Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:54:46

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#94001) Gzula[HUN] válasza Bikkrom (#93997) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Egyébként 2 fajta rózsaszín van belőle, a másik 1 fokkal emészhetőbb. Meg van lila és kék is.

[ Szerkesztve ]

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#94002) Dave™ válasza szakibá... (#93999) üzenetére


Dave™
nagyúr

Azt is mondta, hogy a tuningolt bluetooth fülese jobban szól a HD600-nál, meg gyakorlatilag minden másnál, amit hallott. Régebben jobb videói voltak, de mostanában már inkább egy primadonna szerintem, aki megtalálta a piaci rést a headphone reviewerek között azzal, hogy mindent agyon eq-zik és megpróbálja hihetően előadni, hogy jól beállítva egy olcsó és teljesen középszerű vacak is lehet zseniális.

(#94003) Ba cy lus válasza Dave™ (#94002) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Tranzienseket nem javítja EQ, fázismenetet meg rontja. A hifi nem "egyparaméteres" hobbi.

(#94004) Dave™ válasza Ba cy lus (#94003) üzenetére


Dave™
nagyúr

Na jó, de anti eq reviewerből már sok van, ő is ebből szeretne megélni, nézd el neki az elhajlását.

(#94005) szakibá... válasza Ba cy lus (#94003) üzenetére


szakibá...
senior tag

Ilyen általánosítva ez nem igaz, az EQ éppen javíthat is a tranziens átvitelen, valamint létezik lineáris fázisú EQ is. A HD600 egyenletes átvitelűnek mondható, mégis lehet rajta javítani, szerencsére enyhe korrekció is elég. Az más kérdés, hogy aki nem ért hozzá, az inkább ne próbálja, ha nem tudja, mit csinál.

Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!

(#94006) alphamooncam válasza szakibá... (#94005) üzenetére


alphamooncam
őstag

Megnéztem ezt a csodálatos videót, mert felkeltette az érdeklődésemet a felvezetésed.

Annyit kell tudni, hogy rólam, hogy alapból nem nézek tesztvideókat, ez volt az első.

Végig szenvedtem.

Nem vettem fel a fülesem, de így is tökéletesen hallható volt hogy az EQ-zott résznél eltűntek a tranziensek, gyakorlatilag kiölte az EQ a zenéből az életet.

Sokkal inkább elviselem a magas tüskéket, ha mellette hallom a tranzienseket, számomra sokkal inkább hihetőbb így a zene.

Ez a videó tökéletes példája miért nem szabad EQ-ni.

Persze csak szerintem.

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#94007) szakibá... válasza alphamooncam (#94006) üzenetére


szakibá...
senior tag

Min hallgattad? Az elején ott volt, hogy fejhallgatóval érdemes hallgatni. Gratulálok, hogy külön tudod hallatni a tranzienseket. Én egy élvezhetetlen hangot hallottam, amiből eq-val csinált egy elfogadhatót. Sajnálom, ha neked abban a nazális, magaskiemelt hangban van az "élet". Ez pont arra példa, hogy ha szükséges, nem szégyen eq-zni, ezt a hifi sznobizmust el kéne már felejteni. Valóban kényelmesebb, ha nem kell ilyenekkel foglalkozni, de akkor nagyon mélyen kell a pénztárcába nyúlni.

Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!

(#94008) alphamooncam válasza szakibá... (#94007) üzenetére


alphamooncam
őstag

Szerintem pont hogy az EQ-zott szólt úgy mint ha dobozból jönne, de ha neked ez tetszik, nem fogunk összeveszni. :R

Ha van kedved és van olyan felvételed ami van taps, ott lehet igazán hallani szerintem, mit csinál az EQ a tapssal.

Ráadást, ha te is tapsolsz összehasonlíthatod a felvételt az élővel, ha nem hallasz különbséget, akkor jó az EQ-d. :)

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#94009) Aureal


Aureal
senior tag

Üdv!

Pop/jazz hallgatáshoz 20-30 ezerig manapság mik volnának ajánlott jó fejhallgatók? (cirkum kivitel)
Köszi!

(#94010) Ba cy lus válasza alphamooncam (#94008) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Engem is kísértetiesen emlékeztet ez a videó a saját EQ-zásos tapasztalataimra, mikor megpróbáltam kiegyenesíteni egy-egy cucc frekigörbéjét: rendszerint döglött lett. Ellenben az alapból neutrális cuccokat nem hallom sótlannak, következésképp az EQ-val van a baj.

[ Szerkesztve ]

(#94011) contaxg válasza szakibá... (#93999) üzenetére


contaxg
veterán

Ez az ürge egy futóbolond :U (egyébként tele van velük az internet) . Kerülném bármely videója alapján komoly vélemény kialakítását egy termékről.

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#94012) alphamooncam válasza szakibá... (#94007) üzenetére


alphamooncam
őstag

"Min hallgattad? Az elején ott volt, hogy fejhallgatóval érdemes hallgatni."

Módosított Tascam VL-S3.


Este már túl fáradt voltam, ezért ma a melóhelyen is megismételtem a "meghallgatást" egy módosított Koss KSC75-el ( megkapta a régi Koss PortaProm fejpántját )


Konklúzió.

Ugyan "gépzene" amit hallhatunk, akusztikussal könnyebb lett volna a dolgom, de még így is csak megerősíteni tudom, amit tegnap este hallottam, az EQ-zott zenéböl kiveszett az élet.

Ugyan szorosan nem ide tartozik ,de ha már itt vagyok elmondom, hogy több mint egy hónapja használom a Koss KSC75-öt.

Koss KSC75 a PortaPro-val szemben - amit egyébként alapból egy nagyon jó ár/érték arányú fülesnek tartok - megfogott mélyekkel és rendkívül tiszta közepekkel és magasakkal rendelkezik.

KSC75-öt 8.600Ft-ért vettem az egyik webáruházból, és ilyen átalakított állapotában világbajnok, meg merem kockáztatni, hogy 50-100.000 Ft-os kategóriás nyitott fejes élményét tudja nyújtani.

Természetesen összehasonlítottam az aláírásomban szereplő rendszeremen az Audiotechnika AD-900X fejesem hangjával és minimum pariban van a minősége.

Persze csak szerintem.

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#94013) Yodamest válasza alphamooncam (#94012) üzenetére


Yodamest
addikt

amúgy ezt az EQ-zást én sem értem:

1. Eleve mindenki aki itt van szerintem elég megfontoltan, tudatosan vásárol egy adott hangzással rendelkező fülest. Nyilván azért veszi azt vagy vette anno, mert tetszett neki az a hangzás, akkor nem értem miért kellene EQ-zni?

2. A hangzás EQ-val szerintem is csak rosszabb lehet, akkor már érdemes inkább alkalmazkodni a mérnökök által meghatározott gyári hangzáshoz és azt megszokni, mint megpróbálni át kókányolni a saját fülünkre. Ha egy fülesnek szúrósak a magasai, akkor nincs az az EQ, hogy az elfogadhatóvá váljon, úgy hogy közben elfogadhatóan is szóljon, ha kevesek a mélyek és ráhúzol, akkor bloated lesz az egész, elveszti a feszességét, részletességét, nem éri meg, alkalmazkodjunk inkább.

(#94014) Cathfaern válasza Yodamest (#94013) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

"Nyilván azért veszi azt vagy vette anno, mert tetszett neki az a hangzás, akkor nem értem miért kellene EQ-zni?"
Végtelen mennyiségű pénzt feltételezve ez igaz, de azért előfordulhat olyan, hogy valaki nem talál abban az árkategóriában amit megengedhet magának olyat ami 100% megfelelne neki (főleg, hogy nem kizárólag a hangzás számít, hanem pl. a kényelem is).

Nyilván ha valaki megvesz egy magas kiemelt fejest, pedig ő mély kiemeltet akart, akkor simán rosszat vett, és azon EQ nem fog segíteni. De ha mondjuk mély kiemeltet akart, de a fejhallgató picit kiemel a felső végen egy freki sávban, akkor azt lehúzni EQ-val azért nem a világ vége.

Máshogy fogalmazva EQ-val átvariálni a fejhallgató hangképét hülyeség, és igen, csak rosszabb lesz az eredmény. De szerintem annak meg van a helye, hogy ha EQ-val csak igazítani kell a fejhallgató hibáin. Nyilván "objektív mérve" rosszabb lesz, de szubjektív lehet az ember szívesebben hallgatja úgy a fejhallgatót.

(#94015) Polllen válasza Cathfaern (#94014) üzenetére


Polllen
nagyúr

Így. Van benne logika, ha az ember kis módosítással eléri amit akar, ahelyett, hogy több fejhallgatót tartana, akkor miért ne?

Én pl. most adtam fel (lehet csak egy időre), hogy egy fejhallgatóval hallgassak mindent. Sokkal többet kellene költenem a láncra, hogy a komolyzene, a pop, a rock, a metál mind-mind hasonlóan élvezetes legyen 1 láncon. :(

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#94016) Yodamest válasza Cathfaern (#94014) üzenetére


Yodamest
addikt

"előfordulhat olyan, hogy valaki nem talál abban az árkategóriában amit megengedhet magának olyat ami 100% megfelelne neki"

De ebben az esetben az a cuccli EQ-val sem lesz inkább megfelelő, szóval ha kompromisszumos fülest vett az az is fog maradni EQ ide vagy oda. Meg persze nem a világvége nyilván, de értelmét sem látom. Lehet valaki azt hiszi, hogy neki több bass kell, de megcsapja a minőségi zenehallgatás élménye és rájön, hogy voltaképp tök jó amit vett, nem kell abba több bass, szóval simán rá is állhat a füle egy másfajta hangzásra, ezért mondom, hogy érdemes időt adni a megszokásnak, nem ész nélkül egyből nekiesni az EQ-nak.

(#94017) Yodamest válasza Polllen (#94015) üzenetére


Yodamest
addikt

Háát ezt a több fejhallgató tartást sem értem teljesen, nekem amikor több fajta volt, inkább arra törekedtem, hogy megszabaduljak attól, ami felesleges és a legjobbat megtartsam. Fene cserélgetné számonként.... Szerintem egyébként is ha van egy minőségi fejhallgatója az embernek és nem valami extra audiofil igénye van (top 1%) akkor az az 1 minőségi elég kell legyen minden zenére, műfajtól függetlenül. Most ha csak a HD600-at veszem, amit én használok, azon bitang jól szól a Josh Grobantól kezdve az Avenged Sevenfoldig minden.... :U

(#94018) alphamooncam válasza Cathfaern (#94014) üzenetére


alphamooncam
őstag

"De ha mondjuk mély kiemeltet akart, de a fejhallgató picit kiemel a felső végen egy freki sávban, akkor azt lehúzni EQ-val azért nem a világ vége."

A problémát abban látom, hogy a tüskék eltüntetését viszonylag szűk frekvencia sávon, nagy Q értékkel, és nagy amplitúdóval teszik meg.

Ez nem így működik, az ellentét anakronisztikus.

Ha meg akarjuk tartani életet a zenében akkor kis Q értékkel, viszonylag nagy frekvencia átfogással, és kis amplitúdójú vágással tehetjük meg.Pl. 0,7Q és 3dB alatt.

Tehát a videóban látott 5Q 5,5kHz-nél meghallgatás nélkül is garantáltan szétcseszi a zenét.

Ugyanakkor, amit fent ajánlottam értékek meg nem alkalmasak a tüskék eltávolítására.

"A Q érték határozza meg, hogy milyen széles kúpot szeretnénk használni EQ-zásra. A Q a mélyebb tartományokban általában magas Q értékkel, tehát szűkebben, a magasabb tartományokban egyre kisebb Q értékkel, tehát szélesebben érdemes vágni. Minél szélesebb a kúp, annál óvatosabban kell vágnunk, hisz jóval nagyobb tartományt érintünk. Ezért látni sokszor mély, de igen szűk vágást, ami néhány problémás frekvenciát kezel (pl. sziszegésnél), de azt drasztikusan. Vannak esetek, amikor drasztikus EQ-zásra kényszerülünk, de azt javaslom ezt kerüljük, amikor csak lehet." [link]

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#94019) Polllen válasza Yodamest (#94017) üzenetére


Polllen
nagyúr

Én is annak tartottam, de használt cuccokból 300k-ig nem sikerült összeraknom olyan láncot, amivel a metál és szimfonikus zene ugyanolyan jól szól. 500k-t meg most nem teszek bele.

A metál zenéhez nekem kell a karcosság egy kicsit sötétebb hang, a komolyzenénél meg a tisztaság, a precizitás kiemelések nélkül. Ezeket nem egymás után hallgatom, nem kell a fejest számonként kapkodni. Hangulataim vannak, korszakokkal.

Volt HD600-m pár hétig sok-sok évvel ezelőtt. Nem tervezem, hogy újra vegyek.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#94020) Peace


Peace
nagyúr

Filmnézésre keresnék olyan fejhallgatót, aminek jó a külső zajszűrése. A lehető legolcsóbban szeretném megúszni. Ezzel szemeztem: [link]
Tudtok ennél olcsóbb és jobb megoldást ajánlani?

(#94021) s4tch válasza Polllen (#94019) üzenetére


s4tch
veterán

+1

Ugyanígy vagyok vele. Az Elear és az Ananda lefedett nagyjából mindent, de én is túlzásnak tartottam volna mindkettőt megtartani, főleg úgy, hogy mostanában a hangfalak futnak, a fejesek pihennek. Most viszont baj van, mert néha hiányzik az Ananda, vagy valami más, hasonlóan tiszta hangú fejes. Ha meg az Eleart adtam volna el, akkor az hiányozna. Szóval nem jó ez sehogy. :D

Ja, és eq-val a büdös életben nem tekeri ki senki az Elear hangot az Anandából, és nyilván ez fordítva is igaz. Annyival több egy fejes hangja a frekimenetnél...

(#94022) szakibá...


szakibá...
senior tag

Nem akarok sokat lovagolni az EQ témán, ezzel a hsz-el befejezem. Szerintem a lényeg ebben a hobbiban az, hogy minél hűségesebben hallgathassuk az eredeti felvételt. Itt a legtöbben nem arra kíváncsiak, hanem arra, hogy a saját ízlésük szerint szólaljon meg a zene, mindegy, hogy annak már kevés köze van a felvétel készítőjének ízléséhez. Ezért kérnek sokan zenei műfajtól függően ajánlásokat, ami ellentmond az eredeti felvétel hűséges visszaadásának elvével. Ez a "futóbolond" megpróbálja a hifi célját elérni, amihez egyedi módszert választott, a saját fülkagylójának megfelelő korrekciót használ. Ehhez tudni kell, hogy mit csinál és tudni kell mérni is. Ebben a videójában sikerül neki a ZX110-ből közel HD600 hangzást kicsikarni. A pláne az, hogy időnként bejátsza az eredeti felvételt direktben, ami nem járja be a füles-mikrofon-eq útvonalat. Mindenki eldöntheti, hogy az eq-zott hang, vagy a nyers füles hangja hasonlít-e jobban az eredetihez. A pasassal egyetértek abban, hogy a legfontosabb paraméter az egyenletes frekvenciamenet, a többi csak messze ezután következik. Ezt a kiegyenlítést pl. a Sonarworks is megteszi, amit meg lehet vásárolni, ebből is van ízelítő a videóban. A hályogkovács módjára való eq állítgatást én sem javaslom, mert a sikertelenség következménye lehet az, hogy hülyeség az egész, pedig a játékból is lehet tanulni. Lehet utálni az EQ-t, de jó, ha tudjátok, évtizedek óta nincs olyan felvétel, amiben ne lenne minden hang eq-zva, az egyéb processzorokról és effektekről nem is beszélve.

Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!

(#94023) Gzula[HUN]


Gzula[HUN]
őstag

Ma kaptam értesítést, hogy feladták. Nem kapkodták el.

[ Szerkesztve ]

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#94024) Ba cy lus válasza szakibá... (#94022) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Anélkül, hogy most meghallgattam volna. Lehet nem ilyen youtube videón, a hangot egy újabb láncon (a felvételi láncról már nem is beszélve) keresztül kergetve kellene ezeket a dolgokat megítélni, demonstrálni, hanem élőben, közvetlen a fülünkkel meghallgatva. :R Persze arról nem lehet ilyen semmitmondó youtube videót készíten, ami igazából csak a tónusról árulkodik, amúgy mindenki a saját (nyilván perfekt) láncát hallgatja.

[ Szerkesztve ]

(#94025) alphamooncam válasza szakibá... (#94022) üzenetére


alphamooncam
őstag

Segíteni szeretnék, de komolyan...

Ha tényleg annyira érdekel a téma, akkor ne ilyen kóklerek videóit nézegesd, hanem szerezz alapokat, hogy legyen mire építkezni.

Ajánlok most neked tananyagot, amihez sok kitartást kívánok, mert készülj fel, hónapokig elleszel a tanulmányozásával, és ha megérted, kipróbálod az ott leírtakat, akkor nem fognak az erdőbe elvinni, holmi botcsinálta influenszerek, példának okaért az, akit Te most ajánlottál a figyelmünkbe azzal a meggyőződéssel, hogy ért hozzá, én meg egy videójának a megnézésből tudom, hogy nem.

[link]

;)

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#94026) s4tch válasza szakibá... (#94022) üzenetére


s4tch
veterán

Te hallottad is a Sonarworksöt? Milyen fejessel? Én próbáltam az Elearrel és a HP50-nel is, mindkettő hivatalosan támogatott, és mindkettőnek csak rontott a dinamikáján, illetve fura torzításokat hozott főleg a magas tartományba. Ráadásul nem is olcsó a Sonarworks. Nyilván mindenki tapasztalja meg, mit nyújt, és döntsön maga, mindenesetre nekem eszembe sem jutott a próbaidőszakok végén megvenni.

Az ízlést képtelenség kikapcsolni. Lehet ellene harcolni, lehet eltartott kisujjal lefitymálni azt, akinek van és hallgat rá (ha már bedobtad a sznobériát, mert szükségét érezted valamiért), még finomítani is lehet rajta, de teljesen fölösleges le- (vagy el)menni önjelölt kultúrrendőrnek, és magas lóról megmondani másoknak, mit és hogyan kellene hallgatniuk.

Szerintem itt senki nem utálja az EQ-t. Én azt tapasztaltam, hogy visszajátszáshoz nem jó. Illetve kicsit pontosabban fogalmazva: még nem hallottam jó szoftveres EQ-t, pedig nyitott vagyok rá.

Felvételkor nyilván használnak EQ-t, de azt hadd ne kelljen magyarázni, hogy az egy teljesen más folyamat, mint a visszajátszás. Reverbet vagy kompresszort sem használsz a fejhallgatóidhoz, pedig biztos lehetsz benne, hogy a stúdióban legalább az egyiket alkalmazták. Olvastam már erősebb érvet is az EQ mellett, mint azt, hogy felvételkor használják, úgyhogy akkor lejátszáshoz is jó kell, hogy legyen.

(#94027) Yodamest válasza szakibá... (#94022) üzenetére


Yodamest
addikt

"sikerül neki a ZX110-ből közel HD600 hangzást kicsikarni."

Már ebből a mondatból tudom, hogy komolytalan az egész. Biztos, hogy nem sikerült.

A másik, 4 perc környékén belehallgattam ott felváltva van EQ nem EQ rész, de egy az, hogy ahogyan korábban is mondták már, eleve mindenki saját hangcuccról hallgatja egy amúgy is alacsony minőségű videón keresztül, ez így elég fals eredmény minden tekintetben. Továbbá, annyit csinál ott hogy eltünteti a basst és még talán a magasakon is tol, csinál egy mid-magas kiemelt hangzást ezáltal (nyilván) egy ilyen olcsó füles tisztábban fog szólni, mivel ki van véve a mid meg low bass tartomány. Viszont a non-EQ verzió nekem még így is jobban tetszik, szimplán testesebb az egész, azt a cicergést nem szeretem hiába "tisztább" olyan hangja van úgy mint egy teamspeak beszélgetésnek.

[ Szerkesztve ]

(#94028) Melorin válasza Yodamest (#94027) üzenetére


Melorin
addikt

Nem a cicergős, magasba húzós az eredeti és a másik az, amit az EQ-val hozott létre? Mintha előtte mondaná is, hogy szúrós a hangja és azon szeretne javítani.

(#94029) Yodamest válasza Melorin (#94028) üzenetére


Yodamest
addikt

nem, innen hallgasd meg: https://youtu.be/BRk_MwXMseQ?t=220

az EQ rész sokkal vékonyabb, nekem az nem bejövős

[ Szerkesztve ]

(#94030) Dave™ válasza alphamooncam (#94012) üzenetére


Dave™
nagyúr

Arról én is kifejezetten jókat olvastam, ár/értékben kiemelkedő. Tonalitásban sokkal jobb is, mint az AD900X.

(#94031) alphamooncam válasza Dave™ (#94030) üzenetére


alphamooncam
őstag

Valamit tudnak a Koss-éknál... :D

Már a PortaPro sem volt rossz, de ez a titán driveres müa. játékszer, mert annak néz ki, rendesen odab*, és végre nem szétfolyós basszusbomba, mint a tesója, hanem rendes megfogott, felismerhető basszussal bír, amit nagyon tudok értékelni !

[ Szerkesztve ]

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#94032) Dave™ válasza szakibá... (#94022) üzenetére


Dave™
nagyúr

"A pasassal egyetértek abban, hogy a legfontosabb paraméter az egyenletes frekvenciamenet, a többi csak messze ezután következik."

Ebben sokan egyetértenek vele, én is többek között, a gond nem ezzel van, hanem hogy megpróbálja eladni azt a hazguságot, hogy eq-val gyakorlatilag minden egyformán szól, pedig nem.

(#94033) Ba cy lus válasza Yodamest (#94027) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Arra is kíváncsi lennék, a planáros mélyeket hogy lehet "kiekúzni". :DDD

(#94034) HUNNIA1920


HUNNIA1920
őstag

Budapestiek előnyben. Aki jó áron akar vennie egy Ananda-t, az a hazai legnépszerűbb hirdetési oldalon 140eFt-ért megteheti. Sajnos nekem eléggé megingott a bizalmam az ilyen hirdetések láttán, de aki helyi, az meg tudja nézni, hátha nem átverés a csábító ár és a friss regisztráció. :D

Szerk.: illetve van egy másik is, ami állítólag hazai beszerzés, de a kínai pecsét és címkék (illetve határ menti cím) megint csak gyanúra adnak okot. :D

[ Szerkesztve ]

"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."

(#94035) contaxg válasza HUNNIA1920 (#94034) üzenetére


contaxg
veterán

Ugyanott van 200k-ért zsír új bontatlan is (full garis)

Mikor meglátom az EQ rövidítést, mindig az ElQurni jótt róla eszembe :))

[ Szerkesztve ]

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#94036) HUNNIA1920 válasza contaxg (#94035) üzenetére


HUNNIA1920
őstag

Nekem az a kedvencem, amikor ugyanaz az ember hirdet két terméket, de az egyiket pl. Győrben, a másikat Szegeden. Ja és csak postával küldi, személyesen nem lehet átvenni. :D

Egyébként külföldön nem újdonság, hogy a csalók megcsinálnak egy weboldalt, vagy akár lemásolnak egy ismert weboldalt és így csalnak ki pénzt. Én olyat is tudok, aki még egy futár cég oldalt is csinált, hogy hitelesebb legyen.

[ Szerkesztve ]

"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."

(#94037) bajnokpityu válasza Ba cy lus (#94033) üzenetére


bajnokpityu
félisten

Mi akarsz azon kieqzni?

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#94038) szakibá...


szakibá...
senior tag

Rendben, feladom. Hiába próbálom a realitás talajára rángatni az egybegyűlteket, a hit kérdésében nem lehet vitatkozni. Köszönöm a szakmai képzésemre irányuló segítséget, de éppen 40 éve űzöm és tanulom a szakmát hangmérnökként napi átlag 10 órában. Szívesen abbahagynám, de nem hagyják. Ez a pasas legalább csinált valamit és nem lila, megfoghatatlan, nehezen értelmezhető fogalmakkal jellemez, mint a többi, az eredmény hallható. Nem a videó minősége a lényeg, hanem hogy mekkora a KÜLÖNBSÉG az eredetihez képest.

Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!

(#94039) bajnokpityu válasza Yodamest (#94027) üzenetére


bajnokpityu
félisten

Ez ment egy időben a mozitopicban is. Bármi fosbol csodát csinált az egyik nagy hangú. Hangnyomasban elhiszem, de odavert a fazisnak. Ami még sokkal fontosabb. Pláne moziban... És hiába magyaráztam, hogy minden komoly szobaakusztikai szoftver a fázisal kezd, és csak másodlagos az eq... Meg magyarázta, hogy nem úgy van az...

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#94040) contaxg válasza HUNNIA1920 (#94036) üzenetére


contaxg
veterán

A győri eladó tiszta mint a patyolat, személyesen ismerem. ;) A hirdetett fejes is tiszta új, a forrást is jól ismerem. :DDD

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#94041) Peace válasza Peace (#94020) üzenetére


Peace
nagyúr

Erre senki semmit?

(#94042) contaxg válasza Peace (#94041) üzenetére


contaxg
veterán

Ez is egy 10 dolláros kínai vacak szép ruhában. Szerintem nagyon hamar el fog törni, keress vmi masszívabb cuccot szerintem ;)

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#94043) Peace válasza contaxg (#94042) üzenetére


Peace
nagyúr

Kérdés, hogy van-e olcsóbb, ami masszívabb. Meg itt igazából a zajszűrés, ami miatt megtetszett. Az a lényeg, hogy pofáznak sokan körülöttem. Erre kéne megoldás.

(#94044) alphamooncam válasza bajnokpityu (#94039) üzenetére


alphamooncam
őstag

:)) +1 :DDD

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#94045) contaxg válasza Peace (#94043) üzenetére


contaxg
veterán

Szerintem van erre is megoldás de nem hiszem, hogy elsőre erre gondoltál. :)

[ Szerkesztve ]

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#94046) p_adam válasza szakibá... (#94038) üzenetére


p_adam
addikt

A realitás az, hogy mindenki mást gondol róla, mások a tapasztalatai. Nekem eddig egyetlenegy esetben vált be egy nagyon sima monitor hangú fejhallgató mélyeit kicsit feljebb húzni, de tényleg csak kicsit, 2dB, ennél több és túl sok negativ gain kell hozzá, és szétesik az egész, és így se kapcsolom be gyakran mert eleve nem azt hallgatom rajta, amihez ez szükséges. A másik gyengesége, hogy magasak egy ponton elfogynak benne, a kialakításából adódóan azt korrigálni nem lehet, csak használni arra, hogy így "tisztább" lesz a hangzás meg az analóg zajt stb. is csökkenti (egyébként sokkal jobban szól, mintha egy másik fejhallgatóra lenne rátéve egy zajcsökkentő EQ).
Ha majd egyszer úgy érzem, hogy tényleg mindent korrigáltam a láncban, csakis akkor fogom megnézni, hogy lehet-e még valami picit csiszolni EQ-val.
De mások pont homlokegyenest az ellenkező irányból közelítik meg és úgy gondolják, hogy ezzel más dolgokat megkerülhetnek, ez pedig egyáltalán nem igaz, ez az egyik fejhallgatóból másik fejhallgató hangot csinálunk drasztikus megoldás (nem olyan mikor a keverés során egy csatornára raknak valami viszonylag egyszerűbb EQ-t), ennek megfelelő mértékű hátrányokkal, ez a tapasztalatom. Több fejhallgatómhoz is létezik Harman görbe korrekció, és számomra egyáltalán nem szól jól, egyáltalán nem abba az irányba viszi a hangot amire én gondolnék.
Az egyetlen dolog ami tényleg működik az a Smyth Realiser, mert az közvetlen egy hallgató által választott hangfalas célhoz igazít valós időben, de megfizethetetlenül drága és ugyanúgy hallani rajta, hogy egy EQ, bármilyen jó, sokal inkább házimozira való, nem hifizésre.
Egyébként szvsz ASR oldal is pont egy ilyen vírus, tényleg elhiteti az emberekkel, hogy immáron a mérés számít nem pedig a hangzás (csk a Stax-okhoz értek valamennyire, nincsenek is jól lemérve és kb. annyi jön le belőle hogy ne vegyél csöves-tranzisztoros hibridet mert a tranzisztoros jobban mér, na ez hangban biztosan nem igaz egyáltalán), arra van szükségük hogy lássanak egy rangsort, mert így úgy gondolják, hogy könnyű választani.
Ehhez képest képest venni 20féle dolgot és kiválasztani melyik jó valóban sokkal nehezebb és pénztárcát emésztő tevékenység, az más kérdés, hogy a végeredmény sokkal jobb lehet még mielőtt az EQ-ról kezdene gondolkodni a user...

[ Szerkesztve ]

(#94047) HUNNIA1920 válasza contaxg (#94040) üzenetére


HUNNIA1920
őstag

Ezek szerint alaptalanul vádaskodtam. :R

[ Szerkesztve ]

"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."

(#94048) Ba cy lus válasza bajnokpityu (#94037) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Dinamikus fejesből planáros mélyet.

(#94049) bajnokpityu válasza Ba cy lus (#94048) üzenetére


bajnokpityu
félisten

Ja az nyilván mission impossible.

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#94050) alphamooncam válasza szakibá... (#94038) üzenetére


alphamooncam
őstag

" Nem a videó minősége a lényeg, hanem hogy mekkora a KÜLÖNBSÉG az eredetihez képest."

Bocsi, de elgurult a gyógyszerem. :)) Szóval különbséget, nem nagy kunszt csinálni EQ-val, ez láthatóan sikerült a pasasnak, de hogy jobb lett-e?! Szerintem nem.

A lapos frekvenciaválasz elsődlegességéről, mint a legfőbb minőségi mutatóról meg megvan a saját kis véleményem, ami nyilvánvalóan nem egyezik a többségével sem, nem hogy a Tieddel.

Mindenesetre úgy látom, hogy a szakmabeliek, értsd hangmérnökök közt sincs minden kérdésben egyetértés, mondom ezt annak a fényében, hogy az általam linkelt tananyagot én legalábbis elolvastam, - és amiből egyértelműen kitűnik hogy a fejhallgató EQ-zása, saját képre hangolása nem megoldható azzal a módszerrel, amit a pasas ajánlgatott, és amit Te meg helyesnek ítéltél.

Minden esetre tudd, hogy nem sértésnek szántam a linket, csak nem számítottam arra, hogy ennyire nincs egyetértés még a hangmérnökök közt sem.

Na mindegy megint tanultam valamit. :R

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.