyilván fontos az ár, ha nincs fölös pénz, akkor nincs mit tenni/venni. Azért ha én lennék a helyedben, egy HD800S-sel, főleg ha még hosszabb távra tervezek vele, akkor adnék neki egy korrekt drótot. Lehet 100e alatt is találni, van használtpiac is. Mi csak megfogalmaztunk pár aggályt az alis vásárlással szemben, főleg egy bizonyos szint felett. A végén a saját döntésed mit és hol veszel. Amit linkeltél valami 40-80 között mozgott… lehet még fennakad a vámon is… egy rövid keresés után én inkább bevállalnék ennyiért egy csúcs faw kábelt.

(#98049) s4tch válasza Csápájev (#98047) üzenetére


s4tch
veterán

Két dolgot érdemes szem előtt tartani. Egyrészt a párna valahogy fel kell, hogy kerüljön a fejesre. Ehhez nem elég az azonos átmérő, mert nem egyforma mindegyik fejesnél a párna rögzítésének a módszere. Van pattintós, mágneses, peremmel rögzített, ezt neked kell tudni. (Én vaktában nem feltétlenül vennék párnát, de van, amelyik működhet ránézésre. Az általad linkelt akár jó is lehet a fejesedre, és 4-5 dollár nem a világ, ha nem jön be.) Másrészt a hangra gyakorolt hatást nem lehet látatlanban kiszámítani. Vagy mások által tesztelt párnát lehet venni, vagy vakrepülés lesz az új párna. A borítás anyaga, a párna vastagsága, a párna belső mérete, a tömés anyaga mind befolyásolják a hangot. Lehet, hogy nem fog zavarni egy új párna, lehet, hogy még javít is a hangon. Nekem viszont volt olyan, hogy a Nad HP50-re vett ebayes kínai párna teljesen agyonvágta a Nad eredeti karakterét, hiába illeszkedett szépen, és hiába volt vállalhatóan kényelmes.

Szóval nézz szét fórumokon (head-fi, reddit, stb), hátha találsz bevált javaslatokat. Vagy vedd fel a kapcsolatot a gyártóval, hátha tudsz venni gyári párnát. (Hasonlóan jártam el a HP50 esetében. A Nadhoz semmilyen webshopban nem lehetett gyári párnát kapni, az utángyártott kínai - amit valahol javasoltak - nekem nem vált be, ezért írtam a gyártónak, a gyártó az importőrhöz irányított, ők meg kipostázták emberi áron a zsír új, tökéletes párnát.)

(#98050) s4tch válasza gianni85 (#98048) üzenetére


s4tch
veterán

Ez a Forza klassz lehet, tuti, hogy jobb, mint az alis kamu-grafén. Én is inkább ebbe az irányba mennék. Mondjuk nekem úgy tűnik, a kolléga már meggyőzte magát, és őszintén szólva érdekelne is a tapasztalata a kínaival.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.