Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:54:46

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#83001) alphamooncam válasza #56474624 (#82998) üzenetére


alphamooncam
őstag

Szimplán félreértesz !

Azt mondom, hogy túl nagy jelentőséget tulajdonítanak egyesek, Te is a kiemelésekhez, különösen a magaskiemeléshez, ami onnantól kezdve igazán semmivel sem indokolható, hogy az egyébként egy szimpla V, U, vagy agymasszírozó mélykiemeléstől nem különbözik.

Ez probléma.

Nem jó sem a magaskiemelés, sem a mélykiemelés, sem semmilyen kiemelés sem jó.

Addig nem is érdekelt különösebben a dolog, amíg nem kapcsolódott hozzá, még egy másik dolog, ami meg már ki is verte a biztosítékot, ez pedig, az un. álrészletezés.

Arányokkal van, gond, azzal, hogy kiemelten foglalkoztok, magaskiemeléssel, kikiáltván, azt minden rosszak legrosszabbikának, holott a torzítás, vagy egy csapott tranziens sokkal rosszabb, azzal, meg kb. senki sem foglalkozik, így nem lehet HIFIzni !

Bocs hogy észrevettem.

Laposfrekvenciaválasz-hívőként te is elkövetted a fent írt hibákat ne tagadd! :P

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#83002) Samtya válasza icecave (#82999) üzenetére


Samtya
senior tag

Takstar Pro 82, állítható rajta a basszus mennyisége, már középálláson is elég lehet. Sajnos gyenge a forint.

(#83003) s4tch válasza icecave (#82999) üzenetére


s4tch
veterán

Olcsóbb kategóriában a CAL! a bajnok mélykiemelt fejes. Az ATH-M40x inkább V karakter, de szerintem az is tetszene neked.

(#83004) Ear001 válasza #56474624 (#82966) üzenetére


Ear001
addikt

Ezt nem értem. Egy kihangosítatlan zongora, hegedű, cselló sokkal vadabban, durvábban szól, mint egy kierősített, hiszen nincsenek ott mikrofon, az erősítés és a hangszórók hibái, limitációi.

A Sennheiser "kifinomultsága" ahogy írod, inkább a kihangosított rendszer limitációit hozz, nem?

(#83005) #56474624 válasza Ear001 (#83004) üzenetére


#56474624
törölt tag

Biztos van ilyen is (és az ellenkezője is), de az akkor sem lehet kiinduló pont, ha hangzáshűségről beszélünk, hogy még beiktatunk egy közvetítő eszközt, ahelyett hogy csupaszon a hangszert + akusztikát hallgatnánk.
Amúgy nem kifejezetten szoktam durvábbnak hallani a zongora, cselló, hegedű "csupasz" hangját. Gyorsabbnak igen, de durvábbnak nem. Nyilván akusztikától is függ plusz játékstílustól, de ezek jelen példánál adottak.

[ Szerkesztve ]

(#83006) Gzula[HUN] válasza icecave (#82999) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

- CAL!
- Oneodio Studio Pro (50, a vastag párnás)

Ebből a CAL! a minőségibb hang.
Az OneOdio mélyebbre megy le, mint az MDR-1A. Én az OneOdiot metal-hoz, metal core-hoz vettem, de a Prodigy jobban tetszett neki.

Talán a Superlux HD685 is mélyorientált, de ezt biztosra nem mondom. Annó Bodz véleménye volt talán ez róla.

Az M40X-et felejtsd el, abban még annyi mély sincs, mint Cloudban.

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#83007) Sinesol válasza #56474624 (#82995) üzenetére


Sinesol
veterán

Marmint olyan szempontbol toleralja, hogy kepes hozzaszokni, megszokni könnyen.

[ Szerkesztve ]

(#83008) #56474624 válasza Sinesol (#83007) üzenetére


#56474624
törölt tag

Én úgy vettem inkább részre, hogy öntudatlanul ugyan gyorsan hozzászokik a hallásom, de elégedett nem leszek, és az élmény sem lesz ugyanolyan pl. egy magasba húzó énekhangtól, nekem ezzel örökké bajom volt a DT770 esetén, pedig évekig használtam csak azt.

(#83009) spanyoll


spanyoll
addikt

Sziasztok!

Héten kezdek új helyen ahol telefonos ügyfélkapcsolatis leszek. Céges fülhallgatók óccsó Logi cuccok amennyire láttam, úgyhogy már előre nézelődök, hogy betanulási időszak utánra legyen valami rendes fejhallgatóm.

Úgyhogy:

1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót? irodán belül
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni? telefonálás 95%ban, ergo (tudom, nem ajánlottak a gamer fejhallgatók és társaik, de nekem most mégis fontos lenne, hogy) fontos, hogy jó, lehajthatós, nagyrészt csak az én hangom felvevő mikrofonja legyen
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg? passz (minél kevesebb, de ha van strapabíró amit később használhatok itthon is, akkor befektetek egy jobba)
4.) Új vagy használt? új
5.) Circumaural vagy supraaural? circum
6.) Zárt vagy nyitott? zárt
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar? semmit. fejemen fog rohadni és emberekkel beszélek rajta. ha épp nincs semmi ilyen és csak chatelek vagy mailezek akkor meg zene, de az audiofil - süket ember skálán a másodikhoz vagyok közelebb , tehát nincs tényleges igényem ezzel kapcsolatban
8.) Honnan vásárolnál? webshop, de amúgy tökmindegy
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)? pc, usb port lehetőleg

+1: Fontos, hogy nagyon nagyon kényelmes párnázása legyen, hogy ha tényleg órákon át a fejemen van, akkor se pálljon be alatta a fejem nagyon.

Köszi előre is!

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#83010) Sinesol válasza spanyoll (#83009) üzenetére


Sinesol
veterán

Cooler Master MH751/752. Ez jóü árban van, jó a mikije és kényelmes is, sok óra alatt viszont lehet izzad melegben, a műbőr már csak ilyen.

(#83011) bodza32 válasza PuMbA (#82982) üzenetére


bodza32
kezdő

köszi, nem mondott senki más semmit, de jónak néz ki, amit ajánlasz

(#83012) Dorien válasza #56474624 (#82966) üzenetére


Dorien
veterán

Akusztikus koncertnél még jobban érződik, hogy mennyire hazudik a Sennheiser. :) Lehet, hogy a HD600 nem annyira, de ha valami igazán neutrális fejhallgatót kellene ajánlanom, inkább a Shure palettájáról választanék. Vagy pl. Focal Spirit Professional. A HiFiman HE4XX is sokkal realisztikusabban szólt a HD6XX-nél. (Bármelyik erősítővel.)

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#83013) TomFace


TomFace
tag

Sziasztok! Jelenleg egy HyperX Cloud I fejhallgatot hasznalok. Alapvetoen meg vagyok vele elegedve, amig asztali geppel hajtottam, az alaplapi kartya is szepen meg tudta szolaltatni, az EQ-nak hala a melyek is egeszen hangzatosak lettek, viszont miota laptopom van, EQ nelkul azert hagy nemi kivannivalot maga utan. Ez az eddigi legkomolyabb fejhallgato, amihez szerencsem volt, es pont ezert mozgatja a fantaziam, hogy vajon mi lehet jobb ennel. A fentiekbol latszik, hogy elegge laikus vagyok a temaban, de ezt batran vallalom is :)
Evek ota sokszor jott mar velem szembe, hogy a planar igy jo, ugy jo, a melyek eleve az erosseguk, csak oda elengedhetetlen egy dac/amp paros, hogy meg legyen hajtva. Nagyon szeretnek kiprobalni egy planar fejest, ugy tekintek rajuk, mint a kovetkezo logikus minosegi szintre, csak ugye nem olcsok.

A Cloud Orbitrol szinte csak jokat olvasok, pozitivum a beepitett dac, igy tehat a laptop is konnyen boldogulni tudna vele, a headtrackinges sallang viszont hidegen hagy, szoval a sima Orbittal szemezek. Altalanos celra keresnek fejhallgatot, tehat jatek, zene, film, netezes, legyen circumarual, vezetekes, mikrofon meglete nem szempont, de elfer. A kerdesem az, hogy szerintetek ez a Cloud Orbit tenyleg produkalna egy erezheto hangzasbeli ugrast, es hogy szabad-e ezt megvenni, vagy igy szazezer forint magassagaban jobban jarok egy dac-egyeb planar komboval? Vagy ennyibol ne is almodjak planar fejesrol?

(Korabban Sennheiser HD 558-am volt, de az a nyitottsaga miatt, na meg az alaplapi kartya miatt nem szolt jol, nem volt szimpatikus)

Elore is koszonom szepen! :R

(#83014) #56474624 válasza Dorien (#83012) üzenetére


#56474624
törölt tag

Neked hazudós, legtöbb embernek meg realisztikus, természetes. A HD600 meg olyannyira nem hazudós, hogy a legkevésbé hazudósak között van, tényleg nehéz mai kínálatból hasonlóan száraz hangot mondani. A Sennheiser-fóbiáddal én nem tudok mit kezdeni. Ha jól tudom, Bodz sem rajong értük, mégis képes reálisan elhelyezni őket. :R

Amúgy, míg van a vintage Beyerem, nem váltanék HD600-ra, visszalépésként élném meg. A tónusuk elég hasonló, de nem ugyanúgy szólnak (pörgősebb, feszesebb a Beyer), pláne a terük nem ugyanolyan.

[ Szerkesztve ]

(#83015) spanyoll válasza Sinesol (#83010) üzenetére


spanyoll
addikt

Köszi :)

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#83016) #56474624 válasza alphamooncam (#83001) üzenetére


#56474624
törölt tag

Szükséges, de nem elégséges feltétel számomra a minél laposabb frekigörbe, és ezt a legkönnyebb teljesíteni a paraméterek közül. Hallás alapján ítélek. Csak az a helyzet, hogy ez nem egy annyira egzakt dolog, hogy az ember beszélni tudjon róla. Leginkább még mindig a tónusról lehet világosan beszélni, ha semleges vagy V-karakterről beszélünk, azt még mindig könnyebb másoknak elhelyeznie magukban, mintha pl. tiszta, részletes énekhangról. Sokkal relatívabb pl. dinamikáról, felbontásról beszélni, mint a mélyek-magasak-közép arányáról. Valószínűleg kizárólag emiatt esik erről több szó, nem pedig azért, mert más kevésbé fontos. Beszélni nehéz róluk. :)

[ Szerkesztve ]

(#83017) alphamooncam válasza #56474624 (#83016) üzenetére


alphamooncam
őstag

:C

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#83018) kromatika válasza Dorien (#83012) üzenetére


kromatika
veterán

Ez nem igaz. Minden nap akusztikus hangszerek között vagyok kb 20 éve. Próbkon hallom,előadáson hallom,stb.. ráadásul úgy is hogy bent ülök a zenekarban,és sokszor kívülről is hallom a zenekarokat. HD600 nagyon ,nagyon jól adja vissza a hangszerek valódi karakterét. A hegedűjét, bőgő,a zongora stb..és ami a leg nehezebb,a fúvósokét, pl klarinét,oboa.HiFiman HE4XX volt nem egyszertöbb,láncról is.Nálam ,soha nem tudta vissza adni teljesen valósághűen,sem a hegedű,sem a zongora ,sem a klarinét karakterét. (A Saxafon-ról nem is beszélve ,mert az igen nehéz. Az komoly elektromos zongora gyártók is azon versengenek a felső kategóriában hogy kinek sikerül jobban,vissza adni a hang mellett lévő,levegős sercegést)Sőt 58X is valóságosabban adja vissza,hiába mondják sokan hogy neki kicsit sok a magas. Mégpedig azért,mert a hangszerek valós karakterének vissza adásához a közepek a leg fontosabbak.Azt meg a Sen 6 -os széria nagyon tudja.Még a 6XX is jól adja vissza,hiába van egy ici pici fátyol,de az is jobb ebben mint a 4XX. 4XX a középen kicsit üres,l,"normál" Természetesen ezt normál kevéssé színező láncban mondom.

[ Szerkesztve ]

(#83019) niof válasza kromatika (#83018) üzenetére


niof
addikt

Én neked hiszek jobban... :B
Ha valaki napi szinten hall mindenféle akusztikus hangszert (pláne 20 éve... :) ) , minden erősítés és egyéb nélkül, és ezt mondja, az többet ér, mint bármilyen egyéb tapasztalatú ember véleménye. Persze vannak, akik jól meg tudják ítélni ilyen tapasztalat híján is, de ők vannak kevesen. Mindenki más csak a saját véleményét formálja, a legtöbben - vélhetően - megfelelő referenciák nélkül.
Én pl. csak annyit tudok elmondani, hogy a Sennheiserek előtt hiába raktam fel bármilyen, számomra elérhető fejhallgatót, a zene csak úgy szólt benne, lehet tetszett épp az adott szám, de nem vonzott be, nem ragadott magával, nem ment élményszámba. Mióta megvannak, el tudok merülni a zenéimben olyan szinten, ami ez előtt sosem volt, egyfajta meditatív állapot jön létre sok jó hangú felvétel esetén. És állandóan rácsodálkozok egyes hangszerekre, hogy milyen gyönyörűen szól. Régen koncentrálni kellett rá, ha mondjuk egy gitárt ki akartam hallani a zenéből, most meg különösebb erőlködés nélkül magától odatapad a figyelmem, ha valami tetszik, és közel sem fárasztó módon. És ez minden általam kedvelt stílusnál gyakran előfordul, legyen az Jazz, Pop, Elektronikus, bármi...

Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

(#83020) jengab


jengab
tag

Sziasztok!

Van egy Takstar TS-671 fejhallgatóm, 4 éve vettem a nomono-nál. Sajnos viszont elfáradt benne a műanyag, és eltört :( Az lenne a kérdésem, hogy másnak is volt ilyen problémája vele? És javítható ez valahogyan?Ahogy látom a műanyag fáradt el, de nem tudom mit lehet ezzel kezdeni. Így néz most ki:

(#83021) s4tch válasza jengab (#83020) üzenetére


s4tch
veterán

Ha nincs hozzá alkatrész, keresd a fórumon @darvinya kollégát.

(#83022) Gzula[HUN] válasza jengab (#83020) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Az nem jár így, akinek nincs "csukló" a fejhallgatóján. 4 év szerintem nem rossz teljesítmény, ha nem is kiemelkedően jó. Elképzelhető, hogy kis barkács módszerrel még egy klingerit vagy valamilyen lágyabb fém persellyel ki lehet még javítani, de SOK pénzt szerintem ne fektess bele a javításba, mert ha ezt megerősíted, pár hónap max, és a másik oldali csukló adja meg magát.
Ha ragaszkodsz a típushoz, jobban és szerintem még olcsóbban is jársz, ha egy másik ilyen használt típust szerzel be, ezt meg félre rakod alkatrésznek.

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#83023) Dorien válasza niof (#83019) üzenetére


Dorien
veterán

Nem hinni kell, hanem hallgatózni, kipróbálni többféle hangzást is. Kromatika zenész - és akkor mi van? Rengeteg zenész felszerelését láttam már, de Sennheiser mikrofon / fejhallgató alig volt köztük. Ellenben AKG, Beyerdynamic, Audio-Technica, Shure dögivel... Ők nyilván mind botfülűek. :)

[ Szerkesztve ]

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#83024) Zsiráfnyál válasza Gzula[HUN] (#82955) üzenetére


Zsiráfnyál
aktív tag

Hát, közben "sajnos" az Alzán annyira kriminálisan leakciózták a Cloud Alpha-t (22k), hogy ár/érték arányos termék lett, ráadásul így még olcsóbb is az MH751-nél, ezért végül a könnyebbik utat választva spontán megrendeltem azt.

Ebben egy kicsit "gamer" módra tolják a mélyet, mintha muszáj lenne, de elsősorban a mikrofonja miatt vettem, arra megfelel.

Natúr Takstar Pro80-at sose hallottam, nem tudom, ez attól különbözik-e, de szerintem bőven elfogadható a hangképe, nem nevezném egyértelműen gagyinak, sőt, (az én ízlésem számára legalábbis) még egész kellemes is. Zenét nem ezen fogok hallgatni (arra marad az M40X), de nem nevezném alkalmatlannak rá (majd váltogatom őket, egyelőre pár órát használtam csak).

(#83025) Sinesol válasza Dorien (#83023) üzenetére


Sinesol
veterán

Nem sok ertelme van annak amit mondasz. Rengeteg oka lehet annak, hogy mas fejest hasznal valaki, rengeteg helyen nem is opcio a nyitott, plusz elég gyakran nem is fontos a pontos hangvisszaadas, fontosabb, hogy munkara jol hasznalhato legyen. Amugyis ahol fontos a pontos hang, ott kompenzaljak a fejes hangjat szoftveresen, vagy eleve ugy mixelnek, hogy szamitasba veszik az adott fejes karakterét.

[ Szerkesztve ]

(#83026) #56474624 válasza Dorien (#83023) üzenetére


#56474624
törölt tag

Amúgy van igazság a mondandódban a Sennheiserrel kapcsolatban (pl hd600-nál én is elviseltem volna kendőzetlenebb hangot, hd660s-nél pedig még inkább), nekem csak annyi a problémám, hogy sokszorosára felnagyítod, míg a többi fejhallgató hibáival vagy nem is vagy tisztában, vagy nem tulajdonítasz neki jelentőséget. Ebből születnek az olyan félrevezető megállapítások, hogy K701 valósághűbb, mint a HD600.
Amúgy meg a zenészek a DT770-t is kedvelik munkaeszközként, és mennyi köze van a valósághoz?

[ Szerkesztve ]

(#83027) fehér_ember


fehér_ember
addikt

Nem arról van szó hogy ne lenne náluk jobb, meg hogy mindenki ilyet vegyen. Csak arról hogy elég jók ezek a hd 6??-as senik; szóval a legtöbben megtalálhatják bennük vagy a droppos verziókban a számításaikat.
Én is ajánlgatom néha az Arcam erősítőket ha arról van szó; mert tudom hogy a hifisták és a házimozisok is általában jónak (jó hangúnak) tartják őket. Pedig én, az eddigi tapasztalataim alapján egyáltalán nem vagyok oda értük.

(#83028) Dorien válasza #56474624 (#83026) üzenetére


Dorien
veterán

Én csak a topikban eléggé egyoldalúan uralkodó Sennheiser-imádatot próbálom kicsit lejjebb venni azzal, hogy a libikóka másik végére állok. Van élet rajtuk kívül is. Jött a csóka, hogy ő venne egy új, nyitott fejhallgatót otthonra 50k-ból, ami nem "cifrázza" a hangot. - Ebből HD600-at nem fog venni újonnan, de K612 Pro-t, K701, K702-t igen.

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#83029) niof válasza fehér_ember (#83027) üzenetére


niof
addikt

Így van! Szerintem senki nem mondta, hogy ezek non plus ultra fejesek. Tökéletesen megfogalmaztad.

Dorien
Szerintem nincs itt imádat. Egyszerűen sokan halljuk ugyanazt velük, mint más fórumokon is, szerte a világon. Azt meg mondtuk többen is, hogy az ízlést le kell választani az ajánlásokról. Jó, persze, érthető, ha valakinek kisebb a kerete fejesre, nincs ezzel baj, és lehet olcsóbb kategóriából ajánlani, csak akkor nem kell azt hozzátenni, hogy a Sennheiser amúgy lop, csal, hazudik, és még a hangot is színezi... ;)
Na meg én sem újan vettem a 650-et, az nekem sem fért volna bele. De ez csak akkor probléma, ha valaki kifejezetten újat szeretne.

Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

(#83030) #56474624 válasza Dorien (#83028) üzenetére


#56474624
törölt tag

Én inkább úgy fogalmaznék az esetemben, hogy a manapság divatos fejhallgató hangolások (középmagas kiemelés, középtartomány "alsóbbrendűként" kezelése) még a Sennheisert érték el a legkevésbé, legalábbis a 6-os szériájukat, "konzervatívak" maradtak a hangolással. Számomra ez maradt jórészt szóba jöhetőként a mai, elérhetőbb árú kínálatból.
Inkább vintage Beyer-imádat van részemről, ha már.
Biztos vagyok benne, hogy a Beyer ma is készít fantasztikus fejhallgatókat, de a hangolásukon/tónusukon nem tudom csak úgy túllendíteni magam.

(#83031) OPiiPO válasza Dorien (#83023) üzenetére


OPiiPO
addikt

Simán terelsz, jól csinálod, ügyes :DDD

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#83032) OPiiPO válasza Dorien (#83028) üzenetére


OPiiPO
addikt

"a topikban eléggé egyoldalúan uralkodó Sennheiser-imádatot próbálom kicsit lejjebb venni" - szóval nem meggyőződésből, vagy saját tapasztalatból írsz, hanem célzott márkaellenességből. Már korábban sejtettem. Köszi a megerősítést :R

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#83033) Gzula[HUN] válasza OPiiPO (#83032) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Kicsit már sok lesz ebből "az egymás marásából". Egy kicsit kellene csak vissza olvasni, ahol már leírta, hogy milyen tapasztalatai voltak. Nem megvédeni akarom, de az elmúlt 4-5 oldal fele arról szólt, hogy jó-e a Sennheiser hangzás, vagy nem.
Ez részemről nem kizárólag neked szólt. Persze, lehet, hogy most én fogom kapni az ívet, de nőjjünk már föl egy kicsit, és fogadjuk el egymás ízlését.

[ Szerkesztve ]

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#83034) psajti


psajti
aktív tag

Sziasztok, a múlt héten megjött a Oneodio Studio Prom, bejáratáson már kb túl is van, tetszik a mélyorientáltsága is viszont valahogy mégsem 100%-os az összkép. Egy Superlux HD 662 Evo-t váltott ami ebben az árkategóriában valahogy annyira magasra tette számomra a lécet, hogy a Studio Proból valami mintha hiányozna. A mélyek mellett valahogy a magasabb hangok annyira nem tiszták, nincs meg részemről az az összhang ami nekem kéne akárhogy játszom az equalizerrel nem találjuk meg a közös hangot. Valahol a 2 fejes közti arany középút esetleg megtalálható lenne mondjuk 20 ezer forintig? Tekintélyes basszus, szép közép és magas egyvelege egyben? A cserélhető kábel szintén nagy előny lenne. Remélem nem teljesen lehetetlenek az elvárásaim. :DDD Előre is köszönöm a tippeket! :) Zenei téren egyébként nagyon mindenevő vagyok, de jelenleg szimfónikus zenénél és zongoránál éreztem leginkább azt, hogy a Oneodio-ból valami hiányzik nekem. Elektronikus zenék esetén viszont pl nagyon ügyesen teljesített.

[ Szerkesztve ]

(#83035) Dorien válasza Gzula[HUN] (#83033) üzenetére


Dorien
veterán

Take it easy. :) Ez csak egy vita egy bizonyos hangzásról. Aki gyökér módon tud csak hozzászólni, azzal nem kell foglalkozni. Menjen a sarokba, aztán gondolkodjon...

Részemről vannak jobb ajánlatok is a Sennheisereknél, de nem fogok eret metszeni, ha valakinek ez tetszik. A 6-os széria már egész OK, az 5-öshöz képest teljes felüdülés, főleg, hogy most már a HD650 sem az a dögunalom, mint régen volt. A cukormázas fátyol persze ott van még valamilyen szinten.

Amúgy lehet beszélgetni másról is, nyugodtan dobj fel egy témát. :)

Egy kis Steven Wilson egyveleg:

Four Trees Down [link]
Well You're Wrong [link]
Like Dust I Have Cleared From My Eye [link]

[ Szerkesztve ]

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#83036) Gzula[HUN] válasza psajti (#83034) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Az OneOdio kagylójának a külső és a belső része között van egy kb. 3 mm vastag szigetelő gyűrű. Azt szedd ki, az javít a hangzáson, ha valami SOS kell. Nagyobb lesz tőle a tere.
Több magas lesz még textil párnától, de attól meg a mély lesz kevesebb. Nekem EZZEL a fajtával volt a legjobb az összkép.
Mondjuk én eladtam (az OneOdiot textil párnával), a gyári párnáját viszont megtartottam, mert csodát művelt a rádiós Sonymmal.
Amúgy a vastag, vagy a vékony párnásat vetted?

22ezer most az Alzán a HyperX Cloud Alpha. Én úgy tudom, hogy az is cserélhető vezetékes. Én monjuk csak a "sima" Cloudot hallgattam, abban kevesebb mély van, mint a Studio Pro-ban, de így sem kevés. A magasabb frekvenciát viszont nem nyomta el annyira.

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#83037) kromatika válasza Dorien (#83023) üzenetére


kromatika
veterán

Ez hülyeség.Mi köze ide a Sennheiser mikrofon-nak? :Y "Kromatika zenész - és akkor mi van?" Semmi.Csak kb 100 szor többet hallgattam akusztikus hangszereket élőben mint te,és ez által hidd el ,hogy tuti hallom hogy ha egy hangszernek nem természetes a tónusa Csak ennyi van. Az hogy kinek mi tetszik a magán ügye, nem erről volt szó. 50 ért kért valaki nyitott ajánlást Fiio K3 -hoz. [link] Te meg be ajánlottad a K701-702 őt [link] és az érvelésed "Szerintem jóval őszintébb hangú fejhallgatók, mint a Sennheiserek, nem borítja őket "cukormáz". Hát nem tudom K701 hogyan szólna a K3-al.Meg mitől őszinte a kurvára szét húzott tere. Na mind egy. Erre szóltunk többen a topikban hogy a "cukormáz".nem stimm.Főleg a HD 600-al.Ha már hasonlatokat mondsz hogy hány embernél milyen fülest láttál,akkor én is mondanám,hogy hány komoly tesztben olvastad te hogy a HD 600 on cukor máz van?vagy hány felhasználótól halottad?Semmiféle imádat nincs itt,Senheiserből is van szar.De te a márka ellen,valótlan dolgokat állítasz egy konkrét tipusról.Kb mint ha én azt mondanám hogy minden AT fejes szar mert van közép magas kiemelése.

(#83038) Dorien válasza kromatika (#83037) üzenetére


Dorien
veterán

Levegőt azért vegyél zenész barátom, miközben nagy indulatodban összemosod a dolgokat...
Jó éjt! :R

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#83039) kromatika válasza Dorien (#83038) üzenetére


kromatika
veterán

Nincs itt szó indulatról nyugi.Jó éjt.

(#83040) bulbaa


bulbaa
tag

Sziasztok!

Új fejhallgató vásárlása előtt állok.
A jelenlegi Superlux 681B minőségével/karakterével alapvetően elégedett vagyok, de az elmúlt kb 10 év alatt a párnája annyira megzömült, hogy erőteljesen nyomja a fülkagylóm 1-1 csontját, már pár perc hordás után fájdalmat okozva.
A napokban sikerült megismerkednem egy Jabra Evolve 65-tel. Nekem sokkal kényelmesebb (még az újkori Superluxnál is) és hangminőségre -erősen szubjektíven!- kb egy szinten vagy minimálisan alatta van a Superlux-nak.
Szóval amit keresek: egy a Superlux-szal azonos de inkább jobb hangminőségű, de Jabrához hasonló méretű, kialakítású on ear (supraaural) füles, lehetőleg nem túl drágán.
Otthon lenne használva, zenére (vegyesfelvágott) és játékra (autóverseny és lövölde).
Egy Asus Xonar DGX hajtaná meg. Jó lenne ha a kagylók legalább kismértékben forgathatók lennének. Online, külföldi rendelés és használt is szóba jöhet akár. 20-25K-nál nem költenék rá többet, csak tényleg nagyon bomba a cucc, de ha olcsóbb annak is örülök.

Amit eddig találtam: AKG Y50 (használtan) Klipsch R6 on ear, Yamaha HPH-150WH, Alpha Audio HP five. A Beyerdynamic DT235 hogy viszonyul ezekhez? Láttam a listában, de használtan is csak nehezen kapni.
Ezek közül, ezeken felül mit ajánlotok?
Köszönöm előre is :)

(#83041) Gzula[HUN] válasza bulbaa (#83040) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Hangjára nem tudok véleményt mondani (ezért csak ötlet, nem ajánlás), de a listádhoz hozzá dobnék egy Marshal Major III-at. Pár hete vett "itt" valaki, és dícsérte a hangját.

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#83042) Satra74


Satra74
tag

Sziasztok!

A kisfiamnak vettem egy Skullcandy riff on ear fülest. Egyetlen gomb van rajtra, amivel a mikrofont ki és bekapcsolod. Ebből az jön le, hogy a hangerőt a csatlakoztatott eszközzel (pl. mobiltelefonnal stb.) szabályozhatod.

De mi van, ha egy konzol, jelen esetben egy xbox kontrollerjéhez csatlakoztatjuk?
Ebben az esetben nem lehet szabályozni a hangerőt?

i5-4670K, GA-Z87-HD3, Asus 1060 6GB, COOLERMASTER Silencio 550, CM Elite Power 500W, CORSAIR 16GB Vengeance DDR3 1600MHz CL8 KIT, THERMALRIGHT Macho 120, Samsung 840 120GB SSD, Seagate 2TB 7200RPM SATA-III 64MB

(#83043) gretzky77 válasza Satra74 (#83042) üzenetére


gretzky77
veterán

Szia igaz nekem PS van de ott a PS menüben lehet hangerőt állítani a kontrollerhez!

[ Szerkesztve ]

iPhone 15 Pro Max Blue Titan & Fiio FF3 & fiio ka3

(#83044) Satra74 válasza gretzky77 (#83043) üzenetére


Satra74
tag

Köszi! Meglesem, hátha működik. :)

i5-4670K, GA-Z87-HD3, Asus 1060 6GB, COOLERMASTER Silencio 550, CM Elite Power 500W, CORSAIR 16GB Vengeance DDR3 1600MHz CL8 KIT, THERMALRIGHT Macho 120, Samsung 840 120GB SSD, Seagate 2TB 7200RPM SATA-III 64MB

(#83045) Tirith


Tirith
tag

Ahogy nézem elég komoly szóváltás alakult ki a segítségkérésem után. Nem számoltam vele, hogy ez fog történni. Mindenkinek köszönöm a tanácsait és ajánlásait. Végül a belinkelt újszerű Sennheiser HD 58X-et vettem meg és eddig teljesen meg vagyok vele elégedve.

(#83046) fericske válasza Tirith (#83045) üzenetére


fericske
addikt

Ne izgasd magad. Valami marhaságon mindig megy az ugrándozás.

(#83047) niof válasza Tirith (#83045) üzenetére


niof
addikt

Ez a lényeg!
Én az enyémnek most a hosszú hétvégén tervezem lefesteni a rácsát. Nem tetszik, hogy szürke és matt. Épp most vettem meg hozzá a festéket... :DDD

Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

(#83048) Tirith válasza niof (#83047) üzenetére


Tirith
tag

Nekem (egyelőre) nincs problémám a szürke ráccsal. Amikor a fejemen van a fejhallgató úgysem látom.:DDD
Sok sikert a festéshez! A végeredményről szívesen megnéznék majd egy képet.

(#83049) Szilágyi84


Szilágyi84
senior tag

Sziasztok konzol PS4 hez szeretnék venni zárt mikrofonos fejhallgatót. Sennheiser 569 már volt régebben de akkor még nem múltiztam online. Most vagy megint az lesz vagy hasonlót ha tudtok ajánlani 50-ig. Más márkákat nem ismerek ami minőségi de azzal megvoltam elégedve főleg a kialakítása is nagyon kényelmes volt. Állítólag jobbak ezek a hifi fejesek mint egy kimondott gamer fejhallgató vagyis tényleg részletesebb‽ Amik vannak konzolokhoz 20-30ért szerintem gyengébbek de minden véleményt köszönök.

(#83050) bulbaa válasza Gzula[HUN] (#83041) üzenetére


bulbaa
tag

Köszönöm a javaslatot, szimpatikus darab, felvettem a listára :)
Remélem azért lesz valaki akinek a többire is van rálátása, és tud egy konkrétabb javaslatot adni.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.