Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:54:46

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#96001) contaxg válasza fericske (#95998) üzenetére


contaxg
veterán

Gondolom gazdagéknak nem a 21'-os Sony-t hozta, hanem a prémium kategóriát. Így össze sem lehet a dolgokat hasonlítani. Régebben a globalizáció nem volt ennyire erős internetes kereskedelem sem volt és mindenhol voltak régiós termékek. Nekem is van Sony aktív hangszóróm, beépített FM tunerrel, ébresztőórás távirányítóval. De mondhatnám azt a Samsung CD-rádiót amit a Bang-Olufsen dizájnólt és van rajta egy walkman dokkoló. A walkman természetesen felvevős és oda-visszajátszó. Európában csak a marketing vezetők kaptak ilyet ajándékba egy konferencián. Egyébként az említett Sony tévét az Ofotértban vettem és a mai napig használjuk, a Samsung meg a boltban muzsikál MR3 Bartókhoz. ;) .

[ Szerkesztve ]

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#96002) Polllen válasza Zoliee (#96000) üzenetére


Polllen
nagyúr

Amennyire tudom többnyire régiókban gondolkodnak, szerintem Magyarország nem külön régió minden termék esetén, de az élelmiszereknél ez így megy. A 80%-s hústartalmú virsli mindenhol 80%-s hústartalmú (már ha nem szegnek szabályt), de az íze más lesz itt, mint a németeknél. Amíg csak erről van szó, nincs vele gond, eltér az emberek ízlése régiónként.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#96003) fericske válasza contaxg (#96001) üzenetére


fericske
addikt

Ez a Samsung érdekes dolog lehetett akkoriban. :)
Ez a fazon akiről írtam (Walter, már csak a keresztnevére emlékszem), ő is kapott egy minihifit a Samsungtól ('95-ben). Cd, kazetta, rádió. Minden motorosan nyílt, csukódott rajta, még a vezérlőpult fedele is. Azt sem lehetett felfedezni a Samsung terméklistáján.

(#96004) Gabbbb válasza Polllen (#96002) üzenetére


Gabbbb
senior tag

Én még olyan magyar emberrel nem találkoztam, aki a magyar mustárokat preferálta volna. Pedig direkt kínálgattam a német mustárral minden ismerősömet.

(#96005) contaxg válasza Polllen (#96002) üzenetére


contaxg
veterán

Valóban régiókban gondolkodnak. Több felosztás létezik. Van ahol Kelet-Európaként vagyunk de az EMEA sem ritka. Az Egyesült Királyság ami külön egység volt/van/lesz Európán belül. De ez az eltérő szolgáltatások és hálózati csatlakozások miatt van. Pl. a tévém UK-ra állítva rögtön felteszi a teljes Freeview apk csomagot (BBC, My5, ITV, stb) :C .
A piacok és ízlés nem csak élelmiszerben ismert. Már a 80-as években külön angolra hangolták a Pioneer A400-as erősítőt a japánok. Halkan megjegyzem ez az ízlés különbség most is fent áll, így amikor egy kis kínai lelkesen azt írja. hogy ez a fejhallgató milyen tisztán és részletesen szól akkor már tudom, hogy ez nekünk inkább egy analitikus, mély szegény valami. :U

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#96006) Ear001 válasza contaxg (#96005) üzenetére


Ear001
addikt

Hogy ez nekünk inkább egy analitikus, mély szegény valami = agyadat leborotválva visít? ;]

(#96007) csƵ válasza Gabbbb (#96004) üzenetére


csƵ
őstag

Én azon lepődtem meg, amikor Horvátországban a majonézek az összes boltban a hűtőben voltak. A Lidl saját márkás majonézei is. Szemben itthon.

Szerencsére van lehetőség külföldről rendelni. Nagyon sok terméket vettem akciósan németből, UK-ből, sógoroktól, és olaszból.
Főleg UK-be és Ausztriába kellett visszaküldeni nem egyet, mert tuti olyan volt leakciózva, amit már visszaküldtek 2 héten belül. De piros pont, hogy ők állták a futárt.

(#96008) Sinesol válasza csƵ (#96007) üzenetére


Sinesol
veterán

Gondolom azert mert naluk azert joval melegebb van, délen vannak. Daniaban sem volt a majonez hütőben, habár spanyoloknal sem emlekszem pedig ott meg meleg van. Mondjuk pont mindegy, ha legkondis az üzlet, meg amugyis ra van irva, hogy felbontas utan igenyel hűtest.

[ Szerkesztve ]

(#96009) Multibit válasza contaxg (#96005) üzenetére


Multibit
veterán

Pioneer A400
:K
Ha találtál hozzá megfelelő partnereket a láncban, lehetett pillogni, hogy egy japán így is szólhat :)

(#96010) Gabbbb válasza contaxg (#96005) üzenetére


Gabbbb
senior tag

"Halkan megjegyzem ez az ízlés különbség most is fent áll, így amikor egy kis kínai lelkesen azt írja. hogy ez a fejhallgató milyen tisztán és részletesen szól akkor már tudom, hogy ez nekünk inkább egy analitikus, mély szegény valami."

Ebben van valami. Nem tudom jártatok-e a szegedi ATC-ben, mielőtt bezárt volna a hifi bolt szekció. Ott sok Swans hangfal csodánál jelentkezett ez a "probléma".

(#96011) Ba cy lus válasza Gabbbb (#96010) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Sehol nem volt a kínai hifi, mikor a jó öreg németes hangzásra ezeket már el lehetett mondani.

(#96012) Dhampir válasza Ba cy lus (#96011) üzenetére


Dhampir
félisten

A fülek sem egyformák. A Roland RH-200 hangzására mit mondana egy független szakértő?

[ Szerkesztve ]

(#96013) Ba cy lus válasza Dhampir (#96012) üzenetére


Ba cy lus
őstag

A relatív különbségekben nincs különbség.

(#96014) fehér_ember válasza Ba cy lus (#96011) üzenetére


fehér_ember
addikt

Cantonom olyasmi volt de pl. amit hallottam Arcus, Grundig, Heco, T+A nem. Szóval nekem ez nem igazán jött át. Bár ezek nem fejesek voltak.

Hogy fejes is téma legyen, számoma az a fejpánt típus a legkényelmesebb ami pl. a hifiman anandán is van, szóval ez a "bőrszíjas megoldású". Tök jó lenne a dt770 kagylóit is átültetni egy olyan kengyelszerkezetre.
Amúgy ti hogy teszitek ezt a fejpánttípust még kényelmesebbé, mármint ami pl. a dt770-nek is van. Plusz szivaccsal, vagy valami kötött réteggel ... ?
Mert azért ez így nyomja az ember feje búbját valamennyire, főleg az említett kényelmesebb megoldáshoz képest.
Persze biztos vannak akiknek alapból nincs gondjuk vele.

[ Szerkesztve ]

(#96015) :AMF: válasza fehér_ember (#96014) üzenetére


:AMF:
senior tag

Tök jó lenne a dt770 kagylóit is átültetni egy olyan kengyelszerkezetre.
A múltkorában belefutottam egy ilyenbe: [link] A képek/videó alapján kell némi dremeles barkácsolás, de elvileg megoldható.

(#96016) Ba cy lus válasza fehér_ember (#96014) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Bár ezek nem fejesek voltak.

Annyira nem volt nagy súlya a fejhallgatók használatának a régi időkben, hogy miattuk kitaláljanak ilyeneket, hogy olasz, francia, japán, amerikai, brit, német hang. Nyilván csak többnyire volt igaz, és idővel halványult.

(#96017) Gzula[HUN] válasza fehér_ember (#96014) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Z Dekoni Nuggets-eket szokott rakni a fejpánt alsó részére hasonló problémák miatt. Hivatalos videója.

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#96018) fehér_ember válasza Gzula[HUN] (#96017) üzenetére


fehér_ember
addikt

Inkább az lesz amit :AMF: javasolt; és ha nem lehet egy az egyben átenni arra a fülkagylókat (annak fúrás-faragása nélkül) akkor inkább a dt 770-ről a fémkengyeleket fönnt középen (~ a kihúzható rész tövénél) levágom és átszegecselem a másiknak a kihúzható részére (persze arról is eltávolítva az így már fölöslegessé vált részét).
A kagylókat esetleg csak azért fúrnám, hogy beléjük ragasszak (valami kétkomponensű bika ragasztóval) ilyesmi jack aljzatokat (persze csak ha elférnek belül). És akkor lehetne normálisabban kábelezni is.
Pl. ezeket meg még csavarozni is lehetne a ragasztás előtt.

[ Szerkesztve ]

(#96019) fehér_ember válasza Gzula[HUN] (#96017) üzenetére


fehér_ember
addikt

Amúgy elhiszem hogy ezzel is jobb volna. Végülis a hd 660 s is kényelmesebb volt mint a dt 880 (aminek szintén olyan a fejpántja mint a 770-é). De a hifiman anandáé még a seni megoldásánál is kényelmesebb számomra.
Monjuk ha ezek a kis nuggets-ek nagyon puhák volnának, akkor akár felvehetik az utóbbival is a versenyt.
És úgy látom lengyelbe van is.

[ Szerkesztve ]

(#96020) HELLAFLUSH válasza fehér_ember (#96018) üzenetére


HELLAFLUSH
őstag

Én a helyedben inkább fejhallgatót cserélnék, mert szerintem ez a legegyszerűbb és legbiztosabb megoldás.

(#96021) fehér_ember válasza HELLAFLUSH (#96020) üzenetére


fehér_ember
addikt

Otthoni zenehallgatásra ott a hifiman ananda, ami meg nem zene (film, oktató videó ...stb.) arra meg tök jó a dt 770.
Annyira azért nem durván kényelmetlen a fejpántja, hogy amiatt cserélni kelljen. Különben is egy plüsspárnás zárt fejes (amik azért nem teremnek minden bokorban) ;). Csak kíváncsi voltam mik a lehetőségek a mégkényelmesebbé tételhez. És jöttek is az ötletek. :R

[ Szerkesztve ]

(#96022) Gzula[HUN] válasza fehér_ember (#96018) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Én imádok barkácsolni, és már 3 fejes átalakítottam cserélhető vezetékesre. De van az a pont, amikor én is azt mondom, hogy többe lenne a leves, mint a hús.

Hogy konstruktív is legyek, EZ a fajta dugalj nem fog felfeküdni a kagyló alján, mert az homorú. A menet meg nem túl hosszú rajta, vsz. rövid is lenne. Lehetőség szerint minnél kisebb dugaljat érdemes választani, mert a belső részen akkor kell a legkevesebbet roncsolni.
Mielőtt hozzá fognék, egyébként is érdemes megnézni, hogy van-e egyáltalán lehetőség pl. azt a kagylót átalakítani, amiből eredetileg nincs vezeték kivezetés.

Én olyan dugót kerestem, ami EBBEN a vidóban van, de nem találtam. Mondjuk nem is erőltettem. Szerintem ezzel a fajtával lehet a legesztétikusabban megoldnai.

ITT van kis segítségnek egy DT770 vezeték nélküli átalakításról videó, kis segítségnek.

Aztán ott van, hogy ha lityi-lötyi lesz az új fejpánt, szét van fúrva/faragva mindkét kagyló, és még 3 hét után újra kell forrasztani valamelyik vezetéket, mert kontaktos lesz, akkor milyen szájjízzel fogod használni.

[ Szerkesztve ]

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#96023) contaxg válasza fehér_ember (#96021) üzenetére


contaxg
veterán

A DT770 egy pro fejhallgató ezért tudatosan szorosra lett hangolva. Az Edition sorozatú fejesek szorítását kellene beállítanod valahogy a 770-en.

[ Szerkesztve ]

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#96024) fehér_ember válasza Gzula[HUN] (#96022) üzenetére


fehér_ember
addikt

Még az is megeshet. Az elsőként linkelt az viszont keskenyebb, igaz azt csavarozni nem lehet, de azért csak vannak már olyan ragasztók amik atomul rögzíteni tudják. A megkötésig meg legfeljebb kihézagolni valamivel a hátulját (de ha pontosra fúrod, akkor talán az eleje is pozícióban tartja addig). Direkt smd-t néztem, így a kábelt oldalt lehet forrasztani rá, nem lóg még pluszba amiatt is jobban be.
Ha átalakítanám cserélhető kábelesre, akkor én pl. maradnék a két külön oldalnál, de persze lehet egyoldalt pl. mini xlr-rel is, ahogy akgéknál is szokás.

Amúgy az a dekoni lehet tényleg megérne egy próbát, nem túl drága, meg aztán valamennyiért még talán el is lehetne adni ha mégse jönne be.

[ Szerkesztve ]

(#96025) Gzula[HUN] válasza fehér_ember (#96024) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Z videóiban láttam többször is.

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#96026) fehér_ember válasza Gzula[HUN] (#96025) üzenetére


fehér_ember
addikt

Rábeszélődtem :D Rendeltem is muzikerből.

(#96027) chrisnagy13 válasza fehér_ember (#96026) üzenetére


chrisnagy13
senior tag

A Shure 940-en hasonló párnák vannak, és simán nyomja az ember fejét egy idő után. Pedig az is puha. Rá nem tenném ezeket semmire. :D

(#96028) fehér_ember válasza chrisnagy13 (#96027) üzenetére


fehér_ember
addikt

Majd kiderül. Legfeljebb eladom féláron. ;]

(#96029) fehér_ember


fehér_ember
addikt

(#96030) :AMF: válasza fehér_ember (#96024) üzenetére


:AMF:
senior tag

Én a vintage 880/990-et alakítottam át cserélhető kábelesre, illetve volt egy mini xlr-es 880 Edition-öm is.
A vintage fejesek háza nem annyira öblös, ott még a hengeres jack aljzattal is ügyeskedni kellett, mert a kagyló oldala íves és a driver felé dönti az aljzat végét. A rögzítőcsavart nem lehet rácsavarni az aljzat menetére az íves kagyló és a műanyag vastagsága miatt, csak a ragasztás segít.
A mini xlr-t én nem javasolnám, mert a lyukat nagyon pontosan kellene kifúrni ahhoz, hogy se a driverhez ne érjen hozzá, se a dampingot ne kelljen babrálni. Plusz az xlr aljzathoz hatlapfejű rögzítőcsavar van, amiből biztosan vágni kell.
Én a jack foglalatot javasolnám. Ha hifiman-esen kötöd be, akár az Ananda kábelével is használhatod a Beyert.
Ragasztáshoz én pillanatragasztót használtam, illetve melegragasztót. De ezek szerintem csak ezt a fajta aljzatot tudják rendesen megtartani, aminél kívül van a menetes rész, azt nem. Külföldi oldalakon ragasztó helyett ajánlják még a sugru-t. (Valami gyurmaszerű cucc, ami kikeményedik.)
Az átalakítós videókban legtöbbször Dremel-el ügyeskednek, amikor lyukat fúrnak, amit én sosem értettem. Egy lépcsős fúróval szebb és gyorsabb lyukat lehet fúrni szerintem.

[ Szerkesztve ]

(#96031) Gzula[HUN] válasza :AMF: (#96030) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Fém dugaljat is megtartja megtartja a pillanatragasztó/takonyágyú kombó.

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#96032) Kukcaman


Kukcaman
senior tag

Gzula[HUN] - és a többieknek - köszönöm, hogy segítettél a választásban. Ma jött meg az SHP-600. (Miután rendeltem, feljebb is ment az ára egy ezressel)

(#96033) btraven


btraven
őstag

Érdekes hogy a fickónak van jól szóló videója is. Talán nem véletlen hogy valamilyen Topping-ot használ itt [link], nem az okostelójáról vagy notebookjáról hajtja. Nem tudom hova lett a Topping a későbbi videóinál?

(#96034) CyberFriend válasza btraven (#96033) üzenetére


CyberFriend
tag

Eladta. Írta is az egyik kommentnél, hogy elege lett a nullák és egyesek lelketlen, katonás masírozásából. ;)......:D

(#96035) Gabbbb válasza btraven (#96033) üzenetére


Gabbbb
senior tag

Az lehet, hogy nekem nem tetszett a Sundara, de az oluv ' felvétel köszönőviszonyban sincs a valósággal, de annyira a HD600-as felvétel sem. Valami nagyon nincs rendben a fülszimulátorral, mikrofonnal, nagyon magasba húzó a végeredmény.

Egyenes átvitelű stúdiómonitorokról hallgattam meg pár ilyet úgy egy hónapja. Most meghallgattam a 6XX-eset HD600-ról és ez alapján treble ágyú a HD6xx is :W

Ezt a Youtube csatornát nem kell komolyan venni.

[ Szerkesztve ]

(#96036) bajnokpityu válasza CyberFriend (#96034) üzenetére


bajnokpityu
félisten

Aha. De a topping nem a highendrol meg érzelmek fokozasarol szól. Csak h olcsón jobbat csinalnak a tularazott hifikereskedos fosoknal.. Ennyi.

Bar a múltkor hallottam egy 9028pros kínai cuccot, és az simán ludborozteto volt 250ert...

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#96037) Ba cy lus válasza bajnokpityu (#96036) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Engem az A30 Pro is lenyűgöz HE560-nal és hivox lupus c mkiii dac-kal. Metálon épp úgy, mint komolyon, jazz-en, nincs igazán gyenge pontja. És a Toppinggal lett benne még több lélek az S100A után. Ennyit az előítéletekről.

(#96038) Capt.Obvius válasza bajnokpityu (#96036) üzenetére


Capt.Obvius
aktív tag

Mi volt az a kínai cucc ami bejött?

Illetve mi az a kategória ami high end és lelket ad a zenének? /csak érdeklődöm/

(#96039) p_adam válasza Capt.Obvius (#96038) üzenetére


p_adam
addikt

Erre lehetetlen válaszolni, mert egyéni, hogy ki mit hall "high-end"-nek.
Sok tételből áll össze és bármelyik oldalról (fejhallgató vagy DAC) meg lehet közelíteni, az általam tapasztaltak alapján az a jó ha van egy zenei fejhallgató és el lehet kezdeni tuningolni bármelyik irányba, egy igazán jó DAC meg mindent feljavít. Ha van egy technikailag kiváló zeneietlen fejhallgató akkor mélyen zsebbe kell nyúlni a forrással meg erősítővel és abból is ki lehet hozni talán jobbat.
A forrás mindig jó és sajnos amit most jobbnak hallok (mindennel amit már korábban kiválasztottam), az enyémnél 4x többe kerül, pedig az se filléres, de az is hallgatható...csak van, ami már olcsóbb forrással meg erősítővel is megszólal és nem is feltétlenül éri meg további pénzeket ölni bele, hiába képes sokkal többre.
Ez én személyes kombinációm ami legkevesebb pénzért a lehető legtöbbet adja zeneileg: Topping D10s + Stax SRA-3S + SR-Lambda, ez a fejhallgató mindig zeneien szól és a csöves erősítő csak tovább segíti hogy melegebb, zeneibb, nyitottabb hangja legyen, a forrás meg nem "zavarja" meg ezt a harmóniát.

[ Szerkesztve ]

(#96040) Sinesol válasza bajnokpityu (#96036) üzenetére


Sinesol
veterán

Nem rég olvastam valahol egy találó gondolatot: A high end audio nem hangminőséget, hanem álmokat, gondolatvilágot, egy birtoklandó tárgyat akar eladni.

Szóval nem olyan nehéz jobbat csinálni nála, mivel eleve nincs is akkora hangsúly a hangon. Fontosabb egy szép történet, egy egyedi ház, túltervezett, drága alkatrészekkel teli nyák, hogy érezze a vásárló, hogy valami pluszt, valami rendkívülit kap.

Más téakör, de idevág a Rolex igazgatójának egy híres mondata: "Why would I need to know how the watch industry is doing? I’m in the luxury business"
Nyilván ez fajta hozzállás jelen van a High End hifiben is, ezért is van az, hogy láthatóan sok cég továbbra sem törődik az iparági fejlődéssel és továbbra is csak gyártja a szemetet.
Nyilván megvannak a rájuk fogékony vásárlók, óriási a haszonkulcs, érthető, hogy megéri ezzel is foglalkozni.

[ Szerkesztve ]

(#96041) Dorien válasza Sinesol (#96040) üzenetére


Dorien
veterán

Pontosan. :K
De azért egy high-end hangcuccnak illik legalább középszinten (mid-fi) zenélnie, különben nagyon gyorsan nevetség tárgyává válik és az illúzió szertefoszlik.

Pl. a 6moons.com szerzői általában fejhallgató tesztnél mindig odarakják a tesztelt high-end fejes mellé a K701-et vagy HD650-et, hogy reálisan mit tud.

[ Szerkesztve ]

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#96042) Gabbbb válasza Ba cy lus (#96037) üzenetére


Gabbbb
senior tag

Egy $350-os kínai fejhallgató erősítőnek már majdnem hibátlannak kell lennie, különben biztosan nem lenne eladható, ennek fényében ez egyáltalán nem lep meg.

(#96043) p_adam válasza p_adam (#96039) üzenetére


p_adam
addikt

Csak még egy dolog jutott eszembe, amit még megfigyeltem, pl. a Lambda Nova Signature is egy sokkal jobb fejhallgató, mint amire korábban emlékeztem, technikailag erősebbnek, de kissé unalmasnak tartottam, mint a normál Lambdát, csak ennek a nyugodt jellege miatt inkább a tranzisztoros erősítő kell és itt már a forráson se spórolnék annyira. Én még mindig a másikat preferálom, de sokan mások már valószínűleg jobban értékelnék ennek a technikai előnyeit és még mindig elég zenei hangzását. És ár/érték arányban sweet spot ha valakinek az Omegák hangja tetszene, de se arra, se az eszeveszett árú erősítőkre nem akar költeni, mert ugyanaz a jelleg, technikai "wow" faktor nélkül.

Szóval sok dologtól függ, lehet legdrágább forrással olcsó fejhallgatóval is lehet "egyéni high-end"rendszert építeni,

pl. egy HD600 ugyanebből a keretből az olcsósága miatt kaphat egy normálisabb szimmetrikus erősítést és sokkal ütősebben meg nyitottabban fog tőle szólni, mások az előnyei annak is meg egy planárnak is.

[ Szerkesztve ]

(#96044) csƵ


csƵ
őstag

Mit tartatok a legkönnyebben hajtható (nem igényel amp-et) legjobb hangú fejhallgatónak?

(#96045) bajnokpityu válasza p_adam (#96043) üzenetére


bajnokpityu
félisten

Anno mutattam a lambda novamat? Vagy most h már nem az enyém hallottad?
Nekem anno több lambdaval volt lehetőségem osszehallgatni. Talán a 4070vagy hogy hívták, volt egyedül, ami jobbnak hatott. De a kortarsai nekem mind gyengébbek voltak.

ami a nova gyengéje hogy "dinamikatlan", abban jobb volt a 4070.

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#96046) Zoliee válasza Gabbbb (#96042) üzenetére


Zoliee
senior tag

"... már majdnem hibátlannak kell lennie.."
Aztán most jön az elengedhetetlen kérdés, ami parttalan vitát eredményez mindig: Mi is az a "hibátlan"?
Én is meghallgattam azt a szóban forgó, papíron hibátlan méréseket produkáló erősítőt. Aztán egy másik, szintén hasonló jó mérési eredményekkel bíró erősítőt választottam. Mert tényleg másképpen szóltak/szólnak.
Aztán most ki dönti el, melyik a jobb? Senki.
Meg kell hallgatnod, hogy a saját láncodban/ízlésedhez melyik passzol jobban.
Ba cy lus írta korábban: (ha jól emlékszem) ha valami relatíve jobb, akkor nincs miről vitázni.
Ha mindkettő ugyanazt mutatja a mérések alapján, akkor mi alapján döntünk?
Én eddig sem próbáltam nagyon meggyőzni senkit, ha nekem valami jobban tetszik, ezután sem fogok. :)

[ Szerkesztve ]

(#96047) p_adam válasza bajnokpityu (#96045) üzenetére


p_adam
addikt

SR-404 amire gondolsz (vagy SR-407 de a kettő majdnem teljesen ugyanaz)
Úgy volt hogy eladom a normált és amikor összevetettük a Novával, akkor meggondoltam magam, még arra is emlékszem, hogy a normált úgy jellemezted, hogy, "talán nagyobb a harmonikus torzítása, ízes cső hangja van" ezért írom hogy mindig zenei ;)

De most, hogy a Nova Sig nyugodtabb jellege meg lett hajtva a KGSSHV-vel meg egy drága forrással, már sokkal jobban tetszik, nem dinamikátlan, és azt tudja mint az Omega, olcsóbban, csak valószínűtlen, hogy valaki úgy költse a pénzét, hogy ilyennel hajtson meg egy Lambdát...

[link] ő is úgy hallja mint én (és az erősítője is ugyanaz mivel Omega2-t használ), egyáltalán nem dinamikátlan, csak a normál még direktebben adja ki a zenét.

[ Szerkesztve ]

(#96048) bajnokpityu válasza p_adam (#96047) üzenetére


bajnokpityu
félisten

Hány éve volt ez h meg emlékszel? Elkepeszto :) :R

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#96049) p_adam válasza bajnokpityu (#96048) üzenetére


p_adam
addikt

Arra már egyáltalán nem emlékszem, hogy mikor volt...talán meg se történt... :DD

(#96050) Ba cy lus válasza Gabbbb (#96042) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Ez nem így működik sajnos, ennél lényegesen drágábban is lehet lelketlen. Nyilván ez szinergia kérdése. De érdekes, hogy az erősítő cseréje után lett benne több lélek. Még engem is meglepett kissé. :)

Az biztos, hogy nem csak a DAC miatt, mert más fejhallgatóval nem feltétlen ennyire "lelkes".

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.