Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:54:46

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#69001) #56474624 válasza zsoika (#68999) üzenetére


#56474624
törölt tag

csak azt szeretném hogy ne "kiabáljon" a muzsika ....mint ahogy most a HM rendszeren.

Ezért nem is ajánlanám ennyi pénzért az újat, ennyi pénzből (mindennel együtt) házimozi rendszerbe való dobozokat kapsz. Illetve az erősítő sem mindegy, ha már kiabálásról írsz, az megint majdnem ugyanannyit számít, mint a doboz, valaki szerint még többet is talán.

(#69002) zsoika válasza zsoika (#68999) üzenetére


zsoika
addikt

"Játékra ASUS D1-et használok Hyperx Cloud fülessel."
Bocs az kimaradt hogy azon szoktam még muzsikát tolni.

(#69003) spati3 válasza Ribi (#69000) üzenetére


spati3
csendes tag

Irtad hogy 600 Ohmost is viszi de halkan. Hány Ohmos fejhallgató a max aminél nincs hangerő veszteség?.

(#69004) Ribi válasza spati3 (#69003) üzenetére


Ribi
nagyúr

Nem tudom, mert nem specifikáltak semmit. Pont ez a gond, hogy 0 adat van a kimenetről. Az pedig, hogy mi a hangos és mi az elegendő az egyéntől is függ. Általánosságban írtam, hogy 12V-ről hajtott füles erősítőnek valószínű sok egy 600 ohmos füles. Saccra 300 Ohmost már egész jól meghajt, de az a határeset. Lehet az nem nagyobb egyelő jel ott, hanem kisebb egyelő. 300 ohmosnál kb 30-40mWot már tud, ami kb elegendő lehet.

(#69005) szakibá... válasza zsoika (#68999) üzenetére


szakibá...
senior tag

Egy kiegészítő basszus láda, amitől szokásosan 2.1-nek hívják a rendszert, egyáltalán nem vágja haza a teret, mert a térinformáció nem a basszus tartományban van. A sztereó hangsugárzó legalább annyira virtuális hangélményt ad a valóságos akusztikus eseményhez képest, mint a fejhallgató, ha pl. egy "komolyzenei" koncert jelenlét érzetét szeretnénk felidézni. A felvételi technikától függ, hogy erre a hangszóró, vagy a fejhallgató ad-e jobb eredményt az adott esetben., Az elektronikusan kotyvasztott zenéknél pedig számomra mindegy, esetleg a hangerő szükséglet miatt a fejhallgató jobb is lehet a hangszórónál, mert nagyon kevesen engedhetik meg otthon a kellő hangnyomást, ha nem magányosan élnek egy tanyán. Sajnos a kétféle elv közül nem választani kell, hanem jó, ha mindkettő rendelkezésre áll.

Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!

(#69006) Spíler válasza spati3 (#69003) üzenetére


Spíler
őstag

Az érzékenység is számít,nem csak az Ohm,egyszerűbb ha utána olvasol.

zsoika

Szakibá jól mondja,a mély ládának semmi köze a térhatáshoz.Saját tapasztalat szerint,szóval szerintem. :D

[ Szerkesztve ]

Ne vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…

(#69007) spati3 válasza Ribi (#69004) üzenetére


spati3
csendes tag

Akkor akár egy Sennheiser HD 600 is gond nélkül visz.

(#69008) gianni85 válasza spati3 (#69007) üzenetére


gianni85
veterán

És itt kezdődnek a gondok. Nem akarom minősíteni azt az X-Fi terméket, mert nem hallottam, és az árához képest még jó is lehet, de különbséget kell tenni aközött, hogy valami meghajt-e kellő hangerőre egy fejhallgatót, vagy ténylegesen kellő dinamikával hajtja-e meg. Bármilyen konkrét specifikáció nélkül a Creative marketing osztálya megmondja, hogy megfelel akár 330Ohm-os fejhallgatókhoz, a laikus meg vesz HD600/700/800-ast hozzá, és még a felszínt se karcolja vele, amire azok a fejesek tényleg képesek lennének. Én alapvetően egy egységes lánc híve vagyok, így semmiképp se vennék 1-1,5x drágább fejhallgatót annál az X-Fi HD-nál. És itt jön még akkor képbe, hogy megvan a rászánt összeg, milyen hangzást várok el a fejhallgatótól?

Szerk. de látom visszaolvasva már írtál árat (50e) és vannak kiszemelt termékek is. A nyitott Audio Technica AD*X széria megfelelő lehet. Én személy szerint ajánlani tudom még a Beyer DT880-at és az AKG550-et. Ha megteheted, akkor ki kellene próbálni őket. Budapesten, de sok helyen vidéken is van rá lehetőség

[ Szerkesztve ]

(#69009) Bodz válasza laciba77 (#68976) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Ilyesmi áron érdekes lehet még a Yamaha HPH-MT5, ha meg tudod valahol hallgatni (nekem még nem sikerült). Esetleg a Takstar Pro82, arról is jókat olvasni, de azt már tényleg vakon kell venni.

[ Szerkesztve ]

(#69010) gianni85 válasza gianni85 (#69008) üzenetére


gianni85
veterán

ok, az AKG K550 nem nyitott, de zárthoz képest én eléggé szellősnek találtam. A K702 helyett/mellett érdemes lehet a 612-t kipróbálni.

[ Szerkesztve ]

(#69011) zsoika válasza #56474624 (#69001) üzenetére


zsoika
addikt

Köszi. Mindenből használtat szoktam venni ...így nem kell bajlódnom a bejáratással :) és ha nem tetszik a cucc akkor bukó nélkül el is tudom adni. Persze nem azt mondom, hogy 1000éves, leharcolt cuccokat kell venni.
"házimozi rendszerbe való dobozokat kapsz" Nincs helyem nagy álló frontokra (de ezt már írtam) és a sztereóhoz képest többszörös árú AVR szól szépen zenén is.

" Illetve az erősítő sem mindegy, ha már kiabálásról írsz, az megint majdnem ugyanannyit számít, mint a doboz, valaki szerint még többet is talán." Meg a hsz kábel, tápkábel, vill.elosztó, forrás, szobaakusztika, elhelyezés stb....pont ezért gondoltam hogy egy füles rendszer talán egyszerűbb.

Spíler: Valamihez pedig van köze, mert ha sztereóban használom csak a 2 front akkor hiányzik az alja a zenének...ha meg 2.1 akkor meg nem tetszik a tér(nem tudom másképpen leírni). Ezért inkább 2.0 ba szoktam hallgatni a zenét.

[ Szerkesztve ]

(#69012) Samtya válasza Bukk900 (#68991) üzenetére


Samtya
senior tag

Ejjha, szép munka! Ragasztva van? Szeret felborulni? ;]

(#69013) spati3 válasza gianni85 (#69008) üzenetére


spati3
csendes tag

Ebben az esetben egy hangkártyacsere jobb ötletnek tűnik, úgyis a HD 600 lenne a vége mert azt még nem sokkalom egy audiofil fejesért.

(#69014) Bukk900 válasza Samtya (#69012) üzenetére


Bukk900
őstag

Köszi, csapolva, de a fatipliket beragasztottam. Nem borulékony, Abasco ellensúlyt használtam, alacsony a súlypontja! :D

(#69015) #56474624 válasza zsoika (#69011) üzenetére


#56474624
törölt tag

Nincs helyem nagy álló frontokra

Attól még nem lesz egy hangdoboz hm rendszerbe való, mert nem álló. Ha fontos, hogy mennyire mélyre megy le, akkor viszont a polcsugárzó/állványos kevés lehet (nincsenek csodák, ami mélyre lemegy kis doboz létére, az lassú).
Ebben az esetben egy jó fejhallgatós rendszer ajánlottabb, az rendesen lemegy mélyre, igaz, az nem ugyanaz az élmény.

és a sztereóhoz képest többszörös árú AVR szól szépen zenén is.

Hány százezertől? (Milliótól?) Újonnan egy rendes (tuttiknál is összeszedetten, szépen szóló) sztereó erősítő néhány százezertől kapható.

Meg a hsz kábel, tápkábel, vill.elosztó, forrás, szobaakusztika, elhelyezés stb...

Nyilván, de van egy sorrend. Az erősítő rengeteget számít, főképp ha torzításról van szó, összeszedett, hallgatható előadásról. Persze az akusztikát sem becsülöm le, fontos, de jó elhelyezéssel, közelről hallgatva a dobozokat sokat lehet segíteni a helyzeten.

[ Szerkesztve ]

(#69016) #56474624 válasza gianni85 (#69010) üzenetére


#56474624
törölt tag

Szellős(ebb, mint mondjuk a DT770), viszont nincs meg vele az a nyitott érzés, ami egy valódi nyitottal.

Egyébként részletekben és transzparenciában erős, ellenben nem annyira pontosak a hangszerhangok, kissé magasba húz a zongora, akusztikus gitár stb. Persze ennyiért nem is elvárható, hogy minden tekintetben tökéletes legyen, ráadásul még zárt is.

[ Szerkesztve ]

(#69017) fehér_ember válasza zsoika (#68999) üzenetére


fehér_ember
addikt

Nem is értem akkor az eredeti kérdésedet miért tetted fel; hisz van már tapasztalod 2.0-val illetve 2.1-el és fejesezéssel is. Úgyhogy neked is kéne tudnod mi a különbség; az viszont tényleg meglepő hogy neked mind a 2 egyforma élményt nyújt.

"Az itthoni 5.1 HM rendszerem értelemszerűen más élményt nyújt, ez egyértelmű, de HM rendszer lévén nem való "elmélyült" zenére."
Való lenne az, csak akkor úgy kellett volna összeválogatni a komponenseket (elsősorban nem több kiadásra, hanem régi cuccokra gondolok, bár igaz hogy az esztétika rovására is tud menni és ...stb). Amúgy most se kellene olyan rossznak lennie 2.1-ben mint amilyennek mondod, csak mégjobban kellene elrendezni, elhelyezni; és pl. a járólapot sem csupaszon hagyni.
Szóval ezek alapján (pl.: egymástól túl távol lévő frontok; bal szélső a sarokban, frontokon kívül eső szub, csupasz járólap) esetedben én mindenképp a fejesezésre szavazok.

Amúgy fejessel olcsóbban elérhető jó hangminőség és már az is nagy dolog. A többi meg, mint ahogy az előttem lévők is mondták, egész más.

[ Szerkesztve ]

(#69018) zsoika válasza fehér_ember (#69017) üzenetére


zsoika
addikt

Mozira teljesen elégedett vagyok a mostani szettel ,de zenére szerintem a 2.0 sztereó való, ami nálam jelenleg határeset. Mozinál az általános 80Hz -es vágást szokás alkalmazni és én is így használom. Erre a mostani Harman Kardon MAS 5 alkalmas mert 60Hz ig szépen szól. Zenénél viszont nincs vágás, így teljes tartományt kap a hsz és szerintem min. 40Hz ig kéne hogy lemenjen ahhoz hogy számomra élvezhető 2.0-t kapjak. Viszont nem szeretnék hangfalakat cserélni és lépkedni fölfelé mert az visz mindent(AVR,kábelek,forrás,stb) és akkor már egy szobaakusztikai korrekció is dukálna, ami +100-200eFt.
Szóval nem akarok rá többet költeni, mert a következő lépcső már jóval millió fölötti tétel.
Ezért gondoltam arra hogy jó ez így mozira ...főleg 90% arra használom és zenére vennék egy füles szettet.
Azok régi és régebbi képek és csalóka. Nincs távol egymástól a 2front de a balos tényleg nagyon a sarokban van . A nappali sajátossága miatt el van tolva minden balra (jobbra lépcső van) .. szóval nem ideális a hely. Új a mélyláda(zárt kef q400b) és már a bal front és a center között van, úgy hogy a bútorokat széthúztam. A kövön szőnyeg van csak nem látszik mert több mint 4m keresztbe a nappali és a bútor előtti csak egy keskeny sáv ahol nincs.
A választ megkaptam . Olcsóbb ha zenére a füles irányába indulok .....főleg hogy nekem hangban kb. ua mint a sztereó.

[ Szerkesztve ]

(#69019) fehér_ember válasza zsoika (#69018) üzenetére


fehér_ember
addikt

Pedig akkor sztereóban (persze a KEF segítségével) se illene rossznak lennie a mostaninak se (talán mégtovább kellene játszadozni az elhelyezéssel, különösen a szubra nézve).
Na mindegy; vegyél egy neked tetsző fejest és élvezd a hangzást! Én is sokszor fejesezek esténként a K550 mk3-mal; nagyon jól szól, igazából még a hangfalas rendszeremnél is jobban :B (de ez maradjon köztünk ;) ).

Ezeket meg mostanság találtam a youtube-on: 1, 2; 3

[ Szerkesztve ]

(#69020) zsoika válasza #56474624 (#69015) üzenetére


zsoika
addikt

Volt szerencsém hallani egy pár ELAC FS 267 frontot Cambridge Audio CXR200-al hajtva és inAkustik Reference tápkábellel etetve.
Hsz kábel oehlbach referenz és a forrás Cambridge Audio CXU...az RCA kábelre már nem emlékszem , de ez a szett hangja már tetszett zenén is :DDD

#69019: Hát lenne min változtatni az biztos. Az akusztikát kéne rendbetenni. :R

[ Szerkesztve ]

(#69021) #56474624 válasza zsoika (#69020) üzenetére


#56474624
törölt tag

Valószínűleg messze nem is hallottad a valós tudását egy félmilliós hm erősítőről, az nagyon karcsú hozzá. :K

(#69023) alphamooncam válasza Dorien (#68963) üzenetére


alphamooncam
őstag

Érdekelne, hogy milyen teleppel használod a Starting Pointot, már csak azért is, mert a Muto-ról azt olvastam, hogy ipari felhasználásra tervezett LiFePO4 akkuról működik.

Szóval próbáltad-e más táppal, és ha igen az mennyire befolyásolta a kapott hangot?

Vélelmezem, a kisebb ellenállású ill. a dinamikai csúcsokat jobban követni képes akku jótékony hatással lenne a hangra.

Lehet hülyeség, de autós hifiben a végerősítők előtt a kondikat azért használják, mert az akku amiről megy magában képtelen lenne a hirtelen megnövekedett lökésszerű áramigény leadására a dinamikai csúcsok elérése érdekében.

Csak kíváncsi lettem, hogy azok az akkuk amivel használod mennyire felelnek meg ennek a követelménynek.

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#69024) Dorien válasza alphamooncam (#69023) üzenetére


Dorien
veterán

A saját akkujáról megy. Nem nyúlok hozzá, mert fantasztikusan jó a hangja az AD900X és DT880/600 fejesekkel. Egyelőre egy gagyi USB kábelen kapja a tápot, amit azért le szeretnék majd cserélni valami olyanra, ami jobban leválasztja a jelről a tápcsatornát.

attes28: Superlux HD662, HD662B

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#69025) SybenX


SybenX
őstag

Sziasztok!
Jelenleg egy Sony MDR-10RC-t használok. Ez az első fejhallgatóm ezért nincs viszonyítási alapom, nem tudom érdemes-e lecserélni egy 30-35k-s kategóriájú fejesre? Én egy Sennheiser HD 569-et néztem ki 35k-ért kapható eshop24-nél. Fontos, hogy legyen mikrofon, mivel konzolhoz is használnám. Van-e ennél jobb ennyiért?

1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót? Otthon.
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni? Zene, youtube, film, játék.
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg? 30-35k
4.) Új vagy használt? új
5.) Circumaural vagy supraaural? circumaural
6.) Zárt vagy nyitott? mindegy
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar? Kiegyensúlyozott hangzás.
8.) Honnan vásárolnál? Ahol jó áron van, hazai bolt.
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)? Telefon, pc, xbox kontroller.

[ Szerkesztve ]

(#69026) zsocy válasza SybenX (#69025) üzenetére


zsocy
őstag

Van jobb a Sennheisernél, pl mikrofonosban egy Kingston HyperX Cloud valamelyik verzióval jobban járnál, főleg a jelenlegi forrásaidat is beleszámítva.
Egyébként a HD 569 sem mikrofonos, csak cserélhető a kábele és bele lehet dugni mikrofonosat is, nem?

(#69027) SybenX válasza zsocy (#69026) üzenetére


SybenX
őstag

Igen és elvileg jár hozzá gyárilag egy mikrofonos kábel. Akkor egy gamer fejhallgatóval jobban járnék?

(#69028) pulutodurumo válasza SybenX (#69027) üzenetére


pulutodurumo
őstag

A Hyperx Cloud egy kivétel a gamer fejeseknél. Arról tudjuk hogy jó. Az Alphát is dicsérik a gamer fejes topikban. De ezek kivételek, sajnos a sztereotípia igaz. Valami középszar műanyag vacakra rányomják a Razer, Asus, akármi logót, és kész a harmincezres gémer™ fejhallgató.

"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"

(#69029) wikings2


wikings2
őstag

Sziasztok!

Retard kérdés: voltam lent nemrégiben egy verseny végett az infinity esport bárban, ahol mivel nagy zaj volt lehetett kérni a srácoktól zajszűrőt ami kb úgy nézett ki mint egy fejhallgató de semmi mást sem csinált csak kizárt mindent, és nagyon patentúl ment a fülesem mellé. Égen földön keresek hasonlót de nem tudom hogy hívják ezeket és azt sem hogy milyet érdemes ezekből beszerezni. Azon kívül hogy szorosan hozzáfeszül a fejhez nem tudom mivel érik el magát a zajszűrést.

Köszi szépen előre is a helpet! :)

Talán én is Pest vagyok... Pest a pestiségem. Pest,hogy rég Pesten lakok, s nem lettem pesti mégsem.

(#69030) alphamooncam válasza wikings2 (#69029) üzenetére


alphamooncam
őstag

Én keresnék egy munkavédelmi webshopot, vagy megkérdezném a szervezőt honnab vették.

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#69031) Spíler válasza wikings2 (#69029) üzenetére


Spíler
őstag

Van egy pár,lehet válogatni.

Ne vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…

(#69032) zsocy válasza pulutodurumo (#69028) üzenetére


zsocy
őstag

Pontosan, az átlag gémer cucc túlárazott hulladék, de ezek nem azok. Érdemes velük egy próbát tenni, de én csak a jó mikrofonos rész, és a forrásaid miatt írtam a HyperX-et.
Ha hifi is játszik és kábeles miki is elég akkor megnézném esetleg a Pioneer SE-MS5T-t annak is van mikrofonos kábele, vagy picit többért Sony MDR-1A, cserélhető kábellel.
Vagy ennyiért használt, és kinyílik a világ :)

(#69033) SybenX válasza zsocy (#69032) üzenetére


SybenX
őstag

Köszönöm a tanácsokat.Igazából elsősorban zenére használnám, főleg flac formátumúra. A játék csak másodlagos, nem kell profi mikrofon, a mostani kis sony kábeles mikrofonja is bőven jó csak kényelmetlen 1-2 óra játék után, ezért is tetszett meg a HD569 mert nagyon kényelmesnek mondták. Sony MDR1AB most meg tudnám venni a HD569 áráért. Jobb mint a Sennheiser ?

(#69034) Bodz válasza wikings2 (#69029) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Ha valami komolyabbra vágysz a témában, akkor ajánlom az X5A-t.

(#69035) wikings2


wikings2
őstag

Köszi mindenkinek, csemegézek! bocs ha nagy off volt! ;)

Talán én is Pest vagyok... Pest a pestiségem. Pest,hogy rég Pesten lakok, s nem lettem pesti mégsem.

(#69036) Samtya válasza SybenX (#69033) üzenetére


Samtya
senior tag

Jó-jó a HD569, főleg mélyhang-kedvelőknek, de ha már lehet, akkor inkább a Sony MDR-1-et választanám.

(#69037) wikings2 válasza Bodz (#69034) üzenetére


wikings2
őstag

Epic off és kövezzetek meg, de meló közben hátrafordultam és tessék lássék mit látok a kollégám asztalán :DDD :DDD :DDD poén

Talán én is Pest vagyok... Pest a pestiségem. Pest,hogy rég Pesten lakok, s nem lettem pesti mégsem.

(#69038) Samtya válasza wikings2 (#69037) üzenetére


Samtya
senior tag

3M Peltor Optime II. Néha kicsit beszélgethetnél a kollegákkal. ;)

(#69039) zsocy


zsocy
őstag

Valaki hallott innen mr. Speakers Mad Dog fejest? Van most egy AVX-en és eléggé birizgálja a fantáziám. 3.2-es verzió, Alpha Dog nagypárnával.
Tudom hogy Fostex az alapja és azt nem igazán dicsérik mint szuper fejest, bár inkább azt mondják hogy rendes hajtás nélkül semmit sem mutat magából.
A Lupus Mk3 és a Champ elég lehet egy ilyennek?

Az a baj hogy elindult a vezérhangya már megint ....

[ Szerkesztve ]

(#69040) #56474624 válasza #56474624 (#68982) üzenetére


#56474624
törölt tag

Közben rájöttem, mi lehetett a "bejáratódás" mögött: egyrészt nem vettem észre, hogy kicsit nagyobbra állítódott a fejpánt, ezért szabadult el a basszus, illetve lett a magas visszafogottabb. Nem volt még ilyen fülön felfekvő fejhallgatóm, az is lehet, hogy egyedi eset, de azért érdekes, eddigi circumos tapasztalataimmal ellentétes, hogy nagyobbra állítom a pántot, és több relatíve a basszus/kevesebb a magas, persze nem állítom, hogy a vintage dt440 esetén ez mindig így van, ha az ember nagyobbra és nagyobbra állítja, mindenesetre az én fejemen 3-asról 4-esre állítva igen.

Másrészt azt mondom, a fülem adaptálódott, és most már így érzékenyebb a K550 kiemelésére a középmagas-magas régióban. Illetve az elején még, ha az ember hozzászokott a több basszushoz, akkor utána arra fog figyelni, mármint hogy annál a cuccnál nincs annyi.

Persze az is lehet, hogy valami járatódott is rajta (ki tudja, talán már csak állt 10-20-30 éve :DDD ), csak nem annyi.

Mindenesetre normálisan használva tényleg nagyon semleges tónusú fejhallgató, összességében a legsemlegesebb szerintem, amivel valaha dolgom volt.

(#69041) -FreaK- válasza zsocy (#69039) üzenetére


-FreaK-
veterán

Nem hallottam, de szerintem nem éri meg azt az árat. Picivel többért, új MK3-as Fostexeket kapni, ez meg még a MK2-re épül. Igaz, hogy moddolt, de szerintem a MK3-as sorozat jobb nála.

(#69042) QuadRacer


QuadRacer
csendes tag

Sziasztok!

Hol szeretnéd használni a fejhallgatót? - otthon

Milyen célra szeretnéd elsősorban használni? - spotify, youtube, filmek-sorozatok

Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg? - 30-40 ezer Ft

Új vagy használt? -. csak is új

Circumaural vagy supraaural? - circumaural, ha kényelmesnek mondható (szemüveges vagyok)

Zárt vagy nyitott? - igazából mindegy

Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar? - a túl agresszív basszus

Honnan vásárolnál? - mediamarkt (ajándékutalvány) vagy magyar webáruház

Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)? - notebook

(#69043) s4tch


s4tch
veterán

Lőttem egy HE400s-t. Egy órája hallgatom, nagyon klassz, még a relatív mélyhiány sem kellemetlen, de nem olyan feszes, gyors, kemény, mint amilyenre emlékeztem a korábbi Hifiman élményekből. Forrás (XD05) problémája lesz, vagy a fejes ilyen? Utóbbira tippelek, ezzel a forrással a D7200 is pattogósabb volt. Azért majd kap egy esélyt a Z40 és a CEntrance M8 mögött is.

Ugyanitt a létező leggyorsabb hang kerestetik. Arra már rájöttem, hogy bizonyos határok között tonálisan nem irritál sok minden (legfeljebb a túlzott kiemelések), de a lustaság visszaveti a zenehallgatós kedvem. Valami olyasmi kéne, mint egy jól megcsinált 3-4 BA iem. A Focal Elear nagyon közel volt, abban embertelen, már-már kimerítő a dinamika, de a magasait annyira nem szerettem. Bármi tipp?

(#69044) fericske válasza s4tch (#69043) üzenetére


fericske
addikt

Pandora 6

(#69045) s4tch válasza fericske (#69044) üzenetére


s4tch
veterán

Neked melyik is van? IV vagy VI?

(#69046) Dorien válasza s4tch (#69043) üzenetére


Dorien
veterán

Focuspad A van rajta? Azzal szól elvileg jól.
Nekem sima Focuspaddal jelentős visszalépés volt a HE-4XX után, ami viszont szerintem egy brutál jó fejes, ha ki van szolgálva. Felépítésre is jobb, mint ez a HE400s, 400i design.

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#69047) gianni85 válasza Dorien (#69046) üzenetére


gianni85
veterán

ha már 4XX... in stock massdropon, ha valaki 60-70 között keres egy jó nyitott fejest. Ha el lennék most eresztve, akkor vennék megint.

(#69048) ribizly válasza s4tch (#69043) üzenetére


ribizly
veterán

Focuspad-A-val nem szabadna ilyennek érezned. emiki6 anno végigpróbálta a teljes 400i/s/4xx/560 vonalat és ebből a 400S-nek kell legyen a leghatározottabb mélye.
Lehet érdemes lenne akkor egy melegebb hangú erősítő hozzá.

@(#69047) gianni85
Az pedig egy egészen kiváló fejes! :K

[ Szerkesztve ]

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#69049) Bodz válasza s4tch (#69043) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Nem olyan kemény, mint az 560 vagy a 400i. Ez ilyen. Viszont ha a D7200 pattogósabb volt ugyanarról a forrásról, akkor ott nagy a baj azzal. Ha nagyon elhasználódott a Focus A, akkor meg csökken a mély mennyisége is.

[ Szerkesztve ]

(#69050) fericske válasza s4tch (#69045) üzenetére


fericske
addikt

6-os.
Fülpárnamoddal és Forza rézkábellel adagolom vele az érzést, ami nagyon ott van ;)
Gyors, pörgős, gazdag hangú fejes.
A Z40 kiesett a láncból, az kicsit lustább és elkeni a dolgokat, összehasonlítva a QP1r-rel, amivel szoktam hallgatni.
Ezt azért írom, mert úgy rémlik, hogy te is Z40-et is használsz. Azzal a gyorsaság nem lesz meg sajnos.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.