Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:54:46

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#66301) jippa


jippa
aktív tag

a gratuláció azokat a japán mérnököket illeti, akik a 70-es években megálmodták, megtervezték és legyártották ezeket a fejhallgatókat

(#66302) Bodz válasza attiss66 (#66299) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Láttál te már élőben ilyen Denont? A gagyitól nagyon messze van. Az oké, hogy neked nem tetszik képen, de azért túlzásba ne essünk már! :N

[ Szerkesztve ]

(#66303) attiss66 válasza ribizly (#66300) üzenetére


attiss66
senior tag

Nem pontos az értelmezésed. A diófamegoldásra mondtam, hogy gagyi. Szerinted szépen mutat ott az a faragott diófapohárszerű építmény? És még ráírják, hogy Denon. :D Az a tervező kicsit mellényúlt a dizájn-ban. :)

(#66304) attiss66 válasza Bodz (#66302) üzenetére


attiss66
senior tag

A Denon-tól próbálkozás volt a modern és a természetes ötvözése, de nem jött össze, "kissé" ízlésficamos :) . A hang az más kérdés, azt nem vitatom, hogy jól szól. De, ha valami jól szól, de nem mutat úgy, ahogy illő lenne , azért megkapja a kritikát. :)

(#66305) ribizly válasza attiss66 (#66303) üzenetére


ribizly
veterán

Élőben nagyon odab@sz, hogy őszinte legyek. :K

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#66306) Dave™ válasza attiss66 (#66304) üzenetére


Dave™
nagyúr

Szia te új vagy itt? :D Egyrészt egy zárt fehallgatnál bizony nagyon nem mindegy, hogy mi van a driver mögött, mert kagylón belül is van elég sok rezonancia és a különböző anyagok különböző módon viselkednek. Másrészt van pár high end fejhallgató, ami fából van, nem csak a Denon-tól. A Sennheisert nem érdemes idekeverni, mert van kb. 4 értelmes fejhallgatójuk, abból az egyik már több, mint 20 éves konstrukció, tehát láthatóan náluk a marketing élvez elsőbbséget az innovációval szemben. A Sony MDR-R10 viszont pl. egy klasszikus, de ott vannak az Audezek is, és persze a márka, ami egy egész sorozatot csinált fa fejesekkel, az audio-technica. Ilyen rondaságokat, ni:

De biztosan nem láttál még aktuális Mercedesekben vagy más prémiumkategóriás autókban fabetétet, elrondítva a modern anyagokat ilyen maradi dolgokkal :D

(#66307) Sinesol válasza jippa (#66292) üzenetére


Sinesol
veterán

Gyönyörű ez a fejes, ma is bőven megállja a helyét a design, talán az egyik legszebb fejes, amit valaha láttam.

Már kezdtem azt hinni a régi Staxokat és egyéb vintage fejesekete látva, hogy régen erősen ízlésficamosak voltak a mérnökök, plusz volt valami beteges műanyagfétisük. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#66308) Dave™


Dave™
nagyúr

Írok pár szót az audio technica ATH-A1000Z-ről, már ment pár napot, szerintem nem fog nagyon változni, az első pár óra volt látványos, azóta nagyon nem vettem észre semmit.

Nem tudnám normálisan lefényképezni, itt egy netes kép amin elég jól látszik milyen is valójában (a legtöbb képen túl piros, az csak nagyon erős fényben igaz, félhomályban közelebb van Musk midnight cherry Teslájához):

Először is nagyon könnyű, jóval könnyebb, mint bármelyik korábbi zárt AT ami a kezeim között megfordult (megnéztem, ugyanolyan nehéz mint a nyitott AD900X). Kicsit zavar is, mert ettől törékenynek tűnik, pedig nem az. A párnája nagyon puha, de ez sem bőr, viszont mások elmondása szerint minőségibb, mint a kisebb modelleken lévő párnák. A kábele elég masszív és van tartása, fix, 3 méteres (nekem pont jó, mert kényelmesen elér a kanapéig).

A hangja igazi audio-technica, amiben az a jó, hogy ez nagyon sok mindent jelent egyszerre :D Zárthoz képest nagy tere van, szélességben is, de mélységben még inkább. Utána felvéve az MSR7-et az borzasztó szűknek tűnik, pedig korábban sosem volt ilyen érzésem. A nyitott R70X-nél is tágabb, igaz az elég közvetlenre van hangolva. A hangkép picit világos, de sokkal kevésbé, mint az MSR7 esetében. Nagyon élénk, energikus, a középmélyek minimálisan emelve vannak, de bőven lineárisnak érezni az egészet, nem viszi túlzásba. A szub tartomány már nem annyira domináns, de nem is hangsúlytalan, egy normális átmenet van a középmélyektől, csak csökkenő energiával (végtére ez is "csak" egy dinamikus driver - apropó, ez is be van fordítva a hallójárat irányába, mint az AT-k többsége). A közép nagyon tiszta és élénk, szépen belesimul a mélyekbe, nincs sem a háttérben, sem kiemelve, középmagas emelés sincs, legalábbis semmi olyan, ami feltűnő lenne (mint pl. az MSR7-nél). A magasai szerintem baromi jók, nagyon részletes, kiváló térérzetet ad, és soha nem bántó. Az MSR7-nél is nagyon jó a magastartomány, de ott nem sikerült ennyire eltalálni ezt a határt szerintem. Összegezve élénk, energikus és részletes, körbeölelő térrel. Zajszigetelése mérsékelt, ha nem megy zene behallani ezt-azt, de a zavaró zajokat azért elég jól lefojtja. Az árát szerintem vastagon megérte, a W1000X-nél egészen biztosan sokkal jobb, igaz az V karakter szóval nem is ugyanott versenyeznek.

(#66309) emiki6 válasza attiss66 (#66304) üzenetére


emiki6
veterán

Elég fura ízlésed lehet, a D7200 egy kiemelkedően szép fejhallgató. A Sennheiser fejesei csak szeretnének ilyen szépek lenni, noha a hd700, hd800 jól néznek ki, nekem tetszik a stílus, de szépnek a fa fejhallgatók szebbek.

A Denon pedig nem ma kezdte ezt (D5000 és D7000 is fa):

Aztán jöttek a fostex sajátjai, a TH-610:

A TH-X00 széria (purpleheart, mahagóni és ében fából):

Mint láthatod a hangjuk igencsak más, pedig csak más fát használtak:

A TH-X00-ok továbbfejlesztve az E-MU által tíkfa kupakkal:

És egyéb kupakokkal:

Hidd el, hogy az emberek többségének, ahogy nekem is, tetszenek ezek a fejhallgatók. :K

[ Szerkesztve ]

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#66310) Spíler válasza Sinesol (#66307) üzenetére


Spíler
őstag

A Pio is
A Pio is tudott szép fejeseket csinálni régen,nem bánnám ha a mai fejesek is ilyenek lennének.

[ Szerkesztve ]

Ne vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…

(#66311) #56474624 válasza emiki6 (#66309) üzenetére


#56474624
törölt tag

Nekem meg az a fejhallgató a ronda/szép, amelyiknek a hangja ronda/szép. :))

[ Szerkesztve ]

(#66312) Sinesol


Sinesol
veterán

Fene tudja, szerintem is elég rondák azok a Denonok, az ATH sokkal szebbeket gyárt fából és a Fostex is jobban néz ki más szinben, bár az sem jön be. A felső kategóriás Sennheiserek szerintem jól néznek ki, és a Focal, OPPO, újabb Stax fejesek is nagyon bejönnek külsőre.

Spiler: Bár ez a design nekem annyira nem bejövős, de ez a Pioneer is a szebb darabok közé tartozik. :K
Amúgy a design ismerős..nem igy neznek ki a Final Audio fejesek is?

[ Szerkesztve ]

(#66313) ribizly válasza emiki6 (#66309) üzenetére


ribizly
veterán

És akkor napjaink legnagyobb slágerét ki is hagytad, a Meze 99 Classics-ot. :U

[ Szerkesztve ]

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#66314) Dorien válasza emiki6 (#66309) üzenetére


Dorien
veterán

Ha már ízlésről vitázunk: Ez a Fostex TH-X00 széria meg az ATH-W széria nekem is tetszik. A Denonok már kevésbé, de az ultimate giccs az a Meze 99 Classic arany kupakkal. :))

Ez már 1 lépésre van az áránykeretes plázmátévétől... :)

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#66315) Spíler válasza Sinesol (#66312) üzenetére


Spíler
őstag

Igen,van hasonló Final fejes is.

Ne vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…

(#66316) sirdond válasza Spíler (#66310) üzenetére


sirdond
őstag

szerintem ez a pio semmi extra, a legtöbb mai fashion can simán hozza ezt a szintet.

(#66317) gianni85 válasza emiki6 (#66309) üzenetére


gianni85
veterán

A ZMF-ek kimaradtak :)
Nagyon tetszene nekem itthon egy Eikon...
Mondjuk az Auteur kicsit ízlésficamosra sikerült, mint a gold meze99c

(#66318) emiki6 válasza Sinesol (#66312) üzenetére


emiki6
veterán

Ha azt kérdezitek mi az ami ronda, akkor a régi staxok jutnak eszembe, más most hirtelen nem, de amúgy a fejhallgatók 99% tökmindegy hogy néz ki, ha jól szól és kényelmes. A giccs meze pedig még rosszabb, mint egy szimplán ronda fejhallgató, bár a romáknak biztos belopta magát a meze a szívükbe (szerk: ez eredetileg nem úgy akartam érteni, ahogy is érteni lehet, utólag jöttem rá, hogy ez egy burkolt poén... :DDD)

A félgömb alakú jejesek nagyon nem tetszenek még.

Nekem se tetszenek annyira a régi denonok, még a fostexek sem (noha nem rosszak), de az emuk és ez a d7200 kifejezetten tetszik!

Gianni: oh, igen, a zmf-ek, azok menők.

Ribizly: a meze szerintem semmi extra, egy teak sokkal esztétikusabb.

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#66319) #56474624


#56474624
törölt tag

A fül alkalmazkodási képességén mindig meglepődöm. Nálam a K550 mk2 a vintage 990-es mellett egy kissé mélykiemelt fejhallgató. Ez már el lett könyvelve.
Van itthon egy Superlux HD330 is, hallgattam most kicsit azt. Utána hihetetlen vékonynak hallja az ember a K550 mk2 basszusát is, nem hogy a DT990-ét. Pedig alig fél-egy percig hallgattam a HD330-at, aztán rögtön belehallgattam a másik két fejhallgatómba, aztán oda-vissza.

Na most el lehet képzelni, ha egy perc hallgatózás után ennyire más szemszögből hall az ember általa amúgy jól megszokott hangképet, akkor milyen az, ha valaki hónapokig, évekig együtt él egy karakteres hanggal, annak milyen szinten hiányzik a basszus egy amúgy kiegyenlített fejhallgatóból. Bár a hozzászokást az ilyen embereknél, nem tudom, ebben az esetben mi gátolja (az elégedetlenség? :F ), az egy jó kérdés. Érdekes az emberi hallás, annyi biztos. :U

[ Szerkesztve ]

(#66320) emiki6


emiki6
veterán

Kezd egyre jobban tetszeni a 7200. Egyrészt mert kezd ráállni a fülem, másrészt kezdem sejteni hogyan kell hallgatni, harmadrészt pedig kezd feljavulni az elcsökevényesedett hallásom. :DDD Továbbá az a helyzet, hogy oda kell figyelni!
Mostmár ott tartok, hogy kezdem értékelni a kiváló szeparációt, mert még egy zsúfolt zenében is könnyű eligazodni. Kezdem észrevenni az eddig homályban meghúzódó részleteket és kezd tetszeni amit hallok.
Persze ha nem figyelek eléggé, akkor nem szórakoztat annyira, mint alapvetően vártam, emiatt írtam, hogy unalmas. Mondjuk úgy inkább analitikus, mint szórakoztató, legalábbis számomra.

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#66321) milkabrams válasza emiki6 (#66318) üzenetére


milkabrams
őstag

Nemsokára érkezik hozzám a meze, nem tetszik, de nekem nem is az a fontos egy fejesnél. Eddig pár kivétletől (valami aranyszínű Huawei a kivétel ahol a hozzászólások nagy része rasszista volt) eltekintve megvolt a PH burkolt rasszizmus nélkül is, nem lehetne hogy ezentúl is így legyen? Ha valaki ki akarja élni ezen hajlamait megteheti máshol is pl. youtube kommentek.

[ Szerkesztve ]

Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.

(#66322) Spíler válasza sirdond (#66316) üzenetére


Spíler
őstag

Ízlés,gusztus kérdése,én nem adnám azt a Pioneert egy(száz) fashion can(divat) fejhallgatóért se.Lehet,hogy kicsit elfogult vagyok,az igaz.Konkrétan melyik divat fejhallgatóra gondoltál amelyik hozza ezt a minőségi szintet mint a Pio?Nézd meg az anyaghasználatot...,ennyi.

(#66321) milkabrams

+1 ;)

[ Szerkesztve ]

Ne vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…

(#66323) dudLee


dudLee
tag

Sziasztok!
A fejesemhez[link] szeretnék egy mikrofont [link] ,de olyan olyan kérdésem lenne, hogy a gyári kábelhez képest ez hozna minőségbeli romlást hangzásban vagy nem ?
Válaszokat előre is köszönöm! :R
(lehet, hogy nem erre specializálódott topic, de valaki csak tudja :) )

(#66324) emiki6 válasza milkabrams (#66321) üzenetére


emiki6
veterán

Az ezüst meze teljesen rendben van, az aranyozott a gicss.
Mondom, hogy nem annak szántam! :D (és még ha annak is szántam volna sem szabadna komolyan venni. Le is cseréltem most az aláírásom a 4 alapelvre.)
Tudom, hogy ma már vigyázni kell, ki mit ír és mond, mert a derültséget felváltotta a felháborodás. :B

[ Szerkesztve ]

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#66325) Bodz válasza emiki6 (#66324) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Jah, mindent túl komolyan vesznek az emberek. :( De vezeklésül a Denonhoz... Remélem minden homályban meghúzódó részletet sikerül megfelelően kihallani! ;]

[ Szerkesztve ]

(#66326) kromatika válasza milkabrams (#66321) üzenetére


kromatika
veterán

Szerintem is nagyon ízlés és divat függő.A Meze nekem ezüstben igen csak tetszik.De még az arany színűre sem mondhatnám egyértelműen hogy giccs.No meg nem kötném semmi képen nép csoporthoz a tetszését.(tudom poén volt :C )Ennyi erővel pl manapság divat lett a piros szín. Pl kb 10 éve egy piros füles, egy férfin ,sokakban csodálkozást keltett volna,mert hogy az női szín.Ma pedig ,semmi feltűnést nem okoz.

[ Szerkesztve ]

(#66327) Spíler válasza Bodz (#66325) üzenetére


Spíler
őstag

"De vezeklésül a Denonhoz... "

Ez már a ló túlsó oldala... ;]
Vagy ezt büntiből kaptuk??? :Y

Ne vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…

(#66328) emiki6 válasza Bodz (#66325) üzenetére


emiki6
veterán

Ohh, te... :DDD

Kromatika: látod? Mondom én ;]

Spíler: eltaláltad! :DDD

[ Szerkesztve ]

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#66329) Bodz válasza Spíler (#66327) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Jó, jó, akkor csak neked engesztelésül egy kellemes kis pötyi szám. Remélem sikerült a ló jobbik oldalát megtalálnom!

(#66328) emiki6: Ó, én... :DDD
Ritkán húzom fel a szemöldököm bármin is, de most megleptél. Az első lehetsz a bolygón, aki analitikusnak nevezte a Denont. De szerintem még a végén megszereted és megtartod. :) Tudom, Teak, tudom, de valamiért nem hiszem, hogy az jobb lenne.

[ Szerkesztve ]

(#66330) Spíler válasza Bodz (#66329) üzenetére


Spíler
őstag

Köszi! :)
Ajjjaj,azt hittem már nincs lejjebb... :P

Ne vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…

(#66331) emiki6 válasza Bodz (#66329) üzenetére


emiki6
veterán

Látod, legalább megleptelek. :D Amúgy én sem értem ezt az egészet. Nem mondom hogy referencia, mert nem az, de érdemes odafigyelni, mert szerintem elég részletes.
Nem az a baj, hogy Teak (ami nem kell hogy jobb legyen, elég ha jobban passzol hozzám a hangja), hanem hogy kell egy bicikli és ha beváltom pénzre a denont, akkor mi a francot fogok hallgati? Szeretem a Shuret, de azért a minőségi hang és a kényelem hiányozni fog...

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#66333) hajraolaj1


hajraolaj1
tag

Sziasztok, már pár éve Hesh 2 fülest használok, de szeretném lecserélni, mert fél-1 óra használat után nyomja a fülem-fejem (szemüveges vagyok ráadásul). Tudtok ajánlani kényelmes és jó hangminőségű fülest zenehallgatásra-játékra? 40k-nál többet semmiképp nem szánnék rá sztem, bár mindenképp olyan fülest szeretnék, amire tényleg érdemes átváltanom erről. Zenét FLAC-ban ill. 320kbps-ban hallgatok, általában EQ-t úgy állítom, hogy kb. U alakú legyen (magasabb mélyek és magasak, alacsonyabb közép), legtöbbször metált-rockot hallgatok, szóval a mélye legyen jó, ha lehet. Over ear füles legyen, ami nem zavarja a szobatársaimat (zárt). Egyébként mennyire érdemes drága fülest venni, tehát ami mondjuk több, mint 40k?

(#66334) Sefter válasza Bodz (#66329) üzenetére


Sefter
veterán

basszus, ennek megörültem...aztán elkezdett hörögni.. :DDD

Psn ID: sefter_hun

(#66335) #01758976 válasza Dave™ (#66308) üzenetére


#01758976
törölt tag

Ha pár magyar oldalon így tudnának fogalmazni, mindjárt előrébb lenne az ember.

(#66336) emiki6 válasza Sefter (#66334) üzenetére


emiki6
veterán

Aztaq... :DDD

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#66337) zsocy válasza dudLee (#66323) üzenetére


zsocy
őstag

Én használok ugyanilyen vmoda boompro mikrofonos kábelt, egy Sony MDR-1R -re van kötve, ezen skypeolok, meg ez szól az irodai gépen ha épp zenét hallgatok.

Én a világon semmilyen minőségbeli változást nem hallottam vele, ugyanolyan mint a gyári kábele.

Jó a cucc, jó rajta a hangerőszabályzó is (nem recseg ha tekerem), nekem praktikus is ettől, és mégsem valami csíra cuccon kell telkóznom egész nap :)

Szerintem ezen a szinten még nem fogsz változást hallani egy kábeltől, vagy csak minimálisat.

A muzikernél is van ilyen kábel, ugyanannyiért mint külföldről, ha érdekel nézd meg.

(#66338) _ATi_1


_ATi_1
senior tag

Sziasztok!
Egy picit még visszatérnék az esztétikai kérdésre, ha már szóba került: Mit gondoltok a Sonus Faber Pryma fejhallgatójáról? :)

(#66339) zsocy válasza _ATi_1 (#66338) üzenetére


zsocy
őstag

Nekem furcsa az a pánt, olyan mint egy gatyaöv, de egyedi a design az már biztos.
A hangjára kiváncsi lennék, nekem úgy tünik kicsit eltolták design irányba, bár a Sonus Faber eléggé ott van a hangszóróival, lehet nem szól ez sem rosszul.

Volt nemrég eladó is viszonylag emberi áron, de annyira azért nem érdekelt hogy belevágjak.

(#66340) gianni85 válasza _ATi_1 (#66338) üzenetére


gianni85
veterán

Nekem pl az már too much. Már inkább divatkellék, mint szimpla fejhallgató.

(#66341) s4tch válasza _ATi_1 (#66338) üzenetére


s4tch
veterán

Ezzel úgy vagyok, mint a mesebeli zsiráffal (szép, szép, de otthonra nem kéne). Itt van róla teszt: pdf. A hifi news a megbízhatóbb lapok között van, és ott van a sorok között a lényeg: ezt nem a hangja miatt fogják venni.

A D7200-ra visszatérve, szerintem a legízlésesebb dizájnok közé tartozik.

(#66342) Dorien válasza _ATi_1 (#66338) üzenetére


Dorien
veterán

60k-ért lehet kapni Momentum Over-Ear-t. [link] [link] Ha mászkálós, divatos cucc kéne, akkor inkább azt venném.

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#66343) s4tch válasza Dorien (#66342) üzenetére


s4tch
veterán

Ebből a 2. generáció a jó, az elsőnek csak a dizájnja az erőssége.

Egyébként nekem tetszik a Sony MDR-1A is a hordozhatók között. Meglehetősen lassúcska és kicsit sok is a mélye, de van rendes közepe, nem szaggatja szét a magas az ember agyát, szóval egy kellemesen meleg, mégsem basshead fejes, mobil használatra teljesen vállalható lehet. A kényelme meg atom, az egyik legpuhább párna, amit próbáltam. Dizájn tekintetében is ott van a szeren, az MSR7-et is erről koppintották, csak épp a Sonyt rendesen össze is rakták... Én hamarabb venném ezt, vagy a Meze 99 Neót, mint a Momentum I-et vagy az MSR7-et.

(#66344) _ATi_1


_ATi_1
senior tag

Igen, nekem is sok egy kicsit ez a design. Pár fejhallgató meghallgatása után ennek volt legjobb hangja, ezért én beleugrottam egy ilyen fejhallgató megvételébe, használtan. A megjelenése nálam is negatív pontként szerepelt, de úgy voltam vele hogy a hangja az elsődleges.

s4tch: Köszi a tesztet, ezt még nem olvastam.

[ Szerkesztve ]

(#66345) TheKresh


TheKresh
csendes tag

Sziasztok.

Már jó ideje rágódom a témán ,mert a mostani kényelmetlen és már gallyra is mentek a párnái... Kellene egy fejhallgató kb 30-40.000 Ft-os kategóriában ,ami főleg rock és metálhoz passzolna, de mivel mást is hallgatok gondolok itt pl a jazzra nem tudom hogy a kiegyenlített hangzás jó e nekem vagy inkább egy kicsit V. De a legnagyobb gondom hogy most egy Sennheiser Urbanite Xl-t használok és annak a műbör szerű de inkább hibrid párnájában is megsült a fülem ,főleg öcsém Cloud 2 jének (Takstar pro80) a műbőr párnáiban :W .
Szóval megoldás lenne csak az hogy következő zártamhoz valami szöszmösz párnát szerzek ,hogy ne izzadjak bele vagy térjek át a nyitott fejhallgatókhoz, esetleg csak félnyitott a "zajszigetelés" miatt? :DD
Zárt lenne a legjobb ,mert zavaró tud lenni mikor mindenki egyszerre próbál beszélgetni a másikkal a földszinten mikor én az emeleten próbálok zenét hallgatni,de ha mindenképpen nyitott ajánlott hát majd megoldom.
Illetve ha nyitottat kellene keresgélnem mit ajánlotok ,amiben nincs túl sok magas (Cloudban zavart a túl sok karcolós magas és a Sennheiserben is úgy tűnt mintha több lenne a többi tartományhoz képest) és elég basszús hogy élvezhető legyen a metál ,de annyi nem kell mint egy elektronikus dubstep és társai műfajhoz ?
Sajnos megvagyok áldva egy viszonylag széles szárú szemüveggel ezért a kényelem/szorító erő is szempont.
Tudom hogy bekellene mennem pl egy Fejhallgatópláza/Extremeaudio üzletbe hallgatózni ,de ott szerintem nem derülne ki hogy több óra használat után kényelmes lesz e. Az lenne a legjobb ha valaki hozzámvágna pár napra/hétre egy nyitottat tesztelni ,de sajnos nincs olyan ismerősöm akinek lenne komolyabb fejhallgatója szóval marad a vakon vásárlás.
Csakis otthol használnám ezért se annyira nagy baj ha nyitottra kellene váltanom.
Forrásom telefon (Oneplus 3t) és PCben sima alaplapi hangkártya ,ha megtalálom a megfelelő fejhallgatót utána forrás lesz a következő project ;]

Tudatlanként ezek tűnnek képek és elmondások alapján kényelmesnek:
- Audio-Technica ATH-AVC500
- Audio-Technica ATH-AVA400
- Audio-Technica ATH-AD500x /700x -et külföldről
- Sennheiser HD559
( - Sennheiser HD569 ,tudom zárt és 50.000 Ft-os kategória de hátha elkapok valami akciót mostanában :D )

Elnézést a nagyon hosszú litániáért és ha valami fontos infot kihagytam ... köszönöm ha bárki tud segítni rajtam. :B

Üdvözlettel: Kresh

(#66346) szakibá... válasza jippa (#66292) üzenetére


szakibá...
senior tag

1980 körül itthon is lehetett kapni Akai ortho fejhallgatót, nem pont ezt, vettem is magamnak. Aztán büszkén elvittem egy filmforgatásra, ahol Beyer DT48-cal dolgoztak. Meghallgatták, elnézően mosolyogtak, majd én is meghallgattam a Beyert, és rögtön eladtam az Akait. Akkor még nem gondoltam, hogy enyhén gyűjtögető leszek, kár volt eladni.

Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!

(#66347) cuko


cuko
aktív tag

Nem vagyok benne biztos, hogy befér a topikba, de itt a gettó javításom a Superlux HD 681 Evo-mhoz, hátha valakinek hasznos lesz: a fejpánt megadta magát jópár hónapja, de nem tettem ellene aktívan egészen tegnapig.

Szétkaptam azt az 1db csavart és lepattintottam a műanyag burkot kívülről, a fehér gumival odafogó része pattant el (de egyébként máshol is be van töredezve a pánt, nincs a legjobb anyagból).

[kép 1]

Amit csináltam: egy szöggel kilyukasztottam a pánt megmaradt részét kb 1 centire a szélétől, a füles fül részéből kipattintottam a csonkot a gumival és befűztem két darab kéznél levő sima befőttesgumit hurokkal áthúzva, ezeket a pánt lyukán átfűzött keskeny gyorskötözőhöz rögzítettem és voilá.
(A csonk leszedéséhez ki kellett szednem a második csavart is, illetve erőszakoskodnom kellett, hogy kijöjjön, óvatosan kell, nehogy kitépd véletlen a kábeleket is.)
Nem vagyok meggyőződve a tartósságából, de működik, pont megfelelő a feszessége is, helyén tartja a fülest végre, nem esik a fejemig a műanyag.

[kép 2]

A fejhallgatóval amúgy nagyon meg vagyok elégedve, jó a hangja, játékhoz tök jó, zenéből több részlet kijön mint a korábbi, gagyibb fejhallgatóimból (de nem vagyok nagy szakértő). Basszus fetisisztáknak a kiemeltebb verzió jobb választás lehet, de elektronikus zenéhez ugyanúgy szeretem, mint a rap/hiphop/country/punk/rockhoz. Hosszabb idő után sem kényelmetlen, ami nagy plusz.
Már szerintem 3-4 éves, a fehér műanyag kicsit kezd sárgulni, a pántja és a fülpárna pedig töredezni, de ez benne van.

(#66348) Dave™ válasza #01758976 (#66335) üzenetére


Dave™
nagyúr

Így viszont nem lehet kétoldalas semmitmondó cikket írni :D De köszönöm!

(#66349) Dorien válasza TheKresh (#66345) üzenetére


Dorien
veterán

Tipp: ATH-AD500X apróról: [link]

Hangszigetelése az nincs, viszont a legkényelmesebb / legjobban szellőző fejes, amit ismerek. Cserébe nincs zavaró kiemelése, gyors, qrvajó 3D tér, csak ne kapcsolj "headphone crossfeed" opciót, mert az tönkreteszi az egészet.

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#66350) Bodz válasza emiki6 (#66331) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Azért lepődtem meg, mert pl. a HD800, na az analitikus, de a Denon? Persze, részletes meg minden, de na. :)
Azt neked kell eldönteni, hogy melyik a fontosabb. :) Tömegközlekedés, mint alternatív megoldás?

(#66332) Karmko: Hol vetted?

(#66333) hajraolaj1: DT 770 Pro mondjuk.

(#66338) _ATi_1: Ööö, érdekes, egyedi.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.