Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
-NoVa-
addikt
válasz HELLAFLUSH #106999 üzenetére
Pedig de. Posta is drágult (főleg mióta konténerkapacitás válság volt), vámügyintézés is, és mióta Kína megingott gazdaságilag, kissé szorítottak a csomagküldés árának a támogatási feltételein. Eddig ott az állami támogatás elfedte a valós postai árakat, így pörgetve fel a kiskereskedők által a rendszerbe beöntött nyugati aprópénzekkel a gazdaságukat, ez most fokozatosan kifut, és egyre kevesebb free shipping lesz.
-
-NoVa-
addikt
válasz HELLAFLUSH #107002 üzenetére
Küldtél már nagy dobozt bárhová? Expressz Németországba egy akkora doboz neked is annyi biztosítással.
-
s4tch
veterán
válasz -NoVa- #107003 üzenetére
Nem annyira nagy a gyári Hifiman doboz, és túl nehéznek sem mondanám. Küldtem mostanában 3, hasonló méretű dobozt EU-n belülre (Ausztria, Németország, Hollandia), 3 munkanapon belül odaért a leglassabb csomag is, és 8000 Ft körül volt a szállítás.
52 dollár elég erős, pláne, ha szerződésük is van a szállító céggel, és úgy még olcsóbb nekik a szállítás, mintha az utcáról esnének be. Biztos vagyok benne, hogy ezen próbálják behozni a nyomott árak egy részét. Persze így is jó vétel egy csomó termék náluk, de ne tegyünk úgy, mintha önmagában az 52 $ elfogadható lenne.
-
stellaz
veterán
válasz HELLAFLUSH #107002 üzenetére
Nem tudom, hogy honnan jön konkrétan, de egy borítékba simán befér. Egyszer küldtem ki egy KOSS fülest az usákokhoz borítékban és az valami párszáz forint volt, majd ingyen küldték az újat.
[ Szerkesztve ]
-
-NoVa-
addikt
válasz stellaz #107007 üzenetére
Akkor kb elkönyvelhetjük, hogy az import kenőpénzeket, büntetéseket, meg a raktárköltséget is itt árazzák be. Akkor már a ritkásabb szűrő meg a két csík szigszalag, ami tüskementessé teszi a felsőbb régiót is beleférhetne, vagy az 50 centes kábel helyett egy 2 dolláros mondjuk.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Szagértő urak!
Létezhet, hogy egy ilyen, filléres műbőr fülpárnával ki tudom egyengetni a DT990 kissé túlzó magastartományát? [link]
(Ha két párat rendelek, akkor már ingyen van a szállítás....)
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Bogyó bá' #107010 üzenetére
Már meg is van a válasz: az öreg Sennheiseremhez (HD480) tavaly vett ugyanilyen (csak kicsit kisebb méretű) fülpárnákat oda szorítva a gyári helyére - a magastartomány szinte elviselhetőre szelídült, viszont olyan randa zsíros döngés lett alul, hogy az valami rettenet....
#107011btraven: Azt próbáltam tavasszal: nekem nem jött be. Viszont találtam egy másikat, ami a driver mögé helyez csillapító szivacslapot. Esetleg majd azt is megpróbálom egyszer. Ilyesmi, de nem ennyire cifrázva, csak sima lap, lukkal a közepén a drivernek: [link]
#107013HELLAFLUSH: Nekem a basszusa rendben van a gyári párnával - hanem azzal a 10 dB-es kiemeléssel kell valamit kezdjek 6-8kHz körül...
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz HELLAFLUSH #107013 üzenetére
Kösz, elolvastam: ki fogom próbálni!
-
Dorien
veterán
válasz HELLAFLUSH #106999 üzenetére
Azé' a 99 USD árat a kezdetben 599 USD árú fejesre én nem nevezném lehúzásnak... Ez eléggé magyar mentalitás: "Mit engecc a felének a feléből és persze még a szállítás is legyen ingyen."
Én is elgondolkodtam rajta, de nálam az ilyan basshead cuccok (Sony Z7, Meze 99 C) általában elég rövid ideig húzzák. A Denon D5200 üdítő kivétel, az valahogy frankón csinálja a mélykiemelést.
[ Szerkesztve ]
Wherever you go - go with all your heart.
-
stellaz
veterán
Olvasom a Beyereket itt a fórumon, de nekem az a kép alakult ki róla, hogy gyakorlatilag mindegyik modell bántóan visítós felül, és vagy nincs mély, vagy erősen V. Ez most így van, vagy csak rossz következtetést vontam le?
[ Szerkesztve ]
-
HELLAFLUSH
őstag
válasz Dorien #107015 üzenetére
Inkább az a magyar mentalitás, hogy kiforgassuk egymás szavát nem?
Ha vissza olvasol akkor láthatod, hogy nem a fejhallgató összegét sokalltam.Számomra még mindig nagyon érdekes, hogy típusonként változik a csomagküldés ára ugyan attól a gyártótól és ugyan abból a raktárból, hol ott semmi sem indokolja mert kb az összes Hifiman doboza ugyan akkora.
Ez kb olyan mintha Foodoráról rendelnék egy Sajtos-Sonkás Pizzát 500Ft-os kiszállítási díjjal, de ha már Szalámisat rendelnék azt már 3000Ft-ért hoznák csak ki. -
bitrograde
senior tag
Péntek este, a legjobb alkalom egy kis zenehallgatásra.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz bitrograde #107018 üzenetére
Jó!
-
Gzula[HUN]
őstag
Őszi szünetben (jövő hétfő-csütörtök) lesz egy kis szabadidőn, át tudok ugrani. Bala6120 szintén, bár egyeztetni kéne (mondjuk priviben). Egy pár Superlux HD681 EVO műbőr párna van itthon, az nagyjából olyan, mint amit linkeltél. SZVSZ nem lenne sokkal jobb tőle. Magasat a műbőr oldalú vastag plüss párnával tudod esetleg csökkenteni, vagy a driver előtti szivacsot vastagítani. Elvileg. Aztán vagy bejön, vagy nem.
Tudok vinni esetleg olyan fejest is próbára, amiben nincs annyi magas.
#107015Dorien: A D5200-as szerintem nem egy basshead cucc, sőt. Nekem az összes zártam sötétebb nála.
Ma volt szerencsém kipróbálni egy (már sok mindent látott) Denon D600-ast. Na, az basshead. Bazi sok mély (középmély), és bazi sok, de nagyon részletes magas. Még telefonról is. Csak pár szám erejéig volt lehetőségem, de nekem is túl sok volt benne a mélyből meg a magasakból is.[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Gzula[HUN] #107021 üzenetére
Köszi a felajánlást - esetleg majd valamikor, jóval később (télen?) élnék vele. majd ha lesz kisohmos, masszív fejes erősítőm (A csövi vackom csak 600 ohmra képes értékelhetően dolgozni). A hozzá valók egy-két hét múlva kezdenek becsordogálni, de van ami csak december elejére fog megjönni.
-
Dorien
veterán
válasz HELLAFLUSH #107017 üzenetére
A végösszeg így is nevetséges, ezért felesleges sírni-ríni...
Ha van NEM lehúzós fejhallgató gyártó, az pont a HiFiMan.[ Szerkesztve ]
Wherever you go - go with all your heart.
-
Goxi
tag
Sennheiser hd599 44-ért van magyar oldalon (Palfker). Szerintetek Black Fridaykor várható jobb ár ennél magyar oldalakon vagy Amazonon?
-
Goxi
tag
válasz aldebaran #107027 üzenetére
És igen. Köszi. Délelőtt még elérhető volt a termékoldal. Bár lehet hogy írták már ott is h out csak benéztem.
Gzula[HUN]
Köszi, de ha 100€ körül be lehet majd csípni az újat BF-en, akkor inkább várok még.
Arra jutottam hogy a 599 lesz vagy a Fidelio X2HR (amiket ajánlottál), amelyik jobb árban lesz majd.
Bár az X2 mély tartományától kicsit félek. -
szakibá...
senior tag
A műbőr biztosan nem jó. Én úgy oldottam meg, hogy a párna első felét laposra varrtam, így a membrán kicsit döntve van, de a lényeg, hogy közelebb kerül a fülhöz. Minél messzebb van, annál jobban fókuszálódik a magas, tehát közel kell tartani a fülhöz. Ha nem válik be, a levarrás visszacsinálható, de nálam működik.
Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!
-
Gzula[HUN]
őstag
Valamiért úgy érztem, hogy idén az X3-as lesz leakciózva. Kíváncsi vagyok, bejön-e a jóslatom. Amazonról használtat kapsz már 100-110€ körüli áron. Abban sincs annyi bass, mint az X2HR-ben. De ha csak az ár számít, Hifiman HE400SE (non stelth magnet) már jó ideje 9X$ körül van Aliexpressen. A topikgazdának pl. EZ a véleménye.
Nem beszéllek rá egyikre se, csak felhívom a figyelmed, hogy egyre szélesebb a paletta ebben a 100$ körüli ár sávban is.
[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
őstag
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Gzula[HUN] #107033 üzenetére
A nyitott verziója miért sokkal drágább a Sundarának?
-
bala6120
senior tag
Nagyon erős a kísértés
-
Bogyó bá'
nagyúr
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Ba cy lus #107039 üzenetére
Kösz, de 900 dollárért nem nagyon izgat fel.... Kéccázér' kellene találnom valamit, amivel jobb szinergiában tudnék élni, mint a DT990-nel.... Az utóbbinak érzem az erényeit, de egyszerűen "túl sok" nekem. De majd csak akkor lesz időszerű a dolog, ha elkészülök a "kisohmos" fejes erősítőmmel.
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz Bogyó bá' #107040 üzenetére
Nem olcsóbb a Deva Aliról (a linkedről), mert a 196$-ra még megy majd 23$ posta költség. Hifiman store-ból meg nekem 211$-t dob ki (52$ postával). Esetleg érdemes volna priviben egyeztetned Bala-val, ő is gondolkodik egy zárt Sündarán. Hátha tudtok alkudni a postán. Én a HE-R9-en gondolkodom, de az a decemberi fizu előtt semmifélképp nem fog menni. A 35-36$-os posta meg nem vágna földhöz. (Inkább az, ha idő közben felmegy az ára. Akkor se tudok most rendelni.)
Eddigi matekom alapján egyedül a HE400SE olcsóbb aliról, de ott is csak a non stealth verzió. A stealt már kb. egy árban van valamelyik EU-s amazonról, mondjuk ott az olcsóbban nem is találtam.[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Gzula[HUN] #107041 üzenetére
De a Store az +ÁFA, Alin meg az az árban van, nem?
Nekem csak nagyon távlati gondolkodás - ha a Beyerrel nem tudok zöldágra vergődni.
Amúgy mivel soha semmilyen HiFiman-t nem hallottam még szólni, így lövésem nincs, hogy hogyan arányulnak a DT990-hez. Anno arról is nagyon jókat olvastam, ezért is mertem megvenni (szerencsére használtan, "féláron"), aztán nekem mégsem vált be, nem szeretem.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz Gzula[HUN] #107032 üzenetére
A fejpánt + fülpárna drágább mint az egész fejes.
#107037 s4tch
Ahogy számítottam, az open-boxok továbbra is változatlan áron. Viszont az meglepő, hogy a legolcsóbb (felújított) kategóriában tényleg van ami most tovább csökkent.#107040 Bogyó bá
Szerintem jó lenne neked egy ilyen HE400i 2020 is.
Amúgy én "open-box"-ot szoktam figyelni (HE560 V4)
De van pl. az aprón Budapesten is, amit elmehetnél megfülelni a saját erősítőddel. Ennek állítólag ugyanis különösen kell a kraft ahhoz hogy jól szóljon.
A 2020-as HE400i-t hallottam is; már nincs meg, de lehet itt a fórumon annak a meghallgatását is fel tudják neked ajánlani.
Vagy bevárod amíg eladó nem lesz a non-stealth anandám az új fülpána szettel.[ Szerkesztve ]
-
-NoVa-
addikt
válasz fehér_ember #107043 üzenetére
Annyit teszek hozzá, hogy az olcsó HiFiMan cuccok sem váltják meg a világot, karakterben, hangban nem hibátlanok, csak más erősségeik vannak, mint az átlag dinamikus cuccoknak.aki nem fél szétszedni, változtatni rajta, és a meghajtásán, az nagyon sokat ki tud hozni egy 400-asból is.
Nálam a 400SE szellősebb ráccsal, lezárt hátsó 2. és 4. mágnes közti légréssel 2x3W -al hajtva impresszív. Annyira, hogy csak úgy elővegyem néha, amikor épp nem a Hemp-et akasztom le a fejhallgatóállványról. -
Ba cy lus
addikt
válasz -NoVa- #107044 üzenetére
Kérdés, mi számít átlag dinamikus fejhallgatónak. Mert szerintem egy HD600/650, DT880 is bőven átlag feletti dinamikus cucc, nem véletlenül voltak ezek 15-20 éve zászlóshajók. Az pedig nem kérdés, hogy nem az átlag dinamikus fejhallgatók fejlődtek ezekhez képest, hanem a csúcs fejesek. Másrészt fel lehetne tenni azt a kérdést is, hogy meddig számít dinamikusnak egy fejhallgató. A HD800 még az, mármint egy továbbfejlesztett dinamikus, de a planár/ortodinamikus már nem?
-
Lizard0828
tag
Én is az imént rendeltem meg a HE-R9-et,ezt nem lehet kihagyni
"All The Best And Fuck The Rest"
-
-NoVa-
addikt
válasz Ba cy lus #107046 üzenetére
Nem kérdés, körmágneses az dinamikus, vagy több, párhuzamos síkmágneses, az planar, a technológia neve.
Aztán a Beyer túlzó 5-8KHz és 10KHz fárasztóságára nekem egy HE400i 2020 nem megoldás, pont ugyanott túloznak. Ezen javítoty a 400SE Stealth 5-8KHz között javított, két darab szigszalag megoldja a 10K-s emelését, a ritkás rács meg segít lineárissá húzni az amúgy lyukas 2KHz-es régiót. A HD650 ezeket eleve jól csinálja ezer éve, de nem is annyiért adják. És akkor a planar gyors, könnyű driveréből eredő karakter, amiért lehet rajongani, fintorogni, vagy láncot igazítani. Akad pár planarom, meg hasonló részletességre képes Beyer Tesla dinamikus, nem csak a frekvenciaválaszból jön az általános hangzás jelleg.
Szóval HiFiMan-t ajánlani az (is) mindig kétesélyes. Én szeretem, N-edik fejesnek, de én a középen lyukas dóm nélküli, külvilágot semennyire nem kizáró apró gyűrűdriver hangjáért is tudok lelkesedni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás