Hirdetés

2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:54:46

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#67001) Dave™ válasza UserX (#66999) üzenetére


Dave™
nagyúr

Komolyan nagy segítőkészséget tapasztalok ebben a topikban, annak ellenére, hogy nem egy 200k-s fejhallgatót keresek, köszönöm!

Ez csak a rászoktatás, jön majd a 200k-s korszak is, csak idő kérdése :D (na jó, ha van önmérsékleted, lehet sikerül megállni 100-nál is)

(#67002) Spíler válasza UserX (#66999) üzenetére


Spíler
őstag

"Komolyan nagy segítőkészséget tapasztalok ebben a topikban, annak ellenére, hogy nem egy 200k-s fejhallgatót keresek, köszönöm! "

Aha,ez a beetetés. :D A többit "Dave" leírta.

Példát mutatunk a politikusoknak,nem csak a milliomos haveroknak jár segítség.Különben nekem is olcsó fejeseim vannak,azért tudok segíteni ebben a kategóriában.;)

Ha átlagos alaplapi hangkártyád van,akkor a HD330-hoz kell erősítő.

[ Szerkesztve ]

Ne vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…

(#67003) s4tch


s4tch
veterán

Ma megint meghallgattam a D7200-at és az Eleart, de most nem a Hifi-M8, hanem az Xduoo XD05 volt nálam. A D7200 ezúttal nem nyers, hanem bejáratott darab volt, és nagyon tetszett: enyhén meleg, de semmiképp nem folyós, gyors, de nem túl agresszív a hangja, szerintem évekig el tudnám hallgatni. A HP50-hez képest a tere is jobb, valamivel több a mélye, sokkal részletesebb a magasa, és a hangszerek szövetét is precízebben adja vissza. A magasakban van halvány fémes rezonancia, fene tudja, honnan jön. Mindenesetre rajta marad a bevásárlólistámon.

Az Elear a múltkor szétcsapta a fejem, olyan fölényes dinamikát és általam korábban csak planároktól hallott, gyors basszust mutatott. Itt jött ki, hogy az XD05 nem épp erre van kitalálva: a nyers erő megvolt az Elearhez, de kb D7200 sebességgel jött a mély, kisimult a dinamika, és meglehetősen digitális volt a zene. Ettől sokkal jobb dacot és erősítést érdemel ez a fejes.

Viszont mindkét fejessel meglepett, mennyire fényesen, világosan szólt a Tidal akár online, akár offline módban a telefonomra mentett, Hibyvel lejátszott flac zenékhez képest. Már olvastam valahol, hogy a Deezer lossless analógosabb, emberibb, mint a tidal hifi - muszáj lesz meghallgatnom a deezert, nem tartom kizártnak, hogy tényleg így legyen.

(#67004) ftiii


ftiii
csendes tag

Sziasztok!

Tanácsra lenne szükségem.

Egy Teac NT503-as DACAMP és egy AT A900x a társaim a mindennapi zenehallgatásban. Alapvetően elégedett is vagyok ezzel a párosítással, amíg jazzes, akusztikus zenéket hallgatok.

Amikor viszont szeretnék a pop-rock blues irányába elmozdulni az A900X nem lesz a barátom , mert a mélyeket nem úgy prezentálja, ahogyan szeretném.

Tehát a kérdésem az lenne, hogy a fenti dacamphoz milyen zárt fülest(család mellett nyitott nem játszik) tudnátok ajánlani, ami kicsit az élvezetesebb irányba mozdítaná a fenti stílusok hallgatását.

Értékhatár legyen mondjuk 150-200k

A Massdropos Fostex TH-X00-al szemeztem idáig, erről is érdekelne a véleményetek, illetve bármi, amit érdemes szerintetek meghallgatni.

Köszi előre is a segítséget

(#67005) Bodz válasza Dave™ (#67001) üzenetére


Bodz
Topikgazda

És 200k csak a fejes... Egy látogatás a dac-os topikba és rögtön ugyanennyi elmegy arra is. :D

(#67004) ftiii: Szia! Sok, kevés, lassú, gyors? Mi a gond a mélyekkel?

(#67006) ftiii válasza Bodz (#67005) üzenetére


ftiii
csendes tag

Kevés.

Leginkább úgy tudnám megfogalmazni, háttérbe szorul a mély a középhez és a magashoz képest, vagy másképpen a közép és a magas tartomány ki van emelve.
Egy bőgő szépen megszólal rajta, de egy pop, rock blueshoz nem elég.

Azért vettem NT503-mat, hogy közvetlenül hálózatról tudjak lejátszani, ne kelljen lejátszót mellé tenni. Ez nálam remekül működik, de egy hátránya van, hogy az EQ-zás nem működik Egyébként sem hiszek abban, hogy egy fejes alapvető karakterét EQ-zással lehetne megváltoztatni.

Szeretnék egy olyan fejest, ami jobban teljesít a fenti műfajokon. Ha sikerülne egy "mindenevőt"(a lelkem mélyén érzem, hogy ez utópisztikus, de fogalmazzunk úgy, hogy kisebb kompromisszumokkal mindenevő) találni az lenne a nirvána, ha nem megy, akkor váltogatnék az A900X és a között, amiről még nem tudom, hogy mi legyen :-)

[ Szerkesztve ]

(#67007) fericske válasza ftiii (#67006) üzenetére


fericske
addikt

Részemről a Final Sonorous VI-ot tudom ajánlani.
Eszik mindent.
Idővel egy jobb rézkábellel felcseréled a gyárit, az lendít rajta még egy jót, de addig sem leszel csalódott.
Szintén ajánlom a vásárlói tapasztalatokat a linkelt oldalon.

Ha pesti vagy, akkor egy hónap múlva meg tudsz hallgatni egyet ;)

[ Szerkesztve ]

(#67008) gianni85 válasza ftiii (#67004) üzenetére


gianni85
veterán

Én elég béna vagyok jellemzésben, mert nincs sok tapasztalatom akusztikus hangszerekkel, tehát nem tudom mennyire pontosan/hűen ad vissza valamit egy fejhallgató. Talán emiki6 tud majd írni részletesen a th-x00-ról. Szerintem a populáris zenék nagyon jól állnak neki.
Viszont tekintsd félig zárt fejesnek, mert eléggé beszűrődik a külvilág. Kifelé annyira nem, tehát a családot valószínűleg nem zavarnád vele, de a zenei élvezet se lenne az igazi hangzavarnál.

(#67009) emiki6 válasza gianni85 (#67008) üzenetére


emiki6
veterán

És ftiii: Én se vagyok egy referencia, de azt mondanám, hogy a család valamennyire behallatszik, de minimális zaj mellett a kihallatszó hangja a fejesnek elenyésző, illetve minimális zaj mellett szerintem simán hallgatható, de nyilván mikor épp lehalkul a zene fogod hallani, ha pár szobával arrébb rádiót hallgatnak. Ha ez így megfelel valakinek, mint nekem is és mhm mélyeket szeretne, akkor ez egy jó irány (kiegészítő fun fejesnek tök jó egy pontosabb hangú fejes mellé). Ha nagyobb izolációt és több mélyet, akkor ott a meze. :K

[ Szerkesztve ]

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég.

(#67010) fehér_ember válasza ftiii (#67006) üzenetére


fehér_ember
addikt

Nem tudom hogy Kácsánál van-e lehetőség meghallgatásra, de én jó véleménnyel vagyok az ADL H128-as fejhallgató hangjáról. Szerintem műfajokat tekintve mindenes fejes, egyszerűen jó vele zenét hallgatni, mélyei nagyon rendben vannak. Fejpánt alapja fém, úgyhogy óvatosan (szigorúan csak a fejpántot fogva) simán kicsit széjjelebb vagy összébb lehet hajlítani (persze becsúsztatott szárakkal), tehát a "nyomás" könnyen beállítható; jól izolál és akár egy telefonról is meglepően jól szól.
Sajnos én hamar beizzadok a műbőrtől, ezért váltam meg tőle, de azóta is hiányzik (remélem a hifiman majd kárpótol valamennyire).
És még annyi, hogy érdemes óvatosan bánni vele, mert egy műanyag ponton van rögzítve a szárhoz a fül köré illeszkedő rész, és ezen keresztül lehet elfordítani az egyik irányba; ha eltörik nem lehet pótolni; tehát körültekintően, figyelmesen kell vele bánni.

[ Szerkesztve ]

(#67011) attiss66


attiss66
senior tag

Voltam megnézni egy 12e-ért meghírdetett MB Quart 30 fejest. Volt egy AKG K240-se is. A Quart elég hulladék hangú volt, az AKG egész megnyerő hangzás, de az nem volt eladó. Azóta guberáltam a németboltban egy Unziverzum nevű fejest egy ezresért. :) Szálszakadásos volt az egyik hangszórónál. Szétszedtem, megforrasztottam. A 70-es években készülhetett, amit utánaolvastam. Kétutas. A mély hangszóró 7cm átmérő/papírmembrán/, a kisebb 4.5/japán/, Amikor összeraktam, kiderült, hogy a másik is szálszakadásos, csak az akkor jött elő. Azt is megforrasztottam.A szivacson a műbőr beszáradva, esőköpenyhatás. Új szivacsot tettem rá, 0.5 mm vastag igazi bőrt feszítettem rá. Zártrendszer, Nyitottan nem jól szólt. Kívülről a műanyagot beborítottam mindenütt 1mm vastag igazi bőrrel/rezgéscsillapítás/, bőrragasztóval ráragasztva. A szivacs alá körben 4mm vastag rétegelt lemez kivágva formára, a szivacsok külön ráfeszítve egy másik rétegelt lemezre. Hangtesztelem 3 napja, napi 10 óra/fehér, rózsaszín, barna hang ebben a sorrendben és ismétlőre/. Egészen jó hang lett benne. :)

Én leírtam, ha off a téma majd törlik. :)

[ Szerkesztve ]

(#67012) milkabrams válasza attiss66 (#67011) üzenetére


milkabrams
őstag

Egy képet róla?

Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.

(#67013) attiss66


attiss66
senior tag

Ja, azt elfelejtettem leírni/szerkesztési időn túl jutott eszembe/az Univerzum 400 ohm-os és 6.3 jack-el, ezért találtam érdekesnek.

milkabrams. Oké mindjárt

[ Szerkesztve ]

(#67014) attiss66 válasza milkabrams (#67012) üzenetére


attiss66
senior tag

erre még most fogom rátenni a szivacsot, igazi bőr borítással, a régi műbőrt leszedtem

ilyen belül, pl a 7cm-es papírmembrán

a japán kishangszóró

amire rájöttem teszthangolásról. nem szabad hangosan ráereszteni a teszthangokat. attól se kell megijedni, ha teszthangolás után kicsit bekásásodik a hang. az eltünik, aztán megjelenik a sokkal tisztább hang.

[ Szerkesztve ]

(#67015) milkabrams válasza attiss66 (#67014) üzenetére


milkabrams
őstag

A átalakítás nálam kimerül annyiban, hogy a Meze 99c-re veszek MSR7 párnákat, de majd én is beletanulok.

Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.

(#67016) gaborka8x8 válasza attiss66 (#67011) üzenetére


gaborka8x8
aktív tag

Ez nagyszerű!
Az elvégzett javítások, módosítások munkaórában kb. mennyit jelentenek?

"A zene nem azért van, hogy ne legyen csend! " (Pernye András)

(#67017) Tim82 válasza attiss66 (#67011) üzenetére


Tim82
nagyúr

Az MB Quart "hulladékhangúságát" a HD600-éhoz hasonlóan alapos, sok ideig tartó teszt alapján sikerült megállapítani?

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#67018) attiss66 válasza gaborka8x8 (#67016) üzenetére


attiss66
senior tag

Köszi. :) Több nap, de még mindig nincs kész, de én szeretek bütykölgetni, kísérletezgetni a hangjavítással. A rétegelt lemezek kivágása is nagy pontosságot igényel. A rétegelt lemezek is merevítik a rendszert és a rezgéselnyelésben szerepet játszanak. Érdekességként leírom, hogy az Univerzum fejes fejpánt hangszóró csatlakozásnál volt két kicsi lyuk, na ez minek van itt vajon kérdés. :) Én azt is leragasztottam bőrrel, de szerencsére csak az egyik oldalon. Amikor hallgatom zenével, a basszus elég erőteljesen eltűnt/na gondoltam, az egyik hangszóró csak megadja magát/, amelyiket leragasztottam. Utána gondolkodtam, nem a lyukleragasztás miatt? azok szubnyílások lehetnek Amikor lefaragtam róla a bőrt és kipiszkáltam az eltömült lyukakat, visszatért szépen a basszus abba az oldalba is.yess, ez fsza. :)

Tim82: Na jó, kis túlzás, hogy hulladék hangja volt. A mélyek aránylag rendben, de a közép annyira rámászott a dobhártyára, hogy nagyon zavaró volt. A magasak úgy rendben. Na meg összehasonlítva az AKG K240-el, volt összehasonlítási alap. Ahhoz képest nagyon nagy volt a különbség. Itt elég sokáig teszteltem a hangot. A HD600-nál néhány perc teszt után, az nem volt érdemleges vélemény.

Ja és ez a feljavított Univerzum/400 ohm/ azt az MB Quart 30-at minden tekintetben magasan veri. Azt nem mondom, hogy mindet, mert nem hallottam még csak azt, lehet nem is jól működötta közepe, elképzelhető, hogy egy jól működő Q30-asról más lenne a véleményem.

[ Szerkesztve ]

(#67019) Bodz válasza ftiii (#67006) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Denon D7200, Audeze EL8, Beyer DT 1770 pl. Még több méllyel, jóval kevesebb magassal Oppo PM3. Ezeket kellene kipróbálnod.

[ Szerkesztve ]

(#67020) gaborka8x8 válasza attiss66 (#67018) üzenetére


gaborka8x8
aktív tag

Az emlékeimben valami olyasmi él, hogy ennél a kétutas Universumnál a 400 Ohmos impedanciát az amúgy 8, vagy 16 Ohmos hangszórók soros ellenállással való megterhelésével érték el.
Jól emlékszem, vagy keverem valamelyik másik Universum márkanév alatt forgalomba került fejessel?

"A zene nem azért van, hogy ne legyen csend! " (Pernye András)

(#67021) #56474624 válasza attiss66 (#67018) üzenetére


#56474624
törölt tag

AKG K240-ből elég sokféle van. Melyikről van szó pontosan?

Amúgy régi, vintage fejhallgatóknál mindig kérdés, hogy a párnájának mennyi köze van az eredetihez, szóval óvatosan a megítélésükkel.

[ Szerkesztve ]

(#67022) Tim82 válasza #56474624 (#67021) üzenetére


Tim82
nagyúr

Szerintem az "se" a Sextett rövidítése akarna lenni. Akkor meg nem csodálom, hogy jó volt és nem volt eladó.

A saját, "Sexy Philips" (Philips N6330 -> a Sextett Philips-brandelte változata) példányom esetében a gyári párna hiába volt jó állapotban, gyilkolta a füleimet. Érdekes módon a kínai párnával nem romlott a hangja (talán picit neutrálisabb lett a karakter), a kényelmi probléma meg megoldódott.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#67023) attiss66 válasza gaborka8x8 (#67020) üzenetére


attiss66
senior tag

A kis hangszóró benne 8 ohm-os és japán gyártmány. Azt olvsxtam róla, hogy állítólag ez az Univerzum a Quelle-nek valami fantázianevű fejese és azt is írják róla, hogy akkoriban nagy márkák alkatrészeiből szedegették össze. A 7 cm-es papírmembránról nem láttam róla semmi információt, hogy milyen gyártmány lehet, mert annyira nem szedtem szét.

Bacylus: Ennyire emlékszem. AKG K240 vintage 600 ohm. Még ezen belül is van módozat?

Érdekesség, hogy a bejáratóhangok/fehér, rózsaszín, barna/ után hosszú órákat kell dinamikus zenéket hallgatni, amig megint magához tér a a hangszóró a kis elkásásodásból, de megéri, mert a bejárató hangok után/amikor már megint beállnak a hangok/ sokkal részletesebb, dinamikusabb és lágyabb lesz a hangzása. Ennél az Univerzumnál legalábbis ez történik, nem minden hangszóró reagál egyformán a bejárató teszthangok ra.

[ Szerkesztve ]

(#67024) gaborka8x8 válasza attiss66 (#67023) üzenetére


gaborka8x8
aktív tag

Az Universum az valóban a Quelle saját márkaneve, de nem csak a fejhallgatóknál hanem minden más műszaki cikknél is.
Az ellenben teljes tévedés, hogy a Quelle a fejhallgatóikat más márkák alkatrészeiből szedegette volna össze, és így ebből következően maga szerelte, gyártotta volna.
A Quelle csak megrendelte valamely gyártótól, aki onnantól nem a saját márkanevét, hanem az Universum nevet nyomta rá. Tehát minden Universum névvel ellátott műszaki cikknek megtalálható az eredetije is.
Pl. ennek

az Universum 2500 nevű Hi-Fi toronynak egy Goldstar (Most LG) Hi-Fi torony az eredetije. (Amiről már messziről látszik, hogy a dizájnját a Pioneertól lopta a Goldstar.) Azaz, a Quelle egyszerűen megrendelt egy csomó ilyen Hi-Fi tornyot a Godstartól, amikre a gyárban nem azt nyomtatták rá, hogy Goldstar, hanem azt, hogy Universum, de ezen kívül semmi különbség.
Ugyanez vonatkozik a fejhallgatókra is, mint ahogy pl. a lemezjátszókra, stb-re, vagy az órákra, amiket a Quelle Meister Anker néven hozott forgalomban, de amik valójában japántól kezdve az NDK-n át mindenhol gyártott órák voltak átcímkézve.

"A zene nem azért van, hogy ne legyen csend! " (Pernye András)

(#67025) #56474624 válasza Tim82 (#67022) üzenetére


#56474624
törölt tag

Az az "se" inkább birtokos személyjel akar lenni szerintem. ;)

attiss66:

Van. AKG K240 DF (mint "diffuse field") , K240 Sextett. De lehet van még több is.

[ Szerkesztve ]

(#67026) Tim82 válasza #56474624 (#67025) üzenetére


Tim82
nagyúr

Valószínűleg, utólag már pontosított, mire emlékszik.

attiss66: volt pl. DF meg Monitor is 600 ohm-os a K240-ből.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#67027) attiss66 válasza gaborka8x8 (#67024) üzenetére


attiss66
senior tag

Ez a te hifi-tornyod, amit belinkeltél, vagy leszedted valahonnan a fotót?

És akkor ezt az Univerzum fejest vajon ki gyártotta eredetileg/japán a kis hangszóró, akkor lehet minden alkatrésze japán gyártás ?/, ezt ki lehet valahogy deríteni? Ez a fejes is lehet, hogy Goldstar? És milyen minőséget képvisel a Goldstar, azért azt sejtem, hogy nem csúcskategóriások a termékeik, így a nevéből ítélve, de remélem tévedek? :)

Jövő héten megszállok egy németes boltot, már le van beszélve, akkor érkezik áru, remélem lesz benne valami használható fejes, valami minőségi szálszakadásosra számítok a nagy nevekből/Sennheiser, AKG stb. :D De ha szól az se gond, csak akkor drágább. :)

Bacylus, Tim82: Hát, akkor annyit tudtam arról az AKG-ról, amit leírtam, de úgyse akarta azt eladni. Még jó, hogy azt is meghallgattam a Q30-as után. Na az segített a döntésben, hogy ne vegyem meg a Q30-at, akkora minőségi szakadék volt a kettő közt.

[ Szerkesztve ]

(#67028) #56474624 válasza attiss66 (#67027) üzenetére


#56474624
törölt tag

Na jó, azér' olyan vintage AKG K240-et sem lehetetlen ám vásárolni ebayről vagy akárhonnan. ;)

(#67029) Samtya


Samtya
senior tag

Előkerültek ma nálam időközben kősziklává keményedett RetroDJ párnák. Na mondom mostanában úgyis hülye ötleteim vannak + ápr. 1., tehát gondolkodjunk. Eredmény: rámentem 100-as csiszolóvászonnal. :)
Csak az egyik van kész, egészen elfogadható lett. Sikerült leszedni a felületi megporcosodott réteget. A tapintása most olyan rajzlapszerű és be lehet nyomkodni, tehát van némi puhasága. Értsétek úgy, hogy a keményet nem nyomkodnám, mert úgy érzem akkor repedezne. A felcsiszolt meg egész jól tűri.
Megkeményedett Superlux párnákat is visszapuhítottam ezzel a módszerrel, azokat még jobb is volt, mert nagyobb a felületük és jobb a fogásuk. A jóval vastagabb szivacs miatt még puhábbnak tűnnek.
Hangzásban szerintem nincs változás, de még csak ilyen alacsony felbontású számokkal teszteltem:
Jamelia és Christina ;)

(#67030) fehér_ember válasza fehér_ember (#67010) üzenetére


fehér_ember
addikt

Az előző hozzászólásomat pontosítanám: Szóval erre a műanyagra gondoltam :) . (Amúgy nem értem miért nem árulnak hozzá pótalkatrészt, vagy hogy miért nem fémből készíttették :F )
És még az is kicsit negatívum, hogy a kábel ahogy elmozdul vagy hozzáér valamihez eléggé közvetíti a zajokat a fejesre.

(#67031) Bib válasza fehér_ember (#67030) üzenetére


Bib
őstag

Ha meg lehetne javítani, vagy nem törne el, senki se venne újat.

(#67032) gaborka8x8 válasza attiss66 (#67027) üzenetére


gaborka8x8
aktív tag

Volt ilyen Hi-Fi tornyom, de mivel nem tudok, és amikor meg volt ez a tornyom, főleg nem tudtam olyan jól fotózni, mint aki a képet készítette, ezért ezt a képet lementettem valamikor régen.
A hangja az a nagyon gyengénél is gyengébb volt (Ehhez képest egy Orion nagy torony már high-end.), de gyerekkoromban nagyon vágytam egy ilyen Hi-Fi-re, amin sok kallantyú meg billentyű van, ezért a megvásárlásakor nem a hangminőség, hanem ez -a dizájn iránti- nosztalgikus vonzalom volt a döntő érv.

Egészen biztosan ki lehet azt is deríteni, hogy azt a kétutas fejhallgatót ki gyártotta a Quelle-nek, és mivel kétutas fejhallgató nem volt annyira sok sosem, ezért talán nem is lenne annyira bonyolult annak, akit ez valóban érdekel.

Azt azért tudni kell a Quelle-ről, hogy Universum néven nagyon sok ár és minőségi kategóriájú elektroakusztikai készüléket forgalmazott, tehát nem csak gagyikat. Erre kiváló példa a lemezjátszó kínálata, amiben ugye ott voltak az egészen primitív NDK lemezjátszók, de volt Universum néven Microseiki is, amely márkáról pedig tudjuk, hogy még az olcsóbb lemezjátszói is komoly minőséget képviseltek.

"A zene nem azért van, hogy ne legyen csend! " (Pernye András)

(#67033) koshmar


koshmar
őstag

Helló!

Nem tudom, ez mennyire off itt, de azért leírom. Superlux HD681 EVO, júliusban lesz lkettő éves.
Még 3 hónapos korában elszakadt a kis gumi, ami feszesen tartja a pántot, de én jó falusi módon egy dróttal visszarögzítettem, az a mai napíg bírja. (kép)
Most reggel pedig (szintén kép), maga a pánt szakadt el. Sajnos nem elég "gumis" anyagú, így a folyamatos feszülést nem bírja annyira (gondolom). A másik vége is félig már berepedt..
Így nyilván elég fals érzés használni, egyszerűen "rárogyik" a fejedre, mivel a pánt így már csak fél oldalról tart.

[ Szerkesztve ]

Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..

(#67034) Dorien válasza koshmar (#67033) üzenetére


Dorien
veterán

Részvétem... :(
Én már egy ideje nem is ajánlgatom a Superlux EVO szériát senkinek, mert botrányos, hogy ennyire gyorsan tönkremennek. Kicsivel többért van Omnitronic SHP-600, az teljesen más dimenzió anyaghasználat / tartósság szempontjából.

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó audiofil sztereó fejhallgatók --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#67035) attiss66 válasza gaborka8x8 (#67032) üzenetére


attiss66
senior tag

Remélem akkor amit szereztem a microseiki irányt képviseli. :) Komolyzenében a senhd435-ömet simán veri. A nyomába se lép. Pedig elzárkóztam a zárt fejesektől, de azért úgy néz ki, hogy jól szólnak azok is. Ez az Univerzum nagyon részletes, dinamikus, természetes hangot ad. És nagyon válogatós a youtube- zenékben. A xar minőséget nem nagyon tolerálja, a zenhd435 úgy elfogadja, átfut rajta, mert ehhez az univerzumhoz képest úgy "összemosódnak" rajta a hangok, de ez az univerzum kijátssza részletesen a rossz minőségű hangokat és az nagyon zavaró. Találtam egy jó minőségű zenét Paganini hegedűverseny Hilary Hahn, nagyon tiszta hangzás, mintha az első sorban hallgatózna az ember, olyan részletes, a zenekar a nyitótétel után elhallgat, akkor teljes a csend, így nagyon ütős ekkora kontraszttal hallgatni. A sen435-el ugyanez olyan semmi különös. Könnyű zenét is hallgatóztam vele, Rihanna/ő a nagy kedvenc női énekesem/, Dua Lipa, jól adja azokat is. Ha már ezeket jól adja, akkor azért már érdemes volt megvenni és feljavítani. 1000 Ft ba került, 1200-ról alkudtam :D , szólván, hogy mi lesz, ha meg se nyikkan, mert ott nem volt kipróbálva. Wagner zene nem volt vele megnyerő, susmákolt vele, nem találtam jó minőséget, lehet azzal is jó lenne, ha jó minőségű felvétel lenne.

A japán kis hangszóró, ami ebben az univerzum fejesben van, nem utal a minőségre? Úgy gondolom, hogy akkoriban a japán elektronikai cuccok a jó minőséget képviselték, vagy volt japán-ban gagyi is?

Samtya: az nem volna jó ötlet, ha a felcsiszolt műbőrt lekennéd vékonyan parafinolajjal? az is puhít még rajta szerintem

[ Szerkesztve ]

(#67036) Samtya válasza attiss66 (#67035) üzenetére


Samtya
senior tag

Ja, jó lenne még tovább puhítani rajra, de nem tudom beleszívódna-e (egyáltalán nem biztos) vagy olajozná a fejemet is. Az már nem lenne jó.

(#67037) koshmar válasza Dorien (#67034) üzenetére


koshmar
őstag

Anno itt ezt ajánlották, akkor még nem gondoltam bele, hogy ez a pántos megoldás ilyen béna lehet. :((
Most jobban belegondolva, mikor három hónaposan kiszakadt a gumi, úgy visszaküldhettem volna garanciába, mint a szél.

Vannak, akik a táska szíjából csinálnak hozzá pántot ([link]), állítólag még jobb is, mint a gyári, lehet én is ehhez folyamodom, csak akkor veszek újat, ha a hangszórókkal lesz gond.

Ez az Omnitronic hangzásra tudja a Superfux szintjét?

[ Szerkesztve ]

Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..

(#67038) Dorien válasza koshmar (#67037) üzenetére


Dorien
veterán

Lehet, hogy én voltam. :) Nekem 2db HD681 EVO is volt, az egyik gyorsan kontakthibás lett, de egy haverom megforrasztotta és utána nem volt vele gond. Ez volt az első nyitott fejesem, szerettem a hangját, a terét, a kényelmét, szóval bennem pozitív érzések maradtak vele kapcsolatban.

Az SHP-600 szerintem minden tekintetben jobb fejhallgató, egyetlen kivétellel: rengeteg a hangjában a magas. Ha tudsz EQ-zni, akkor nagyon meghálálja, ha a magas tartományból (7-11kHz között) visszább veszel -5 / -10 dB-t. Ezt lehet a lejátszó programban (Foobar, JRiver), de jobb, ha a hangkártya / DAC szoftvere tud ilyet, mert akkor mindenhol hatása lesz. (játékok, filmek, YouTube videók) Esetleg lehet akusztikus szivacskoronggal, vattával kísérletezni, az is tompíthat a magasokon. Van aki kevésbé érzékeny rá, én eléggé.

[ Szerkesztve ]

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó audiofil sztereó fejhallgatók --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#67039) gaborka8x8 válasza attiss66 (#67035) üzenetére


gaborka8x8
aktív tag

"Ha már ezeket jól adja, akkor azért már érdemes volt megvenni és feljavítani. 1000 Ft ba került, ....."

Ez így jól hangzik, csak sajnos nem teljesen igaz, hiszen pont ön írta, hogy több napot dolgozott már eddig is rajta, és még nincs kész. Most ha a felhasznált anyagok árát (bőr, szivacs, ragasztó, stb.) nem is számoljuk, mert mondjuk volt otthon, és feltéve, bár nem megengedve, hogy azokat az anyagok soha sehová máshová nem lehetett volna felhasználni, akkor is ott van a ráfordított munkaidő ára. Azaz, ha feltételezzük, hogy ez alatt a több nap alatt mondjuk ráfordított a tuningra 12 -14 órát (ami bizony nagyon könnyen összejön pár nap alatt) és kiszámoljuk, hogy ez alatt a 12 - 14 óra alatt mennyi pénzt kereshetett volna, ha más munkát végez, akkor azt látjuk, hogy a legszerényebb számítások szerint is 24 - 28 ezer forintot (Még akár bedolgozós munkával is, amit ugyanúgy otthon ülve, szabad időbeosztásban végezhetett volna, mint a fejhallgató tuningot.) "költött" erre az Universum fejhallgatóra.
Mivel igen sok vintage fejhallgatót gyűjtöttem össze, elsősorban a kinézetük, az általuk nyújtott esztétikai élmény miatt, de azért meg is hallgattam őket, ezért a magam részéről nem vagyok biztos benne, hogy ha vett volna ezért a cirka 25 - 29 ezer forintért egy olyan modern fejhallgatót, ami nem igényel ennyi tuningot, nem kapott volna-e jobb hangot ennél az Universumnál.
(Persze tudom én, hogy nem lehet ezt tisztán racionális közgazdasági szemlélettel megközelíteni, mert mindig vannak olyanok, akiknek jobban ízlik az a halászlé, amit ők főztek, mindig szebb az a káposzta, amit ők termeltek, stb.)

"A zene nem azért van, hogy ne legyen csend! " (Pernye András)

(#67040) attiss66 válasza gaborka8x8 (#67039) üzenetére


attiss66
senior tag

Nem sajnáltam rá az időt/ezzel úgy vagyok vele, hogy inkább egy hetet dolgozok vele, mint hogy ki kelljen adni érte vagy 10-15 ezret, habár annyi idő alatt többet kereshetnék. A hobby az hobby, az, hogy pár napot dolgoztam vele, az nem azt jelenti, hogy egész nap. A ragasztó száradását is beszámolom. meg az, hogy közben főleg, ha kiderül, hogy egy Microseiki, mert benne van a pakliban, japán a kis hangszóró. Ahogy írtad, hogy lehet ki lehetne kutatni, hogy ki gyártotta a Quelle-nek, na ez nem egyszerű. Nézegetem az angolnyelvű microseiki fórumokat, hátha találok rá valami utalást.

Az AKG 240 vintage , amit teszteltem nemrégiben, nem adta ilyen élethűen a hegedűhangot és már ezért megérte. A hobbyra időt is kell áldozni, de azt hiszem ezzel nem mondtam nagyon új dolgot neked. :)

Samtya: az lehet, az igazi bőrbe beszívódna, de a műbőrbe lehet, hogy nem, ezt nem tudom

[ Szerkesztve ]

(#67041) gaborka8x8 válasza attiss66 (#67040) üzenetére


gaborka8x8
aktív tag

"Nézegetem az angolnyelvű microseiki fórumokat, hátha találok rá valami utalást."

A Micro Seiki fórumokat kár nézegetni, mert ez tuti nem tőlük származik. Talán könnyebb lenne, ha a Google keresőbe a "two way headphones" szavakat beírva próbálna rákeresni ennek a fejhallgatónak az eredetijére.

"A zene nem azért van, hogy ne legyen csend! " (Pernye András)

(#67042) attiss66 válasza gaborka8x8 (#67041) üzenetére


attiss66
senior tag

Japán benne a kis hangszóró, tehát, ha a Quelle japánokkal készíttette/mi más japán lehetett akkoriban aki még készíthette, a hangminőség kiváló, egyre jobb, sokat nem volt használva biztos a szálszakadások miatt/ a fejest, benne van a pakliban, hogy Microseiki. De megnézem, amit a google keresőről írtál.

Érdekes, amit olvastam az előző írásodban, amiben azt írod, hogy esztétikai okok miatt veted a fejhallgatókat, én mindig a hangot nézem elsősorban, persze az esztétika is elárulhat sokat a fejhallgatóról. DE van, hogy csalóka. pl az MB Quart 30 az esztétikája miatt tetszett meg a net-en, de amikor meghallottam a hangját/a sivalkodó közepével/ nézhetett ki utána, ahogy akart. :D

(#67043) gaborka8x8 válasza attiss66 (#67042) üzenetére


gaborka8x8
aktív tag

A vintage fejhallgatókat nem hallgatni veszem. (Egy béjeggyűjtő sem azért veszi a régi bélyegeket, hogy felragassza őket egy olyan borítékra, amiben mondjuk Mari néninek adja postára a lekváros piskóta családi receptjét.) Azoknál sokkal jobb hangú fejhallgatóm is vannak, amiket csak tesztelésre, és nem zenehallgatásra használok.

Ja, és még egyszer: A Quelle senkivel nem készíttetett semmit. Egyszerűen csak címkéztetett. Japán elektroakusztika gyár pedig a hetvenes-nyolcvanas években volt egy csomó. Ráadásul, akkor már Dél-Koreában, Tajvanon, stb. helyeken is építettek be japán alkatrészeket az ott gyártott termékekbe.

[ Szerkesztve ]

"A zene nem azért van, hogy ne legyen csend! " (Pernye András)

(#67044) koshmar válasza Dorien (#67038) üzenetére


koshmar
őstag

Az nem jó, nekem a mély kell, szeretem a basszust.

De gondolom, hogy max 15-ig nincs olyan, ami még a Superluxtól is jobb ilyen téren (?)

[ Szerkesztve ]

Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..

(#67045) Dorien válasza koshmar (#67044) üzenetére


Dorien
veterán

Az SHP-600 basszusa sokkal feszesebb és ütősebb a HD681 EVO-énál. Ha a magasak vissza vannak fogva, akkor válik egy kiegyensúlyozottan enyhe V karakterré a fejes. A Pioneer SE-MS5T és a Creative Aurvana Live! is elég erős mélyben. Ezek zártak.

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó audiofil sztereó fejhallgatók --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#67046) pulutodurumo válasza Dorien (#67045) üzenetére


pulutodurumo
őstag

A Pioneer sem az a tipikus basszus erős fejes. Van neki, de nem annyira kiemelt.

"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"

(#67047) Dorien válasza pulutodurumo (#67046) üzenetére


Dorien
veterán

Sok embernek a HD681 EVO sem az. :) Igazából a DT990 Pro alatt nem hallottam semmi olyasmit aminek sok és jó basszusa lett volna. Mondjuk én inkább a kiegyenlített hangképet keresem. A túl erős basszus fárasztó tud lenni és sok részletet kitakar a középtartományból.

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó audiofil sztereó fejhallgatók --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#67048) Domestos válasza Dorien (#67045) üzenetére


Domestos
tag

A Pioneer basszusban, meg általában is hogy viszonyul a HD681 EVO-hoz?

(#67049) koshmar válasza Dorien (#67047) üzenetére


koshmar
őstag

Nekem mindig is jó volt (lehet ilyen szempontból is igénytelen vagyok). Öcsémnek Marshall Minor van (30 ezres darab), kis kompakt valami, és a hangzás valamennyivel "teltebb", mélyebb, de nem annyival, hogy 30 ezret érjen..

Mondjuk Windows-ban kicsit állítottam, a Boost level 6-ról 21 Db-re, a frequency meg 325 Hz-en van, így nagyon adja (nekem).

Ez a Beyerdinamic DT990 Pro megér majdnem 50 ezret? Annyival jobban szól?

Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..

(#67050) Dorien válasza Domestos (#67048) üzenetére


Dorien
veterán

Talán Spíler tud írni valami konkrét összehasonlítást, neki azt hiszem volt mindkettő.

kaskader: Nem én vagyok a legjobb ember DT990 Pro népszerűsítésére. Profi, precíz, kényelmes és masszív fejes, de túl sok mély és még több magas. Hozzám a DT880 hangképe sokkal közelebb áll (de még a DT770 is).

Bár most a HE-4XX mellett minden csak valahogy szól... :) Elég újszerű élmény, hogy szinte fülsiketítő hangerőre lehet tekerni vele az erősítő potiját, annyira nyitott és annyira nem zavar semmi a hangjában, de mégis baromi izgalmas. Régen, még amikor Kaposváron laktam, volt egy CD-Box nevű kis lemezbolt, ott volt hasonló élményem egy Pioneer CD lejátszó és egy Technics fejes társaságában.

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó audiofil sztereó fejhallgatók --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.