Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:54:46

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#67951) #56474624 válasza tal-garius (#67949) üzenetére


#56474624
törölt tag

Azért nem túl megnyugtató, hogy ilyen vacak az anyagminőség. Nekem néhány hónap alatt eddig csak a gyárilag hozzáadott jack átalakító lett kontakthibás (még garis). Asszonták a szerviz ügyfélszolgálatosok, hogy az egész fejhallgatót le kell adni, hogy azt a kis vackot kicseréljék, amelynek a hibájáról mellesleg a konkrét fejhallgató nélkül sem lenne nagy kunszt meggyőződni. Akkor inkább hagyom a fenébe, nem ér annyit az egész, hogy 1-2 hétig szervizben rohadjon miatta a fejhallgató.

(#67952) karmaresz


karmaresz
senior tag

Gondoltam belefér, ha megosztom:
A fejhallgatótesztek nagy doyenje Tyll Hertsens @ Innerfidelity bejelentette visszavonulását.
https://www.youtube.com/watch?v=-d31eTmqeEk
Érdemes megnézni, hogy miért, valamint kiderül az is, hogy a nagy útra milyen fejhallgatókat visz magával Tyll. Sokan meg fognak lepődni. :P - valahol a 20. perc után mesél erről -
Egyébként meg hatalmas köszönet neki azért amit a közösségért tett az elmúlt 25 évben. :R

[ Szerkesztve ]

Once, I thought I was wrong but I was mistaken

(#67953) tal-garius válasza #56474624 (#67951) üzenetére


tal-garius
aktív tag

Pár éve azért napi rendszerességgel használva van. Engem a tartó része érdekel ne törjön el, de szerencsére az fémből van. Olyan vékony, kis gumiszerű anyaggal van bevonva a szövet rész, nem csoda ha elfáradt. Jó lenne azért vmi erősebb, mint pl a fülpárnás részen lett cserélve. Viszont máig nem találtam kellemesebb hangú fejest helyette, ennek kényelmével, zártságával is meg vagyok elégedve.

(#67954) #56474624 válasza tal-garius (#67953) üzenetére


#56474624
törölt tag

Pár éve azért napi rendszerességgel használva van.

Igen, tudom, hogy ez manapság "normális", mikor a tartós fogyasztási cikkek is inkább csak "féltartósak", vagy inkább "negyedtartósak". Bosszantó, hogy úgy van megcsinálva, hogy újat kelljen venni. Ha megszeretted a hangját, és nem találsz olyan hangzást, akkor úgy jártál. Kicsit túl van pörgetve már egy ideje a fogyasztás. :(

(#67955) alphamooncam


alphamooncam
őstag

Az utóbbi két-három hónapban az asztali rendszemen dolgoztam, és most jutott időm arra, hogy foglalkozzak a fejesemmel is.

Az lenne a kérdésem, hogy ki milyen hangerőn hallgat zenét, tesztel fejest.

Beütöttem a keresőbe a referencia hangerő kifejezést, de semmi értékelhetőt nem dobott ki a kereső.

[ Szerkesztve ]

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#67956) emiki6 válasza alphamooncam (#67955) üzenetére


emiki6
veterán

Én úgy szoktam zenét hallgatni, hogy elindítom a számot, letekerem a hangerőt, feltekerem a hangerőt, aztán letekerem oda, ahol a legjobbnak érzem (nem túl hangos, de mindent jól hallok, a tér és szeparáció is a legjobb, stb). Fejhallgatónként eltér az optimális hangerő.

Régen, mikor az SRH840-et hallgattam azt tapasztaltam az alapján amit hallottam, hogy a hangtér olyan, mint egy tér, aminek a közepén vagy te (vagyis inkább a fejed), körülötted a zenészek és hangszerek adott helyeken és mikor adod rá a hangerőt, akkor mintha elkezdene nőni a zenészek és hangszerek mérete, de a helyzetük nem változik. Ha túl nagy a hangerő, akkor a hangszerek beleérnek egymásba és kusza lesz a hangzás, eltűnik a tér és a szeparáció és összemosódnak dolgok. Én annál a fejesnél akkor így képzeltem el.

A Denon D7200-nál is ezt szoktam csinálni. Zene kiválaszt, szem behuny, hangerő beállít és élvezem azt a részletes, szeparált és jó terű hangot, amit ez a fejes tud. Ha kicsit több hangot teszek rá, akkor már túl hangos, de megjelenik egy bass boost, amit jó hallgatni, de nem szabad sokat, mert ugye az a hangerő már szerintem károsítja a hallást hosszútávon.

[ Szerkesztve ]

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#67957) Ereshkigal válasza karmaresz (#67952) üzenetére


Ereshkigal
őstag

Belefér, bár nemrég linkelték be. ;)

(#67958) alphamooncam válasza emiki6 (#67956) üzenetére


alphamooncam
őstag

Ez így nagyon szubjektívnak tűnik nekem.

Az hogy fejhallgatónként eltér az optimális hangerő, az alatt azt érted, hogy a potmétert máshova kell állítani, hogy elérd ugya azt a hangnyomást, vélhetően a referencia szintet ( akárhol is van )?

[link]

Még ha van is az embernek egy mikrofonja, hangnyomásmérője, akkor sem lehet közvetlenül beállítani a hangnyomás szintet, ehhez vmi speckó cucc kell. Pedig fontos lenne hogy referencia hangerőn hallgassunk zenét, teszteljünk, hogy egyáltalán két füles összemérhető legyen, nem?

Van erre valakinek egy bevált módszere?

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#67959) Ribi válasza alphamooncam (#67958) üzenetére


Ribi
nagyúr

És mi a ref hangerő?
Mikrofonnal miért nem lehet beállítani a hangerő szintet?

(#67960) emiki6 válasza alphamooncam (#67958) üzenetére


emiki6
veterán

Nem csak a hasonló hangnyomás elérésére gondolok, ami a fejhallgatók érzékenysége miatt tér el, hanem (szerintem) van a fejhallgatóknak egy optimális hangereje, amelyen az adott fejhallgató az adott személy számára a legjobban szól. Igen, ez szubjektív. Objektivitásra nem tudom, hogy van e szükség, mert általános igazság úgysem állítható fel, lévén, hogy eltérőek vagyunk, mindenkinek maga számára kell kitapasztalnia mit akar és mi megfelelő számára.

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#67961) Ribi válasza emiki6 (#67960) üzenetére


Ribi
nagyúr

Akkor viszont zárható a topik, hisz úgyis szubjektív minden. :U
Az sem biztos hasznos valaki számára, hogy ha hangosan hallgatod akkor nagyon szép a hangja ha a más halkan hallgatná.

(#67962) fehér_ember válasza alphamooncam (#67955) üzenetére


fehér_ember
addikt

Szerintem ha nézel mérések grafikonjait ott látszik hogy mennyivel szoktak mérni. Vagy olvass bele hogy mérnek pl. az innerfidelity-nél.
Amúgy nem hiszem hogy annyira lényeges volna hogy valamivel alacsonyabb vagy magasabb hangerőn mérsz, szerintem simán összemérhetők különböző hangerőn is (persze nem extrém különbségekre gondolok).

A kérdésedre válaszolva ;] : általában azonos vagy magasabb hangerőn hallgatok zenét fejesen mint amilyennel a hangfalakon szoktam, mert így tuti nem zavarom a szomszédokat. Tesztelni viszont nem muszáj hangosan, a különbségeket amúgy is észrevenni, viszont érdemes feltekerni hogy megtudjuk hogyan viselkedik nagyobb hangerőn. De sajna, általában, úgy mint a hangdobozoknál, fejeseknél is minden elcsesződik magas hangerőn.

(#67963) TongPo72


TongPo72
csendes tag

Sziasztok,

Az Invotone HD2000-m kezdi megadni magát esztétikai szempontból, a szivacsos részeknél foszladozik az anyag. Szépen lassan eljön a csere ideje. Egy JVC HA-RX900 pl milyen a HD2000-zel összehasonlítva? Árához képest igen jó kritikákat olvasok róla.

Köszi,
T

(#67964) Murlo


Murlo
csendes tag

Sziasztok!

Nyitott, circumaural fülest tervezek beszerezni.
40-50e ft-ot szánok rá.
Zenehalgatásra(főleg hangszeres zene, pop, rock, jazz) és játékra (jó hangpozicionálás) lenne.
Bár igen csekélyek a tapasztalataim, úgy gondolom a kiegyenlített hangzás áll hozzám a legközelebb.Esetleg segít: tudom alsóbb kategória és zárt, de az elmúlt 14 évben használt hd202pro -nak alapvetően tetszett a hangzása, valami hasonló karakterisztikát képzelek el, csak magasabb szinten. Próbáltam még hyperx cloudot, eléggé bejött, de sok volt picit nekem a basszus. Adh-ad900x: volt szerencsém ismerősnél kipróbálni..na ez nagyon tetszett, tudom ez már egy másik kategória, de hátha ő jobban leírja mi az amire vágyom, mint én magam :)
Számítógép-el lenne használva 95%-ban, ritkán esetleg telefonról(de nem kritérium)
Az alaplapi hangon kívül, van egy EST Dr.Dac prime amit tudnék erre a célra használni, erről is szívesen venném a véleményeket, esetleg mit kéne még beszerezni...
Szeretném újonnan megvásárolni, de meggyőzhető vagyok a használtról is.
Sokat lenne használva, legyen kényelmes és tartós darab.

Egy ideje már olvasgatok a dologról, többek közt itt(köszönet) és alakulgatott egy lista amiket ha módomban lesz, kipróbálok. Ezekről kérnék véleményt(nyugodtan jöhet szubjektív, sőt) illetve javaslatot a lista bővítésére-kurtítására.

DT 770 pro - Itt a különböző típusokkal vagyok bajban, nem tudom mit tudnék "meghajtani"
DT 990 pro - mint fentebb
AKG 612 pro
Ad700x - ez kicsit felette van a keretnek, ő a fentebb írt, 900x-el történt szerelmem miatt került be. Nem tudom mit várhatok tőle hozzá képest.
SRH 840

köszi

(#67965) gianni85 válasza Murlo (#67964) üzenetére


gianni85
veterán

Csak, hogy kicsit megzavarjalak... :)
Az Audio-technikák elég durván túl vannak itthon árazva... ha nem zárkózol el külföldi vásárlástól, akkor USA Amazonról minden költséggel együtt ~60e HUF-ért beszerezhető az AD900X. Ebay-en Japánból is hasonló áron futnak. Az AD700X meg így biztos beleférne a keretbe. Használd a topik keresőjét...nagyon jól össze vannak hasonlítva a termékcsalád tagjai egy pár régi posztban.

(#67966) Bodz válasza Murlo (#67964) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Szia!

AD900X. Sarcokkal, mindennel kb. 50000 Ft.
DAC Prime mellé esetleg egy fejes erősítő még, a sajátja egy kicsit kemény, éles hangú lenne szerintem ezzel a fejessel, de ha már hallottad őket együtt, akkor semmi. :)
További pénz égetési lehetőség is akad. A dac-hoz a gyári helyett egy jobb táp.

[ Szerkesztve ]

(#67967) gaborka8x8


gaborka8x8
aktív tag

Bevallom, nekem ez a kérdés: "Ki milyen hangerőn hallgat zenét, tesztel fejest?" teljesen értelmezhetetlen.
A zene az nem egy statikus valami, hanem olyan dolog, ami hol halkabban, hol hangosabban szól. A leghalkabb és a leghangosabb rész közötti különbséget nevezzük dinamikatartománynak (Ami a Hi-Fi-sek szótárában egyszerűen csak dinamikává rövidült.)
A könnyűzenei felvételeknél igen nagymértékű a dinamikakomprimálás, azaz, jócskán össze vannak nyomva a dinamika csúcsok, ebből következően ott egyáltalán nem számít ritkának az olyan felvétel, aminek a dinamikatartománya kevesebb, mint 15-20 dB. Tehát itt még csak-csak meg lehetne mondani, hogy ki milyen hangerőn hallgat zenét.
De mi van azokkal a komolyzenei nagyzenekari felvételekkel, ahol a felvétel dinamikatartománya 50-55 dB, vagy ad absurdim 70 dB? (Ez az utóbbi komolyzenei felvételek esetén sem túl gyakori, de azért nekem is van jó pár ilyen CD-m.)
Mert ezeknél, hogy a leghalkabb részek pontos zenei történéseit is halljuk, még zárt fejhallgató esetén is min. 40 dB-el kell, hogy megszólaljon a halk rész. Igen ám, de a 70 dB-es dinamikatartományból következik, hogy a nagyzenekari tutti pedig 110 dB-el fog "dübörögni", ami meg ugye már igencsak hangos. Sőt!!!!
Most akkor milyen hangosan hallgatom én ezt a zenét? 40 dB-el? 110 dB-el? Vagy a kettő számtani közepével, 75 db-el, miközben mondjuk a legtöbb zenei történés a felvételen nem is ezen a hangerőn van jelen?
De szintén komolyzenei felvételek esetén elég sűrűn előfordul, hogy néhány tíz másodperc alatt 20 dB különbség van a zene dinamikáját tekintve, ami igen jelentős hangosságérzetbeli különbség, figyelembe véve, hogy az emberi hallás nem lineáris (ezért is van, hogy az erősítők hangerőszabályzó potmétere sem lineáris, hanem logaritmikus), hanem úgy nagyjából 6 dB hangerőnövekedést már kb. dupla olyan hangosnak érzékel. Így a fent említett nagyon rövid időn belül beálló 20 dB-es változást nyolcszor hangosabbnak halljuk, ami szintén irtózatosan nagy különbség.
Ezeket figyelembe véve, egészen biztosan nem tudom egzakt módon megmondani, milyen hangosan hallgatok zenét, tesztelek fejest.
Amit ellenben teljes nyugalommal ki merek jelenteni, hogy a találkozókon az általam beállított, és számomra még komfortos hangerőt a legtöbben túl hangosnak tartják. Tehát ebből következően valószínűleg hangosabban hallgatok zenét, mint az "átlag", noha a sima zenehallgatásnál nálam is kisebb a hangerő, mint tesztelések alkalmával.

"A zene nem azért van, hogy ne legyen csend! " (Pernye András)

(#67968) alphamooncam válasza Ribi (#67959) üzenetére


alphamooncam
őstag

A megoldás a referencia hangerőre a Fletcher-Munson görbékben van.

Konyhanyelven a különböző frekvenciákat nem azonosan hangosnak halljuk annak ellenére, hogy azonos hangnyomást produkáltunk minden frekvencián.

[Oktató anyagok, Brukner Viktor hangmérnök tollából]

Egy részlet a cikkből - érdemes elolvasni:

"Mi a helyzet a fejhallgatókkal?

Nos, a fejhallgatókat még műszerekkel is elég nehéz bekalibrálni, mi viszont egy egyszerű megoldással ezt is megtehetjük. A bekalibrált monitoraink hangerejéhez állítjuk a fejhallgatónk hangerejét is! Vagyis egy adott zenét felváltva hallgatva a hangszórókon és a fejhallgatón, a fejhallgató hangerejét addig állítjuk amíg azonos hangerővel nem halljuk a zenét. Ilyen egyszerű!"

fehér_ember :

Köszi a cikket, elolvastam !

Ebből is látszik, hogy miért nem elég egy kalibrált mikrofon a méréshez, mennyire fontos, hogy a speckó "fejben" a mikrofon pontosan hol helyezkedjen el a fejhallgatóhoz képest, és ha helyes a fordítás akkor talán öt-öt mm.-es mozgatással kell többször mérni, a szögekről, meg egyebekről nem is beszélve.

Azt hiszem otthoni körülmények között kizárhatjuk az ilyen fajta méréseket, de egy megközelítő referenciaszintet a fenti linkelt cikk alapján akár otthoni körülmények között is be lehet állítani.

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#67969) alphamooncam válasza gaborka8x8 (#67967) üzenetére


alphamooncam
őstag

Rózsaszín zajjal kell beállítani a referencia szintet az Ön általa kiválasztott szintre, és - mindíg azon a szinten zenét hallgatni - rögtön nincs dinamika probléma. Bármikor megismételhető, összevethető.

[ Szerkesztve ]

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#67970) Kabum válasza Talala (#67943) üzenetére


Kabum
csendes tag

És mit ajánlanál hasonló árkategóriában ?

(#67971) ferzoli válasza Murlo (#67964) üzenetére


ferzoli
Ármester

Irtam privatot.

(#67972) Bodz válasza Kabum (#67970) üzenetére


Bodz
Topikgazda

HyperX Cloud mondjuk, ha kell miki. Ha nem, akkor beszélgessünk még az igényeidről.

[ Szerkesztve ]

(#67973) Murlo válasza gianni85 (#67965) üzenetére


Murlo
csendes tag

Köszi, nem zárkózom el, próbáltam én is amazont, de végül mindennel együtt majdnem ott voltam mint az itthoni ár, szal feladtam. De utánanézek mindenképp még egyszer. Rákeresek a témára a topikban mindenképp, köszönöm.

(#67966) Bodz : hmmm, hát tényleg rendesen túl van árazva, de ahogy néztem nemcsak nálunk, általában Európában. Ez esetben felkerül a listára a 900x, azért persze még a többi jelöltet is próbálom kipróbálni, ki tudja...
Nem, nem hallottam őket együtt, igazán csak a régi hd212-vel, másra volt igazából használva, ezért is érdeklődtem, mert nem igen ismerem. úgyhogy akkor erre is érdemes kis időt szánnom, de gondolom ezzel a DAC-os topikban fogok tovább pörögni

(#67943) Talala : Nem fogok szakérteni, mert én is tanácsért vagyok itt, de annak az oka egy steelseries artic 7 amit most használok, és nem tudom magamban tartani a véleményem. Vezetékesen használom (wireless kb használhatatlan) és borzalmasan rossz a hangja szerintem, nem az árához képest, mert úgy minősíthetetlen, hanem általában. A vicc, hogy különösen játékra alkalmatlan számomra, ami azért nem kis teljesítmény egy gamer fülestől. Ha már gamer füles: egy jóval olcsóbb hyperx cloud vagy egy qh-90 (ugyanaz a kettő) köröket ver rá...szerintem. Szal semmiképp ne vedd meg "hallatlanba".

(#67975) Samtya válasza TongPo72 (#67963) üzenetére


Samtya
senior tag

A JVC jóval nagyobb és nehezebb. Kellene szereznem egy HD2000-et, mert a hangjuk összehasonlításába már emlékezetből nem mennék bele, viszont itt gyakran kérdezik. Azért gyanítom, hogy a JVC jobb, páran tuningolgatták is Head-Fi-on.

(#67976) afoyem


afoyem
tag

Üdv. Melyik legyen? Sony vagy a Sennheiser?

http://mobil.argep.hu/product_2406221.html

https://www.bestbyte.hu/Sztereo/Sennheiser-Urbanite-Plum-iPhone-mikrofonos-fejhallgato-p104720.html?ak=0

(#67977) Samtya válasza afoyem (#67976) üzenetére


Samtya
senior tag

A Sony kényelmesebb, de a jó színekből már kifogytak.

(#67978) afoyem válasza Samtya (#67977) üzenetére


afoyem
tag

Az mindegy, mindkettő szín közel áll hozzám :)

Izoláció szempontjából melyik a jobb?

(#67979) Spíler válasza afoyem (#67978) üzenetére


Spíler
őstag

"Nekünk nagyon tetszett az MDR-100AAP könnyed, légies hangja, ami egyik tartományban sem domborít zavaróan nagyot, kellően részletes, ezen kívül pedig jól izolál, hordozható és rengeteg forrással van tök jó szinergiában." mobilarena.hu
Itt az egész cikk.Szerintem ennyit megér,ha én most venni akarnék fejest,biztos azt venném,mármint a kettő közül.Aztán lehet,hogy vissza küldeném. :)

[ Szerkesztve ]

Ne vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…

(#67980) ribizly válasza gianni85 (#67965) üzenetére


ribizly
veterán

+1
Mi is így jutottunk hozzá M40x, AD-900X fejesekhez igencsak olcsón.
Én mondjuk minden esetben hozzátenném, hogy akkor jár az illető a legjobban, ha jár ismerőse USA-ban és hoz egyet. ;)

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#67981) Murlo válasza ribizly (#67980) üzenetére


Murlo
csendes tag

tegnap én is ránéztem az ebay-en egy próba vásárlás erejéig, hogy alakul a végösszeg. de ez az "import charges" zavaros egy kicsit. Ha jól értem ezen felül nekem nincs áfa esetleg vám intézési kötelezettségem..viszont a megadott összeg kevesebb mint az áfa. fura én még nem rendeltem eu-n kívülről és ezt kicsit összezavart.

(#67982) gianni85 válasza Murlo (#67981) üzenetére


gianni85
veterán

Ha ebay global shipping program keretében küldik, akkor előre feljön minden költség, és nem kell már semmit csinálni/fizetni, elvégzik helyetted a vámkezelést. Ha kevesebb, mint az áfa, akkor örömébódottá ;)
És ha csak a termék árával számolsz, postaköltàeg nélkül? Akkor se jön ki pontosan?

(#67983) Murlo válasza gianni85 (#67982) üzenetére


Murlo
csendes tag

Csak a termék árával számoltam, postaköltséggel pláne alatta van. Chekout alatt: 127 + 27(shipping) + 31.91(import charges)

(#67984) gianni85 válasza Murlo (#67983) üzenetére


gianni85
veterán

Lehet más EU országban vámolják, ahol kedvezőbbek a feltételek, aztán EU-n belüliként jön Mo-ra.

(#67985) Murlo válasza gianni85 (#67984) üzenetére


Murlo
csendes tag

lehet. lényeg, hogy nem kell már extra költséggel számolnom, ha megrendelem.

(#67986) Samtya


Samtya
senior tag

Beyer DT 990 és 880 Chrome Spec Ed: [link] [link]
Elég jól néznek ki, pánt és párnázat is más. De lehet, hogy vótmá. ¯\_(ツ)_/¯

(#67987) pendre54


pendre54
addikt

Üdv!
Amennyiben valakinek van affinitása az ilyen programokhoz, akkor most ez rövid ideig ingyenes:[link]

"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

(#67989) #56474624 válasza Samtya (#67986) üzenetére


#56474624
törölt tag

DT880-ból nekem még a 2003-as verzió az, ami leginkább tetszik:

Egyébként, ha minden igaz, ez a 2003 DT880 kiegyenlítettebb a most is forgalomban lévő DT880 (2005 premium edition)-nál. Érdekes, hogy az csak 2 évig futott. Ennek ellenére vagy pont ezért? :F

[ Szerkesztve ]

(#67990) Samtya válasza #56474624 (#67989) üzenetére


Samtya
senior tag

Nézelődtem és találtam még a fenti krómosokhoz hasonlót. Az ezer darabra korlátozott 2014-es T90 Jubilee-t. [link]
Úgy látszik ezt a dizájnt már korábban kitalálták.

(#67991) #56474624 válasza Samtya (#67990) üzenetére


#56474624
törölt tag

Szerintem ez az általad linkelt DT880 sem mostanában jött be. Még az is könnyen lehet, hogy az előbb volt. Végülis a T1 (meg T70, T90 stb.) előtt a DT880/DT990 (zártban meg a DT770) voltak a Beyer csúcsmodelljei, ha jól rémlik. DT770-ből is voltak speciális, limitált kiadások.

Bár párhuzamosan volt még a Beyer DT831, DT931 is, lehet azokat nem kéne a DT880/990 mögé sorolni. Talán még a DT860-at sem. Hangminőségre legalábbis.

[ Szerkesztve ]

(#67992) attiss66


attiss66
senior tag

Gondolta volna valaki, hogy a Creativ Sound Blaster Z hangkártya software-nek is kell bejáratás? Mert kell. :) Amikor letörlöm és újratelepítem a telepítőlemezéről, 6-8 óra zenehallgatás után éri el azt a hangminőséget, amit utána tart. Addig nincs az a lenyügöző :) hatása a Veritas-nak, ami a bejáratott software-nek van, nyers a hangja. 6-8 óra zenehallgatás után "lágyul be" a hangja megint, "tapad a vonó a húrhoz".

(#67993) Spíler válasza attiss66 (#67992) üzenetére


Spíler
őstag

Nem...,ezt nem gondoltam volna.

Ne vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…

(#67994) Bodz válasza attiss66 (#67992) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Rögtön magamhoz tértem, nem kell ide kávé. Szoftver bejáratás. :DD

[ Szerkesztve ]

(#67995) niof válasza Bodz (#67994) üzenetére


niof
addikt

A jó pap holtig tanul! :DDD

Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

(#67996) gianni85


gianni85
veterán

lassan érik ez a prémium tagság :U

(#67997) gaborka8x8


gaborka8x8
aktív tag

Egy szoftvernek magától értetődően bizony be kell járatódnia. Ha HDD-re installáljuk, akkor természetesen ez a bejáratódási idő hosszabb, mint ha SSD-re, illetve, a lassabb fordulatú HDD-k esetén is hosszabb a bejáratási idő, mint a gyorsabb fordulatúak esetén.

De nem csak, hogy bejáratás kell a szoftvernek, hanem az sem mindegy, hogy honnan installáltuk fel. Nálam pld. akkor szólna a legjobban a Foobar, ha , ha a "C" meghajtó "Downloads" könyvtárából installálnám. Ha ugyanezen winyó másik partíciójából, mondjuk a "D" meghajtóról installálnám fel, akkor már rosszabbul szólna még bejáratódás után is. Ha pedig valamelyik másik winyóról, akkor egyszerűen katasztrofális lenne a hangja, ami javulna ugyan a bejáratódástól, de a végeredmény mindenképp csapnivaló lenne.
De nem minden szoftver viselkedik egyformán sem a bejáratódást, sem pedig az installálást tekintve. A JRiver-nek pl. kevesebb bejáratódás kellene, mint a Foobarnak, és az azt szeretné jobban, ha egy pendrive-ról lenne installálva. (Természetesen, nem mindegy, hogy milyen márkájú és kapacitású.)

"A zene nem azért van, hogy ne legyen csend! " (Pernye András)

(#67998) -FreaK- válasza attiss66 (#67992) üzenetére


-FreaK-
veterán

Excuse me, what? :D

(#67994) Bodz: nekem is kitágult a pupillám rendesen..

[ Szerkesztve ]

(#67999) emiki6 válasza gaborka8x8 (#67997) üzenetére


emiki6
veterán

Sony Hi-res ssd-re kell tenni a rendszert és a zenéket, just sayin'... :U

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#68000) #56474624 válasza attiss66 (#67992) üzenetére


#56474624
törölt tag

Ha ilyen jó képzelőerővel rendelkezel, akkor a Veritasról sem nehéz elhinni, hogy az számodra high-end. Félre ne érts, nincs ezzel gond, olcsón megúszod ezt a hobbit. :))

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.