Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-28 06:29:07

LOGOUT.hu

Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. április

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#94497) TeebyKay


TeebyKay
őstag

Sziasztok!

A telekomtól újonnan kapott FGA2233 router wifije állandóan ledobálja az eszközöket, ezért vennék helyette egy normális routert (ezt meg telekomos javaslatra pppoe passthrought módba kötném rá).

■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva? - Családi ház egy 80m^2 szintjét kell lefednie, a régi telekom routernek gondot okozott, ez az új már le tudja fedni, van egy vastag támfal ami félbevágja az épületet.
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Ezek közül mennyi az AX (WiFi 6) szabványt ismerő telefon, tablet vagy laptop? - 2db média box (igazából ez a csere fő oka, egyszerűen nem lehet normálisan filmezni, állandóan megszakad), 2 okostelefon (huawei p10, p20) és egy laptop. Ha tud wifi6-ot az nem hátrány, ha újítom az eszközöket ne kelljen megint újat venni.
■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz? - Jelenleg 1gbps-es netem van, lehet lesz majd 2gbps-re újítva, de nincs rá igény, hogy ekkora sávszélesség wifin átmenjen, az igényes eszközök úgyis vezetékkel vannak rákötve.
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj! - Természetesen minél kevesebb, a 20 ezres sávból a TP-Link Archer AX10 AX1500 Router-t néztem, nem tudom van-e jobb vagy hasonló ajánlat (tetszik ez a beamforming technológia, nem tudom mennyire hasznos).
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben? - Stabil eszköz legyen, ne járjak úgy mint a régivel, hogy 1-2 hét üzem után bedöglik a wifi és újra kell indítani (gondolom ARP tár betelt vagy ilyesmi), ne dobálja le a wifis eszközöket, a rákötött NASt tudjam wifin keresztül és távolról is elérni (ezt be tudom konfigurálni csak ne legyen akadálya). Ha tudtok bármi egyéb hasznos funkciót ami esetleg jól jöhet nekem de nem ismerem azt is szívesen meghallgatom.

Egyéb: Tudtok esetleg egy teljesen átlagos gigabites switchet is ajánlani vagy menjek a switch topicba? Mivel 8-10 eszköz van vezetékkel bekötve (jelenleg egy régi tp-link router van switchnek bekonfigurálva).

Előre is köszönöm!

Tibi

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.