Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:54:46

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#13001) Axel007


Axel007
tag

Sziasztok!!

Mikrofonos fejhellgatót keresek (lehetőleg lecsatlakoztatható mikrofonnal) 10E-ig.
Érvek, ellenérvek, melyik a best buy ebben a kategóriában.

Előre is köszi a válaszokat.

(#13002) schawo válasza Axel007 (#13001) üzenetére


schawo
titán

Ellenérvek a téma összefoglalójában.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#13003) antivirtuoz


antivirtuoz
tag

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Vettem még annak idején egy AIAIAI TMA-1 fejhallgatót. Nagyon tetszik, viszont csak egy régi Creative X-Fi Xtreme Music hangkártyám volt hozzá, úgyhogy nem sokkal később beszereztem egy ASUS Xonar Essence STX hangkártyát, s azt hittem, hogy a különbség megdöbbentő lesz, hiszen nagyon sokat lehet olvasni mindenfelé a neten, hogy milyen fantasztikus is ez a hangkártya. Sajnos azonban nem váltotta be a hozzáfűzött reményeimet, ugyanis szinte semmi különbséget nem hallok, de legalábbis nem érzem azt a "megdöbbentő különbséget". A kérdésem az volna, hogy mi lehet a probléma: A) ettől a fejhallgatótól nem kell sokat várni, B) hibás a hangkártya, C) akkora különbséget nem kellene várnom, vagy valami más? Egy Sennheiser HD558 vagy HD600 vagy ... fejhallgatóval (és az ASUS hangkártyával) éreznék különbséget, lenne értelme egy drágább Sennheiserbe befektetni?
Köszönöm szépen a segítségeteket!

antivirtuoz

"A legfontosabb: nem szabad abbahagyni a kérdezést." - Albert Einstein

(#13004) Audison


Audison
senior tag

Na kezdjem én a beszámolót?! :)

Én úgy indultam el, hogy elégedetten, csak "egyszerű" próbálgatások lesznek, de ismét bogarat ültetett 1-2 fejes a fülembe. Sajnos. Amit nagyon meg akartam hallgatni, azok a beyerek az új szériás AT-k és LCD-k voltak. Aztán menet közben kipróbáltam donpe csöves cuccait is amit eredetileg DT880 alá terveztek.
Elsőnek Bodz Takstar TS-671 fejesével indítottam. Nagyon korrekt egy cucc.... :K Kár, hogy itthon nem kapható, lehetne ajánlani azoknak, akik olcsóbb, de jobb cuccot keresnek. Superluxokra köröket ver. Kellemes élmény volt.
A kipróbált beyerek közül szerepelt a T70p, T70, T90. Sajnos most nem volt T1. :( T70p-t nem sokáig hallgattam, lehet, hogy hordozható kütyün kellett volna megfülelnem, a láncomról nem igazán tetszett. A T70 már inkább, viszont nekem az már kissé világos volt, metal zenéken nem igazán jött be. Aztán ott volt még A T90, ami a nap sztárja volt számomra, arra sok időt szenteltem, imádtam. Világosabb a DT880-nál, de kiegyenlítettebb a T70-nél és sokkal részletesebb, a közepet hiányoltam picit, de még jócskán a határokon belül volt. Azt hiszem meg van, hogy mire lesz majd az upgrade... :U
Az új szériás AT-k nagyon szépek lettek szvsz. Szerintem tudásban nem nagyon különböznek a régiektől, viszont sötétebbek. Volt 500x, 900x, 2000x. Kényelmi okok miatt egyiket sem venném meg, talán a kobakom kicsi hozzá, nem tudom. Hangra viszont a 2000x igencsak jól sikerült. Nagyon kiegyenlítettnek hallottam, felbontásban is szinte tökéletes, remek fejhallgató! Ez volt a nap másik sztárja.
Aztán jött az LCD2-3. Az előző talin korán le kellett lépnünk(párommal), így nem tudtam kipróbálni, ezért kíváncsi voltam, de nagyon. donpe láncán hallgattam főként, orosz és igazán hangulatos zenékkel ( :DDD ). Még 1 CD-t el is kértem tőle, hogy hadd rakjam fel a gépre,mert zseniális kis muzsika. Ha röviden kellene megfogalmaznom a tapasztalatokat, akkor úgy fogalmaznék, hogy egy új dimenzió nyílt meg zenehallgatás, illetve a fejhallgatózás körében. Nagyon tetszettek. Az LCD3-at nem sokáig hallgattam, tetszett persze, de viszont nem értem azt a hatalmas ártöbbletet, ahogy mások sem páran..Azért elfogadnám.. :P
Ezek után jöttek donpe kis csöves Laconic cuccai, fontolóra is veszem, hogy DT880-hoz beszerzem őket, nagyon korrekt darabok, és télen még fűtenek is. :)) Meglátom.

Röviden ennyi, köszönöm a szerevezést, jól éreztem magam! :R

stranger28-tól meg várom/várjuk a képeket! :K

(#13005) tucsok63


tucsok63
csendes tag

Sziasztok!
Remélem jó helyre írok, ha nem akkor ezúton is szeretnék bocsánatot kérni mindenkitől!
A kérdésem az lenne, hogy honnan tudok a Superlux hd 681b fejhallgatómhoz új fejpántot rendelni, akár akg is lehet, ha az jobban bírja és emiatt érdemesebb megvenni.
Válaszotokat előre is köszönöm!

(#13006) hm74 válasza antivirtuoz (#13003) üzenetére


hm74
aktív tag

Az új hangkártyádat sikeresen telepítetted? A zenelejátszó program kimeneti beállításainál ez a hangkártya van beállítva? Ennek a hangkártyának a kimenetébe dugtad a jackdugót? Lehet, hogy az alaplapi hangkártya hajtja a fejhallgatót? Ezek elég hülye kérdések, főleg ha Te járatos vagy ezekben, de hirtelen ezek jutottak az eszembe. :U

Vagy esetleg a hangkártya és/vagy lejátszóprogram beállításoknál a mintavételezési paraméterek alacsonyak?
Ennél a hangkarinál talán még a kimeneti ellenállást is lehet menüből állítani, az is sokat számíthat.

(#13007) marec1122


marec1122
senior tag

sziasztok!

erről van valakinek véleménye/élménye? ASUS Echelon

ha esetleg valakinek van vmi jó tesztje erről magyar nyelvű?

Csak megfontoltan :D "Öregember nem gyorsvonat!" John McClane

(#13008) Zoli133 válasza marec1122 (#13007) üzenetére


Zoli133
őstag

Neked is a téma összefoglaló ajánlott, különös tekintettel az első bekezdésre.

"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."

(#13009) marec1122 válasza Zoli133 (#13008) üzenetére


marec1122
senior tag

ezért felesleges volt leütnöd a billentyűket :(

Csak megfontoltan :D "Öregember nem gyorsvonat!" John McClane

(#13010) schawo válasza marec1122 (#13009) üzenetére


schawo
titán

Akkor most olvasd el, ne csak írj!

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#13011) Zoli133 válasza marec1122 (#13009) üzenetére


Zoli133
őstag

Esetleg el is olvastad?

"Ez a topik kizárólag zenehallgatáshoz való, vezetékes, sztereó fejhallgatókkal foglalkozik"

Van külön gamer fejhallgatós topik, tekintettel ,hogy egy gamer fejhallgatóról kérdeztél, gyanítom játékra használnád, amennyiben a cél zenehallgatás akkor az más helyzet, de ezt nem írtad, ha még is így lenne akkor is ajánlom a kérdésedet újra feltenni, az összefoglaló pontjai alapján.

"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."

(#13012) marec1122 válasza Zoli133 (#13011) üzenetére


marec1122
senior tag

jah látom sry

[ Szerkesztve ]

Csak megfontoltan :D "Öregember nem gyorsvonat!" John McClane

(#13013) dudika10


dudika10
veterán

Most, hogy vendégeskedett nálam a teljes Marley paletta, nyugodt szívvel tudom kijelenteni, hogy a márka a vicc kategóriába tartozik.

Minden egyes modelljük ugyan azzal a szar kábellel van szerelve, ami utcai használat mellett nem bírhat fél évnél többet nagyjából. A szövet borítás szakad, a kábel úgy csavarodik, hogy az nem igaz, a csatlakozó szar.
Fémet használnak sok helyen, de a kritikus pontokon műanyag van mindenhol, ami törik.
A fülhallgatók közül az olcsóbbik fele driverflexes, és ez a vesztüket is okozza természetesen.
Az élettartam tervezett rövidítése mindenhol...
A hangjuk az árkategóriában messze elmarad az ajánlott típusokétól.

Az egyetlen modell, ami valamennyire megfogott, az a Revolution, alumínium ház, jó szigetelés, de ehhez hatalmas szorítóerő párosul, viszont a pánt tövénél törik, mert ott már nem alumíniumot használtak...

Egyetlen érvet sem találtam, ami az ajánlás mellett szólna. :(

(#13007) marec1122: gyenge hangminőség közepes anyagminőség mellett. Gyenge de legalább drága.

(#13011) Zoli133: jah, külön topik annyi szakmaisággal, amennyi a címlapon megjelenő hírekhez tartozó topikokban általában fellelhető... :(
Át kéne tenni a Logout fáradt gőz részlegébe...

[ Szerkesztve ]

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#13014) capulet75


capulet75
addikt

A kábelekhez: érdemes kábelt cserélni egy fejesnél? Van valami ultimate típus ezeknél? Mi az elvárt minőség, és mi számít már jónak? Dugókkal mi a helyzet? Okítsatok.

Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.

(#13015) Ati1979 válasza Audison (#13004) üzenetére


Ati1979
veterán

Folytatom akkor én a beszámolót. :)
Amire én igazán kíváncsi voltam az LCD-k, a t90, és az új ATH-k. Meg a T1-re is persze. (lettem volna)

Ennek ellenére, ha jól emlékszem az összes fejest meghallgattam ami ott volt. :)
Kezdeném a beyer-ekkel mert abból volt a legtöbb. :D
Nekem dt sorozat tetszett, igazából ár / érték arányban nagyon jó fejesek szerintem. Aki ilyet vesz, az nem nyúlhat mellé nagyon. Inkább csak belehallgattam nagyon nem hasonlítgattam őket egymáshoz. A legkisebb tesla driveres dt 1350-t is nagyon jó fejesnek találtam. Szerintem hangban nem hozza a nagyobb testvérei szintjét, márcsak méretéből adódóan sem, de szerintem utcára kitűnő választás. Kellőképpen részletesen és tisztán szól.
A t70, t 70p t90 hármasba egy kicsit jobban belehallgattam. Először ntomka láncáról. A t70p valamivel elmarad az T70 mögött, de én nem éreztem nagynak a különbséget. Kicsit a t70p mintha a mélyek és közép hangok nem lennének annyira tiszták, mint a T70-en. A magas mindkettőn kitűnő.(szerintem) T90 viszont nekem elég furcsa volt. Sokkal vékonyabbnak éreztem, mint az előző kettőt. Részletesebb és pontosabb, nagyobb a tere, de valahogy minta nagyon halovány lett volna az a produkció számomra. Túlontúl kifinomult, és közép meg egyszerűen nagyon nagyon kevés. Nem sok élet volt benne. Teljesen máshogy szól mint a T70. Lágy zenék hallgatásához talán jó lenne, de úgy nem éreztem az egész fejesben semmi átütőt. Az úgy van és szépen szól kategória. Beszéltük is később, hogy az T90 talán nem volt bejáratva rendesen, mert tényleg nagyon vérszegényen muzsikált.

Meghallgattam, kisebb fejesek közül a maxel metalicot, és egy supraluxot ami ott volt. Igazából ár / érték arányban nagyon rendben vannak szerintem. Viszont Bodz Takstar TS-671 fejese fenomenális az árához képest. Ok, úgy néz ki, mint ha a szocializmusból maradt volna vissza, de nem akartam elhinni, hogy 12k volt az ára. :D Utcára persze azért nem vinném ki. :DD
Meghallgattam a Grado HF2-őt is, de nekem túl éles volt a közepe. A két Shure-ba, a 840, 940, meg az AKG 501-be csak belehallgattam. Igazából nekem mindhárom bejött.

Két Audio-Technica AD1000 is volt ha jól emlékszem. Ezek nekem nagyon tetszettek. Az ath középe annyira el van találva, legalábbis számomra, hogy nehéz szavakba öntenem. :)
Kipróbáltam, donpe csöves erősítőjével az LCD2-t, és azt kell, hogy mondjam nem gyenge.
Aztán mytech 192 DSD + váltogatva Bodz erősítőjével (Violectric V100)+ egy nagyon profin összerakott házi készítésű erősítővel + donpe csöves erősítőjével összerakva összehallgattam / tunk pár fejest.
Az Audio-Technica 500x egyszerűen fantasztikus. (50k ha jól tudom) Az árának dupláját éri kb. szvsz. Szerintem lazán versenyezhet a 100k-s fejesesekkel.
A következő 900x (zárt változata volt) Na ez készen van. :Y Részletes és elképesztő közép, nagyon király basszus. Összehasonlítva a He 400-zal, (ami szintén nagyon jó fejes) sokkal jobb volt. Hozzájuk vettem még a t90-et is, mivel a 3 nagyjából egy árban van. Azt mondom, hogy két kört vert rá a T90-re nálam. A t90 még ezen nagyon jó láncon is vérszegény volt. :(
Az LCD2-nél, szerintem ez a fejes 10%-nál többel nem rosszabb. Én ezt mondom. (Basszusban ráver valamennyit az lcd2 azért, meg részletességben is egy kicsit.)
A következő x2000. Szerintem ez volt a legjobb fejes ezen a találkozón. Tere hatalmas, részletessége brutális. Jobb mint az LCD3-é. Tisztábban is szól. Basszusban le van maradva persze egy kicsit, de középben és magasban is ráver valamennyit. Egészen elképesztő hangzást produkál a mytech 192 DSD-vel. (ami egy igen jó darab :) )

A két audeze, nekem nagyon tetszett. Szvsz. egy árnyalattal jobb, (vagy egy kicsit másabb nem mindenkinek jobb) az LCD3 az LCD2-nél. A basszus, mindkettőnél elképesztő, és azon kívül meg annyira látványos különbség nincs a kettő között. Talán több potencia van az LCD3-ban. Kicsit mégjobb basszus, kicsit részletesebb, meg talán a magas is több van benne egy árnyalattal. Én így éreztem, de valójában annyira minimális a különbéség, hogy a két fejest a dupla ár ellenére egy kategóriába tenném. Árban szerintem az LCD3 max. 50k-val érhet többet az LCD2-nél. De nem 300k-val az biztos. :N
A három legjobb fejes szvsz. a két audeze, meg x2000 volt. Egy kevéssel lemaradva pedig a zárt 900x mögöttük. A legjobb pedig egyértelműen a x2000.
Egyértelműen instant get kategória + mytech 192 DSD-vel együtt. (persze ezek sajnos nem olcsó dolgok. :O )
Összességében az a véleményem, hogy ez a 3 Audio-Technica ár/ érték arányban kimagasló. Főleg a legkisebb… Azért nem pénz 50 ezer forint.
Ja, az új ath-k elég jól szóltak az F series sony walkman-ról is. Igaz max. közeli hangerőn.

[ Szerkesztve ]

(#13016) hm74 válasza capulet75 (#13014) üzenetére


hm74
aktív tag

Ez egy nagyon jó téma, engem is érdekel. Annyit tudok, hogy azonos kábel és dugó esetén a rövidebb kivitel jobban szól (bár egyes véleményezők szerint 1 méter ide vagy oda tök mindegy, szerintem nem). Már vitatkoztam itt egy-két fórumtárssal a kábelek fontosságáról vagy éppen jelentéktelenségéről. Kíváncsi vagyok, most ki mit ír hozzá. :)

(#13017) Ati1979 válasza dudika10 (#13013) üzenetére


Ati1979
veterán

Ez alatt akkor már gondolom csak a bícc van...

(#13018) chrisnagy13 válasza Ati1979 (#13015) üzenetére


chrisnagy13
senior tag

"Tisztábban is szól. Basszusban le van maradva persze egy kicsit, de középben és magasban is ráver valamennyit."

Na ez érdekes. :)

A Myteknek pedig csak kb. a ~70%-át hallhattad. Pityu Tabla + a szoftveres megoldása az igazi. :))

(#13019) donpe válasza chrisnagy13 (#13018) üzenetére


donpe
aktív tag

Hm... ez a 70% hogy is jött ki? :U

(#13020) vodkaboy22 válasza hm74 (#13016) üzenetére


vodkaboy22
addikt

Én már túl vagyok egy rámtukmált cserebere dologról nagyon nem akartam leírni a véleményem de íme itt van:
Szett:
Dac: Hrt ms2 + (saját lineáris táp Y- USB kábellel)
Deck: Techninc SL-Q202 + (egy barkács dobozalatlan RIAA az új még munkapadon van :) ) AudioTechnica pickup
IC: 0.5méter jobb fajta :DD
Amp: Saját E88cc-s tunningolt Morgan Jones
Fejes: Sennheiser HD580
Azért vettem be a bakelitet is a játékba mert sokkal szebb énekhangokban és nagyon élethű hangja van, a DAC persze dinamikusabb talán és jobb mélyei vannak meg tisztább kicsit.
Kábelek:
Gyári HD600 HD650 illetve saját GAC3masból készített dualmono 4pinXLR végű kábelem.
Teszt erejére a dualmono fejes erősítő GND-it közösítettem így nem volt előnyben az XLR kábel, illetve raktam az erősítőre egy 6,3mas jack-et is.
VÉlemény? Vagy én vagyok sűket ehhez már vagy a szett nem elég jó vagy nincs hallható különbség. (Mérnökként egyből utóbbira szavazok...)
Az érdekes az, hogy amint a táp közösítést kivettem és már egy dupla RCA-6.3mas rövid drága átalakítóval hallgattam a 2gyárit illetve egyenesben dualmonoban az XLR-t meg volt a különbség. De a mélyek tisztább és szebb megmutatkozásán illetve a sokkal jobb teren kívül nem hallottam más különbséget. (Természetesen az erősítők köérben lévő GND hurok megszűnése miatt lett jobb a tér és a mély. Ezért is kéne az erősítőket dualmonoban csinálni. :DD )

Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.

(#13021) Ati1979 válasza chrisnagy13 (#13018) üzenetére


Ati1979
veterán

Azért itt ne több órás összehallgatásra gondolj. Egymás mellé raktam a 3-mat, a (2 audeze-t meg ax2000-et). Kb. pillanatnyi benyomások ezek.
Nem is közvetlenül a mytek erősítőjéről ment akkor a rendszer. Azt hiszem a donpe féle csöves volt bekötve akkor.

Én úgy ítéletem meg, hogy valamennyivel pontosabb volt az ax2000. (talán ez helyesebb megfogalmazás a tisztább helyett)

Azt még nem hallottam sajnos, így nem tudok erre mit mondani.:)

[ Szerkesztve ]

(#13022) capulet75 válasza vodkaboy22 (#13020) üzenetére


capulet75
addikt

Akkor ezek szerint ha van egy elvárt szintű (nem tudom hogy nevezzem, hagyományos mosópor?) kábeled, akkor az "ultradurva" csatlakozóval szerelt "megadrága" kábel már csak parasztvakítás?

Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.

(#13023) schawo válasza capulet75 (#13022) üzenetére


schawo
titán

Ezt írta. Ez a véleménye.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#13024) vodkaboy22 válasza schawo (#13023) üzenetére


vodkaboy22
addikt

Igen ez de az más kérdés hogy nem feltétlen az én véleményem a mérvadó, ebben a témában túlságosan elfogult vagyok evvan.
De amiket teszteltem nem voltak óccó pénzek.
HD600 kábel asszem 8-10k HD650-es 1-2ezressel drágább.
Saját kábelben van 4 méter GAC3-mas (3k) + 2,5k neutrik csati + másik végén sennheiser csatik megint kérdés mennyi + (ha számítana de mind1) ólommentes forrasz (van kb 5% ezüst tartalma). Add össze házi kábel se volt más kategória.

Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.

(#13025) dudika10 válasza vodkaboy22 (#13024) üzenetére


dudika10
veterán

HD650 kábel újonnan 3.5k, a HD600 kábele meg fene tudja miért annyi, amennyi, de azért valóban sokat kérnek. A Cardas csatlakozókért szintén rohadt sokat elkérnek ok nélkül...

[ Szerkesztve ]

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#13026) Bodz


Bodz
Topikgazda

Akkor élmények a fejes taliról.

A900X: Kurva jó. Valami eszméletlen a javulás az elődjéhez képest. Gyakorlatilag az összes hibát kijavították. Nem mosott, lassú akármi. Baromi jó mélyek. :Y A párna sem az a hártyás fos. :R

AD2000X: Szép is meg igen jó is, csak metált nem tudok vele hallgatni. Ettől függetlenül egy nagy felbontású, nagy terű, szép hangú jószág. Mindenképpen ajánlott megvételre, mondom ezt úgy, hogy nem tudom az árát, még meg se néztem.

Takstar TS-671: 12e körül ultimate giga best buy, ha kell egy nyitott, kényelmes, nagy dög fejhallgató. Az egyébként nagy tere néha kissé zavaros, furcsának tűnik. A mély nem valami ütős, a közepe rendben van, a magasak szintén, bár néha karcossá tud válni. Elég részletező is árához képest. Biztos vagyok benne, ha csak úgy a fejére húznám valakinek, akkor nem mondaná meg az árát. :)

LCD3: Jobban tetszik, mint a 2, csak az árával nem vagyok kibékülve. :D

DT990 Pro: Mester... ;]

DT770 32 ohm: Nem értem, hogy a Beyer miért állította le a gyártását. Nem részletezném, elég sokat beszéltünk már róla.

SRH840: Itten valami csoda történt, a saját láncomról kifejezetten tetszett. Sokkal rosszabbra emlékeztem. Nem volt puha, a tere se tűnt olyan szűknek, mint a múltkor. Biztos 840 volt ez? :D

AD1000 (nem az X): Elég gyors, feszes, kissé felfelé húzó hang. Szeretem. :)

[ Szerkesztve ]

(#13027) SOAD19 válasza Bodz (#13026) üzenetére


SOAD19
addikt

"AD2000X: Mindenképpen ajánlott megvételre, mondom ezt úgy, hogy nem tudom az árát, még meg se néztem."

Lehet jobban is tetted, de tessék azért (nem olcsó, nagyon nem :N ): [link]

(#13028) chrisnagy13 válasza donpe (#13019) üzenetére


chrisnagy13
senior tag

100 - 30 = 70

(#13029) contaxg válasza Bodz (#13026) üzenetére


contaxg
veterán

Az AD2000X szerintem jobb komolyzenére mint az LCD3 (csak ezzel hasonlítottam össze) viszont az LCD2 jobb rockra, elektronikusra, mint az LCD3. A Mytek és donpe Laconic nagy csövesével végre megint volt egy fejes amire azt gondoltam, hogy megszeretném hallgatni rajta a következő részt a darabból. Mélyben viszont az LCD-ék vitték a pálmát.

[ Szerkesztve ]

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#13030) Bodz válasza SOAD19 (#13027) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Hűűűűűűűűűűűűűű. :Y Közbe megnéztem, 588 dollár + áfa + vám azért jobban fest. :)

(#13029) contaxg: Én rockot is az LCD3-al hallgatnék. :) Nekem úgy tűnt, hogy mintha picit világosabb lenne, mint a 2. Saját láncról, egyszerre bedugva a két füles.

(#13031) contaxg válasza Bodz (#13030) üzenetére


contaxg
veterán

Ntomka is hasonlót mondott.
Szerintem az LCD2 fókuszáltabb, míg az LCD3-technikailag jobb "viszont zavarosabb az én képe" vagyis olyan mintha identitás gondjai lennének.

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#13032) vodkaboy22 válasza dudika10 (#13025) üzenetére


vodkaboy22
addikt

Tényleg? akkor veszek egyet bakker jobb kábel + csati ár alatt van! :) HOL? Audiopartner? :R

Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.

(#13033) Audison válasza Bodz (#13026) üzenetére


Audison
senior tag

"Sokkal rosszabbra emlékeztem."

Én is! Nekem a múltkori talin nagyon nem jött be, lehet az akkori M50-em miatt...elsötétültem. :D

(#13034) dudika10 válasza vodkaboy22 (#13032) üzenetére


dudika10
veterán

Audiopartnernél, igen. Kereken 3380HUF az árlistájuk szerint (én még múltkor azt hiszem 3600-at fizettem érte, még olcsóbb is lett ha jól emlékszem).

[ Szerkesztve ]

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#13035) Dave™ válasza Ati1979 (#13015) üzenetére


Dave™
nagyúr

Kár, hogy AD900X nem volt :) Az A900X pedig a head-fin nevetséges áron szokott menni, ha valakit érdekel, figyelje. Kb. 110-120 USD + járulékos költségek.

(#13036) Ati1979 válasza Dave™ (#13035) üzenetére


Ati1979
veterán

Tényleg kár. :( Neked az van most?

50k alatt kijön akkor. Az nem pénz érte. :Y Dupla annyiért is brutálisan jó vétel szvsz.

AD2000X-et szerintem hallgasd meg valamikor (ha még nem hallottad) mert nagyon, nagyon rendben van. :)

(#13037) Dave™ válasza Ati1979 (#13036) üzenetére


Dave™
nagyúr

Igen, az. Majd meghallgatom valamikor, egyelőre a meglévő kettőt is alig használom - legtöbbet a hangfalak mennek :)

(#13038) Ati1979 válasza Dave™ (#13037) üzenetére


Ati1979
veterán

Hát gondolom, egy jó hangfalas rendszer mellett nem biztos, hogy szükség van fejesre. :)

(#13039) Dave™ válasza Ati1979 (#13038) üzenetére


Dave™
nagyúr

Dehogynem, teljesen más élmény. Nagyon szeretem a Bowerseimet, de az AT-knak is bérelt helyük van :) a Gond leginkább az, hogy helyhez kötött a kábel miatt, tehát nem tudok közben mászkálni, illetve fejesnél szeretek elsősorban a zenére figyelni. A legjobb kombináció számomra a babzsákfotel+a két AT valamelyike, zenefüggő :) De erre ritkán vetemedek mostanában a fentiek miatt, meg szabadidőből sincs túl sok.

(#13040) #71562240 válasza tucsok63 (#13005) üzenetére


#71562240
törölt tag

A forgalmazóját kérdezted már?

(#13014) capulet75
"A kábelekhez: érdemes kábelt cserélni egy fejesnél?" Persze hogy érdemes, nincs is ezen mit megkérdezni.
"Van valami ultimate típus ezeknél?" Nincs ultimate, hogy is lehetne ilyesmi, egyrészt a határ a csillagos ég, másrészt nem csak jobbság van, hanem másság is (jónéhány paraméter mentén), harmadrészt a jobbság sem ítélhető meg egyértelműen, hiszen nagymértékben szubjektív és sokparaméteres, tehát a kérdés nem is értelmezhető.
"Mi az elvárt minőség, és mi számít már jónak?" Ez a kérdés sem értelmezhető, nem így működik.
"Dugókkal mi a helyzet?" Ugyanaz.
"Okítsatok." Lásd fent. :) Vagy például (#11997) kammerer).

(#13016) hm74 Lásd fent. Vagy például (#11997) kammerer).

(#13022) capulet75 "...ha van egy elvárt szintű (nem tudom hogy nevezzem, hagyományos mosópor?) kábeled, akkor az "ultradurva" csatlakozóval szerelt "megadrága" kábel már csak parasztvakítás?" Alapvetően hibás szemléletre vallana ilyesmit mondani-gondolni, egyúttal értelmezhetetlen is. Nem így működik, lásd fent. Mindazonáltal közhely, hogy minél feljebb megyünk a minőségben, annál kisebb minőségjavulásért annál többet kell fizetni, azaz az árak exponenciálisan nőnek a minőségjavuláshoz képest, ergo mindenkinek magának kell megtalálni, hogy az ő igényeihez és pénzkeretéhez képest milyen minőségi szintet tart magára nézve optimálisnak, vagyis hogy mennyit hajlandó fizetni mennyi minőségért.
Nincs ingyenleves, a hifiben nincsenek megoldások, csak (jobb-rosszabb) kompromisszumok vannak egymás ellen dolgozó paraméterek között.

(#13041) Ati1979 válasza Dave™ (#13039) üzenetére


Ati1979
veterán

Milyen Bowerseid vannak? Nekem két kis usb-s számítógéphez való mm1-es van. A méretükhöz képest szuperek. :)
Természetesen nem a nagy dobozok szintje.

Én pont emiatt a mászkálás miatt vennék egy jobbfajta hordozható lejátszót. Meg hozzá majd egy AT-t persze. :)

(#13042) Dave™ válasza Ati1979 (#13041) üzenetére


Dave™
nagyúr

DM602 S3 (állványos). Az MM1 tényleg nagyon komolyan szól a méretéhez képest, legalábbis amit a youtube videó alapján le lehet szűrni... :) Az AT-k még direktben a tabletemről is egészen jól szólnak, de pl. megy a DACport is róla, szóval van lehetőség bőven :) Attól a kábel még zavar és a fejhallgató számomra helyhez kötött élmény marad.

(#13043) #71562240 válasza Dave™ (#13042) üzenetére


#71562240
törölt tag

(#13035) Dave™
(#13036) Ati1979
(#13037) Dave™
(#13038) Ati1979
(#13039) Dave™
(#13041) Ati1979
(#13042) Dave™

Azonos avatárú hozzászólások ne legyenek ennyiszer egymás alatt, használjátok a szerkesztés (mármnt az "avatárismétlés elleni szerkesztés") gombot! Eeeeööö...
:B :Y

[ Szerkesztve ]

(#13044) Ati1979 válasza Dave™ (#13042) üzenetére


Ati1979
veterán

Azok biztosan nagyon jól szólank. :) Én is szeretnék majd egy pár b&w-t lehetőleg valahonnan a 8-as szériából. :)
Tényleg elég jó az mm1, főleg méretéhez képest. Ki nem nézné az ember mennyit tud kategória. :) Van benne bónuszban egy elég jó beépített fejes/ füles erősítő is.

(#13043) kammerer

Olyan is van? :D
Vagy csak megvárjuk legközelebb, hogy közbeszól valaki. Telefloodoljuk itt topicot. :DD

[ Szerkesztve ]

(#13045) #71562240 válasza Ati1979 (#13044) üzenetére


#71562240
törölt tag

Vagy ne beszéljetek egymással... :Y

(#13046) Ati1979 válasza #71562240 (#13045) üzenetére


Ati1979
veterán

Az is egy megoldás. :D Nehogy még a végén kitiltsanak minket avatarflood miatt...
De azért néha 1-2 szót csak válthatunk egymással? :))

Vagy majd fél év múlva már kérhetek én is egyéni arcképet, ha addig nem követek el semmit:)

(#13047) Dave™ válasza #71562240 (#13043) üzenetére


Dave™
nagyúr

Amikor én választottam avatart, a pedomaci már elfogyott...

(#13048) #71562240 válasza Dave™ (#13047) üzenetére


#71562240
törölt tag

Ez nem igaz, biztosan tudom, hogy folyamatosan van készleten, kifejezetten olcsón.

[ Szerkesztve ]

(#13049) Ati1979 válasza #71562240 (#13048) üzenetére


Ati1979
veterán

Ha arra vált esetleg, akkor viszont már ti nem kommunikálhattok majd egymással. :D

(#13050) vzsryl


vzsryl
nagyúr

Milyen AT-k voltak a találkozón? Mert az eddig leírtak alapján nem lehet teljesen értelmezni, hogy AD vagy A, X vagy nem X.
Az 500-as, az AD500X volt vagy A500X? Ha AD500X, akkor kérhetnék róla bővebb információt?
700-as nem volt?

[ Szerkesztve ]

megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.