Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:54:46

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#53001) Samtya válasza Tyrel (#53000) üzenetére


Samtya
senior tag

Igen, marketing bullshit szaga van, szerintem ugyanannyira nyitott mindkettő.
Csiptetős mikrofonból a ZM MIC1 az alap.

(#53002) Spíler válasza Bukk900 (#52997) üzenetére


Spíler
őstag

Köszi :R

Ne vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…

(#53003) parandroid


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Üdv mindenki,

Valószínűleg nem a legmegfelelőbb topik, de hirtelen nem is tudom, hova kéne (a headset-topik kb teljesen halott):

Szeretnék játék mellé voice chathez egy fejhallgatót, illetve headsetet. Korábban egy Creative füles volt, de elkezdett recsegni, meg egyre kevesebbet is játszottam, úgyhogy csak valami ugyancsak Creative, de olcsó vackot vettem helyette, de elég is volt. A csavar két dologban lenne:

- A notimon csak jack kimenet van, mikrofonbemenet nincs, tehát a meglévő cuccot nem tudom használni. Ebből adódóan nyilván USB-s verzióra gondoltam.
- Eddig minden hang a fejhallgatóba ment, azonban most szeretném szétválasztani: meghagyni a játék, és általában a gép hangját a laptopnak, vagy a hangrendszernek, amire BT-n, vagy a TV-n keresztül hdmi-n csatlakozik, viszont szeretném a chat (TeamSpeak3) hangját a fülesben hallani. Megoldható ez, valaki csinált már ilyet?

Maga a headset nem is annyira kérdés, egy Sennheiser PC7 USB-t néztem ki, gondolom nagyon nem lövök mellé vele, főleg, hogy voice chatnél nem felététlenül kell audiofil cucc.

Ellenben mielőtt megrendelem, csak rákérdeznék, hogy működőképes-e az elképzelés, vagy kénytelen leszek kitalálni valami mást? Mondjuk usb-s hangkártya, és arra kötni a meglévő fülest - nem szívesen, de a gép saját mikrofonja konkrétan egy fos, ráadásul belezavarnak a billentyűhangok, és a játék hangja is, tehát lépéskényszer van...

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#53004) #16820480 válasza parandroid (#53003) üzenetére


#16820480
törölt tag

Én úgy tudom, hogy a Wndows hangrendszer nem tudja szétválasztani egyes appok hangját, hogy melyik eszközre küldje, mindent ugyanoda küld.

Amúgy meg ez a topik nem foglalkozik USB csatlakozós fejesekkel, mivel azok kiemelkedően silány minőséget képviselnek, és mindennel szembemennek, amit ez a topik jelent. USB hangkártya és normális sztereó fejes még működhet, akár olyan is, amin van mikrofon, akár olyan, amire külön csíptetsz.

(#53005) Tyrel válasza parandroid (#53003) üzenetére


Tyrel
őstag

Maga a Windows valóban csak egy elsődleges hangeszközt enged kiválasztani, de egyébként semmilyen módon nem akadályozza a többi működését. Amennyiben olyan programot használsz ami képes az általa használt hangeszköz kiválasztására (a Skype és a TS3 is beletartozik ebbe) azok minden probléma nélkül működni fognak ill. képesek megszólalni másik hangeszközön, tehát az ötlet nem hülyeség, működik, konkrétank ki is használtam már sokszor ezt a lehetőséget.

Pl.: [link] (TS3 csak a másik gépemen van, de ott is ugyan így megy)

Szerk.: mondjuk ez lehet csak Win7-től felfelé van így, de hát ki használ már XP-t... :U

[ Szerkesztve ]

Turenkarn

(#53006) fericske válasza #16820480 (#53004) üzenetére


fericske
addikt

Az AKG N-90Q -t azért a kivételek közé sorolnám, bár nem előnyére legyen szólva az 1500 dolláros ára.

(#53007) #16820480 válasza fericske (#53006) üzenetére


#16820480
törölt tag

Na de ne haragudjanak, ennyiért már veszek egy király hangkártyát, egy király erősítővel, egy király fejest és egy mikrofont is, és még mindig sokkal olcsóbban kijövök :D

(#53008) parandroid válasza Tyrel (#53005) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Köszönöm, igazából ennyi volt a kérdés. Skype kapcsán rémlett már ilyen, igaz, problémaként, valamelyik családtagnál kevert be hogy melyik eszközre megy ki a hang, és honnét jön.

Még egyszer elnézést a téves topikért, már itt sem vagyok. :U

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#53009) Samtya válasza Tyrel (#53005) üzenetére


Samtya
senior tag

Ezt meg tudom erősíteni, kipróbáltam a Foobarban visszaállítottam a gépben lévő Creative hangkártyát outputnak. A másik zenelejátszó progi továbbra is az USB-re kötött DAC/AMP-ra küldi a zenét. Eredmény: két fejhallgató, az egyik egy adott zenét játszik, a másik pedig egy másik zenét, de egyidőben.

(#53010) fericske válasza #16820480 (#53007) üzenetére


fericske
addikt

Gondolom igen, ha jól összeválogatja az ember, de mérget nem mernék rá venni. Nekem akkor az AKG 812/Schiit Magni 2 párosnál jobban tetszett a hangja, és a 812 ára közelíti az N90Q-ét, és akkor még nem költöttem erősítőre, hangkártyára.
Az 1500 dollárral arra utaltam volna inkább, hogy nem olcsó mulatság, de szerintem megéri az árát "all in one"-ként a hangminősége után.

(#53011) Samtya válasza Samtya (#53009) üzenetére


Samtya
senior tag

+ ezt még meg lehet fejelni pl azzal, hogy alapértelmezett hangeszköznek beállítom az alaplapi integrált hangkareszt és azon szól harmadiknak mondjuk egy youtube videó.

(#53012) #16820480 válasza fericske (#53010) üzenetére


#16820480
törölt tag

Mondjuk a K812 szerintem egy szörnyű fejes, biztosan nem adnék érte pénzt :N

(#53013) fericske válasza #16820480 (#53012) üzenetére


fericske
addikt

Hát na...nekem is csalódás volt.
Az első komoly fejesek amiket hallottam hajdanán, az Beyer és AKG volt (típusokra nem emlékszek már). Az AKG jobban tetszett, és mindig is számított nálam ez a márka...újabban sajnos már nem igazán, talán a Harman miatt.
De a K301xtra-mat velem fogják temetni. Az még made in Austria, "eredeti" AKG-s hangzással ami megtetszett anno.

Átgondolva a korábban írtamat, egy Fostex TH610-zel meg egy RNHP erősítővel és akár már a Korg mobil dac-kommal jobb hangú kombót hoznék ki az árából. De még akkor is van előnye az N90Q-nak, ha például repülőgépen szeretném hallgatni, illetve hordozhatóbb opcióban (aktív zajszűrés is van benne).

(#53014) #16820480 válasza fericske (#53013) üzenetére


#16820480
törölt tag

Igen, repülőn van létjogosultsága, de... Akkor az általad említett kombó, és egye fene, veszek mellé csak repülőre egy QC35-öt, még úgy is olcsóbb :U

(#53015) gaborka8x8 válasza fericske (#53013) üzenetére


gaborka8x8
aktív tag

"Hát na...nekem is csalódás volt."

Mint ebből is látszik, sokan sokféleképpen hallunk, még azok közül is, akiknél a preferált hangkép hasonló.
A magam részéről pl. az egyik legjobb dinamikus fejhallgatónak tartom a K812-est. Roppant perecíz, a legkisebb részleteket is tökéletesen megmutató megszólalás, ami nem próbálja jótékony homály mögé rejteni a felvétel hibáit, és ami nagyon fontos, hogy a nagy-zenekari műveken sem zavarodik össze. Kevés fejhallgató tudja, hogy amikor egy közel száz tagú nagy-zenekar tuttit játszik, mint pl. ez Wagnernél sokszor előfordul, akkor ez ne legyen kásás, összemosódó. De ugyanez a probléma szokott jelentkezni a legtöbb fejhallgatónál már akkor is, ha csak a vonós szekció szólal meg egyszerre (ld. szintén pl. Wagnert), mert a legtöbb fejhallgatónál bizony ilyenkor a különböző vonós hangszerek egyfajta egyen hangzású "zúgássá tömörödnek".
A K812-es nem ilyen. Szinte pengeélesen válnak szét a különböző vonósok. És itt jön a következő erénye, a térleképzése, amiben még az általam nagyon kedvelt T1-nél is jobb. Nem azért, mert nagyobb teret rajzol annál, hanem azért mert precízebben, pontosabban jeleníti meg a hangszerek helyzetét.
Természetesen, ezek az erények nem tudnak előtérbe kerülni pl. egy néhány tagból álló jazz zenekar, elektronikus hangszereken játszó popp-, rock banda, stb. felvételének hallgatása közben.

Most, mintegy kvázi csak magamban ismét elgondolkodtam azon, hogy fejhallgatóból még inkább lehetetlen igazi all round-ot találni, mint hangsugárzóból, és ezért talán itt a legfontosabb a választáskor a legtöbbet hallgatott zenei stílus, és minden más csak utána következik.

"A zene nem azért van, hogy ne legyen csend! " (Pernye András)

(#53016) thomasrc


thomasrc
tag

Sziasztok,

Szerintetek A900X-hez hol kapok külön "fejpántot"? eBay-en találtam egy ilyet, de nekem nem ez kellene, hanem az a része amire rámegy ez a szivacs. Sajnos sikerült leejtenem és kitört belőle mindkét pöcök, ami a helyén tartja... :O

(#53017) Leigazoka válasza gaborka8x8 (#53015) üzenetére


Leigazoka
tag

Ezen elemzésben nagyrészt egyetértek, bár azért a tér precíz leképzése rock - metál műfajnál is előnyös. Nem csak azt kell nézni, hogy torz a gitár akk már mindegy.. mert pl: Lord (magyar hard rock, nem tini csaj pop) nak is vannak számai ahol 2 szintis 2 szintit használ + dob + bass +villany.. Nálam, ha ezek nincsenek rendesen elhelyezve már tud zavarni. Mikor zsúfolt az egész... pfff.. A Hifiman Shrangri La na aaaaaaazzzzzzz aaaaaazzzz .........
Az mindent visz... Hobo B.A.Z megye blúza könnyeket vitt a szemembe vagy Ossian- Csendesen.. libabőr..
lol az elektroszatikus technika odab@sz.

(#53018) MésziGab


MésziGab
tag

Sziasztok

Egy újabb unboxing videóval jelentkezem számotokra :DD

[HyperX Cloud II GunMetal]

[ Szerkesztve ]

(#53019) AMD_ok válasza DemonDani (#52870) üzenetére


AMD_ok
őstag

Megjott 2 napja, es hat mit mondjak....merfoldekkel jobb, mint az AKG K511-em :D meg ugy is, hogy a jobb fulemre tobb mint felig suket vagyok sajnos...Nem gondoltam volna, hogy egy kb ugyanolyan aru cucc sokkal jobb is tud lenni. Koszonom az infokat, marha jo ajanlas volt. A bolt is nagyon korrekt, gyors volt, engedmenyt, kupont is kaptam ;)

(#53020) Peetmeli


Peetmeli
csendes tag

Sziasztok!

Esetleg tudnátok ajánlani valami fejhallgatót az alábbi szempontok alapján?

1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Nagyrészt utcán minimálisan otthon

2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Csak zenehallgatás. Leginkább ehhez hasonló zenékre : https://www.youtube.com/watch?v=jN0oWI_Wepw
néha pop-rock

3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
30000 ft-ba jó lenne ha beleférne.

4.) Új vagy használt?
Új jobb lenne de nem kizárt egy új szerű használt sem.

5.) Circumaural vagy supraaural?
A fület körbeölelő mindenképp.

6.) Zárt vagy nyitott?
Inkább zárt.

7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Ez egy jó kérdés, ha valaki ismeri a Sony MDR-1ABT-t az nagyon szépen szólt.
szeretem a mélyeket de azért jó ha van magas is. Most egy Corsair vengeance V1500 van de az usb-s így csak pc-ről megy. Ebben kevésnek érzem a magasat.

8.) Honnan vásárolnál?
Bárhonnan, amit ajánlotok.

9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
90% telefon a maradék pc hangkártya Sound blaster audigy.

Ami fontos mivel telefonról (Androidos) használnám nagyon jó lenne ha lenne mikrofon is legalább a kábelen, de semmiképp sem lehajthatós. Mondjuk ha van valami nagyon jó amiben nincs, tudok kompromisszumot kötni.

Egyenlőre csak bluetooth-os fejhallgatókat néztem.
Valakinek van esetleg véleménye erről: Sony MDR-ZX770BN vagy erről? JBL Everest 700 BT.
(használtan vannak 30000-ért)

Vagy ha valakinek van kábelesben ajánlata azt is szívesen veszem.
A válaszokat előre is köszönöm.
sziasztok.

(#53021) Tyrel válasza AMD_ok (#53019) üzenetére


Tyrel
őstag

Végül is hol vetted? Nálam is elég esélyessé vált egy ilyen...

Esetleg meg tudnád mondani hogy a "félig nyitott" kialakítása mégis mennyire tesz süketté amikor rajtad van? Mennyit tompít a környezeted zajain?

Turenkarn

(#53022) AMD_ok válasza Tyrel (#53021) üzenetére


AMD_ok
őstag

dj-sound-light.hu oldalrol. Rendeles utan mar masnap postara adtak, es 3. nap nalam landolt. Beszeltunk a fonokkel telefonon is, es nagyon korrekt volt mindenben. Mindenkepp ajanlom oket ;)

Total mas mint a zart AKG-m. Ha pl nem szol eppen semmi, akkor szinte mintha rajtam se lenne, mindent hallok, ami korulottem tortenik, vagy ha szolnak hozzam. Ha szol valami (film vagy zene, jatek), akkor is erzekelheto a kulvilag, es ez nekem eleg szokatlan egyelore, de nem baj. A kialakitasa miatt jobban hallhato ugye kifele is, amit en hallgatok, masok szamara, de nem zavaro.

[ Szerkesztve ]

(#53023) szegto


szegto
senior tag

Üdv.
Max 10-12k-ig keresek jo minöségü és kényelmes fejhallgatot.
Eddig Sennheiser CX 200 volt csak tönkrement az egyik oldal. Nagyon szépen szolt ez, van ennek vmi alternativája ami megéri az árát?
Nem kritérium a vizálloság vagy hasonlo, a lényeg h szépen szoljon :)
Aki tud vmit ajánlani irjon.
Thx

(#53024) Sonja válasza szegto (#53023) üzenetére


Sonja
veterán

Az inkább fülhallgató volt, nem?! :F Mert annak külön topikja van, ha továbbra is azt keresel.

Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!

(#53025) Tyrel válasza AMD_ok (#53022) üzenetére


Tyrel
őstag

Köszi!

Na jó meggyőztetek, bepróbálok én is egy ilyen SRH-600-at. Kíváncsi leszek hogy a Siberia V2-höz képest hogy szól. :U

Turenkarn

(#53026) szegto válasza Sonja (#53024) üzenetére


szegto
senior tag

Uppsz. :)

(#53027) scream


scream
veterán

Hali!

Takstar HD2000 helyére keresnék új fejhallgatót, de egy árkategóriával feljebb.

Munkahelyre, irodába kéne, MacMinire kötve (jack-kel), Spofity Premium menne rajta (általában ChillOut, Trance, House, de néha Jazz, Rock, Melodic metal).

Szóval zárt és ha lehet fületkörülölelős kialakításban, nem baj, ha jól szigetel kifele/befele. :)

Melyik lenne best-buy számomra?

Otthon HyperX Cloud 1-em van, az asszem a Takstar Pro80, de annál kicsit szellősebbet keresnék, ha van.

[ Szerkesztve ]

(#53028) Dorien válasza scream (#53027) üzenetére


Dorien
veterán

Zárt fejesből szellőset? :F
Tipp: ATH-M40x, Beyerdynamic DT770 Pro 32 vagy 80 ohm

Szegto: Omnitronic SHP-600, Superlux HD681 EVO

[ Szerkesztve ]

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#53029) Spíler


Spíler
őstag

Megrendeltem én is az OMNITRONIC - SHP-600-at a sok pozitív véleményre alapozva.Közben rátaláltam az
OMNITRONIC - SHP-900-ra,erről van valamilyen vélemény,tapasztalat?Az adatai elég biztatónak tűnnek.

Ne vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…

(#53030) Dorien válasza Spíler (#53029) üzenetére


Dorien
veterán

Mármint melyik adata biztató?

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#53031) Spíler válasza Dorien (#53030) üzenetére


Spíler
őstag

Ez: :K
SHP-900

Zárt, dinamikus sztereó fejhallgató
Jól csillapítja a háttérzajt, kifejezetten alkalmas monitor fejhallgató zajos környezetben, film- és színházi felhasználásra, DJ vagy felvételi alkalmazásokhoz
Nagy teljesítmény
Erőteljes 45 mm-es neodímium mágnessel és HQ azaz magas minőségű lengőtekerccsel
Fokozott frekvencia válasz, kiváló basszusteljesítménnyel
Helytakarékos kialakítás, összecsukható (180°)
Optimális komfortos viselet egyoldalas OFC kábellel
Aranyozott 3,5 mm-es sztereó jack 6,3 mm-es adapterrel
Tartozék: velúr hord táska
Jelátalakító típusa Dinamikus, neodímium (NdFeB)
Frekvencia tartomány 10 - 26000 Hz
Hangszóró 45 mm
Impedancia 40 ohm
Max. bemeneti teljesítmény 1800 mW
Érzékenység 98 dB
Kábel hossza 300 cm
Csatlakozás 3,5 mm / 6,3 mm-es sztereó jack dugó
Súly 320 g

Összehasonlítás:

SHP - 600

Félig nyitott, fület körülölelő, dinamikus sztereó fejhallgató
A nagy teljesítményű 53 mm-es neodímium mágnes, nagyon könnyű, alumínium lengőtekercsek biztosítják a kiváló hangot
Jól párnázott, állítható alumínium fejpánt
Kényelmes velúr fülpárnák
Optimális komfort viselésű egyetlen OFC kábellel
Aranyozott 3,5 mm-es sztereó jack 6,3 mm-es adapterrel
Tartozék velúr táska a biztonságos szállításhoz
Jelátalakító típusa Dinamikus, neodímium (NdFeB)
Frekvencia tartomány 15-28000 Hz
Hangszóró 53 mm
Impedancia 60 ohm
Maximális bemeneti teljesítmény 600 mW
Érzékenység 93 dB
Kábel hossza 300 cm
Csatlakozás 3,5 mm / 6,3 mm-es sztereó jack dugó
Súly 380 g

[ Szerkesztve ]

Ne vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…

(#53032) Dorien válasza Spíler (#53031) üzenetére


Dorien
veterán

Frekvencia tartomány 10 - 26000 Hz - Kb. semmitmondó adat. Az ember 20-18000 Hz között hall.
Max. bemeneti teljesítmény 1800 mW - Dettó - az SHP-600 is tud úgy szólni, hogy bereped a dobhártyád.
Érzékenység 98 dB - Alaplapi hangkártyáról / gyenge DAP-ról ez hangosabb, kb. ennyi.

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#53033) Spíler válasza Dorien (#53032) üzenetére


Spíler
őstag

Ja,akkor látatlanba(hallatlanba)egyértelműen kijelenthetjük,hogy xar. :U

OK,akkor az eredeti kérdés:OMNITRONIC - SHP-900,erről van valamilyen vélemény,tapasztalat?

[ Szerkesztve ]

Ne vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…

(#53034) Dorien válasza Spíler (#53033) üzenetére


Dorien
veterán

Nem, csak éppen az adatok csupán tájékoztató jellegűek, kb. semmit nem mondanak a hangminőségről. Az impedancia + érzékenység kivételével szerintem figyelmen kívül lehet hagyni őket.

Ha lenne itt róla tapasztalat, akkor valaki már leírta volna: [link]
Esetleg tehetsz vele egy próbát. :) Gondolom a 14 nap elállási idő itt is játszik, ha magánszemélyként veszed neten keresztül.

[ Szerkesztve ]

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#53035) Tulku válasza Spíler (#53033) üzenetére


Tulku
veterán

Fejeseknél-füleseknél úgy általában ezek az átviteli, érzékenységi és egyéb adatok szerintem abszolúte nem relevánsak a hangminőség szempontjából.
Az átviteli tartományról inkább nem írok...sokkal fontosabb, milyen hangnyomás tartományban mit produkál...ezzel eljutunk a freki menetig, de szerintem ennek kivesézése sem vezet sehová...két akár teljesen azonos freki menetű fejes is szólhat eltérően, máshogy...a hallható hang érzetét millió dolog alkotja...a legfontosabb a meghallgatás...adatok alapján szerintem semmi nem dől el...

Ha már számos tapasztalat egybecseng, esetleg el kezdhet hinni az ember...de az is veszélyes, mert különbözőek vagyunk....

Talán az ha 600 ohmos fejest látok nem rakom rá dap-ra :)

[ Szerkesztve ]

(#53036) Tyrel


Tyrel
őstag

Sennheiser HD518 vs. Onitronic SHP-600?

Tudom nem egy árkategória de egy akció miatt most a Sennheiser is beleférne a keretbe. Mit tudtok erről a HD518-ról, jó? Jobb mint az SHP-600?

Turenkarn

(#53037) Dorien válasza Tyrel (#53036) üzenetére


Dorien
veterán

[link]

[ Szerkesztve ]

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#53038) Tyrel válasza Dorien (#53037) üzenetére


Tyrel
őstag

"Valószínűleg" ?
Most ez tapasztalatból jön vagy csak abból hogy a Sennheisert besoroltad a Beats féle "túlárazott sz*r" kategóriába? :F

Turenkarn

(#53039) szakibá...


szakibá...
senior tag

Hallotta már valaki a Sennheiser HE 1-et?

Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!

(#53040) gaborka8x8 válasza szakibá... (#53039) üzenetére


gaborka8x8
aktív tag

Sajnos, én nem, pedig nagyon kíváncsi lennék rá.
Állítólag kint volt most hétvégén a Hi-Fi Shown.

"A zene nem azért van, hogy ne legyen csend! " (Pernye András)

(#53041) Tulku válasza szakibá... (#53039) üzenetére


Tulku
veterán

Én alig két órája...
Sorszámot kellett húzni, bár nem akartam de a kezembe nyomtak egy olyan kupont amivel alig egy órát kellett várni...addig meghallgattam a többi szereplőt....

Nos 5 perc állt a páciens részére amit megosztottam Biokox-szal....
Már akkor viszolyogtam kissé mikor az 55 ezer eurós alkalmatosságot 10 collos laptopról egy átlag kábellel hajtották meg....
Na mindegy kértem jazzt (Miles Davis) aztán egy Hotel California majd végül egy Liszt zongora darab (La Campanella) gyorsban...
Tér eszméletlen, dinamika végtelen, egészben véve nagyszerű...lett volna, ha nem hallok a zongorában egy kis digitális grízt...na jó a laptop, gondoltam...de aztán megláttam, hogy Tidalt nyomnak...
Mikor megemlítettem jött, hogy a Sennheiser is ezt ajánlja...mondom ott van mellette az analóg lemezjátszó...aszondja arról nem olyan jó (hangyaf...nyi átalakító a lemezjátszó mellett, mert az új Orpheusban a sincsen csak DAC...ja mondom erről nem is fog...aztán jött hogy nincs már analóg lemez, mp3 digitális felvételeket nyomnak...bólintottam eljöttem...

Viszont jelen volt a Lotoo főnöke, aki hozott magával vmi Gradot (na azt már nem) egy Enigma Dharmát és egy Abysst...no a dharma szerintem nem egy igazán nagy durranás, könnyen hajtható, tiszta, elég dinamikus, de ennyi, nem hagyott mély nyomokat...na de az Abyss...rég volt WOW faktorom, különösen az LCD2 megléte óta...
Itt a végtelen nagyságú tér ötvöződik a rendkívül finom és egyáltalán nem hangsúlyos magas tartománnyal és baromi rendben lévő, gyors,robbanékony mélyekkel...hihetetlen muzikalitás jellemzi, felveszed és nem akarod levenni...
Nagyon nehezen hajtható, Biokox Hidipoja max gainen max hangerőn hajtotta, éreztem hogy ebben a fejesben sokkal több van, de amit így nyújtott, az is eszméletlen volt...

HD800s egy roppant tisztességes megszólalás, semmi rosszat nem tudok róla elmondani, nem csattog, nem zizeg, aki a részleteket szereti azonnal vegye meg...Ether Flow egy működő Focal Utopia hangfal mellett hallgatva nem volt értékelhető, még Oppo HA1-el sem...amit hallottam az elég korrekt hang volt...

Gradokat nem elemzem, Biokox rám erőltetett vmi fa Gradot, hogy az jó...hát nem...nekem...

Maradandó nyomot egyértelműen az Abyss hagyott bennem...5500 dollár...maradok az LCD-nél :)

(#53042) szakibá... válasza Tulku (#53041) üzenetére


szakibá...
senior tag

Szerencséd volt, én tegnap több, mint négy órát vártam, mire sorra kerültem., pedig egyéb érdemleges hallgatnivaló alig volt. Öt perc semmire sem elég, az ismeretlen komolyzenei felvételen nekem kicsit visítós volt a hegedű szólam, ilyet a zenekarban ülve sem hallani, nemhogy a közönség közt. Viszont nagyon tetszett az egységes hangzás, teljesen torzítatlanul. Azon töprengtem, hogy egy ilyen nagy, csupaszon dolgozó membránnál hogyan lehet beállítani akár freefield, akár diffuse field korrekciót. Ha ezzel nem vacakoltak, akkor értem a megszokottnál élesebb hangot. Én hallottam a régi Orpheust is annó, de már nem emlékszem rá, nem tett komoly benyomást rám, ez az új viszont igen. A HD 800 újabb verziója szimpatikusabb, bár a különbség nem jelentős. Sajnos az Abyss-ba nem futottam bele, lehet, hogy szombaton még nem volt ott.

Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!

(#53043) Tomacko válasza Tulku (#53041) üzenetére


Tomacko
senior tag

Érdekes, hogy én is és nyilván mások is, de akik meg aktívan hallgatnak hagyományos lemezt azok pont az ellenkezőjét tapasztalják, hogy épp újra kezed élettel telni a piac és újra "könnyebben" hozzá lehet jutni a "bakelit" lemezekhez. Mondom ezt én úgy, hogy egyenlőre a régi lemezeimet sem hallgatom, idő és pár alkatrész hiányában, de első sorban azért nem mert szimplán egy 2 szobás lakásban nincs hozzá hely....

[ Szerkesztve ]

Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite

(#53044) Dorien válasza Tyrel (#53038) üzenetére


Dorien
veterán

A Sennheisert sz@rnak nem tartom, csak nagyon túlárazottnak. HD202, 229, 239, 429, 439, 449, 598, 650 - ezeket hallottam, utóbbit napi szinten használom, de nem azért mert annyira szeretem, csak barátnőmnek ez van. Anyagminőségre a hatos széria van kb. SHP-600 szinten (ezekben már fém is van), a hang meg nyilván ízlésfüggő. Nekem a Beyer-féle hangzásvilág (és design) jobban bejön, most egy DT880 Pro-t fogok kipróbálni, hogy mivel tud többet az SHP-600-nál.

[ Szerkesztve ]

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#53045) Tyrel válasza Dorien (#53044) üzenetére


Tyrel
őstag

Hát ezekkel így elég nehéz zöld ágra vergődni... :(

Nekem ami referenciám van az ugye egy legalább 12 éves (nem emlékszem már pontosan mikor vettem, még tini voltam kb.) HD477, amiből kiindulva nem tudom igazán hova tenni az anyagminőséggel kapcsolatos kételyeket. Jó, oké, 12 év alatt sikerült megtörni a kábelét meg elkoptatni egy szett fülpárnát, ezek cserélve lettek rajta, de amúgy nem öregedett el a műanyag (ugyan olyan rugalmas a pántja mint régen) és nem kezdett el égtelenül recsegni / megdögleni sem. Simán működik, filmnézős tévémhez használom éjszakánként.

Egyedüli baja, hogy a mély hangok elvesztek már belőle (újonnan se volt neki kimondottan sok), de ez inkább csak zene közben tűnik fel. Ettől eltekintve szerintem azért minőséget sugall hogy még mindig működik.

Ezzel szemben a Siberia V2 kábelbe épített hangerőszabályzója talán fél - 1 évet ha bírt, pedig szándékosan nem is használtam / nem tekergettem soha, mert tudtam hogy gyárilag sz*r. Minden használat előtt csesztetni kell különben csak az egyik fele szól. Kb. 3 éve van meg amúgy és más baja nincs ezen kívül (a mikrofonnal sincs semmi baj pedig elvileg már rég tönkre kellett volna mennie...), nagyon szeretem a fejpánt megoldását, nem is lazult ki, nem is kopott el, nem is esett szét, kényelmes, és "jól" szól.

A jó alatt azt értem hogy így XonarDG-ről hajtva kb. pont ugyan azt hozza amit az aggastyán HD477, csak körülbelül háromszor annyi mély van benne. Magas tartományban a HD477 erősebb, bár talán túlzottan is...

Amit egy új fülestől várnék az az hogy nyitott legyen, halljam a környezetem akkor is ha rajtam van. E mellett legyen benne mély (elég amennyi a Siberia V2-be szorult), közép és magas tartományban viszont legyen tisztább, megkülönböztethetőbb a hangja.
A Siberia V2-vel és a zártságán kívül az a legnagyobb bajom hogy kissé zavarba jön ha túltelített egy frekvencia tartomány. Pl. ha több elektromos gitár szól egyszerre nem mindig lehet őket megkülönbözetni egymástól, de felhozhatnám példának a "klasszikus" (??) fejhallgató gyilkoló-tesztelő klippet is amiből azért kihallható hogy szólhatna ez szebben is. Persze ez inkább csak tipp, mivel a sajátjaimnál jobb fülest nem volt még alkalmam tesztelgetni...

Az anyagminőség engem hidegen hagy, tudok vigyázni a cuccaimra, lehetne felőlem titániumból is öntve az SHP-600 akkor se jelentene ez számomra előnyt. Csak a hangzás dönt részemről, és jelenleg ott tartok hogy kissé nehezen / kételkedve veszem, hogy egy ~13 ezer forintba kerülő SHP-600 jobb hangminőséggel bír mint egy 36 ezer Ft környékén mozgó HD518. Értem én hogy a márkanevet is meg kell fizetni, de csak van annak oka hogy ennyit kérnek érte, elvégre a Sennheisernek is vannak 10 ezer Ft-os fülesei.

Nem azt mondom hogy a drágább egyértelműen jobb (nem is kérdeznék itt ha így gondolnám), sőt meggyőzhető vagyok hogy az olcsóbb / ismeretlenebb márka is lehet jobb mint sok népszerű (pl. az autóm is egy Citroen), de eddig csak annyi szólt az SHP-600 mellett hogy "szerintem jobb". Oké... Miben jobb?

Turenkarn

(#53046) Tyrel válasza Tyrel (#53045) üzenetére


Tyrel
őstag

Ja meg itt olvastam visszább hogy az SHP-600 fejpántja elég kicsi... mennyire? Nekem a kugli fejemmel ez gond lehet... :B

Turenkarn

(#53047) Gregpowi


Gregpowi
tag

Sziasztok !

Vásároltam egy Hama Urage headset-et és az a problémám, hogy a mikrofonom rendetlenkedik.
Akikkel beszélek, azt mondják, hogy borzasztó a hangja. Néztem, hogy szabványos USB PnP eszközként használja. Külön drivert amit találtam, az azt mondja, hogy nincs csatlakoztatva....

Valaki találkozott hasonló problémával ?

(#53048) Dorien válasza Tyrel (#53045) üzenetére


Dorien
veterán

Nem is kell elhinni, mert ez privát vélemény, lehet, hogy te másnak hallanád. Sok rajongója van a HD518-nak meg a többi Sennheisernek is Head-Fin. Amit már többször leírtam - szoftveres EQ vagy valami más magasvágó mod (Blu-Tack korong, filcréteg, szivacs a driver elé) szükséges az SHP-600-hoz, anélkül nagyon túlteng benne a magas. Ha ez korrigálva van, akkor viszont nagyon jó, tiszta, részletes, dögös, izgalmas és realisztikus hangja lesz. Én helyette egy ATH-AD500X-et adtam el, ami 40-50e Ft környékén kapható itthon.

[ Szerkesztve ]

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#53049) ateszm válasza Dorien (#53048) üzenetére


ateszm
senior tag

Most napok óta sokan írtok erről a típusról. Sima TV nézéshez (sorozat/film kevés koncert) mennyire ajánlott ez a füles?

(#53050) scream válasza Dorien (#53028) üzenetére


scream
veterán

Úgy értettem, hogy nekem a HyperX Cloud kicsit szűkös, talán túl ovális a formája.

Köszönöm, rájuk nézek.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.