Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:54:46

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#108001) emiki6 válasza lapalapa (#108000) üzenetére


emiki6
veterán

Nem azt írta bacy, hogy hangdobozon hallotta a teret, csak fejesen nem és fejesen kellett megtanulnia hallani a teret?

Minden gamer hallja amúgya teret, aki meg tudja mondani melyik irányból hallja mocorogni az ellent stb.

De valóban, a 3D filmek terének látását se kell tanulni. Ha van térlátás, akkor látszik, amúgy nem.

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég.

(#108002) -NoVa- válasza lapalapa (#107998) üzenetére


-NoVa-
őstag

Yosi Horikawa vegyesen kiváló kültéri felvételekkel és stúdióban pozícionálással alkot, és eléggé világszerte használt referencia a korrekt térhangzásra, akkusztikai környezetre, meg az anyagok korrekt hangjának visszaadására.

De Jarre mostanában kijött VR albumai, klasszikus Pink Floyd felvételek, minden stílusban, korszakban volt/van/lesz, akinek ez fontos, meg akinek lényegtelen. Nekünk lehalább már nem kell ógörög színházat építeni hozzá, egyszerűbb azért.

(#108003) Yodamest válasza btraven (#107999) üzenetére


Yodamest
addikt

"Beyer T1-re hogy színez. Még szebbre színezi mint az eredeti."

Ez meg olyan, mint aki vivid módban használja az oledet, mert úgy "szebb mint a valóság", hát ok. Szerintem hosszútávon mindig a minél természetesebb lesz a legjobb, mind hangban mind képi világban. Ugyanúgy ahogy tv-knél is előbb utóbb mindenki eljut a filmmaker módig, hangban is előbb utóbb még a beats-on edződött generáció is eljut a transzparens, neutrális hangzásig.

[ Szerkesztve ]

(#108004) Ba cy lus válasza lapalapa (#108000) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Nem hangzásra figyelést írtam, hanem zenére.

Mégsem arról beszéltél, úgy tűnik, kevered a dolgokat.


Nem nagyon értem továbbra sem, hogy mit kell ezen külön tanulni, de nem vagyunk egyformák.

A tapasztalatot tudomásul venni kell, nem megkérdőjelezni. Fej- és fülhallgatónál praktikus a sztereó, hiszen két füle van az embernek. Hangfalnál miért van kettő? Mert kettő együtt hangosabb? Jobban beszólja a helyiséget? A hatalmas hifi-torony mellett jobban mutat két hangfal, mint egy? Még egy dobozt/hangszórót el akarnak adni? Ezek jutottak eszembe gyerekként. De hogy a sztereó bármiféle teret csinál, az nem. És alapból nem is szólalt meg semmilyen tér. Miért lett volna hiányérzetem? A zene szólt, azt sosem akartam látni, csak hallani. Most több a zenei élmény, mert "látok" egy színpadot? Nem igazán, semmi köze hozzá.

(#108005) stellaz válasza lapalapa (#107998) üzenetére


stellaz
addikt

Az a helyzet, hogy sokszor egy sima telefonos videón is jobban átjön a térhangzás, mint a profi tv közvetítéseken, legyen az autóverseny, vagy bármi. De ez a felvételen van rajta, nem az audio eszköz stereó tere ilyen jó.

De egyébként, ha már térélmény, akkor ide teszem ezt a videót, ahol a Falcon Heavy indulását vették fel fejmikrofonnal. Na, ez nálam mindenen jól szól, de csak az Etymotic Er3SE fülesen érzem úgy, hogy basszus, ez most konkrétan olyan, mintha a helyszínen lennék. Nekem ez a térélmény, nem az, hogy a lelki szemeim előtt rá tudok mutatni egy hangszerre, amit amúgy ténylegesen egy stúdióban vettek fel hangszerenként külön, külön.
A tavalyi rezsősón a nagy teremben játszott egy zenész hegedűn, majd után hifi rendszeren lejátszották ugyanezt a zenét és semmi köze nem volt a kettőnek egymáshoz. A stereo úgy szólt, hogy kb mindenhol (középen ültem kb), az élő meg egyértelműen beazonosítható pontforrásként jelent meg,

Hifiman fejhallgatóhoz keresek ballanced kábelt

(#108006) Polllen válasza Ba cy lus (#107994) üzenetére


Polllen
nagyúr

Én nem teljesen értem, hogy a tér hallásán mit kell tanulni, illetve azt sem hogy ez alatt mit értesz pontosan.

Azon a láncon, aminek jó a térleképezése, ott a laikus is hallja, ha jó a felvétel.
Ha oda "kell" rá figyelni, hogy meglegyen, akkor az annak a rendszernek vagy ez a gyengéje vagy a felvételen nincs mit kihallani.

"tényleg annyira jó-e a sztereó térábrázolás"
Ezt fejtsd ki kérlek. 2023 van, a sztereró térábrázolás kifejezetten jó. Az, hogy bizonyos felvételek ebből nem adnak vissza semmit, az nem a technológia hibája.

[ Szerkesztve ]

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#108007) -NoVa- válasza Ba cy lus (#108004) üzenetére


-NoVa-
őstag

Itt a tünetek alapján professzionális foteldiagnózist állíthatunk fel, a térhallásod valamiért nem fejlődött ki. Megesik az ilyen, nekem szaglásom nincs évtizedek óta az aromaipari szereplők legnagyobb bánatára, és bármikor elő tudom adni kellő öniróniával a családomnak, hogy szerintem szag nem is létezik, csak kitalálták és összebeszélve megpróbálnak vele bosszantani.

A nagy többségnek egy pár jobb közepes igényesen elhelyezett hangfal képes megteremteni az illúziót, hogy mögötte, mellette szólalnak meg hangok. Nem kell tanulni, maximum az okát elemezni, hogy miért is érzékeli úgy, ahogy. A fodrászüzletes youtube binaural, és egyéb hasonlók sem véletlenül mentek nagyokat egy időben, a többségnél ez a képesség azért megvan, és nem kell hozzá denevérnek születni.

(#108008) -NoVa- válasza stellaz (#108005) üzenetére


-NoVa-
őstag

"az élő meg egyértelműen beazonosítható pontforrásként jelent meg,"

Jittermentesítés témában ezeket emlegettük, hogy lépésről lépésre egyre precizebben rajzolódik ki a hangszerek mérete is, nem csak az iránya. De akkor már nagyon kimentem a mid-fi keretei közül a lánc minden elemében.

[ Szerkesztve ]

(#108009) Ba cy lus válasza -NoVa- (#108007) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Ne keverjük már a dolgokat. A térhallással a valóságban soha nem volt gondom, és nem erről írtam. Fantasztikus itt ph-n a közösség, ahogy nekitámadtok valakinek, mert leírja a tapasztalait, aztán még ki is forgatjátok. Mégegyszer leírom, az én tapasztalatom az, hogy másoknál sincs meg a sztereó tér hallása, akik nem foglalkoznak vele.
Szóval ezek alapján én nem isteníteném annyira a sztereó teret, minimum az emberek tekintélyes részébe ez nincs alapértelmezetten belekódolva, hogy hallja. És közben nincs gondjuk a valóságban azzal, ha a hátuk mögül jobbról szól valaki, hogy merre nézzen. Miért nincs? Mert más szituáció. Ha ez nektek ebből sem nyilvánvaló, akkor csak kötekedni akartok szokás szerint.

[ Szerkesztve ]

(#108010) stellaz válasza -NoVa- (#108008) üzenetére


stellaz
addikt

gondolom ehhez azért kell a jó felvétel is
ilyenkor jön be a képbe, hogy a hangmérnök pl mit hall egyáltalán, amikor tekergeti a potmétereket

Nemrégen voltam egy előadáson és az egyik harmonikás egy kissé szomorkás szlovák dalt énekelt minden kihangosítás nélkül. Hát na... az azért átjött.

Hifiman fejhallgatóhoz keresek ballanced kábelt

(#108011) -NoVa- válasza Ba cy lus (#108009) üzenetére


-NoVa-
őstag

A foteldiagnózisból lejöhetett volna, hogy mennyire kell komolyan venni. Arra úgysem lesz eszközünk, hogy a te füleden át éljük át azt, amit te hallasz, szóval csak rácsodálkozni tudunk az eltérésekre. Az említett barbershop videó kommentjeibe belepörgetve sem látok hasonló panaszokat, inkább lelkesedés, átélés, valóságérzet, sima 16 éves youtube tömörített audión át sztereó fejesekkel leképződik, megjelenik a hátuk mögött a beszélő.

(#108012) lapalapa válasza Ba cy lus (#108004) üzenetére


lapalapa
senior tag

Nem hiszem, hogy keverem. Ha odafigyelek a zenére, akkor azért feltűnik, hogy jé ez jól szól, vagy nem. Szóval nem hiszem hogy szigorúan elkülönül a kettő bennem.
Tudomásul veszem a tapasztalatot.
Valszeg azért nem értem mert nekem meg ellenkező tapasztalataim vannak. Szüleimnek videoton cucca volt, azt hallgattam kamaszként, az volt a HIFI mintám, zéró térélménnyel. Leírtam, hogy első szembesülésem valódi térélménnyel rendelkező hifivel az milyen volt (nagyot ütött), nekem nem volt tanulási folyamat meghallani, élvezni. Persze bejött a "nekem kell egy ilyen" érzés és amikor jobb lett a hifim itthon, akkor laikusoknak mutogatva nekik sem okozott problémát élvezni a térélményt.

Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..

(#108013) stellaz válasza Ba cy lus (#108009) üzenetére


stellaz
addikt

De hogy megy a tanulás folyamata? Referencia hiányában elképzeled, hogy pl tőled balra és előre szól a klarinét és ezt addig csinálod, amíg így is nem hallod?

Hifiman fejhallgatóhoz keresek ballanced kábelt

(#108014) lapalapa válasza stellaz (#108005) üzenetére


lapalapa
senior tag

"A tavalyi rezsősón a nagy teremben játszott egy zenész hegedűn, majd után hifi rendszeren lejátszották ugyanezt a zenét és semmi köze nem volt a kettőnek egymáshoz."
Az akkor és ott játszott zenét vették fel akkor és ott, vagy csak bejátszottak valami felvételt?
A RedRose demózott valahol úgy, hogy bemikrofonozott terem, közönség, redrose szerkó felállítva, vonosnégyes be, felvétel indul, vonósnégyes zenél, aztán vonósnégyes ki, felvétel visszajátszik. Állítólag nagyon olyan volt.
Persze nem tudom, nem voltam ott, sajnos.

[ Szerkesztve ]

Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..

(#108015) Polllen válasza Ba cy lus (#108009) üzenetére


Polllen
nagyúr

Semmilyen támadás nincs. Részemről csak értetlenkedés. :)

Ebben a videóban hallod-e a "teret".

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#108016) stellaz válasza lapalapa (#108014) üzenetére


stellaz
addikt

Egy teljesen másik felvétel volt, csak ugyanazt a zenét játszották azon is.
A lényeg nem is volt, hanem, hogy a felvételen is egy hegedűs játszott és élőben is, tehát elméletileg a felvételről is nagyon hasonló térábrázolással kellett volna ideális esetben megszólalnia.

Hifiman fejhallgatóhoz keresek ballanced kábelt

(#108017) Ba cy lus válasza stellaz (#108013) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Hogy ment? A tudattal, hogy lehet lokalizálni a zenészek helyét. Elsőre csak becsukott szemmel, csak később ment anélkül is. Mellesleg rá lehet erre csodálkozni, mintha én lennék a kivétel, de ha jól rémlik, a hifis topikban is voltak anno ehhez instrukciók, hogy becsukott szemmel, és elsőként a(z általában) középről szóló énekhangot...

(#108018) Ba cy lus válasza Polllen (#108015) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Mondom, hogy megtanultam még a hifis korszakom legelején.

(#108019) Polllen válasza Ba cy lus (#108018) üzenetére


Polllen
nagyúr

Nem kötözködöm, tényleg nem találkoztam még ilyen emberrel. Igazából ez nekem magától értetődő, nem emlékszem arra, hogy az első sztereó használat során ez gondot okozott volna.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#108020) stellaz válasza Ba cy lus (#108017) üzenetére


stellaz
addikt

Én általában nagyon ritkán hallok ilyesmit, párszor próbáltam erre figyelni és elképzelni, hogy mi hol szól kb, de referencia hiányában csak találgatásnak éreztem a dolgot. Meg kicsit mindegynek is, mert ha sok hangszer van a színpadon, akkor se nagyon lehet kihallani, hogy melyik hol szól pontosan, főleg ha még hangosítva is vannak. Éneket néha jól be lehet lőni, de azt is csak főleg akkor, ha nincs hangosítás. Igazából csak kislétszámú akusztikus koncert esetén tudok színpadképről beszélni élőben is. De aztán, hogy a hangmérnök mit bubuskodott a stúdió felvételen, azt meg pláne nehéz lehet kitalálni.

Hifiman fejhallgatóhoz keresek ballanced kábelt

(#108021) bitrograde válasza Yodamest (#107996) üzenetére


bitrograde
senior tag

Pedig korábban már írtam hasonlókat, amikor kölcsönben nálam járt egy D5200.

#107999 btraven Annak ellenére, hogy megfigyelhető ilyen törekvés, én nem hinném, hogy ez minden "drágább" fejhallgatóra igaz. Meg amit írtam: milyen környezetben?

(#108022) lapalapa válasza stellaz (#108016) üzenetére


lapalapa
senior tag

Hát pont nem, mert az a felvétel más akusztikai körülmények között készült, esetleg utómunkával, mint amit hallottál élőben.
A redrose demója korrektebb ebből a szempontból. Szóval nem tudom mit akartak demonstrálni a rezsősón, mert így kicsit értelmezhetetlen az eredmény szerintem.

Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..

(#108023) stellaz válasza lapalapa (#108022) üzenetére


stellaz
addikt

Igen, de az egy szem hegedű pontforrás marad bármilyen zenére alkalmas teremben. Ilyen téren nem lehetne különbség köztük.

Hifiman fejhallgatóhoz keresek ballanced kábelt

(#108024) Yodamest válasza bitrograde (#108021) üzenetére


Yodamest
addikt

Az nem lehet, hogy ez egyszerűen csak a zárt fejhallgatóknak az alap tulajdonsága? Minden zárt fejhallgató, ami nem stúdió, V vagy U karakter lesz, nem hinném, hogy van kivétel.

Mert egyébként meg, most pár tesztet átfutva, azt írják több helyen is, hogy amúgy zárt létére kimondottan törekszik a neutralitásra a D5200. Szóval zártak közt elvileg ez még istenesnek számít. Amúgy meg ha nem ez akkor tényleg csak a stúdió vonal maradna, na azok flatek, ha nagyon nem jönne be, amit azért kétlek, akkor az ndh20 marad kb. mint opció.

Az csak a rossz, hogy teljesen külön kezelik a tesztekben, fórum kritikákban a hifi és a stúdió vonalat, így semmi összehasonlítás nincs arra vonatkozóan, hogy mondjuk ZENE hallgatásra milyen lehet az ndh20. Mindenki csak a munkáról beszél....

[ Szerkesztve ]

(#108025) Bogyó bá' válasza Yodamest (#108024) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

A stúdió-fejhallgatóknak a felvétel esetleges hibáit kell hangsúlyozniuk - hogy a hangmérnök tehessen ellenük. Otthon meg nem egészen ezt szeretnénk hallgatni.... :F

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#108026) lapalapa válasza stellaz (#108023) üzenetére


lapalapa
senior tag

Pontforrás?
Láttál már hegedűt, meg hallottad is élőben, az minden, csak nem pontforrás, főleg ha teremben szól. Egy akusztikus hangszer nem lehet pontforrás. Ott a hangadásban a hegedűhúrtól kezdve a hegedű testén át, az egész terem részt vesz, még Te is, mert elnyeled, meg visszavered a hegedűhang egy részét.
Az akkor és ott élőben-nek semmi köze a máshol és máskor felvett és utómunkázott felvételnek. Más hegedű, más hegedűs, más akusztikai környezet, minden más.
Nem?

Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..

(#108027) rErEaT


rErEaT
senior tag

Sziasztok!

Mit ajánlotok egy HyperX Cloud 2 utódjának?
Mikrofonja kezdetben sem volt túl combos, most meg már elkezdett recsegni is néha néha, de a hangzására mai napig nem mondanék panaszt, nekem kiváló

1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Otthon.
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Gaming, beszélgetni
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
30-35 (max 40)
4.) Új vagy használt?
Új
5.) Circumaural vagy supraaural?
Circumaural
6.) Zárt vagy nyitott?
Zárt
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
8.) Honnan vásárolnál?
Nincs preferencia
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Alaplapi hangkártya van csak

[ Szerkesztve ]

(#108028) Yodamest válasza Bogyó bá' (#108025) üzenetére


Yodamest
addikt

Hát nem tudom... használtam anno Yamaha MT220-at, MT7-et és nagyon jók voltak zenehallgatásra is, ha valaki színezetlen karakterre vágyott. Nem érzem, hogy ezt így el kellene különíteni, nekem egyedül az a nagy piros X, ha karcosak a magasak, de egyébként miért is ne lenne jó.

(#108029) stellaz válasza lapalapa (#108026) üzenetére


stellaz
addikt

nem tudom, általában ha hallok egy hegedűst egy nem vízhangos teremben viszonylag közelről, akkor pontosan onnan hallom, ahol éppen játszik, csukott szemmel is megmondanám

optimális esetben ezt kellene visszakapni sztereó tér esetében is, ha színpadképről beszélünk

legalábbis szerintem

Hifiman fejhallgatóhoz keresek ballanced kábelt

(#108030) Gzula[HUN] válasza rErEaT (#108027) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Úgy látom, megtaláltad a helyes fórumot a kérdésed megválaszolására.

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#108031) rErEaT válasza Gzula[HUN] (#108030) üzenetére


rErEaT
senior tag

Igen, bocsi :)

(#108032) lapalapa válasza stellaz (#108029) üzenetére


lapalapa
senior tag

A direkt hang onnan jön, de mint írtam minden zenél ilyenkor a teremben (még Te is). Ezt is kellene hallani a felvételen, ha jó.
Mi volt a mondás, mit akartak demonstrálni?

Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..

(#108033) stellaz válasza lapalapa (#108032) üzenetére


stellaz
addikt

Értem amit mondasz, csak azt mondom, hogy a felvétel gyökeresen máshogy adta vissza a térérzetet is, illetve pont úgy szólt, mintha két hangfalról szólna, nem pedig középről. Közvetlenül egymás után hallva őket nagyon nagy volt a különbség.

Igazából nem is tudom mit szerettek volna demózni. Valami ruhásszekrény méretű hangfalak voltak betolva.

Hifiman fejhallgatóhoz keresek ballanced kábelt

(#108034) -NoVa- válasza lapalapa (#108032) üzenetére


-NoVa-
őstag

Azt, hogy tömegnek hangfalat demózni nem jó.

(#108035) Yodamest válasza -NoVa- (#108034) üzenetére


Yodamest
addikt

de biztos jó drága volt

(#108036) bitrograde válasza Yodamest (#108024) üzenetére


bitrograde
senior tag

Többen írták már, hogy olvasgatva nehezen fogsz bármit is megbízhatóan kideríteni.
Nem hinném, hogy a zárt konstrukció önmagában meghatározná a frekvenciamenet jellegét. Ez kb. olyan, mintha azt mondanád, zárt hangfalnak nem lehet szép alsó tartománya.
A "törekszik" a D5200-ra meg akár igaz is lehet. Kérdés, sikerül-e neki. :D Javallata hosszútávú használaton alapszik, vagy hogy szokták mondani. Használta már más is, biztos jó.
És tényleg nem tudom elégszer ismételni magam: rendszerben kell gondolkodni. Az NDH30-ról csővel hallgatva senki nem mondaná, hogy stúdiós hangja van.
Várd meg, míg megjön a Denon, hallgasd meg, aztán meséld el, te hogy hallottad.

[ Szerkesztve ]

(#108037) Yodamest válasza bitrograde (#108036) üzenetére


Yodamest
addikt

Rendszerben nem tudok gondolkodni, mert a fiio K7-el végtelenül elégedett vagyok, nüanszok miatt nem fogom lecserélni. Szóval fixen csak a végpont az ami változó lehet nálam.

"Nem hinném, hogy a zárt konstrukció önmagában meghatározná a frekvenciamenet jellegét."
Höhö, dehogynem! Alapvetően határozza meg az egész hangképzését a fejhallgatónak, mindent is befolyásol.

"Az NDH30-ról csővel hallgatva senki nem mondaná, hogy stúdiós hangja van"
Na de ez az, hogy akkor mégis miért nem tekint rá úgy senki, hogy zenére is használható eszköz. Egész biztos vagyok benne, hogy baromi jól szól zeneileg, főleg adott eszközökkel szimbiózisban. Szerintem ez csak a szakma/emberek befásultsága egyébként, hogy "ja stúdió van rá írva, akkor zenére eszembe se jut használni". Ugyan az, minthogy kapni lehet nagyon finom 93% hús virslit (jó vastag is) asszem a lidl-ben, nagyon jó áron és elképesztő finom, mégsem veszik az emberek. Tudod miért? Mert nem "virsli" van a csomagolásán, hanem "hotdog rúd" és akkor már nem merik megvenni, mert "jaj hát én nem hotdogba akarom tenni, akkor biztos nem jó, nem is tudom mi az a hotdogrúd".. és ott hagyják inkább a polcon... nem baj több jut nekem, elképesztő.

Nagyon felszínesek az emberek, elnevezéseken akadnak fenn, a praktikum helyett.

[ Szerkesztve ]

(#108038) szaki58 válasza bitrograde (#108036) üzenetére


szaki58
aktív tag

Nálam letesztelte a haver az iBasso SR3-at, majd elkérte az erősítőmet, mert hogy el volt varázsolva tőle. Otthon, nála nagyon lehangoló volt minden, pedig csak a DAC változott (iFi Neo - iFi Zen DAC V2). Igaz, a tablet hajtja táppal a Zen DAC-ot :D Megérdemli!

[ Szerkesztve ]

(#108039) lapalapa válasza -NoVa- (#108034) üzenetére


lapalapa
senior tag

Nem tudom, de valahogy rezsősón nem gondolják át a kedves kiállítók, hogy mit, hogyan ..
(tisztelet a kivételnek)
Kezdve, hogy 80eEUR -os cuccal hallgathattam a minipécé jitterét meg zaját, alap tidal előfizetéssel, tescos kábelen keresztül (HE1), most meg ez. :(
Jó tudom erről már volt szó, de még nem hevertem ki. :O

Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..

(#108040) Dorien válasza Yodamest (#108028) üzenetére


Dorien
veterán

Yamaha HPH-MT7? Olyan mélyemelése van, mint egy ház... A D5200 sokkal-sokkal ízlésesebben, kifinomultabban csinálja a hasonló műfajt. :K A 2x-es árkülönbség tök reális szerintem.

Az MT220 az lineáris volt, igen.

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#108041) Yodamest válasza Dorien (#108040) üzenetére


Yodamest
addikt

Igen az MT7 tök jó volt elektronikushoz is. Csak mondom, hogy ezekre is úgy tekintenek mint csak stúdió, de simán jók voltak mindenre, nem karcoltak a magasak egyiknél sem, zenei volt, nem robotikus. Na de ennek csak örülök, ha annál ennyivel jobb a Denon, akkor tényleg nagyon jó kell legyen.

(#108042) btraven válasza -NoVa- (#107816) üzenetére


btraven
őstag

Tényleg bazári majom/minél kreténebb stílus alapkövetelmény YT-n [link]

(#108043) Gzula[HUN]


Gzula[HUN]
őstag

Hifiman HE400SE stealth magnet 95,5€, amazon.de

HyperX Cloud Alpha 18.890.- emag

HE-R9-es meg úgy néz ki elfogyott. Újat már nem dob be a store, open box meg EU-ba nem szállátja ezt a típust.

[ Szerkesztve ]

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#108044) viktor,


viktor,
friss újonc

Sziasztok!

Már egy ideje szeretnék egy komolyabb fejhallgatót venni, de még nem nagyon volt tapasztalatom velük.

Főleg itthon használnám, nagyrészt zenehallgatásra, illetve ritkábban játékra. Mindegy, hogy vezetékes, vagy vezetéknélküli, a fő szempont az, hogy minél jobban szóljon az áráért. Nálam a legfontosabb az erőteljes basszus, de azért a közép és a magashangok se legyenek nagyon elhanyagolva. Kb. 60-70 ezer forintig gondoltam, de ha egy kicsit több az se baj, ha tényleg nagyon jól szól.

Ami fontos, hogy csak fület körülölelő (circumaural) fejes jöhet szóba, illetve zártat szeretnék. Mikrofon nem szükséges.

Hangkártyákhoz annyira nem értek, de azt olvastam, hogy az alaplapomba egy Realtek ALC887 van beépítve (24-Bit/192kHz).

Előre is köszönöm a segítséget, szép estét! :)

(#108045) Gzula[HUN] válasza viktor, (#108044) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Audio Technica M50X, estleg AKG K371. Mi volt egyébként eddig a "komolytalan" fejhallgató? Mert ha 10-20 ezer FT-nál eddig nem költöttél rá többet, akkor irány az akciós emagos Cloud Alpha (max leveszed a mikrofont, ha az nem kell).

[ Szerkesztve ]

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#108046) Yodamest válasza viktor, (#108044) üzenetére


Yodamest
addikt

A leírásod alapján a Meze 99 Classics-ot lesd meg, kb pont az amire vágysz. Kicsit túlnyúlik a kereten, de sokkal sokkal jobb, mint amik alatta vannak árban. Most amúgy is áresésben van épp, rég volt már ilyen olcsó.

[ Szerkesztve ]

(#108047) emiki6 válasza viktor, (#108044) üzenetére


emiki6
veterán

Használtan egy meze 99, ami nekem eszembe jut. Meg a Denon D1200 (az már nincs forgalomban, tehát az is használtan). Gzula ajánlásai mellé.

[ Szerkesztve ]

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég.

(#108048) viktor, válasza Gzula[HUN] (#108045) üzenetére


viktor,
friss újonc

Most már 2 éve egy Panasonic RP-HTX80B-t használok, előtte egy Maxell Home Studio-t nyúztam, amíg el nem romlott (pontosabban ezt: https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_maxell-home-studio-fejhallgat%C3%B3-1094870.html). Köszi a választ!

(#108049) Vieron


Vieron
tag

Sziasztok!

Jelenleg egy fül és egy fejhallgatót használok itthon.
A fülhallgató es Fiio FD1, nekem ebben túl sok a közép, erősen rá kell tekerni eq-val a mély és magas hangokra.
A fejhallgató egy Philips SHP2500, ez viszont egyrészt halk, másrészt elég lapos a hangja, akkor is ha eq-val felhúzom a magas és mély hangokat.
Van egy Behringer UM2 külső és egy Asus Xonar DXG belső hangkártyám.
A kérdésem az, hogy szeretnék egy kényelmes zárt fejhallgatót.
Sokan ajálgatják a most akciós HyperX Alpha fejhallgatót, illetve én a Sennheiser HD 200-ast néztem még.
Mindenes fülest keresnék, ami jó zenéhez meg filmhez is.
A keret kb 25K.

Köszi előre is.

(#108050) Gzula[HUN] válasza Vieron (#108049) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Az Alpha nagyon jó azért az árért. Nem akciósan az OneOdio Monitor sorozatából választanám valamelyik zártat, de azoknál határozottan jobb választás az Alpha, de még a Cloud 2 is. Alapban nyilván drágábbak is. A 200-as Sennheisert meg felejtsd el, nagyjából olyan 560 alatt el kell felejeteni a többi számot a Sennheiser palettán.

[ Szerkesztve ]

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.